300-400 Milyar Arası Parayla Fabrika Kurmak - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

300-400 Milyar Arası Parayla Fabrika Kurmak
 1 

momet
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
13/07/2011 :  16:44:58 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

selam arkadaşlar yakın zamanda aile şirketinin hisseleri kardeşler arasında bölüşüldü bana düşen 3 adet araç (tır) 1 adet scania 1 adet volvo 1 adet daf ve3 adet termoking dorse bir miktar arsa ve 420 bin tl ben uluslararası ilişkiler mezunuyum iyi derecede ingilizce ve iyi olmazsada kendimi ifade edebilecek rusçam var 29 yaşındayım..

benim fikrim şu ben üretici olmak istiyorum sadece iç piyasa değil üretimi daha çok yurtdışına pazalamayı düşünüyorum
yatırım için gıda ve sanayi sektörüne yönelmeyi düşünüyorum ırak ve iran da hatırı sayılır bi çevrem var ...
malumunuz üzerine iyi bir proje ila dicle kalkınma ajansının desteğini de arkama alıp bir işler yapmak istiyorum hatta gerekirse bankadanda bir miktar krediyle nakit para oranını yükseltebilirim.

kendime iki tane yol belirledim birincisi sanayi üretimi
burda henüz tamamlamadığım bir projem var plastik boru üretimi bunun için fizibilite yaptım özelikle yurtdışında talebin olduğunu ve iyi bir fikir olabileceğine karar verdim yaklaşık maliyet 2,5 milyon dolar bunun bir bölümünü devlet destekli olduğunu düşünürsek 1,5 milyon dolar gibi bir para ihtiyacı söz konusu

2,yol ise gıda üzerine bundada şuan 3 iş için altertanifim var
1. un fabrikası: gene yurt dışı ağırlıklı iç piyasaya dönük bir iş
2. yol makarna fabrikası: buda dış piyasaya yönelik iç piyasada mantıklı olabilen bir iş
3,yol da kek ve çikolata fabrikası bunun üzerindede iyice bir araştırma yaptım özellikle çikolata için ham madde gereksinimleri olan kakao tozu ve kakao yağı için dünyanın en büyük üreticisi olan malezyada ki bi kaç firmayla görüştüm hatta bunun için ülkerle bile görüştüm daha kolay olur diye ama kessinlikle malezyadan çok daha iyi bir teklif geldi bununda ortalama maliyeti gene sanayi yatırımıyla nerdeyse denk.

peki ya sizin daha iyi bir fikriniz var mı
yada neler önerebilirsiniz değerli görüşş ve önerilerini bekliyorum
saygılar
the momet

Yerleşim : Türkiye / Mersin
bulnes
Üye

Toplam 450 yazı
13/07/2011 :  18:01:24  Alıntı
Merhaba Arkadaşım,

Diğerleri konusunda fikrim olmamakla beraber eğer satış konusunda çok büyük sıkıntı çekmeyeceğine inanıyorsan Kek ve Çikolata üretimine gir derim.
Bisküvi, Kek ve Çikolata tesislerini anahtar teslim kuran özel bir firmada çalışmaktayım. Ve bu yüzden biliyorum ki bu tesisleri kuran firmaların önü hep açıktır.
Dediğim gibi önemli nokta satış yapabilecek alt yapı,çevre ve inancın varsa durma derim.
Gıda işi yapıpta zarar edeni yoktur.
Saygılarımla,

Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
hemperi
Üye

Toplam 508 yazı
13/07/2011 :  18:25:07  Alıntı
Benim tavsiyem ne iş yaparsan yap sakın balıklama atlama, bir işe başlamaya karar verdikten sonra 6 ay bekle araştırma yap

Yerleşim : Türkiye / Mersin  |  Meslek : Ticaret
tavsanuretimi
Yeni Üye

Toplam 14 yazı
13/07/2011 :  18:55:37  Alıntı

Merhaba, yerinde olsam iş ne olursa olsun ve ne kadar mantıklı gelirse gelsin paramın tümünü bu işe yatırmazdım.Söz konusu rakamlar en azından bizim gibi insanlar için büyük paralar.! 1 milyon TL sermayeli bir işse örn ; 500 bin TL sini kendi paramdan harcar diğer kalan kısmı için kredi kullanırdım yada yatırımda vade şansımı kullanırdım.. umarım çok başarılı olursun, dikkatli ol...
Hayalperestlik ve idealistlik ayrı kavramlardır...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
eren_cm
Üye

Toplam 206 yazı
13/07/2011 :  22:35:55  Alıntı
Merhaba Arkadaşım;
Tüm paranı bir işe yatırmamanı öneririm,Benim Önerim şuan da Türkiyede oldukça hacimli kullanılan plastik hammadde ticareti yapabilirisin.Mademki İran da bağlantıların var İranda kaliteli plastik hammaddeler var buraya getirip burda satışını yapabilirisin piyasa peşin dönüyor altın piyasası gibi bir piyasa var,detaylı görüşmek istersen msn: erencimen@gmail.com
Eren Çimen

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
kayserim
Üye

Toplam 358 yazı
13/07/2011 :  23:03:13  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eren_cm
Merhaba Arkadaşım;
Tüm paranı bir işe yatırmamanı öneririm,Benim Önerim şuan da Türkiyede oldukça hacimli kullanılan plastik hammadde ticareti yapabilirisin.Mademki İran da bağlantıların var İranda kaliteli plastik hammaddeler var buraya getirip burda satışını yapabilirisin piyasa peşin dönüyor altın piyasası gibi bir piyasa var,detaylı görüşmek istersen msn: erencimen@gmail.com

çok dogru yazmış arkadaş akmaz kokmaz mal
zaten peşin döndügü için eger ileriyi göremiyorsan stok yapmanında manası yok

saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
kurdoglu
Üye

Toplam 329 yazı
14/07/2011 :  09:31:41  Alıntı
arkadasım eger inşaat işinden anlıyorsan inşaat sektörünü dene...malın gözünün önünde....

Yerleşim : Türkiye / Tr  |  Meslek : Serbest meslek
sales_marketing

Yeni Üye

Toplam 99 yazı
14/07/2011 :  09:58:21  Alıntı
3 adet tır var elinde ilk olarak bunları en iyi şekilde kullanmalısın küçük bir nakliye şirketi kurabilirsin uluslararası çalısabilirsin yada ihalelere girerek şirketlere tırlarını kiralayabilirsin 3 tır için aylık 15000 tl gibi bi para geçer eline azı fazlasıda olabilir anlaşmaya bağlı 1 yıl böyle çalışsalar 180 bin tl gibi bi para eline geçer anlaşmanın süresi uzadıkça bu parada artar tabi daha sonra bu parayı farklı bir şekilde kullanabilirsin MTA nın ihaleyle sattığı jeotermal alanlar var bunları değerlendirebilirsin turizm vs. enerji sektörünede yönelebilirsin güneş ve rüzgar enerjisi sanıyorum devlet desteğide sağlanıyordu araştırmanda fayda var ama bana kalırsa nakliye işine gir başlangıç için elinde malzeme var yavaş yavaş büyürsün

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
erkansenol
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
14/07/2011 :  10:50:29  Alıntı
Plastik boru dan kastın, geri dönüşüm hammaddelerden elde edilen siyah elektrik borusu gibi bir şey değil ise, petrolden elde edilen pvc hammaddesi zaten petkim dışında ağırlıklı olarak İran dan geliyor.. Bir de ihracat ağırlıklı düşündüğünden bahsetmişsin.. Bence, yapabilirsen orada hatırı sayılır ortamın varsa, İran da üretimi gerçekleştirmen.. Hammadde nakliyesinden de kurtulmuş olacaksın, ve hammadde işleme sorunu olan bir ülkede muhtemelen iç pazarda gerektiği kadar satış yapabileceksin...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
momet
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
14/07/2011 :  12:02:45  Alıntı
bulnes bisküvi ve kek imalatı yakından ilgilendiğim bir iş sence bu iki ürün için bana gerekli makinaların maliyeti ne olur?
hemperi çok haklısın kesinlikle balıklama atlamayı düşünmüyorum çok ii düşünüp en iyi kararı vermenin peşindeyim
tavsan üretimi sermaye olarak tamamen girmeyi düşünüyorum arsayı satmayacam ama.
eren_cm ve erkan : plastik borudan kastım plastik su borusu tavsiyenize uyup bugun itibari ile iranla görüşmelere başladım şu an için net bir bilgi alamadım ama hafta sonuna doğru irana gidip detaylı bi araştırma yapabilirim..
sales_marketing : evet doğru söylüyorsun araçlar hali hazırda zaten nakliye şirketinde çalışıyorlar dediğin gibi aylık ortalama olarak 10-12 bin tl arası bir getirisi var.
kurdoğlu ilk etap için çok teklif aldım inşaat işi için ki halada alıyorum ama düşündüğüm bir iş değil...
değerli fikirleriniz hala bekliyorum
saygılar...
the momet

Adige_Ali
Üye

Toplam 149 yazı
14/07/2011 :  16:52:12  Alıntı
rusyada yasayan biri olarak tekstil ile buraya girmeyin girecekseniz ya cooook buyuk girin yada hic girmeyin... eski rusya yok artik burda ruslar bir alo ile trden 500-600 bin dolar acik hesap mal alabiliyorlar ;) kucuk toptancilik isi bitti burda artik bavul ticareti ise sadece karnini doyurur... burdada en guzel is su anda gida, hangi markete hipermarkete gitsen kasalarda kuyruk var... tekstilci o kadar para kazanmiyor, burada insaatta cok guzel para kazandiriyor... bir yil once 30-35 bin dolar olan daire fiyati bugun 55-60 bin dolar ;)

Yerleşim : Rusya Federasyonu / Krasnodar  |  Meslek : Serbest meslek
momet
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
14/07/2011 :  23:51:04  Alıntı
cesur timur bu konuda adige_aliye katılıyorum
the momet

ersanayaz
Üye

Toplam 192 yazı
15/07/2011 :  14:38:07  Alıntı
-bence bir arkadaşın dediği gibi küçük bir nakliye firması kur ayda en kötü 15000tl para kazanırsın.
-Çikolata bisküvi fabrikası kurmak kolay değil.yiyecek konusunda herkes çok hassas.Ülker ve etinin malları satıyor.Reklamı ve sağlam oldukları için diğer tanınmamış markalar ise batmaya mahkumdur.tanınmayan yiyecek markaları da batıyor zaten.
-bence küçük düşün herkesin yaptığı için yap.büyük balıkların yaptığı işte başarılı olamazsın bence.

SON OLARAK BÜYÜK BALIK OLMAK İSTİYORUM DERSEN ŞAHSEN ŞÖYLE DE YAPABİLİRSİN?
-Un fabrikası kurmak yerine çimento fabrikası kurabilirsin ya da hazır beton fabrikası.Tanınmayan firmalar bile büyük paralar kazanabiliyor bu işten.Hele ki hammaddeyi ucuza mal edersen atıyorum çimentonun büyük torba çimento 10 liradır şu an sen piyasaya 6-7 liraya verirsen büyük iş yapmaman elde değil.kaliteli iş yaparsan başarılı olursun.çünkü en küçük yerde bile satıyor çimento ve hazır beton.hem tırlarında var nakliyede tırlar da sana yardımcı olur.

Nacizane fikirlerimi söyledim.Umarım sana yardımcı olmuşumdur.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Otomotiv
nihat_g
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
16/07/2011 :  13:14:59  Alıntı
rusya ve ırak bağlantıların bahsettiğin kadar iyi ise tekstil sektörünün sana 300-400 bin tl yatırmla yıllık 150-200 tl arası kar getirisi olur. doğru bağlantı ve çalışma ile bahsettiğim pazarlarda iyi işler çevirebilirsin. yalnız bir de tavsiye, bu kadar bağlantı ve paraya sahipsen, buradan sana birlikte çalışabiliriz diyenler ve etrafından iş teklif edenler ile birşeyler yapma. şimdilerde herkes başkasının sermayesi ile iş yapıp kendi kazanmak istiyor. ortağınla 500.000 tl kazanacağına tek başına 50.000 tl cebine koy kafan rahat olsun. ha tabii çok güvendiğin, çok iyi anlaştığın, kafadengi, yıllardır tanıdığın biri varsa o ayrı. fakat onun da sana birşeyler katması gerekir ki ortaklığın bi anlamı olsun. allah kolaylık versin kardeşim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
hedef-ambalaj
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
16/07/2011 :  13:45:50 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
yurt dışındaki hatırı sayılır dostlarınla görüş derim cocuk bezi ve ıslak mendil olayında her konuda yardımcı olabilirim illaki fabrikasınıda kurmanıza gerek yok : )al sat yapan aracı firmalar inanki imalatcıdan daha cok kazanıyor örnek şekil a ben : )
Msn &Email Kadir@mit.tc

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep  |  Meslek : Esnaf
erhan2121
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
17/07/2011 :  02:54:27  Alıntı
400 bin az para deyil bismilde buğday al vadeli ver 6 ayda 200 bin kar 600 bini kışın gübre al bir 6 ay daha sık dişini al sana 800 milyar hiç bir işte bu kar yok varsa söyle yada turizime gir otel işlet ırakta benimde çok çevrem var ama eskisi gibi deyil kazanç iranda öyle bismilde inşaat yok durmuş dayreler 70 binken 2 ayda 110 oldular 2 ay sonra 140 olur ve dahada yükselir inşaata girebilirsin temelde satarsın herkesi dinle ama kendi bildiğini yap bence kardaş

Yerleşim : Türkiye / Diyarbakır  |  Meslek : Turizm
poikala
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
17/07/2011 :  12:47:45 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
merhaba ben sizin yerinizde olsam kuzey ırakta mademki bağlantılarınız var.orada seramik yapıştırıcı ve sıva malzemeleri üreten bir fabrika kurardım öyle uzun boylu yatırımda istemiyor.şu an kuzey ırak bu konuda süper bir pazar.bilgi olarak yardım isterseniz.ki.neden olmasın.benim maddi imkanım oılsa hemen girerdim bu işe.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İmalat
cesur0706
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
17/07/2011 :  13:45:47  Alıntı
kardesim bence gıda sektöründe iş yapamazsın çikolata ve makarna un gibi bu işler burada bir kaç kişi elinde onlarda bütün piyasayı elinde tutuyor sabancı bile çikolata bisküvi işini yapamadı ürünlerini fiba grubuna çıkarttırdı un dersen buğdayı biz dışardan ithal ediyoruz sen bunu bırak imalat işine gir nedir bu asansör imalatı bunuda dışarıya satacaksan mesala ırak iran azerbeycan ve bulgaristan bu son iki ülkeyede dikkat et keş para al gülüm ver gülüm benim kardeşim bu işi yapıyor çok paralar kazandı ama bulgar ve azerbaycandakiler malların parasının üstüne yattı şimdi peşin para satıyor oralara yapacaksan böyle demir ve sac işi yani inşaatlara yönelik iş yap imalatçı ol

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Esnaf
flomilk
Yeni Üye

Toplam 78 yazı
18/07/2011 :  02:30:07  Alıntı
sevgili kardeşim;

cebindeki sermayeyi toplasan, sabah satiş değeri 1 milyon eder, bisküvi boru işinde 1 sene zor dayanirsin.

1.Kural : Eğer bir işe..

- ilk defa giriyorsan ama işi biliyorsan = Gerçek maliyet = Yatirim maliyeti x 3 tür. yan, cebince 3 milyon ve önünde 2 sene olmalidir.
- ilk defa giriyor ve işi bilmiyorsan = Gerçek maliyet = Yatirim maliyeti x 5 tir. yani cebinde 5 milyon olmasi ve önünde 5 sene olmasi gerekir.

Eğer al sat yapacaksan....

Durum yine aynidir.

Neden?

Çünkü bir işe girerken keş paran yada o işi çok çok iyi biliyor olup güvenilir bir çevren olmasi gerekir. eğer 2 sinden biri yoksa. bunu oluşturmak zaman alacaktir.

bugün işe başlasan 3 ay sonra ilk malini satsan vadeli satmak zorundasin çünkü yenisin ve SATMAK ZORUNDASİN bu yüzden vade yapmaya zorlayacaklar seni..çünkü emsallerin uzun vadelere dayanabilir bir düzen kurmuşlardir mutlaka , kimse senin kaşina gözüne peşin çalişmaz senle... e buda riskini arttiracak. vade yapacaksin mecbur ve sonra tahsilat için peşlerinde koşacaksin aylarca ama bu esnada da işletme maliyetleri devam edecek, benzin yakacaksin peşin alip vadeli satacaksin..neden peşin alacaksin biliyomusun.. çünkü yenisin kimse sana güvenip sana büyük rakamlara vade yapmaz...çekin olacak ama..yenisin!! hiçbir banka sana çek vermez.. teğminat ister rakiplerine kredi vermek için takla atan banka sana geldimmi..teminat ister...hiçbir banka sana kredi vermekz..1 yilini doldurmamiş işletmeye zirnik vermezler..ipotek isterler 3-4 misli...kosgebe gidersin git 1 yil sona gel derler...1 yil tüm kapilar kapali sana kendi kendine çevirmelisin ... evin barkin ipoteğe gider...hele hele bide kredi alip işe başlamişsan ödemeler dayanir kapiya...aldiğin vade çeklerini bankalar yer kardeşim %10 % 20 ye...

elindeki para o işler için komik denecek bir rakam kardeşim... haaa bak plastik hammadde işine ok derim peşin alirsin az az satarsin peşin az az ...
işi öğren önce çevre edin... bankalar seni tanisin sende onlari tani..ömür boyu onlarla irtibatin olacak çünkü...zaman gerek...o senin hatri sayilir çevrem var dediğin varya!!! senin ibre aşaği doğru düşerse inan bana telefonlarini bile açmazlar...sen nezaman arasan hep tünelde denk gelirler sana çekmez cep leri...

hayata siki tutunmak için kendine zaman ver...git master yap.. londrada oku.. amerikada doktora yap filan parani buralara harca. akademi asla kaybettirmez adama.. 7 yil sonra 3 dolar maaş alirsin ...tatilide kariyeride yaninda eşantiyon ver tirlari çaliştirsinlar... seni yerler piyasada gözünün yaşina bakmazlar.

saygilar...başarilar.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Mühendis
murat06
Yeni Üye

Toplam 9 yazı
18/07/2011 :  23:01:47  Alıntı
Ne iş yaparsan yap bildiğin işi yap.

Yapacağın iş de tecrübe sahibi ol.

Ya işi bilen birisiyle çalış (Dürüst insan kaldıysa ) Yada o işi öğrenene kadar aynı sektörde çalış.

Kurmak istediğin işe ne harcarsan harca hayatını idame ettirecek kadar kendini sağlama al. ( 1ev + 1araba+12 asgari ücret tutarında nakit)

Kabiliyetlerini iyi tesbit et her iş karlı olabilir ama her kişi yapamaz her işi .

Yapmak istediğin iş de en iyiye odaklan ama en kötüye göre önlemini al.

İğne iplikle başla sonra tekstil fabrikası kurmayı düşün.

Fizibilite raporuna çok güvenme . Fizibilite raporuyla iş yapmak sıradan bir kişinin beyin cerrahisi kitabı ezberleyerek beyin ameliyatı yapmasına benzer.

İnsan hep iyiyi görmeye meyillidir . Fizibilite raporunda ki giderler kısmını %20 arttır gelirler kısmını %20 azalt gerçek verilerle karşılaşırsın.

muhammet murat

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Öğrenci
kadir AYDEMİR
Yeni Üye

Toplam 47 yazı
19/07/2011 :  18:36:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Ben yerinde olsaydım sağlam temelli olarak sağlam bir ortak bulup sana ve ortağına ait tırlarla elinizdeki kalan para ile Tır alır C2 tonajımı tamamlar nakliye sektörüne girip harika iş yapan bir firma olurdum
KADİR AYDEMİR

Yerleşim : Türkiye / Mardin  |  Meslek : Ticaret
snulas
Yeni Üye

Toplam 23 yazı
20/07/2011 :  16:05:29  Alıntı
Merhaba,

Sizin gibi bende yeni yatırım arayışı içerisindeyim.Son yılların ve geleceğin parlayan yıldızı tarımla ilgili yatırım planlarım var.Afyon da jeotermal sera yatırımı araştıryorum.Jeotermal su ,Afyon'un uzun güneş ışığı alması ki verimli üretim için önemli,ihracatının olması,yatırımın kısa sürede dönmesi,3.teşvik bölgesinde olması gibi nedenlerle cazip olduğunu düşünüyorum.Başlangıç için yaklaşık 2 m € yatırım tutarı var.Tek başıma yapamayacağım bir yatırım, o yüzden ortaklık düşünüyorum.Burada bir çok kişeyle ortaklık için görüştük fakat ne yazık ki bu memlekette 3 4 kişi bir araya gelip iş yapma düşüncesi olmuyor.Herkes az olsun benim olsun görüşünde.Dizayn grupla görüşmelerim oldu.En verimli ve teknolojik üretim sistemi onlara ait , anahtar teslimi kuruyorlar.Afyon'da şu an 2 adet jeotermal sera var.Bu seralar tamamen kapalı ve otomatik sistem.Tüm üretimleri ihraç ediliyor.Sahipleri tanıdığım kişiler ve gayet memnunlar.Kapasite artış çalışmalarına başladılar.Düşünürseniz görüşelim.

Yerleşim : Türkiye / Afyonkarahisar  |  Meslek : İmalat
gokhangokoglu
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
20/07/2011 :  17:46:31 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhaba
Ben Antalya'dan Gökhan GÖKOĞLU
33 yaşındayım
Antalya Bademağacı Mevkiinde Organize Hayvancılık Bölgesi kurmayı planlıyorum.
http://organizehayvancilikbolgesi.com/site/page11.aspx
bu web sitem
Projem geniş kapsamlı ve büyük bir proje .
üretim , gıda , sanayi ve enerji sektörlerini kapsayacak ve Antalya'nın en büyük projesi .
görüşmek dileğiyle...

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Esnaf
ibrahimugurlu
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
21/07/2011 :  00:35:21  Alıntı
merhaba
bildiğin piyasada senin bildiğin işi yapan eminim ki çoktur.. o bölgede endüstriyel mutfak ve soğutucu işi yapabilirsin..

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Ticaret
osmanatakul
Üye

Toplam 342 yazı
23/07/2011 :  19:58:00  Alıntı
selam kardesım anladım kadarıyla sermayen var ama alt yapın yok benımde yurd ıcı yurd dısı alt yapım var sermaye yok fıkır bırlıgıne varım ekler ve yuz yzue konusursak ıyı olcanı sanıyorum saygılarımla
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim : Ukrayna / Zaporojie  |  Meslek : Ulaşım / Taşımacılık
eldestino
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
24/07/2011 :  15:34:31  Alıntı
Merhabalar;Türkiyenin güneyinde yerleşik yaş sebze ve meyve ihracaatında uzmanlaşmış bir firmayız.Çiftçilerle anlaşmalı ekim yaparak kalitaeli ve piyasa şartlarına göre daha ucuz ürüne ulaşarak,ürünlerimizi ortadoğu pazarına ihraç ediyoruz.Hatırı sayılır bir pazar payımız var.Bünyemizde 4 adet komisyon dükkanımız ve bir adet soğuk hava depomuz var.Zaten sizde sektöre yabancı değilsiniz.Yeni pazarlar oluşturma konusunda kendinize güveniyoranız elinizdeki mevcut araçları da kendi işimizde kullanarak işbirliği anlaşması yapabiliriz.Malumunuz joint venture agreement ler dünyadada çok yaygın.
eldestino

Yerleşim : Türkiye / Mersin  |  Meslek : Diğer
SULEYMAN KAYNAR

Yeni Üye

Toplam 78 yazı
25/07/2011 :  22:56:42  Alıntı
benim durumum olsa terlik uretimi yaparim suleymankaynar_1903@hotmail.com ukrayna ic bolgelerde ucuz sehirlerde

Yerleşim :   |  Meslek : Denizci
uzman55
Yeni Üye

Toplam 14 yazı
28/07/2011 :  08:18:42 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Selamun aleykum sevgili kardeşim,
Burada sana yazılan tavsiyelerin içinde flomik in yazdığına ekleyeceği bir şey yok adam doğruları harfiyyen söylemiş. Ama yinede ek olarak belirtmem gerekirse illada ticaret yapöak istiyorum diyorsan az az alım satım yapabilirsin. Çünkü elinde ki para ile bu tarz büyük işlere girişilmez. İnan piyasa da gözünün yaşına bakmazlar.
Saygılar.
Mustafa Yıldırım

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : İthalat / İhracat
aino
Yeni Üye

Toplam 43 yazı
28/07/2011 :  13:25:40  Alıntı
sen ne 300-400 bin tl den bahsediyorsun..gel ben sana 30 bin tl ye amerikan kapı tesisi kurayım. ya da kuralım. satalım ırak ve irana..

Yerleşim : Türkiye / Amasya  |  Meslek : Halkla ilişkiler
egemen ceylan
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
29/07/2011 :  00:47:54  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - momet
selam arkadaşlar yakın zamanda aile şirketinin hisseleri kardeşler arasında bölüşüldü bana düşen 3 adet araç (tır) 1 adet scania 1 adet volvo 1 adet daf ve3 adet termoking dorse bir miktar arsa ve 420 bin tl ben uluslararası ilişkiler mezunuyum iyi derecede ingilizce ve iyi olmazsada kendimi ifade edebilecek rusçam var 29 yaşındayım..

benim fikrim şu ben üretici olmak istiyorum sadece iç piyasa değil üretimi daha çok yurtdışına pazalamayı düşünüyorum
yatırım için gıda ve sanayi sektörüne yönelmeyi düşünüyorum ırak ve iran da hatırı sayılır bi çevrem var ...
malumunuz üzerine iyi bir proje ila dicle kalkınma ajansının desteğini de arkama alıp bir işler yapmak istiyorum hatta gerekirse bankadanda bir miktar krediyle nakit para oranını yükseltebilirim.

kendime iki tane yol belirledim birincisi sanayi üretimi
burda henüz tamamlamadığım bir projem var plastik boru üretimi bunun için fizibilite yaptım özelikle yurtdışında talebin olduğunu ve iyi bir fikir olabileceğine karar verdim yaklaşık maliyet 2,5 milyon dolar bunun bir bölümünü devlet destekli olduğunu düşünürsek 1,5 milyon dolar gibi bir para ihtiyacı söz konusu

2,yol ise gıda üzerine bundada şuan 3 iş için altertanifim var
1. un fabrikası: gene yurt dışı ağırlıklı iç piyasaya dönük bir iş
2. yol makarna fabrikası: buda dış piyasaya yönelik iç piyasada mantıklı olabilen bir iş
3,yol da kek ve çikolata fabrikası bunun üzerindede iyice bir araştırma yaptım özellikle çikolata için ham madde gereksinimleri olan kakao tozu ve kakao yağı için dünyanın en büyük üreticisi olan malezyada ki bi kaç firmayla görüştüm hatta bunun için ülkerle bile görüştüm daha kolay olur diye ama kessinlikle malezyadan çok daha iyi bir teklif geldi bununda ortalama maliyeti gene sanayi yatırımıyla nerdeyse denk.

peki ya sizin daha iyi bir fikriniz var mı
yada neler önerebilirsiniz değerli görüşş ve önerilerini bekliyorum
saygılar
ecey

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
omerça
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
20/08/2011 :  13:10:52 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
sakın üretim işine girme. bu ülkede üretme diye yasalar var. önüne hiç umadığın engelleri çıkartırlar. peşin al peşin sat. ne iş olursa. %1 kar etsen de yeterli. kafanı yastığa koyduğunda rahat ol. 15 yıldır üretiyorum beni içeri çekti. son 6 yıldır ticaret yapıyorum beni kurtardı. kimseden çek senet alma. bankalar çeke senede okey verir adamlar dolandırıcı çıkınca biz ne bilelim derler. piyasada acayip pröfosyenel dolandırıcılar var. kesinlikle kimseye kefil olma. ne olursa olsun. bir işe illa gireceksen o işin önce ticareini yaparak başla. önemli olan pazar. üretim hertürlü yapılır. ben bu ülkede dev firmalardan biri olacam diyorsan politikayada girmen gerek. işlerin büyüdükçe ayagına birilerinin dolanmaması için.

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Mühendis

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.68 saniye.
07:53:07, 10 Ekim 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım