benim fikrim şu ben üretici olmak istiyorum sadece iç piyasa değil üretimi daha çok yurtdışına pazalamayı düşünüyorum
yatırım için gıda ve sanayi sektörüne yönelmeyi düşünüyorum ırak ve iran da hatırı sayılır bi çevrem var ...
malumunuz üzerine iyi bir proje ila dicle kalkınma ajansının desteğini de arkama alıp bir işler yapmak istiyorum hatta gerekirse bankadanda bir miktar krediyle nakit para oranını yükseltebilirim.
kendime iki tane yol belirledim birincisi sanayi üretimi
burda henüz tamamlamadığım bir projem var plastik boru üretimi bunun için fizibilite yaptım özelikle yurtdışında talebin olduğunu ve iyi bir fikir olabileceğine karar verdim yaklaşık maliyet 2,5 milyon dolar bunun bir bölümünü devlet destekli olduğunu düşünürsek 1,5 milyon dolar gibi bir para ihtiyacı söz konusu
2,yol ise gıda üzerine bundada şuan 3 iş için altertanifim var
1. un fabrikası: gene yurt dışı ağırlıklı iç piyasaya dönük bir iş
2. yol makarna fabrikası: buda dış piyasaya yönelik iç piyasada mantıklı olabilen bir iş
3,yol da kek ve çikolata fabrikası bunun üzerindede iyice bir araştırma yaptım özellikle çikolata için ham madde gereksinimleri olan kakao tozu ve kakao yağı için dünyanın en büyük üreticisi olan malezyada ki bi kaç firmayla görüştüm hatta bunun için ülkerle bile görüştüm daha kolay olur diye ama kessinlikle malezyadan çok daha iyi bir teklif geldi bununda ortalama maliyeti gene sanayi yatırımıyla nerdeyse denk.
peki ya sizin daha iyi bir fikriniz var mı
yada neler önerebilirsiniz değerli görüşş ve önerilerini bekliyorum
saygılar