Çalıştıracağım Elemanlardan Senet Alırsam - Sayfa 2 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Çalıştıracağım Elemanlardan Senet Alırsam
 2 

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
08/10/2013 :  22:26:30

Çalıştıracağım elemanlardan senet alırsam yanlış yapılmasını engelleyebilir miyim?

Bugün biliyorsunuz herkes ** ve art niyetli...
Ben işyeri ve işyerleri kurmaya çalışıyorum...Bu amaçla bir şeyler yapmak istiyorum...Tabi ki siciline bakacağım ve aç ne olduğu belirsiz insanları çalıştırmak istemiyorum.

Ben işin başına koyacağım kişinin en az altında bir aracı ve aylık 2000 tl civarında bir maaş vermeyi hedefliyorum.

Çalıştıracağım kişilerden bana yanlış yapmaması senet alsam 50.000tl olmak üzere 5 senetle toplam 250.000tl lik senet almayı planlıyorum ve babası da kefil olacak...

Senet aldığım zaman bana yanlış yapılmamasını engeller mi?
Çünkü en ufak yanlış yaptığı zaman kendinin ve babasının malı tehlikeye girecektir.
demek istediğim şu senet alırsam kefilli...Yanlış yapılmayı engeller mi?

ve biliyorsunuz bugün bazıları şunu diyor 900tl den de maaş vermiyorlarmış sektörde..

ve ayrıca da ben güvenemiyorum kimseye çünkü herkes art niyetli...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul
turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  16:09:37
Ayrıca senet almak suç olsaydı , BUGÜN herkes içerde olurdu...

svancis
Yeni Üye

Toplam 82 yazı
09/10/2013 :  16:39:54
hocam iş hukukun da o senetin bir hükmü yoktur işe girmek için mecbur tutuldum dediği an elemanın senet hükmünü yitirir....
fakat ipotek isteyebilirsin eleman herhangibir zarara ugratırsa calarsa ipotek elinde oldugu için zararını tazmin edebilirsin..
serkan

Yerleşim : Türkiye / Ankara
hkan58
Yeni Üye

Toplam 67 yazı
09/10/2013 :  16:47:47

İmzalattığınız senetlerin yasal olarak hiç bir geçerliliği yok . çalışaya ihtiyaçım vardı açtım... mecbur kaldım imzaladım derse hiç bir yasal hukmu kalmıyor senetin.. kefil ile yapmaya çalıırsan da çalıştıracak eleman bulamazsın. bence alaçağın elemanların referans ları ile işe al..
hakannnnn

Yerleşim : Türkiye / Sivas  |  Meslek : Satış / Pazarlama
turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  17:01:26
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hkan58
İmzalattığınız senetlerin yasal olarak hiç bir geçerliliği yok . çalışaya ihtiyaçım vardı açtım... mecbur kaldım imzaladım derse hiç bir yasal hukmu kalmıyor senetin.. kefil ile yapmaya çalıırsan da çalıştıracak eleman bulamazsın. bence alaçağın elemanların referans ları ile işe al..

maaşı yüksek vericem...kefilli bulucam...kefil olduğu zaman referans demektir.

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  17:04:46
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - svancis
hocam iş hukukun da o senetin bir hükmü yoktur işe girmek için mecbur tutuldum dediği an elemanın senet hükmünü yitirir....
fakat ipotek isteyebilirsin eleman herhangibir zarara ugratırsa calarsa ipotek elinde oldugu için zararını tazmin edebilirsin..

kefil olursa zararımı karşılayamaz mıyım?

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  17:23:21
Sevgili Turbolinea yaşını bimiyorum mezuniyetini bilmiyorum fakat anlaşılan hayallerin büyük ancak hayallerinin büyük olması yeterli değil :) Sana tavsiyem önce bir Girişimciik eğitimi al. Yada bilgiye ulaşmak artık kolaylaştı. İş hukuku konusunda araştırmalar yap. Herşeyin başı eğitim eğitim... Yoksa benim anlattıklarım askıda kalacak biliyorum
Kaliteli ve ciddi İşverenler aslında çalıştırdıkları işçilerle 4857 sayılı iş kanunu gereği Belirli veya Belirsiz süreli iş sözleşmeleri imzalarlar.
Bu sözleşme zaten işçiyi ve işvereni belli kanunlar çerçevesinde korur.
Çalıştırdığın işçiye zimmet ettiğin demirbaş araç techizat için zimmet tutanağı imzalatırsın.

Girişimci insanlar iyi bir yönetici, yetki devri yapabilen insanlardan oluşur.

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  17:27:51
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Sevgili Turbolinea yaşını bimiyorum mezuniyetini bilmiyorum fakat anlaşılan hayallerin büyük ancak hayallerinin büyük olması yeterli değil :) Sana tavsiyem önce bir Girişimciik eğitimi al. Yada bilgiye ulaşmak artık kolaylaştı. İş hukuku konusunda araştırmalar yap. Herşeyin başı eğitim eğitim... Yoksa benim anlattıklarım askıda kalacak biliyorum
Kaliteli ve ciddi İşverenler aslında çalıştırdıkları işçilerle 4857 sayılı iş kanunu gereği Belirli veya Belirsiz süreli iş sözleşmeleri imzalarlar.
Bu sözleşme zaten işçiyi ve işvereni belli kanunlar çerçevesinde korur.
Çalıştırdığın işçiye zimmet ettiğin demirbaş araç techizat için zimmet tutanağı imzalatırsın.

Girişimci insanlar iyi bir yönetici, yetki devri yapabilen insanlardan oluşur.

yaşım 29 kardeşim...işyerlerimi kuramadığım için şu an lise mezunuyum...çünkü okusam da bir şey değişmeyecek...önemli ticarette bir şeyler yapmak.

büyük işler yapacakkken insanların yanlışlarından ötürü hiçbir şey yapamadım.

yanımda çalışan eleman benden daha girişimciydi 250.000tl para biriktirdi...bense halen açım.

en iyisi bir avukat ile hareket etmek...ama emin ol ki insanlar çok kötü niyetli.

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  17:31:57
işi bıraktı diyelim...ben zararım nasıl karşılayacağım?

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  17:53:03
şu an iş yapmıyorum kafam rahat ama iş yaparken de birilerine güvenmek gerekiyor...

ama siz de söylüyorsunuz kimin ne yapacağı belli olmaz? kime nasıl güveneceğim? büyümek bir şeyler yapmak isteniyorsa daha çok işyeri ve eleman almak para kazanmak lazım...

bulunduğumuz ortamda insanların en az %50 si çok ama çok kötü niyetli...

ne yapabilirim?nasıl çıkış yolu bulabilirim?

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  17:53:10
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turbolinea

Ben uzun yıllar ilaç sektöründe görev yaptım. ve İşletme mezunuyum Çalıştığım bütün firmalar daha önce dediğim gibi 4857 sayılı iş kanunu gereği Belirli veya belirsiz süreli iş sözleşmesi yaparlar. Ayrıca Sözleşmenin içine birçok lehte ve alehte maddeler koyulması mümkün. Örnekbir sözleşmeyi neetten bulabilmen mümkündür.
Örneğin bırçok firma yetiştirdikleri personelin işi bırakmasını önlemek için tazminat şartı koyarlar.
Ayrıca teslim ettikleri her demirbaş için zimmet formu imzalarlar. ve İşçinin yaptığı harcamaları kayıt altına alırlar.

İş hukukunda geçerli olan kanunlar işçiyi koruduğu gibi işverenide korur.

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  17:58:44
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Ben uzun yıllar ilaç sektöründe görev yaptım. ve İşletme mezunuyum Çalıştığım bütün firmalar daha önce dediğim gibi 4857 sayılı iş kanunu gereği Belirli veya belirsiz süreli iş sözleşmesi yaparlar. Ayrıca Sözleşmenin içine birçok lehte ve alehte maddeler koyulması mümkün. Örnekbir sözleşmeyi neetten bulabilmen mümkündür.
Örneğin bırçok firma yetiştirdikleri personelin işi bırakmasını önlemek için tazminat şartı koyarlar.
Ayrıca teslim ettikleri her demirbaş için zimmet formu imzalarlar. ve İşçinin yaptığı harcamaları kayıt altına alırlar.

İş hukukunda geçerli olan kanunlar işçiyi koruduğu gibi işverenide korur.

iş sözleşmesinde kefil olabiliyor mu zararı tahsil etmek için...
ve ayrıca iş sözleşmesine uymazsa kişi tazminatın tahsili için ilk iş mahkemesine mi yoksa icraya verip tahsil edilebilir mi?
kefil olmadığı zaman boştur...gerçi kefil de de bir şey yoksa o da boştur...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  18:13:44
Sevgili Turbolinea Allah yolunu açık etsin kardeşim. Umarım hayallerini gerçekleştirirsin. Sana tek diyeceğim araştırıcı ol şuanki kişilik özelliklerini biraz geliştirisen çok ufak bir ihtimalde olsa başarılı olacağına inanıyorum

'Keşke'Leri Sevmem !!

aykutfix
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
09/10/2013 :  18:42:42
turbolinea çok hızlı yol alıyorsun daha dün 80000 binle benzinlik, galeri vs. açıyordun, bugün işçilerinden 250000 tl senet alıyorsun babasını da kefil yapıyorsun. Allah aşkına kardeş ne içiyorsan sen özelden mesaj at ben de dünyaya senin gibi bakmak istiyorum...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  18:52:15
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aykutfix
turbolinea çok hızlı yol alıyorsun daha dün 80000 binle benzinlik, galeri vs. açıyordun, bugün işçilerinden 250000 tl senet alıyorsun babasını da kefil yapıyorsun. Allah aşkına kardeş ne içiyorsan sen özelden mesaj at ben de dünyaya senin gibi bakmak istiyorum...

şu an yapmasam da ilerdeki planım bu...

aykutfix
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
09/10/2013 :  19:00:47

şu an yapmasam da ilerdeki planım bu...

[/quote]ilerdeki planın ne...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  19:08:19
İnsan gönlü işte yapıp yapamayacağını düşünmeden herşeyi ister hayal eder. İnsanların hayallerini kırmadan kendilerinde farkındalık yaratacak bir ilaç çıksa keşke
Ancak objektif olarak düşünmek gerekiyor.

Uzun süredir sitedeyim ve yaptığım iş itibariyle yazılanlardan az çok insan karşısındaki insanın nitelikleri hakkında fikir sahibi olabiliyor

'Keşke'Leri Sevmem !!

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  19:23:36
Alıntı Yapılan Metin:
İnsan gönlü işte yapıp yapamayacağını düşünmeden herşeyi ister hayal eder. İnsanların hayallerini kırmadan kendilerinde farkındalık yaratacak bir ilaç çıksa keşke
Ancak objektif olarak düşünmek gerekiyor.

Uzun süredir sitedeyim ve yaptığım iş itibariyle yazılanlardan az çok insan karşısındaki insanın nitelikleri hakkında fikir sahibi olabiliyor

benim ki hayal değil...herkesin yapacağı bir iştir...

mesela araba üretimi yapacağım demiyorum...araba alıp satacağım diyorum...

üretimi herkes yapamaz ama satışı herkes yapar...

petrol kuyusundan akaryakıt işleyip petrol kuyum olsun istemiyorum...kiralık şartları uygun akaryakıt istasyonu tutup çalıştırmayı düşünüyorum...bunu herkes yapıyor çünkü...ama kalkıp da petrol kuyusunu kimse yapamaz...

anladın mı?boş hayel değil.

icrada uygun biten araçlar olmadığı için iş anlamında büyüme kaydemiyorum ama sermayem yüksek olduğu zaman ucuz araç da düşürebileceğim...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  19:29:10
Üniversitede hocam Girişimcilik dersinde iş fikirleriyle ilgili konuda fikir öne süren arkadaşlara Çok basit bir soru sorardı "NASIL YAPACAKSIN" eğer bu soruya somut ve tatmin edici yanıt verilemiyorsa fikir olgunlaşmamış yada Fizibl (yapılabilir) değil derdi. Kulakları çınlasın

'Keşke'Leri Sevmem !!

aykutfix
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
09/10/2013 :  19:32:12
elinde 1 milyon liran varsa yapmayı düşündüğün şeyler kısmen gerçektir. ama elinde 50000 tl varken trilyonluk iş yapacağına inanmak uçuk hayaldir. yine de umudunu kaybetme...

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  19:40:03
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aykutfix
elinde 1 milyon liran varsa yapmayı düşündüğün şeyler kısmen gerçektir. ama elinde 50000 tl varken trilyonluk iş yapacağına inanmak uçuk hayaldir. yine de umudunu kaybetme...

zamanla olacak...ve ayrıca ailemden de alacağım...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  19:44:30
Alıntı Yapılan Metin:

Nasıl yapacaksın ?

'Keşke'Leri Sevmem !!

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  19:54:47
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Nasıl yapacaksın ?

para biriktirerek...küçükten iş kurarak...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  20:00:20
Bu da iyi bir aşama sayılır Turbolinea kardeşim

'Keşke'Leri Sevmem !!

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
09/10/2013 :  20:08:08
Sistemin çoğu yer tarafından yapılıyor olması etik ve yasal olduğu anlamına gelmez.Kesinlikle çalışanın işyeri bağlılığını bitirir.Size yanlış yapacağı yoksada elbet bir açığınızda size yanlış yapar yada işi bırakır.

İşçinin güven vermemesi sebebi işverende olabilir ki bence bu oran %70 tir.Siz nekadar donanımlısınız ? Yanınıza aldığınız elemena ne katıyorsunuz ?Siz ona güven veriyormusunuz ?

Ülkemizde parası olanın düdüğü çaldığının bi kanıtıda budur aslında ama ticaret yapabilmek için gerektiğinde muhasebeci,ik sorumlusu,girişimci,sektörün ustası gibi meziyetleriniz olmalı.

Bu donanımlara sahip değilseniz ama paranız varsa ve kimseyede güvenmiyorsanız ticaret yapmayın.Ticaret=Risk

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
09/10/2013 :  20:21:12
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Sistemin çoğu yer tarafından yapılıyor olması etik ve yasal olduğu anlamına gelmez.Kesinlikle çalışanın işyeri bağlılığını bitirir.Size yanlış yapacağı yoksada elbet bir açığınızda size yanlış yapar yada işi bırakır.

İşçinin güven vermemesi sebebi işverende olabilir ki bence bu oran %70 tir.Siz nekadar donanımlısınız ? Yanınıza aldığınız elemena ne katıyorsunuz ?Siz ona güven veriyormusunuz ?

Ülkemizde parası olanın düdüğü çaldığının bi kanıtıda budur aslında ama ticaret yapabilmek için gerektiğinde muhasebeci,ik sorumlusu,girişimci,sektörün ustası gibi meziyetleriniz olmalı.

Bu donanımlara sahip değilseniz ama paranız varsa ve kimseyede güvenmiyorsanız ticaret yapmayın.Ticaret=Risk

Haklısın arkadaşım ellerine sağlık

'Keşke'Leri Sevmem !!

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  20:29:07
Alıntı Yapılan Metin:

ama insanlar kötü niyetliyse başka çözümün var mı?

sitede de bahsediyorsun...bir insanın nerede ne yapacağı belli olmuyor...çünkü art niyetli sayısı haddinden fazla...

her 2 kişiden 1'i çok ama çok kötü niyetli olduğu zaman kime nasıl güvenebilirsin?

formülü varsa bana da öğret...

tarkan34
Üye

Toplam 145 yazı
09/10/2013 :  20:31:57
sayın masal06 sabrınıza hayranım :)
200620062006

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  20:35:17
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tarkan34
sayın masal06 sabrınıza hayranım :)

işi bilen temiz sicilli eleman alırsam o elemanın bana çok katkısı olacağına inanıyorum.çünkü her şey elemanda bitiyor...eleman yanlış yapmadıktan sonra asla iş yönünde sorun yaşamam.

1- paran olacak cebinde...
2- parayı nasıl kullanmayı bileceksin...
3-işyerinin konumu veya reklamı
4-işi bilen elemanla hareket etmek...

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
09/10/2013 :  22:14:06
Sen çok sağlam bir kazık yemişsin acısıda hala taze sanırım.Sen buraya takılı kaldıkça çoğu yerde açık verirsin sen insan tanımasını,yönlendirmesini,eğitmesini bilmelisin.

Tabii bi gün evladın evlenmesi gibi uçup gideceğinide bilip planlarını ona göre yapacaksın.Tek bir adama işi bağlayıp o gidince herşey bitiyorsa.Bu sistemi kuranda yani sende sorun vardır.

Bunu korumanın bazı yolları olabilir ama bu tamamen güvensiz ortam yaratacak yollarla olmamalı.

turbolinea
Üye

Toplam 209 yazı
09/10/2013 :  22:59:17
Alıntı Yapılan Metin:
Sen çok sağlam bir kazık yemişsin acısıda hala taze sanırım.Sen buraya takılı kaldıkça çoğu yerde açık verirsin sen insan tanımasını,yönlendirmesini,eğitmesini bilmelisin.

Tabii bi gün evladın evlenmesi gibi uçup gideceğinide bilip planlarını ona göre yapacaksın.Tek bir adama işi bağlayıp o gidince herşey bitiyorsa.Bu sistemi kuranda yani sende sorun vardır.

Bunu korumanın bazı yolları olabilir ama bu tamamen güvensiz ortam yaratacak yollarla olmamalı.

yanlış bir değil ki...sürekli insanlar yanlış yapıyor...bana başka bir yolu varsa göster...

mesela yanımızda çalışan bir eleman vardı...gerçi kazık atmadı ama yanlış olduğu belliydi...bir yere gönderiyordum gitmiyordu...yolladdığım yerin aksine gidiyordu.oysa ki bana asıl amacı yarım etmedi...yalan söylüyordu sürekli...böyle bir adamla nasıl yapabilirim ki bana darbe vurmadı güvendim lafımı söyledim şuraya gittim diyee...2 olayda anneme söyledi ve beni annemle kavga ettirdi.

bu yaşadığım en hafif olay...yaşadığım hangi kötü olayı anlatabilirim ki?

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.52 saniye.
11:38:52, 11 Kasım 2025, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım