Keşke Bu İşe Daha Önce Başlasaydım. - Sayfa 4 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Keşke Bu İşe Daha Önce Başlasaydım.
 4 

vetman996
Üye

Toplam 242 yazı
28/02/2014 :  17:52:38

Değerli Dostlar Merhaba.

Girişimcilik içimde bir tutku. Çevremdeki dostlar beni mesleğimden ziyade girişimci kişiliğimle tanır. Bir kaç dostla oturup sohbet etmeye başlasak ben yapılabilecek işlerden bahsederim hep.

Şuan yaptığım bir kaç iş var. Bunlardan birinden bahsedeceğim size: Solucan Gübresi Üretim İşinden

Büyükbaş hayvancılık yapmaktayız ve son iki yıldır kar edememeye başladık. Bu işin mutlaka kar etme yolu olmalıydı. Araştırırken bu işi bulduk. Büyükbaş hayvandan para kazanamıyoruz bari gübresinden para kazanalım dedik. Büyükbaş hayvanların gübresini işlemden geçiriyoruz ve elimizdeki solucanlara yediriyoruz. Hem solucanlar ürüyor, hem de solucan gübresi üretiyoruz. Yaklaşık 9 aydır bu işin içindeyim. Gidişatı gördükçe keşke daha önce bu işe girseymişim diyorum. Kolay kolay "keşke" demezdim ama bu işi görünce diyorum.

Solucan gübresi işiyle daha önce biraz paylaşımlarda da bulunmuştum. Sayın Akın Selçuk Bey'in sayfasından olunca http://www.koniks.com/topic.asp?whichpage=3&TOPIC_ID=79537 yoruma kapatıldı.
Solucan satışı yaptığımız bu sitede http://www.madrasol.com/ gübreyle ilgili bilgiler mevcut. Zamanım elverdiği müddetçe bu başlık altında solucan üretimiyle ilgili paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim. Sorulan sorular olursa da cevaplamaya çalışırım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Veteriner
vetman996
Üye

Toplam 242 yazı
05/05/2014 :  16:43:47
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - neaprod
vetman yakindan gorusebilirimiyiz ? nea871390@hotmail.com

Sayın Neaprod merhaba. Ben memuriyet görevim nedeniyle iletişim bilgilerimi yazamıyorum ama sitemizdeki (http://www.madrasol.com/) iletişim bilgilerinden arkadaşlarımla görüşebilirsiniz. Selamlar...

Marca Reklam
Üye

Toplam 170 yazı
06/05/2014 :  22:37:39 Yazarın websitesine git Website
Solucan gübresi kelimesiyle sitenizi ilk sayfalara cikartabilirim hocam . Böylece daha cok müsteri saglarsiniz .

Iletisim : marcareklam@hotmail.com
http://www.huntelmann.com
Serbest Girisimci

Yerleşim : Türkiye / Almanya  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
vetman996
Üye

Toplam 242 yazı
09/05/2014 :  01:55:51

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Marca Reklam
Solucan gübresi kelimesiyle sitenizi ilk sayfalara cikartabilirim hocam . Böylece daha cok müsteri saglarsiniz .

Iletisim : marcareklam@hotmail.com

Marca Reklam Kardeş merhaba.

Daha çok müşteri sağlamak için çalışmamız yok inanın. Biz sadece bildiklerimizi paylaşıyoruz ve bir nevi bilgimizin zekatını veriyoruz.

Şuan ürettiğimiz solucan gübresini satıyoruz ve taleplere yetişmekte zorlanıyoruz.

Ama gün gelir ürettiğimizden fazlası elimizde kalır, o zaman sizi arayacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu aralar sıvı solucan gübresi elde ettik ki mükemmel bir gübre meydana çıktı. Elimizdeki bitkilerde kullandık bitkiler adeta çoştu. Tabi solucan gübremizi analiz ettirdik ve eksiğini Hocamızın formülüyle tamamladık. Bu gübreyi de herkesin alabileceği fiyatlarda piyasaya sunduk. www.madrasol.com sitemizde bilgileri var. Bu gübrenin tanıtımı için de belki size ihtiyacımız olabilir. Zaman ne gösterir bilemiyorum.

İlginiz için teşekkür ediyorum. Selamlar... Saygılar...

abugraokur
Yeni Üye

Toplam 21 yazı
12/05/2014 :  14:16:24
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vetman996
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ilkerefe81
arkadaş yaptığım BİR KAÇ İŞ VAR demiş bunlardan sadece bir tanesi solucan, o kadar iiy bir gelir varsa neden ...?

Sayın İlkerefe merhaba.

Sorunuzu tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla cevaplayayım. Yaptığım bir kaç iş var. Bunlardan en son başladığım solucan ve gübresi üretimi. Eğer bu işi daha önce tanısaydım etlik broiler kümesi yapımı için onca sermaye yatırmazdım mesela. Bilmem anlatabildim mi? Selamlar...

Merhaba,
Şimdi bir girişimciye "neden?" diye sorulur ama en başta yazılanlar okunmadan sorulmaz, okunduysa hiç sorulmaz.
Şimdi siz gidip de KOÇ a neden bu işe girdin diye sorabilir misiniz?
İnsanlar yaşadıkça ve zevk aldıkça üretmeli, istihdam yaratmalı, faydalı olmalıdır. Benim prensibim budur.
Fayda sağlıyorsanız eğer kendinize ve çevrenize, siz doğru şeyi yapıyorsunuzdur.
Neden diye sormak yerine tabiri yerindeyse mümkün olduğu kadar vetman996 yı sömürmek gerekir, bilgisini almak, işlemek, yapabiliyorsak üzerine koymak, ondan istifade etmek gerekir, bundan daha iyi bir kaynak bulabilir misiniz? Eminim ki gidip görmek istesek seve seve bize tesisini gösterip yardımcı olacaktır.

Selamlar.
Sevgiler

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Otomotiv
Ekonomistr
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
12/05/2014 :  16:02:42
Yüksek maliyetlerin altında ezilmiş çiftçiler neden solucan gübresi kullanıp maliyeti biraz daha yükseltsinler? Domates güzel kokacak, lezzetli olacak falan da çiftçinin önceliği maliyettir. Kilogramı 0,20 TL olan tavuk gübresi yerine neden 2 TL verip solucan gübresi alsınlar? %50 verim artışı diyorsunuz ama maliyet %1000 artıyor, nasıl olacak? Bu gübreyi organik tarım üreticilerinin dışında kullanan olacağını zannetmiyorum, dolayısıyla ürettikten sonra pazarlamakta çok sıkıntı çekebilirsiniz.

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Diğer
gatech
Yeni Üye

Toplam 56 yazı
12/05/2014 :  17:59:04
Ekonomistr sana kesinlikle katılıyorum zaten ülkemizde üretmekten çok pazarlama ile ilgili fizibilite yapmadan işe girdiğimizden sonuçları hüsran oluyor.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

4.31 saniye.
04:30:46, 12 Şubat 2026, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2026 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım