Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır

BaşlatanahmetxYayınlandıYorum101

İlk mesaj
Yeni Üye37 yazı
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Yazarahmetx
Topluluk katkısı37 katkı
Profil alanıMemur
Profil konumuİzmir, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Sevgili koniks üyeleri,
Bu başlık altında ithalat ve ihracat ile alakalı mevzuata dair öğrenmek istediğiniz sorulara cevap vermeye çalışacağım.

İnşallah sizlere yeterince yardımcı olabilrim ...
son harputlu

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye2 yazı
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 2Profil alanı DiğerProfil konumu Adana, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ahmet bey yazımı düzeltiyim ben libyadan metal hurda üzerine iş yapmak istiyorum hiçbir resmi kaydım yok ama burda arkadaşımın iş yeri var ben libyadan hurda getirebilmem için ne gibi evraklara ihtiyacım var gümrük vergileri ne kadardır mesela 1000 dolarlık bir mal için ne kadar vergi ödemem gerekiyor şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim ii çalışmalar....
must2401

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 2Profil alanı EsnafProfil konumu Iskece, Yunanistan

Profil bağlamını gör →

SAYIN Ahmet bey bulgaristandan turkiyeye un ithalati yapmak istiyorum.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
Saygilar Iyi Calismalar.

Yerleşim Yunanistan / IskeceMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2Profil alanı EsnafProfil konumu Iskece, Yunanistan

Profil bağlamını gör →

Sayin Ahmet Bey,
bulgaristandan turkiyeye un ithalati yapmak istiyorum.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
Saygilar Iyi Calismalar

Yerleşim Yunanistan / IskeceMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 29Profil alanı MobilyaProfil konumu Frankfurt, ALMANYA

Profil bağlamını gör →
arkadaslar ben almayada frankfutda kaliyorum yanliz benim sizlerden ögrenmek istedigim bir konu olacak ben türkiyede buraya kiyafet getirip satmak istiyorum cocuk elbiseleri bay bayan elbiseleri bu konuda gümrük veya nerelere müracat etmem gerekli bana bu konuda bilgileri email adresime yazabilirmisiniz tesekkürler
oezueberk

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Mobilya
Üye295 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 295Profil alanı TicaretProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Ahmet bey size Çinden ithalatını yapmak istediğim bez parçası hk.soru sormak istiyorum..bildiğiniz tülbentin bir kalite daha aşağısı o yüzden bu terimi kullandım açıkçası...
burada pazarda 0,75 TL ye satılıyor..ancak malı bir türlü bulamadım..oradan bulabilirsem başlangıç olarak 50 bin adet civarı düşünüyorum..bu tür bir ürün atıyorum yerinde 10 krş ise Türkiye'ye getirmem durumunda kaç krş a mal olur yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum ..şimdiden çok teşekkürler..levent4270@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye295 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 295Profil alanı TicaretProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
bu arada ben de izmirde ikamet ediyorum..yardımcı olabilirseniz bire bir de göreşebiliriz teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye233 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 233Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Newyork, ABD

Profil bağlamını gör →
Ahmet bey,Ukraina ya kendi malim olan 2 adet man2005 euro3 otobus goturup orada yolcu tasimaciligi yapmak istiyorum.Ukrayna gumruguyle ilgili bilginiz varmi?Tesekkurler.

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 5Profil alanı TicaretProfil konumu Süleymaniye, Irak

Profil bağlamını gör →
ahmet bey merhaba
ben kuzey ırakda ufak çaplı gıda işi yapıyorum
ırak pazarını dolaştım ve bazı ürünlerin türkiye göre çok ucuz olduğunu gördüm acaba kuzey ırakdan türkiye ithalat yapabilirmiz ve gümrük vergi çok çıkarmı bilgi verirseniz çok sevinirim

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Ticaret
Yeni Üye0 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 0Profil alanı ÖğrenciProfil konumu Razgrad, Bulgaristan

Profil bağlamını gör →
Sayin Ahmet Bey,
Ben Bulgaristan'da yasiyorum ve Bulgaristan'dan salyangoz ihracati yapmak istiyorum fakat alici firma bulmak icin ne yapmaliyim???Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.Simdiden cok tesekkur ederim!!!

Yerleşim Bulgaristan / RazgradMeslek Ö?renci
Yeni Üye5 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 5Profil alanı TicaretProfil konumu Süleymaniye, Irak

Profil bağlamını gör →
selam ahmet bey
ben kuzey ırakdan türkiye ekeltrikli ev aletleri ve elektronik eşya ithalat yapmak istiyorum ilk etepda 5000 dolar kadar
acaba gümrük vergisi ve diğer vergileri ne kadar tutar bilgi verirseniz sevinirim
teşekkürler

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Ticaret
Üye979 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 979Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Veliko Tirnova, Bulgaristan

Profil bağlamını gör →
sayın konıks uyelerı ahmet beyin şu an geçici olarak gorev yaptıgı yerde ınternet sorunu oldugundan gecıcı olarak cevap verememektedır en kısa zamanda sorularınız toplu olarak cevaplanacaktır bılgınıze.
saygılarımla.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye0 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 0Profil alanı Ulaşım / TaşımacılıkProfil konumu Hagen, ALMANYA

Profil bağlamını gör →
Ahmet Bey, selamlar öncelikle.
Ben Almanya dan Türkiye ye damizlik süt verimi yüksek Keci ***ürmek istiyorum, acaba bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz,simdiden tesekkürler.

Yerleşim ALMANYA / HagenMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye324 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 324Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - must2401
ahmet bey yazımı düzeltiyim ben libyadan metal hurda üzerine iş yapmak istiyorum hiçbir resmi kaydım yok ama burda arkadaşımın iş yeri var ben libyadan hurda getirebilmem için ne gibi evraklara ihtiyacım var gümrük vergileri ne kadardır mesela 1000 dolarlık bir mal için ne kadar vergi ödemem gerekiyor şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim ii çalışmalar....

Sayın Must2401,

Hurda derken bunlarda kendi aralarında ayrılmaktadır. Örneğin; ham döküntü hurdalar, dökme demir hurdular, alaşımlı çelik gibi... Tarife tespitinin yapılabilmesi için hurdanın cinsini belirtmeniz gerekmektedir. Ayrıca ayıklanmış, ayıklanmamış mı? sınıflandırılmış mı gibide bildirmeniz gerekir.

Genel olarak ;

İhtisas gümrüklerinden yapabilirsiniz. Bu gümrükler;

Aliağa, Alsancak, Ambarlı, Cilvegözü, Çanakkale, Derince, Ereğli, Gebze, Gemlik, Gürbulak, Hamzabeyli, İskenderun, İpsala, Kapıkule, Mersin, Samsun, Sarp, Tekirdağ ve Zonguldak Gümrük Müdürlükleri.

Tahlile tabidir.

Cinsine göre KDV'den muaf olanları vardır.

Tam bilgi verirseniz bende yardımcı olmaya çalışırım.
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye324 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 324Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adlt02

SAYIN Ahmet bey bulgaristandan turkiyeye un ithalati yapmak istiyorum.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
Saygilar Iyi Calismalar.

Sayın adlt02,

Buğday unu getirttiğinizi düşünerek mesajınıza cevap yazıyorum. Unlarda kendi aralarında ayrılıyor. Tam tarife tespiti için buğday mı , mısır mı bilgisini verebilirsiniz. İşlem yapılabilecek gümrükler;

Adana, Adnan Menderes, Aliağa, Ambarlı, Ankara TIR, Antalya, Atatürk Havalimanı, Bandırma, Bursa, Çanakkale, Çorlu Havalimanı, Derince, Dikili, Doğubayazıt, Ege Serbest Bölge, Erenköy, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, Gebze Petrokimya Ürünleri İhtisas, Gemlik, Giresun, Gürbulak, Haydarpaşa, Hopa, İskenderun, İzmir, İzmir TIR, Kapıkule Gar, Kayseri, Konya, Mersin, Mersin Serbest Bölge, Ordu, Rize, Sabiha Gökçen Hava Limanı, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Trakya Serbest Bölge Gümrük Müdürlükleri.

İzinler; İstisas Gıda, Tarım Kontrol, Dahilde İşleme İzin Belgesi,

Tahlile tabidir.

Kota uygulaması yoktur.
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm
www.jovenmedya.com

Üye324 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - natural
ahmet bey merhaba
ben kuzey ırakda ufak çaplı gıda işi yapıyorum
ırak pazarını dolaştım ve bazı ürünlerin türkiye göre çok ucuz olduğunu gördüm acaba kuzey ırakdan türkiye ithalat yapabilirmiz ve gümrük vergi çok çıkarmı bilgi verirseniz çok sevinirim

Kuzey Irak'taki ürünler genelde yurt dışından gelen ürünlerdir. Getirceğiniz ürün ismini bildirmeniz halinde yardımcı olabiliriz.
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm
www.jovenmedya.com

Üye324 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ali Güner
Ahmet Bey, selamlar öncelikle.
Ben Almanya dan Türkiye ye damizlik süt verimi yüksek Keci ***ürmek istiyorum, acaba bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz,simdiden tesekkürler.

Sayın Ali Güner,

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Uygunluk Yazısı gümrük beyannamesinin tescili sırasında aranır. Uygunluk Yazısı alınabilmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca onaylanan Kontrol Belgesinin ibrazı gerekmektedir.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığından onaylanmış belge.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünden getireceğiniz keçinin ; [ HASTALIK ADLARI.: BSE, ŞAP, Mavidil, Scrapi, Screwworm, Newcastle ] bu hastalıkları taşımadığını belirten sertifika.

KDV : %1
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm
www.jovenmedya.com

Yeni Üye10 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 10Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Ahmet bey merhaba,

Avrupadan ve çinden bazi firmalar ile MAGNEZYUM KALIPLAR(LEVHALAR) konusunda gorusmemiz oldu.Bu levhalar Lütfen GTIP ve gumruk vergileri hakkinda bilgi verir misiniz.

Allah razi olsun

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye0 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 0Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
selam ahmet bey ben burgariadan odun getirmek istiyorum ama gümrük masrafı nekadar onu ögrenmek istiyordum ortalam gelen 24 ton tutuyor bize nekadar masraf cıkar benı bilgilendirirsen sevinirim iyi calışmalar 1 ton odun nakliye dahil 50 eur
yb

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye116 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 116Profil alanı EsnafProfil konumu Manisa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
sayın ahmet bey uzum uretıcıyız ve ıhrac etmek ıstıyoruz nasıl yardımcı olabılırsınız
cesur

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı TekstilProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ahmet bey istediğiniz zaman aydınlatıp ve istediğiniz zaman aydınlatmamak gibi bir lükse sahip değilsiniz.
shywan e qadiry

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye979 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 979Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Veliko Tirnova, Bulgaristan

Profil bağlamını gör →
sayın azad kardesım ahmet beyın gorev yerının degısımı sebebıyle gecıcı olarak gıttıgı bolgede ınternet sorunu sozkonusudur bu sorundan dolayı belırlı bır sure forumdakı soruları yanıtlayamayacaktır bunu kendısıde belırtmıslerdır ancak en kısa zamanda sorulan sorulara cevap verecektır bılgınıze.

saygılarımla
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye86 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 86Profil alanı TicaretProfil konumu Augsburg, ALMANYA

Profil bağlamını gör →
Mehaba Ahmet Bey Bulgaristan dan peynir ithal etmek istiyorum.Gümrük olarak ne kadar
kilo yada ton basina ödemem gerekli,bilgileriniz icin simdiden tesekkürler.
Saygilrimla

Yerleşim ALMANYA / AugsburgMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2Profil alanı EsnafProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Merhaba,

şahıs firması olarak yapmak istediğimiz ithalat için "ticaret sicil gazetesi" isteniyor. Ve sanırım ticaret odasına üye olmak gerekiyormuş muhasebecim 400-500 masraf tutacağını belirtti bana çok geldi

acaba esnaf sanatkarlara kayıt olarak bu belgeyi temin edebilir miyim?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye145 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 145Profil alanı İmalatProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sevgili koniksciler benim sorum Bulgaristandan inşaat kerestesi alıp kuzey ıraka ***ürmeyi düşünüyoruz gümrük mevzuatı nasıl oluyor bu malı türkiyeden direk gecirile bilirmi gümrük ödemeden. Allah emanet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye3 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 3Profil alanı DiğerProfil konumu Paris, Fransa

Profil bağlamını gör →
merhaba
ben fransada yasiyorum ve turkiyeden pvc pencere almak istiyorum,

exemple :
Bana ne kadara mal olur (gumruk ve yol parasi) istanbuldan parise (3000km).
pencerede 200 kiloluk pvc pencere 1000TL.

Birisi bana yardimci olabilirmi aceba ?
cengiz c.

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 73Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın Ay

Keresteleri Gümrüklü sahaya indirerek ek bir fatura keserek transit ticaret yapabilirsiniz buda türkiyedeki gümrük vergileri v.sden kurtarır sizi masrafları minimuma iner
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye73 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 73Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sayın Cengiz Bey

Nakliye için bu şekilde hesap yapamazsınız eşyanızın m3 olarak ölçüsü gereklidir.İstanbuldan Parise 1 m3 eşyanın taşınması 90 eur civarındadır.Gümrükleme konusuda biraz karışıktır.İhracatı kimin üzerinden yapacağınız önemlidir.
murat

Yeni Üye73 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Sayın enclock

Şahıs ithalatlarında gümrük ticaret sicil gazetesi istemez,gümrükçünüzle bir kez daha görüşmenizde fayda var.
murat

Yeni Üye3 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 3Profil alanı DiğerProfil konumu Paris, Fransa

Profil bağlamını gör →
cok tesekur ederim cayin cangiri bey.
cengiz c.

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Di?er
Üye160 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 160Profil alanı DanışmanlıkProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Merhaba
Yurtdışından posta ile alkollü içecek getirmek yasakmı?
Bildiğim kadarı ile 100 veya 150 euro yu gecmeyen 'hediye 'olarak belirtilen posta ile yurtdışından getirilen ürünlerden vergi alınmıyor ama alkollüler yasak diye duydum doğrumudur?
Bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet