Küçük Dükkan : Büyük Ciro - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Küçük Dükkan : Büyük Ciro


Bartoloucci
Üye

Toplam 1347 yazı
04/10/2009 :  22:26:12 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Kiminin dükkânı 5 metrekare, kiminin ise 20... Ama bu küçücük dükkânlarda yarattıkları özel lezzetlerle paraya para demiyorlar.
İstanbul'un dört bir yanında bulunan lezzet noktaları başarıları ile parmak ısıttırıyor. İş, sanat ve spor dünyasının tanınmış simalarının kapısında kuyruk olduğu Diyarbakırlı Çetin Ailesi'nin dürümcü dükkânı, 142 yıldır aynı yerde hizmet veren Sirkeci'deki Filibe Köftecisi, 1969 yılından beri tek bir dükkânla ayakta duran ve rekor satışlara imza atan Ali Usta Dondurmacısı, İnci Profiterol, Barış Büfe, Bulgar'ın Kaymağı bu lezzet duraklarından sadece birkaçı.

CEO'LARI KUYRUĞA SOKTU
Geçim sıkıntısı çektikleri için 1997 yılında Diyarbakır'dan İstanbul'a göç eden Çetin Ailesi, kendi üretimleri olan dürümle ününe ün katıyor. Yasin Çetin ve dört kardeşinin babalarının, "Bizim işimiz kebap. Bildiğimiz işi yapalım" öğüdünü dinleyerek İstanbul Fulya'da dürüm arabası ile başladıkları satışa bugün yaklaşık 30 metrekarelik dükkânlarında devam ediyor. Yedi ay önce geçtikleri dükkânlarının müdavimleri arasında kimler yok ki... CEO'lardan ünlü mankenlere, sanatçılardan sporculara kadar Türkiye'nin ünlü simaları akşam saatlerinde dükkânın önünde kuyruk oluyor. Çetin kardeşler bu nedenle de dükkânlarının ismini de Meşhur Fulya Dürümcüsü koymuş. Onları meşhur eden el arabalarını da dükkânın başköşesine yerleştirmişler. O araba şimdi onların mangalı...



Çetin, "13 yıl el arabasında satış yaptık. İlk müşterilerimiz taksici ve öğrencilerdi. Kısa sürede ünümüz kulaktan kulağa yayıldı. CEO'lar, sporcular, sanatçılar, mankenler el arabamızın önünde sıraya girip dürüm bekler oldu. 7 ay önce de bu dükkâna geçtik" diyor. Hafta içi günde yaklaşık 750 adet dürüm satılan dükkânda, hafta sonları rakam bin adedin üzerine çıkıyor. Aylık cirolarının 150 bin TL civarında olduğunu ifade eden Çetin, yaklaşık 30 metrekarelik dükkânlarının tüm aile üyeleri ve 10 çalışanı da dâhil olmak üzere 60 kişinin geçimini sağladığını söylüyor.
Çetin, dürümlerinin yatırımcıların da dikkatinden kaçmadığını söylüyor ve bayilik talepleri aldıklarını anlatıyor. Çetin, "Önümüzdeki 2 yıl içinde şubeleşmeyi düşünüyoruz" diyor.

GÜNDE 2500 PROFİTEROL
Arnavut kökenli Lucas Zigoridis tarafından kurulan ve 1944 yılından beri Beyoğlu'nda aynı yerde hizmet veren İnci Profiterol'ün sahibi Musa Ateş, 12 yaşından beri burayı ayakta tutuyor. Yaklaşık 45 metrekarelik bir mekânda hizmet veren İnci Profiterol'ün de müdavimleri oldukça fazla. Günde 2 bin-2 bin 500 porsiyon profiterol satılan dükkânda kışları ise bu rakam daha da yükseliyor. Kışın 3 bin 500 porsiyon satış yapan İnci Profiterol'ün başka şubesi bulunmuyor. Buna rağmen porsiyonu 5 TL olan profiterol satışından işletmenin elde ettiği ciro ise yaptığımız hesaplamalara göre yaklaşık 375 bin TL.


BEŞ SAAT İÇİNDE 300 PORSİYON KÖFTE SATIŞI

1867 yılında Filibe'den gelen aile büyükleri tarafından kurulan Meşhur Filibe Köftecisi, 142 yıldır Sirkeci'de hizmet veren bir marka. Babasının ölümünden sonra işlerin başına geçen Münevver Erpak, ailenin dördüncü kuşağı. Onların ünü, köftelerinin 140 yıldır değişmeyen lezzeti. Köfte reçetesini sır gibi saklayan Filibe Köftecisi, sadece 11:00 ile 16:00 arasında açık. Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından pek çok müdavimi olan Meşhur Filibe Köftecisi'nin mönüsü köfte, piyaz, çoban salata ve tatlıdan oluşuyor. Yaklaşık 20 metrekarelik dükkânda beş saatte porsiyonu 7 TL'den 300 porsiyon satıyor. Salata içecek gibi ürünler de eklendiğinde Filibe Köftecisi'nin aylık cirosu bizim hesaplamalarımıza göre yaklaşık 90 bin TL. Münevver Erpak, "Tarifimiz 1867 yılından beri değişmedi. Tarif ustalardan ustalara geçerek aynı tat ve şekilde devam etmemizi sağlıyor" diyor. Şube istekleriyle karşılaştıklarını belirten Erpak, "Kalite ve tadın bozulabileceği düşüncesiyle buna karşıyız. Ancak kendimizin işlettiği Anadolu yakasında şube açma düşüncesine sıcak bakıyoruz" açıklamasını yapıyor.


GÜNLÜK 1 TONA YAKIN DONDURMA SATIŞI
1969 yılında Moda'da 15 metrekarelik bir dükkânda dondurma yapıp satmaya başlayan Ali Usta Dondurma'nın Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında müdavimleri bulunuyor. Halen 29 yıl önce taşındığı 45-50 metrekarelik dükkânında müdavimlerine hizmet veren Ali Usta Dondurma'da dondurmanın kilosu 35 TL. Moda Ali Usta Dondurma'nın sahibi Ali Kumbasar ser verip sır vermese de günlük satışının 1 ton seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Yaptığımız hesaplama ile ayda yaklaşık 1 milyon TL ciro yaptığını tahmin ettiğimiz dükkânın ününün kulaktan kulağa yayıldığını söyleyen Moda Ali Usta Dondurma'nın sahibi Ali Kumbasar, "Kış ayları bile satışlarımızı etkilemez" diyor. Şimdiye kadar hiç şube açmayı düşünmeyen Kumbasar da artık büyümenin zamanının geldiğini düşünüyor. Ama o da diğer meşhur dükkânlar gibi şubesini kendi açma taraftarı... "Önümüzdeki yıl içinde kendimizin işlettiği bir şube açmayı düşünüyoruz" diyen Kumbasar'ın dondurmasını ünü İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya'nın çeşitli basın organlarında bile yer almış.


BİR TOST BİR AYRANDAN AYDA 90 BİN TL CİRO
1976 yılında Mehmet Zeki Yıldız tarafından, Şaşkınbakkal'ın ilk büfesi olarak açılan 11 metrekarelik Barış Büfe, bugün Anadolu yakasında dört şubeye sahip. Hepsi de küçük küçük dükkânlar. Yıldız ailesi küçücük dükkânlarına mal yetiştirebilmek için imalathane bile kurmuş. 1986 yılında açılan imalathanede üretilen ayran, beyaz peynir, taze kaşar, yoğurt ve kavurma gibi büfenin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Kapısında sürekli kuyruk olan Barış Büfe'de ikinci kuşak yönetici Barış Yıldız'ın verdiği bilgiye göre döner, sosisli gibi ürünlerin dışında sadece bir şubede günde 150 tost satılıyor. Büfede bir tost ortalama 2.5 TL. Buradan yola çıkarak bir tost, bir içecek üzerinden hesap yaptığımızda şirket sadece tost alan müşterilerinden günde yaklaşık 3 bin TL para kazanıyor. Aylık kazanç ise ortalama 90 bin TL. Büfenin tost gibi döner ve sosisli gibi ürünleri de çok satıyor. Şaşkınbakkal, Çiftehavuzlar, Etiler ve Küçükyalı olmak üzere 4 tane şubeleri olduğunu belirten Yıldız, büyüme planlarının yeni kendi şubeleri ile sınırlı olacağının sinyalini veriyor.


KİBRİT KUTUSU KADAR DÜKKÂN ABD'DEN BİLE SİPARİŞ ALIYOR

1895'ten beri Beşiktaş Tarihi Balık Çarşısı Meydanı'nda yer alan "Bulgar'ın Kaymağı" kahvaltı salonu salaş ortamı, özel üretim manda kaymağı ve bal gibi ürünleri ile 115 yıldır ayakta duruyor.
Dedeleri Balkan Harbi'nde Bulgaristan'dan Beşiktaş'a göç eden Pando Şestakov'un dünyanın her yerinden ve İstanbul'dan müdavimleri var. Emirgan'da şimdi Lale Bahçesi olan arazide, eskiden mandıralarının ve 150 baş hayvanlarının olduğunu belirten Şestakov, "Benden sonra işin başına geçecek kimse yok. Eskiden sadece günde 200-300 tane yoğurt satardık. Şimdi herkes her işi yapıyor" diyor. Tüm ürünleri kendi özel imalatı olan Pando Amca'nın mönüsü yumurta, bal, manda kaymağı ile eşinin yaptığı ev yapımı reçellerden oluşuyor. Dubai, Fransa ve Amerika'dan özel olarak kaymak siparişi alan Pando Şestakov, İngiliz Wallpaper, BBC, Fransız gurme dergileri, Alman televizyon kanalı gibi basın organlarında bile yer almış. (Referans)


kaynak : http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=11&ArticleID=1146306&Date=04.10.2009
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
mcsoft
Üye

Toplam 422 yazı
05/10/2009 :  12:54:34 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
böyle yazılar okudukca insan şevke geliyor.
Allah bereket versin.
webmaster...

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
togayhan67
Üye

Toplam 128 yazı
05/10/2009 :  18:20:50  Alıntı
İnsanlar yemek zorunda...

Yerleşim : Türkiye / Zonguldak  |  Meslek : Diğer
Bartoloucci
Üye

Toplam 1347 yazı
11/10/2009 :  20:14:52  Alıntı


biz de bir çorbacı mı açsak 24 saat açık tutsak..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
bayramturel
Üye

Toplam 106 yazı
11/10/2009 :  23:37:47  Alıntı
yok kardeş yok çok çok iyi çorbacı,dürümcü,dondurmcı neyse artık olsan da bu zamanda bırakın markalaşmayı 3-5 bişey kar yapıyorsanız günde 2 rekat şükür namazı kılın derim.Yukarda adı geçen yerlerin tanınmasının nedeni eskiden insanlar(eskiden dediim 10 sene önce)damak tadına önem veryordu yani azda olsa kaiteyi arıyordu.şimdi ise öyle değil maalesef karnım doysun da nasıl doyarsa doysun mantığı var lezzetliymiş,sağlı ortamda üretilmiş bunların hiç bir önemi yok.2 ay önce pastane kapattık gözlemlediğim bunlar

Yerleşim : Türkiye
3.cadde
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
12/10/2009 :  00:14:54  Alıntı
Evet insana hakikaten şevk veriyor ve "Acaba bizdemi yapsak" durumları oluyor..
Hepsi asırlık yerler bayramturel arkadaşında dediği gibi özetle paradan ucuzdan haber verin siz.. bir şekilde altında da başka şeylerde vardır reklam bile kokabilir bilemeyiz ama herşeyde mümkün...

Haa bu arada bilenler bilir filibe köftecisinin ustası (Adem usta) bir ara işten ayrıldı kendi dükkan açtı oğlu ile birlikte kavacık civarında.. Lezzet farkı yok ve hatta eti aldıkları kasap dahi aynı ...Sonuç mu? kapandı,olmayınca olmuyor işte.. Allah yürü ya kulum diyecek bir kere... Kalite güven sağlık mutlaka önemli hatta ekonomi dahada önemli ama artık devir epeyce değişti.. Gemisini kurtaran kaptan misali. yer, konum olayına hiç girmiyorum bile yıllarca o işte uğraşmış bir insan tutup dağın başına zaten kurmaz köfteci dükkanını.. Alışkanlıklardan hele hiç bahsetmiyorum bazı insanlara kalite ne olursa olsun o mekanda bulunmak yemek yemek alışkanlık yapmıştır.

Hani hepimiz biliriz kahve köşelerinde hükümeti kurar dağıtır sonra koalisyon yapar oda olmadı yeniden seçime gidip yeni hükümeti kurarlar akşama kadar..Lak lak olsun işte.. aynı şekilde Lezzet, kalite ve sağlık bizim akşama kadar söylediğimiz şey ama sadece lafta ucuz nerdeyse iyi yada kötü ilk tercih orası oluyor.

1-2 gün önce haberle konu oldu ucuzluğun arkasından toynak eti çıktı diye.. ehh adam lokantasına kocaman asmış kavurma 2.5 TL Kebap 2 TL diye yiyen vatandaş yahu sen etin kilosu 20 lirayken nasıl satabiliyorsun kavurmayı bu fiyata diye sormuyor hiç??? Yiyormu kardeşim? Öyle bir yiyor ki Ağzını bile silmeden kalkıyor masadan!..kuyruk oluyormu bakın onu bilmiyorum.. Yedinmi derseniz Yemeden önce kesinlikle fiyat sorarım param olmadığı için değil ucuzsa neden ucuz olduğunu öğrenmek için (değerinden pahalıysa zaten yiyemem) sonra masadan kalkıp gitmek için.

Hayat süprizlerle dolu alan hesabı yapmanın mantığı yok Ticarettir sonuçta

Bilmem anlatabildim mi?

Bu haberde gıda üzerine yapılmış seçmece.. haber niteliği Restoran ve büyük lokantalara göre bir kıyaslama.. hepsinin gıda üzerine olması bundandır.

SAYGILAR...

İş hayatı bisiklete binmek gibidir. Ya sürekli pedal çevirirsiniz ya da düşersiniz...

Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez. (Robert E Wood)

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : Serbest meslek
Bartoloucci
Üye

Toplam 1347 yazı
07/11/2009 :  11:04:29  Alıntı
bulundugunuz şehirde çevrenizde benzeri para kazanan birçok işletme oldugunu göreceksiniz.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
fersoy
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
04/12/2009 :  10:44:41  Alıntı
Döner kebep v.b. gibi çok yaygın ürünlerin dışında daha yöresel olup , yaygınlaşmamış ürünlerin farklı illerde denenmesinde yarar görüyorum.

Yerleşim : Türkiye / Uşak  |  Meslek : Yöneticilik
Bartoloucci
Üye

Toplam 1347 yazı
06/12/2009 :  23:24:39  Alıntı
Allah herkese böyle bol iş nasip etsin
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
tslvys
Üye

Toplam 108 yazı
07/12/2009 :  00:16:35  Alıntı
sayın fersoy çok haklısınız
mesela hatayın meşhur döneri vardır.
döner dediğimede bakmayın aslında kalın lavaşın için döner marul soğan patates turşu sos ve mayonez koyup satıyolar ama bir tanesi insanı doyuruyo ve tanesi 3,5 lira
adamlar hatayda ğelip dükkanı açalı 1-1,5 yıl olmuştur katık döner diye.
ilk şubeleri memleketleri olan hatayda sonra izmite açıyolar şuanda 13 şubeleri var sadece izmitteki şubede bir ğünde 140 kilo tavuk döner 50 kilo civarındada et döner satıyolar.

ama yukarıda arkadaşların yazdığı ğibi allahta yardım edip yürü ya kulum diyecek
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakiler ibret olma...

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Sanayici
Bartoloucci
Üye

Toplam 1347 yazı
11/09/2010 :  14:19:10  Alıntı
Haklısın her şey kısmet işi
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
turcica
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
07/11/2010 :  15:40:19  Alıntı
Yukarıda sayılanların ürün olarak bir çok işletmeden farkı yok; dediğiniz gibi buradaki ince nüans marka olabilmeleri... Yani bilinebilirliğin ve tanınabilirliğin artmış olması!
Yoksa dürümün özelliği ne? kaymağı kendi mi yapıyor? Balparmak bal kullanması daha muhtemel vs. vs... Burada plasebo dediğimiz etmen ortaya çıkıyor; yani siz şartlanmış olarak gittiğiniz bir yerde damağınızın olduğu kadar beyninizinde doyuma ulaşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz.
Bunu bir örnek ile sonlandırayım: Ice Tea. İlk defa piyasaya girdiklerinde Türk toplumunun geleneklerine tamamen aykırı gibi duran ürün (soğuk çay) pozitif şartlandırma ve tüketicinin bilinç altına yönelik reklam bombardımanı ile Türkiye'de popüler içecek haline geldi. İnsan beyninin bilinç ve bilinç altı ihtiyaçlarına yönelik (yemek, yaşamak yani sağlık gibi...) her türlü işin yeterli özen ve reklam ile tutunmaması riskinin düşük olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Doktor
aysun4519
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
03/04/2018 :  15:27:54 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Evden para kazanmak isteyen.ev hanimlari ve ek is yapmak isteyenler ekibimize KATILIN beraber kazanalim 5369426660
ays

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Eczacı
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.86 saniye.
12:34:37, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım