İlk mesaj
Diğer Konular
Bu Ülkenin Başbakanı Olsaydınız Evet Siz. . .
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
191 yorumH
Üye2981 yazı
13/06/2009 : 22:05:40#31
Web sitesi
Çok doğru bir laf.
Alim bilginin deposudur. Muallim distribitörü.
ismail karagülle
F
Üye599 yazı
14/06/2009 : 15:30:36#32
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...
A
Üye192 yazı
14/06/2009 : 22:24:04#33
nasıl yani ???
Türkiye de sokakdan gelen biri bile başbakanlık yapar, zor bir işmiki,seninde olsun etrafında danışmanların,müşavirlerin,bankacıların yani her konuda danışmanla sende yaparsın başbakanlar,kendi başına karar alıyormu zannediyorsunuz,hiç bir konuda kendi karar veremez,hengi devlet başbakanı olursa olsun, bunu siz de bende herhangi bir hayat universitesini bitirende yapabilir....sanki zor bir iş!!!
A
Editör5590 yazı
14/06/2009 : 22:58:59#34
Web sitesi
Hiç bir numarası olamayan bir kişinin sadece danışmanlar yardımıyla işi ***ürebileceğini sanmam. Danışmanlarını doğru şekilde kullanmayı beceremiyen biri muhtemelen onların elinde oyuncak olup kısa ömürlü bir başbakabnlığı olacaktır.
tamnland.com
M
Üye2311 yazı
14/06/2009 : 23:14:13#35
ARKADAŞLAR SADECE A.B.D BAŞKANLARININ HAYATINI BİR İNCELEYİN BAŞBAKAN OLMAK İÇİN SADECE NE GEREKTİĞİNİ ANLARSANIZ...EN YAKIN ÖRNEĞİ BAŞKAN BUSH UN BİR BİYOGRAFİSİNDEN BAŞLAYABİLİRSİNİZ,CARTER VE DİĞERLERİNİN,ADAM FISTIK TÜCCARI YAV.....ABARTMAYIN...
H
Üye2981 yazı
14/06/2009 : 23:32:10#36
Web sitesi
Her hangi bir ülkede başbakan olabilmenin, en önemli özelliği, yönetilebilir, yönetici olmaktır.
kimi yöneteceği bellidir, danışmanları vasıtasıyla bilgilendirilip, bakanları ile birlikte bürokrasiyi yönetecek.
Yönetilebilir olmak, kimin tarafından yönetilmek?? Danışmanları tarafından ( danışmanların , kimin adamı olduğunu sormayın, kavga çıkar.
kimi yöneteceği bellidir, danışmanları vasıtasıyla bilgilendirilip, bakanları ile birlikte bürokrasiyi yönetecek.
Yönetilebilir olmak, kimin tarafından yönetilmek?? Danışmanları tarafından ( danışmanların , kimin adamı olduğunu sormayın, kavga çıkar.
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
15/06/2009 : 02:27:38#37
AYNEN SAYIN huyhuy, ÇİLLER DIŞİŞLERİ BAKANIYDI KADINCAĞIZA HARİTADA İLK İŞ KIBRISIN YERİNİ GÖSTERİYORLARDI (kaynak bir dışişleri görevlisi)SONRASI MALUM İLK KADIN BAŞBAKANIMIZ OLDU,SAYIN AKBULUTA DA SAYGIMIZ VAR AMA ......YORUMSUZ...,HAYIR DİYEBİLEN TÜRKİYE, SAYIN KAMRAN İNAN IN KİTABINI OKURSANIZ, ANLARSINIZ İÇ VE DIŞ TA BİZİMKİLERİN NELER YAPTIĞINI...NE GÖREVLERDE KİMLERİN BULUNDUĞUNU TAM BİR İCRAATIN İÇİNDEN HİKAYESİ...( BU ARADA KENDİSİNİN HAYRANIYIM BUNU ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTERİM.)
A
Editör5590 yazı
15/06/2009 : 21:25:22#38
Web sitesi
Doğru tespitler. Ne diyelim.
Bankamatik kuyruğunda düzgün bir sıra oluşturabilme kabiliyeti ile toplum içinden lider çıkarabilme kabiliyeti sanıyorum aynı akıl geniyle idare ediliyor.
Hayırlısı.
Bankamatik kuyruğunda düzgün bir sıra oluşturabilme kabiliyeti ile toplum içinden lider çıkarabilme kabiliyeti sanıyorum aynı akıl geniyle idare ediliyor.
Hayırlısı.
tamnland.com
H
Üye2981 yazı
15/06/2009 : 21:55:34#39
Web sitesi
Lider, durduk yerde biz istedik diye çıkmaz yada çıkarılmaz, sosyoloji o toplumun gerçekten ihtiyacı olduğunda ve halkın o birikimi varsa, liderler çıkabileceğini söyler. Ama her başı sıkışan toplum, lider çıkartacak diye bir kural yok. Ve ayrıca liderden kurtuluş beklemek çok gerilerde kaldı.
Artık toplum kurtuluşu liderle değil, doğru kompozisyondaki deneyimli ve bilgili, kadrolarla oluyor.
Artık , tam bağımsızlık da yok. Dünyada mutlaka bir takım kuruluşlarla iş birliği yapmak zorumdayız. Birleşmiş milletler, nato , IMF , dünya bankası , Avrupa birliği vs Bütün bunlarla uyum içinde olurken , bağımsızlığınızdan ödün vermek zorunda kalacağınız, muhakkaktır.
Bu durumu ne iyi birşey diyerek ne de aman çok kötü bir şey diyerek anlattım sadece durum tespiti olarak anlayın lütfen.
Artık toplum kurtuluşu liderle değil, doğru kompozisyondaki deneyimli ve bilgili, kadrolarla oluyor.
Artık , tam bağımsızlık da yok. Dünyada mutlaka bir takım kuruluşlarla iş birliği yapmak zorumdayız. Birleşmiş milletler, nato , IMF , dünya bankası , Avrupa birliği vs Bütün bunlarla uyum içinde olurken , bağımsızlığınızdan ödün vermek zorunda kalacağınız, muhakkaktır.
Bu durumu ne iyi birşey diyerek ne de aman çok kötü bir şey diyerek anlattım sadece durum tespiti olarak anlayın lütfen.
ismail karagülle
A
Üye127 yazı
15/06/2009 : 22:06:09#40
Web sitesi
Biri demişki Amerika başkanlarından biri fıstık tüccarı!
O mantıkla bakarsan başbakanımızda ülker bayisiydi. O arkadaşın mantığı ile sayın başbakanımızda bir zamanlar bisküvit satıyordu. Bu mantık doğru değil, liderlik başka birşey!
Biri demiş başbakanlık kolay vs vs. Biri demiş bunlara geyik diyenlerin söz söylemeye hakkı yok.
Bırakın yaaa. Öyle başbakan arıyorsanız kahvehanelerde dolu....
Ya bırakın koca ülkeyi yönetmek kolaymı? Nereyi yönetiyorsunuz? gelirler giderler bütçe açıkları vs vs. hiçbirşeyi bilmeden ülke yönetiyorsunuz. Birçok kişi evinin ekonomisini yönetmekte zorlanırken geyik muhabbeti ile ülkeyi yönetiyor. Meğer o kadar iyi yöneticisiniz, o kadar iyi ekonomiden anlıyorsunuz açın bir şirket dünya devi yapın, zengin bakın keyifinize. Ne forumlarda geyik kovalıyorsunuz.
Alın benden bir GEYİK.
F1 pilotu olsaydınız İstanbul yarışında nasıl 1. olurdurdunuz!
Açılış benden olsun
-Startta gaza abanırdım
-Vettel ilk virajda sıkıştırır geçerdim
-Webber'den dah kısa pit-stop yapar onuda geçerdim
-Button'uda start-finish düzlüğüne gaza abanıp geçtimmi kupa benim demektir.
NE gülüyorsunuz, olmazmı. Onların altındakide 4 teker 1 direksiyon bendekide.
BU MUHABBET BİTMEZ! GEYİKLER ÖLMEZ :)
F
Üye599 yazı
15/06/2009 : 22:41:15#41
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy Her hangi bir ülkede başbakan olabilmenin, en önemli özelliği, yönetilebilir, yönetici olmaktır. kimi yöneteceği bellidir, danışmanları vasıtasıyla bilgilendirilip, bakanları ile birlikte bürokrasiyi yönetecek. Yönetilebilir olmak, kimin tarafından yönetilmek?? Danışmanları tarafından ( danışmanların , kimin adamı olduğunu sormayın, kavga çıkar. |
son söz budur..söylemek istediğim buydu...anlayan anlamış demekki...:))))
H
Üye2981 yazı
15/06/2009 : 22:59:41#42
Web sitesi
Tansu Çiller
Banka batırdığı için mi başarılı idi, ve başbakan oldu. Mesut Yılmaz Babadan kalan tekstil şirketini batırıyordu, Siyasete girdi de şirket kurtuldu. Şimdiki başbakan, Başbakan yapıldığın da ( Çok kızdığı CHP olmasaydı bırakın başbakan olmayı muhtar bile olamıyacaktı., siyasi yarihin en önemli operasyonu yapıldı. siirt milletvekili istifa ettirildi. ve seçim,, hoop muhtar bile olamaz denilen tayyip bey başbakan) Ve o zaman çocuğunu okutmak için bile durumunun iyi olmadığını ve bir arkadaşının burs verdiğini söylüyordu. Ve evinin gece kondu, Yani iskansız ve yapı izni olmayan bir yerde yapılmış bir ev olduğu söyleniyordu . Doğru veya yanlış burada anlatmak istediğim. İş adamlığı sırasında, çok da durumu iyi değilmiş. Yani başarılı bir iş adamının çocuğunu arkadaşı burslu okutmaz, kendisi birilerine burs verirdi.
Ama o da , hem başarılı bir iş adamı değil, hem muhtar olamayacak bir durumda .
Ve başbakan oluverdi.
TİCARET BAŞKA
siyaset başka
trafikte araba kullanmak, ve yarışlarda oto kullanmak (: Bak bu da benzemiyor.
Geyik yapmayacak, siyaset yapmayacak, ticaret ise sadece geyiği yapılacak, o zaman bu internet , bilgi sayar, ve koniks için bir kullanım kılavuzu yapsanız da öyle kullansak diyorum.
Mesela neleri konuşacağız listesi yapsanız biz de ona göre , davransak .
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
15/06/2009 : 23:52:20#43
Sayın Ayhani,Einstein insanların önyargılarını parçalamak atomu parçalamaktan zor demiş, birde elinizde malzeme yoksa bir şeyler meydana getirmek zordur,şimdi bizim ülkemizi,bir İngiltere,bir İskandinavya ülkeleri,bir Japonya,bir Hollanda ile karşılaştırın,daha bir sürü ülke var ama iddia ediyorum her yönden bizim artımız hepsinden fazla... birşeyler ya olmuyor yada yavaş yetersiz gelişiyorsa bu liderlik sorunudur....onun için bana kimse siyahı beyazı griye döndürmeye çalışmasın...çoğunluğun görüşüde beni bağlamaz...Ne Atatürk nede Hz.Muhammedin başlattığı adımlar başka kolay seçenekleri varken, sadece tek kişi iken ,DÜŞÜNCELERİNİ,VİZYONLARINI hayata geçirmişler doğru olanın arkasında inançla durdukları için başarılı olmuşlardır.Bu iki insan gülünüde eleştiren basite alanların da bunların yaptıklarının kaçta kaçını yapabilecekleri malum,GÖRÜYORUZ.Ben bu iki şahsiyetide kimse ile tartışmam korumayada kalkmam zira onların buna ihtiyacı olduğunu da sanmıyorum.Ama yazıları dikkatli okumamışsınız hayatta en basit iş tek bir ürünü pazarlamaktır.Örneğin patates satmak çok mu zor.Patetes satmak uzmanlık mı ister,patetes satanlar başarılımıdır,bence dün nasılsa bugünde öyledir,ama bunu kumpir haline getiren,faas food un olmazsa olmazları arasına koyan,soyup yıkayıp parmak patetes halinde dondurup satan,cips e çeviren,bimbir çeşit yameğe salataya malzeme haline getiren,her şeyden önemlisi dünyanın en zehirli bitkisini ıslah edip buğdaydan sonra en faydalı besin haline getirenlerden kimin emeği çok, kim başarılı? şimdi sıralamayı yapalım,yada bunların kullanıma hazırlamak için yapılan alet edavatlarıda ekleyin fritöz vs gibi.Şimdi bu iş vucudda hangi organın daha önemli olduğu işine döner,işin içinden çıkamazsınız...Bundan yola çıkarak tabii en çok katma değer yaratan insanlığın faydalanmasına sebeb olan zehiri en faydalı ürüne çeviren patatesi ıslah eden listede bir numaraya oturur,sonrada sırayla diğerleri,bu işi yapanı kaçınız biliyo,işte lider önder bunlardır..ATATÜRK ve HZ.MUHAMMED gibi..Şimdi ki liderlere gelince,çapta belli vizyonda durumları ortada, başarısız olduklarını söylemiyorum ama başarılı da değiller,zaten başarılı olsalar ülke bu durumda olmazdı,artı hepside iktidar gördüğü halde.....Bir bina gördünüzmü siz sadece mütahiti temelinin sağlamlığı ile övünsün...yani yapıyı bir bütün olarak alalım,sene kaç 2009 yaptığımız ne ortada,yapamadığımız ne ortada,dün konuşulanlar ne biliniyor,bu gün konuşulanlar ne biliniyor,30 senede neyi çözdük????Bedeli ne oldu.Kardeşler benim yaşım kırk,ben yıllardır geyiğin kralını dinliyorum sayın büyüklerimden,hemde gözümün içine baka baka hemde defalarca iktidar gördükleri halde,hiçmi başarılı işlere imza atılmadı tabii ki var güzel şeyler hemde her görüşten her partiden,ama hiç bir oluşum yok ki artıları eksilerinden fazla olsun,ATATÜRK ZAMANINDAN sonra bu böyle,kimsede aksini ispat edemez.Ben 7 yaşında okuma yazmayı öğrendiğimden beri söylenen bu yaşıma kadar duyduğum geyikler,çokta aklıma gelenleri söylim şlimdilik sizde eklersiniz .DEMOKRASİ,TARIM ALANLARIN ISLAHI,HAYVANCILIKTA ISLAH VERİMİ ARTIRMA,3KITAYI BİRLEŞTİREN ÜLKE,3YANI DENİZLERLE ÇEVRİLİ ÜLKE,DOĞU İLE BATI ARASINDA KÖPRÜ,KENDİ KENDİNE YETEBİLEN ÜLKE,BAĞIMSIZ TÜRKİYE,TERÖRE HAYIR.. KANLARI YERDE KALMAYACAK,,IMF YE HAYIR,KIBRIS,ERMENİ MESELESİ,KÜRT SORUNU YADA AYIP OLMASIN G.DOĞU SORUNU,YOLSUZLUKLA MÜCADELE,19 MAYISLARDA GENÇLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZDİRLER,23 NİSANDA ÇOCUKLARI BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANI YAPMA,SENDİKAL HAKLAR(kayıtdışı çalışma oranı yüzde 45),İNSAN HAKLARI(tabii bu yaşayan insanların hakları ölenler için geçerli değil.),SADECE 1 MAYISTA İŞÇİYİ DÖVDÜREREK YAPILAN SENDİKACILIK,ÖĞRENCİ OLAYLARI,PİNPON TOPU İLE HAYAT PAHALILIĞI ÖLÇME ENDEKSLERİ,ASKER SİVİL TARTIŞMALARI,HEP DARBE ÖNCELERİ DEĞİL SADECE DARBE SONRALARININ TARTIŞILDIĞI AÇIK OTURUMLAR,KLASİK DEMODE AMPÜLE BENZEYEN YÜZDE 85 ISI VEREN YÜZDE 15 IŞIK SAÇAN SÖZDE AYDINLAR,HEM TİCARET HAYATINDA HEMDE MEDYADA CANLA BAŞLA KALKINMA YAPANLAR,LAİKLİK NEDİR,ANTİLAİK KİMA DENİR,İRTİCACIYI ,KOMİNİSTİ,KAPİTALİSTİ,BOZKURTU BİR GÖRÜŞTE TANIMANIN YÜZ YOLU KİTABI SATANLAR..CENNETİN ANAHTARLARINI SATANLAR ODA OLMAZSA KİRALAYANLAR,AB YE BİZ BU KAFAYLA ..... DİYENLER,İSTEMEZUK DİYENLER,LİONSLAR, ROTERYLER,SÜLAYMANCILAR,NURCULAR,ALEVİLER, RABITACILAR,SAROZCULAR,SENDİKAL AĞALAR,PARTİ AĞALARI,TOPRAK AĞALARI,MEDYA AĞALARI,KALEMŞÖRLER,AĞIR SANAYİ SÖYLEMLERİ,HAM MADDEYİ MAMULE ÇEVİRME FİKİRLERİ,ASLINDA ÜLKEMİZİ KURTARACAK PETROLDE VAR,ALTINDA, BORDA ,URANYUMDA,NÜKLEER ENERJİYE GEÇMELİYİZ,ARGE YE KAYNAK AYIRMAK ŞART,DIŞ TANITIMIMIZ EKSİK,EĞİTİM ŞART,HALKA HİZMET HAKKA HİZMET,BİR LİSAN BİR İNSAN, KAYNAK AZ,ELEMAN YOK,YA GİRECEĞİZ YA GİRECEĞİZ,BACASIZ SANAYİİ TURİZM(TURİZMDEN MEZUN OLANLARIN YÜZDE 70 İBAŞKA SEKTÖRDE ÇALIŞIYOR)ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR(içerde tutuklu bulunanların yüzde 45i hakim karşısına çıkmayı bekliyor),BABALAR GİBİ SATARIM ,ÖZELLEŞTİRME ŞART,AF ÇIKSIN,YURDA DÖNÜŞ EVE DÖNÜŞ YASALARI,KAYIT DIŞI,VERGİ REFORMU,ADALET REFORMU,BİLMEM NE MADDE KALKSIN ,ÖZÜR DİLEMELER,HEPİMİZ ŞUYUZ BUDA OLABİLİRİZ,KANPANYALAR, KUMPANYALAR,5 SENEDE BİR KRİZDEN ÇIKMANIN ALTIN FORMÜLLERİ,EŞİTLİK, KARDEŞLİK, ÖZGÜRLÜK,YAPBOZA DÖNEN PROJELER,TEKNOLOJİ DENDİMİ AKLIMIZA GELEN ELEKTRONİK ÜRÜNLER(CEP VE LCD TV SATIŞLARI OTAMATİV İYİ GİDİYOR),YILLARDIR 1 CENT DEĞER KAZANMAYAN PAMUK ÜRETİMİNİN GAP LA ARTIŞ ORANLARI,PAYLAŞILAMAYAN SU PAYLAŞILAMAYAN HARİTALAR,RANTLAR,ÜLKEMİZDE 27 ÇEŞİT ETNİK TOPLULUK VARKEN BİRİLERİNİN AYRIMCILIĞA UĞRUYORUZ FERYATLARI(bu arada bence ayrımcılığın kimin yaptığı ortada da) ADALET TERAZİSİNİN,BARIŞ GÜVERCİNİNİN ,ZEYTİN DALININ BİRİLERİ TARFINDAN TESCİL İŞLERİ,VE HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE SİYASİ EKONOMİK KONULARDA HALA TENİS MAÇI SEYREDER GİBİ Bİ O YÖNE BİR BU YÖNE 2 KİŞİNİN AĞZINA BAKMALAR....BOYNUMUZ AĞRIDI VALLA İŞİN KÖTÜ YANI BU MAÇIN SETLERİNİ BEN SAYAMADIM...HAKLISINIZ BUNLARI DÜNDE YAPMAK ZORDU BU GÜNDE ÜLKEDE BAŞBAKAN OLMAKDA ZOR MUHALEFETTE ÖZÜR DİLERİM,AMA GEYİK YAPANLARI KESERSENİZ SİZDE DARBECİ OLURSUNUZ....AYRICA DEMOKRASİ DİYE BİR ŞEY VAR YANİ...YOKSA GEYİKMOSİ Mİ DESEK....HA DEDİĞİNİZ DOĞRU BİZ İŞİMİZE BAKALIMDA BU ÜLKEDE BATIRILMAYAN SEKTÖR İŞ ADAMI ESNAF KALDIMI,35 SENEDİR KRİZ MİRİZ DİNLEMEYEN YIKILMAYAN BİR EVRAĞI DÖNMEYEN ADAMIN GEÇEN ÇEKİ DÖNDÜ AH HEP BU MEDYANIN SUÇU SANIRIM ŞU ÜZMEZİ KENDİNE ÖRNEK ALIYOR BU NAMUSSUZLAR.SON SÖZ HER NAMUSSUZU NAMUSSUZ YAPAN BİRİ VAR O NAMUSUZU BULMAK LAZIM GALİBA......
F
Üye599 yazı
15/06/2009 : 23:57:06#44
aslolan,namussuzluk fırsatı elimize geçtiğinde ne yapacağımızdır...
M
Üye2311 yazı
16/06/2009 : 00:22:33#45
VALLA SAYIN FURKİ O FIRSAT HAYATIN HER ANINDA ELİMİZE GEÇER, İŞTE O YÜZDEN 30-40-50 SENE NAMUSU İLE YAŞAMIŞ BİRİNİ VE BU FIRSATI İYİ KULLANMIŞ YANLIŞI OLMAYANI YIKMA BECERİSİNİ KİM GÖSTERİYO SA İŞTE ODUR BENCE NAMUSSUZ...SUÇLU KİM DÜŞÜNMEKTE BİDA FAYDA VAR...ONLAR ŞU AN HAPİSTE SAYILARI BELLİ DIŞARDAKİLER SİZCE KAÇ KİŞİ...?
A
Üye127 yazı
16/06/2009 : 00:40:26#46
Web sitesi
Sayın Metin bey. Öncelikle yazımı okuyup bu kadar uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yazınızı okudum. Aslında özüne bakıldığında aynı şeyi söylemişiz. Şu ana kadar bir sürü başbakan geldi ve ülkeyi çok kötü yönettiler. Asıl sorun bu işte! Herkes ülkeyi yöneteceğini zannediyor. Sonuçlar ortada. Halbuki bu işi gerçekten yapacaklar başa geçse durum böyle olmaz. Biri derse ülke yönetmekte ne var. Kimse kusura bakmasın ama geyiğin kralıdır.
Bir çok siyasetçi hele bir iktidar olalım ülke nasıl olsa yönetilir mantığı güdüyor.
Geyikleri kesmek konusu tabiki mecazi.
Ama
Ben başbakan olsam ülkeyi şöyle güzel yönetirdim.
Ders çalışsaydım şöyle başarılı olurdum vs vs muhabbetler duyunca.
Bünyem kaldırmıyor.... :)
Halamın bıyığı olsayda amcam olurdu demekten kendimi alamıyorum. Saygılar.
Bir çok siyasetçi hele bir iktidar olalım ülke nasıl olsa yönetilir mantığı güdüyor.
Geyikleri kesmek konusu tabiki mecazi.
Ama
Ben başbakan olsam ülkeyi şöyle güzel yönetirdim.
Ders çalışsaydım şöyle başarılı olurdum vs vs muhabbetler duyunca.
Bünyem kaldırmıyor.... :)
Halamın bıyığı olsayda amcam olurdu demekten kendimi alamıyorum. Saygılar.
H
Üye2981 yazı
16/06/2009 : 00:51:49#47
Web sitesi
Atatürk bir daha gelmeyecek. Onun gibi biri de ,,
HZ Muhammet, de son peygamber.
Toplum , kendini kurtaracak bir lideri boşuna beklemesin. Büyük şirket patronları bile, şirketlerini kendileri yada, tek adama teslim etmiyorlar. Bu işleri , konularında uzmanlaşmış kadrolara bırakıyorlar.
Ülke yönetimi şirket yönetiminden daha az önemli değil.
Ve ülkeler de konusunda uzmanlaşmış kadrolar tarafından yönetilerek, doğru yerlere gidebilir.
LİDER BEKLEMEYİN BOŞUNA
HZ Muhammet, de son peygamber.
Toplum , kendini kurtaracak bir lideri boşuna beklemesin. Büyük şirket patronları bile, şirketlerini kendileri yada, tek adama teslim etmiyorlar. Bu işleri , konularında uzmanlaşmış kadrolara bırakıyorlar.
Ülke yönetimi şirket yönetiminden daha az önemli değil.
Ve ülkeler de konusunda uzmanlaşmış kadrolar tarafından yönetilerek, doğru yerlere gidebilir.
LİDER BEKLEMEYİN BOŞUNA
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
16/06/2009 : 02:02:05#48
ARKADAŞLAR ZATEN BİR KALİTEDİR BİR KALİTE KONTROLDÜR GİDİYO DA BUNUN SİYASETİN STANDARTI SADECE SEÇİMLERMİ OLUYOR ,PEKİ ÇOĞUNLUK DEMOKRASİSİ İSE DİYELİM, BENİM PARTİM YÜZDE 40 OYLA ZAFER KAZANDI PEKİ DİĞER YÜZDE 60 AZINLIKMI,İŞTE ORDA ORGANİZE İŞLER OLUYOR ANLIYACAĞINIZ. DİĞERLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN PAZARI KAPMAK İÇİN TÜM ENSTURUMANLAR KULLANILIYO.HER KEZE ŞERBET DAĞITILIYOR ,DÜN KAKA DENİLEN ŞEYLER BİRDEN CİCİ OLUYOR.NE ZAMANA KADAR KARŞI KIYIYA GEÇENE KADAR....ASLINDA DEMOKRASİ BİR NEVİ YAZIMI TURAMI,BAŞKA SEÇENEK BIRAKMIYOR SİSTEM,NEDEN???... MİSAL BEN HEM MEDYA HEM İŞ DÜNYASINDA PATRONUM.ŞİMDİ BİRİLERİ SEÇİMİ KAZANACAK VE BEN DOĞRU ATA PARAYI YATIRMAK ZORUNDAYIM...TABİİ Kİ ÜLKEMİN GELECEĞİ İÇİN.ŞİMDİ EN AZINDAN BU KAZANIR DERSEM 2 PARTİ OLURSA YÜZDE ELLİ ŞANSIM OLUR.HA EN AZINDAN ATIM 2NCİ GELSEDE MUHALEFET TE OLUR YİNE HÜKÜMETE TERBİYE VEREBİLİRİM.AMA BAZI DENSİZLER OYLARI BÖLERSE BU İDDAALI ATLAR 3,4 OLDUMU OLMAZ İŞTE BEN ŞİMDİ HANGİSİNİ ADAM EDİM BUNLARIN HANGİSİNE PARA YATİRİM,ZATEN ÜLKEMİN KAYNAKLARI KIT DEMİ,O YÜZDEN YILLARDIR ÖNÜMÜZE 2 SAMAN KOYARLAR BU MU BUMU YADA YAZIMI TURAMI,TABİİ VATANIN DEVLETİN BAKAASI İÇİN...İŞTE YILLARDIR,OYUMUZ BOŞA GİTMESİN ,YADA ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SIRA İLE İKTİDARI GÖRMELERİ VE BU KOLTUK SEVDASINDAN YAŞLARI KAÇA GELİRSE GELSİN VAZGEÇMEMELERİNDEKİ OLAY BU, MAKSAT HİZMET YANİ....ZAMANI VE KAYNAKLARI YERİNDE KULLANMA İŞİ,DEMOKRASİYİ 30 SENEDİR DE KORUMAMIZIN BAŞARISIDA BURDA YOKSA DARBE OLUR YADA ARAPLARA MUZ CUMHURİYETLERİNE DÖNERİZ ALİMALLAH..ANLAYANA TABİİ..
M
Üye2311 yazı
16/06/2009 : 02:36:07#49
HA UNUTMADAN SAYIN AYHANİ BEN KURUMLAR YADA İSİMLERLE UĞRAŞMADIM NE ŞİMDİ NEDE SONRA ,ARTI FOTOĞRAFÇILIK SİTESİNE ÜYEYİM 2 SENEDİR,DAHA O SİTEYE BİR TEK FOTOĞRAF ÇEKİP GÖNDERMEDİM,SEBEBİDE O KADAR DEĞERLİ USTALAR,ÇALIŞMALAR VARKİ,ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM,GEÇENLERDE İLK DEFA HEM KONPOSİZYON HEM FOTOĞRAFINI ÇOK BEĞENDİĞİM BİRİNE YORUMLARIMI YAZDIM.HADDİM DE OLMADAN SEBEBİ DE USTAYA SAYGI SANATA SAYGI,AMA BU SİTEDE BİR SÜRÜ YAZIM VAR 1 AY OLMADAN NEDEN BİLGİM VAR BUNU PAYLAŞIYORUM...ŞİMDİ ATATÜRK ÜN BİR LAFI VAR HER KEZ HER ŞEY OLABİLİR AMA HER KEZ SANATÇI OLAMAZ DİYE...İNANIN ASLINDA ÇOK BASİT,AMA BİRİLERİ BİZE BUNUN ÇOK ZOR BİR ŞEY OLDUĞUNU SÜREKLİ EMPOZE EDİYOR,SİZ YAPAMAZSINIZ ,SİZDEN BİR ŞEY OLMAZ, BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER,VB O YÜZDENDE NEYİ ELİMİZE ALSAK ELİMİZDE KALIYOR.BAKIN KENDİNİZİ ORKESTRA ŞEFİ GİBİ DÜŞÜNÜN,HER ŞEYİ O ORKESTRADAKİLERDEN DAHA İYİ ÇALABİLİRMİSİNİZ.HAYIR SADECE MÜZİK BİLGİSİ VE AHENK İ ÇOŞKUYU SAĞLAMANIZ YETERLİ.İŞTE LİDER BUDUR.ŞİMDİ BİR ÜLKENİN ORKESTRASINA BAKIN,AHENK GÖRÜYORMUSUNUZ...HİÇ GÖRDÜNÜZMÜ,ARTIK sayın huy huy un dediği gibi,ilk kendimizden sonra ailemizden,sonra mahallemizden, şehrimizden,bölgemizden,ülkemizden,komşularımızdan,ümmetimizden birey olarak kaliteyi yakalamaya çalışırsak,mesihlerden ondan şundan dün bize faydası olmayanlardan bugünde olmayacaklardan umudu keser sokakta, ticarette, okulda,birbirimizin hayatını güzelleştirir,kolaylaştırırsak,hakkımıza hukuğumuza değerlerimize medeni ama ısrarlı bir şekilde sahip çıktığımızda toplumsal kaliteyi artırmış ve değişmeyen düzenleri istediğimiz noktaya getiririz..Ama bunlar geyik,hayel,olmaz,boş işler,aman sende,böyle gelmiş böyle gider,vatanı senmi kurtaracan,sizemi kaldı,kolaymı derseniz olmaz kardeşlerim, çamurda gezerseniz ayakkabınızı da temiz tutamazsın....İŞTE OLAY BUDUR...ARTI ÇOK İSTEYEN VARSA DA BENİM Kİ SINIRSIZ TARİFE SİZE ÜLKENİN HER MESELESİNİ BURDAN ÇÖZERİM,TEK BAŞIMA,TÜM SORULARINIZADA CEVAP VEREREK,ATMADAN ÇÖZÜMLERİ İLE,İSTEYEN KİŞİLERDE MUHALEFET YAPABİLİR...HATTA GERÇEK SİYASETÇİ ,YADA AYDIN, YADA YAZAR KİM VARSA BUYURSUN KONUŞALIM ...İSTEDİĞİ GÖRÜŞTENDE OLABİLİR HİÇ FARKETMEZ NE KADAR KOLAY OLDUĞUNU DA İSPAT EDERİM.HER ZAMAN BİR KAPI ÇIKIŞ VARDIR,KİMSE KİMSEDEN AKILI DEĞİLDİR SADECE DİKKATLİ VE İLGİLİDİR. BENDE DE BU ÜLKEYİ ÇOK SEVEN BİR KARDEŞİNİZ OLARAK SOSYOLOJİSİNİDE, TARİHİNİDE ,DİNİNİDE,PSİKOLOJİSİNİDE,COĞRAFYASINIDA,EKONOMİSİNİDE, SEVABINI DA, GÜNAHINIDA, BİLİYORUM.MAALESEF İLGİ ALANIMA GİRİYOR,ANLIYACAĞINIZ MARSTAN GELMEDİK BİZ BURAYA ....RÜYAMDA DA MALUM OLMUYOR ,OKUYORUM ,GÖRÜYORUM, DÜŞÜNÜYORUM ,VE SADECE DİĞERLERİNEDE GÜLÜYORUM SAYINLARIMIZA LAFIM MECLİSDEN DIŞARI...
H
Üye2981 yazı
16/06/2009 : 12:45:58#50
Web sitesi
Liderleri ortaya çıkaran halktır.Halk kendi talep ve isteklerini belirleyerek bunu siyasi anlamda en güzel şekilde icra edecek insanı lider olarak belirler ve başa getirir.Lider tarafsız olmak zorunda,herkese eşit davranmalıdır ancak lideri seçen, oylarıyla göreve getiren bir halk topluluğu her zaman vardır
Seçilmiş, ve iktidara gelmiş parti başkanına ,siz lider diyorsanız. haklısını, bu tahlilinizde.
Lider halkın tamamının veya çoğunluğun, oyunu almakla olunmaz, çok küçük radikal bir gurubun lideride olur. Eğer bu lider yaptığı işler ve verdiği umutla halkın çoğunun onayını almış ve başarılı olmuşsa, halk liderine dönüşür.. Liderliğin demokrasi ile falan ilgisi yoktur. Hatta önemli bir ölçüde demokrasi dışı bir şeydir liderlik. Ve demokratik gelişim ile , halk lider bekleyişini, terk eder, demokratik yollardan seçeceği , DEMOKRATİK KADROLARI İŞ BAŞINA GETİRİR.
'''Bu her iki makama halk veya meclis tarafından seçilecek şahısların;
Mutlaka yüksek tahsilli olması ( özellikle hukuk,uluslararası ilişkiler,iktisat bölümlerinden biri ),
Mutlaka yabancı dil bilmesi,
Genel kültür seviyesinin belli düzeyde olması,
''gerekmektedir.Aksi halda Harvard veya Yale Profesörlerini de danışman olarak alsanız adamların ne konuştuğundan hiçbir şey anlamazsınız.Peki üniversite mezunu olmayan bu makamlara aday olamaz mı? Eğer üniversite mezunu değil ve belli bir özel oluşumu,şirketi yönetmiş veya orada yöneticilik yapmışsa o da olabilir.Yani işin özü diploma değil,şahsın yönetim be bilgi tecrübes
Van minut, Asker, yada mühendis olamaz mı (Mutlaka yabancı dil bilmesi,)
''Türk milleti eleştiri ve üretici olma yeteneğine sahip değil,
Türk milletinde hala ağırlıklı olarak PADİŞAHIM EN İYİSİNİ BİLİR,DEVLET İŞLERİNDEN ANLAMAM anlayışı ve inancı hakim,
Türk milleti kendi içinden bir lider çıkaracak kapasite ve siyasi medeniyete sahip değildir zaten olması için Fransız Devrimi gibi bir olayın Türkiye'de yaşanmış olması lazımdı.Millet inkılap kanunlarıyla değişik kalıplara sokulamaz''
Gerçekten biz bumuyuz bu kadar vahim bir durumdamıyız, Ben demokrasi derken. Siz bırakın demokratik seçimlerle ehil kadroları iş başına getirebilme yeteneğini, lider çıkartabilecek kapasitemiz olmadığını söylüyorsunuz. . Yani ; ört ki ölem durumu... diyorsunuz.
Hiç te öyle değil, Bu millet, ''toplum'' demokrasiye çok hızlı bir şekilde geçiyor. Ve batı toplumlarının 200 yıllık geçiş sürecini koşar adımlarla 80 yılda hallediyor.Karamsar olmamalıyız. Ve tercihlerimizi , kurtuluş ümidimizi kral, padişah, feodal bey, mürşit, ve kısaca lider den yana değil demokrasiden ve demokratik , kadrolardan yana yapalım. Liderlik bekleyiş ve arayışları feodal zamandan kalma, teokratik ve otakratik devlet yönetimlerinin zamanından kalma çağ dışı çarelerdir. Ve bu halka bu tür liderlik aarayışları bir beden küçük gelir.
Seçilmiş, ve iktidara gelmiş parti başkanına ,siz lider diyorsanız. haklısını, bu tahlilinizde.
Lider halkın tamamının veya çoğunluğun, oyunu almakla olunmaz, çok küçük radikal bir gurubun lideride olur. Eğer bu lider yaptığı işler ve verdiği umutla halkın çoğunun onayını almış ve başarılı olmuşsa, halk liderine dönüşür.. Liderliğin demokrasi ile falan ilgisi yoktur. Hatta önemli bir ölçüde demokrasi dışı bir şeydir liderlik. Ve demokratik gelişim ile , halk lider bekleyişini, terk eder, demokratik yollardan seçeceği , DEMOKRATİK KADROLARI İŞ BAŞINA GETİRİR.
'''Bu her iki makama halk veya meclis tarafından seçilecek şahısların;
Mutlaka yüksek tahsilli olması ( özellikle hukuk,uluslararası ilişkiler,iktisat bölümlerinden biri ),
Mutlaka yabancı dil bilmesi,
Genel kültür seviyesinin belli düzeyde olması,
''gerekmektedir.Aksi halda Harvard veya Yale Profesörlerini de danışman olarak alsanız adamların ne konuştuğundan hiçbir şey anlamazsınız.Peki üniversite mezunu olmayan bu makamlara aday olamaz mı? Eğer üniversite mezunu değil ve belli bir özel oluşumu,şirketi yönetmiş veya orada yöneticilik yapmışsa o da olabilir.Yani işin özü diploma değil,şahsın yönetim be bilgi tecrübes
Van minut, Asker, yada mühendis olamaz mı (Mutlaka yabancı dil bilmesi,)
''Türk milleti eleştiri ve üretici olma yeteneğine sahip değil,
Türk milletinde hala ağırlıklı olarak PADİŞAHIM EN İYİSİNİ BİLİR,DEVLET İŞLERİNDEN ANLAMAM anlayışı ve inancı hakim,
Türk milleti kendi içinden bir lider çıkaracak kapasite ve siyasi medeniyete sahip değildir zaten olması için Fransız Devrimi gibi bir olayın Türkiye'de yaşanmış olması lazımdı.Millet inkılap kanunlarıyla değişik kalıplara sokulamaz''
Gerçekten biz bumuyuz bu kadar vahim bir durumdamıyız, Ben demokrasi derken. Siz bırakın demokratik seçimlerle ehil kadroları iş başına getirebilme yeteneğini, lider çıkartabilecek kapasitemiz olmadığını söylüyorsunuz. . Yani ; ört ki ölem durumu... diyorsunuz.
Hiç te öyle değil, Bu millet, ''toplum'' demokrasiye çok hızlı bir şekilde geçiyor. Ve batı toplumlarının 200 yıllık geçiş sürecini koşar adımlarla 80 yılda hallediyor.Karamsar olmamalıyız. Ve tercihlerimizi , kurtuluş ümidimizi kral, padişah, feodal bey, mürşit, ve kısaca lider den yana değil demokrasiden ve demokratik , kadrolardan yana yapalım. Liderlik bekleyiş ve arayışları feodal zamandan kalma, teokratik ve otakratik devlet yönetimlerinin zamanından kalma çağ dışı çarelerdir. Ve bu halka bu tür liderlik aarayışları bir beden küçük gelir.
ismail karagülle
M
Yeni Üye10 yazı
16/06/2009 : 14:25:44#51
Ben bu ülkenin başbakanı olsaydım önce şimdiki hükümeti, muhalefeti, hatta siyasetle ilgilenen ve kendini akıllı sanan tüm insanları bir ada da toplardım. Issız bir ada da. Sonra onlara yaşamak için öldüreceksin mantığını her gün anlatırdım. Ve her birine birbirinden ayrı silahlar verirdim ( bu çakı da olur, biber gazı da olur, okta olur kısaca her şey olur ) Yaşamak için ayakta kalmanın nasıl bir duygu olduğunu öğrenirlerdi :) Ve ada da yaşamayı başaran o tek kişiyi de Meksika'ya tatile gönderirdim. Mutlaka domuz gribi olurdu zaten :) Yani temiz iş. Kılını kıpırdatmadan toplu temizlik :)
H
Üye2981 yazı
16/06/2009 : 19:37:28#52
Web sitesi
Halk seçmesini bilmiyor . hükmüne bağladınız. ,
Asker siyasete karışmasın , ön kabulünüz var.
Ata gelemez, rahat uyusun,
Peygamber sonuncusu idi .
O ZAMAN ÖNERİNİZ Ne?
Futbol takımı olsa, devlet yönetimi , çare kolay, getirirsiniz yabancı bir antrenör. Olur biter. (:
Sizin mutlaka önceki yazılarınızla tutarlı bir öneriniz vardır, Devlet yönetimi, konusunda . Cevabı merakla bekliyorum .
O ZAMAN ÖNERİNİZ Ne?
Futbol takımı olsa, devlet yönetimi , çare kolay, getirirsiniz yabancı bir antrenör. Olur biter. (:
Sizin mutlaka önceki yazılarınızla tutarlı bir öneriniz vardır, Devlet yönetimi, konusunda . Cevabı merakla bekliyorum .
ismail karagülle
H
Üye2981 yazı
16/06/2009 : 19:39:01#53
Web sitesi
Halk seçmesini bilmiyor . hükmüne bağladınız. ,
O ZAMAN ÖNERİNİZ Ne?
O ZAMAN ÖNERİNİZ Ne?
ismail karagülle
H
Üye2981 yazı
16/06/2009 : 20:31:30#54
Web sitesi
Bilinçlenen halk , gerçekten bilinçlenmişse , artık demokrasiyi içselleştirmiştir. Çözümün, biri gelsin beni kurtarsın kolaycılığının , demokratik bir arayış olmadığını bilir. Çarenin, proğramlarda ve kadrolarda müşterek akılda olduğunu bilir. Lider arayışının bizatihi kendisi, demokrasiden ümit kesildiğinde ortaya atılan bir önermedir.
Halkın kendi kendini yönetme yetisi varsa , orada demokrasi vardır. Halkta bu yetenek yoksa , bu boşluk bir şey tarafından doldurulur ki bu , Asker olur, lider olur.ŞEF olur. ki artık demokrasiden değil başka bir şeylerden bahs edilir. otokrasi, mi? istersiniz teokrasi mi ?, lideriniz nasıl biri ise ona göre bir şey olur. Ki , bu asla demokrasi değildir.
Halkın kendi kendini yönetme yetisi varsa , orada demokrasi vardır. Halkta bu yetenek yoksa , bu boşluk bir şey tarafından doldurulur ki bu , Asker olur, lider olur.ŞEF olur. ki artık demokrasiden değil başka bir şeylerden bahs edilir. otokrasi, mi? istersiniz teokrasi mi ?, lideriniz nasıl biri ise ona göre bir şey olur. Ki , bu asla demokrasi değildir.
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 00:26:11#55
ARKADAŞLAR BELKİ SÖYLENENLER DOĞRUDA BENİN KAFAMA TAKILAN ŞEYLER ŞU,NİYE YÜKSEKOKUL MEZUNU NİYE YABANCI DİL BİLMESİ ŞART.ŞİMDİ DÜNYADA TÜM DİLLERİ VE BİLGİLERE SAHİP OLMAMIZIN İMKANI VARMI,BENCE LİDER ÜLKESİNİN,ÖRF,ADET,DİNİ İNANÇLARINI,SOSYOLOJİSİNİ,PSİKOLOJİSİNİ,COĞRAFYASINI,TARİHİNİ BİLMESİ,GENEL DIŞ KONJÖKTÖRÜ TAKİP ETMESİ,TABİİ Kİ BOL BOL OKUYAN ARAŞTIRAN BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLMASI YETERLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ARTI ATAMIZIN VE OSMANLI PAŞALARININ HİÇ DOĞRU DÜRÜST DIŞ SEYAHATI OLMAMASINA DİKKATİNİZİ ÇEKERİM.ATAMIZDA EKONOMİST YADA SİYASETÇİ DEĞİL ASKER KÖKENLİ YANİ.. BUNUN YANINDA BİLGİ DÜNYASI DENİLEN ÇAĞDA WEB DEN DE HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞILABİLİNİRKEN,BENCE İDARECİ YADAKAMUYA MAL OLAN KURUMLARIN DEVLETLE İŞ YAPMASINI ÖNLEYİCİ TEDBİRLERALIRSANIZ,ZATEN RANT IN BELİNİ KIRACAĞINIZDAN BU SEFER SADECE GÖREV ADAMLARI İLGİLENECEKTİR SİYASETLE,O ZAMAN HER GÖREVE LAYIKI İNSANLAR GELECEK AKADEMİSYEN BİLİRKİŞİ ÇOĞULCU DEMOKRASİ HAYATA GEÇİRİLİR,BÖYLECE ŞU BİR KÖŞE KAPMACA SEN BEN DAVASIDA BİTER DİYE DÜŞÜNÜYORUM...SAYGILAR..
M
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 00:50:50#56
BİRDE ŞU DEMOKRASİ ŞARKISI DİLLERDEN DÜŞMEYEN,BEN ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ DİNLİYORUM AMA BURDA BAZI SOSYOLOJİK TESBİTLER VAR,ŞİMDİ SÖZÜM ONA AYDINIMIZ ÇIKIYOR,DİYOR Kİ,BU HALK OKUMUYOR KARDEŞİM,DEMOKRASİ İÇİN ŞU ŞART BU OLMALI ŞÖYLE OLMALI FALAN,TAMAM GÜZEL AMA YAPILAN ARAŞTIRMALAR KİŞİ BAŞINA MİLLİ GELİR 3000 DOLARIN ÜSTÜNE ÇIKMADAN O DEMOKRASİNİN D SİNİN BİLE OLAMAYACAĞINI GÖSTERİYOR.BEN 1500 DOLARKEN DE BU AYDINLARI DİNLİYORDUM.HALK ŞİMDİ GEÇİM DERDİNDE EKMEĞİNİN DERDİNDE HER ŞEY İNDEN KESMİŞ UMUDUNU ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA BAĞLAMIŞ,OKUSUNLAR ADAM OLSUNLAR BİZİM DURUMUMUZ DÜŞMESİNLER DİYE,ŞİMDİ GENÇLER EKONOMİK KRİZDEN DOLAYI İŞ BULAMAYIP EN İYİSİ ASKERE GİDELİM BARİ DİYİNCE ,BİR ÜNİVERSİTE MEZUNUNA ASKERİ ÜCRET ÖNERİLİNCE,BU ÇOCUKLARINDA BABALARI İLE AYNI YAZGIYI PAYLAŞMASI BİRAZ ABEST OLMUYORMU.TÜRKLER KAFASI ÇALIŞMAYAN SÖZÜM ONA TENBEL İNSANLARSA 30 YIL YÜKSEK ENFLASYONLA NASIL MÜCADELE ETTİ,EN GÜÇLÜ ÜLKENİN BİLE BAŞ EDEMEYECEĞİ EKONOMİK KRİZLER,TERÖR BELASI,SİYASİ BUĞRANLARI TÜM DIŞARDAN VE İÇERDEN GELEN YIKICI AKIMLARA SOSYAL PATLAMALARA YOL AÇMADAN NASIL DAYANABİLİYOR.BENCE HALKIMIZIN GEÇİM DERDİ DIŞINDA BİR SIKINTISI YOK KONU TÜM EKONOMİK,SİYASİ,TOPRAK,MAFYA ,MEDYA ,SENDİKA,AĞALIKLARININ SON BULMASINDA,BİDE ŞUNU UNUTMAYALIM HALKIN YASA YAPMA YETKİSİ YOK,ARTI GÜNÜMÜZDEN ÖRNEK VERELİM AKP Yİ BEĞENMİYORSUNUZ BULUN ALTERNATİFİNİ,SÖYLİM ŞU ANKİ KONJÖKTÖRDE YOK..YANİ ÇARŞIYA PAZARA ÇIKTINIZ NE VARSA ONLA DÖNERSİNİZ EVE...BENCE HER ZAMAN SEÇME ŞANSIMIZ OLMALI AMA ŞAK ŞAKÇILIK MESLEĞİ İLE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ YADA AMİGOLUK YAPARAK.ŞURDA YAZDIKLARIMIZ BİLE BİR BİLİNÇLENME BİR FİKİR JİMNASTİĞİDİR.BENCE BU İŞÇİYE,MEMURA, VATANDAŞA,EKONOMİYE,YARARDAN ÇOK ZARAR GETİREN ŞU KİLİŞELERİN DEĞİŞME VAKTİ GELMİŞTİR,LİDERLER SULTASINA SON VERELİM İNSANLAR BİR BAŞBAKANIN,BİR SENDİKA BAŞKANININ,BİR MUHALEFET PARTİSİNİN,BİR MEDYA GURUBUNUN TUTUMLARI İLE BU KADAR HASSAS COĞRAFYADA BU İŞLERİN YÜRÜMEYECEĞİNİ İÇTE DE EKONOMİK VE SİYASİ GÜÇLENME OLMADAN DIŞ ARENADA HEP KAYBEDEN TARAFTA OLACAĞIMIZI GÖRMELİ.....BENCE ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR....SAYGILAR..
M
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 11:28:37#57
SAYIN AZE GEÇMİŞ DÖNEMLERDE NE ORDUDA NEDE YÖNETİMDE TEPEDEN İNME ADAM YOKTUR,ARTI OSMANLI PADİŞAHLARI ŞEHZADE OLDUKLARINDA BİLE ATIYORUM TRABZON VALİLİĞİ GİBİ GÖREVLER YAPMIŞ BÜROKRASİYİ İDARECİLİĞİ HALKI VE SORUNLARI BİRİNCİ AĞIZDAN ÖĞRENMİŞLERDİR.BUNUN TERSİ DURUMLARIDA OLMUŞTUR,O ZAMANDA ZATEN ASKERİ,SİYASİ BUHRANLAR YAŞANMIŞTIR.ŞİMDİ SİZE EĞİTİP YADA DİPLAMA ETİKETİNİN NASIL İŞE YARAMADIĞINI EN BASİTİ ÜNİVERSİTELERİMİZİN BELLİ BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLAN İNSANLARIN BAZI BÖLÜMLERDE BRANŞLARI DIŞINDA İŞLERDE ÇALIŞMASINI GÖSTEREBİLİRİM.TONY BLAİR İNGİLTEREDE BAŞBAKAN ORTAOKUL MEZUNU,BÜLENT ECEVİT LİSE,BUNLARI YAZARKEN SAKIN EĞİTİMİ HAFİFE ALDIĞIMI DÜŞÜNMEYİN,YAZILARIMI DİKKATLİ OKURSANIZ,EN ŞİKAYET ETTİĞİM ŞEYİN YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜMÜZÜ KULLANMADIĞIMIZ,BİR KARAR ALIRKEN BİR PROJE GELİŞTİRİRKEN BEN İSTEDİM OLDU POLİTİKALARININ İZLENDİĞİ VE AKADEMİK HİÇ BİR DANIŞMA ORTAK ÇALIŞMA ŞEKLİNİN NE SİYASİLER NE DE YEREL YÖNETİMLERCE DEĞERLENDİRİLEMEDİĞİNE VURGU YAPMIŞIMDIR.ÜLKEMİZ YILLARCA BELLİ OKULLARDAN MEZUN MÜHENDİS KÖKENLİ İNSANLAR TARAFINDAN YÖNETİLMİŞTİR.SONUÇTA BU İŞ OKUL YADA DİPLAMA ALMAKLA OLMUYOR,ZATEN ORKESTRA ŞEFİ TÜM ENSTRUMANLARI HER KESDEN DAHA İYİ ÇALACAK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL,AMA DAHA BAŞINDA DA LİDERE STANDART GETİRİRSENİZ KUSURA BAKMAYIN AMA BAŞTAN YANLIŞ YAPILIR DERİM.ARTI ADAM BAŞBAKAN DEĞİL,VALİ,KAYMAKAM,JANDARMA KOMUTANI,BELEDİYE BAŞKANI,MUHTAR OLABİLİYOR AMA BÖLGESİNDE DEVLET DESTEĞİ ALMADAN ÇOK GÜZEL ESERLER BIRAKABİLİYOR.BUNUN SAYISIS ÖRNEKLERİNE BİZZAT BEN ŞAHİT OLDUM,YANİ MAKSAT BU ÜLKEYE HİZMETSE NE OLDUĞUMUZUN ÖNEMİ YOK,TABİİ ÇAPSIZ ADAMLARI SERGİLEMEKTE YARIŞAN MEDYAMIZ HİÇ BU İNSANLARIN YAPTIKLARINDAN BAHSETMİYOR,YADA 2SATIR,2DK LIK HABERLE GEÇİŞTİRİLİYOR.BAKIN HALK BİRİLERİNİN BİR ŞEYLER YAPTIĞINI GÖRÜRSER MUHAKKAK BİR UCUNDAN TUTAR,DEPREM FELEKATİNDE,HER KRİZDE AYAĞA KALKMAMIZIN YIKILMAMAZIMIN SEBEBİ DE BUDUR,SADECE HALKA VİZYON SAHİBİ ÖNÜNÜ AÇACAK LİDERLERE İHTİYACIMIZ VAR,DİPLAMALI DİPLAMASIS MEMURLARA DEĞİL...SAYGILAR..
M
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 15:18:27#58
SAYIN AZE SİZİN YAZINIZDAN SONRA BLAİR İN BİYOGRAFİSİNE BAKTIM AYNEN SİZİN YAZDIĞINIZ ŞEYLER DOĞRU,KUSURA BAKMAYIN BENİM KAYNAĞIM ŞU YERDEN YERE VURDUĞUM MEDYAYDI,YİNE GÖRÜYORUMKİ YANILMIŞIM,YANLIŞI DÜZELTTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ARKADAŞLARIN HEPSİNDEN DE ÖZÜR DİLERİM...
H
Üye2981 yazı
17/06/2009 : 17:37:13#59
Web sitesi
Bülent Ecevit; 1925'te İstanbul'da doğdu. 1944 yılında İstanbul Amerikan Koleji'ni bitirdi. 1944'te çalışma yaşamına girdikten sonra, işten ayırabildiği zamanlarda Ankara Üniversitesi'nde İngiliz dil ve edebiyatı, Londra Üniversitesi'nde Sanskrit, Bengalce, sanat tarihi bölümlerine devam etti. 1957'de de ABD' de Harvard Üniversitesi'nde sekiz ay incelemelerde bulundu. 1944'te Ankara'da Basın-Yayın Genel Müdürlüğü'ne İngilizce çevirmeni olarak girdi. 1946-50 arasında Londra'da Türk Basın Ateşeliği'nde çalıştı.
Pek de lise mezunu , diyerek diğer tüm lise mezunları ile aynı seviyede , göstermek. Çok doğru değil gibi .
Pek de lise mezunu , diyerek diğer tüm lise mezunları ile aynı seviyede , göstermek. Çok doğru değil gibi .
ismail karagülle
Z
Yeni Üye67 yazı
17/06/2009 : 17:37:36#60
delin bir kuya taş atmiş kuyunun başindaki ne kadar deli varsa hepsi kuya atlamiş o taşı bulup cıkart mak için ama malesef o kyudan kımse sağ cıkmamiş.!kusra bakmayın ama bu ulkede bu siyasetci namusyla şerefiyle hasiyetiyle siyasete girdi ve siyaste bu halka bu hizmeti yaptı ve şerefiyle hasiyetiylede ya oldu yada siayseti bıraktı bana bırın adını yazın ben o adamın elını opecem .kusra bakamyın 85 yıldır bu ulkeden ne siayestci cıktı nede politikacı ama.!dersenız hırsız duzen baz hortumcu dal kavukcu ne deseneız diyin bunlar suruyle cıktı deyılmı bu gunden sonrada cıkmaz kusura bakmayın bu milet selcuklunun ve osmanlının yıklışlarını gordu ve yaşadı ama gene akılanmadı gerci seksen beş yıldır yıkılmadığımıza dua edelım ama genede her an herşey ola bılır. hadi size bol kulis yapmalar ..beyler.....
zeynal
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz