Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Keşke Bu İşe Daha Önce Başlasaydım.

Başlatanvetman996YayınlandıGüncellendiYorum101

İlk mesaj
Üye242 yazı
BAĞLAMBağlamı değerlendir

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yazar ve içeriğin bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı242 katkı
Profil alanıVeteriner
Profil konumuManisa, Türkiye
Yayın
Güncelleme
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Değerli Dostlar Merhaba.

Girişimcilik içimde bir tutku. Çevremdeki dostlar beni mesleğimden ziyade girişimci kişiliğimle tanır. Bir kaç dostla oturup sohbet etmeye başlasak ben yapılabilecek işlerden bahsederim hep.

Şuan yaptığım bir kaç iş var. Bunlardan birinden bahsedeceğim size: Solucan Gübresi Üretim İşinden

Büyükbaş hayvancılık yapmaktayız ve son iki yıldır kar edememeye başladık. Bu işin mutlaka kar etme yolu olmalıydı. Araştırırken bu işi bulduk. Büyükbaş hayvandan para kazanamıyoruz bari gübresinden para kazanalım dedik. Büyükbaş hayvanların gübresini işlemden geçiriyoruz ve elimizdeki solucanlara yediriyoruz. Hem solucanlar ürüyor, hem de solucan gübresi üretiyoruz. Yaklaşık 9 aydır bu işin içindeyim. Gidişatı gördükçe keşke daha önce bu işe girseymişim diyorum. Kolay kolay "keşke" demezdim ama bu işi görünce diyorum.

Solucan gübresi işiyle daha önce biraz paylaşımlarda da bulunmuştum. Sayın Akın Selçuk Bey'in sayfasından olunca http://www.koniks.com/topic.asp?whichpage=3&TOPIC_ID=79537 yoruma kapatıldı.
Solucan satışı yaptığımız bu sitede http://www.madrasol.com/ gübreyle ilgili bilgiler mevcut. Zamanım elverdiği müddetçe bu başlık altında solucan üretimiyle ilgili paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim. Sorulan sorular olursa da cevaplamaya çalışırım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...
Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 Koniks bağlantısı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantıKoniks içi 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 242Profil alanı VeterinerProfil konumu Manisa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Değerli Dostla Merhaba.

Solucan ve gübresi Amerika'da 50-60 yıldır, İsrail'de 40 yıldır kullanılıyor. Ülkemizde 3-5 yıldır var. Amerika'da 90.000 civarında ruhsatlı solucan gübresi üreticisi var. Öngörümüz ülkemizde de bin civarında böyle bir firmanın olabileceği. Artık tarımda kullanılan kimyasalların insan vücuduna zarar verdiği kesin. Dünya organik tarıma yöneliyor. Şuan organik diye satılan ürün fiyatları hem yüksek hem de aldatmaca var. Bunu en iyi çözecek ise solucan ve gübresi.

Değerli Adnan Bey kardeşim.

Yazdıklarımdan işin toz pembe görüldüğünü yazınızdan sonra öğrendim. Eğer siz problem gördüğünüz yönlerini yazarsanız birlikte irdeliyerek daha objektif bakış açısı sağlayabiliriz.

Her işin tabi ki zorluğu var. Ama solucan ve gübresini üretmek benim bildiğim ve yaptığım işlerin içinde en risksiz ve kolay olanı. Daha kolay iş biliyorsanız paylaşın biz de bilelim.

Dünyada artık trendler değişiyor. Doğal tarıma ilgi artıyor. Yeni trenlerden biri kişinin kendi yiyeceği ürünü kendi balkonunda, bahçesinde yetiştirmesi. Siz bunu düşünmeyebilirsiniz ama bunu düşünen bir çok insan var. Amerikada ve Avrupada kendi evinde solucan yetiştirip kazanan binlerce kişi var. Bunu Avrupalı solucan üreticisi tanıdığınıza sorabilirsiniz. Biraz araştırısanız yurtdışı kaynaklı youtube'da yüzlerce solucan yetiştiriciliği ile ilgili videolar izlersiniz.

Evde solucan beslemek ilk başta itici gelebilir size, bunu anlıyorum. Ama işe girince bunun aslında çok zevkli bir uğraş olduğunu görüyorsunuz. Amerika'da ev kadınları yapıyor bu işi. Zaten gübresinden elde etiğiniz ürünlerin tadını alınca dört elle sarılıyorsunuz işe.

1.000 adet solucan bir yılda iyi bakım ve optimum şartlarda 10.000 olur. Bakımını haftada bir yapabilirsiniz. 1-2 saatinizi ayırmanız gerekir.

Bazı arkadaşlar bin tl yatırıp milyon dolar kazanma düşüncesinde olabilirler ki bu mümkün değildir. Ek iş kişiye göre değişiyor demekki ki, bence ek iş; hızlı seri satılacak paraya dönecek iş değil, zaman içinde size para kazandıracak iştir.

Solucan ve gübresi üretiminde risk nedir. Ürettiğin ürünün pazarlanmasıdır. Burada iki ürün var. 1- Solucan 2- Gübresi

Bu iki ürünün pazarlama stretijisi ile ilgili paylaşımlarda bulunacağım. Solucan gübresi ile ilgili döküman web sitemizde http://www.madrasol.com/ var. Merakı olan arkadaşlar buradan da giderebilir.

Şimdilik bu kadar. Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı

Yeni Üye8 yazı
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 8Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
andacciflik@gmail.com a detaylı bir email atarsanız sevinirim. Benim aklıma takılan asıl soru, büyükbaş hayvan gübresini nasıl bir işlemden sonra vereceğiz. Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 20Profil alanı Elektrik / ElektronikProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →

arkadaş yaptığım BİR KAÇ İŞ VAR demiş bunlardan sadece bir tanesi solucan, o kadar iiy bir gelir varsa neden ...?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ilkerefe81
arkadaş yaptığım BİR KAÇ İŞ VAR demiş bunlardan sadece bir tanesi solucan, o kadar iiy bir gelir varsa neden ...?

Sayın İlkerefe merhaba.

Sorunuzu tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla cevaplayayım. Yaptığım bir kaç iş var. Bunlardan en son başladığım solucan ve gübresi üretimi. Eğer bu işi daha önce tanısaydım etlik broiler kümesi yapımı için onca sermaye yatırmazdım mesela. Bilmem anlatabildim mi? Selamlar...
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Değerli Dostlar Merhaba.

Akinselcuk hocamızın daha önce yazdığı ama sonradan yoruma kapatılan bir sayfa var. http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=79537&whichpage=1
Burada da değerli bilgiler var. Ben bu yazıyı aynen yapıştırıyorum:

"200 milyar solucanla milyonlar kazanıyor
Mehmet Aksoy, bugün 18 tesiste sayısı 200 milyara ulaşan solucanla yıllık 5 milyon liranın üzerinde ciro yapıyor.

Burdur'da organik gübre konusunda faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Mehmet Aksoy, AA muhabirine, yaklaşık 5 yıl önce Rusya'dan "Kırmızı Kaliforniya" adıyla bilinen "lumbricus rubellus" cinsi solucanları getirdiklerini ve organik gübre üretimine başladıklarını kaydetti.

Yüzde 100 organik gübrenin bitkisel ve hayvansal organik atıklarla beslenen solucanların dışkısından elde edildiğini belirten Aksoy, ''Bu gübre görünüş olarak siyah toprağa benzer ve itici bir kokusu yoktur. İçeriğinde bitkinin gelişimi için gereken bütün enzimler, toprak antibiyotikleri, vitaminler, büyüme hormonları ve humik maddeler vardır.

Kesinlikle hastalık yapıcı maddeler, parazit yumurtaları yoktur ve ağır metaller içermez'' dedi.

İthalat izni alamadı, solucanları turistik geziye çıkardı

Solucan gübresi üretimine başlama hikayesini anlatan Aksoy, 14 yıl Rusya'da çalıştığını ve ailevi nedenlerden dolayı Türkiye'ye dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Aksoy, 5 yıl önce bir Rus arkadaşının bir gün elinde bir bavul solucanla Antalya'ya kendisini ziyarete geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Rus arkadaşım (Türkiye'de ortak iş yapalım, emekliliğimi Türkiye'de geçirmek istiyorum) dedi. (Ne yapalım) derken, bir gün elinde bir valiz solucanla geldi. (Bu solucanların gübresi Rusya'da çok popüler, bunlar Burdur'da yaşar mı, bir bakalım) dedi. İki yıl boyunca evimin bodrumunda solucanları yetiştirdim.

Üretim başarılı olunca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına solucan ithalatı için müracaat ettik. Bakanlık ithalata izin vermedi. 9 ay boyunca uğraştık, her türlü belgeyi ***ürdük, solucanların hastalık taşımadığına dair raporları gösterdik. En sonunda Bakanlık (2 ay boyunca karantinaya alırım) dedi. Bunlara yem verilmezse ölürler. Yurt dışından timsah bile ithal edebiliyorsunuz ama solucan getiremiyorsunuz."

Bakanlık ithalat izni vermeyince Rusya'daki arkadaşla Antalya'da tatil turu ayarladım. Böylece 30 valizde 500 bin solucanı turistik yolcuların bavullarında getirttim" diyen Aksoy, "Bu şekilde işe başladık. Solucanlar çok hızlı ürüyor, ilk başlağında 3 sıram vardı, şimdi İstanbul, Balıkesir, Aydın,Fethiye, Denizli, Ankara, Samsun, Malatya, Kayseri, Adana, Mersin, Burdur ve Konya'da 18 çiftlikte 200 milyara yakın solucanım var. Sadece Burdur'da 80 milyar solucanım bulunuyor. 3 bin metrekare alanda solucan gübresi üretiyoruz" diye konuştu.

2014 yılı sonuna kadar kadar satacak ürünleri kalmadı
Aksoy, "Yaklaşık 200 milyar solucanla aylık 300 ton civarında katı gübre üretiyoruz. 2014 yılı sonuna kadar satacak ürünümüz kalmadı, çıkacak ürünün tamamı satıldı. Katı gübrenin kilogramfiyatı 1 lira ile 2,5 lira arasında değişiyor. Sulu gübrenin litre fiyatı ise 50 lira. Çıkacak ürünlerimiz de satıldı, stokta ürünümüz yok" diye konuştu.

Solucan gübresinin bitkilerde yüzde 10 ile yüzde 77 arasında değişen oranlarda ürün artışı sağladığını dile getiren Aksoy, özellikle silajlık mısır ve şalgam, turp, pancar gibi köklü bitkilerde çok ciddi üretim artışı sağladığını bildirdi. En önemli müşterilerinin çay üreticileri olduğunu, zeytin, ayçiçeği, mısır, üzüm, biber ve domates üreticilerinin de solucan gübresine ilgi gösterdiğini anlatan Aksoy, solucan gübresinin etkisinin yaklaşık 3 yıl sürdüğünü kaydetti.

Gelen siparişlere göre yem veriyor

Türkiye topraklarında bulunan solucanların normalde yediklerinin ancak yüzde 10'unu çıkarttığını, Kırmızı Kaliforniya solucanlarının aşırı obur olduğunu ve yediklerinin yüzde 90'ını dışkı olarak çıkardıklarını belirten Aksoy, solucanların ana yeminin ise büyükbaş hayvan gübresi olduğunu söyledi. Aksoy, büyükbaş hayvanların güblerini ve bitkisel atıkları aldıklarını fermantasyon alanında ıslatarak çürüttüklerini, kuruduktan sonra elekten geçirerek solucanlara verdiklerini ifade etti. Solucanların haftada bir kez beslendiğine dikkati çeken Aksoy, "1 milyar solucana haftada yaklaşık 800 kilogram yem veriyoruz. Solucanlar yediklerinin yüzde 90'ını dışkı olarak çıkartıyor. Aslında bunu 3 günde de yiyebilirler. Gelen siparişlere göre yem miktarını belirliyoruz" diye konuştu.

Solucanları "meleklerim" diye sevdiğini anlatan Aksoy, "Tamamen zararsız canlılar. Onlar benim bayram tatili, yıllık izin bilmeyen işçilerim. 7 gün 24 saat, gece gündüz itiraz etmeden sessiz sakin çalışırlar. Onlarla çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Yurt dışından talep yağıyor

Aksoy, bugün ABD gibi gelişmiş ülkelerin kimyasal gübreyi büyük oranda terk ettiğini ve organik gübreye geçtiğini söyledi. Oldukça talep geldiğine işaret eden Aksoy, "Solucan gübresi için yurt dışından da talep yağıyor. Almanya istiyor. Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Libya ile anlaşma yapmak üzereyiz" dedi.

Solucan doğanın dengesi

Türkiye'de yılda 7 milyon tona yakın kimyasal gübre tüketildiğini, topraktan daha çok verim almak isteyen çiftçinin çok fazla kimyasal gübre kullandığını, bunun da toprakları, hatta yeraltı sularını bile kirlettiğini vurgulayan Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının organik gübreyi teşviketmesi gerektiğini dile getirdi. Doğanın dengesi ve topraklar için solucanların çok önemli olduğunu ifade eden Aksoy, "Solucanlar hiçbir şekilde hastalık taşımıyor. Ağır metaller, kalıntılar aklınıza ne gelirse solucan alıyor. Solucan doğanın dengesi aslında ama biz kimyasal gübre kullanarak solucanları ve toprak için faydalı diğer canlıları öldürüyoruz, bu da doğal döngüyü kırıyor" diye konuştu. Çiftçilere yüzde 100 organik solucan gübresi kullanmaları tavsiyesinde bulunan Mehmet Aksoy, "Bir inek günde ortalama 30 kilogram dışkı çıkartıyor, 20 litre süt veriyor. 20 litre süt 14 lira ediyor, 30 kilogram dışkı 15 kilogram solucan gübresine dönüşse 2 liradan satsa 30 lira oradan para kazanır" diye konuştu.

Yeni ürünler araştırılıyor

Solucan gübresinin faydaları konusunda bazı üniversitelerle ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını, şu ana kadar 2 milyon liranın üzerinde bir kaynağı Ar-Ge için harcadığına dikkati çeken Aksoy, halen kozmetik üzerine araştırma yaptıklarını, yara yanık tedavisinde kullanılan bir de krem yapıldığını söyledi. Aksoy, "Yara, yanık kremi için patent müracaatını yaptık, bir de solucan likörü ürettik" dedi. Solucanların ağır metalleri yok ettiğini ifade eden Aksoy, Rusya'dan nükleer santral tesisleri yakınında tarım yapılan yerlerde solucan gübresi kullanıldığını sözlerine ekledi. (AA)"

Her şey gönlünüzce olsun değerli dostlar. Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 Koniks bağlantısı

Koniks içi 1 bağlantı

Üye211 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 211Profil alanı SigortacıProfil konumu Rotterdam, Hollanda

Profil bağlamını gör →
Eline agzina saglik vetman996 arkadasim;
Avrupada adamlar bu isin sanayini kurmuslar biz daha yapalimi yapmayalimi diye dusunuyoruz.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye8 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 8Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
andacciflik@gmail.com adresine detaylı bilgileri gönderirseniz sevinirim. Selamlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 44Profil alanı TicaretProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Koniks ailesine selamlar, bu konu hakkında ufak bir araştırma yaptım. üretim ve solucan temininde sıkıntı pek yok. asıl mesele bu gübreyi pazarlama da. Örneğin ben bugün 1 milyon solucanla başlasam bu işe, her ay 2 katına çıktığı için sayı 5 yıl sonunda elimde 100 milyardan fazla solucan olacak anlamına gelir, ve buna paralel olarak elde edilen gübre miktarı da yaklaşık 150 ton civarı olur. Peki şu an Türkiye'de böyle bir talep var mı? benim bildiğim çiftçimiz daha bu gübrenin varlığından bile haberdar değil. Öncelikle Tarım Bakanlığının neden solucan gübresi politikası yok? Hiç bir Devlet büyüğü neden görememiş ABD'nin bu işi 50 yıldır yaptığını? Bir avuç İsrail'in o çölde nasıl dünyaya tarım ürünleri ihraç ettiğini neden görememişler? Biz bu kadar verimli topraklarımızı neden kimyasal gübrelerle öldürüp çöle çevirmişiz?Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse merakla bekliyor olacağım yazılarını. Saygılar, sevgiler bol kazançlar...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye381 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 381Profil alanı ReklamProfil konumu Mardin, Türkiye

Profil bağlamını gör →
takipteyiz..
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye122 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 122Profil alanı TicaretProfil konumu Kayseri, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Bu iş için yer bulmak 25 bin civarı solucan almak vb. işcisine kadar ne kadar maliyet gider ki ? Bence kar oldukca fazla bu iş için.
Yurt dışına bile satışı olur bence iyice araştırılırsa
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Üye211 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 211Profil alanı SigortacıProfil konumu Rotterdam, Hollanda

Profil bağlamını gör →
Ornek Hollanda da 2,5 kilogrami €19,90 da var 5 kilogrami 12 euro yada.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakan.sahin
Koniks ailesine selamlar, bu konu hakkında ufak bir araştırma yaptım. üretim ve solucan temininde sıkıntı pek yok. asıl mesele bu gübreyi pazarlama da. Örneğin ben bugün 1 milyon solucanla başlasam bu işe, her ay 2 katına çıktığı için sayı 5 yıl sonunda elimde 100 milyardan fazla solucan olacak anlamına gelir, ve buna paralel olarak elde edilen gübre miktarı da yaklaşık 150 ton civarı olur. Peki şu an Türkiye'de böyle bir talep var mı? benim bildiğim çiftçimiz daha bu gübrenin varlığından bile haberdar değil. Öncelikle Tarım Bakanlığının neden solucan gübresi politikası yok? Hiç bir Devlet büyüğü neden görememiş ABD'nin bu işi 50 yıldır yaptığını? Bir avuç İsrail'in o çölde nasıl dünyaya tarım ürünleri ihraç ettiğini neden görememişler? Biz bu kadar verimli topraklarımızı neden kimyasal gübrelerle öldürüp çöle çevirmişiz?Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse merakla bekliyor olacağım yazılarını. Saygılar, sevgiler bol kazançlar...

Hakan kardeş merhaba.

Sizin 5 yıl sonunda üretmeyi hesap ettiğiniz 150 ton gübre bir firmanın yurt dışına yıllık ihracat anlaşması kadar bir şey.

Ülkemizin yıllık 2.5 milyon ton kimyasal gübre ithalatı yaptığını da göz önüne alırsanız devede kulak misali.

Şuan solucan firmalarının elinde gübre yok çünkü talep çok.

Bizden gübre isteyen dostlar için başka bir sitede yazdığım yazının linkini veriyorum http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/32156-3.htm zaman darlığı nedeniyle. Umarım yanlış anlaşılmam. Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 alıntı

Dış web 1 bağlantıAlıntı 1 bölüm

Yeni Üye12 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 12Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sitenizin tanıtımı ve reklamlarınız için bize ulaşabilirsiniz. www.trianetwork.com

Dış web 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye141 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 141Profil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →

Solucan gübresi %100 doğal gübre olduğu için organik tarım yapanlar tarafından çok tercih edilmekte. Çaykur 2014 yılı sonuna kadar çay üreticilerinin organik gübre kullanmasını şart koşmuş durumda. Bu da çay üreticilerini solucan gübresi kullanıma yöneltmiş durumda. Türkiyedeki bir firma 2014 yılı sonuna kadar üreteceği tüm gübreyi çaykura satmış durumda.

Vetman ben burayı anlayamadım normal hayvansal gübreler organik değiller mi ?

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye141 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 141Profil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
vetman arkadaşım buradan okuduğum kadarı ile herkes biraz net bilgi istiyor. Öncelikle bu işin maliyeti 200-300 TL demişsin ok bunu anladık.1000 tane solucan bir yılın sonunda kaç adet olur ? Masrafı ne kadar olur ?Bir yıl sonunda insanlara ne kadar net gelir sağlar ve kime satılır? bunların üzerinden giderek bize cevap verirsen daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum sana kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye5 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 5Profil alanı ReklamProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Öncelikle selamlar,

Bir işi düşünürken matematiğe önem vermek gereklidir .

Bu nedenle birkaç hesabı birlikte yapalım müsadenizle,

Verdiğiniz alıntıda geçen rakamlarla hesap yapıldığında,

Elimizde bulunan 200 milyar soluncan, ayda yaklaşık 300 ton katı gübre ürettiğinden yola çıkarsak,

günde 10 ton üretim, 10 milyon gram günlük gübre

10 000 000 / 200 000 000 000'dan hesapladığımızda,

Bir solucanın yaklaşık olarak günde 0,00005 gram gübre getirisi olur anlamı çıkıyor.

Siz yazınızda bir solucanın 0,01 ile 0,1 gram arasında gübre getirdiğini belirtmişsiniz.

Yaptığım hesapta yanlışlık var mı diye tekrar tekrar kontrol ettim ama,

Sizin gönderdiğiniz çok para kazanılıyor görüntüsü veren makalede de belirtildiği gibi ayda 300 ton gübreyi ortalama kilosu 1,5 TL'den satarsanız yılda 5 milyon TL ciro yapabilirsiniz. Bu nedenle hata olduğunu sanmıyorum.

Şimdi gelelim bizler nasıl PARA kazanabiliriz hesabına,

sizin söylediğiniz günlük gram getirisiyle makalede geçen rakamlar arasındaki 200 kat farkı hesaba katmayalım,

Ya da bu kişi bilinçsiz yapıyor olabilir bu işi, siz daha iyi yollar gösterip, bizim Sn. Mehmet Aksoy'dan 200 kat daha fazla gelir elde edebileceğimiz yollar gösterecek olabilirsiniz.

Kısacası sizin hesap doğru olsun, (Günde 0,01gram)

Sizden 20 bin adet solucan sipariş edip aldık,

Evde balkonda bakıyoruz, yem, yaşam ortamı ya da herhangi diğer giderlerimiz yok. Hatta çıkan ürünleri hiçbir gayretimiz olmadan gelip evden satın alıyorlar.

20 bin adet solucan için size aldığınız fiyat olan 0,25TL'den 5000 TL para vereceğiz. (KDV dahil mi yoksa bunu fiyata mı dahil edeceğiz? bu konu da önemli tabi)

20 bin adet solucanımız sizin uygun şartlarınızla bize günde 200 gram kadar gübre getirir.

200 * 30 = 6000 gram aylık gübre getirimiz.

Bu da ayda 6kg gübre elde edebileceğimizi gösterir.

Bu hesaba göre belirlenen fiyatlar üzerinden en yüksek fiyattan (2,5 TL) ürünümüzü satsak.

Ekstraları kesinlikle hesaplanmamış, büyük ihtimal vergisiz ve kaçak olarak yapacağımız bu işten ayda 15 TL para kazanırız.

Özür dileyerek, solucanların çoğalmalarını hesaplamaya üşendim, ancak yatırımımızı tahmin ettiğim kadarıyla 10'larca yıl geri alamıyoruz.

Tabi bir de Sn. Mehmet Aksoy'un haklı olması gibi bir riskimiz var.

Mehmet Bey'in hesabı doğruysa, 5000 TL sermaye ile ayda 0,075TL para kazanabiliriz.

Şimdi gelelim hepimizin bu solucanlardan kazanabileceği bir hesaba,

Aldığımız solucanları düzenli olarak çoğaltır.

Parasızlıktan kafası karışmış çıkış yolu arayan insanlara,

Vatan, millet, sakarya edalarıyla anlatır.

Ayda 1000 tanesini 300 lira gibi bir paraya satabilirsek,

!!! İşte o zaman para kazanmış oluruz.

Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye44 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Oncelikle bir onceki yazimdaki hatayi duzelteyim arkadaslar vermis oldugum yillik 150 ton rakami aylik olacak kusura bakmayin rakamlar milyarli olunca boyle seyler olabiliyor. Vetman kardeş benim mesajima daha ayrintili bir vevap yazarsan çok sevinirim kolay gelsin,Allah herkesin işini rastgetirir inşaallah.

Yeni Üye44 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Oncelikle bir onceki yazimdaki hatayi duzelteyim arkadaslar vermis oldugum yillik 150 ton rakami aylik olacak kusura bakmayin rakamlar milyarli olunca boyle seyler olabiliyor. Vetman kardeş benim mesajima daha ayrintili bir vevap yazarsan çok sevinirim kolay gelsin,Allah herkesin işini rastgetirir inşaallah.

Yeni Üye4 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 4Profil alanı EsnafProfil konumu Kütahya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
solucandan gübre alıp satmak,alıcı bulmak vede bu satıştan
kazanç elde etmek zor, hele hobi tarzı yaparım ek kazanç gibi olmaz öyle şeyler, onu yapacagına on tavuk al günde sana beş yumurta versin, yumurta vermedigi zamanda keser yersin afiyet olsun.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Esnaf
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - frontera206

Solucan gübresi %100 doğal gübre olduğu için organik tarım yapanlar tarafından çok tercih edilmekte. Çaykur 2014 yılı sonuna kadar çay üreticilerinin organik gübre kullanmasını şart koşmuş durumda. Bu da çay üreticilerini solucan gübresi kullanıma yöneltmiş durumda. Türkiyedeki bir firma 2014 yılı sonuna kadar üreteceği tüm gübreyi çaykura satmış durumda.

Vetman ben burayı anlayamadım normal hayvansal gübreler organik değiller mi ?

Sayın Frontera merhaba.

Hayvansal gübreler doğal bir gübre ama tarımda kullanılabilmesi için uygun koşullarda fermente olması gerekiyor. Siz büyükbaş gübresini direk toprağa atamazsınız çünkü içinde yabancı ot, zararlı maddeler vs. barındırır bu nedenle fermente olması gerekir. Fermente yapılması işleminde ise çiftçi bu gübreyi 6-8 ay dış ortamda bekletirler ama bu da uygun değildir, çünkü üzerine yağmur yağar, kar yağar ve gübre içindeki değerli maddeler suyla karışıp gider. Yığın olduğu için gübre için için yanar ve yine içinde bitkiye yararlı maddeler yüksek ısı nedeniyle yanar gider. Yani çok yararlı olan sığır gübresi bu şekilde içeriğindeki değerli maddelerin en az yüzde ellisini kaybeder ve çiftçi bunu kullanır ve çok memnun kalır.

Ama siz bu değerli büyükbaş gübresini içeriği hiç bozulmadan (içindeki yararlı maddeler yok olmadan) işlemden geçirerek solucana yedirirsiniz ve solucanın sölom sıvısı, sindirimi sağlayan yararlı mikroorganizmaları, enzimleri, doğal antibiyotikleri, hümik-fulvik asitleri yani bitki için yararlı tüm maddeleri de solucanla birlikte bu gübreye vermiş oluyorsunuz. Bu şekilde düşünürseniz bu gübrenin ne kadar değerli olabileceğini daha iyi anlayabilirsiniz. Yani solucan gübresinin ham maddesi (solucana verilmeden önceki hali) sığır gübresi. Siz değerli sığır gübresini solucana yedirerek mucize bir gübre elde etmiş oluyorsunuz. Bu nedenle özellikle çay üreticileri tarafından çok aranan bir gübre. Fındığın da organik gübre kullanılarak elde edilmesi projesi var ki organik gübre teminindeki zorluklar nedeniyle bu proje askıya alınmış gözüküyor.

Burada tam anlatamadığım bir husus var. Siz solucan işini ek iş düşüncesi ile yapmayı düşünürseniz 1.000- 2.000 sayılarıyla başlayıp zamanla sayınızı 500.000 gibi sayılara ulaştırabilirsiniz ki ondan sonra tatmin edici geliriniz olmaya başlasın. Yoksa 1.000 sayısı ile hemen gelir elde edersiniz anlamı çıkıyorsa bunu düzeltmem gerekir. Ama benim için gübre önemli değil solucanı üretip satarım düşünceniz varsa solucan çok hızlı ürer. Yapılan hesaplamalarda optimum şartlarda bir solucan yılda 16 kat artar denmektedir. Ama biz kendi denemelerimizde bunun çok daha fazla olduğunu gördük. Mesela bir denememizde 7 adet solucanın 90 günde 105 adet olduğunu gördük. Bunu çiftliğimizde değil de kendi evimizde denedik. Çiftliğimizde bu kadar hızlı üreme göremedik. Çünkü ortam ısısını 15 derecenin altına indirdiğinizde solucanların çiftleşmesi de mama tüketimi de azalıyor maalesef.
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Sayın Tyomro merhaba.
Matematiğiniz çok kuvvetli sanırım. Size bir hikaye anlatacağım. Bana bu hikayedeki son buğday sayısını söyleyebilir misiniz. Çünkü ben hesaplayamadım. Bir kral ile bilgin karşılıklı satranç oynamışlar. Bilgin kralı yenmiş. Kral demiş ki " Şimdiye kadar beni satrançta yenen olmadı. Sen yendiğine göre dile benden ne dilersen". Bilgin demiş ki "kralım ben sizden çok şey isteyemem. Şu satranç tahtasındaki ilk kareye 2 tane buğday ve yanındaki her kareye onun karesi kadar buğday verseniz bu bana yeter demiş" kral hemen atlamış ucuza kapattım düşüncesiyle "Bu kadarcık mı istediğin, o iş kolay, tamam" demiş. Hesaba başlamışlar. İlk kareye 2 buğday, ikinci kareye 4 buğday, üçüncü kareye 16 buğday.... Satranç tahtasında 64 kare olduğuna kadar kaç buğday vermesi gerekiyor kralın? Bunu bana söyleyebilir misiniz?

Bu hikayeyi anlatma nedenim solucanların da bu şekilde katlanarak çoğalması. Bir solucan her üç ayda bir 3-4 yumurta (kokon) bırakıyor ve bir yumurtadan 3-5 yavru solucan çıkıyor. İyi bakımda bu yavruların çoğu yaşayabildiği gibi 1-2 tanesi de yaşayabiliyor. 1.000 adet solucan iyi bir bakımda kaç bin solucan olur, bunu bana söyleyebilir misiniz?

Mehmet AKSOY Bey'i iyi tanırım. Alıntıladığım yazıyla ilgili yorum yapmak istemiyorum.

Gübre fiyatını hesaplarken en üst rakam olarak 2.5 tl demişsiniz. Ama Tekzen'de solucan gübresinin kg fiyatı 24.90 TL. (Bir kaç arkadaş başka bir sitede bunun gerçek olamayacağını belirtince ben de fotoğrafını eklemek zorunda kaldım. http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/32156-3.htm#post1259733 68. mesaj) Bu pazarlama becerinize göre değişebiliyor yani. Hesabınızı bir de bu fiyata göre yaparsanız ne olur :))

Değerli dostum. "Bir işi düşünürken matematiğe önem vermek gereklidir" demişsiniz. Çok haklısınız. Sakın yukarıdaki yazılarımdan alınarak farklı yorumlar yapmaya kalkmayın lütfen. Matematiğe önem verirken farklı pencerelerden de bakın demek istedim.

Diğer yazılara da zaman buldukça cevap yazacağım. Şimdilik bu kadar... Selamlar... Saygılar...

Dış web 1 bağlantı

Yeni Üye18 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 18Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
arkadaslar ben şuan işsizim sermayemde yok ben bu solucanları alıp kendi evimde baksam bu solucan ve gübreleri kime satabilirim istanbulda yaşıyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 16Profil alanı İmalatProfil konumu Kocaeli, Türkiye

Profil bağlamını gör →
arkadaşlar bende bu iş araştırıyorum uzun süredir.izmit derince yarımca çevresinde düşünen varsa benimle iletişime geçebilirler.fikir alışverişinde bulunuruz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Yeni Üye16 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 16Profil alanı İmalatProfil konumu Kocaeli, Türkiye

Profil bağlamını gör →
arkadaşlar maliyete sadece solucanı yazmışsınız.acaba gübre bedevamı.onu araştırdınızmı.çoğu yerde altın gibi fiatı var.kasasının 500 tl olduğu yeerleri biliyorum.enfazla 2 ton çeker.bu maliyetide göz önüne alın

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Yeni Üye9 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 9Profil alanı TicaretProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
sadece yazmak icin bişeyler yazayım hic yazılara katılmadım ama rus arkadaşının deyerını bil derim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gairdneri
arkadaşlar maliyete sadece solucanı yazmışsınız.acaba gübre bedevamı.onu araştırdınızmı.çoğu yerde altın gibi fiatı var.kasasının 500 tl olduğu yeerleri biliyorum.enfazla 2 ton çeker.bu maliyetide göz önüne alın

Sayın Gairdneri merhaba.
Solucan üretimi için evsel atıkları kullanabilirsiniz. Bu size bedavadır. (Soğan ve narenciye kabukları kullanılmamalı bu çok önemli)

Gübre üretimi için özellikle büyükbaş gübresi üretilen yerlerde üretim yapılmalı ki hem hammadde ucuz olsun hem de nakliye vs. gideriniz olmasın. Planlamayı buna göre yapmanız gerekir tabi.

Biz daha önce elde ettiğimiz büyükbaş gübresini bedava dağıtıyorduk ama şimdi kendimiz işliyoruz. Bu nedenle bize bedavaya geliyor. Ama çevremizde büyükbaş gübresinin römorku (ortalama 4 ton )150 tl.

Gübre üretimine yatırım yaparak başlamak için zaten solucan sayınızın en az 50.000 civarında olması gerekir. Biz bu sayıya ev ortamında az sayıdaki bir solucan ile başlanabileceği düşüncesindeyiz.

Selamlar... Saygılar...

Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ideal_ist_
sadece yazmak icin bişeyler yazayım hic yazılara katılmadım ama rus arkadaşının deyerını bil derim

Değerli arkadaşım merhaba.

Bizim rus arkadaşımız mevcut değildir. Biz %100 yerli bir firmayız. http://www.madrasol.com/default.aspx
Selamlar... Saygılar...
Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 alıntı

Dış web 1 bağlantıAlıntı 1 bölüm

Yeni Üye5 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 5Profil alanı ReklamProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın Vetman996,

Para kazanmayı düşünürken matematiği göz ardı eden kişi para kaybeder.

Onu ya da bunu hesaba katmayalım da bu işi düşünen arkadaşlara gelin şunu söyleyelim.

Bu işi yapan Mehmet Bey'in 200 milyar solucanı var. Yılda 5 Milyon Ciro yapıyor.

Yani sizin 200 milyon tane bile solucanınız olsa 5 bin lira ciro yaparsınız yılda.

50 milyon TL sermaye koyarsanız bu yıl sadece 5 bin TL ciro elde edersiniz.

Yani bu işte çok büyük bir sermayeniz ve dayanma gücünüz yoksa para kazanamazsınız.

Bu sitede 50 Milyon TL sermayesi olan arkadaşımız olmadığından dolayı gönül rahatlığıyla yazabiliriz ki,

Bu işten ancak solucan satışı yaparak para kazanabilirsiniz.

Yani bu işten para kazanamazsınız.

Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Üye242 yazı
Yazar bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tyomro
Sayın Vetman996,

Para kazanmayı düşünürken matematiği göz ardı eden kişi para kaybeder.

Onu ya da bunu hesaba katmayalım da bu işi düşünen arkadaşlara gelin şunu söyleyelim.

Bu işi yapan Mehmet Bey'in 200 milyar solucanı var. Yılda 5 Milyon Ciro yapıyor.

Yani sizin 200 milyon tane bile solucanınız olsa 5 bin lira ciro yaparsınız yılda.

50 milyon TL sermaye koyarsanız bu yıl sadece 5 bin TL ciro elde edersiniz.

Yani bu işte çok büyük bir sermayeniz ve dayanma gücünüz yoksa para kazanamazsınız.

Bu sitede 50 Milyon TL sermayesi olan arkadaşımız olmadığından dolayı gönül rahatlığıyla yazabiliriz ki,

Bu işten ancak solucan satışı yaparak para kazanabilirsiniz.

Yani bu işten para kazanamazsınız.

Saygılarımla,

Sayın Tyomro merhaba.

Mehmet Bey şunu da diyor "5 yıl önce 500 bin solucanla işe başladık. Şuan 200 milyar solucanım var" diyor.

500.000 solucan günümüz rakamıyla 25 krşx500.000 dersek = 125.000 tl yapar bu solucan alırken yatırdığı rakam diyelim.

5 Yıl sonra 25 krş x 200 milyar = ............? Siz hesaplayıverin. Çünkü Sizin matematiğiniz daha kuvvetlidir. Bu da solucanlarının şimdiki değeridir.

Yukarıdaki sadece solucandan elde edilen kazanç (25krşx 200 milyardan yatırdığı 125.000 tl yi çıkarmak gerekir). Bir de bunun gübreden elde edilen kazancı var ki, bunları da hesaba kattığımızda korkunç kar ortaya çıkıyor.

Boşuna demiyorum kardeş. Bu işe keşke daha önce başlasaydım diye. Bu arada belirteyim. Ben solucanlarımın bir kısmını Mehmet Bey'den aldım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar....
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm

Yeni Üye18 yazı
Yazar bağlamı

Topluluk katkısı 18Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
sayın vetman996 ben bu işi ilk önce evimin balkonunda yapmak istiyorum şuan işsizim ve güzel bir mesleğim olsun istiyorum yazıları okudukca bu işi yapabileceğime olan inancım artıyor lütfen bana yardımcı olurmusunuz. bu işe ilk nerden başlamam ve ne yapmam gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet