Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır - Sayfa 3 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır
 3 

ahmetx
Yeni Üye

Toplam 37 yazı
13/09/2009 :  00:43:06 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Sevgili koniks üyeleri,
Bu başlık altında ithalat ve ihracat ile alakalı mevzuata dair öğrenmek istediğiniz sorulara cevap vermeye çalışacağım.

İnşallah sizlere yeterince yardımcı olabilrim ...
son harputlu

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Memur

UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

• İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  • must2401
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    02/02/2010 :  20:10:05  Alıntı
    ahmet bey yazımı düzeltiyim ben libyadan metal hurda üzerine iş yapmak istiyorum hiçbir resmi kaydım yok ama burda arkadaşımın iş yeri var ben libyadan hurda getirebilmem için ne gibi evraklara ihtiyacım var gümrük vergileri ne kadardır mesela 1000 dolarlık bir mal için ne kadar vergi ödemem gerekiyor şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim ii çalışmalar....
    must2401

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Diğer
    adlt02
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    14/05/2010 :  07:55:09  Alıntı

SAYIN Ahmet bey bulgaristandan turkiyeye un ithalati yapmak istiyorum.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
    Saygilar Iyi Calismalar.

Yerleşim : Yunanistan / Iskece  |  Meslek : Esnaf
    adlt02
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    17/05/2010 :  10:13:42  Alıntı

Sayin Ahmet Bey,
    bulgaristandan turkiyeye un ithalati yapmak istiyorum.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
    Saygilar Iyi Calismalar

Yerleşim : Yunanistan / Iskece  |  Meslek : Esnaf
    löwe
    Yeni Üye

Toplam 29 yazı
    18/05/2010 :  01:40:52  Alıntı
    arkadaslar ben almayada frankfutda kaliyorum yanliz benim sizlerden ögrenmek istedigim bir konu olacak ben türkiyede buraya kiyafet getirip satmak istiyorum cocuk elbiseleri bay bayan elbiseleri bu konuda gümrük veya nerelere müracat etmem gerekli bana bu konuda bilgileri email adresime yazabilirmisiniz tesekkürler
    oezueberk

Yerleşim : ALMANYA / Frankfurt  |  Meslek : Mobilya
    levent3535
    Üye

Toplam 295 yazı
    30/05/2010 :  21:39:53  Alıntı
    Ahmet bey size Çinden ithalatını yapmak istediğim bez parçası hk.soru sormak istiyorum..bildiğiniz tülbentin bir kalite daha aşağısı o yüzden bu terimi kullandım açıkçası...
    burada pazarda 0,75 TL ye satılıyor..ancak malı bir türlü bulamadım..oradan bulabilirsem başlangıç olarak 50 bin adet civarı düşünüyorum..bu tür bir ürün atıyorum yerinde 10 krş ise Türkiye'ye getirmem durumunda kaç krş a mal olur yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum ..şimdiden çok teşekkürler..levent4270@hotmail.com

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Ticaret
    levent3535
    Üye

Toplam 295 yazı
    30/05/2010 :  22:25:42  Alıntı
    bu arada ben de izmirde ikamet ediyorum..yardımcı olabilirseniz bire bir de göreşebiliriz teşekkürler...

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Ticaret
    newyork
    Üye

Toplam 233 yazı
    09/06/2010 :  17:41:45  Alıntı
    Ahmet bey,Ukraina ya kendi malim olan 2 adet man2005 euro3 otobus goturup orada yolcu tasimaciligi yapmak istiyorum.Ukrayna gumruguyle ilgili bilginiz varmi?Tesekkurler.

Yerleşim : ABD / Newyork  |  Meslek : İthalat / İhracat
    natural
    Yeni Üye

Toplam 5 yazı
    09/06/2010 :  19:56:29  Alıntı
    ahmet bey merhaba
    ben kuzey ırakda ufak çaplı gıda işi yapıyorum
    ırak pazarını dolaştım ve bazı ürünlerin türkiye göre çok ucuz olduğunu gördüm acaba kuzey ırakdan türkiye ithalat yapabilirmiz ve gümrük vergi çok çıkarmı bilgi verirseniz çok sevinirim

Yerleşim : Irak / Süleymaniye  |  Meslek : Ticaret
    emotanya
    Yeni Üye

Toplam 0 yazı
    10/06/2010 :  00:43:04  Alıntı
    Sayin Ahmet Bey,
    Ben Bulgaristan'da yasiyorum ve Bulgaristan'dan salyangoz ihracati yapmak istiyorum fakat alici firma bulmak icin ne yapmaliyim???Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.Simdiden cok tesekkur ederim!!!

Yerleşim : Bulgaristan / Razgrad  |  Meslek : Öğrenci
    natural
    Yeni Üye

Toplam 5 yazı
    10/06/2010 :  12:24:24  Alıntı
    selam ahmet bey
    ben kuzey ırakdan türkiye ekeltrikli ev aletleri ve elektronik eşya ithalat yapmak istiyorum ilk etepda 5000 dolar kadar
    acaba gümrük vergisi ve diğer vergileri ne kadar tutar bilgi verirseniz sevinirim
    teşekkürler

Yerleşim : Irak / Süleymaniye  |  Meslek : Ticaret
    lastottoman
    Üye

Toplam 979 yazı
    11/06/2010 :  23:00:58 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    sayın konıks uyelerı ahmet beyin şu an geçici olarak gorev yaptıgı yerde ınternet sorunu oldugundan gecıcı olarak cevap verememektedır en kısa zamanda sorularınız toplu olarak cevaplanacaktır bılgınıze.
    saygılarımla.
    “Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim : Bulgaristan / Veliko Tirnova  |  Meslek : İthalat / İhracat
    Ali Güner
    Yeni Üye

Toplam 0 yazı
    01/07/2010 :  02:22:06  Alıntı
    Ahmet Bey, selamlar öncelikle.
    Ben Almanya dan Türkiye ye damizlik süt verimi yüksek Keci ***ürmek istiyorum, acaba bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz,simdiden tesekkürler.

Yerleşim : ALMANYA / Hagen  |  Meslek : Ulaşım / Taşımacılık
    zen
    Üye

Toplam 324 yazı
    01/07/2010 :  17:26:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - must2401
    ahmet bey yazımı düzeltiyim ben libyadan metal hurda üzerine iş yapmak istiyorum hiçbir resmi kaydım yok ama burda arkadaşımın iş yeri var ben libyadan hurda getirebilmem için ne gibi evraklara ihtiyacım var gümrük vergileri ne kadardır mesela 1000 dolarlık bir mal için ne kadar vergi ödemem gerekiyor şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim ii çalışmalar....

Sayın Must2401,

Hurda derken bunlarda kendi aralarında ayrılmaktadır. Örneğin; ham döküntü hurdalar, dökme demir hurdular, alaşımlı çelik gibi... Tarife tespitinin yapılabilmesi için hurdanın cinsini belirtmeniz gerekmektedir. Ayrıca ayıklanmış, ayıklanmamış mı? sınıflandırılmış mı gibide bildirmeniz gerekir.

Genel olarak ;

İhtisas gümrüklerinden yapabilirsiniz. Bu gümrükler;

Aliağa, Alsancak, Ambarlı, Cilvegözü, Çanakkale, Derince, Ereğli, Gebze, Gemlik, Gürbulak, Hamzabeyli, İskenderun, İpsala, Kapıkule, Mersin, Samsun, Sarp, Tekirdağ ve Zonguldak Gümrük Müdürlükleri.

Tahlile tabidir.

Cinsine göre KDV'den muaf olanları vardır.

Tam bilgi verirseniz bende yardımcı olmaya çalışırım.
    www.jovenmedya.com

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : İthalat / İhracat
    zen
    Üye

Toplam 324 yazı
    01/07/2010 :  17:33:39 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - adlt02

SAYIN Ahmet bey bulgaristandan turkiyeye un ithalati yapmak istiyorum.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
    Saygilar Iyi Calismalar.

Sayın adlt02,

Buğday unu getirttiğinizi düşünerek mesajınıza cevap yazıyorum. Unlarda kendi aralarında ayrılıyor. Tam tarife tespiti için buğday mı , mısır mı bilgisini verebilirsiniz. İşlem yapılabilecek gümrükler;

Adana, Adnan Menderes, Aliağa, Ambarlı, Ankara TIR, Antalya, Atatürk Havalimanı, Bandırma, Bursa, Çanakkale, Çorlu Havalimanı, Derince, Dikili, Doğubayazıt, Ege Serbest Bölge, Erenköy, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, Gebze Petrokimya Ürünleri İhtisas, Gemlik, Giresun, Gürbulak, Haydarpaşa, Hopa, İskenderun, İzmir, İzmir TIR, Kapıkule Gar, Kayseri, Konya, Mersin, Mersin Serbest Bölge, Ordu, Rize, Sabiha Gökçen Hava Limanı, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Trakya Serbest Bölge Gümrük Müdürlükleri.

İzinler; İstisas Gıda, Tarım Kontrol, Dahilde İşleme İzin Belgesi,

Tahlile tabidir.

Kota uygulaması yoktur.
    www.jovenmedya.com

zen
    Üye

Toplam 324 yazı
    01/07/2010 :  17:37:27 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - natural
    ahmet bey merhaba
    ben kuzey ırakda ufak çaplı gıda işi yapıyorum
    ırak pazarını dolaştım ve bazı ürünlerin türkiye göre çok ucuz olduğunu gördüm acaba kuzey ırakdan türkiye ithalat yapabilirmiz ve gümrük vergi çok çıkarmı bilgi verirseniz çok sevinirim

Kuzey Irak'taki ürünler genelde yurt dışından gelen ürünlerdir. Getirceğiniz ürün ismini bildirmeniz halinde yardımcı olabiliriz.
    www.jovenmedya.com

zen
    Üye

Toplam 324 yazı
    01/07/2010 :  17:46:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - Ali Güner
    Ahmet Bey, selamlar öncelikle.
    Ben Almanya dan Türkiye ye damizlik süt verimi yüksek Keci ***ürmek istiyorum, acaba bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz,simdiden tesekkürler.

Sayın Ali Güner,

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Uygunluk Yazısı gümrük beyannamesinin tescili sırasında aranır. Uygunluk Yazısı alınabilmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca onaylanan Kontrol Belgesinin ibrazı gerekmektedir.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığından onaylanmış belge.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünden getireceğiniz keçinin ; [ HASTALIK ADLARI.: BSE, ŞAP, Mavidil, Scrapi, Screwworm, Newcastle ] bu hastalıkları taşımadığını belirten sertifika.

KDV : %1
    www.jovenmedya.com

enginpiskin
    Yeni Üye

Toplam 10 yazı
    03/07/2010 :  09:04:03  Alıntı
    Ahmet bey merhaba,

Avrupadan ve çinden bazi firmalar ile MAGNEZYUM KALIPLAR(LEVHALAR) konusunda gorusmemiz oldu.Bu levhalar Lütfen GTIP ve gumruk vergileri hakkinda bilgi verir misiniz.

Allah razi olsun

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Satış / Pazarlama
    yusuf61
    Yeni Üye

Toplam 0 yazı
    08/07/2010 :  13:43:29  Alıntı
    selam ahmet bey ben burgariadan odun getirmek istiyorum ama gümrük masrafı nekadar onu ögrenmek istiyordum ortalam gelen 24 ton tutuyor bize nekadar masraf cıkar benı bilgilendirirsen sevinirim iyi calışmalar 1 ton odun nakliye dahil 50 eur
    yb

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
    hakan4545
    Üye

Toplam 116 yazı
    20/07/2010 :  13:06:17  Alıntı
    sayın ahmet bey uzum uretıcıyız ve ıhrac etmek ıstıyoruz nasıl yardımcı olabılırsınız
    cesur

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Esnaf
    azad yusuf
    Yeni Üye

Toplam 1 yazı
    01/08/2010 :  15:46:30  Alıntı
    ahmet bey istediğiniz zaman aydınlatıp ve istediğiniz zaman aydınlatmamak gibi bir lükse sahip değilsiniz.
    shywan e qadiry

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
    lastottoman
    Üye

Toplam 979 yazı
    01/08/2010 :  23:20:28 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    sayın azad kardesım ahmet beyın gorev yerının degısımı sebebıyle gecıcı olarak gıttıgı bolgede ınternet sorunu sozkonusudur bu sorundan dolayı belırlı bır sure forumdakı soruları yanıtlayamayacaktır bunu kendısıde belırtmıslerdır ancak en kısa zamanda sorulan sorulara cevap verecektır bılgınıze.

saygılarımla
    “Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim : Bulgaristan / Veliko Tirnova  |  Meslek : İthalat / İhracat
    bilgi40
    Yeni Üye

Toplam 86 yazı
    06/08/2010 :  01:17:06  Alıntı
    Mehaba Ahmet Bey Bulgaristan dan peynir ithal etmek istiyorum.Gümrük olarak ne kadar
    kilo yada ton basina ödemem gerekli,bilgileriniz icin simdiden tesekkürler.
    Saygilrimla

Yerleşim : ALMANYA / Augsburg  |  Meslek : Ticaret
    enclock
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    25/08/2010 :  11:40:39  Alıntı
    Merhaba,

şahıs firması olarak yapmak istediğimiz ithalat için "ticaret sicil gazetesi" isteniyor. Ve sanırım ticaret odasına üye olmak gerekiyormuş muhasebecim 400-500 masraf tutacağını belirtti bana çok geldi

acaba esnaf sanatkarlara kayıt olarak bu belgeyi temin edebilir miyim?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
    orhan ay
    Üye

Toplam 145 yazı
    27/08/2010 :  23:30:58 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Sevgili koniksciler benim sorum Bulgaristandan inşaat kerestesi alıp kuzey ıraka ***ürmeyi düşünüyoruz gümrük mevzuatı nasıl oluyor bu malı türkiyeden direk gecirile bilirmi gümrük ödemeden. Allah emanet

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
    cengiz.c
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    31/08/2010 :  15:24:09  Alıntı
    merhaba
    ben fransada yasiyorum ve turkiyeden pvc pencere almak istiyorum,

exemple :
    Bana ne kadara mal olur (gumruk ve yol parasi) istanbuldan parise (3000km).
    pencerede 200 kiloluk pvc pencere 1000TL.

Birisi bana yardimci olabilirmi aceba ?
    cengiz c.

Yerleşim : Fransa / Paris  |  Meslek : Diğer
    mcangiri
    Yeni Üye

Toplam 73 yazı
    31/08/2010 :  16:35:31  Alıntı
    Sayın Ay

Keresteleri Gümrüklü sahaya indirerek ek bir fatura keserek transit ticaret yapabilirsiniz buda türkiyedeki gümrük vergileri v.sden kurtarır sizi masrafları minimuma iner
    murat

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
    mcangiri
    Yeni Üye

Toplam 73 yazı
    31/08/2010 :  16:57:30  Alıntı
    Sayın Cengiz Bey

Nakliye için bu şekilde hesap yapamazsınız eşyanızın m3 olarak ölçüsü gereklidir.İstanbuldan Parise 1 m3 eşyanın taşınması 90 eur civarındadır.Gümrükleme konusuda biraz karışıktır.İhracatı kimin üzerinden yapacağınız önemlidir.
    murat

mcangiri
    Yeni Üye

Toplam 73 yazı
    31/08/2010 :  17:05:32  Alıntı
    Sayın enclock

Şahıs ithalatlarında gümrük ticaret sicil gazetesi istemez,gümrükçünüzle bir kez daha görüşmenizde fayda var.
    murat

cengiz.c
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    01/09/2010 :  09:35:45  Alıntı
    cok tesekur ederim cayin cangiri bey.
    cengiz c.

Yerleşim : Fransa / Paris  |  Meslek : Diğer
    arzum74
    Üye

Toplam 158 yazı
    07/09/2010 :  00:15:10  Alıntı
    Merhaba
    Yurtdışından posta ile alkollü içecek getirmek yasakmı?
    Bildiğim kadarı ile 100 veya 150 euro yu gecmeyen 'hediye 'olarak belirtilen posta ile yurtdışından getirilen ürünlerden vergi alınmıyor ama alkollüler yasak diye duydum doğrumudur?
    Bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Danışmanlık

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.92 saniye.
    22:25:12, 5 Aralık 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım