Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Food Truck Yemek Kamyonu

Başlatanykg142Tarih03/01/2016 03:36:16Yorum101

İlk mesaj
Üye114 yazı
Arkadaşlar merhaba önce biraz kendimden bahsedeyim sonra konuya gireyim fikri ve zikri olan arkadaşlar yol gösterirse paylaşımda bulunur ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. 36 yaşındayım ve 08.12.2015 bittiğim gündür yaş sebze meyve sektöründe faaliyet gösteriyorduk aile şirketi olarak baba mesleği babamın 41 yılı benimse 18 yılım emeğim var sadece son 5 yılda 120.000 milyon tl iş yapmışım lafı uzatmayayım 2011 deki torba yasadaki çek kanunu bizi mahvetti çok büyük cirolar çekip %2-3 gibi rakamlara çalışırken birde durmadan karşılıksız çek ve batan firmalar bizleri zora soktu 60.000 m2 kapalı üretim alanı halde 3 dükkan 15 araba 6 daire 1 süpermarket hiçbiri yetmedi batan paraları bankadan sübvanse edip krediyle dönmeye kalktıkça maliyet ve karlar azalınca ve yatırımda yakalanınca hiç bir şeyi de değerinde satamadım velhasıl zaten ilk çek yazıldığı an bankalar ipi çekti tabiki hükümet belirsizliği ve rusya krizi de çok etkili oldu bu batışta bankalar da çok gerdi Allahım kimseyi gördüğünden geri koymasın ama geçmişimle yaşamanın bi alemi yok önüme bakıcam artık anlatmak istediğim son 10 yılda 200 milyon yl ye yakın iş yaptım şuan beş parasızım 2 çocuğum var onların birer emekliliği vardı gelirse oradan gelecek bir 30 bin tl var KOSGEB hikayesi de bu ara revaçta bende de bir fikir var ama nasıl olur bilmem bana bir yol gösterirseniz sevinirim daha benim iflas taze sudan çıkmış balık gibiyim çünkü kafam çok dolu o yüzden yanlış da yapmak istemiyorum .kosgebin başvuru formunda sorduğu sorulara projemle ilgili verdiğim açıklamaları aşağıda vericem tutar mı tutmaz mı nedir ne değildir desteklerinizi bekliyorum saygılarımla...

FOOD TRUCK

PROJENİN KONUSU
Son birkaç senede Amerika’da ‘street food – sokak yemeği’ akımının yaygınlaşması ile ‘Food Truck-yemek kamyonları’ sayısında bir patlama yaşandı. Taze ve kaliteli içeriklerden hazırlanmış basit lezzetleri uygun fiyat ile takipçileri ile buluşturan bu akım, dünyadaki ekonomik krize ve yüksek restoran fiyatlarına güzel bir cevap veriyor.
PROJENİN AMACI VE GEREKÇESİ
Dünyada hızla yayılan street-food kültürü aslında çok eskiden beri daha basit ve sağlıksız donanımlarla ülkemizde de uygulanmaktadır.Türkiye'de özellikle nohutlu pilav, adana dürüm, kokoreç, balık-ekmek gibi lezzetlerden tanıdığımız sokak yemeği kültürü, özellikle konser veya maç sonrası seyyar arabalarda satılan ya da her gece köşe başlarında türeyen seyyar ayaküstü lezzetlerini hepimiz tüketiyoruz. Amacımız bu akımı yaşadığımız zamana uygun olacak şekilde daha modern, daha sağlıklı, daha güvenilir ve daha kaliteli bir hale getirerek tüketicinin güven ve takdirini kazanarak markalaşma yolunda ilerlemektir.
PROJE KONUSU OLAN ALANDA İŞLETMENİN MEVCUT DURUMU VE BENZERİ PROJE/FALİYET DENEYİMİ
Seyyar yemek işi her ne kadar eski olsa da mevcut proje kapsamlı ve ülkemiz de daha önce yapılmadığı için deneyim yoktur ama gerekli ön hazırlık ve fizibilite çalışmaları yapılmıştır
PROJENİN İŞLETMENİN ORTA VE UZUN DÖNEM HEDEFLERİYLE İLİŞKİSİ
Orta vade de sokak yemeği kültürünün kalite, lezzet ve hijyen esaslarıyla birleştirilerek tüketicinin güven ve onayını alması hedeflenmekte ve kadın istihdamına daha fazla önem verilmektedir. Uzun vade hedefleri arasın da bu hizmet üzerine filo kurmak bulunmaktadır. Dünya da bu işin öncüsü olan Amerika ve Çin de sektörün geldiği noktayı takip ederek AR-GE çalışmaları yaparak belki bir gün Amerika ve Çin sokakların da Türk yemek kamyonları dolaştırarak Türk sokak yemek kültürünü dünyaya tanıtmak bulunmaktadır.
PROJENİN HEDEF ALDIĞI MÜŞTERİ GRUBUNUN/PAZARIN NİTELİKLERİ
Yemek kamyonlarının amacı basit ve çabuk hazırlanan yemeklerin insanların yemek ihtiyacını karşılaması ve insanlara vakit kazandırmasıdır bu bağlamda yemek kamyonlarında istakoz, portakallı ördek, kaz ciğer gibi toplumun belli bir kısmının yiyebildiği yemekler yerine her gelir grubundan her eğitim seviyesinden herkesin vazgeçilmezi olan herkesin kolayca ulaşabileceği bir öğrenciyle bir iş adamının aynı anda ortak noktada buluşacağı lezzetler pilav, köfte, tavuk, çorbadan oluşan menüsüyle herkese hitap edeceği için Pazar kaygısı taşınmamaktadır.
PROJENİN ÜRÜNLERİNİZE VE HİZMETLERİNİZE BEKLENEN ETKİLERİ
Proje Antalya için bir ilk olacağı için kalite, güven, hijyen ve devamlılığı sağladığı sürece olumlu tepkiler alıp ileriye gidecektir. Hedef kitle arasında öncelikle meltem mahallesinde bulunan Adliye binası Trafik şubesi Akdeniz üniversitesi ve Antalya Arena Stadyumu bulunmaktadır. Topçular da askeriye bulunmaktadır cumartesi ve Pazar çarşı izni dönüşü ciddi bir asker potansiyeli vardır yazın sahil şeridi aktif hale gelecektir.medyadan takip edilerek özel gün ve bayram gibi etkinliklerin düzenleneceği yer ve mekanlar potansiyel anlamda çalışabilecek noktalardır

PROJENİN İŞLETMENİZİN REKABET EDEBİLİRİLİĞİ ÜZERİNE BEKLENEN ETKİLERİ
Proje Antalya için bir ilk olacağı için tek başımıza bir kulvar da koşuyor olacağız ve işimizi geliştirerek ileriye taşıyacağız ki lider firma olalım.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Projede uzun vadede önce Türkiye’ye açılmak daha sonra dünyaya açılmak hedeflenmektedir
HUKUKİ HUSUSLAR
Araç hazırlanması sırasın da proje hazırlanması, makine mühendisleri odası vizesi ve TSE onayından oluşan bir işleyiş vardır
maliye açısından halledilecek prosedürler vardır vergi levhası yazar kasa pos vs
ilgili belediyelerden alınacak izin belgesi alınacaktır

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye3 yazı
Dostum Öncelikle Allah (cc) Yardımcın olsun.. Bende Antalyada yaşıyorum. Bu senin fikrini yurt dışı seyahatlerimde gördüm hatta bunun 1 adım ötesi var konteynır restorant !! Bu senin aracı hangi caddeye koyabilirsin ? Kapalı yol !! Işıklar!!! Konyaaltı!! bence bu kadar yatırım yapacaksın ki hele birde bu durumdasın çok iyi tart araştır. Olmaz demiyorum ruhsat alsan bile çok sıkıntı çekeceğini düşünüyorum. Avrupadaki ve ABD deki sistem burda işlemiyor.ABD de büyük iş merkezlerinin gökdelenlerin olduğu caddede iş yapıyorlar ki sadece öğle arası ve akşam üzeri iş yapmak için..ki binlerce kişinin çalıştığı yerler. Güzel bir düşünce!!!! fakat işin çok zor. Hevesini Kırmak değil Amacım.. Para kaybetmeni engellemek..
Saygılarımla

Yeni Üye25 yazı
güncel
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye30 yazı

daha onceden beledıye ıle ılgılı sorun yaşayanlar olmuştu umarım o sorunu halledebılırsınız, fotoğrafları merakla beklıyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye114 yazı
belediye ye konuyu danıştık fakat bu tarz ilerin ön ü açılır yada emsal teşlik eder diye galiba yazılı bir belge yada izin vermiyorlar ama git çalış dünya kadar evraksız çalışan var arada bir zatıba gelir uzata kaybol sonra gelirsin tarzı konuştular

Yeni Üye30 yazı
araç ile ilgili son fotoları gorebılırmıyız, son olarak durum nedir iş yapıyor mu ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Fotoları merakla bekliyorum. Evrak işleri için ayrıntıları ayrıca özelden yazarsanız sevinirim. Ya da ninkaya75@hotmail.com adresinden görüşebiliriz. Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye72 yazı
Allah kolaylik versin ayni seyi bende dusunmustum ama hayata geciremedim ins sen yaparsin .ben gunduz yol kenari aksamlari universite yani dusunmustum.Senin icin hayirlisi insallah.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye72 yazı
Oncelikle herkeze Merhaba . bir konuda yardiminiza ihtiyacim var bir elektronik firmayla anlasmak uzereyim tras makinalari epilasyon makinalari sac kesme ve sac sekillendirme duzlestirici ve fon makinalari .pazarlama.ben toptan cekip pesin para.ortalama elli binliralik urun cekip beyaz esya bayilerine dagitmayi dusunuyorum. Bahsi gecen urun teknsa.mmarkt.vtn. gibi magazalarda satilmakta .sorum su .acaba sagitacagim bayiler odemeleri nasil yapar .bu yerlerde pesin para donermi . ayrica bu urunleri karadeniz bolgesi 500 bin nufuslu bir bolgede satmak istiyorum. Lutfen konuyla ilgili fikirlerinize ihtiyacim var ozellikle elektronik ve beyaz esya magaza isi yapanlar . tesekkur ederim

Yeni Üye72 yazı
Lutfen yorumlarinizi bekliycem

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Turgay0068
Oncelikle herkeze Merhaba . bir konuda yardiminiza ihtiyacim var bir elektronik firmayla anlasmak uzereyim tras makinalari epilasyon makinalari sac kesme ve sac sekillendirme duzlestirici ve fon makinalari .pazarlama.ben toptan cekip pesin para.ortalama elli binliralik urun cekip beyaz esya bayilerine dagitmayi dusunuyorum. Bahsi gecen urun teknsa.mmarkt.vtn. gibi magazalarda satilmakta .sorum su .acaba sagitacagim bayiler odemeleri nasil yapar .bu yerlerde pesin para donermi . ayrica bu urunleri karadeniz bolgesi 500 bin nufuslu bir bolgede satmak istiyorum. Lutfen konuyla ilgili fikirlerinize ihtiyacim var ozellikle elektronik ve beyaz esya magaza isi yapanlar . tesekkur ederim

Hocam sen 50.000 TL yi peşin mi vereceksin ? Hocam bu günlerde piyasada nakit sıkıntısı var.Piyasada pek nakit dönmez.Birde bilmediğin işe girme derim.İllaki bir iş yapacaksan o paraya tontan ucuza kömür al kışın satarsın :)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye72 yazı
Komur isi bitti kardesim d.gaz her kapida. Ve pesin mal almaz isen zaten kazanamazsin.kimsede parasini almadigi mali vermez.

Yeni Üye72 yazı
Ve ykg142 Nin dusunduklerini bende dusunmustum .kokorec uzerinden .arac uzerinden. Ama ben hep aktif calistigimdanmidir ne sabit kalamiyorum.

Yeni Üye14 yazı
Son durum nedir acaba, umarım herşey yolundadır..

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ykg142
belediye ye konuyu danıştık fakat bu tarz ilerin ön ü açılır yada emsal teşlik eder diye galiba yazılı bir belge yada izin vermiyorlar ama git çalış dünya kadar evraksız çalışan var arada bir zatıba gelir uzata kaybol sonra gelirsin tarzı konuştular

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye72 yazı
Bende merakla takip ediyorum .

Yeni Üye1 yazı
Merhaba,
Sanıyorum ki 6 aydır bu işin içindesiniz, mümkünse ruhsat vb. yasal izin prosedürlerini nasıl hallettiniz bilgi verebilir misiniz ?
Beyaz Yakalı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye155 yazı
Her iş aklıma yatmaz ama bu mantıklı geldi. İş neredeyse ben oradayım şeklinde çalışabileceksen , hukuki herhangi bir problem olmayacaksa bu alanda şubeleşebilirsin. Bir araç satın aldığında kira gibi ağır bi masraftan da kurtulursun. İşlek biyerde dükkan kirası 10binden başlıyor. Satın almaya kalksan zaten milyonlar. Karavan gibi bişiy olucak zannediyorum seninki. Arabaya profesyonel bir süsleme yapıp marka tescili yaptırırsın. Yiyecek işinden anlasam senin fikrini bursada hayata geçirebilirdim :) Ama hiç anlamam.

Fikrin çok mantıklı ben türkiyede bu işi profesyonel yapan bi firma hatırlamıyorum. Allah gönlüne göre versin
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye72 yazı
Acaba suan faalmi. Caliyorsa insallah yorum yapar sabirla bekliycem.

Yeni Üye1 yazı
Öncelikle hayırlı olsun. Aynı işi 70.000 nüfuslu ilçede düşünüyorum. Belediyeye sorduğumda seyyara ruhsat olmaz, bir arsa kirala**** orada yapabilirsin diyorlar. Yapanlar var deyince zabıta onlar zaten kalkacak diye söylüyor.
Araç olarak görsellik çok önemli diye düşünüyorum. Eski olmasından ziyade albenisi olacak şık bir araç. Eski ducato daha mantıklı geliyor, tavan yüksek ve büyük. Yada Amerika'daki konseptlere uygun iveco dally ancak maliyet yükseliyor. Bursa'da özcihan firmasını aradım, aracı sadece şoför mahali ile teslim ediyorsunuz 20-30 bin TL civarı dediler ve ruhsat-proje işlerine karışmıyorlar.
Hatta İstanbul'da gezici kahve aracı var "manivela" onlardan ruhsat hakkında bilgi alınabilir.
Araç ile ilgili görselleri bende merak ediyorum. Gönderirseniz seviniriz. erdemerdogan22@gmail.com
Elbet bir gün olacak

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Muhasebe
Üye385 yazı
sayın YKG142 nasılsınız
projeniz nasıl gidiyor belediye ile ilgili izin alabildiniz mi ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı
sayin ykg142 projenin hangi asamasindasiniz acaba?bende Antalyada yasiyorum tanismak isterim sizinle..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye114 yazı
ilginize teşekkürler proje sonlanmak üzere aslında foto yüklemeyi bilsem foto yükleyeceğim ( foto yükleme konusunda biraz yönlendirmenize ihtiyacım olucak )

Yeni Üye94 yazı
http://tinypic.com/
Adresine git, browse a tıkla, resmi seç sonra upload now a tıkla, resimdeki yazı doğrulamasından sonra sana 3- 4 tane link verecek. Message boards forum gibi olanı seç. Linki buraya yapıştır çünkü tinypic senin için kodluyor zaten. Yapıştırdıktan sonra "yorumumun nasıl göründüğünü merak ediyorum"a tıkla bakalım kod çalışmış mı. Yada tinypic te upload bittikten sonra bütün linkleri bana gönder ben halledeyim

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Yeni Üye72 yazı
Merakla bekliyorum

Üye114 yazı
devamı gelicek paylaşıcam arkadaşlar

Yeni Üye14 yazı
sayin ykg142 size nasil ulasabilirim?ozelden mesaj attim ama olmadi...cep telefonum 0 535 2565474 Antalyada yasiyorum aracinizi tanisip yakindan gormek ve diger prosedurleri ogrenmek isitiyorum yardimci olurmusunuz?

Üye546 yazı
Hocam nereye kurmayı düşünüyorsun?? Bende Antalyada yaşıyorum.Fikir adına belki farklı şeylerde sunabilirim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye24 yazı
Hayırlı olsun takip ediyorum gerçekten merak ettiğim şey izinleri almadan yani belediye vermiyormuş izin Nasıl yapacaksınız .ben yurtdışında yaşıyorum burda belediye gezici ruhsatı verir veya istediğiniz bölgede size yer gösterir sabıt kalmak İsterseniz.şu an bende antalyadayım 4 yıldır emekliyim yazı orda kışı burda geçiriyorum ve ben turizmle ilgileniyorum şimdi sen Antalya'nın pazarlarını mutlaka biliyorsundur.laradaki sosyete pazarı dedikleri yere gittim arkadaşa pazarın girişinde bir kamyon kurmuş ve tüm yeşil Alanada masalarını gözleme satıyor.ve acayıpte rağbet var hatta yabancılarda çok ama onların konuşmasından neden hep tuzlu seyler satılıyor diye sohbetlerıne katıldım onlar pasta kahve creep waffle gibi şeyler bekliyorlar neyse bu arkadaş yani gözlemeci belediyeden izinlimi izinliyse tüm yeşil alanı Nasıl kiralamış bunu anlamıyorum. Yukardan bir arkadaş pazarları tavsiye etmem almazlar diye yorum yapmış alanlar Nasıl alıyorsa sende uğraş arkadaş inşallah başarırsın

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Serbest meslek
Üye114 yazı
Malesef belediyelerin uygulamaları farklılık gösterebiliyor sahil şeridinde durmadıklarını sonra oda gündüz vakti çünkü sahil kesimleri belediyeler için gelir kaynağı kiralıyorlar onun dışında genelde bi sıkıntı yok ama Nasıl yok bi esnafın dükkanının dibine tezgah atmadıktan sonra yada işin daha açığı şikayet edilmedikten sonra sıkıntı yok keşke belediye bir yer gösterse de işgaliye ödesek seyyar trafo bile çektirirsiniz ama malesef belediyeler birsürü seyyar büfe bakkal vs vs türer önüne geçemeyiz diye bu konuya mesafeliler mesela benim hazırladığım araç zabıtaya ait çalışma izni hariç herşeyi ile tam yaşayıp göreceğiz

Yeni Üye53 yazı
bende alanyalıyım. sizi dört gözle takip ediyorum.
kolay gelsin
serdar