İlk mesaj
Diğer Konular
Bu Ülkenin Başbakanı Olsaydınız Evet Siz. . .
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
191 yorumM
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 18:00:55#61
M
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 18:05:35#62
H
Üye2981 yazı
17/06/2009 : 18:17:53#63
Web sitesi
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - METTİN AYRICA SAYIN HUYHUY BEN İŞTE O SİZİN DEDİĞİNİZİ BELİRTMEK İSTEDİM DE HEP BURDA DENEN LER BAŞKA YÖNE ÇEKİLİYOR,YANİ SAYIN BÜLENT BEY YAZARLIĞINIDA ŞİİRLERİNİ DE BİLİYORUZ.İLK OKUL MEZUNU OLSA NE OLUR,AMA BAZI ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE ŞARTI GETİRMİŞ BEN DE ŞART DEĞİL DEDİM BU ÖRNEKLERİ VERDİM.BEN ŞAHSEN ADAM GİBİ ÖNÜMÜZE GEÇERLİ BİR PROGRAM KOYAN BAŞBAKAN ADAYINA OYUMU VERİRİM NE MEZUNU BU ADAM DİYEDE BAKMAM YANİ...SAYGILAR.. |
Aynı ile katılıyorum. hiçbir yoruma ihtiyaç yok.
bi mukabele
ismail karagülle
H
Üye2981 yazı
17/06/2009 : 18:31:09#64
Web sitesi
Yani katılımcı, sürekli katılımcı , tam demokrasiden söz edilmeli.
NOT; tam demokrasi diyince , demokratik sistemi ortadan kaldırma, ülkeyi bölme özgürlükleri, demokrasi değildir.
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
17/06/2009 : 20:49:24#65
SAYIN HUY HUY,BURDA DA YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ARTIK HEP DUYUP DİNLEDİĞİMİZ İNSANLARIN ÇÖZÜM ÇIKARAMAMASI YADA YETERLİ OLMAMASINDAN KAYNAKLANAN BİR İHTİYAÇ DEĞİLMİ,İŞTE BİZ BİREY OLARAK ŞURDA KONİKS AİLESİ OLARAK PİŞİRİP BİR ŞEYLERİ ORTAYA GETİRİRSEK BU SİVİL TOPLUM,HALKIN SESİ,DEMOKRASİ ÇABASINA BİR KATKIDA BULUNMAK DEĞİL Mİ,ALIN SİZE DEMOKRASİ,AMA HEP ELEŞTİRİ HEP ELEŞTİRİ,ONDAN SONRA BİZDEN ADAM OLMAZ MUHABBETLERİ,KARDEŞLER DÜN YAPTIK YİNE YAPARIZ,SADECE GEREKSİZ DİYOLOGLARA GİRMEDEN AKILLI MANTIKLI ŞEYLERDEN BAHSEDELİM...BAKIN ORTAYA NE GÜZELLİKLER ÇIKIYOR...SAYGILAR..
M
Üye2311 yazı
18/06/2009 : 01:00:52#66
İYİDE SAYIN AZAD BU SİZİN ŞARTLARINIZ ZATEN YILLARCA BU ÜLKEDE UYGULANDI SONUÇ GÖRÜYORUZ, ŞİMDİ BENDE YAZILARIMDA ISRARLA BÖYLE BAŞBAKAN VE MUHALEFET LİDERİ İLE KOCA 70 MİLYONLUK ÜLKENİN YÖNETİLMEYECEĞİNİ AKADEMİK ÇEVRELERİN ARTIK TÜM KESİMLERDE AKTİF OLARAK KULLANILMASINI SÖYLÜYORUM,YANİ EHİL VE ÇOĞUNLUĞUN KARARLARI İLE,SİZ HALA ÜNİVERSİTE HALA LİSEDE TAKILIP KALDINIZ,ŞİMDİ DÜN OSMANLININ AKIL HOCALARI VARDI DOĞRUDUR AMA LÜTFEN TÜRKİYEDE UZMAN AKADEMİSYEN YOK MU AYNI ORTAM DEĞİLMİ,BURDA ÇELİŞKİ OLMUYORMU,ARTI BU ÜLKE DÜNYA BANKASI YOK IMF DIŞARDAN BİR SÜRÜ DENEYİMLİ ADAM GETİRDİ DE NE OLDU ,ALİMLİK AYRI MUALLİMLİK AYRI ŞEY BİLGİ SAHİBİ OLMANIZ NASIL ÇOK İYİ İŞLETMECİ OLMANIZI GARANTİ EDEMİYORSA İYİ BİR SİYASİ LİDER OLMANIZI DA GARANTİ ETMEZ.SİZ AKADEMİK KARİYERİ İÇİN BİRİNE TAKIN,ÖBÜRÜ DİNİ ,SİYASİ,DİĞERİ TİPİ,DİĞERİ,KÜRT MÜ,TÜRK MÜ,ERMENİMİ,DİĞERİ MEMLEKETİNE BAKSIN,BİRİDE DELİKANLILIĞINA,ONDAN SONRA LİDER BEKLEYİN LÜTFEN ARTIK BU KONUYU KAPAYALIM GEREKSİZ VE SAÇMA OLMAYA BAŞLADI.BU BAŞLIK BİR ÜLKEMİZİN ÖNCELİKLİ SORUNLARI NE ONU,ARTI SİZCE YANLIŞ YAPILAN VEYA ÖNEM VERİLMEYEN UNSURLAR,KİMSENİNDE AKLINA GELMEYEN YADA DİLE GETİRİLMEYEN ÇÖZÜMLERİ BULMAK VE YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİĞİMİZ DURUMLARDA KAMU OYUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEK ÜZERE AÇILDI.BİZ BUNLARI YAZALIM ARTIK.ÖZELLİKLE BEN YORUM YAPMAYALIM BUNA ODAKLANALIM DİYORUM AMA MAALESEF YORUMDAN BAŞKA ŞU ANA KADAR BİR İKİ KONU DIŞINDA SOMUT BİR ŞEY YOK...SAYGILAR..
H
Üye2981 yazı
18/06/2009 : 13:46:12#67
Web sitesi
aze2818
Deneyimli Yazar Türk halkı için düşündüklerinizi, sizin yazılarınızdan , anlamaya çalıştım. Bir kere daha siz de düşünün ve türk halkı için bunlar samimi düşünceleriniz mi ??
İstekli olan herşeyi yapar.Dünyada da örnekleri var.Bolivyada Allahın çiftçisi Cumhurbaşkanı oldu ve ülkedeki sistemi sıfırdan kurmaya başladı.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ortaya mantıklı bir çözüm bulamıyorsanız o zaman yönetende suç aramayın.Hani bir laf vardır Layık olduğuyla yönetilir diye
Eğer bu konuda yazılan teklifler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bazılarınıza
geyik,
saçma,
abartı,
hayal
olarak geliyorsa o zaman iktidarda mevcut olana söz söyleme hakkınız yoktur.Yani ortaya daha iyi birşey çıkaramıyorsanız,üretme kabiliyetinden yoksun bir halksanız o zaman neye layıksanız onunla da yönetilirsiniz.Burada da piyango durumu ortaya çıkıyor.Yani bahtınıza bir Atatürk de çıkabilir,Demirel sülalesi gibi kemirici bir aile de
Mustafa Kemal Paşa ( olağanüstü hallerde kendi kararıyla ortaya çıkmış lider,yenilikçi ve kurucu,tam bağımsız ),
Mustafa İsmet İnönü ( usta politikacı,entrikacı,tam bağımsız değil )
Mahmut Celal Bayar ( gelenekçi ve fazla bir rolü yok,tam bağımsız değil )
Cemal Gürsel ( koltuk hastası subay )
Cevdet Sunay ( koltuk hastası subay )
Fahri Korutürk ( hiçbir ağırlığı yok )
Kenan Evren ( ABD tarafından atanan idareci )
Turgut Özal ( ABD tarafından atanan idareci )
Süleyman Demirel ( Türk siyasetinin en uzun ve aktif ismi, Türk usulu siyasetin mimarı )
Ahmet Necdet Sezer ( siyasetle alakası yok,devletçi ve gelenekçi )
Abdullah Gül ( şaibeli, tam bağımsız değil )
Türk milleti üretme ve lider çıkarabilme kabiliyetinden yoksundur
Türk milleti eleştiri ve üretici olma yeteneğine sahip değil,
Türk milletinde hala ağırlıklı olarak PADİŞAHIM EN İYİSİNİ BİLİR,DEVLET İŞLERİNDEN ANLAMAM anlayışı ve inancı hakim,
Türk milleti kendi içinden bir lider çıkaracak kapasite ve siyasi medeniyete sahip değildir zaten olması için Fransız Devrimi gibi bir olayın Türkiye'de yaşanmış olması lazımdı.Millet inkılap kanunlarıyla değişik kalıplara sokulamaz.
Halkın seçme kabiliyeti Türk milletinde yok
Kısacası arkadaşlar, kopya çekmekle yapılsaydı herşey Türk milleti de Mercedes yapardı veya benzeri kaliteli araç yapardı.Bu millet daha yontulmamış,kalıba sokulmamış
halkı sıfırdan eğitmek zorundasınız ve karşıt olanları tamamen yok etmelisiniz
halkınızın midesi sindiremiyorsa bu kanunları o zaman güç kullanacaksınız
Halk tamamen işin yalakalığına kaçıyor
Türk Milletinde aşağıdaki vasıflar bulunmamaktadır;
geçmişi değerlendirerek geleceğe doğru plan ve icraat,
eleştiri yaparak çözüme ulaşma,
ortaya çoğunluk desteğiyle lider koyabilme,
Halk bilinçlenmediği sürece,gücünü ortaya koymadığı sürece her zaman neye layıksa onunla da yönetilir
Deneyimli Yazar Türk halkı için düşündüklerinizi, sizin yazılarınızdan , anlamaya çalıştım. Bir kere daha siz de düşünün ve türk halkı için bunlar samimi düşünceleriniz mi ??
İstekli olan herşeyi yapar.Dünyada da örnekleri var.Bolivyada Allahın çiftçisi Cumhurbaşkanı oldu ve ülkedeki sistemi sıfırdan kurmaya başladı.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ortaya mantıklı bir çözüm bulamıyorsanız o zaman yönetende suç aramayın.Hani bir laf vardır Layık olduğuyla yönetilir diye
Eğer bu konuda yazılan teklifler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bazılarınıza
geyik,
saçma,
abartı,
hayal
olarak geliyorsa o zaman iktidarda mevcut olana söz söyleme hakkınız yoktur.Yani ortaya daha iyi birşey çıkaramıyorsanız,üretme kabiliyetinden yoksun bir halksanız o zaman neye layıksanız onunla da yönetilirsiniz.Burada da piyango durumu ortaya çıkıyor.Yani bahtınıza bir Atatürk de çıkabilir,Demirel sülalesi gibi kemirici bir aile de
Mustafa Kemal Paşa ( olağanüstü hallerde kendi kararıyla ortaya çıkmış lider,yenilikçi ve kurucu,tam bağımsız ),
Mustafa İsmet İnönü ( usta politikacı,entrikacı,tam bağımsız değil )
Mahmut Celal Bayar ( gelenekçi ve fazla bir rolü yok,tam bağımsız değil )
Cemal Gürsel ( koltuk hastası subay )
Cevdet Sunay ( koltuk hastası subay )
Fahri Korutürk ( hiçbir ağırlığı yok )
Kenan Evren ( ABD tarafından atanan idareci )
Turgut Özal ( ABD tarafından atanan idareci )
Süleyman Demirel ( Türk siyasetinin en uzun ve aktif ismi, Türk usulu siyasetin mimarı )
Ahmet Necdet Sezer ( siyasetle alakası yok,devletçi ve gelenekçi )
Abdullah Gül ( şaibeli, tam bağımsız değil )
Türk milleti üretme ve lider çıkarabilme kabiliyetinden yoksundur
Türk milleti eleştiri ve üretici olma yeteneğine sahip değil,
Türk milletinde hala ağırlıklı olarak PADİŞAHIM EN İYİSİNİ BİLİR,DEVLET İŞLERİNDEN ANLAMAM anlayışı ve inancı hakim,
Türk milleti kendi içinden bir lider çıkaracak kapasite ve siyasi medeniyete sahip değildir zaten olması için Fransız Devrimi gibi bir olayın Türkiye'de yaşanmış olması lazımdı.Millet inkılap kanunlarıyla değişik kalıplara sokulamaz.
Halkın seçme kabiliyeti Türk milletinde yok
Kısacası arkadaşlar, kopya çekmekle yapılsaydı herşey Türk milleti de Mercedes yapardı veya benzeri kaliteli araç yapardı.Bu millet daha yontulmamış,kalıba sokulmamış
halkı sıfırdan eğitmek zorundasınız ve karşıt olanları tamamen yok etmelisiniz
halkınızın midesi sindiremiyorsa bu kanunları o zaman güç kullanacaksınız
Halk tamamen işin yalakalığına kaçıyor
Türk Milletinde aşağıdaki vasıflar bulunmamaktadır;
geçmişi değerlendirerek geleceğe doğru plan ve icraat,
eleştiri yaparak çözüme ulaşma,
ortaya çoğunluk desteğiyle lider koyabilme,
Halk bilinçlenmediği sürece,gücünü ortaya koymadığı sürece her zaman neye layıksa onunla da yönetilir
ismail karagülle
H
Üye2981 yazı
18/06/2009 : 13:54:47#68
Web sitesi
Sayın aze nin , düşüncelerini, anlamaya çalışınca neler çıktı ortaya , ( tamamı kendi yazısı)
Bolivya da çifçi ,(allahın çifçisi), neler yapabiliyor.
Türk liderleri, ; kimisi tam bağımsız değil, kimisi koltuk meraklısı, ve daha, neler neler.
Türk halkı için ise , neredeyse ağıza alınmayacak sözler.
hepsi yukarıda ben çıkardım. Siz de bakın yanlış anlaşılıyor . sayın aze , bunlara bir açıklık getirin yada Türk halkından özür dileyin.
Bolivya da çifçi ,(allahın çifçisi), neler yapabiliyor.
Türk liderleri, ; kimisi tam bağımsız değil, kimisi koltuk meraklısı, ve daha, neler neler.
Türk halkı için ise , neredeyse ağıza alınmayacak sözler.
hepsi yukarıda ben çıkardım. Siz de bakın yanlış anlaşılıyor . sayın aze , bunlara bir açıklık getirin yada Türk halkından özür dileyin.
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
18/06/2009 : 15:00:53#69
YA SAYIN AZE YAZILANLARI YA OKUMUYORSUNUZ YADA BAZI ŞEYLERE ÖNYARGILI BAKIYORSUNUZ,BİRİNCİSİ 12 EYLÜLDEN SONRAYI AYDINI DA BİRİLERİ DE AĞZINA SAKIZ YAPMIŞ EVREN PAŞA YADA BİRİLERİNİ SİYASİ LİNÇ ETMEDE KULLANILIYOR,YAŞINIZI BİLMİYORUM AMA BENİM YAŞIM 40 VE ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ İDİM O ARALAR.BİRİLERİ EVİNDEN BİR GECEDE ALINDI AMA BENİM SÜLALEMDEN BİR KİŞİ DIŞINDA KİMSE ALINMADI,ODA AŞIRI MİLLİYETÇİ BİR AKRABAMIZDI..ARTI ÖNCESİNİ BEN YAZİM SİZ BUNUN HANGİ DEMOKRASİYE KET VURDUĞUNU Bİ AÇIKLAYINDA DUYALIM BAKALIM.BAKIN ISRARLA BU MEDYA DAN BU SÖZDE AYDINLARDAN DAN BİR ŞEY ÇIKMAYACAĞINI BU BAŞLIĞINDA BAKALIM ATATÜRK ÜN DEDİĞİ GİBİ İÇİMİZDEN BİRİLERİNDEN NELER ÇIKACAĞINI GÖRELİM DİYE ATTIK.BURDA SİSTEMİN YANLIŞLARINI ŞAHISLARI KURUMLARI KONUŞMAYIN DİYORUZ YORUM DEĞİL SADECE FİKİRLERİNİZİ YAZIN VE NASIL UYGULAYACAĞINIZI ANLATIN BİZDE GÖRELİM DİYORUZ,AMA HALA BİRİLERİNİN BAKIŞ AÇISI HALA KLASİK LAFLAR HALA SÖZÜM ONA AYDINLARIN AĞZI İLE BİR ŞEYLER KARALANIYOR.SADECE 12 EYLÜLÜ ALALIM SİZDE AYDINLARIMIZDA BUNA BİR CEVAP VERSİNDE BU .......YERİNE KONAN HALK HATASINI BİR GÖRSÜN BUNUN İÇİNE BENDE DAHİL.KARABORSA PATLAMIŞ,...SIGARA,DERS KİTABI,TÜP GAZ,MARGARİN,BENZİN YOK 4 KİŞİLİK BİR NUFUSUN 4 Ü DE KUYRUKLARDA,İLK OKUL 5NCİ SINIFTA HOCAMIZ RAHATSIZLANDI YERİNE BAKAN HOCA BİR ARKADAŞINI GETİRDİ DERSDE SAZ ÇALINDI SOL PROPAGANDA YAPILDI.HER GÜN KIRATHANELER TARANIYO OKULLAR BOMBALANIYOR,TERÖR ŞEHİRDE,CADDENİN KARŞISI SAĞCI BU TARAFI SOLCU,OKUDUĞUNUZ YAYINDAN,GİYDİĞİNİZ KIYAFETE,BIYIĞINIZDAN SAÇINIZ YÜZÜNDEN İNFAZA UĞRUYORSUNUZ,HER GÜN DEĞERLİ BİRİ DEMİM BİRİLERİ KATLEDİLİYOR.POLİSİN VE BEKÇİNİN ATEŞ YETKİSİ YOK,HER GÜN ŞEHİT VERİLİYOR.NERDE OTURUYORSUNUZ SORUSUNA NE CEVAP VERECEĞİNİ ŞAŞIRAN İNSANLAR, HER SEMT ZİRA SÖZÜM ONA KURTARILMIŞ BÖLGE,GÜVENLİĞİ SAĞLAYAN POLİS BİLE POL-SEN ,POL-DER DİYE İKİYE BÖLÜNMÜŞ,KOCA BİR ÜLKE GÜNLERCE CUMHURBAŞKANINI SEÇEMİYOR,BACAK KADAR BİR ÖĞRENCİ SINIFIN KAPISINI TEKMELEYİP BİR ARKADAŞIMIZI ŞEHİT VERDİK,BU GÜN BOYKOT VAR,ÇIKIN DIŞARI DİYOR BU LİSEDE GEÇEN BİR OLAY HOCA GIKINI ÇIKARAMIYOR,ÜLKEDE EĞİTİM FALAN KALMAMIŞ.SENDİKA AĞALARI BU GÜN KÜ GİBİ PARAYI HORTUMLAYIP,HER GÜN İŞÇİYİ POLİSE DÖVDÜRÜYOR.ÇALIŞAN FABRİKA TESİS KALMAMIŞ,HER YERDE GREV VAR,ÜLKE 50 SENTE MUHTAÇ BİRİLERİ VATAN KURTARIYOR,HEMDE KOMŞUSUNU GÖZÜNÜ KIRPADAN ÖLDÜREREK,GECE KAPINIZ ÇALINDI HADİ SIKIYSA AÇ,YADA AÇMA,BACAK KADAR VELETLER İLK PROPAGANDA YAPIYOR SONRA PARA İSTİYOR,HADİ SIKIYSA VERME BAKALIM..İÇTİĞİN SIGARADAN İÇTİĞİN İÇKİYE KADAR KENDİ YANDAŞLARIN TARAFINDAN BİLE HAİN İLAN EDİLİYORSUN,KOCA ÜLKEDE 5 TANE SAĞLAM İŞVEREN VAR,MAFYA HER YERDE,ÜLKE KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR ÇAPSIZ SİYASETÇİLERİN ELİNDE HEBA OLUYOR,HER GÜN KARŞILIKLI AŞIK GİBİ ATIŞMALAR AYNI BU GÜN GİBİ,KADAYIFIN ALTI ÜSTÜ,KİMSE BANA ŞUNLAR ADAM ÖLDÜRÜYOR DEDİRTEMEZ,KANLARI YERDE KALMAYACAK NUTUKLARI,HEP ÖLENLER BİR GÜNDE DEĞERLİ OLUYOR HER YERDE ÖLÜ SEVİCİ VAR AYNI BU GÜN KÜ GİBİ,BARIŞ ÖZGÜRLÜK DEMOKRASİ ÇIĞLIKLARI HER YERDE HER MİTİNGDE ,MEYDANLARDA TÜRK BAYRAĞI YOK,ATATÜRK RESİMLERİ YOK,KIZIL BAYRAKLAR,YEŞİL BAYRAKLAR,MAO, CHEE,LENİN RESİMLERİ,VB...BU ARADA RUMLAR YUNANLILAR ERMENİ TERÖRÜ HİÇ ARA VERMİYOR ,KOCA ÜLKE GİDEN NADİR YETİŞEN BİR DİPLAMATININ BİLE KATİLİNİ YAKALATAMIYOR YAKALANALARDA AZ BİR CEZA İLE ÇIKIP GİDİYOR.***ÜMÜZDEKİ DONA KADAR ABD VERİYOR.ATATÜRK MİLLİ MÜCADE SADECE DERS KİTAPLARINDA HİKAYE OLARAK ANLATILIYOR.ÜNİVERSİTEDE BİLE HOCALAR MİLİTAN YETİŞTİRİYO SİYASET YAPIYOR.AYNEN BUGÜNKÜ GİBİ,O ZAMANDA ASKER SEVİLMİYOR.O ZAMANDA ASKERİN HER SÖZÜNDE KIYAMET KOPUYOR AMA DAVULLAR HİÇ DURMADAN DEMOKRATLAR TARAFINDAN ÇALINIYOR...O ZAMAN BÖYLE BÖLGESEL DEĞİL TÜM TÜRKİYE TERÖR DEN ALEV ALEV EN UCRA YERLERİNE KADAR YARGISIZ İNFAZLARIN FAİLİ MEÇHULLERİN HADDİ HESABI YOK.İŞ YERİNİZİ AÇSANIZ MAL YOK SATACAK,OKULA GİTSENİZ EĞİTİM YOK,DEVLETTE İŞİNİZ DÜŞSE ÖNCE HANGİ KESİMDESİNİZ GBT NİZ ÇIKARILIYOR.PAZARDA ALIŞ VERİŞ YAPARKEN İKİ GURUBUN ÇATIŞMASININ ORTASINDA KALMANIZ AN MESELESİ KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK ,SEBZE MEYVA DIŞINDA HİÇ BİR GİDERİNİZ OLAMIYOR ZİRA TEK BOL OLAN ŞEY ONLAR. DÖVİZ YASAK,BANKALAR GURBETÇİLERİN AİLELERİNE GÖNDERDİĞİ PARALARI VERMEMEK İÇİN ATMADIKLARI TAKLA YOK,HİÇ KİMSENİN SAĞLIK GÜVENCESİ YOK İLAÇ DOKTOR YOK,MİLLET BAKKALDAN ALDIĞI ASPİRİN VE GRİPİNLE İDARE EDİYOR.POLİS BİLE KENDİ CANININ DERDİNDE ,YAKALADIĞI SUÇLULAR BİR ŞEKİLDE NASILSA İÇERDEN ÇIKARILIYOR,VAY SEN MİSİN SİLAH ÇEKEN SENMİSİN YAKALAYAN OLAN GARİBAN POLİSE OLUYOR.VE EN AKLI SELİM YERLERDE BİLE TÜM BÜYÜKLER AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR ORDU NERDE....VE ORDU GELİYOR,FİGURANLAR BİR GECEDE TOPLANIYOR AMA ASLAR HEPSİ NE HİKMETSE YURT DIŞINA KAÇIYOR....ŞİMDİ O ASLAR NERDE BİLİYORMUSUN ARKADAŞIM,SOLCUSU HOLDİNG MEDYA İDARE EDİYOR,ATEİSTİ BİR NUMARALI ALLAHIN SEVGİLİ KULUŞU AN,O AĞZINA SAKIZ YAPANLAR O İŞKENCELERİ ,O DAYAKLARI,O MAPUSLARI GÖRMEDİ HİÇ ,ONLARI BEYİNLERİNİ YIKADIKLARI GENCECİK FİDANLAR ÇEKTİ ACISINI,BUNLAR HALA BİZİ YÖNETİYOR,HALA ORTALIĞI KARIŞTIRIYOR,HALA AYDINLAR,HALA DEMOKRASİ DİYOR,HALA ORDUYA BOK ATIYOR,YADA BU ÜLKENİN DEĞERLİ NESİ VARSA ,ONUN İÇİN O TV DE İZLEDİĞİNİZ ADAMLARI OTURUMLARA ÇIKAN UZMANLARI SAYINLARI PEK DİKKATE ALMASANIZ İYİ OLUR.ONLAR YİNE BİR ŞEKİLDE İŞLER TERS GİTTİĞİ ZAMAN A.B.D VE AVRUPADA,İRANDA AFGANİSTANDA YUNANİSTANDA ABİLERİNİN KOLLARINDA TESELLİ BULUR SİZLERİN ANASI AĞLAMASIN.....EVET BUNLARIN DEMOKRASİ DEDİĞİ ŞEY BUYDU, ÖZGÜRLÜKLERİ HAK HUKUKLARI HÜMANİSTLİKLERİ ,ORDU KAKA İSE ......................BUNLAR NE???? UYANIN ARTIK YAV,MİLLETE UYUYOSUNUZ DİYORSUNUZ BENCE DEVİR HİÇ İYİ DEVİR DEĞİL ARASIRA İÇ ÇAMAŞIRINIZI KONTROL EDİN YERİNDE DURUYORMU,YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIRMIŞ..SAYGILAR..
M
Üye2311 yazı
18/06/2009 : 15:25:39#70
M
Üye2311 yazı
18/06/2009 : 16:21:13#71
SAYIN AZE KÜLTÜR NEDİR NE DEĞİLDİR YAZILARIMIZDAN MİLLET ÇIKARIYOR MERAK ETMEYİN.SİZ KENDİNİZİ SÜPERMEN SANIYORSANIZ DİYECEĞİM YOK BEN DEĞİLİM,AMA İYİCE İŞİ ÇIĞRINDAN ÇIKARDINIZ,ŞİMDİ ÜLKEDE YASAMA YARGI KİMİN ELİNDE HALKINMI,TAMAM BEN AKP TARAFTARI DEĞİLİM AMA ALTERNATİFİ VARMI ŞU ANKİ ORTAMDA, ŞİMDİ HALK NAPACAK.BU SUÇ HALKINMI YOKSA O ÇOK BİLENLERİN BİR ARAYA GELİP YARARLI OLUŞUM YAPAMALARININMI, MEMLEKETTE ADAM KALMADIMI NERDELER.. ,ARTI NATO NEDİR,A.B.D İLE SİYASETİMİZ NEDİR,TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN LOSİJTİK İHTİYAÇLARININ BİR NUMARALI TEDARİKÇİSİ KİMDİR,KIBRIS DA HAKLI OLDUĞUMUZ DAVADA YEDİĞİMİZ AMBORGONUN SONUÇLARINI BİLİYORUZ DEĞİLMİ,ŞİMDİ BU ÜLKEDE ABD VE YADA YOĞUN İLİŞKİLERİMİZİN OLDUĞU BATI DÜNYASININ DESTEĞİNİ ALMAYAN İKTİDARA GELİP DE BU ÜLKELERİ ÖNCESİ YADA SONRASI ZİYARET ETMEYEN KAÇ PARTİ KAÇ LİDER VAR.NİYE EĞİTİM İÇİN BU YERDEN YERE VURDUĞUMUZ ADAMLARIN ÜLKELERİN E KOŞA KOŞA GİDİP BİR TON DÖVİZ VERİP SONRDA BEN ŞURDAN MEZUNUM DİYİP HAVA YAPIYORUZ. ŞİMDİ TÜM BU NLAR VATAN HAİNİ ,AJANMI SAÇMALAMAYALIM.BANA SADECE 12 EYLÜL ÖNCESİNİN BİR TEK ELLE TUTULUR YANINI SÖYLEYİN BEN DE NETEKİM DEDİĞİNİZ ADAMI SİZLE ASİM ,BEN DOĞU GAZİSİYİM,ORDA TEK VATANDAŞIMIZI İNCİTMEDEN GÖREVİMİ YAPTIM ŞEREFİMLE,2000 YILINDA AKAN KAN DURDU BİR ŞEKİL,ORDU DEDİ SİVİLLERE SIRA SİZDE ŞİMDİ ,BURAYA YATIRIM YAPIN BU ÇOCUKLARI OKUTUN İŞSİZLİĞİ AZALTIN.NE YAPTI SİYASİLERİMİZ,VANETİ ÖZELLEŞTİRDİ,BİLMEM NE ÇİMENTOYU ÖZELLEŞTİRDİ,BİLMEM NEYE UYUM YASASINDAN DOLAYI CMUK LAR ÇIKARDI,SAYIN TANTAN O ZAMAN YIRTINDI BİTEN TERÖRÜ HORTLATACAKSINIZ DİYE,ŞİMDİ O ZAMANDAN BERİ NE OLDU,BİR SÜRÜ ŞEHİT YİNE TERÖR HORTLADI,BU SON AKAN KANLARIN HESABINI KİM VERECEK,SUÇLUSU KİM,ŞİMDİ BİZİM SÖZDE AYDIN SİYASETÇİ KÜLTÜR GANİ YA ÇIKIYO ASKERİ ÇÖZÜMLERLE BU İŞİN OLMAYACAĞI ANLAŞILDI,EVET NE YAPALIM PEKİ ŞİMDİ KLASİK TEKLİF..... VERİN.YA ASKER BİR GÜN BEN BİTİRİRİM DEMİŞMİ TEK BAŞINA BU İŞİ,HANGİ TAŞI KALDIRIRSANIZ PİS SİYASET HANGİ TAŞI KALDIRIRSANIZ AYDIN GÖÇİNEN ZÜPPE, MEDYA,ONDAN SONRA EVREN SUÇLU ONDAN SONRA HALK SUÇLU,TABİİ KIBRISTA DOĞUDA ONLARIN HİÇ BİRİNİN ÇOCUĞU ÖLMEDİ,12 EYLÜLDE SİYASİ OLAYLARDA DA ÇÜNKÜ ÇOCUKLARI A.B.D. İNGİLTEREDE TAHSİLDEYDİ,BİRİLERİ ÖLÜRKEN TİCARET YAPTILAR ÇOCUKLARI GÜVEN İÇİNDE OKUDU,DEVLETİN HER İMKANINDAN TEŞVİĞİNDEN BUNLAR YARARLANDI,YALANMI.MERAK ETMEYİN BU KAFA İLE BİZLERİDE ÖLMEYİP SAĞ KALANLARIDA ERMENİ MESELESİNE ÇEVİRİP İŞİ DOĞUDA BİLMEM KİMLERİ KATLETMEKDEN HAPİSE ATARSINIZ,ZATEN EMARELERİ ŞİMDİDEN BAŞLADI.HA SİZE BİR SORUDA KÜLTÜRÜNÜZ EMİNİM BUNU CEVAPLAR BU ÜLKEDE POPOSU YEMEDİĞİ ZAMAN YURT DIŞINA GİDEN KAÇ ASKER VAR CEVAPLAYINIZ KGB CIA ARŞİVLERİNDE VARDIR MUHAKKAK... SAYGILAR..
H
Üye2981 yazı
19/06/2009 : 00:22:24#72
Web sitesi
Halk hep bir şeyleri bekliyor çünkü kendi iradesi,karakteri ve gücü yok.Bu yüzden 1000 yıldan fazladır Türk milletini hep lider yönetmiştir.( Başka milletleri , kim yönetmiştir??)
Türk Milleti hiçbir zaman kendi içinden lider çıkarma becerisine sahip olmamıştır.Burada bahsi geçen "lider" olağanüstü durumlarda kendi kararıyla ortaya çıkan insanlardır.Yani halkın bunu belirlemede hiçbir rolü yok.
LİDERİNİ KENDİ ÇIKARMAMIŞSA, BU 1000 YILDIR NEREDEN GELDİ BU LİDERLER.
Atatürk Türk değil mi ?
Türk Milleti hiçbir zaman kendi içinden lider çıkarma becerisine sahip olmamıştır.Burada bahsi geçen "lider" olağanüstü durumlarda kendi kararıyla ortaya çıkan insanlardır.Yani halkın bunu belirlemede hiçbir rolü yok.
LİDERİNİ KENDİ ÇIKARMAMIŞSA, BU 1000 YILDIR NEREDEN GELDİ BU LİDERLER.
Atatürk Türk değil mi ?
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
19/06/2009 : 01:27:32#73
EVET ŞİMDİ BEN SİZE YAZDIKLARINIZDA YANLIŞLARI VE HATALARI SÖYLEMEYECEĞİM,ÇÜNKÜ KONU SİZDEĞİLSİNİZ,BU ÜLKEDE SİZİN KAFANIZDA İNSANLAR ÇOK OLDUĞU İÇİN HER HANGİ BİR LİDERDE EKİP TE OLMAZ,ZİRA TEK HATA BULDUNUZMU KARŞINIZDAKİNİN KÜLTÜRÜ HAKKINDA HEMEN ÇARÇABUK FİKİR SAHİBİ OLUYORSUNUZ YA, SİZİN MANTIĞINIZI BEN ORTAOKULDA BIRAKTIM,BİR RAMAZANDA HAYATIMDA İLK DEFA KURANIN MEALİNİ OKUDUM BİTİRDİM BU NE YA DEDİM KENDİ KENDİME BU KİTABA GÖRE HER KES CEHANNEMLİK, BEN ALLAHA İNANIRIM ONA DUA EDERİM YANLIŞTAN UZAK DURUR MUSA, ASA, MUHAMMED, MÜSLÜMANLIK TANIMAM...BİR ZAMAN SONRA DÜŞÜNDÜM ADAM 7 SİNDE BU İŞLERİ BAŞLIYOR 70 İNE GELİYOR EREMEDEN GİDİYOR BEN HANGİ ZEKA İLE HEMEN BİR SONUCA VARDIM,DEDİM O ZAMAN BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRİM,EVET MÜSLÜMAN DEĞİL BİR BUDİST GİBİ OKUYUP ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM.ŞİMDİYE KADARDA 12-13 KEZ OKUMUŞUMDUR,SAYIN AZE GÜNDE 12 SAAT PUSUDA KALIP,78 SAAT UYKUSUZ KALDIĞIM,3 GÜNDE BİR İZLİLERİN GEZİNDİĞİ ORTAMDA DA 15 AYDA NE BULURSAM OKUMUŞ BİRİYİM,ŞİİR SİYASET,YİNE KURAN,EKONOMİ...AYNI ATAMIZ GİBİ EN ZOR ANLARDA BİLE.SÖZELDE ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA YÜZDE 2LİK DİLİMDEYDİM HİÇ DERSANEYE GİTMEYEN BEN,MEMURLUK SINAVINDA DA 35 DOĞRU 1 BOŞ YAPAN YİNE BEN.ARTI SİZİN O BİLGİ DİYE YAZDIĞINIZ ŞEYLERİ NE ZAMAN OKUDUĞUMU BİLE HATIRLAMIYORUM BİZİM MAHALLEDE ÇOCUKLAR BİLE BİLİYOR,YAZDIKLARINIZIN HEPSİ TAMAMEN ÇELİŞKİ YUMAĞI BİR DEDİĞİNİZ BİR DEDİĞİNİZİ TUTMUYOR.LAFIN SALATASININ KRALINI YAPMIŞSINIZ HİÇ BİR SÖYLENENE CEVABINIZ YOK HABİRE KES KOPYALA YAPIŞTIR,BEN BURAYA SİZİN VERDİĞİNİZ BİLGİ DENEN ŞEYLERİ YAZSAM HER HALDE 3 CİLT FALAN OLUR.SİZE KALSA ATATÜRK DE BİR ŞEY OLAMAZ BU DEVİRDE ZİRA ÇOK KÖTÜ BİR ÖZELLİĞİ VAR ASKER.ŞİMDİ YAZMIŞSINIZ O KURUCU TARİHTEDE HEP KURUCULAR ASKERDİ,İYİ DE SİVİLLER NERDE İYİ EĞİTİM ALANLAR,BENİM EĞİTİM HAKKINDA BİR TANE ELEŞTİRİM VAR ODA OKUMUŞLARIN TENBELLİĞİ BAŞKADA BİR ŞEY DEMEDİM BİRDE ÖNEMLİ OLAN İNSANIN BİRAZ DA KENDİNİ YETİŞTİRMESİNE DEM VURDUM,SİZ BAŞKA ŞEYE ÇEKDİNİZ....AYDINLARI YAZARLARI MEDYAYI ELEŞTŞRDİM,SİZ ASKER BİR HALK İKİ ELEŞTRİYORSUNUZ HALKMI YASA YAPIYO NAPACAK DARBE Mİ YAPACAK DEDİM,HİÇ ORALI OLUP CEVABINI VERMEDİNİZ.A.B.D VE SOVYET İSTİHBARATLARININ 12 EYLÜL ÖNCESİ YAPTIKLARINI BENİ DOĞRULAR ŞEKİLDE YAZIN SONRA TÜM BUNLARA SON VEREN ASKERİ SUÇLAYIN. LİDER ORTAYA ÇIKTI İŞ BİTTİ SİZİN MANTIĞINIZLA KUSURA BAKMAYIN BENİM OKUDUĞUM TARİH BİR SÜRÜ LİDER DÜŞÜNÜR MESİHİN KATLİNİ ANLATIYOR.DEMEKKİ HALK HER ZAMAN BİRİLERİNİN ARKASINDA DURMUYOR...YAZILARINIZDAN KUSURA BAKMAYIN KÜLTÜRSÜZ OLDUĞUMDAN BEN BİR ŞEY ANLAMADIM ANLAYAN VARSADA ÇIKSIN ANLATSIN PLAYBACK DEN BAŞKA BİR ŞEY YOK,ORDA BİR HALKIMIZ HAKKINDA BİR ŞEYLER YAZDIM MADEM BU HALK BÖYLE VASAT,NASIL 30 SENE YÜKSEK ENFLASYONLA YAŞADI,NASIL TERÖR BELASI İLE HAŞIR NEŞİRKEN DUVARLARA MEDENİ AVRUPALILAR GİBİ BİRİLERİ DIŞARI YAZMADI,NASIL OLUYORDA 3ÜNCÜ KRİZ DALGASINI GÖRÜP DE AYAKTA KALABİLEN ÜLKE YOKKEN BU HALKA BİR DEPREM VE ÖNCESİ SONRASI KRİZLERDE HALA AYAKTA,NİYE BU HALK BİRİLERİNİN BOYUNDURLUĞUNA GİRMİYOR YÜZYILLARDIR.BUNLARIN CEVABINI VERİN,ALİ İLE MEHMET LE FALANCA ŞÖYLE DEDİ BU ŞÖYLE YAZDI DEMEDEN KENDİ GÖRÜŞLERİNİZİ FİKİRLERİNİZİ YAZIN,BEN LAFA HİÇ BAKMADIM HAYATIM BOYUNCA LAFI KİM SÖYLEDİĞİNE BAKARIM SADECE,BUSH NE DEMİŞ AHMET TÜRK NE DEMİŞ,AP. NE DEMİŞ HİÇ DE UMURUMDA DEĞİL YANİ....KÜLTÜRÜM BU ADAMLARIN DEDİĞİNİ ANLAMAYA YETMİYOR...BEN YAKIN ZAMANDA DA BURDAN BİR BAŞBAKANIN HALLETMESİ GERKEN BÜYÜK SORUNLAR NELERDİR,ÇÖZÜMLERİ NELERDİR,HEPSİNİ YAZACAM GEYİK MUHABBETİ YAPMADAN MANTIĞI İLE SİZDE BUYRUN YAZIN BENİM LE EVREN LE,HALKLA UĞRAŞMADAN,ÜLKEMİZİN AYDIN GEÇİNENLERİ DE SİZİN TAKTİKLE GİDİYOR BENONLARI KLASİK AMPÜLLERE BENZETİYORUM BİLİYORSUNUZ BU ANPÜLLER YÜZDE 85 ISI YÜZDE 15 IŞIK VERİYOR.AYNI SİZİN GİBİ,12 EYLÜL ÖNCESİ DE DURUM BUYDU,ŞİMDİDE İŞTE LİDER BU AMPÜLLER ÇOĞALINCA BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞUYOR BUNLARINDA PAPUCU DAMA ATILIYOR,ONDAN SONRADA ,DEMECLERİNDE BENİDE DOĞURAN BİR TÜRK ANASI DEĞİLMİ,YADA BİR SÜRÜ ÖVÜCÜ YAZIYI SİLİP YERİNE ATATÜRK SİZDEN BİRİ YAZIYOR.AMA BİZ CAHİLLER ANLIYOZ DA BİR TÜRLÜ BİRİLERİ ANLAMIYOR YADA ANLAMAK İSTEMİYOR. İLK KREDİ KARTLARI ÇIKTIĞINDA DEDİK NASIL BU İŞ,DEDİLER BANKA BİR KART VERECEK,EE SEN BUNLA PARA YERİNE GİDECEN ALIŞVERİŞ YAPACAN,ARTI PARA ÇEKEBİLECEN,YAPMA YA İYİYMİŞ FALAN BİRİLERİ DEDİ LEN BİZİM MİLLET ÖDEMEZ BUNU DEDİK DOĞRU VALLA,BİLİN BAKALIM SONUÇLARI NE OLDU,BEN SÖYLİM DÜNYADA YÜZ KİŞİDEN 3 Ü BU İŞİ SUİSTİMAL EDERKEN BU HALK TA BU ORAN SADECE YÜZDE 1 İDİ BENİM VATANDAŞIM YÜZDE 65 DAHA DÜRÜSTÜ YANİ,AMA ZAMANLA NE OLDU,SEN 5 SENEDE BİR KRİZ ÇIKAR,35 YILDIR BİR GÜN BİLE BORCUNU AKSATMAYAN 4 KRİZDE AYAKTA KALMAYI BAŞARAN ADAMI BİTİR ONDAN SONRA ÇIK BU MİLLET NAMUSSUZ OLDU DE....HER NAMUSSUZU NAMUSSUZ YAPAN BİRİ VAR O HALK DEĞİL AMA..
M
Üye2311 yazı
19/06/2009 : 02:56:17#74
HA BU ARADA O BÖLGEDE GÖREV YAPAN BİR TANE PAŞA VS YAKININI GÖRDÜNÜZMÜ,SİYASETÇİLERDEN SAYIN MÜMTAZ SOYSALIN OĞLU AĞRIDA TİMDE İDİ,PAŞA YAKINLARINI GELİNCE BENİM PAŞAM EMEKLİ ÇAĞINA GELMİŞ 11 YIL ORDA BİR FİİL GÖREV YAPMIŞ GECENİN 03-04 DE TİMLERİ İLE SÜREKLİ DAĞDA OPERASYONDA TELSİZDE SESİN İ DUYMAKTAN ZEVK ALDIĞIM BABAM YAŞINDA BİR ADAMCAĞIZDI.BUNLARIN ÇOĞU ASKERİ İLE FUTBOL OYNAYAN,BASKET OYNAYAN,BOŞ ANLARINDA LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DERSİ VEREN,GÖZÜNÜ BUDAKTAN ESİRGEMEYEN VE TÜM BU OLUMSUZ ŞARTLARDA AİLELERİ İLE BİRLİKTE BİZLE MÜCADELE VEREN İNSANLARDI.HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM...VE ONLARLI BİR ORDUNUN ASKERİ OLMAKTANDA İFTİHAR EDİYORUM.BİR GÜN BİR PAŞAMIZ BAŞIMIZI ÖNE EĞECEK BİR TARZ YAKLAŞIM GÖRMEDİM....HA BU ARADA ZENGİN VE SİYASİLERDEN ORALARDA HALA ARANIYOR İLANI VAR....ARTI BİZ MİLLETVEKİLİNİ SEÇİP GÖNDERİYORUZ MECLİSEDE HERGELE DELEGELER VAR BUNLAR İDARE EDİYOR ÜLKEYİ, BAŞBAKANLAR PARTİ BAŞKANLARIDA VEKİLLERİMİZİN ÖNÜNE İMZALAYIN DİYE BOŞ KAĞIT KOYUYORLAR İŞTE ŞİMDİ KİRLİ SİYASET,PARTİ AĞALIĞI SÖZÜM BU İŞLERE......BUNDA DA BENİM VE HALKIN KABAHATİMİ VAR....
M
Üye2311 yazı
22/06/2009 : 11:28:01#75
EVET ARKADAŞLAR,KONUMUZA DÖNELİM HIZIMIZ KESİLDİ,BURDA BİR TEK GÜZEL FİKRİNİZ VE ÇÖZÜMÜNÜZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ LÜTFEN GÖRÜŞLERİNİZİ YAZINIZ,EMİNİM İÇİNİZDE KRAL ÇIPLAK DİYECEK ARKADAŞLARIMIZ VARDIR..
H
Üye2981 yazı
22/06/2009 : 20:40:30#76
Web sitesi
Sayın mettin , Bir ara , türk halkını aşağılama platformuna dönüyordu ki , galiba O fırtına biraz dindi galiba . Bu halk , doğruyu bulur, eninde sonunda , doğru politikaları uygulayacak kadroları ( dikkat lider değil kadro)İş başına getirir.
Hak ve halk her işin başı olursa , bu düsturu ilke edinecek kadrolar iş başına gelirse, Akçeli işlerden politikacıyı uzak tutabilirsek. Sermaye , politikacı yakınlığı yerine ; politikacı halk yakınlığı kurulabilirse, halkın idareye etkin katılımı, süreklilik kazanırsa, edilirse, halk doğru örgütlenebilirse . Seçilmişliği, bir imtiyaz değil bir nöbet haline getirebilirsek .
Benden şimdilik bu kadar ,, devam ederiz. Biraz da başka arkadaşları dinleyelim.
Hak ve halk her işin başı olursa , bu düsturu ilke edinecek kadrolar iş başına gelirse, Akçeli işlerden politikacıyı uzak tutabilirsek. Sermaye , politikacı yakınlığı yerine ; politikacı halk yakınlığı kurulabilirse, halkın idareye etkin katılımı, süreklilik kazanırsa, edilirse, halk doğru örgütlenebilirse . Seçilmişliği, bir imtiyaz değil bir nöbet haline getirebilirsek .
Benden şimdilik bu kadar ,, devam ederiz. Biraz da başka arkadaşları dinleyelim.
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
22/06/2009 : 23:48:28#77
SAYIN HUY HUY BEN BURDA ARKADAŞLARIMA KIZAMIYORUM ZİRA O KADAR BİR KÜLTÜR EMPERYALİZİMİ UYGULANIYORKİ AYDIN YAZAR MEDYA TARAFINDAN RESMEN BEYNİMİZ İĞFAL EDİLMEKTE,ZİRA MALUM ÖDÜLLÜ VE DEĞERLİ OLMAK İÇİN ŞART OLDU...ESKİDEN BİRİ HAKKINDA KÖTÜ DENDİMİ YOK YA İYİDİR ASLINDA DENİRDİ VE ADAM GİBİ ADAMLARIN ARKASINDA DURULURDU,ŞİMDİ ÖYLEMİ ÜÇ KİŞİ ÇIKSA SİZİN VE BENİM HAKKINDA BUDUR DENSE YANDIK,ŞİMDİ BUNUN ADI DA KAMUOYU DİYE YUTTURULUYOR.DÜŞÜNÜN YAKIN TARİHİMİZ KIBRIS HAKKINDA ,12 EYLÜL HAKKINDA GENÇLERİN BİR BİLGİSİ YOK, RESMEN ASKER KÖTÜ DİKTACI YABANCI GÖRÜŞÜ KIBRISI İLHAK ETTİK VEDE BUNA KİMSE HADİ LENNN DENMİYOR.. SESSİZ KALMAK DA KABUL ETMEK DEĞİLMİ???ŞİMDİ BAKIYORUZ DAVADA HAKLI OLAN BİZİZ SAVAŞLARDA KAZANAN BİZİZ AMA MASADA KAYBEDEN DE HEP BİZİZ.BU NASIL İŞ???DIŞ İŞLERİNİ DÜŞ İŞLERİ YAPARSANIZ,NEDENLERE ÇARE ÜRETEMEZ VE GÖREMEZSENİZ,BAŞINIZ DERTEN KURTULMAZ,BEN KAMRAN İNANIN İNCE AMA ÇOK GÜZEL BİR KİTABI VAR ,HAYIR DİYEBİLEN TÜRKİYE DİYE ŞİDDETLE OKUNMASINI TAVSİYE EDERİM ,O ZAMAN NİYE KAYBETTİĞİMİZİ NASIL YAVUZ HIRSIZLARIN EV SAHİBİNİ BASTIRDIĞINI ANLARSINIZ,AMA BİR İSİM SÖYLÜYORSUNUZ HEMEN O MU BIRAK ŞUNU,BİR SANATÇIYI ÖVÜYORSUNUZ TABİİ SANATINI HEMEN BEN O ADAMI SEVMEM YA KOYNUNA MI ALACAN BİLADER,NE ZAMAN YİĞİDİ ÖLDÜRECEZ HAKKINI YEMEYECEZ BAKIN O ZAMAN İŞLER YOLUNA GİRECEK.BEN TÜRK HALKININ BU ANADOLU COĞRAFYASININ HÜMANİSTLİĞİNİ,KÜLTÜRÜNÜ,ERDEMİNİ HER KEZLE TARTIŞIRIM İSTEDİĞİNİZ MEDENİYETLEDE MUKAYESE EDERİM,AMA HALK SAHİPSİZ GÜNEŞİN DOĞMASINI BEKLİYOR VE O GÜNEŞ HER ZAMAN DOĞDU YİNE DOĞACAK.BU ÜLKENİN KÜRDÜ, ERMENİSİ, YAHUDİSİ, RUMU,ACEM İ DÜNYADAKİ DİĞERLERİNDEN FARKLIDIR,BUNU BİLMEDEN YAZAN KONUŞAN ADAMLAR NERDE EĞİTİM ALDIKLARI MALUM, ARTI İŞTE O HALKI SOSYOLOJİSİN,PSİKOLOJİSİNİ,COĞRAFYASINI ,TARİHİNİ, İNANÇLARINI , EKONOMİSİNİ BİLMEDEN YAFTALAMA YA ÇALIŞAN LARIN BU HALKA ÖĞRETECEĞİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR AMA ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VARDIR.SON SÖZ ERDEMLİ ADAMIN DEĞERİNİ ERDEMLİ ADAM BİLİR..
H
Üye2981 yazı
23/06/2009 : 01:07:40#78
Web sitesi
Çok güzel ifade ettiniz. Aynıyla katılıyorum. Mustafa Kemal paşa , tek tip eğitim , çağdaş eğitim derken , halkın bu işlere çare olduğunu, ve doğru , çağdaş ve bilimden yana bir eğitim sisteminden geçmiş bir toplum haline getirilince , Çağdaş medeniyet örneği diye dünya anadoluyu gösterir.
Hak
Halk ( çağdaş ve bilimsel eğitim sistemiyle taçlandırılmış )
işte çarenin temeli .
Bu halk o zaman doğru kadroları , ve kendine uygun ekonomi politikaları , şaşmaz bir doğrulukla tespit eder.
Hak
işte çarenin temeli .
Bu halk o zaman doğru kadroları , ve kendine uygun ekonomi politikaları , şaşmaz bir doğrulukla tespit eder.
ismail karagülle
H
Üye2981 yazı
23/06/2009 : 01:09:16#79
Web sitesi
Çok güzel ifade ettiniz. Aynıyla katılıyorum.
Mustafa Kemal paşa , tek tip eğitim , çağdaş eğitim derken , halkın bu işlere çare olduğunu, ve doğru , çağdaş ve bilimden yana bir eğitim sisteminden geçmiş bir toplum haline getirilince , Çağdaş medeniyet örneği diye dünya anadoluyu gösterir.
Hak
işte çarenin temeli .
Mustafa Kemal paşa , tek tip eğitim , çağdaş eğitim derken , halkın bu işlere çare olduğunu, ve doğru , çağdaş ve bilimden yana bir eğitim sisteminden geçmiş bir toplum haline getirilince , Çağdaş medeniyet örneği diye dünya anadoluyu gösterir.
Hak
işte çarenin temeli .
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
28/06/2009 : 01:13:10#80
Evet kardeşler çıt çıkmıyor,ya her meclis toplantısında ülkeyi kurtaran kurtaranaydı bizde burda ciddi ciddi buyurun dedik ama bakıyorum galiba krizden kimse ülke sorunları ile ilgilenmiyor mu,galiba her kes kendini kurtarma derdinde.Hayret hangi görüşte olursa olsun hep ülkeye sahip çıkılıyordu biz kurtarırız biz doğruyuz diye,ha anladım galiba ergenekon la, eski paşaları yargılamakla meşgul her kez ,darbeleride kesmak lazım,gene gitti araya bizim işsizlik,kriz,terör,adaletsizlik meseleleri....tabii canım bunlar önemsiz işler sırası gelince hallolur ne olsa...birden bir şarkı geldi aklıma..., yolun sonu görünmüyor diye... sizin de aklınıza bir şey gelmiyor mu hala...Saygılar..
M
Üye2311 yazı
04/07/2009 : 00:30:14#81
Evet arkadaşlarım görüyorum ki boş konuşuyormuşuz, işte size fırsat dedik, ben dedim her halde site göçer ilgiden ama maalesef kimseden doğru dürüst bir şey çıkmadı...Yoksa seçilemem diyemi çekiniyorsunuz merak etmeyin bizim millet kadir şinastır sizede oy veren çıkar.Yokmu bu ülkenin sosyolojisini,ekonomisini,siyasetini ,coğrafyasını tarihini bilen,sorunları görüp kafa patlata bilen bence böyle olmalı diyen...Hadi biraz cesaret yazdıklarınızda bir reel yaklaşım olsa o bile bizlere bir hediyedir...Bekliyoruz Saygılar...
H
Üye2981 yazı
04/07/2009 : 01:57:40#82
Web sitesi
Demek ülke kurtulmuş , problemleri halledilmiş, de bizim haberimiz yok .
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
04/07/2009 : 02:26:07#83
Aynen sayın abimiz...Saygılar..
M
Üye2311 yazı
12/07/2009 : 17:33:59#84
Evet arkadaşlarım bu başlığı açarken bizim göremediğimiz dikkatimizden kaçan,ihmal ettiğimiz hatta gaflette bulunduğumuz sorunlarımızı öğrenme fırsatı buluruz bunlarıda kulağımıza küpe yapar gerçek gündemi ortaya çıkarırız diye düşünmüştüm ama,maalesef tam bir düş kırıklığı oldu benim için...En son ben yazayım dedim baktım fikir mikir yok,sanırım zamanı geldi ..Umarım yazımı objektif olarak incelersiniz,şunuda belirtmek istiyorum sadece Türk ve Müslüman ve Kemalist demim zira ist eki oldumu iş farklı boyut taşıyor Atatürk çü... olduğumu belirtmek istiyorum,her hangi bir siyasi görüşe,mezhebe,derneğe kayıtlı değilim..Olmayıda düşünmüyorum şimdilik..Bu ülkenin bence en büyük sorunları ,hızlı NUFUS artışı,EŞİTSİZLİK,İŞSİZLİK,YOKSULLUK,,CAHİLLİK,..(bakınız eğitim demiyorum okumuş cahillerde çok bizde)GÜVENLİK,VERİMSİZLİK.. ve tam DEMOKRASİ meselesinin çözülememesidir.1--- Bunlardan en önemlisi hızlı NUFUS artışıdır.Bu oran büyük şehirlerde ve batı kesimlerinde normal seviyelere gelmekte kırsalda ise dünya ve Türkiye ortalamalarının çok üstündedir..Şimdi bu işi ciddiyete almayan hiç bir hükümet,sürekli geliştirmek zorunda kaldığımız alt yapı giderlerini(yol,su ,elektrik,sağlıkmerkezleri ,eğitimkurumları,,çarpık şehirleşme vb)azaltamaz da beklenen hizmeti veremezde.Ayrıca işsizliğin,kayıt dışının,terörün,güvenliğin,adaletin aksamasının yegane tek başına suçlusu da budur...O yüzden şimdi tavsiye edilen en az 3 çocuk söylemini tamamen şiddetle kınıyorum...ÇÖZÜM,tam tersi devlet 2 çocuğa kadar her türlü teşviği vermeli,aileyi korumalı,ama ek maliyet getiren çok çocuk yapanlara ciddi vergiler yüklemelidir,ben yaptım oldu yok bu ülke hepimizin ,durumun iyi değilse çocuk yapmak resmen diğer vatandaşların haklarından hırsızlık yapmaktır.2---EŞİTSİZLİK,bu konuda yasaları bilmiyorum ama resmen hayatımızın her anında vardır.Bunun için ilk önce sosyal bir platform baskıcı bir kamuoyu oluşturmak ,iyi bir demokrasi lazım geldiğine inanıyorum,başımıza bir iş geldiğinde bende demeliyim ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım sizin ne olduğunuz beni ilgilendirmiyor,o tapuda benim de imzam var diyebilmektir.Bence seçilmişlerin gerek yurt içinde gerek yurt dışında kesinlikle devlet le ve devletlerle iş yapamamasını sağlayacak kanunları çıkarmak ,tabii ki bunu da uygulamak,acil adalet reformu yapmak...zira şu an hapishanelerdeki tutukluların yüzde 45 e yakın bir kısmı aylardır suçunun kesinleşeceği hakim karşısına çıkacağı günü beklerken yine sayın larımızın adalet mülkün temelidir ,geciken adalet adalet değildir söylemleri sadece tribünlere oynamaktır show dur ve ayrıyeten suçtur....,dokunulmazlıkların tüm kesim ve bireyler için kaldırılması,kamuya mal olan suçların ağırlaştırılması,vergi kaçaklarına,kayıt dışı işçi çalıştırma vb olaylarda çok ağır maddi ve manevi yaptırımlarda bulunulması,bu tür taraf tutma rant elde etme durumu görülen kamu çalışanlarının oy kullanmamada dahil tüm haklarının elinden alınması..Birde gidip başbakanların ve bazılarının bir ili ziyaret ederken o ilin mülkü amirinin koltuğuna kurulup konuşması bile eşitsizliktir,bu kültürsüzlüğün bile önüne geçilmesi gerekir...Bu işlerde titiz olunmalıdır.Bunları yapmıyorsak kusura bakmayın hakkada halkada hizmet sizin söylediğiniz sadece bir palavradır,Ziya paşanın dediği gibi... aynası iştir kişinin lafa bakılmaz..Ayrıca suçluların hapishaneler de yan gelip yatmaları kamu oyunu çok rahatsız etmektedir,buna derhal bir çözüm de bulunmalıdır...Gene asılsız ihbar ve şikayetlerle halkın 3 te birini mahkemelik olmasına adalet sisteminde görev yapan yada diğer kamu görevlilerini uğraştıranlar hakkında ,adalet mekanizmasını kilitleyip küçük şeylerle bu sistemi meşgul edenlere ilk inde ağır para cezası ikincisinde de hapis cezası uygulanmalıdır..3---İŞSİZLİK,arkadaşlar doğada ender bulunan şeyler değerlidir,yada ekonomi arz ve talebe göre şekillendiğine göre bu kadar bol işsizlik rakamları varken işçi haklarından bahsetmek,gelir adaletini sağlamak,sermayenin belli bellerin elinde toplanmasını ,imtiyazlı sınıfları ortadan kaldırmak laftır hayaldir.Ülkemizde hiç bir oda,hiç bir sendika görevini tam manası ile yapmamaktadır,sadece üyelerinden aldıkları aidatlarla emeğin alın teri ile sefa sürmektedirler,bu sendika ticaret ağalığının derhal son verilecek rekabete açık hale getirilecek tedbirler alınmalıdır,yaşı 16-18 yaşına gelen her kes,ssk lı olması mecburi tutulmalı ,zira çalışanların yüzde 45 gibi bir akıl almaz bölümünün kayıt altında olmadığı bir gerçektir.Böylece her kesin ciddi kuruma, sendikaya yada iş işçi bulma kurumunu da özelleştirip iş hayatına özlük güvenceleri alınarak katılımı sağlanabilinir.,hiç bir iş başvurusu yada eleman arama, ssk işlemleri.. bu kurumların bilgisi olmadan yapılmamalıdır.İş ve işçi bulma kurumu çağın ihtiyaçlarına cevap vermemekte yine devletimize nimet den ziyade külfet getirmekte çalışanların ve iş verenlerin yapısına uymamaktadır.Sistem iş arama değil işçiye önüne çalışabileceği iş koymakla düzelir..Özellikle geri kalmış bölgelerde ,birey bazında değil kurum bazında projeler oluşturulmalı,buna tüm bölgedeki,vali,belediyeler,akademi çevreleri,oda başkanları,muhtarlarına kadar organize olmalı tüm ordaki ahalinin de içinde yar alabileceği işler,projeler süratle hayata geçirilmelidir.Bu oluşumların yapılması için ne de teşviğe ihtiyaç yoktur,mesela küçük sermaye sahipleri ile pek ala hayvancılık alanında dev projeler yapılabilinir,ülkemizdeki dünya standart larının çok üstündeki et ve süt ürünlerinin ucuzlaması,istihdamın yaratılması,katılımcıların güveninin sağlanması,aynı anda tüm uygun illerde faaliyete geçirilen bu projelerle mümkün olabilir,enerji, ziraat, madencilik,turizm,denizcilik,inşaat sektörlerinde de bu sistem rahatlıkla uygulanabilinir.... Burda devlet kesinlikle organizatör olarak devrede olmalıdır tabii sadece başlangıçta,bu işlerin başına dışardan profosyonel yöneticiler atanmalıdır...4---YOKSULLUK,işte günümüzün en büyük sorunlarından biri bu sorundur ve bu hastalıkla mücadelede tanı teşhis,tedavi ve uzman personel zincirinde her halka bozuktur maalesef...Malumunuz bu insanlara hep söylene gelen balık tutmayı öğretme işlevi gerçekten uygulanıyormu???..bana kalırsa bu insancıklara bedeva yemek bedava giysi bedava kömür,para yardımı yapmaktansa evinde ek gelir edinecekleri sistemler geliştirmek,acil olarak iş bulmak,bu arada meslekleri yoksa meslek edindirmek ,gibi faydalı oluşumlarda bulunmak gerekir,üstelik bir sürü hayır sever vatandaşımızın emekleride boşa gitmemiş olur,zira yakın çevremde bu yardımlardan.. işide,evinde her türlü lüks eşyası da olan bir sürü kişi tanıyorum.Bu işe göz yummak en büyük gururumuz olan sosyal dayanışmaya zarar vereceği kanaatindeyim..Bunun için her mahalle muhtarı , apartman yöneticilerinin de, ayrıca mahalle sakinlerinin de oluşumun içinde olacağı,artı belediyelerin derneklerin kurulup,bu oluşuma durumu iyi olanlardan doğru ve düzgün yardımların mahalenin sorunlarının ,maddi ve manevi çözümlere kavuşturulmasında çok önemli olduğuna inanıyorum,bu iş günümüzde bir camii cematı ile kısmen yapılmaktadır,hatta onlar bile bu oluşumda yer almalıdırlar,bu işlerde.Böylece komşusu tokken aç yatma sıkıntısından biraz kurtuluruz sanıyorum..Ayrıca mahallemizde kimin sıkıntısı var,kimin çocuğu işsiz,kimin hastası bakıma muhtacı var,hangi çocuk için eğitim bursu şart,mahalleyi güzelleştirmek,kısmen kurslar, kermesler yaparak insanlar arasında günümüzde kopan ilişkileride tekrar eski özlenen sistemine getirteceği kanatindeyim..Hemde bilmediğimiz dernekler,vakıflar denetlenemeyen toplanan paralar,bizden uzak değil içimizde yaşadığımız yakın semtlerde daha kolay olur gibi geliyor,artı bu mahalle dernekleri bir araya gelip ilçe,sonra da il bazında tam bir sosyal kurum hüviyetine sahip olur,hemde şu adına sivil toplum denen ama hiç tanımadığımız bilmediğimiz neye hizmet ettiğinden bi haber olduğumuz tekellere de son verirFENERLER FALAN DA TARİHE KARIŞIR ,,birde bir de çok ciddi araştırmalar,projeler de bu oluşum tam manası ile çok önemli misyonlar üstleneceği kanaatindeyim..( NOT, arkadaşlar çok uzun sürüyo devamı gelecek ,saygılarımla..)
M
Üye2311 yazı
13/07/2009 : 13:53:26#85
5---CAHİLLİK,işte günümüzün VEBASI ,okuyan nufus oranımız artarken,her türlü iletişim araçları yayılırken bu durumun açıklaması nedir ,nasıl oluyorda gittikçe yozlaşıyoruz,neden sokakta,işde,okulda,insanlarla ilişkilerimiz tam bir facia ya dönüşmüş bulunuyor...İKRA arapça bir kelime ve kuranın ilk inen ayeti,Türkçesi OKU.....şimdi neyi okumak ne için okumak,ne için eğitim almak,araştırmak gerek onu bir açalım isterseniz.Bir insan düşünün bırakın şimdi lise mezunu imiş ünüversite mezunu imiş,sıradan zar zor ilk okulu bitirmiş,namazında niyazında bir sade vatandaş...Ama bu uzun hayat mücadelesin de yorgun düşüp vefaat etmiş,ahali olarak son görevivini yapıyoruz,cemaat arkada saf tutmuş,şimdi soruyorum,yıllardır namazında niyazında olan Ahmet amca acaba namazının her rekatın da okuduğu FATİHA süresini biliyormuydu manasını acaba,ya imamın arkasında ki cematten kim biliyor,yani bu sure ilk öğrenilen ,korktuğumuzda ,her duamızdan sonra okunan, en bu işlerden uzak olanların bile bildiği bir sure iken.Yüce kitabımız Kuran oku derken,neyi oku demiş Allahın sevdiklerini ve sevmediklerini değilmi,eğriyi doğruyu,güzeli çirkini,bizlere izah etmeye çalışmış...Bakınız müslüman olmak çok kolaydır abdest alır,kelime-i şahadet edersiniz müslüman olursunuz,peki kitabımız ne istiyor,mümin kullar istiyor,mümin ne? Kuranı okuyan işte burası çok önemli ANLAYAN ,ALLAHIN bakış açısı ile hayata bakan ona göre hayatını yaşayan,ee şimdi bu duaları sureleri manasını bilmeden okumak,bize ne kazandırıyor,bence hiç bir şey ,hadi manasını da öğrendik diyelim uygulamamak yine hiç bir şey...Anlıyacağınız üzere her kes Türk lüğü ile Müslümanlığı ile,Mezhepleri ile övünüyor,yada soyu ile sopu ile,sorun bakalım,şimdi Türkler nedir,neyi yapmışlar neyi yapamamışlar,yada mezhebini sorun ne biliyor kaç tane kelime dökülecek ağzından,işte bu dur cahillik...Beni bir yabancı turist olarak görün sizinle sohbet etmeye çalışıyoruz birileri aracılığı ile sizden bilgi almak istedim bana bu konularda ne bilgi verebilirsiniz,yada kaç kelime..Beni bu güne kadar hiç kimse dini yönden istismar edemedi,yada bir yabancı ile konuşurken hiç bir yabancı mat olmadım acaba neden?,bu merak edilmesi gereken şeylere daha ilk okulda iken cevaplar bulmaya,okumaya,araştırmaya önem verdiğinizde, başlar biraz zor olsada sonra görüyorsunuz resim netleşiyor.Gelelim şimdi eğitime,burda en açmazda kalanlar saygı değer hocalarımız,zira zırt pırt değişen mevzuatlar,ekonomik sıkıntılar,çocuklardan daha cahil veliler...Bakınız kesinlikle bu sadece mezun veren ve sınav yönetmeliklerinden ibaret olan sistem acilen değişmek zorunda,birde en kısa zamanda çocuğun ve ailelerin görüşleri alınıp standart değil seçmeli dersler konulmalı,üniversitede de gençler istedikleri ilgi alanlarına giren dersleri görmeli,yine Örgün öğrenim sistemi ,çıraklık,halk eğitim vs eğitim sistemlerini özel okullar,kurslar,dersaneler kısaca eğitim tepeden tırnağa elden geçirilmeli,Okulların binaları tesisleri,boş alanları katma değer yaratacak şekilde değerlendirilmeli.Buralarda da pek ala düğün, dernek, organizasyon, akşam kursları,otopark,hatta durumlara göre yurtlarda konaklama ya bile açılabilinir...Artık her şeyi devletten bekleme faslını kapatmak da yaar olduğu görüşündeyim..Bu arada doğuda,karadenizde ulaşımın zor olduğu yerlerde uydu ve online eğitim sistemleri yada hastalık sakatlık durumlarında yada yurt dışında olunması gereken durumlarda pek ala çok iyi bir şekilde organize edilirse harika sonuçlar doğurur kanaatindeyim,bunu yapabilecek her türlü olanak mevcut sanırım...Artı gençleri ailesinin de rızası alınarak hem okumak hemde çalışmaya özendirecek tedbirler alınmalı,her üniversitede part tıme çalışmak isteyenlere hizmet verecek bürolar açılmalı,ama bunu stajer öğrencilerin sömürülmesi haline çevirenlere engel olunmalı..Kültürel alanda ilk yapılması gereken iş,Osmanlı,Selçuklu,Atatürk,HZ.Muhammed,İslam,Mevlana,Yunus ,Aşık veysel,Nazım Hikmet ve daha sayamayacağımız bir sürü değerlerimiz hakkında tam bir profosyonel manada,web siteleri,belgeseller,kitaplar,ansiklopediler,dvd ler,filmler diziler.... akademisyen uzman araştırmacıların eşliğinde adeta oya işler gibi büyükbir titizlikle hazırlanmalı hiç bir masraftan kaçınılmamalıdır.Bu arada yakın tarihimiz deki Musul Sorunu,Ermeni meselesi, ,Kıbrıs,12 eylül,Terör gibi çok önemli konularda aynı şekil çalışmalar yapılmalıdır... Artı tüm dünyada saygınlık kazanacak uluslar arası örnek Mevlana Üniversitesi gibi bir çalışma yapılabilinir....Artı TÜRKİYEMİZ HAKKINDA A-Z YE ANSİKLOPEDİ TARZI,HER TÜRLÜ GÖRSEL ŞÖLENLE DE SÜSLENMİŞ,İÇİNDE YOK YOK OLAN,BİR YABANCININ GİRDİĞİNDE ÜLKEMİZ HAKKINDA HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞTIĞI MUAZZAM BİR KAYNAK PROJE GELİŞTİRİLMELİDİRhemde vakit geçirilmeden..Üniversitelerimiz de açılan yeni bölümler ülkemizin ve dünya şartlarına göre oluşturulmalıdır,atıyorum bizim 1000 tane ziraatçıya ihtiyacımız varken tututp 2000 mezun vermenin anlamı yoktur...Ülkemiz insanı aslında çoğu şeye meraklıdır ama ekonomik şartlar gereği canındn bezdirildiğinden TV dışında pek eğlencesi yoktur,bunu da dikkate alarak,tamamen yerli bir bilim teknik,gezi,belgesel vb gibi bir TVkanalı kurulamalıdır,burda da TRT ve üniversitelerle işbirliği olmalıdır... Artı çocukların olmazsa olmazları bilgisayar oyunları,çizgi film sektörünün gelişimine önem verilmelidir....Bu arada özellikle kız çocuklarımız için yatılı okullar açılmalı,yetiştirme yurdundan çıkma aşamasına gelen gençlerimize iş sahalarında öncelik verilmelidir. Nasıl aile hekimliği olayı varsa aile rehberlikleri de kurulmalıdır..V e en önemlisi bir doktorumuzu bir şöför adayını,bir ziraatçıyı,yada atıyorum turizmciyi mezun ederken profosyonellik nedir,farklılık nedir uzmanlık nedir, vatandaşlık neyi gerektirir bu bilincin toplumun her kesimine yayılması ve doğru bir şekilde öğretilmelidir,bu nu başarırsak belgeli cahilliğinden önüne geçebiliriz,tabii okumayı sevdirmek,kütüphaneleri sevdirmek,en balşta ailelerin,sonra değerli öğretmenlerimizin katkı ve çabaları ile olacaktır...Yüce dinimizin de belirtiği gibi insanın insana üstünlüğü akıldan ehil olmaktan geçer,Allah hepimizi ehil ve düşünceli kullarından yapsın..
M
Üye2311 yazı
23/07/2009 : 14:50:20#86
6---GÜVENLİK;Ülkemiz uzaydan bile bakıldığında hem kilit konumunda olduğu,hemde bir sürü kültür ve inanç coğrafyasının ortasında yer aldığı görülmektedir.Ha BU SORUN MU BENCE DEĞİL DÜNYANIN BU BÖLGEDE EN UZUN SÜRE HÜKÜM SÜRMÜŞ BİR ÜLKESİ OLARAK ASLINDA ÇOK DAHA FAZLA BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİZ.AMA İKTİSADİ VE SİYASİ HAYATIMIZDAKİ BASİRETSİZLİKLERDEN DOLAYI KAFAMIZI KALDIRIP ETRAFIMIZA PEK BAKABİLDİĞİMİZ SÖYLENEMEZ.O yüzden gelişen teknoloji ,her ne kadar gelir adaleti dağılımı olmasada, kişi başına düşen milli gelirin ite kalka artması ,yavaş yavaş ekmek kavgasının dışından diğer konularada bakmaya başlamamıza sebeb olmaya başlamıştır.Ama yabancıların bile Türkiye TÜRK LERE bile bırakılmayacak kadar önemli bir ülke dendiği bir ortamda,hala irticacı ,komin kusmusları ve birilerinin özellikle bu ülkenin gelişmesini istemeyen teşeron eski adı ile eşkiya şimdiki adı ile özgürlük savaşçıları denen terör örgütleri,sadece 1nci körfez savaşında bizim tesbit edebildiğimiz doğudaki 3500 yabancı ajan işin boyutunu daha da vahim bir hale getirmektedir.O yüzden ordu ya saldırma,onların en iyi yerlerde yaşadığı,silah harcamalarına ve ordu mensublarına çok para harcandığı,barış, özgürlük ,demokrasi, sivilleşme naralarını atanlar sadece güvenlik teşkilatının çabalarını baltalamaya çalışmaktan başka bir şey değildir.Dünya standart larının üstünde tek kurum olan dünyanın en büyük 5 ordusundan biri,natoda 2nci,çoğu savunma teknojolirinde bile teknolojide dünyada ilk 5 de yer almaya başlayan orduyu yıpratmak,öte yandan parti içi ve meclis içi demokrasiyi işletemeyen siyasilerinbu konuda ne kadar samimi olduğuna inanmak gaflettir,dalalettir,hatta h........tir. Türkler her savaşı meydanlarda kazanmış ama masada hep kaybetmiş bir millettir..Ata nın belirtiği gibi kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle desteklenmediği sürece yitirilmeye mahkumdur..ÜLKEMİZİN BAŞINDAN HİÇ EKSİK OLMAYAN TERÖR BELASININ,EKONOMİK KRİZLERİN,ORDUYA VE POLİSİMİZE YAPILAN SALDIRILARINDA ALTINDA BU GERÇEKLER YATMAKTADIR.TABİİ Kİ SİVİL İRADE MEMLEKETİN TÜM HAYATİ UNSURLARINI ÇÖZDÜKTEN İLK DEMOKRASİ YARGIYI ,EKONOMİYİ ,İŞSİZLİĞİ, TERÖRÜ ,EĞİTİMİ ,ALT YAPIYI,SAĞLIĞI,TARIMI DENİZCİLİĞİ VB GİBİ HALLETTİKTEN SONRA,ORDUYA DA GELİN BAKALIM DEMESİ NORMALDİR,AMA TÜM BUNLARI ES GEÇİP BİR YERLE UĞRAŞIYORSANIZ,BU HALK DA ORDUSUDA BUNU UNUTMAZ,DEVİR DEĞİŞİR BU SEFER KORKARIM BUNLAR SEBEB OLANLAR SUDAN SEBEBLER İLE BİR GECEDE TOPLANIR,O ZAMANDA DEMOKRATİK MÜCADELEMİZ SEKTE VURULDU DİYE, SÖZDE AYDINLAR SİYASİLER FERYAT FİGAN EDERLER, HANGİ DEMOKRATLIKSA BU,BUNUN EN YAKIN ÖRNEĞİ 12 EYLÜL ÖNCESİ YAŞANMIŞTIR,YAPANLARIN YAPTIKLARI DEĞİL YİNE BURDA ORDU KÖTÜ İLAN EDİLMİŞTİR.BEN BU ZAMANA KADAR 2 TANE DOĞRU ÖZ ELEŞTİRİ DUYDUM ,BİRİ SANIRIM HASAN CEMAL ADLI YAZARIMIZDAN BİZ 12 EYLÜLLERE GELENE KADAR ÇOK BÜYÜK YANLIŞLAR YAPTIK HADDİ FAZLASI İLE AŞTIK DEMİŞTİ,BİRDE 2000 Lİ SENELERDE Kİ KRİZDE SAYIN IŞIN ÇELEBİ,KRİZDEN ÇIKIŞ İÇİN YAPILAN BİR AÇIK OTURUMDA TÜM SİYASİLER BİRBİRİ Nİ SUÇLARKEN HALA UNUTAMADIĞIM ŞU DEMECİ VERMİŞLERDİR.BU ÜLKE İÇİN SEVE SEVE ADLI KANPANYA İÇİN SÖYLENMİŞTİR.SPİKER SORAR SİZ NE DİYORSUNUZ HALKIMIZA NE ÖNERİYORSUNUZ SORUSUNA;bakınız yıl 1990kişi başına düşen milli gelir çok önemli demokrasininde yerleşmesi için gerekli olan sınırda iken,ülke italya,yunanistan ,portekiz,ispanya gibi ülkelerle yarışırken,aradan aradan geçen 10 senede bu rakip ülkeler halkını zenginleştirriken biz 3000 doları 2300 dolara düşürdük,kimse bir birine laf atmasın her kez bu zaman diliminde iktidar gördü,ama malesef biz bu işi beceremedik,halkın kıt kaynaklarını popilitarist yaklaşaşımlarla hiç ettik ,o yüzden ben halkımızdan özür diliyorum,bu halka da daha da kemer sıkın falan diyemeyeceğim demişti.O yüzden lafa bakmamalı lafın kim tarafından söylendiğine bakılmalıdır.Birde artık buz dağının altında görünmeyen yere dikkat etmek de fayda vardır.Şimdi doğu sorunu için konuşan aydın siyasiler hiç birinin bir tane somut fikri yoktur,o iş insan hakları işi olasaydı bu terörün mağduru değil galibi biz olurduk o olaylarında ilk hiç bir haklara sahip olmayan kürt kardeşlerimizin yaşadığı komşu ülkelerde başlaması lazımdır,ha benim kanımda da kürt lük var ama ben aynı zamanda doğu gazisiyim,dağa babamda çıksa vururum,zira bu devletin bayrağına polisine askerine kurşun sıkan adam hangi sebebden olursa olsun müslümanda değildir,insanda değildir,sadece ecnebi ülkelerin istihbarat larına,çıkarlarına hizmet eden adı eşkiyalıktan siyasi kimliğe büründürülmüş maşalardır ,genç yaşda giden fidanlardır,hala demokrasi diye bu olaya teröre sahip çıkanlarda ölü sevici, bu terörden beslenen rantçılardır,gidin bu adamların bir mal varlığını araştırın ardından ne kadar vergi vermişler ,kardeşim dediği insanların ölümüne sebeb olmaktan başka hangi sıkıntılarını gidermişlerdir.Artı o dağınık coğrafi yerleşimi,o hızlı nufus artışını çözmedikten sonra bu sorunu kesinlikle ne yaparsanız yapın şimdi bitse bile 50 yıl sonra yine karşınızda bulacaksınız.Bu ülke Fransa, Almanya nın bulunduğu coğrafyada değildir,o yüzden yok uyum yasaları yok demokratikleşme adı altında barış havarisi geçinip güvenlik kuvvetlerinin başarısız gösterme eğiliminde olan lara prim verilmemelidir.Devlet kesinlikle 2 çocuğa kadar ailelelere ciddi yardımlarda bulunmalı ,fazla çocuk yapandan da bunun dietini almalıdır,yoksaTürki yenin hiç bir sorunu bu kafa ile vererek çözemezsiniz,zira sırada çok adam vardır.Artı terörden yada kast unsuru gözeterek bir aileyi toptan yok eden adamlara kesinlikle idam cezası getirilmeli ve infaz edilmelidir.Ölenin hakkı yok, kolunu, bacağını ,gözünü, ailesini, malını kaybadenin hakkı yok suçlunun hakkı,yok yaşam hakkı, yok demokrasi ile yapanın yaptığı yanına kar kalmamalı,cezaevlerine girenler kesinlikle yan gelip yatmamalı ,çalıştırılmalıdır.Yolsuzluk ve terörden içeri girenler,vergi kaçıranlar,tüm vatandaşlık hakları ellerinden alınmalıdır.kESİNLİKLE GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALIDIR.Kahraman polis ve asker kardeşlerimize bir plaketi bile esirgeyen büyüklerimize duyurulur,orda görev yapan ,sivile dönünce bir sürü sıkıntı ile karşılaşan ,bu gün tekrar gidermisin dense koşa koşa gidecek gazi mehmetçiklerimize hiç olmazsa bir övünç belgesi bir küçükte olsa nişan verin,bir yıl boyunca askerden dönünce bu insanlar beni aradı aralarında inşaatlarda çalışmak zorunda kalanlar vardı meslekleri ile ilgili iş bulamayınca,yandaşlarınıza iş ayarlayacağınıza bu insanlara bir teşekkür mahiyetinde kontenjan ayırın,özellikle milliyetçi geçinen belediye,iş adamları ve şahıslara duyurulur...Artı emekli kahraman paşalarımızıda iş,danışmanlık verin hapse atmayı bırakıp da bizde görelim ahde vafalığınızı..Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz...Saygılarımla.Not;Ben güvende değilsem sende güvende değilsindir....esen kalın..
H
Üye2981 yazı
23/07/2009 : 15:26:39#87
Web sitesi
Benden bir oy tamam , şimdi geriye kaldı ne kadar oy , biri veren allah onuda verir.
Güzel anlatmışsın . Yüreğine sağlık .Sağlıcakla kal
Güzel anlatmışsın . Yüreğine sağlık .Sağlıcakla kal
ismail karagülle
M
Üye2311 yazı
23/07/2009 : 16:28:57#88
AMAN HOCAM YILLARDIR VERİN OYUNUZU SOYUNUZU İŞİNE DÖNÜYOR,BEN OY FALAN İSTEMEM KALBİNİZDE YER EDİNSEK, AKLINIZIN BİR KÖŞESİNDE BİR DEM OLARAK KALSAK YETER...EYVALLAH...
M
Üye2311 yazı
29/07/2009 : 01:12:35#89
Haklısınız Umut beyde sanırım biz emperyalist olamadık bu yüzden sermaye birikimi az,devlet özel sektörün bu ihtiyacını karşılıyor hangi iktidar başa gelirse gelsin,bu arada hangi kurumumuz dünya standartlarında işini yapıyorki o işlerde ilerleme olsun,bence devletin işlerliği falan kalmadı yani nerde bu devlet bitti,sendikalar,odalar,akademiler,ve yerel iş adamlarımız l bu işi sanırım biz çözeceğiz,bunun içinde şu bizi temsil edenlerin masa başından kalması acilen gerek ,ben bir yasa çıkarırdım sendika ve oda başkanları belli bir ayda icraatları beğenilmezse görevden alınıp tekrar seçime gidilsin diye bakalım o zaman projesi, ehilliği olmayan adamlar bu vurdum duymaz tavrını devam edtirebiliyor mu,bu kamudaki vali ,kaymakam ,g.müdür,müstaşar gibi üst düzey büroklatlar içinde geçerli yapardım.Artık kravatlı konu mankenleri istemiyoruz çalışan bu ülkeye katma değer yaratan adamlar, atanan değil ,görev adamlarına ihtiyacımız var..Atatürk cumhuriyetinde orman alanları yüzde 35 o zaman ne mühendis,ne araç var doğru dürüst,şimdi lojmanlar,bi ton mühendis,koruyucu,jeepler,uçaklar helikopterler,ormanlar yüzde 10 a inmiş ürünlerde dünya fiyatlarının çok çok üstünde,bu nasıl iş şimdi,ya diğer kamu sektörleri, bakanlıklarkurumlarımız,,yıllardır tanıtım yapamayanturizm bakanlığı, dış işleri,verimliliği artıramıyan tarım ve köy işleri,vs vs liste tam bir facia yani.....yakın zamanımızdan bir Bilecik,bir Lüksenburg örneğini verebiliriz,biri yurt dışında bir ülke, biri yurt içinde bir ilimiz,bir vali, bir sorumlu siyaset,bu iki iflas etmiş coğrafyayı özenilir yerler haline getirmiş,siz daha iyi bilirsiniz Lüksenburg şu an sanırım avrupanın en zengin ülkesi ,bir zamanların maden ülkesi,demekki yapan yapıyor....Biz istersek herkes den daha iyisini yaparız...Saygılarımla..
H
Üye2981 yazı
29/07/2009 : 14:59:13#90
Web sitesi
Mettin kardeş ben vaz geçtim . (; Oyumu sana değil (:, Oyumu yeni adayımıza veriyorum . Onu başbakan yapalım fikirleri çok beğendim . Ne yalan söyleyeyim. fikrime tercüman oldu derler ya işte öyle bir şey.
''Tabii ki bu sistem, bu satılmışlık, kokuşmuşluk ve cehalet içinde ne bu saydıklarım yapılabilir ne de bizim gibiler başbakan olabilir.''
muhteşem bir tespit.
Ama İsmet inönü söyledi derler. bir söz vardır. Namuslular da, namussuzlar kadar cesur olmadıkça memleket düzelmez . Gibi bir söz . Buraya uygun düşer zannederim.
''Tabii ki bu sistem, bu satılmışlık, kokuşmuşluk ve cehalet içinde ne bu saydıklarım yapılabilir ne de bizim gibiler başbakan olabilir.''
muhteşem bir tespit.
Ama İsmet inönü söyledi derler. bir söz vardır. Namuslular da, namussuzlar kadar cesur olmadıkça memleket düzelmez . Gibi bir söz . Buraya uygun düşer zannederim.
ismail karagülle
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz