Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Keşke Bu İşe Daha Önce Başlasaydım.

Başlatanvetman996YayınlandıGüncellendiYorum101

İlk mesaj
Üye242 yazı
BAĞLAMBağlamı değerlendir

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yazar ve içeriğin bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı242 katkı
Profil alanıVeteriner
Profil konumuManisa, Türkiye
Yayın
Güncelleme
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Değerli Dostlar Merhaba.

Girişimcilik içimde bir tutku. Çevremdeki dostlar beni mesleğimden ziyade girişimci kişiliğimle tanır. Bir kaç dostla oturup sohbet etmeye başlasak ben yapılabilecek işlerden bahsederim hep.

Şuan yaptığım bir kaç iş var. Bunlardan birinden bahsedeceğim size: Solucan Gübresi Üretim İşinden

Büyükbaş hayvancılık yapmaktayız ve son iki yıldır kar edememeye başladık. Bu işin mutlaka kar etme yolu olmalıydı. Araştırırken bu işi bulduk. Büyükbaş hayvandan para kazanamıyoruz bari gübresinden para kazanalım dedik. Büyükbaş hayvanların gübresini işlemden geçiriyoruz ve elimizdeki solucanlara yediriyoruz. Hem solucanlar ürüyor, hem de solucan gübresi üretiyoruz. Yaklaşık 9 aydır bu işin içindeyim. Gidişatı gördükçe keşke daha önce bu işe girseymişim diyorum. Kolay kolay "keşke" demezdim ama bu işi görünce diyorum.

Solucan gübresi işiyle daha önce biraz paylaşımlarda da bulunmuştum. Sayın Akın Selçuk Bey'in sayfasından olunca http://www.koniks.com/topic.asp?whichpage=3&TOPIC_ID=79537 yoruma kapatıldı.
Solucan satışı yaptığımız bu sitede http://www.madrasol.com/ gübreyle ilgili bilgiler mevcut. Zamanım elverdiği müddetçe bu başlık altında solucan üretimiyle ilgili paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim. Sorulan sorular olursa da cevaplamaya çalışırım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...
Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 Koniks bağlantısı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantıKoniks içi 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 242Profil alanı VeterinerProfil konumu Manisa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vetman996
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tyomro
Sayın Vetman996,

Para kazanmayı düşünürken matematiği göz ardı eden kişi para kaybeder.

Onu ya da bunu hesaba katmayalım da bu işi düşünen arkadaşlara gelin şunu söyleyelim.

Bu işi yapan Mehmet Bey'in 200 milyar solucanı var. Yılda 5 Milyon Ciro yapıyor.

Yani sizin 200 milyon tane bile solucanınız olsa 5 bin lira ciro yaparsınız yılda.

50 milyon TL sermaye koyarsanız bu yıl sadece 5 bin TL ciro elde edersiniz.

Yani bu işte çok büyük bir sermayeniz ve dayanma gücünüz yoksa para kazanamazsınız.

Bu sitede 50 Milyon TL sermayesi olan arkadaşımız olmadığından dolayı gönül rahatlığıyla yazabiliriz ki,

Bu işten ancak solucan satışı yaparak para kazanabilirsiniz.

Yani bu işten para kazanamazsınız.

Saygılarımla,

Sayın Tyomro merhaba.

Mehmet Bey şunu da diyor "5 yıl önce 500 bin solucanla işe başladık. Şuan 200 milyar solucanım var" diyor.

500.000 solucan günümüz rakamıyla 25 krşx500.000 dersek = 125.000 tl yapar bu solucan alırken yatırdığı rakam diyelim.

5 Yıl sonra 25 krş x 200 milyar = ............? Siz hesaplayıverin. Çünkü Sizin matematiğiniz daha kuvvetlidir. Bu da solucanlarının şimdiki değeridir.

Yukarıdaki sadece solucandan elde edilen kazanç (25krşx 200 milyardan yatırdığı 125.000 tl yi çıkarmak gerekir). Bir de bunun gübreden elde edilen kazancı var ki, bunları da hesaba kattığımızda korkunç kar ortaya çıkıyor.

Boşuna demiyorum kardeş. Bu işe keşke daha önce başlasaydım diye. Bu arada belirteyim. Ben solucanlarımın bir kısmını Mehmet Bey'den aldım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar....

Hesap yapmakta zorlanan dostlar olabilir. Biz kabaca hesabı yapalım yine de:

Mehmet Bey'in röportajını irdelediğimizde 125 bin tl yatırım yapmış solucana ve 5 yıl sonunda 50 milyar tl.lik solucanı olmuş.

Gübreden elde ettiği kazancı merak edenler ayrıca hesaplayabilirler.. Selamlar.. Saygılar...
Referans bağlamı2 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 2 bölüm

Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyazasi
sayın vetman996 ben bu işi ilk önce evimin balkonunda yapmak istiyorum şuan işsizim ve güzel bir mesleğim olsun istiyorum yazıları okudukca bu işi yapabileceğime olan inancım artıyor lütfen bana yardımcı olurmusunuz. bu işe ilk nerden başlamam ve ne yapmam gerekiyor.

Sayın Beyazasi merhaba.

Solucan işine evinizin balkonunda, banyosunda, garajında vs. başlayabilirsiniz. Zor bir iş değildir. Fakat ilk etapta solucanlar çoğalıncaya kadar fazla para kazanamayabilirsiniz. Planınızı buna göre yapmalısınız.

İşin aslı ne kadar çok solucan o kadar çok gübre, o kadar çok yeni yavru solucan ve o kadar çok gelir.

Bizim demek istediğimiz; bizim gibi 50.000 tl yatırarak bu işe girmektense 300-500-1.000-2.000 tl gibi rakamlarla bu işe başlayıp, solucanları 50.000-100.000 gibi rakamlara ulaştırıp ek iş olarak yaparken asıl iş olarak yapabilmeniz. Bilmem anlatabildim mi?

Sizi yanlış yönlendirmiş olmayalım. Siz asıl iş olarak bu işi az sayıda solucanla evde başlarsanız az geliriniz olabileceği için zorluk çekebilirsiniz. Ama asıl iş olarak başka iş yapar ve ek iş olarak bu solucan işini yaparsanız daha iyi olur düşüncesindeyim.

Bu işi ek iş olarak çok kolay yaparsınız. Günde 15 dk veya haftada 1-2 saat bu iş için yeterli. herhangi bir zorluğu yok. Bizden solucan alan dostlara tüm teknik desteği veriyoruz zaten. Bizim bir milyara yakın solucanımız var. Haftada 2 gün dörder saat zaman ayırmamız şimdilik yetiyor.Ama havalar ısınınca bu yetmeyecektir.

Ben bu işten milyon dolar kazananı da biliyorum. Bu işi ilk yapanların çok kazanacağını da biliyorum. Aklımın erdiği kadar, içimden geldiği gibi paylaşımlarda bulunuyorum. Umarım bazı dostların işine yarayan yazılarım olur.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Yeni Üye18 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 18Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →

sayın vetman996 öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum şimdi bu solucanlar ve gübreler çoğaldıktan sonra nereye satıcam? birde evsel atıklardan ne verebilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye34 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 34Profil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın vetman merhaba bir sorum olacaktı
1000 adet veya 2000 adet solucan alsam aldığım an'dan itibaren;
1-Ne zaman para kazanmaya başlarım?
2-Ne kadar kazanmaya başlarım?
3-Ürettiğim gübreyi satmakta zorlanır mıyım? nerelere satarım? (kendim kullamayacağımı varsayalım sadece ticari düşünelim)
4-Anladığım kadarıyla ev artıkları veya büyükbaş hayvan gübresi ile besleniyorlar (kuru gübre mü yaş gübre mi hangisi?) ev atığı olarak misal kuru ekmek de versem oluyor mu?

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye15 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 15Profil alanı GıdaProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın vetman bir sorum olacaktı.
Mehmet Bey 200 milyar solucanla yılda 5 milyon TL ciro yapıyorsa ;
200 Milyon solucanla yapacağınız ciro yılda 5.000 TL olmuyor mu acaba ? Yoksa yanılıyormuyuz ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canercp
Sayın vetman merhaba bir sorum olacaktı
1000 adet veya 2000 adet solucan alsam aldığım an'dan itibaren;
1-Ne zaman para kazanmaya başlarım?
2-Ne kadar kazanmaya başlarım?
3-Ürettiğim gübreyi satmakta zorlanır mıyım? nerelere satarım? (kendim kullamayacağımı varsayalım sadece ticari düşünelim)
4-Anladığım kadarıyla ev artıkları veya büyükbaş hayvan gübresi ile besleniyorlar (kuru gübre mü yaş gübre mi hangisi?) ev atığı olarak misal kuru ekmek de versem oluyor mu?

Sayın Canercp merhaba.
Solucan ve solucan gübresi üretiminde para kazanma kişisel pazarlama becerinizle doğrudan ilişkilidir. Şu bir gerçektir ki solucanlar çok hızlı ürer. Bir solucan optimum şartlarda bir yılda 16 solucan olabiliyor. 1.000 solucanınız bir yılda 16.000 solucan olduğu için ilk etapta hemen para kazanma yerine belli bir sayıya ulaşma planmalıdır. Bu konu tam olarak anlaşılamıyor. Ne kadar çok solucan , o kadar çok gübre ve o kadar fazla gelirdir.
Eğer siz 50.000 solucanla başlarsanız kazanmaya başlama süreniz daha da kısalacaktır. Tabi bunun için de 50.000 solucan için belli bir miktar sermaye koymanız gerekiyor. Ama bizim önerimiz çok fazla bir sermaye koymadan az bir sermaye ile işe başlayıp, evinizin bir kenarında solucanları çoğaltmaktır. Bu da biraz para kazanma sürenizi uzatacaktır.

Biz solucanları aldıktan 2 ay sonra solucanlarımızı almak isteyenler oldu. Ama biz satmadık. Çünkü biz solucanları üretim aşamasındaydık, satsaydık istediğimiz sayıya ulaşmakta zorlanacaktık ve gübre üretim sürecimiz uzayacaktı. Belli bir sayıya ulaştıktan sonra solucan satışına başladık.

Siz solucan aldıktan belki 1-2 ay sonra solucanlarınızdan satın almak isteyen dostlarınız çıkacaktır. Satın aldığınız sayıda solucanları satsanız bile üreyen solucanlarınız olacağı için yine elinizde solucan olacaktır. Ayrıca kalan gübre içindeki yumurtalardan yeni solucanlarınız dünyaya gelecektir ama bu kez solucan sayınız azaldığı için çoğalma hızı düşecektir.

Solucanda kazanç hem solucan satışıyla hem de gübre satışıyla olmaktadır. Gübre satışında herhangi bir problem yok. Solucan gübresini bir kez kullanan kişi ürettiği meyve-sebzelerin lezzetini tadınca zaten sürekli sizden gübre alacaktır. Biz şuan gübre satışı için ön talep toplamaktayız. Gübre almak isteyen dostlar listeye adlarını yazdırıyorlar. Gübre hasadımız bir aya kadar başlayacak, başlayınca kendilerine gübrelerimizi ulaştıracağız.

Solucanlarınızı ev artıklarıyla besleyebiliyorsunuz ama bunu özellikle çoğalma aşaması için tavsiye etmekteyiz. Gübre üretiminde kaliteli gübre üretimi için büyükbaş hayvan gübresini öneriyoruz.

Ev artıklarıyla solucan beslemede solucanlara soğan kabuğu, narenciye artıkları ve mayalı ürünler (ekmek, peynir,yoğurt vs) verilmemesi gerekiyor.

Bizden solucan satın alan dostlara Veteriner Hekim olarak teknik destek veriyoruz.

Planlarımız arasında bizden belli sayıda solucan alan dostların ürettikleri gübreleri de (büyükbaş hayvan gübresiyle besleme gibi bir takım kurallara uyulması şartıyla) satın almayı da planlıyoruz. Bunlar alt yapımızın zaman içinde tamamlanmasından sonra uygulamaya konulacaktır.

Her şey gönlünüzce olsun dostlar... Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tyomro
Sayın Vetman996,

Bu işi yapan Mehmet Bey'in 200 milyar solucanı var. Yılda 5 Milyon Ciro yapıyor.

Yani sizin 200 milyon tane bile solucanınız olsa 5 bin lira ciro yaparsınız yılda.

50 milyon TL sermaye koyarsanız bu yıl sadece 5 bin TL ciro elde edersiniz.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mikaeldemir
Sayın vetman bir sorum olacaktı.
Mehmet Bey 200 milyar solucanla yılda 5 milyon TL ciro yapıyorsa ;
200 Milyon solucanla yapacağınız ciro yılda 5.000 TL olmuyor mu acaba ? Yoksa yanılıyormuyuz ?

Sayın Tyomro ve Sayın Mikaeldemir merhaba.

Mehmet Bey'in röportajındaki ifadelere fazla takılmayın. Çalışma sistemini tam bilmediğiniz için anlatılmak istenen yanlış anlaşılıyor.

Dikkat ederseniz Mehmet Bey röportajında 18 çiftlikten bahsediyor. Mehmet Bey 100 bin ve üzeri solucan sattığı 18 çiftliğin gübresini de satın alıyor ve bunları pazarlayıp 5 milyon ciro yapıyor. Tabi bu solucan çiftliği sahiplerinin kazandığı paralar bu rakamın içinde değil. Bu nedenle orantılamanız da yanlış oluyor.

Biz solucanlarımızın 100 binini Mehmet Bey'den aldık. Kendileri ürettiğimiz gübreyi de satın alabileceklerini bunun için sözleşme yapabileceklerini belirttiler. Biz kendi gübremizi satabileceğimizi belirterek bu sözleşmeyi imzalamadık. Gübre alım fiyatlarını, şartlarını, ödeme planlarını beğenmedik diyebilirim.

Sıvı solucan gübresi üretimini de biz yapamıyorduk anlaşmaya göre. Ama biz bu anlaşmayı imzalamadığımız için şuan kendi sıvı solucan gübresi üretim fabrikamızı da kurduk. Deneme üretimlerine başladık. Türkiye'de çığır açacak bir projeyi devreye alacağız inşallah.

Diyorum ya dostlar; "Keşke bu işe daha önce başlasaydım." Şimdi de şunu ekliyorum:" Erken yola çıkan yol alır"

Referans bağlamı2 alıntı

Alıntı 2 bölüm

Yeni Üye68 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 68Profil alanı DanışmanlıkProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tyomro
Öncelikle selamlar,

Bir işi düşünürken matematiğe önem vermek gereklidir .

Bu nedenle birkaç hesabı birlikte yapalım müsadenizle,

Verdiğiniz alıntıda geçen rakamlarla hesap yapıldığında,

Elimizde bulunan 200 milyar soluncan, ayda yaklaşık 300 ton katı gübre ürettiğinden yola çıkarsak,

günde 10 ton üretim, 10 milyon gram günlük gübre

10 000 000 / 200 000 000 000'dan hesapladığımızda,

Bir solucanın yaklaşık olarak günde 0,00005 gram gübre getirisi olur anlamı çıkıyor.

Siz yazınızda bir solucanın 0,01 ile 0,1 gram arasında gübre getirdiğini belirtmişsiniz.

Yaptığım hesapta yanlışlık var mı diye tekrar tekrar kontrol ettim ama,

Sizin gönderdiğiniz çok para kazanılıyor görüntüsü veren makalede de belirtildiği gibi ayda 300 ton gübreyi ortalama kilosu 1,5 TL'den satarsanız yılda 5 milyon TL ciro yapabilirsiniz. Bu nedenle hata olduğunu sanmıyorum.

Şimdi gelelim bizler nasıl PARA kazanabiliriz hesabına,

sizin söylediğiniz günlük gram getirisiyle makalede geçen rakamlar arasındaki 200 kat farkı hesaba katmayalım,

Ya da bu kişi bilinçsiz yapıyor olabilir bu işi, siz daha iyi yollar gösterip, bizim Sn. Mehmet Aksoy'dan 200 kat daha fazla gelir elde edebileceğimiz yollar gösterecek olabilirsiniz.

Kısacası sizin hesap doğru olsun, (Günde 0,01gram)

Sizden 20 bin adet solucan sipariş edip aldık,

Evde balkonda bakıyoruz, yem, yaşam ortamı ya da herhangi diğer giderlerimiz yok. Hatta çıkan ürünleri hiçbir gayretimiz olmadan gelip evden satın alıyorlar.

20 bin adet solucan için size aldığınız fiyat olan 0,25TL'den 5000 TL para vereceğiz. (KDV dahil mi yoksa bunu fiyata mı dahil edeceğiz? bu konu da önemli tabi)

20 bin adet solucanımız sizin uygun şartlarınızla bize günde 200 gram kadar gübre getirir.

200 * 30 = 6000 gram aylık gübre getirimiz.

Bu da ayda 6kg gübre elde edebileceğimizi gösterir.

Bu hesaba göre belirlenen fiyatlar üzerinden en yüksek fiyattan (2,5 TL) ürünümüzü satsak.

Ekstraları kesinlikle hesaplanmamış, büyük ihtimal vergisiz ve kaçak olarak yapacağımız bu işten ayda 15 TL para kazanırız.

Özür dileyerek, solucanların çoğalmalarını hesaplamaya üşendim, ancak yatırımımızı tahmin ettiğim kadarıyla 10'larca yıl geri alamıyoruz.

Tabi bir de Sn. Mehmet Aksoy'un haklı olması gibi bir riskimiz var.

Mehmet Bey'in hesabı doğruysa, 5000 TL sermaye ile ayda 0,075TL para kazanabiliriz.

Şimdi gelelim hepimizin bu solucanlardan kazanabileceği bir hesaba,

Aldığımız solucanları düzenli olarak çoğaltır.

Parasızlıktan kafası karışmış çıkış yolu arayan insanlara,

Vatan, millet, sakarya edalarıyla anlatır.

Ayda 1000 tanesini 300 lira gibi bir paraya satabilirsek,

!!! İşte o zaman para kazanmış oluruz.

Saygılarımla,

Arkadaşın yazısına tamamen katılıyorum..

Gübre üretiminden para kazanmak için yıllar yıllar geçmeli..

Bu işten kısa zamanda para ancak solucan satışı ile kazanılır..

Çünkü konuyu açan arkadaşın yazılarını incelersek bir solucanın yılda 16 solucan ürettiğine değinmiş..

Bu da sermayemizin bir yılda 16katına çıkması demek..

Yani örnek verecek olursak 100.000TL'lik solucanımızın 1.600.000 TL'ye dönüşmesi demektir..

Bu kazancı elde etmek için de konuyu açan arkadaşın yaptığı gibi güzel güzel yazılar yazılır, reklamlar yapılır, sektör pohpohlanır vs vs ile solucan satışı sağlanır..

Ayrıca bu kadar hızlı üreyen solucanların fiyatları da zamanla düşecektir bunu da gözardı etmeyin..
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Sayın k0ng merhaba.

Alıntı yaptığınız arkadaşımızın yaptığı hesabın yanlış olduğunu izah etmeye çalıştım ama sanırım tam olarak anlaşılamamış. Tekrar yazdıklarımı okursanız daha iyi anlayabilirsiniz düşüncesindeyim. Yine de gerekirse tekrar açıklayabilirim.

Ayrıca günlük olarak solucan 0.1 gr ile 0.01 gr arasında gübre üretir şeklinde yazmıştım. Hesap yapılırken hem 0.01 gr üzerinden hesap edilmiş hem de yılda 16 kat üreme ve bu üreme ile elde edilen gübre artışı hesaba katılmamış ki bu yapılan hesabın ne kadar yanlış olduğunu izah etmeye yeter sanırım.

Katı solucan gübresi bir takım işlemlerden geçirilerek sıvı solucan gübresi elde edilir ki bununla ilgili kazancı hiç yazmadım. Biz sıvı solucan gübresi üretim fabrikamızı da kurduk. İnşallah ülkemiz tarımına çok daha iyi hizmetler vereceğiz. Biz yazılarımızı kimyasal gübrelerle kirlenen topraklarımızın solucan gübresi ile temizlenmesi düşüncesiyle yazmaktayız. Bazı firmalar solucan gübresinin kilogram fiyatını 24.90 tl gibi bir fiyata satarken bizim onda bir fiyata 2.5 tl gibi bir fiyata satmamızın başka nedeni ne olabilir ki.

Solucan ve gübresi üreterek hem siz hem de ülkemiz kazanacaktır. Bu iş oldukça kazançlıdır. Zaman bizi haklı çıkaracaktır. Erken yola çıkan yol alacaktır.

Her şey gönlünüzce olsun dostlar... Selamlar... Saygılar...

Üye223 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 223Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
TARIM TÜRLERİ
Meyve ve sebzeler
1. Tarlada üretim.
2. Serada ( örtü altı üretim ) üretim
3. Topraksız özel besin eriği ile üretim ( Sıvı gübre )

Bitkiler ve türleri : http://tr.wikipedia.org/wiki/Bitki
Hayvanlar ve türleri : http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvanlar

Gübre nedir : http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCbre
Güncel Gübre fiyatları : http://www.trakkulup.net/ciftci-muhabbetleri/gubre-fiyatlari-09-10-2012/203/
http://icliler.ticiz.com/product_list/group_130107
Kimyasal elementler : http://tr.wikipedia.org/wiki/Kimyasal_element

GÜBRE TÜRLERİ
http://www.tarimkutuphanesi.com/GUBRELERIN_SINIFLANDIRILMASI_00276.html
--Kimyasal gübreler / 1 kg ı ortalama 1 TL sına denk geliyor. http://www.pancarkooperatifi.com/default.asp?act=show_content&cat=5&id=214 , http://www.e-tartes.com/GUBRE-AMONYUM-NITRAT-50kg.html
--Orginal gübreler
-----Sığır gübresi ( Dinlendirilmiş ) : http://www.tarimkutuphanesi.com/AHIR_GUBRESI_VE_YANMIS_%28CURUTULMUS%29_AHIR_GUBRESININ_KULLANILMASI_01726.html , http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/hayvan-gubresi-20-kg-yanmis-elenmis-108484195?keyword=&gclid=CND12I6_tL0CFWLHtAod0z8AEg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 , http://www.toptanbahcemarket.com/Products/Yanmis-Hayvan-Gubresi-1-Kamyon-15-m3-199.html#.UzUJmvtEFkg
Sığır gübresinin dinlendirilmiş olanları 1 kilosu 50 kuruştan olanıda , traktörle 1 tonu 50 tl dan olan çeşitleride var. 1 kilosu = 0,07 TL sına denk geliyor.
http://www.tae.gov.tr/www/tr/Icerik_Detay.asp?Icerik=1203

-----Tavuk Gübresi : http://w3.balikesir.edu.tr/~mucahitkivrak/index_dosyalar/tavuk%20gubresi.pdf , http://www.bahcealisveris.com/default.asp?git=9&urun=229#.UzUJ3ftEFkg 1 kilogramı : 0,40 Tl sına denk geliyor.
-----Koyun gübresi : http://www.toptanbahcemarket.com/Tags/koyun-gubresi-fiyati.html , http://www.toptanbahcemarket.com/Products/Koyun-Gubresi-1-Kamyon-15-m3-201.html#.UzUJAvtEFkg 20 ton = 2.500 TL / 20.000 = 1 kilosu ortalama 0,12 TL sına denk geliyor.
----Keçi gübresi : 1 Kamyon ortalama 20 ton alır. http://pazar.tarimziraat.com/ilan_detay.asp?ilan_id=7173 1 kamyonu 1.500 TL . / 20.000 = 0,07 TL
----Solucan gübresi : http://www.youtube.com/watch?v=x4Qm4Ccm0yo , http://tr.wikipedia.org/wiki/Solucan_g%C3%BCbresi
http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/worm-humus-2-kg-solucan-gubresi-108662997?keyword=&gclid=CMHE153GtL0CFZDKtAodwD0ATg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 1 kg ı 4 TLsı

http://leonardit.webnode.com.tr/products/solucan-gubresi-kargo-ucretsiz-/ 5 kg = 40 TL , 1 kg = 8 TL sına denk geliyor.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/worm-humus-20-kg-solucan-gubresi-108726229?keyword=&gclid=CMStl9HJtL0CFU_KtAoddWQAXg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 20 kg = 40 TL // 1 kgı = 2 TL sına denk geliyor.
http://shop.ekosol.com.tr/pinfo.asp?pid=1 Katı solucan gübresi : 25 kg = 66 TL = 1 kg = 2,64 TL sına denk geliyor.

------Sıvı Solucan gübresi üretimi nasıl olur : http://www.youtube.com/watch?v=HIFlWat3iF0
------Sıvı solucan gübresi ürünlerde faydası : http://www.youtube.com/watch?v=d95Dc2mFUgg
------Solucan havuzu hazırlanması : http://www.youtube.com/watch?v=pFSEWe9jmyU
------Solucan gübresi tanıtım filmi : http://www.youtube.com/watch?v=55kuUx4RHn0

Solucanlar ve türleri : http://tr.wikipedia.org/wiki/Solucanlar
Yaşam süresi ortalama : 16 Yıl http://biohum.com/tr/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%B9/
Solucanlar detaylı bilgiler : http://www.akmesolidem.com/?pnum=22&pt=Eisenia%20Foetida%20solucanlar%C4%B1n%20biyolojisi
Solucan gübresi analiz raporu : http://www.akmesolidem.com/?pnum=12&pt=BELGELER%C4%B0M%C4%B0Z
Solucan besleme üniteleri : http://www.solucanmatik.com/
Solucan yemi fiyatları : http://www.solucanmatik.com/index.php?route=product/product&path=59&product_id=63 1 tonu 200 TL
Solucan Türleri : http://solucangubresi.web.tr/category/temel-bilgiler/solucanlari-taniyalim
Solucan gübresi farklı bilgiler : http://www.giresunorganik.com/solucanlar-n-guebresi.html

Solucan gübresi bitkilere göre kullanım oranları : http://www.ekosol.net/wp-content/uploads/EkosolFarm-SiviGranul-Kullanim-Talimati1.pdf

Faydalarından bir taneside bu sene açık tarlada şunu ektik gelecek sene bunu ekelimde toprak dengesi korunsun gibi sorunlarıda ortadan kaldırması imiş ve her sene aynı ürün ekilebiliyormuş. Yani tarımcılıkta ( AÇIK TARLA ÜRETİMİNDE ) organik gübreler vasıtası ile bu sorunlarımız bitiyormuş.

Organik Tarımda kullanılacak gübre türleri yönetmelik : http://solucangubresi.web.tr/genel/yasa-ve-yonetmelikler/yasa-eki-organik-tarimda-kullanilacak-gubreler-toprak-iyilestiriciler-ve-besin-maddeleri.html

Fasıllara göre ithalata baktığımızda : Gübre ithalatı : http://ekonomi.gov.tr/upload/AB50D2DE-D8D3-8566-4520F09C93331006/eko09.xls

1,5 milyar dolarlık gübreyi ithal ediyormuşuz.
Ben sırf bu yüzden bile ülke içinde gübre üretimini her türlü desteklerim. Benim ülkemin insanı giderlerini düştükten sonra
en azından aylık 2.000 TL kazanabilsin isterim.

Ayrıca organik gübre ile üretilen ürünler doğrudur tatlı ve lezzetlidir.

Hangi gübre üretilsin kullanılsın detaylarına girmeyeceğim ama ülkemiz sınırları içinde üretilsin ve kendi ülkemin insanı kazansın , hatta bunu yapabiliyorsa

http://tr.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCfuslar%C4%B1na_g%C3%B6re_%C3%BClkeler_listesi
Bütün dünyaya pazarlasın derim.

Ama tabi bunu yapacak kişininde bütün gübre türlerini,
Sebze türlerini
Meyve türlerini
Açık tarla usulünde 1.000 m2 de yıllık alınacak miktarı
Sera usulünde 1.000 m2 de yıllık alınacak miktarı
Topraksız tarımda sıvı ile yani besin eriği ile alınacak miktarı bilmesi lazım
ve bunların kıyaslamasını yapıp bu tür sebze ve meyve üretecek kişilere kendisininde bilgi vermesi lazım.

En nihayetinde kendi ülkemiz insanı kazanacak , ürünler tatlı,leziz , güzel kokulu olacak.
Meyve , sebze ihracatımızada faydası olur bu tür organik gübrelerin. Kimyasal gübre ile meyve ve sebze üreten ülkelerin insanlarında bizim organik gübre ile ürettiğimiz meyve ve sebzeleri muhakkkak tercih ederler ve meyve , sebze ihracatımızda da artış olur.

Bir taşla iki kuş . OLUR OLUR ÇOK GÜZEL OLUR. NİYE OLMASIN.

Referans bağlamı40 dış bağlantı

Dış web 40 bağlantı
Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye277 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 277Profil alanı EsnafProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
MUHTEŞEM günlerdir bu sayfayı takip ediyorum izliyorum okuyorum anladığım şu: insanlar faydalansın, iş arayanlar iş kursun millet ekmek yesin vatanımız kalkınsın diye düşünen 4-5 kişi var özellikse ticaret adam ALLAH senden razı olsun en çok bu kadar faydalı bilgi ve kaynak verilebilir bu kısayollarını diğer konulardada bekliyoruz...
wetman996 ya gelince bence arkadaş solucan satmaya çalışıyor ama çaktırmadan:)
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 33Profil alanı MühendisProfil konumu Manisa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın Vetman; Ben Manisa'da yaşıyorum. Ziraat Mühendisiyim. sizinle görüşmek istiyorum.

Mustafa Kuşgöz
0555 554 1040
Ziraat Mühendisi
0555 5541040

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Üye192 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 192Profil alanı DiğerProfil konumu Samsun, Türkiye

Profil bağlamını gör →
merhaba vetman996 konuyla alakalı bende mail istiyorum. teşekkürler
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Yazar bağlamı· Editör

Topluluk katkısı 5.590Topluluk rolü EditörProfil alanı DiğerProfil konumu Türkiye

Profil bağlamını gör →
Koyun
Sığır
Tavuk
Güvercin
Yarasa
Solucan

Dur bakalım sırada hangi hayvan var !

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Koyun
Sığır
Tavuk
Güvercin
Yarasa
Solucan

Dur bakalım sırada hangi hayvan var !

Sayın Akınselcuk Bey merhaba.

Siz öğretmen ziraat mühendisi olarak daha iyi bilirsiniz ama hatırlatmak isterim ki;

*Tavuk ve güvercin gübresi fazla tuzlu (hayvanların anatomik yapıları nedeniyle) olduğu için dikkatli kullanılması gerekir.

* Sığır gübresi içeriğinde yabancı ot tohumları vs. içerebilmesi nedeniyle ve iyi fermente edilmeden kullanılması sakıncalıdır.

* Yarasa gübresi kaliteli bir gübre olmasının yanında bazı bölgelerde hastalık (kuduz riski vs.) nedeniyle azami dikkat gerektirmektedir.

*Sığır gübresinin gerekli işlemden geçirilip solucanlara yedirilmesi ile elde edilen solucan gübresi ise bizce başlı başına mucize bir gübredir. Zaten hammadde sığır gübresidir ve bunun solucanlarla daha kaliteli hale getirildiği bilimsel verilerle açıklanmaktadır.

Sayın Ticaretadamının da link verdiği http://tr.wikipedia.org/wiki/Solucan_g%C3%BCbresi Vikipedi de solucan gübresi şöyle açıklanmaktadır:
"Solucan gübresi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu madde Vikipedi standartlarına uygun değildir. Sayfayı Vikipedi standartlarına uygun biçimde düzenleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. Gerekli düzenleme yapılmadan bu şablon kaldırılmamalıdır. (Mayıs 2012)
Vermicompost işleminde gübre

Solucan Gübresi (İngilizce:Vermicompost veya Vermicomposting), sebze veya gıda atıklarının ayrıştırılarak solucanların sindirim sistemlerinden geçirilmesi sonucu elde edilen Organik Gübredir.
Solucan Gübresi'nin dünyadaki yaygın ismi Vermicompost, solucan gübresi üretim biçimine de vermicomposting denir.

Solucanlar, eski çağlardan bu yana yaşamını sürdüren yegane yaşam formudur. Toprak altında yaşamını sürdürürken, milyonlarca yıl maruz kaldığı patojenlere karşı güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmuşlardır. Solucanların dışkılarından elde edilen Solucan Gübresi de, sebze, meyve ve bitkinin verimini, dayanıklılığını, kalitesini arttırırken, kök ve kök çevresindeki hastalıklara karşı direnç sağlayan bir organik gübre çeşididir.

Solucanlar, üzerlerinde ve sindirim sistemlerinde bulunan ve onları koruyan vücut sıvılarını (sölom sıvısı) gübreye geçirir, bu gübre de bitkilerde patojenlere karşı direnç sağlar. Solucanların sindirim sisteminde, çok sayıda bitkiye yararlı mikroorganizmalar, azot fikse eden bakteriler, mikorizal mantarlar, antibiyotik etkisi yaratacak doğal büyüme hormonları ve enzimler bulunur.[kaynak belirtilmeli] Gübreye geçen bu enzimler ve yoğun bitki besin elementleri bitkilerde sağlıklı ve hızlı gelişim sağlar.

Mikroorganizmalar, enzimler, bitki besin elementleri, ve sölom sıvısı sayesinde; toprağı organik maddece zenginleştiren, Ph dengesini ve toprağın biyolojik yapısını düzenleyen, fiziksel yapısını iyileştiren, Organik Solucan Gübresi sayesinde dirençli, kaliteli ürünler elde edilir.

Bu gübrenin yüksek değerlikli olmasının nedeni, bitki besin elementlerini çözünmüş ve bitkiler için hemen yararlanılabilir formda içermesi yanında, bitki gelişimi için önem taşıyan pek çok organik bileşiği ve bakteri, fungus gibi yararlı mikroorganizmaları içermesidir. Solucanların sindirim sisteminden geçen organik atıklardaki mikro besin elementleri doğal bir şekilde şelatlanarak dışarı atıldığından ve koloidal formda olduklarından toprakta kayba uğramadan bitkiler tarafından kolay bir şekilde alınabilmektedir. Bu gübre ayrıca amino asit, enzim, humik asit, fulvik asit gibi bitki gelişimini hızlandıran organik bileşikleri kapsadığından bitkilere uygulandığında fitohormon aktivitesini yükseltmekte ve hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. Biohumus simbiotik azot bağlaması yapan Rhizobium bakterilerini ve asimbiotik azot bağlayan bakterileri de içerir. Bu nedenle topraklara uygulandığında azot kazancını artırmaktadır. Tüm bu özellikleri ile solucan gübresi biyolojik gübre materyali olarak değerlendirilmekte, üretilmekte ve pazarlanmaktadır.[1]"

Bu kadar değerli bir gübrenin ülkemizde yaygınlaşması için mücadele vermekteyiz. Umarım bu mücadelemize siz de destek verirsiniz.

Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 alıntı

Dış web 1 bağlantıAlıntı 1 bölüm

Üye122 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 122Profil alanı TicaretProfil konumu Giresun, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Ticaretadam tebrikler.bu foruma senin gibi birkaç kişi daha lazım.maalesef her konuya dar bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz.hangi iş olursa olsun.insanlar hemen bir işe başlayıp zengin olma hayalleri kuruyor. düşündüğü gibi olmayınca da hayal kırıklığı ve umutsuzluğa kapılıyor.veya kafadan bu iş olmaz diye kestirip atıyor.ben şahsen bu işe bir yerinden başlamak istiyorum.şu an 1000 tane solucanla başlasam yeter.getirisi olsunda 3 sene sonra olsun.acelem yok.zaten çalışıyorum.solucan işine de ek iş gözüyle bakıyorum.

Benim durumum bu işi yapmaya müsait.köyde boş yerim çok.sığır gübresi her zaman bulabilirim.bu tür işlerle uğraşmak benim için sorun değil.

Ama 3 sene uğraştım olmadı diyelim,yine önemli değil.denedim olmadı der başka işlere yönelirim.harcadığım parayı sigara içtiğime sayar,harcadığım zamanı da oyalandığıma sayar geçerim.

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ticaret
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ayıboğan
Ticaretadam tebrikler.bu foruma senin gibi birkaç kişi daha lazım.maalesef her konuya dar bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz.hangi iş olursa olsun.insanlar hemen bir işe başlayıp zengin olma hayalleri kuruyor. düşündüğü gibi olmayınca da hayal kırıklığı ve umutsuzluğa kapılıyor.veya kafadan bu iş olmaz diye kestirip atıyor.ben şahsen bu işe bir yerinden başlamak istiyorum.şu an 1000 tane solucanla başlasam yeter.getirisi olsunda 3 sene sonra olsun.acelem yok.zaten çalışıyorum.solucan işine de ek iş gözüyle bakıyorum.
Ama 3 sene uğraştım olmadı diyelim,yine önemli değil.denedim olmadı der başka işlere yönelirim.harcadığım parayı sigara içtiğime sayar,harcadığım zamanı da oyalandığıma sayar geçerim.

Sayın Ayıboğan merhaba.

Biz de sizin yukarıda bahsettiğiniz şekilde işe başlanmasını tavsiye ediyoruz. İlkönce ek iş olarak işe başlayın, sonra da belli sayıya ulaşınca bu işi asıl iş olarak yaparsınız diyoruz yani.

Biz işin içinde olunca yanlış yorumlamalar olabiliyor. Çaktırmadan solucan satmaya çalışmak vs. :)) Bizden yüz bin solucan almak isteyen dosta diyoruz ki: " biz gerekli teknik desteği de veririz ama siz yüz bin değil de on bin solucan alın, kendi solucanınızı kendiniz çoğaltın". Bilmem anlatabiliyor muyum.

Bazı dostların yaşantısı hep muhalefettir. Çok güzel bir iş olsa bile hep olumsuz yönlerini görür, görmek ister. Bardağın dolu tarafından ziyade boş tarafını görmek gibi. Bu da hayatta çoğu kez başarısızlıkları getirir.

Her işin olumsuz yönleri de tabii ki olacaktır. Ama bunu da hoş görebilmek gerekir: Gülü seven dikenine katlanır misali.

Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Yeni Üye1 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı YöneticilikProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Merhaba vetman996 ; konuyla ilgili , elde edilen gübrenin pazarlama seçeneklerinde bulunduğu mail gönderirseniz sevinirim. Bu konuyla ciddi manada ilgileniyoruz fakat ürünün pazar durmunu ve piyasasını da öğrenmemiz gerektiğini düşünüyoruz.Amacımız solucan satmaktan ziyade gübre elde ederek pazarlamak.Teşekkürler.
19on4

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı DiğerProfil konumu Nigde, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Konudaki yorumların hemen hepsini okudum bu foruma kayıt oluşdaki asıl amacım bu yorumu yapabilmekdi anladgım kadarı ile böyle bir pazar oluşturulma çabasında asıl yüklenici kişiler kendilerine rakipler üretip en ucuz yoldan reklam peşinde 1.000 ve katları şeklinde ülkenin her tarafına solucan satıp ufak yollu gelirini oluştururken halk içinde yaygınlaştırılıp ne denli dogru bilemem ama bu gübrenin çok daha verimli oldugu kanısı aşılanmakda alan kişiler üç beş bin solucanla gübre satıp para kazanmak imkansız gözüküyor bence kısa vadede imkansız bu işten para kazanmak uzun vadeli düşünen arkadaşlar lütfen iyice araştırıp öyle dahil olsunlar derim saygılar

Yerleşim Türkiye / NigdeMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 15Profil alanı GıdaProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın Vetman'ın yazdıklarının aynısını Almanya'daki enişteme söyledim. Eniştemde Almanya'daki çiftçilikle uğraşan arkadaşlarına sormuş. Vetman ne diyorsa doğru beyler. Toprak veriminden tut organik meyve sebzeye kadar. Yalnız bu işi yapacaksanız baya bir para lazımmış. Öyle 3 -5 solucanla olmuyor. Altyapı ve sistemi iyi kurmanız lazımmış. Anlamadığınız işe girmeyin yani.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Değerli Dostlar Merhaba.

Bana gelen soruların büyük bir çoğunluğu üretilen gübrenin nereye pazarlanacağı ile ilgili. Bizim şuan için siparişini aldığımız 1.500 kg. civarında kaliteli solucan gübresine ihtiyacımız var. Bize satabilirsiniz mesela. Yurt dışından temini ile ilgili görüşmeler yaptık. Elde edilen gübreler solucanlara çöplerin yedirilmesiyle elde edildiği için içeriğinde ağır metaller çıktı ve biz iptal ettik. Başka bir firmanın ise yemek fabrikası artıklarıyla elde ettiği ortaya çıktı, kaliteli değil yani. Bize kaliteli solucan gübresi şuan ihtiyaç.

Yurt dışından gübre ithal edilerek ülkemizin kaç milyar dolar döviz kaybı olduğunu yukarıda paylaşmıştım. Solucan gübresi kaliteli bir gübre ve biz hala bunu nereye pazarlayabiliriz diye sorulara muhatap oluyoruz. Üç yıl kadar önce 5.000 solucanla üretime başlayıp şuan 50.000 'in üzerinde solucana sahip olan dostlar da var ve solucan gübresinin kilo fiyatını 15 tl.den satıyorum diyor. Yukarıdaki örnekler de vermiştim, Tekzen'de solucan gübresinin kilo fiyatı 24.90 tl. diye. Kısaca pazarlama işi ayrı bir sanaat.

Solucan gübresini pazarlamakta sorun yaşayabilirim düşüncesindeyseniz de kendiniz kullanma planları yapabilirsiniz. Mesela Akınselcuk Bey'in önerdiği http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=17126 topraksız tarımı yapıp elde ettiğiniz ürünleri de doğal ürünler olarak yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Örneğin çilek üretip satmak için pazara girdiğinizde her yeri mis gibi çilek kokusu kaplayacaktır. Arıların kovana üşüştüğü gibi müşteriler de sizin tezgaha üşüşecektir. Biz bunu yaptık ve bunları yaşadık. Siz de yaşayabilirsiniz. Bu arada hemen belirteyim. Topraksız tarım konusunda da malzeme temini ve danışmanlık hizmeti de veriyoruz. http://www.madrasol.com/ Malzemeyi bizden alana danışmanlık ücretsiz :))

Bırakın çileği domates bile üretseniz sizin domatesin lezzeti ayrı olacaktır ve müşterileri de özel olacaktır. Bu yazdıklarıma inanmayabilirsiniz. Onun için ilkönce solucan gübresi ile üretilmiş bir domates yemeniz gerekiyor. Daha önce biz solucan gübresi ile üretilmiş domates yemiştik ve tadı damağımızda kalmıştı. Solucan gübresi bu kadar lezzet verebilir mi diye aklımızda soru işaretleri de kalmıştı. Belki toprağından, suyundan, fidedendir diye düşünmeye başlamıştık. Sonra biz kendimiz diktiğimiz domateslerde, çileklerde kullandık ve lezzeti görünce bu işe soyunduk.

Solucan gübresi üretimi 3-5 solucanla yapılamaz tabii ki. Eğer bu şekilde anlaşılmış ise hemen düzeltelim. Solucan gübresi üretimi için en az 100.000 solucan gerekir. Bu sayıya ulaşabilmek için de ya 100.000 sayıda solucan alacak, yatırım için fazla para harcayacaksınız veya az sayıda solucan ile başlayıp hem solucan sayınızı yükseltecek hem de gübre üretmiş olacaksınız. Bu konuda takdir de sizindir.

Her şey gönlünüzce olsun... Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 Koniks bağlantısı

Dış web 1 bağlantıKoniks içi 1 bağlantı

Yeni Üye38 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 38Profil alanı İnternetProfil konumu Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Profil bağlamını gör →
anlatılanlar arasında zarar edilecek noktalar belirtilmemiş. Bu işi bilmeyen arkadaşlar olarak ögrenmek adına;

1 - solucanlar yılda 16 kat çoğalıyor ok.. kaç kat eksiliyor? hiç ölen yokmu? sürekli 16 kart artış gösterirken, iş kazası, soguktu, sıcaktı, güneşti, yanlıs yemlemeydi, altta kalanın canı çıksındı aç kalıp ölsündü vesaire.. hiçmi firesi yok bu çoğalmanın?
2 - bir solucanın ömrü ne kadardır? işe baslayan arkadaş yıllar yılı çarpı 16 mı diyor elindeki soluncanlara?
3 - solucanları 500 milyon solucanı nasıl sayabiliyorsunuz? bunun tekniği nedir?
4 - 1 römork gübre 150 tl. 500 bin solucana bu 4 ton gübre ne kadar süreyle gidiyor?
5 - gübreyi solucan yemine çevirmek için fermente ettiğinizi belirtiyorsunuz.. fermente işlemleriniz nelerdir? bunun içinde ayrı bir yatırım gereklimidir? yoksa yıgını yapıp beş - 10 gün fermente olmasımı beklenir?
6 - 1000 solucan alan 3 sene sonunda 50 bin adedi geçebiliyor. bu sürede 3 yıl boyunca sıfır gelir.. ama giderler 50 bin solucana ulaşana kadar hep mutfak artıgımıdır? örnegin 30 bin solucanı beslemek için 2 kişilik bir aileninmi mutfak artıgı gerekli? yoksa hint usulu 15 kişilik bir aile artıgımı olacak? bunlar tam olarak anlaşılamıyor. gerçi verilen gübre solucan başına 02.gr yazmışsınız ama daha anlaşılabilir bir dile ile anlatılırsa?:..
7 - solucan gübresi koku yapıyormu? solucanlar apartman ortamında millet balkonunda 1000 adet alıp çoğaltmaya kalkışsa, bir kaç ay sonra ortama dayanılmaz kokular geliyormu? yoksa solucan gübresi kokusuzmudur? hiçmi kokmaz? solucanın kendiside gübreside mi kokmaz?
8 - yazı kışı mevsimler değişklikleri var. ortam ısıları solucanların yaşam alanlarıdaki ısı ve iklimlendirmeler hakkında bilgiler? ( örnegin sürekli sabit tüm yıl boyunca 22 derecemi ortam ısısı isterler? arada havalandırma hava değişimi isterlermi? hep havasız yerde biriken diger gazlar zarar verirmi?)
9 - yapılacak büyük yatırımlar için; çaykur da kiminle görüşüldü. gidip yüzyüze görüşmek yapmak istesek çaykurda bu işten sorumlu müdür arkadaş ile.. sonucta siparişler dolu 2014 yılı full dolusunuz. diger siparişlere cevap verilemiyor.. hatta tonaj bazında isteyenlere hiç cevap verilemiyor... ciddi ciddi bu işe 5 - 10 milyonluk yatırım yapmak isteyeni bu sipariş isteyenler ile görüştürüyormusunuz? çaykurla görüşülsede yeterli olacaktır..

anlatılanlardan cevap bekleyen sorularımız şimdilik bunlar, büyük ihtimal ile bir çok arkadaşında kafasına takılan sorular vardır bunların içinde. cevap bekler iyi çalışmalar dilerim. Girişimciliğinizden dolayı kutlarım.

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Ynternet
Üye277 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 277Profil alanı EsnafProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
çok güzel ipuçlarını yakalamış arkasdaş tebrikler
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Sayın Globald merhaba. Zamanım fazla olmadığı için fazla detaya giremesem de cevabınız geciktiği için elimden geldiğince kısa ve net cevaplar vermeye çalışacağım. Umarım işinize yarar. Sorularınızın altına cevap yazarsam daha iyi anlaşılacaktır sanırım.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - globald
anlatılanlar arasında zarar edilecek noktalar belirtilmemiş. Bu işi bilmeyen arkadaşlar olarak ögrenmek adına;

1 - solucanlar yılda 16 kay çoğalıyor ok.. kaç kat eksiliyor? hiç ölen yokmu? sürekli 16 kart artış gösterirken, iş kazası, soguktu, sıcaktı, güneşti, yanlıs yemlemeydi, altta kalanın canı çıksındı aç kalıp ölsündü vesaire.. hiçmi firesi yok bu çoğalmanın?

Solucanlar çok hızlı üreyen hayvanlardır. İnternetten de araştırırsanız göreceksiniz ki optimum koşullarda 8 adet solucan 6 hafta içinde 1.500 solucan olabilmektedir. Biz bunun denemesini yaptık ve optimum koşulları sağlayamadığımız halde 4 adet solucan 8 hafta sonra 105 solucan oldu.

Solucan yanlış yemleme ve aşırı sıcakta olmadığı müddetçe kolay kolay ölmez. Ayrıca genlerinden biri mutasyona uğrayabilir ve bu da ömrünü 5 kat artırabilir. 16 kat derken ölenleriyle birlikte hesap edilmiştir. Yani bir alana sayılarak solucan konulmuş, optimum şartlar sağlanmış ve ölenleri de dahil bir yıl sonra da 16 kat çoğaldığı tespit edilmiştir. Siz hesabınızı yaparken yine de 10 kat çoğalıyor şeklinde hesap edersiniz. Ama teknik destek almadan deneme yaparcasına solucanlara bakmak isterseniz tamamını da öldürebilirsiniz.

Alıntı Yapılan Metin:
2 - bir solucanın ömrü ne kadardır? işe baslayan arkadaş yıllar yılı çarğı 16 mı diyor elindeki soluncanlara?

Solucanların ömrü ile ilgili çok çeşit veriler vardır. En az ömürlü solucanın ömrü 4 yıl olarak tespit edilmiş. Kimi 30-40 yıl yaşayabildiği gözlenmiştir. Sizin bu konuda hesap etmenize gerek yoktur. Ölen her solucan mutlaka yerine fazla fazla yavru vermektedir. Hatta işin daha ilginci ise ortamda solucan sayısı çok fazlaşıyorsa yaşlı solucanlar yeni yavrulara yer açmak için intihar ederler. Başka bir ilginç olay ise ortam solucan için fazla uygun değilse ve solucan öleceğini anladıysa neslinin devamı için çok fazla sayıda kokon (yumurta) bırakır ve daha sonra ortam uygun olunca bu yumurtalardan çok fazla sayıda solucan yavrusu dünyaya gelir.

Alıntı Yapılan Metin:
3 - solucanları 500 milyon solucanı nasıl sayabiliyorsunuz? bunun tekniği nedir?

Bunun çok güzel tekniği vardır. Solucanlar ortama eşit şekilde dağılırlar. Siz ortamdan 4 ayrı yerden 25 cm küplük numune alırsınız ve bunları sayarsınız. Sayıların birbirine çok yakın olduğunu görürsünüz zaten. ortamın metreküpüne göre de sayıyı bulursunuz.

Alıntı Yapılan Metin:
4 - 1 römork gübre 150 tl. 500 bin solucana bu 4 ton gübre ne kadar süreyle gidiyor?

Sadece 500.000 solucan (çoğalmadığı düşünülürse) ise yaklaşık 80 günde bunu bitirebilir. Ama çoğaldıklarını da hesaba katarsanız 45-50 günde bitecektir.

Alıntı Yapılan Metin:
5 - gübreyi solucan yemine çevirmek için fermente ettiğinizi belirtiyorsunuz.. fermen işlemleriniz nelerdir? bunun içinde ayrı bir yatırım gereklimidir? yoksa yıgını yapıp beş - 10 gün fermente olmasımı beklenir?

Fermente yapmak için yatırım yaparsanız 3 günde fermente edersiniz. Ama yatırım yapmanız şart değil. Yatırım yapmadan 15-20 günde gübre solucana verilecek hale gelecektir.

Alıntı Yapılan Metin:
6 - 1000 solucan alan 3 sene sonunda 50 bin adedi geçebiliyor. bu sürede 3 yıl boyunca sıfır gelir.. ama giderler 50 bin solucana ulaşana kadar hep mutfak artıgımıdır? örnegin 30 bin solucanı beslemek için 2 kişilik bir aileninmi mutfak artıgı gerekli? yoksa hint usulu 15 kişilik bir aile artıgımı olacak? bunlar tam olarak anlaşılamıyor. gerçi verilen gübre solucan başına 02.gr yazmışsınız ama daha anlaşılabilir bir dile ile alatılırsa?:..

Solucanlarınızı çoğaltırken de gübre elde ediyorsunuz. Bunları satarsanız yine gelir elde edersiniz. Ayrıca solucanlarınızı da bir taraftan çoğaltırken bir taraftan satabilirsiniz. Zaten satmasanız da elinizdeki adet çoğaldığı için (yatırım için harcayacağınız parayı çıkardığı için) gelir elde ediyorsunuz. Kısacası sıfır gelir değil yani.

Solucanları beslemek için çok fazla stres yapmamalısınız. Çünkü solucanın yediği ürünleri görünce siz de şaşırabilirsiniz. Karton kutuları bile yer solucan. Hatta yumurta viollerini çok sever. Çay demlediğinizde kalan çay artığına, kahve telvesine bayılır. Muz kabuğu en çok sevdiği yiyeceklerdendir. Hiç bir şey bulamasanız pazar yerlerinde atılan yeşillikleri bile yer solucan. Ama soğan, narenciye vs. verilmemesi gereken ürünler de var. Ama kaliteli gübre üretip satacağınız zaman büyükbaş hayvan gübresi kullanmalısınız.

Alıntı Yapılan Metin:
7 - solucan gübresi koku yapıyormu? solucanlar apartman ortamında millet balkonunda 1000 adet alıp çoğaltmaya kalkışsa, bir kaç ay sonra ortama dayanılmaz kokular geliyormu? yoksa solucan gübresi kokusuzmudur? hiçmi kokmaz? solucanın kendiside gübreside mi kokmaz?

Solucan gübresi hiç kokmaz. Solucanın kendisi de hiç kokmaz. Ama solucan maması hazırlarken bazen yanlışlıklar yaparsanız bunlardan koku gelebilir. Bunları farklı ortamda hazırlar da balkondaki solucanlara verirseniz hiç kimse koku duymayacaktır.

Alıntı Yapılan Metin:
8 - yazı kışı mevsimler değişklikleri var. ortam ısıları solucanların yaşam alanlarıdaki ısı ve iklimlendirmeler hakkında bilgiler? ( örnegin sürekli sabit tüm yıl boyunca 22 derecemi ortam ısısı isterler? arada havalandırma hava değişimi isterlermi? hep havasız yerde biriken diger gazlar zarar verirmi?)

Solucanlara 20-22 derecelerde bir ortam hazırlarsanız çok mükemmel olur. Ortam ısısı 30 derecenin üzerine çıkınca ölümler başlar. Burada yanlış anlaşılma olmasın. Solucanların ortam ısısından bahsediyoruz. Hava çok sıcaktır güneşte 40 dereceye çıkar ama solucanların bulunduğu ortam güneş görmez, ayrıca verdiğiniz suyun da etkisi ile ortam 20 derecedir. Solucanların bulunduğu ortamdan bahsediyoruz yani.

Solucanlara gübre içindeki metan gazı çok zarar verir. Hatta ölümüne neden olur. Gübreyi iyi fermente ederseniz bu sorunu yaşamazsınız. Ortamdaki diğer gazlar solucana zarar vermez, havalandırmanız gerek yoktur. Ama oksijeni bol ortamda solucanların daha iyi çiftleştikleri görülmüştür.

Alıntı Yapılan Metin:
9 - yapılacak büyük yatırımlar için; çaykur da kiminle görüşüldü. gidip yüzyüze görüşmek yapmak istesek çaykurda bu işten sorumlu müdür arkadaş ile.. sonucta siparişler dolu 2014 yılı full dolusunuz. diger siparişlere cevap verilemiyor.. hatta tonaj bazında isteyenlere hiç cevap verilemiyor... ciddi ciddi bu işe 5 - 10 milyonluk yatırım yapmak isteyeni bu sipariş isteyenler ile görüştürüyormusunuz? çaykurla görüşülsede yeterli olacaktır..

Bizin Çaykura herhangi bir satışımız yoktur. Biz zaten bu kapasitemizle Çaykura hizmet veremeyiz. Burada yanlış bir anlaşılma var sanırım. Bizden başka bir firmanın Çaykur ile anlaşması, sözleşmesi var diye biliyorum. Bunu da yazmıştım.
Çaykura telefon ederseniz bizi de bilgilendirebilirsiniz. Biz şuan için özel satışlar yapmaktayız. yaklaşık 3 aydır siparişler alıyoruz. Solucan gübresi almak isteyen dostlar isimlerini yazdırıyorlar. Biz de Öncelikli Teslimat Listemize göre ilkönce isim yazdıranlara teslimat yapacağız. Arta kalan (sıvı solucan gübresi üretimi için ayrılanlar hariç) gübremizi e-ticaret sitemizden http://www.madrasol.com/ satış yapacağız. Eğer kalırsa tabi :))

Umarım cevaplarım sizi tatmin etmiş ve yardımcı olabilmişimdir. Yine de cevaplamamı istediğiniz veya anlaşılamayan yerler varsa tekrar cevap verebilirim. Selamlar...

Referans bağlamı1 dış bağlantı · 9 alıntı

Dış web 1 bağlantıAlıntı 9 bölüm

Üye122 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 122Profil alanı TicaretProfil konumu Giresun, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Benimde birkaç sorum olacak;

-Büyükbaş hayvan gübresini solucanlara vermeden önce hangi aşamalardan geçiriyoruz?
-Solucanlar tükettiği gübrenin kaçta kaç ağırlığını üretebiliyorlar?mesela 100 kg hayvan gübresinden ortalama kaç kilo solucan gübresi çıkar?
-Üretilen solucan gübresi çok mu nemlidir?paketlemeden önce kurutulur mu?
-En çok merak ettiğim soru:solucanlara verilen hayvan gübresiyle çıkarttıkları gübreyi birbirinden nasıl ayırıyoruz?yani üretilen gübre saf şekilde nasıl elde ediliyor?solucanların yeme yeri ayrı,çıkarma yeri ayrı mı?

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 54Profil alanı Bilgisayar-BilişimProfil konumu Yunanistan

Profil bağlamını gör →
vetman yakindan gorusebilirimiyiz ? nea871390@hotmail.com

Yerleşim YunanistanMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye99 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 99Profil alanı MühendisProfil konumu Konya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
sayın vatman..koniks sitesi yeni fikirlere açılımlara ihtiyaç duyan insanların uğrak yeri.yeni fikirler elbette sizinkine benzeyecek.sn girişimciler dünyadaki klasik sektörlerin tamamına yakını zaten kapılmış durumda.araba uçak televizyon üretelim diyebiliyormusunuz sanki? solucan gübresini ben ilk kez burada duydum ve bana mantıklı geldi.gübre pahalı bir şey.tarlanız var ve gübre atmak zorundasınz.kimyasal gübre fabrika ürünlerini bence çiftciler mecburiyetten kullanıyor.lezzetsiz kaba-saba ürünler çıkıyor tarladan.alternatiflere ciddi ihtiyaç var.hem çiftçi hem tüketici memnun değil.pazardaki domatesin lezzeti mi var?sebebi tamamen gübreden.ancak sayın vatman ,unutmayın ki buradaki bir çok kişi mantıklı hesap yapmayı ve somut iş planını çok seviyor.örnek verelim.ortalam bir girişimci 100bin tl sini yatıracaksa bu işe ,sizin şu şekilde bir öneri getirmeniz aydınlatıcı olur.,gerekli kapalı alan,açık alan,bir yıllık hammadde miktarı,makina ekipmanlar gibi basit bir fizibilite raporu.siz çok özümsemiş olabilirsiniz ama mesela bende işin nasıl yapılacağı canlanmıyor.solucan havuzunun içine el arabasıyla büyükbaş gübresini dökecekmiyiz?gübreyi nasıl toplaycağız yani proses akım bilgileri.saygılar
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı ÖğrenciProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Güncel.
Serdar Doğan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye57 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 57Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
solucan için en iyi mamanın at gübresi olduğunu yazmışınız bu konuda yardımcı olabılırım. istediğiniz kadar temin ederim
05393341228

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - MehmetAkGÖZ
solucan için en iyi mamanın at gübresi olduğunu yazmışınız bu konuda yardımcı olabılırım. istediğiniz kadar temin ederim
05393341228

Mehmet Bey merhaba.

Solucanlar at gübresini çok seviyorlar. Sizde at gübresi çok olduğuna göre siz solucan yetiştiriciliğine neden başlamıyorsunuz ki?

Biz kendi çiftliğimizden büyükbaş gübresi yeterince aldığımız için teklifinize teşekkür ediyorum. Selamlar...
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet