İlk mesaj
Diğer Konular
Bu Ülkenin Başbakanı Olsaydınız Evet Siz. . .
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
191 yorumU
Üye2356 yazı
29/07/2009 : 17:12:43#91
Web sitesi
Yahu devletin parası varken niye devlet fazladan borçlansın, niye birileri sürekli devletin parasını devlete satarak para kazansın? Sadece son hükümet döneminde faize 184 milyar ödendi. Bunu hangi vicdan kabul edebilir? Bir yandan IMF,DB, bir yandan üs kurullar, TÜSİAD...
Bu kaynaklarla dolaylı vergiler indirilir,ekonomi canlandırılır, işçi,memur,esnaf, köylü desteklenir, üretim ve ihracat seferberliği başlatılır, alt yapı yatırımları hızlandırılır,okullar, hastaneler,limanlar,demiryolları yapılır.
Ülkenin her yerine yatırım gitmeli. GAP tamamlanmalı(tarımsal,sınai yatırımlar planlı kentleşme,eğitim) Bu terörü kazımanın en temel yolu budur.
Şahsiyetli dış politika izlenmeli. Bizim gibi bir sorunumuz yok. Tek hedef KKTC'nin bağımsızlığının tanınması olmalı.
Denk bütçe,havuz sistemi,vergi reformu,sosyal güvenlik reformu(mezarda emeklilik değil),eğitim ve sağlık reformu,altyapı yatırımları,tarım,sanayi,turizm hamlesi... Öncelikle yurtta sulh, gerisi sonra gelir. Halkın huzurunu sağlayacak tüm olasılıkları düşünür, ister hırsızlık ister trafik söz konusu olsun insanı dehşete düşüren cezalar getirirdim ki çiğnemek kimsenin aklından bile geçmesin. Yatırımları yurt geneline yayar, köylüyü mutlu ederek köylünün milletin efendisi olduğuna herkesin inanabilmesini sağlardım. Amerikada, Avrupada Yunan peyniri, Fransız zeytini, İtalyan zeytinyağı diye delicesine satılan ürünlerin ülkemizde alasının üretildiğini ama zerre kadar reklamının yapılmadığını görünce içim sızlıyor. Başbakan olsaydım, doğal kaynaklarımızı araştırır, nicesi bilinmeyen doğal kaynaktan yararlanır ve tarım ürünlerinin ticaretini zenginleştirerek ve reklamını yaparak, bize ilkokuldan beri öğretilen "Türkiye kendi kendine yetebilen ender ülkelerdendir" cümlesinin aslında doğru olduğunu nihayet ispatlardım. Turizm için de geçerli olan bu reklamsızlığa bir son verirdim. Yunanistan'ın Akropolünü bin kere duymuş insanlar Türkiyeye gittiklerinde " böyle güzel bir ülke hayatımızda görmedik, niye bu güzeliikleri tüm dünyaya tanıtmıyorsunuz" diyorlarsa yazıktır derim. Eğitim baştan değişmeli, ezber son bulmalı, öğrencilerin sorgulama araştırma yetenekleri geliştirilmeli. Biyoloji okuyan üniversite öğrencileri hala tahtaya çizilmiş DNA şeklini deftere kopyalayıp ezberliyorlarsa bizler nasıl bağımsız düşünen araştırmacı bilim adamları yetiştireceğiz? Yurtdışına daha az bağımlı olmaya çalışır, halkın yaşam kalitesinin bir günde düzelmeyeceğini bilerek halka boş vaadler vermezdim. Hangi parti zamanında Avrupa birliğine girdiğimiz farketmez. Biz Avrupa birliği ile görüşmeler yapıyoruz oyalanmalarını bir tarafa bırakırdım, çünkü "falanca parti gitti uğraştı bizi Avrupa birliğine kabul ettirdi" gibi bir hayal hiçbir zaman gerçek olmayacaktır. Olay onları ikna etmekle kapılarda konuşmakla değil, ülkemizin köklü değişiklikleriyle kendiliğinden gelecek birşeydir. Siz İngilizceyi çalışmadan TOEFL sınavından geçeceğinizi sanırsanız buna herkes güler değil mi.. Bizim politik imajımız nedir yurtdışında merak ediyorum, biraz ciddi olmalı, istikrarlı olmalı, boyun eğmemeli, biz bağımsız bir cumhuriyetiz. Amerikaya fırça çektik veya Avrupaya şunu şunu yaparsanız çok kötü olur dedik cümleleri sizi güldür müyor mu Allahaşkına..
Kısa vadede; AB hayal ve teslimiyetçiliğinden vazgeçtiğimizi tüm dünyaya duyurmalı, Kuzey Irak'a bir operasyon yapıp teröristleri bitirmeli, Kıbrıs'ta soydaşlarımızın yanında kayıtsız şartsız yer aldığımızı göstermeli, Türk mallarının yabancılara peşkeş çekilmesi durdurulmalı (eğer yine satılacaksa Türk şirketlerine satılmalı), eğitim ve adalet sistemindeki bozuklukluk düzeltilmeli, sokaklarımızda güvenlik sağlanmalı
Orta vadede işsizlik çözümüne dair istihdam arttırılmalı, küçük yatırımcıya ayakta kalabilmesi için yardım edilmeli, su ve petrol sorunları için projeler üretilip uygulamaya koyulmalı, anayasadaki yanlış ve kopukluklar tarafsız olarak değiştirilmeli, eğitimde başlatılan reform devam ettirilerek her Türk vatandaşının ulusal bilinci yüceltilmeli, her vatandaş devlet ve millete hizmet etme aşkıyla iş yapmalı, iç ve dış borç faizleri engellenmeli, doğalgaz ve petrol konusunda dışa bağımlılık azaltılmalı (ülkemizde bulunamıyorsa bir kaç devletten alınmalı ki yarın öbür gün kestim denilmesin) , orta asya Türk Cumhuriyetleriyle iyi ilişkiler kurulmalı ve onlarla aynı kandan geldiğimiz vurgulanmalı...
Uzun vadede tüm bu yazdıklarımı yapabilmiş bir Türkiye'nin önünde hiç bir gücün durabileceğini düşünmüyorum. Tüm borçlarını bitirmiş, terörü yok etmiş, eğitim düzeyinde (öğretim demiyorum) zirveyi yakalamış, tam bağımsız, onun bunun sömürgesi olmayan, Türk Cumhuriyetleriyle güç, fikir ve yürek birliğine gitmiş, yıllık geliri 25-30 bin TL olan (çünkü bu saydıklarım yapılabilirse zaten en değerli para Türk Lirası olacak ) sorunsuz bir Türkiye yaratılmasını istiyorum.
Tabii ki bu sistem, bu satılmışlık, kokuşmuşluk ve cehalet içinde ne bu saydıklarım yapılabilir ne de bizim gibiler başbakan olabilir.
H
Üye2981 yazı
29/07/2009 : 17:52:31#92
Web sitesi
ismail karagülle
H
Üye2981 yazı
29/07/2009 : 17:53:58#93
Web sitesi
Bu nasıl oldu . yazıyı beğendim diye yazdım . Ama yazı benim yorumumdan sonra yazılmış gibi oldu .yani şimdi ben yazılmayan bir yazıya yorum yapmış gibi oldum . (;
ismail karagülle
U
Üye2356 yazı
29/07/2009 : 21:36:10#94
Web sitesi
M
Üye2311 yazı
29/07/2009 : 21:41:38#95
Umut beyin ticari yazıları ilk siteye girdiğimde dikkatimi çekmişti,arkadan huyhuy ağbimizin uslubu,böyle bir yazıda bir araya gelmek çok güzel doğrusu,beni ve arkadaşlarımızı değerli yorumlarınızdan mahrum etmeyin,kalınız sağlıcakla,sağolun varolun..
H
Üye2981 yazı
29/07/2009 : 22:09:31#96
Web sitesi
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - umut sengul Kusura bakma karagul abi yazdigim yorumlari silip tekrar birlestirince boyle oldu. Ozur dilerim. |
estağfurullah
Dedim tamam ben erdim . Yazı yazılmadan yazılacağı bilip yorum yapıyorum .(:
ismail karagülle
H
Yeni Üye6 yazı
30/07/2009 : 01:18:35#97
Web sitesi
dtp yi kapatırdım. ilk iş olarak sonrasıda malum
M
Üye2311 yazı
30/07/2009 : 01:35:03#98
PTT OLARAK YİNE FAALİYET GÖSTERİRDİ MERAK ETMEYİN,EVET SAYIN ÜMİT HUYHUY HOCAMLA ÜÇÜ BİR ARADA OLDUK DESENİZE,EE HUYHUY HOCAMDA ERDİ BİZİDE ALIR ARTIK DERGAHA,BİR DAHA DA SIRTIMIZ YERE GELMEZ HOCAM BEN ANAHTARLARI YAPTIRIYORUM MERAK ETME,NE ANAHTARIMI,CENNETİN ANAHTARLARINI SATMIYACAKMIYIZ MADEM OLUŞUM TAMAM,NE SATMIYOZ MU,HOCAM O ZAMAN BİR FİLM VARDI ONUN GİBİ OLMAZMAYIZ ,BAŞKA TANRININ ÇOCUKLARI...HAŞA..
H
Üye2981 yazı
30/07/2009 : 01:38:50#99
Web sitesi
töbe töbe , çarpılacağız bu gidişle .
DE çarpılınca daha mı düzgün görünürüz? acaba (:
DE çarpılınca daha mı düzgün görünürüz? acaba (:
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
30/07/2009 : 01:41:00#100
M
Üye2311 yazı
30/07/2009 : 01:51:11#101
Hocam bizim gibileri kimse kaideye almıyor demek ki var bizde bir yamukluk falan,galiba bizi çarpan çarpmışta ,Allah tan diğerlerine benzetmemiş,sonra hani bir yazı vardı ya hepimiz şuyuz diye ona dönerdi sonumuz...
M
Üye2311 yazı
03/08/2009 : 15:42:22#102
---7 VERİMSİZLİK;İşte hızlı nufus artışından sonra en önemli meselemiz,şimdi genel bir alanda ülke resmimize bir bakalım,ve diyin ki bu ülkenin şu kurumu ister devlette ister özel sektörde dünya standartlarında yada üstünde,evet bir bakın bakalım,işte, bürokraside,evde, okulda,sokakta,medyada,siyasi,mesleki oluşumlarda,ruhbaniyetimizde,insanlar arasında diyologlarımızda,hatta aile ilişkilerinde siz ce olmamız gerektiği yerdemiyiz,hayatımızdan yaşadıklarımızdan, yaşattıklarımızdan memnunmuyuz...Maddi ve manevi doyuma ulaşabiliyor şükredebiliyormuyuz..Kim olursak olalım emeğimizin karşılığını görüyormuyuz,yoksa haketmediğimiz şeylere mi maruzus..peki bunları değiştirmek için yaşadığımız toplum için,kendimiz için,yada yüce yaratıcı için,en son hangi güzel oluşumun içinde yer aldık,nereyi onardık,hangi sorunumuz için çözüm ürettik sonucunu aldık...Neden dün olduğu gibi bugünde yaşanan sıkıntılar hala dağ gibi karşımızda duruyor,ekip mi yok,aile sülale, mahalle,cemaat,arkadaş,dernekler,vakıflar,ticaret odaları ,uzmanlar,sayınlar,tecrübeliler,evet bütün bunlar ne işe yarıyor...Sosyalleşme sedece cenazelerde veya düğünlerde ,doğumlarda mı geçerli...Hayatı izleyenlerden mi,yaşayanlardan mıyız...Siyasetle sadece siyasiler,ruhbaniyetle sadece din adamları ,ekonomi ile sadece bankalar iş adamlarını ,güvenlikte polisle askerin işimi,sizce ya eğitim, öğretmen, okul ,öğrenciden, sınavdan ,diplamadan mı ibaret..Bizim dinimiz değilmi hiç ölmeyecekmiş gibi çalış yarın ölecekmiş gibi ibadet et hayırda bulun diyen,yada ilim çinde olsa gidip alın diyen,kıyamet ne zaman kopar sorusuna iş ehline verilmedimi kopar diyen,belkide en manidar hadis bu işe,BİR GÜNÜ DİĞERİNE DENK GELEN KAYIPTADIR HADİSİ değilmidir yolumuzu çizen.Şimdi bakıyorum bu iş şeye döndü ,trafik sorunumuza,kırmızıda durmayıp geçene her kes sövüyo korna çalıyor,ama bir bakıyon aynı adam kendi kırmızıda geçtimi adı uyanıklık oluyor..Hani bir laf var imam .......cemat diye....Evet şimdi soralım kendimize Allah işini güzel yapan kulunu severmiş,ne iş olursa olsun,ister çöpcü olun,istewr şöför,ister öğretmen ,ister memur ,üst düzey yönetici şimdi profosyonel işini dört dörtlük yapan kaç kişi var etrafınızda,yada siz kendiniz 10 üzerinden kaç verirdiniz kendinizi,ne kadar duyarlı bir vatandaşız,yolda bir taş gördünüz tam ortada tutup o taşı kenaramı çekersiniz yada dur bakalım kim üstüne çıkacak diye beklermisiniz..en son evinizde işyerinizde hangi faydalı şeyi yaptınız kim sağol iyi oldu dedi,yada şöyle diyelim en doğrusu güzelleştirin çirkinleştirmeyin,kolaylaştırın zorlaştırmyın hadisini ne zaman uyguladınız hayatınızda,yoksa sadece birbirinin hayatını iğfal edenlerden,küpümüzü doldurmaya bakanlardanmıyız...Yada boş ver aman sendecilerden vatanı sen mi kurtaracanlardan mı,tamam öyle olsun,siz işinizi bilenlerdensiniz,tek başınıza ayaktasınız dünya umurunuzda değil başarıya da ulaşmak için her yol mübah ,ya peki çocuğunuz,torunlarınız,sizden geriye kalanlarda sizin kafadan olanların eline düşse...Yoksa AB-I HAYAT SUYUNDAN MI içtiniz...Ben arabamı b sınıfı ehliyetle kullanırın ama doğru eğri,ama bir taksici,bir dolmuş,otobüs,tır şöförü öyle sıradan yapamaz işini,çünkü o işler profosyonellik ister,tecrübe ister,aracın dilinden anlama ister,peki şimdi bakın olaya kaç böyle usta şöför tanıyorsunuz,hem canın hem malın hemde aracının değerini bilen..İşte bu iş döner dolaşır iyi müslüman kusuru kendinde arayan dır hadisine varır,ilk kendi eğrilerimizi kendi kalitemizi artıracağız her kes o kafadan oldumu da toplumsal kaliteyi yakalayacağız..Verimlilik budur,araştırma, dikkat ,ilgi,sevgi,bir hatayı bir defa yapma,eğitim,,sadece okumak değil okuduklarımızı öğrendiklerimizi uygulamaktır...YOKSA O DİPLAMAYI,BELGEYİ, KURANI DUVARA ASMAK DEĞİLDİR.....BİNALAR ARAÇLAR ,MASALAR BİLGİSAYARLAR,KISACA EŞYA VE ARAÇLAR DEĞİLDİR İŞİ YAPACAK İNSANDIR İNSAN,ODA OKUMAK,ARAŞTIRMAK, DÜŞÜNMEK,YAPMAKTIR..
M
Üye2311 yazı
15/08/2009 : 01:03:15#103
---8;DEMOKRASİ,....İşte bu ülkede çocukluğumdan beri sürekli duyduğum bir kelime,vatanı seven sevmeyen,her kesin ağzındaki şarkı,sahi nedir demokrasi....http://tr.wikipedia.org/wiki/Demokrasi,merak eden arkadaşlar burdan her türlü bilgiye ulaşabilir,biz burda yazmaya kalsak her halde sayfalar yetmez.Yalnız 12 eylül öncesi bu demokrasi için insanlar birbirini öldürüyordu,değişen bir şey yok bu gün de demek ki bu çok önemli bir mesele,hatta şimdi demokrasi için dünya standartlarının üstünde tek devlet kuruşuşumuz TSK,halk dilinde ordumuz a bile balans ayarı yapmaktayız(DEMOKRASİ İÇİN VALLA BAŞKA BİR ŞEY İÇİN DEĞİL YAV İ.....LUZUMU YOK.),ergenekondu ile de kürt açılımı ile de,bu yolda askeride sivil mahkemelerde yargılama yolunu açınca tam bir işlevlik kazandırdı sayın siyasilerimiz,hepimiz medya, aydın,siyasetçi,dernekler şak şaklama yöntemi ile bu açılımları canı gönülden destekliyoruz..Tabi canım, muasır medeniyet seviyesine gelmekiçin ATA mızın isteği, demokrasiyi yerleştirmek,ABye uyum için bunların olması tabii...Parlementer demokrasi için, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması için, meclisin ve her şeyi düzen siyasetçilerimizin, pardon düzenleyen siyasilerimizin rahat çalışması için bunlar olmazsa olamaz işler,bende şak şaklıyorum...Artı tüm yasaklar kalkmalı, her kes her istediğini söylemeli, hatta yapabilmeli ,bunlar olmazsa zaten demokrasi olamaz,ama burda kalınmamalı,evren ve silah arkadaşları eski darbeciler ,doğu da terör estiren gaziler,hatta zırt pırt ortalığı karıştırıp birliğimizi barışımızı bozan şehit aileleri ve dernekleri,MHP,arada unutulan ne kadar sivri dilli adam varsa yargılanmalı,ben istersem ABD de ki gibi kendi bayrağımı bile yakabilmeliyim yada tamam ATA iyide, ne bu neden onuda eleştirebilmeliyim,ondan sonra Kuran- ı da, Hz Muhammed ide, İslam ıda eleştirebilmeliyiz, ne bu karikatÜr çizdirmezler, fıkra anlattırmazlar,tersi kitaplar yazdırmazlar,misyonerlik yaptırmazlar,hatta satanizm bile serbest bırakılmalı,Hollanda da ki gibi uyuşturucu da belli oranda serbest bırakılmalı,Kürtler değil sadece ülkedeki her kesin talebi yerine getirilmeli,komşularımız,Ermeniler,Rumlar,Suriye,İran ,Irak ya kim olursa ikili ilişkilerimiz geliştirilmeli,Kıbrıstan derhal bu bizide karıştıran orayıda karışmasında baş rol oynayan ordu da geri çekilmeli,zaten biz gidip oraları işgal etmişiz,yıllardır da yüzsüzce oturuyoruz orda,aslında toptan yok edilmek istenen halk da Rumlardır,Türkler değildir,zaten Kıbrıs Türkleri de bizi sevmiyo bizede ekonomik kanburlar,Ermeni lerle kapımız açılmalı hatta gönülleri olsun diye Ağrı dağı ve çevresini vermeliyiz,o keban barajı var ya ne gereği var,eski mezopotomyayı canlandırmalı tüm suyu serbest bırakmalıyız,Raman bölgesinin tüm petrolleri de Diyarnakır belediyesine verilmeli,tüm özgürlük savaşçıları keleşli aydınlarımız hiç bir ayrım gözetmeden derhal imralıdan pardon hapishanelerden salınmalı ,devlet özür dilemeli,HEM KÜRT, HEM RUM,HEMDE ERMENİLERDEN, NE BİLİM YA ÖNÜNE GELENDEN, NE OLACAK BÜYÜKLÜK BİZDE KALSIN.Ayrıca şu Kürt açılımının değeri bilinmeli bu tarihi fırsat değerlendirilmeli SAYIN EMİNE ABLAMIN sözlerine çok önem verilmeli,demokrasimizim göz bebeği DEPli kardeşlerimiz canlarımızın demokratik hak ve istekleri kesinlikle yerine getirilmeli, ne derlerse yapılmalı bu tarihi fırsat kaçırılmamalı,hatta başka istekleri bulunan arkadaşlarda isteklerini buraya bildirmeli bir defada tüm haklar çözülmeli,zira demokrasiyi yerleştirmek için hızlı gelişip BOP pardon AB ye üyeliğimiz için bunlar şart ... Yine sağlam demokrasi olması için şu özelleştirme işleri hızlanmalı ,satılmayan ne kaldı ise, pardon özelleştirilmeyen bir an önce onlarda elden çıkarılmalı..Ayrıca beyin göçünü durdurmalıyız,ABD deki,AB deki ne kadar aydın,düşünür ,yazar varsa pamuklar,fethullahlar gelip bu oluşuma katkılarına devam etmeli bizi yalnız bırakmamalı.. TÜRK gibi ırkçılık çağrıştıran ,aydınlarımızın asabını bozan kelimeler tüm resmi devlet kurumlarından kaldırılmalı,sonra dini özgürlükler verilmeli,insanlar, 7 renk çarşaf giyebilmeli gerekirse ünlü modacılardan vercaje den, pierre cardin lerden falan yardım alınmalı,sonra madem burası özgür bir ülke hani budist tapınakları,onlarda yapılmalı hindu ve inekler de unutulmamalı,satanistler için de yer ayrılmalı,onlar için mezbahane pardon ibadethane kurulmalı..Her türlü ticaret serbest bırakılmalı ,silah uyuşturucu,kadın,organ bakın ülke ne güzel dünyanın en özgür ülkesi oluyor....Varmı şimdi dünyada böyle güzel demokrasi yok ,işte biz elbirliği ile yapacaz onun için her kes hatta se se, si si katkı yapmalı...ALIN SİZE DEMOKRASİ ,bittimi bitmedi,tabi bunu yapan siyasilerimiz,aydınlarımızın heykeli dikilmeli,dokunulmazlık getirilmeli, mağdur olan her kese tazminat verilmeli,bütün bunların başarılı bir şekilde uygulanması için milletvekilleri biraz fedakarlık yapmalı boş kararnameleri tartışıp zaman kaybetmeden imzalamalı,olmazmı ne olacak canım DEMOKRASİ için bir defa dan bir şey olmaz ne istenirse verilmeli...EVET ARAKADAŞLARIM, VERİN BANA OYUNUZU, SÖZ DEMOKRASİ GETİRECEM ,SOYUNUZU DA..........DEMOKRAT YAPACAM...SAYGILARIMLA..
M
Üye2311 yazı
16/08/2009 : 01:52:55#104
KÜRT AÇILIMI MESELESİ.....Bu akşam haberleri izledim,ölen bir pkk lının cenazesine 30bin kişi katılmış,ilk kurşun sıkılan pkk nın kuruluş yıldönümünde eruh ta havai fişek gösterileri,her yerde ape,pkk bayrakları,ardından 3km lik tek sıra demokrasi,barış yürüyüşü..önde askerler arkasında doğulu vatandaşlar,sanki cumhuriyet korteji,evet takke düştü kel göründü,alın size Kürt açılımı...Geçen gün Emine Ayna hanfendi ,biz oyuna gelmeyiz imralıda olacak işin içinde diyor,Ahmet Türk ve başbakanımız böyle zararlı söylemlerden kaçınıması tavsiyesinde bulunuyor..Hüsamettin Cindoruk ve Bahçeli gürlemişler....Bu arada sivil toplum örgütleri ile yapılan bu günkü toplantı çok sakin, çok demokratik geçmiş,ilk defa devlet sabırla öyle laf olsun diye değil adam gibi birileri dinlenmiş.Bu gerekli mi idi şimdi ,bence çok önemli bir mesele, gerçekten bu iş çözülmeden olmayacaktı,ama yine zamanlama hatası yapıldı,aynı erkenokondu gibi..Bizi msorunumuz ekmek derdi,bu kriz daha ne kadar sürecek,işler ne zaman açılacak,faturalar banka ödemeleri bu ay nasıl çıkacağız işin içinden onu düşünüyoruz,her geçen gün habire bir şeylerimizden kısıyoruz,ama düzeleceğine git gide kötüye gidiyor her şey..Sanırım bu Ramazan biraz buruk geçecek,eskiden sevinirdik yaklaştığında ama şimdi nedense bir eziklik var...Çevremde bir sürü insan var işsiz,her yaştan,işe başlayan parasını alamıyor başka iş,yine adamcağızın biri bir hafta olmuş bir fabrikada bekçilik işine başlayalı ,ama çöp kontenyerine konan bir bomba ,ailesi perişan sönen ocaklar biten umutlar..sanayide kapasite oranı yine düşmüş,millet tek tek dökülüyor iş yerleri dükkanlar kapanıyor..Eskiden boş dükkan bulamadığımız en işlek caddeler yavaş yavaş sönüyor,çıkanın yerinede yeni kiracı falan yok..Bu akşam nerden aklıma geldi bilmiyorum,şu adriyatikten çin e kadar TÜRK DÜNYASI LAFLARI..Kıbrıs da ve doğu da açmazlarımız dururken ...Sayın Bülent arınç ve bazıları Kürt açılımından bahsederken çok güzel bir görev yapmışlar gibi duygusallaşmış gözyaşları dökmüşler...Keşke hayır getirsede bizde göz yaşı döksek ,ama sanırım bu gözyaşları sevinç göz yaşları olmuyacak ..Bilirim o coğrafya yı doğu gazisiyim,3-5 ev birkaç hayvan bir sürü çocuk,bir iki küçük tarla, sanırsın sürgün hayatlar...Adeta dağların arasında utanır saklanır gibi..Şarkı sözü gibi.. bir hastalık, bir yoksulluk,bir ayrılık, bir de ölüm..Önümüze dışardan ithal edilmiş konmuş bir sorun...Yılların ihmali ,rant peşinde koşmaktan çözülmemiş, çözülememiş bir acı hikaye..Geride bir sürü yitik hayat gözü yaşlı insanlar...CAHİLLİK İMPARATORLUĞUNUN TARİHİ...Ne yazık ki bu cahillik bence devam edecek ve sevinç göz yaşları bir süre daha olmayacak...Çünkü aydınında da siyasetçisinde de ,bürokratında da,medyasında da ,ağasında da hayır olmayan bir ülke,biz hak etmiyoruz o sevinci ve hiç bir şeyi....Önce AKIL lazım sonra da İMAN.....
H
Üye2981 yazı
16/08/2009 : 13:29:53#105
Web sitesi
İşsizlik
dış borç
üretim planlaması
ihracaat planlaması
Kaliteli eğitimin ,planlaması neye ihtiyaç varsa onun eğitiminin yapılması .
dış borç
üretim planlaması
ihracaat planlaması
Kaliteli eğitimin ,planlaması neye ihtiyaç varsa onun eğitiminin yapılması .
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
16/08/2009 : 18:50:17#106
ARKADAŞLAR HER ŞEYİN BAŞI KİRLİ SİYASET,NAMUSLULAR NAMUSSUZLAR KADAR CÜRETKAR OLMADAN DA DÜZELMEYECEK BU İŞLER,AYNI İSMET PAŞANIN DEDİĞİ GİBİ,AMAN SENDECİLER DE KINA YAKSIN ,SEN DEĞERLERİNE ŞEYLERE SAHİP ÇIKMAZSAN BİRİ GELİR DONUNA KADAR ALIR....
K
Üye358 yazı
16/08/2009 : 21:47:34#107
HALKI UYUTMANIN YOLU ÇOK EN BAŞTA TV KANALLARI
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
HER İZLEDİGİMİZ TOZ PEMBE OLURSA ACIKCASI UYUTULUYORUZ.
SAYGILAR....
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
HER İZLEDİGİMİZ TOZ PEMBE OLURSA ACIKCASI UYUTULUYORUZ.
SAYGILAR....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.
M
Üye2311 yazı
19/08/2009 : 12:10:46#108
Arkadaşlar, bu işin coğrafyası var,tarih var,sosyolojisi var,psikolojisi var,ekonomisi,kültürü var...Siz taraf olan her kesle görüşün,bundan zarar çıkarmı çıkmaz,iletişim olmadan olmaz,kanunla, askeri tedbirlerlede sadece olamaz,buraya kadar hem fikiriz.İyide bu bölgeyi en iyi bilen sıkıntıları yaşa**** öğrenmiş bizzat içinde bir sürü bürokrat, asker,varmı,var...Nerde onların görüşünü alan...Nerde bu işin bilimselliği,ilk tüm kurum kuruluşlardan,belediyelerden,akademisyenlerden,hatta muhtarlardan ,iş adamlarımızdan,gazetecilerimize kadar görüş iste,bunları al kitap yap yada inte yayınla,sonra akıllı bilimsel olarak masaya yatır,hemde polemik yapmadan...Elinde de bir tarihi arşiv olsun...Bakın yine söylüyorum bu iş hukuksal ve bilimsel olarak bakılmadığı sürece işe yaramaktan çok tam tersi bir etki yapacaktır..Bugün işçi emeğinin düşüklüğünden,suç oranına,kayıt dışıdan,alt yapı sorunlarına,iç ve dış güvenlikten,fuzili silah harcamalarına,iş gücü insan kaybından,eğitimsizliğe cahilliğe ,dış imajdan,AB üyeliğimize,sağlığa kadar bir sürü sorunun temelinde bu coğrafya etmendir..Ha biz üç beş çapulcu dedik ama hiç arkada ki gücü görmedik,askeri çözümlerde başarılı olduk,ama finansman kaynaklarını desteklerini kesemedik,en basiti bir örnek verim akrabalarım yurt dışında ,bir ALMAN a birileri kürt yemekleri kitabı hediye etmiş, kitabın sonun da aslında bu yemeklerin içinde ki malzemeleri Türk hükümeti gerek yurt içinde ve gerek yurt dışında satışını yasaklamıştır,kürtlerin kültürlerini yok etmek için, bulmada sıkıntı çekebilirsiniz denmiş,herhalde biz isot u da yasaklılar listesine aldık da bizim haberimiz yok bunun için hangi maddeyi kaldırmamız lazım acaba,bu nasıl iş diyede bizim kine soru sormuşlar,...buyrun cenaze namazına,yani adamlar nasıl propaganda, psikolojik savaş yapıyor görün diye anlattım,şimdi askerde... biz demokrasi, barış ,özgürlük ,kardeşlik,gibi kelimeleri bunlara kaptırdık ,malum medya ve sözde aydın denen ödüllü ödülsüz hergeleler yüzünden,psikolojik savaşı kaybettik diyorsa ,ve hala bu hata da aşırı ısrar ediliyorsa,vitrindekiler hiç değişmiyorsa,sanıım bu işin vahamiyeti kürt kartında değil ,arkasında ki şer odaklarıdır,eğer bu oyuna gelme olayı olduğu sürece TÜRK e de KÜRT e de hayır gelmeyecek,zira aynı gemide 1000 senedir devam ediyoruz,yol haritasımı olur, yol ayrılığımı bilemem...Ama bu en çok Kürt asıllı kardeşlerimizin geleceğini vuracaktır,kanında Kürt kanı olan, ama bu vatan için canını bile verecek bir doğu gazisi olarak en içten duygularımla belirtmek isterim...SİYAH SİYAHTIR, BEYAZ BEYAZ,BİDA BAKINIZ RENGİNİZE...ALLAH ŞAŞIRTMASIN HİÇ BİRİMİZİ...
M
Üye2311 yazı
30/08/2009 : 02:25:00#109
Van belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinliği terör örgütünün mitingine dönüştü.
Teröristbaşı Öcalan'ın posterlerinin taşındığı etkinlikte, "Barışın güneşi İmralı'da doğacak", "Van halkı uyuma özgürlüğüne sahip çık", "İmralı'ya bin selam", "muhatap İmralı'dır" sloganları atıldı.
CHP ve MHP'ye eleştiri
YORUMSUZ......
Etkinlikte bir konuşma yapan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Bir Abdullah İmralı'da, bir Abdullah Çankaya'da. İkisi karşılıklı oturduğu taktirde barış ortamı daimi olacaktır" dedi.
Kürt açılımıyla ilgili tartışmaları yapıldığı süreçte aleyhte konuşmalar sadece CHP ve MHP cephesinde yapılmaktadır" diyen Üçer, "bu tür girişimler süreci baltalamak ve akan kanda ısrar etmekten başka bir şey değildir. Kürt sorunu karşılıklı oturup tartışılarak çözülmelidir. DTP İl Başkanı Selim Ertaş da barış anneleri ve asker annelerinin birleşmesi durumunda kalıcı barışın sağlanacağını dile getirdi.
H
Üye2981 yazı
30/08/2009 : 03:36:58#110
Web sitesi
Kolayı var .Debelenip durmayın .Çağırın dağdaki eşkiya çocuklarınızı . Kan bir saniyede durur.
İmralıdaki veya mecliste ki nerede varsa . Bu işin yetkilisi . Başka yerlerde boşuna aramasınlar .SÖYLESİNLER DAĞDA Kİ ÇAKALLARINA SİLAHI BIRAKIP GELSİNLER KAN DÖKÜLMEZ . İdamda kalktı . Dağdaki eşkiya silahı bıraktığı anda akacak bir gram kan kalmaz .
İmralıdaki veya mecliste ki nerede varsa . Bu işin yetkilisi . Başka yerlerde boşuna aramasınlar .SÖYLESİNLER DAĞDA Kİ ÇAKALLARINA SİLAHI BIRAKIP GELSİNLER KAN DÖKÜLMEZ . İdamda kalktı . Dağdaki eşkiya silahı bıraktığı anda akacak bir gram kan kalmaz .
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
30/08/2009 : 05:23:08#111
Hocam maksat üzüm yemek değil ki hesab da bağcıyı dövmek te,bakalım bağcı ne yapacak,biz tanıyoruz da bağcıyı birileri tanımamış galiba, dağdan gelen bağdakini kovar sa bağcının da bir hakkı var tabii....İmza BAĞCI.......
K
Üye358 yazı
01/09/2009 : 20:58:27#112
Polat degiliz ki elifimiz olsun cerrahpasalı degiliz ki ablamız olsun.
SAYGILAR..
SAYGILAR..
H
Üye2981 yazı
01/09/2009 : 21:21:45#113
Web sitesi
Genel kurmay başkanı , teröristlere çağrı yapıyor gelin TÜRK adaletine teslim olun bu kan dursun diyor.
Dağdaki çakalların, düzdeki borazan başılarından biri diyarbakır bel. baş. cevap veriyor ..
TÜRK adaletine nasıl güveneceğiz diyor . TÜRK Adaletine güvenilmez diyor .
Bunlara açılım !!!!
bunlara açılıp ,,,açılıp ,,,,, töbe töbe .
Genel kurmaya da artık yeter diyorum istihbaratın var . Hertürlü techizatın var . Yetti artık dağ taş bombalamak . Tam hedef tam isabet istiyoruz artık açılım öyle olmaz böyle olur . Dedirteceksin bak bakalım . Çil yavrusu gibi nasıl dağılıyorlar . Ve Türk devletine hizmete hazırız. Diye yalakalanıyorlar . ( baş terörist yakalandığında yüzünde iğfal edilmiş ve ezilmiş kız ifadesi ile böyle söylememişmiydi )
Dağdaki çakalların, düzdeki borazan başılarından biri diyarbakır bel. baş. cevap veriyor ..
TÜRK adaletine nasıl güveneceğiz diyor . TÜRK Adaletine güvenilmez diyor .
Bunlara açılım !!!!
bunlara açılıp ,,,açılıp ,,,,, töbe töbe .
Genel kurmaya da artık yeter diyorum istihbaratın var . Hertürlü techizatın var . Yetti artık dağ taş bombalamak . Tam hedef tam isabet istiyoruz artık açılım öyle olmaz böyle olur . Dedirteceksin bak bakalım . Çil yavrusu gibi nasıl dağılıyorlar . Ve Türk devletine hizmete hazırız. Diye yalakalanıyorlar . ( baş terörist yakalandığında yüzünde iğfal edilmiş ve ezilmiş kız ifadesi ile böyle söylememişmiydi )
ismail karagülle
K
Üye358 yazı
01/09/2009 : 21:36:49#114
GENEL KURMAY NE YAPSIN ÜLKEYİ DIŞ GÜÇLER YÖNETİYOR ONA SÖZ DÜŞSE AH NELER YAPAR NELER.
SAYGILAR...
SAYGILAR...
M
Üye2311 yazı
01/09/2009 : 23:07:28#115
Bu ülkeyi dış güçler yönetemez yönetmemiştir,ama kamuoyu diye sözde aydın ,yazar geçinen kalemşörler var ki bazı fonlardan sürekli beslenen burda bazı vakıf ve dernekleride ,sivil toplum örgütlerini de hesaba katın,birde sözde vatan kurtaracan diye kandırılan eline silah tutuşturulan cahillerle pek ala işleri iyi bir şekilde idare ediyorlar işte...Yoksa bakmayın siz,onlarda biliyor bu ülkenin gerçeklerini ve esas sahiplerini,tabii güçlerinide,ama şu bir gerçek biz Türkler belden aşağıya vurmayı bilmediğimizden kahpelik sanatını hiç kullanmadığımızdan,savaşta kazanır,masada hep kaybederiz,bence onları kendi silahı ile vurmak lazım,onlarla aynı taktik savaşmak lazım ,ama o zamanda deşifre ediliyoruz,ülkeye hizmet edenleri ergenekondu diye içeri atıyoruz,işte bu psikolojik savaşı kaybetmemize karşı tarafı olduğundan çok güçlü göstermeye yarıyor,bir sıkımlık canları varda sıktımı yedi düveli ayağa kaldırır bu puch lar...ONUN İÇİN İLK SESLERİNİ KISACAN,bir şarkı var hep aklıma takılan bir gece ansızın geliveririm diye,devlet bunları bir gecede toplar sesleri ni de kısar ,bırakalım tepinsinler ak kara belli olsun,sonra sı da rüzger eken fırtına biçer e dönecek,akıl versin cenabı Allah her kese,yoksa son bir kez daha ağlar analar, sonu gelir bir şekil.....
M
Üye2311 yazı
14/09/2009 : 06:14:07#116
Evet arkadaşlar son günlerde ergenekon aut, Kürt açılımı diğer ismi demokratik açılım, şimdide birlik açılımı olmuş galiba in,gördüğünüz gibi krizi,şsizliği,iflasları kimse konuşmuyor,bizim şimdi daha önemli meselerimiz var,bir anda Kürt sorununu farkettik,40bin adam yitirdiktensonrada demokratik olmak aklımıza geldi,hadi bakalım doğru konu yalnış zaman ama demek emir büyük yerden,bu konu hakkında burdan demogoji yapmadan ,tarafsız ,dışardan bir yabancı gibi her kesimden bizde bir görüş alalım bakalım,...aydınları ,sayınlar okuyoruz ,okudukça da fenalıklar basıyor,ya adamların hiç birinin dediği bir diğerini tutmuyor,biz bir açılımlarını göremedik her zaman ki gibi ,bakalım bizlerden ne çıkacak,buyrun söz sizde,zira Kürt ün de Türk ün de aydın geçinenlerinde hayır yok,işi bence iyice b... edecekler her zaman ki gibi,saygılarımla..
L
Yeni Üye97 yazı
14/09/2009 : 07:47:59#117
Yandaş medyadan Kürt Açılımı'nda U dönüşü;
Bugün 'Kürt açılımı'nı savunan gazeteciler, bakın yıllar önce neler söylemiş...
Habertürk gazetesinden Kutlu Esendemir, bugün demokratik açılım sürecinin en ateşli savunucusu gazetecilerin yıllar önce konuya nasıl yaklaştığını ele aldı.
Kürt sorununun çözümüne yönelik pek çok konu geçmişte tartışmaya açılmış, ama medyanın ağır muhalefetiyle karşılaşmıştı. 5 Ağustos 1995 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Prof. Dr. Doğu Ergil'e ve 21 Ocak 1997 tarihinde Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) tarafından Prof. Dr. Bülent Tanör'e hazırlatılan raporlar, kamuoyunda büyük fırtınalar koparmıştı. Bakın; bugün Demokratik Açılım Paketi'ne destek veren isimler o dönemde, ne yazmışlardı, şimdi ne yazıyorlar?
HÜSEYİN GÜLERCE
DÜN: Eşkıyalık "Kürt meselesi" oldu (10 Ağustos 1995 / Zaman)
Güneydoğu'daki şekaveti (PKK eşkıyalığını) ısrarla "Kürt meselesi" diye ele alarak doğru çözüme varmak mümkün değildir. Güneydoğu meselesi o bölgenin, o bölge insanının değil, hepimizin meselesidir. Batı bu meselenin kaşıyıcısı, destekçisi, finansörüdür ama, içeride de bu meselenin istismarcısı ve goygoycusu kesimleri, mihrakları göz ardı edemeyiz.
BUGÜN: Nedir Kürt sorunu? (7 Ağustos 2009 / Zaman)İttihat Terakki zihniyetini, Cumhuriyet'le de devam ettirmek isteyenlerin; Milli Mücadele'yi birlikte yaptığımız, bu milletin asli unsuru Kürt kardeşlerimizi, yok sayma, "Siz aslında Kürt değilsiniz, Türk'sünüz. Bırakın şimdi şu Kürt kimliğini" diyerek ve devleti hukuk dışı işlere alet ederek, asimile etme siyasetinin adıdır. Bu siyasetin uygulamalarında zulüm vardır, işkence vardır, horlama vardır, faili meçhul cinayetler vardır.
AHMET SELİM
DÜN: Bizim aydınlarımız (14 Ağustos 1995 / Zaman)
Bizim aydınlarımız, düşünce ve çözüm değil, mesele ve dert üretiyor. Batıcılık üç safha geçirir; seçkincilik, solculuk, yozlaşmacılık. Şimdi her üç safha sarmaş dolaş!
BUGÜN: Aydınlarımızın günahı (9 Ağustos 2009 / Zaman)
Birileri, icapsız meseleleri besleyip kotarıp, Erdoğan'ın kucağına bırakıveriyor. Vefasına, delikanlılığına, demokratik sabrına hitap ederek yapıyorlar. Geçmişteki travmalarının etkisinden kurtula¬mayan bazı popüler aydınlar yapıyor bunu... Ve Sayın Erdoğan gerçekten çok, çok yoruluyor. Günahtır ama.
NASUHİ GÜNGÖR
DÜN: Kan deryasında yürüme yaftası (11 Ağustos 1995 / Yeni Şafak)
Üniformalı, üniformasız, dağda veya karakollarda binlerce evladını yitiren ve onların ardında öfkeli milyonlar olduğunu göremeyen bir ülkenin, 15 yılda bu konuda bir tanecik rapor yayınlayıp onu da kırk tane şaibeyle ortaya çıkarmasına ne denebilir ki? Bu arada raporu
hazırlayan Doğu Ergil'in aldığı paranın da 15 milyar olduğu söyleniyor. Ne fark eder ki. Şairin dediği gibi. "Basarak kan deryasına yürüyor onlar."
BUGÜN: Akademisyenleri yaftalamak kolay (9 Eylül 2009 / Star Gazetesi)
On binlerce insanımızı ve hesap edemeyeceği kadar maddi ve manevi kaynağımızı yitirdiğimiz bir dönemin sonuna mı geliyoruz? Şimdi şu sorunun cevabını arayalım. Akademisyenleri suçlayıp yaftalamak kolay. Peki Türkiye'de en ciddi temsil derinliğine sahip kuruluşların başında gelen TOBB'un mesajlarına ne diyeceksiniz? Onlar da mı yandaşlığın gereğini yapıyor?
AHMET TAŞGETİREN
DÜN: Bilimsel görüntülü belge (11 Ağustos 1995 / Yeni Şafak Gazetesi)
Şimdi bu rapor, Kürt nüfusun niteliği üzerine "bilimsel" görüntülü bir belge sunmuş olmakta, "özerklik ya da federasyon isteyen bir Kürt gerçeği"ni dünya kamuoyuna duyurmuş olmaktadır. Raporun püf noktası burasıdır. Yarın da asıl tartışma bu konu üzerine yapılacaktır.
BUGÜN: Kolay olmayacak (8 Eylül 2009 / Bugün Gazetesi)
İsmail Beşikçi Kürt meselesine, sistem sancısına en çok kafa yoran, bunun bedelini ödeyen insanlardan bi ri. Ne di yor? "Federasyon olsun, Kuzey Irak'ta nasıl Peşmergeler bölgesel yönetimin güvenlik gücü oldu ise PKK da bölgedeki federatif yapının güvenlik gücü olsun. "Öcalan'ın, "Kürtler'in kendilerine has savunma gücü olmalı" sözünün varacağı yerin bu olduğunu söylüyor. "Güney Kürdistan'daki yapı, zaman içinde ete kemiğe bürünecek olan bir siyasi statüdür. Bu statü, daha da gelişebilir ve ileride bağımsız bir devlet olabilir." Beşikçi, "Kürt sorununda önemli olan dış dinamiktir" tespitini yapıyor. Yanlış değil.
HASAN KARAKAYA
DÜN: Top (13 Ağustos 1995 / Vakit)
TOBB raporu "TOP"a döndü. Gelen vuruyor, giden vuruyor.
BUGÜN: Senden büyük Şeyh Said var (9 Eylül 2009 / Vakit)
Nedir Öcalan'ın amacı; kendisini "Şeyh Said'in de üstünde" göstermek ve "tek lider benim" demek!.. Adama bakın!.. Neredeyse "Kürt tarihi"nin kendisiyle başladığını iddia edecek!..
NAZLI ILICAK
DÜN: Beş para etmez adamların katilleri (22 Ocak 1997 / Akşam)
İt uğursuz, bir şeyler biliyormuş gibi ortaya çıkıyor, on parmağında on kara ona buna çamur atıyor. Bizim rating peşinde koşan şaşkın gazetecilerimiz de beş para etmez adamların katillerini or¬ta ya çıkaracağız derken devletimizin en güzide şahısları ve müesseseleri yıpratılıyor... Tabii, Özel Tim'e bu kadar saldırılır, devlet bu ölçüde yıpratılırsa, meydan ite uğursuza kalır.
BUGÜN: Faili meçhuller araş tırılıyor (22 Ağustos 2009 / Sabah)
"Paketin içeriği nedir, onu görelim, sonra konuşuruz" diyenleri anlamak mümkün değil. Paketten ziyade böyle bir iklimin doğmuş olması önemlidir. Faili meçhul cinayetler araştırılıyor; Kürtçe televizyon yayını çoktan başladı. Başbakan, birkaç cümle ile dahi olsa halka Kürtçe hitap etti. Cumhurbaşkanı, Güloymak İlçesi'nden bahsederken Norşin dedi. Erdoğan ile Ahmet Türk görüştü. Öcalan doğrudan muhatap alınmasa dahi, görüşleri sayfa sayfa gazetelerde yayımlanıyor. Adımlar çoktan atılmaya başlandı bile.
FEHMİ KORU
DÜN: Baştan hayal kırıklığı (22 Ocak 1997 / Yeni Şafak)
TUSİAD, Marksizmin bütün cazibesini yitirdiği günümüzde, Marksist aydınların toplum projesini 'demokratik standart' biçiminde ülke gündemine daya****, paketin daha baştan hayal kırıklığıyla karşılanmasına sebep oldu.
BUGÜN: Sırf AK Parti gerçekleştiriyor diye (26 Ağustos 2009 / Yeni Şafak)
Gerçekleşsin diye yıllardır mürekkep tükettikleri bir konuyu, sırf AK Parti hükümeti eliyle gerçekleşiyor diye, baltalamak için ilk günden bu yana ellerinden geleni yapan bir kısım medyanın bildik silahşorları da seviniyordur herhalde... Hükümete düşen, onların zamansız
sevinçlerini kursaklarında bırakmak olmal
http://www.guncelmeydan.com/pano/yandas-medyadan-kurt-acilimi-nda-u-donusu-t22299.html
eee bastakiler U donusu yaparsa otekiler hayli hayli yapar.aslinda partinin adi 180 derece partisi olsa daha iyi olur.cunku kendileri eskiden elestirdiklerini simdi ovunerek yapiyorlar
Bugün 'Kürt açılımı'nı savunan gazeteciler, bakın yıllar önce neler söylemiş...
Habertürk gazetesinden Kutlu Esendemir, bugün demokratik açılım sürecinin en ateşli savunucusu gazetecilerin yıllar önce konuya nasıl yaklaştığını ele aldı.
Kürt sorununun çözümüne yönelik pek çok konu geçmişte tartışmaya açılmış, ama medyanın ağır muhalefetiyle karşılaşmıştı. 5 Ağustos 1995 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Prof. Dr. Doğu Ergil'e ve 21 Ocak 1997 tarihinde Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) tarafından Prof. Dr. Bülent Tanör'e hazırlatılan raporlar, kamuoyunda büyük fırtınalar koparmıştı. Bakın; bugün Demokratik Açılım Paketi'ne destek veren isimler o dönemde, ne yazmışlardı, şimdi ne yazıyorlar?
HÜSEYİN GÜLERCE
DÜN: Eşkıyalık "Kürt meselesi" oldu (10 Ağustos 1995 / Zaman)
Güneydoğu'daki şekaveti (PKK eşkıyalığını) ısrarla "Kürt meselesi" diye ele alarak doğru çözüme varmak mümkün değildir. Güneydoğu meselesi o bölgenin, o bölge insanının değil, hepimizin meselesidir. Batı bu meselenin kaşıyıcısı, destekçisi, finansörüdür ama, içeride de bu meselenin istismarcısı ve goygoycusu kesimleri, mihrakları göz ardı edemeyiz.
BUGÜN: Nedir Kürt sorunu? (7 Ağustos 2009 / Zaman)İttihat Terakki zihniyetini, Cumhuriyet'le de devam ettirmek isteyenlerin; Milli Mücadele'yi birlikte yaptığımız, bu milletin asli unsuru Kürt kardeşlerimizi, yok sayma, "Siz aslında Kürt değilsiniz, Türk'sünüz. Bırakın şimdi şu Kürt kimliğini" diyerek ve devleti hukuk dışı işlere alet ederek, asimile etme siyasetinin adıdır. Bu siyasetin uygulamalarında zulüm vardır, işkence vardır, horlama vardır, faili meçhul cinayetler vardır.
AHMET SELİM
DÜN: Bizim aydınlarımız (14 Ağustos 1995 / Zaman)
Bizim aydınlarımız, düşünce ve çözüm değil, mesele ve dert üretiyor. Batıcılık üç safha geçirir; seçkincilik, solculuk, yozlaşmacılık. Şimdi her üç safha sarmaş dolaş!
BUGÜN: Aydınlarımızın günahı (9 Ağustos 2009 / Zaman)
Birileri, icapsız meseleleri besleyip kotarıp, Erdoğan'ın kucağına bırakıveriyor. Vefasına, delikanlılığına, demokratik sabrına hitap ederek yapıyorlar. Geçmişteki travmalarının etkisinden kurtula¬mayan bazı popüler aydınlar yapıyor bunu... Ve Sayın Erdoğan gerçekten çok, çok yoruluyor. Günahtır ama.
NASUHİ GÜNGÖR
DÜN: Kan deryasında yürüme yaftası (11 Ağustos 1995 / Yeni Şafak)
Üniformalı, üniformasız, dağda veya karakollarda binlerce evladını yitiren ve onların ardında öfkeli milyonlar olduğunu göremeyen bir ülkenin, 15 yılda bu konuda bir tanecik rapor yayınlayıp onu da kırk tane şaibeyle ortaya çıkarmasına ne denebilir ki? Bu arada raporu
hazırlayan Doğu Ergil'in aldığı paranın da 15 milyar olduğu söyleniyor. Ne fark eder ki. Şairin dediği gibi. "Basarak kan deryasına yürüyor onlar."
BUGÜN: Akademisyenleri yaftalamak kolay (9 Eylül 2009 / Star Gazetesi)
On binlerce insanımızı ve hesap edemeyeceği kadar maddi ve manevi kaynağımızı yitirdiğimiz bir dönemin sonuna mı geliyoruz? Şimdi şu sorunun cevabını arayalım. Akademisyenleri suçlayıp yaftalamak kolay. Peki Türkiye'de en ciddi temsil derinliğine sahip kuruluşların başında gelen TOBB'un mesajlarına ne diyeceksiniz? Onlar da mı yandaşlığın gereğini yapıyor?
AHMET TAŞGETİREN
DÜN: Bilimsel görüntülü belge (11 Ağustos 1995 / Yeni Şafak Gazetesi)
Şimdi bu rapor, Kürt nüfusun niteliği üzerine "bilimsel" görüntülü bir belge sunmuş olmakta, "özerklik ya da federasyon isteyen bir Kürt gerçeği"ni dünya kamuoyuna duyurmuş olmaktadır. Raporun püf noktası burasıdır. Yarın da asıl tartışma bu konu üzerine yapılacaktır.
BUGÜN: Kolay olmayacak (8 Eylül 2009 / Bugün Gazetesi)
İsmail Beşikçi Kürt meselesine, sistem sancısına en çok kafa yoran, bunun bedelini ödeyen insanlardan bi ri. Ne di yor? "Federasyon olsun, Kuzey Irak'ta nasıl Peşmergeler bölgesel yönetimin güvenlik gücü oldu ise PKK da bölgedeki federatif yapının güvenlik gücü olsun. "Öcalan'ın, "Kürtler'in kendilerine has savunma gücü olmalı" sözünün varacağı yerin bu olduğunu söylüyor. "Güney Kürdistan'daki yapı, zaman içinde ete kemiğe bürünecek olan bir siyasi statüdür. Bu statü, daha da gelişebilir ve ileride bağımsız bir devlet olabilir." Beşikçi, "Kürt sorununda önemli olan dış dinamiktir" tespitini yapıyor. Yanlış değil.
HASAN KARAKAYA
DÜN: Top (13 Ağustos 1995 / Vakit)
TOBB raporu "TOP"a döndü. Gelen vuruyor, giden vuruyor.
BUGÜN: Senden büyük Şeyh Said var (9 Eylül 2009 / Vakit)
Nedir Öcalan'ın amacı; kendisini "Şeyh Said'in de üstünde" göstermek ve "tek lider benim" demek!.. Adama bakın!.. Neredeyse "Kürt tarihi"nin kendisiyle başladığını iddia edecek!..
NAZLI ILICAK
DÜN: Beş para etmez adamların katilleri (22 Ocak 1997 / Akşam)
İt uğursuz, bir şeyler biliyormuş gibi ortaya çıkıyor, on parmağında on kara ona buna çamur atıyor. Bizim rating peşinde koşan şaşkın gazetecilerimiz de beş para etmez adamların katillerini or¬ta ya çıkaracağız derken devletimizin en güzide şahısları ve müesseseleri yıpratılıyor... Tabii, Özel Tim'e bu kadar saldırılır, devlet bu ölçüde yıpratılırsa, meydan ite uğursuza kalır.
BUGÜN: Faili meçhuller araş tırılıyor (22 Ağustos 2009 / Sabah)
"Paketin içeriği nedir, onu görelim, sonra konuşuruz" diyenleri anlamak mümkün değil. Paketten ziyade böyle bir iklimin doğmuş olması önemlidir. Faili meçhul cinayetler araştırılıyor; Kürtçe televizyon yayını çoktan başladı. Başbakan, birkaç cümle ile dahi olsa halka Kürtçe hitap etti. Cumhurbaşkanı, Güloymak İlçesi'nden bahsederken Norşin dedi. Erdoğan ile Ahmet Türk görüştü. Öcalan doğrudan muhatap alınmasa dahi, görüşleri sayfa sayfa gazetelerde yayımlanıyor. Adımlar çoktan atılmaya başlandı bile.
FEHMİ KORU
DÜN: Baştan hayal kırıklığı (22 Ocak 1997 / Yeni Şafak)
TUSİAD, Marksizmin bütün cazibesini yitirdiği günümüzde, Marksist aydınların toplum projesini 'demokratik standart' biçiminde ülke gündemine daya****, paketin daha baştan hayal kırıklığıyla karşılanmasına sebep oldu.
BUGÜN: Sırf AK Parti gerçekleştiriyor diye (26 Ağustos 2009 / Yeni Şafak)
Gerçekleşsin diye yıllardır mürekkep tükettikleri bir konuyu, sırf AK Parti hükümeti eliyle gerçekleşiyor diye, baltalamak için ilk günden bu yana ellerinden geleni yapan bir kısım medyanın bildik silahşorları da seviniyordur herhalde... Hükümete düşen, onların zamansız
sevinçlerini kursaklarında bırakmak olmal
http://www.guncelmeydan.com/pano/yandas-medyadan-kurt-acilimi-nda-u-donusu-t22299.html
eee bastakiler U donusu yaparsa otekiler hayli hayli yapar.aslinda partinin adi 180 derece partisi olsa daha iyi olur.cunku kendileri eskiden elestirdiklerini simdi ovunerek yapiyorlar
H
Üye2981 yazı
14/09/2009 : 13:21:43#118
Web sitesi
Halk , dalkavukluğu yapıp , demokrasiyi islamın ek şartı gibi , telafuz ederek . Bu günkü duruma geldiler.
Dünün milli görüş çüleri , iki ruhlu yaratık gibiler. yada çift şahsiyetli hasta kişilikler. Yorumu yazan arkadaş istese başbakanın dün söylediklerini ile bu gün söylediklerini alt alta yazsa , abduıllah gül ün dün söyledikleri ile bu gün söylediklerini alt alta yazsa . daha net görülür . Ama Bu aralar silivride havalar iyi değil her yeri sel basmış . da onun için bazı şeyleri söylemeden .' sana seni diyorum gerisini sen anla '' tarzında söylemek adet oldu ne yapalım . Baksanıza başbakan bile bu gün söyleyemediklerim var. Zamanı gelince söyleyeceğim diyor. (yüce divanda söyler inşallah , bu dünyadakinde olmazsa öbür dünyada ki yüce divanda söyler. )
Dünün milli görüş çüleri , iki ruhlu yaratık gibiler. yada çift şahsiyetli hasta kişilikler. Yorumu yazan arkadaş istese başbakanın dün söylediklerini ile bu gün söylediklerini alt alta yazsa , abduıllah gül ün dün söyledikleri ile bu gün söylediklerini alt alta yazsa . daha net görülür . Ama Bu aralar silivride havalar iyi değil her yeri sel basmış . da onun için bazı şeyleri söylemeden .' sana seni diyorum gerisini sen anla '' tarzında söylemek adet oldu ne yapalım . Baksanıza başbakan bile bu gün söyleyemediklerim var. Zamanı gelince söyleyeceğim diyor. (yüce divanda söyler inşallah , bu dünyadakinde olmazsa öbür dünyada ki yüce divanda söyler. )
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
18/09/2009 : 01:48:22#119
DEMİRELİZM yapmışlar,dün dündür bu gün bugün,asenaya beş basar bunlar,Allahtan ATA ve arkadaşları bunlar gibi değilmiş,yoksa mussolini İTALYASI yaparlardı bizi..
H
Üye2981 yazı
18/09/2009 : 01:55:07#120
Web sitesi
metin , Türkiyeyi dönüştürdüler. Artık demokrasi sadece kendilerinin işine yararsa demokrasi . Muhalefet olmayan bir demokrasi . Muhalefet edenler . Silivride . Diğerleri korkutulmuş , ,sindirilmiş .
Ne kadar kaldı mussoliniye ??? AZ sonra .
Ne kadar kaldı mussoliniye ??? AZ sonra .
ismail karagülle
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz