Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Food Truck Yemek Kamyonu

Başlatanykg142Tarih03/01/2016 03:36:16Yorum101

İlk mesaj
Üye114 yazı
Arkadaşlar merhaba önce biraz kendimden bahsedeyim sonra konuya gireyim fikri ve zikri olan arkadaşlar yol gösterirse paylaşımda bulunur ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. 36 yaşındayım ve 08.12.2015 bittiğim gündür yaş sebze meyve sektöründe faaliyet gösteriyorduk aile şirketi olarak baba mesleği babamın 41 yılı benimse 18 yılım emeğim var sadece son 5 yılda 120.000 milyon tl iş yapmışım lafı uzatmayayım 2011 deki torba yasadaki çek kanunu bizi mahvetti çok büyük cirolar çekip %2-3 gibi rakamlara çalışırken birde durmadan karşılıksız çek ve batan firmalar bizleri zora soktu 60.000 m2 kapalı üretim alanı halde 3 dükkan 15 araba 6 daire 1 süpermarket hiçbiri yetmedi batan paraları bankadan sübvanse edip krediyle dönmeye kalktıkça maliyet ve karlar azalınca ve yatırımda yakalanınca hiç bir şeyi de değerinde satamadım velhasıl zaten ilk çek yazıldığı an bankalar ipi çekti tabiki hükümet belirsizliği ve rusya krizi de çok etkili oldu bu batışta bankalar da çok gerdi Allahım kimseyi gördüğünden geri koymasın ama geçmişimle yaşamanın bi alemi yok önüme bakıcam artık anlatmak istediğim son 10 yılda 200 milyon yl ye yakın iş yaptım şuan beş parasızım 2 çocuğum var onların birer emekliliği vardı gelirse oradan gelecek bir 30 bin tl var KOSGEB hikayesi de bu ara revaçta bende de bir fikir var ama nasıl olur bilmem bana bir yol gösterirseniz sevinirim daha benim iflas taze sudan çıkmış balık gibiyim çünkü kafam çok dolu o yüzden yanlış da yapmak istemiyorum .kosgebin başvuru formunda sorduğu sorulara projemle ilgili verdiğim açıklamaları aşağıda vericem tutar mı tutmaz mı nedir ne değildir desteklerinizi bekliyorum saygılarımla...

FOOD TRUCK

PROJENİN KONUSU
Son birkaç senede Amerika’da ‘street food – sokak yemeği’ akımının yaygınlaşması ile ‘Food Truck-yemek kamyonları’ sayısında bir patlama yaşandı. Taze ve kaliteli içeriklerden hazırlanmış basit lezzetleri uygun fiyat ile takipçileri ile buluşturan bu akım, dünyadaki ekonomik krize ve yüksek restoran fiyatlarına güzel bir cevap veriyor.
PROJENİN AMACI VE GEREKÇESİ
Dünyada hızla yayılan street-food kültürü aslında çok eskiden beri daha basit ve sağlıksız donanımlarla ülkemizde de uygulanmaktadır.Türkiye'de özellikle nohutlu pilav, adana dürüm, kokoreç, balık-ekmek gibi lezzetlerden tanıdığımız sokak yemeği kültürü, özellikle konser veya maç sonrası seyyar arabalarda satılan ya da her gece köşe başlarında türeyen seyyar ayaküstü lezzetlerini hepimiz tüketiyoruz. Amacımız bu akımı yaşadığımız zamana uygun olacak şekilde daha modern, daha sağlıklı, daha güvenilir ve daha kaliteli bir hale getirerek tüketicinin güven ve takdirini kazanarak markalaşma yolunda ilerlemektir.
PROJE KONUSU OLAN ALANDA İŞLETMENİN MEVCUT DURUMU VE BENZERİ PROJE/FALİYET DENEYİMİ
Seyyar yemek işi her ne kadar eski olsa da mevcut proje kapsamlı ve ülkemiz de daha önce yapılmadığı için deneyim yoktur ama gerekli ön hazırlık ve fizibilite çalışmaları yapılmıştır
PROJENİN İŞLETMENİN ORTA VE UZUN DÖNEM HEDEFLERİYLE İLİŞKİSİ
Orta vade de sokak yemeği kültürünün kalite, lezzet ve hijyen esaslarıyla birleştirilerek tüketicinin güven ve onayını alması hedeflenmekte ve kadın istihdamına daha fazla önem verilmektedir. Uzun vade hedefleri arasın da bu hizmet üzerine filo kurmak bulunmaktadır. Dünya da bu işin öncüsü olan Amerika ve Çin de sektörün geldiği noktayı takip ederek AR-GE çalışmaları yaparak belki bir gün Amerika ve Çin sokakların da Türk yemek kamyonları dolaştırarak Türk sokak yemek kültürünü dünyaya tanıtmak bulunmaktadır.
PROJENİN HEDEF ALDIĞI MÜŞTERİ GRUBUNUN/PAZARIN NİTELİKLERİ
Yemek kamyonlarının amacı basit ve çabuk hazırlanan yemeklerin insanların yemek ihtiyacını karşılaması ve insanlara vakit kazandırmasıdır bu bağlamda yemek kamyonlarında istakoz, portakallı ördek, kaz ciğer gibi toplumun belli bir kısmının yiyebildiği yemekler yerine her gelir grubundan her eğitim seviyesinden herkesin vazgeçilmezi olan herkesin kolayca ulaşabileceği bir öğrenciyle bir iş adamının aynı anda ortak noktada buluşacağı lezzetler pilav, köfte, tavuk, çorbadan oluşan menüsüyle herkese hitap edeceği için Pazar kaygısı taşınmamaktadır.
PROJENİN ÜRÜNLERİNİZE VE HİZMETLERİNİZE BEKLENEN ETKİLERİ
Proje Antalya için bir ilk olacağı için kalite, güven, hijyen ve devamlılığı sağladığı sürece olumlu tepkiler alıp ileriye gidecektir. Hedef kitle arasında öncelikle meltem mahallesinde bulunan Adliye binası Trafik şubesi Akdeniz üniversitesi ve Antalya Arena Stadyumu bulunmaktadır. Topçular da askeriye bulunmaktadır cumartesi ve Pazar çarşı izni dönüşü ciddi bir asker potansiyeli vardır yazın sahil şeridi aktif hale gelecektir.medyadan takip edilerek özel gün ve bayram gibi etkinliklerin düzenleneceği yer ve mekanlar potansiyel anlamda çalışabilecek noktalardır

PROJENİN İŞLETMENİZİN REKABET EDEBİLİRİLİĞİ ÜZERİNE BEKLENEN ETKİLERİ
Proje Antalya için bir ilk olacağı için tek başımıza bir kulvar da koşuyor olacağız ve işimizi geliştirerek ileriye taşıyacağız ki lider firma olalım.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Projede uzun vadede önce Türkiye’ye açılmak daha sonra dünyaya açılmak hedeflenmektedir
HUKUKİ HUSUSLAR
Araç hazırlanması sırasın da proje hazırlanması, makine mühendisleri odası vizesi ve TSE onayından oluşan bir işleyiş vardır
maliye açısından halledilecek prosedürler vardır vergi levhası yazar kasa pos vs
ilgili belediyelerden alınacak izin belgesi alınacaktır

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye114 yazı
aracın muayene ve proje işleri bitti yarın nasip olursa trafikten plakaları alıp üzerine takıcam cuma akşamı da çalışmaya başlayacağız güncel foto ve detayları paylayaşacağım sizlerle yarın kısmetse arkadaşlar

Üye546 yazı
ooo hadi hayırlı olsun Allah utandırmasın hocam..Konumunuzu arada paylaşırsanız koniks üyeleri olarak ziyaret etmek isteriz :))

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye9 yazı

Hayırlı uğurlu olsun. Son fotolarıda bekliyoruz mutlaka. Ve yerinizide bildirseniz. Antalya'ya gelince uğrarım yanınıza. Hayalimdeki işi yapacaksınız allah utandırmasın.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye229 yazı
:) hayırlı olsun merakla bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Abi resim yok mu

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye114 yazı

Üye192 yazı
umarız herşey yolundadır.. gidişat hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur... kapsamlı bir sigorta yaptırmayı ihmal etmeyin.. çünkü gezebilen işyerinin gezerken ve dururken birçok handikapı vardır.. seveni olur sevmeyeni olur.. haftanın belli günlerinde sabit birkaç yerde durmak ve kalabalık organizasyonlar yapılan yerlere saat gözetmeksizin gitmek ve saate uygun ürün sunmak gibi stratejileriniz varmı?

bir de acaba aracın tamire girmesi, eskimesi gibi handikapları aşmak için konteyner, kabin, karavan tarzı gibi herşeyle çekilebilen bağımsız birşeye bu sistem kurulsaydı daha iyi olmaz mıydı acaba? çekici tamirdeyken bile yada vs sebeplerle çekici araç olmadığı zamanda bile tezgah uygun biyerde bırakılır ve işine devam edebilirdi.. yıpranan ve değiştirmek istediğinizde çekici aracın alım satımı kolay olurdu... başka bir söylemle siz zaten eski model olan bu aracı mecburiyetlerden dolayı değiştirmek istediğinizde bu tezgahın yeni araca kurulması ve izinleri uğraştırıcı olmazmı?

gerçi Allahın izniyle uzunca bir zaman bu araç işinizi görür,kendini amorti eder. Sonrasında motor-mekanik olarak iş görmez olduğunda trafikten düşürüp başka bir çekici aracın arkasında karavan/kabin niyetine kullanıma devam etmek mümkün olur herhalde.

Yine de planınızı merak ettim. daha proje aşamasındayken düşünülmesi gereken geçici süre tamire girmesi, aracın değiştirilmesi gibi hususlar için sizin düşünceniz neydi acaba?

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye229 yazı
sanırım işler yogun :) sayın ykg142 fotograf bekliyoruz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye114 yazı
Evet biraz yoğunluk var akşamları Meltem mah doğa koleji yanındayız haftaya gündüzleri de yeni sanayi ye geçicem nasipse bu aralar pc den giremiyorum siteye cepten Nasıl foto yüklenir Onuda bilmiyorum bi ara pc den girip atıcam pazar günü Fenerbahçe maçındayız Akdeniz üniversitesi stadyumun da Allah'dan bir mani gelmezse eğer

Üye385 yazı
belediye ile ruhsat problemini nasıl çözdünüz?
size nasıl bir ruhsat-izin verdiler ?
istanbulda bu şekilde bir çalışmaya resmi olarak izin vermiyorlar çünkü.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret