Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır - Sayfa 2 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır
 2 

ahmetx
Yeni Üye

Toplam 37 yazı
13/09/2009 :  00:43:06 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Sevgili koniks üyeleri,
Bu başlık altında ithalat ve ihracat ile alakalı mevzuata dair öğrenmek istediğiniz sorulara cevap vermeye çalışacağım.

İnşallah sizlere yeterince yardımcı olabilrim ...
son harputlu

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Memur

UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

• İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  • rerere06
    Yeni Üye

Toplam 13 yazı
    14/12/2009 :  14:32:03  Alıntı
    degerli üstadım bizlere yolgosterıcı oldugun ıcın herkes adına tesekkurederım.. soruma yada sorunuma gelınce ben yaklasık 1 yıldır cınden terlık ıthalatı yapmak ıstıyorum.hatta fırmalarla sureklı ılıskı halındeyım ancak ıthalatı bırturlu gerceklestıremedım.. cunkı ahmet bey elımde getırecegım urunlerın resımlerıyle bazı gumruk musavırlerını gezıp turkıyeye net malıyetını hesaplamalarını ıstedım anca kımısı 1 dolara aldıgım bır terlıgı bana 1.80 dolara bırdıgerı 12 dolara baskasıda 6 dolara malıyet cıkarttı.. bende bu rakamlardakı gumruk fıyatlarıyla bu ıse gırmeye cesaret edemedım.. sızden rıcam altı polyester vari plastık uzerıde yıne vinleks dedıgımız maddeden olan bır terlıgın gumruk vergılerı nedır..? 1 dolarlık bır terlıkte bıze tum vergıler dahıl nekadar malıyet bıner.. bırde ben bu urunlerın numunelerını ıstemıs olsam daha saglıklı bır rakammı cıkar ortaya numune ıstemelımıyım sızce.. sevgılerle hoscakalın..!!
    rerere06

Yerleşim : Türkiye / Çankırı  |  Meslek : Esnaf
    ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    14/12/2009 :  18:45:44  Alıntı
    sevgıli arkadasım bır eşyanın gumruk tarıfe ıstatistik pozisyonunu belirlemek için o eşyanın kendısının olmasında fayda var .bence numune isteyıp (2 ve ya cift di gecmeyecek şekılde).en yakınızıda ki bır gumruk komısyoncusuna nımuneyi gösterdiğiniz takdırde eşyanın gümrük tarife istatistik pozisyonu belılenır ve ona gore odeyeceğiniz vergiler çıkar.sizde bu vergilere ve diğer maliyetlere göre eşyanın size kaça mal olacağını tesbit edebilirsiniz.en sağlıklı yolun bu olacağını düşünüyorum.ançak verdiğiniz bilgilere göre eşyanın tarife istatistik poziyonunun ne olduğunu soylemeye çalışayım ama dediğim gibi sağlıklı olmaz.verdiğiniz bilgilere gore eşyanız 6402.20 veya 6404.19.(altılı bazda verebılıyorum)pozısyonda oldugunu dusunuyorum.bu tarifede gumruk vergısı yuzde 17 ila 16.9 dur.her ıkı tarife pozisyonunda fiyat gözetimi vardır.12 li bazda eşyanızın ne oldugunu bilemediğimden gözetim fiatlarını genel olarak yazacağım.çifdinde 6 dolar,5 dolar ,7,5 dolar ve 7 dolar gözetim fiaytı uygulaması vardır.yani sizin fatura degeriniz ne olarsa olsun yukarda belıttiğim fiayatlardan aşağıya olamaz düşük geldiğinde bu fiyatlara tamamlamak zorundasınız.ayrıca ek mali yükümlülük vardır.bu tarifelerde ek mali yükümlülük çifdinde1.20 dolar ila 1.70 dolar olarak sizden tahsıl edılır.tekrar hatırlatarak bu verdiğim bilgiler tam kesin bilgiler değil çünkü eşyanın kendısını gormek lazım.yınede üç aşağı beş yukarı bır fıkır sahıbı olursunuz umarım.zaten sizin aldığınız değişik fiyat farklılığının sebebıde eşyaya tam olarak tarife pozısyonunun şuan itibariyle verilememesınden kaynaklanoyor.saygılar sunarım...
    son harputlu

ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    14/12/2009 :  18:52:19  Alıntı

sayın engincan kardesım (500 adet) eşya ne olursa olsun mıktar olarak ticari kabul edıleceğinden gümrük vergilerini ödemeden ve işlemlerini yapmadan girişini yapamazsınız.ancak eşya gercekte numune amaçlı olursa yanı 1 veya en fazla 3 adet gıbı sorun yaşamazsınız aksı takdırde gumruk işlemleri yapmak zorundasınız.
    son harputlu

pirinc
    Üye

Toplam 102 yazı
    14/12/2009 :  20:41:13  Alıntı
    tecrülerinize sıgırak bı sorum olacak.bangladesten 500 parca 5 kolı falan tekstıl urunu sıparıs edecem 1 dolar fıyat verdıler parca bası urunu buraya enuygun getırme yontemım ne olur sızce vede bu 1 dolar kargo ve gumruk gıderlerınden sonra ortalama parca bası kac parayı bulur sızce. mpirinc@hotmail.com bilgılendırırsenız cok sevınırım.
    herkes nasibini yer

Yerleşim : Türkiye / Uşak  |  Meslek : Öğretmen
    pirinc
    Üye

Toplam 102 yazı
    14/12/2009 :  20:42:26  Alıntı
    tecrülerinize sıgırak bı sorum olacak.bangladesten 500 parca 5 kolı falan tekstıl urunu sıparıs edecem 1 dolar fıyat verdıler parca bası urunu buraya enuygun getırme yontemım ne olur sızce vede bu 1 dolar kargo ve gumruk gıderlerınden sonra ortalama parca bası kac parayı bulur sızce. mpirinc@hotmail.com bilgılendırırsenız cok sevınırım.
    herkes nasibini yer

pirinc
    Üye

Toplam 102 yazı
    14/12/2009 :  20:59:07  Alıntı
    herkes nasibini yer

pirinc
    Üye

Toplam 102 yazı
    14/12/2009 :  21:00:50  Alıntı
    herkes nasibini yer

ersanayaz
    Üye

Toplam 192 yazı
    14/12/2009 :  22:25:56  Alıntı
    araç ithalatıyla ilgili bir şey soracağım.
    almanyada 2000cc üstü 30.000 euro sıfırı olan bir araç türkiye ye ne kadara ithal oluyor?
    30.000euronun %16 almanya vergisi düşülüp daha sonra %84 ve %18 kdv mi ekleniyor?daha sonra diğer nakliye masrafları ne kadar tutuyor?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Otomotiv
    Rehber
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    21/12/2009 :  11:51:59 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Arkadaşlar ithalat ve ihracat sorularınız için bize ulaşarak ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz,
    Online güncellenen mevzuat ve sürekli işler durumdaki bir sistemin sorularınıza referans çıkartabilmesinin avantajını kullanan alanındaki uzman kişilerden o anki en doğru bilgilere ulaşıp planladığınız dış ticaret işlemlerine en hızlı şekilde başlayabilirsiniz.

Rehberim Güm. Müş. ve Dan. Ltd. Şti.

Mebusan Yokuşu Cad. Birlik Apt. No: 25-1
    Fındıklı - Beyoğlu / İSTANBUL

Tel:
    0212 252 28 53
    0212 252 28 57
    0212 252 28 58
    Fax:
    0212 252 28 43

E-Mail: info@rehberimgumruk.com
    Web: www.rehberimgumruk.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
    Rehber
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    21/12/2009 :  12:16:08 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    <<<tecrülerinize sıgırak bı sorum olacak.bangladesten 500 parca 5 kolı falan tekstıl urunu sıparıs edecem 1 dolar fıyat verdıler parca bası urunu buraya enuygun getırme yontemım ne olur sızce vede bu 1 dolar kargo ve gumruk gıderlerınden sonra ortalama parca bası kac parayı bulur sızce>>>>

Merhaba ;
    Malı getireceğiniz yer ve kap/kilo bilgileri hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisiniz.

Tahmini olarak deniz yolu parsiyel ulaşım ürünler için en az masrafı çıkartıcaktır.
    500 usd mal bedelinin uzerıne malın geleceği yerin bilinmesi navlun fiyatlarını ve tekstil ürünün tabi oldu vergilerin saptanmasından sonra eklenecek maliyet ortaya çıkabilir.
    Rehberim Güm. Müş. ve Dan. Ltd. Şti.

Mebusan Yokuşu Cad. Birlik Apt. No: 25-1
    Fındıklı - Beyoğlu / İSTANBUL

Tel:
    0212 252 28 53
    0212 252 28 57
    0212 252 28 58
    Fax:
    0212 252 28 43

E-Mail: info@rehberimgumruk.com
    Web: www.rehberimgumruk.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
    pirinc
    Üye

Toplam 102 yazı
    21/12/2009 :  19:02:46  Alıntı
    mal ı usaga nasıl getırebılırım?ürün çocuk penyesi agırlıklı karısım pamuk.ama b u urunlreı gumruk mevzuatyla ugrasmadan en mantıklı getırme yolu. cunku benım bır sırketım yok pazarda satmak ıcın.%9 gumruk %8 kdv ve 200 parca urune ortalama 70 dolar kargo ıstedıler ucak kargosu.
    herkes nasibini yer

okan198958
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    24/12/2009 :  21:42:27  Alıntı
    merhabalar ahmet bey ben Okan Kadir Has Üniversitesi uluslararası lojistik öğrencisiyim aldığım bir ödevi araştırıyorum yardımcı olursanız sevinirim konu demiryolu ile saç levhaların taşınması ve bununla ilgili ulusal ve uluslar arası mevzuatlar nelerdir şimdiden çok teşekür ederim...

Yerleşim : Türkiye / Çatalca  |  Meslek : Öğretmen
    kayseri84
    Yeni Üye

Toplam 16 yazı
    02/01/2010 :  21:52:57  Alıntı
    hayirli Aksamlar ahmet bey ben türkiyeden misir a tekstil getirmek istiyorum ve herseyi size tek tek sorup zamaninizi almak istemedigim icin bana internet üzerinden nasil bilgi alabilirim bu konuda yardimci olsaniz yeter. Eger zamaniniz varsa tabiiki bilgi vere bilirsiniz. Simdiden tesekkür eder 2010 yilinizi ayreten kutlarim.

Yerleşim : Mısır / Hurghada  |  Meslek : Tekstil
    bzby
    Yeni Üye

Toplam 26 yazı
    02/01/2010 :  22:59:15  Alıntı
    MERHABA AHMET BEY BEN ÇİNDEN FLASH BELLEK GETİRTMEK İSTİYORUM,BANA KARGO YOLUYLA GÖNDERİLİRSE GÜMRÜK VERGİSİ ÖDEMEMEK İÇİN EN FAZLA KAÇ TANE GÖNDERİLEBİLİR..
    cihanzorbey

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Halkla ilişkiler
    Desert16
    Üye

Toplam 300 yazı
    11/01/2010 :  01:17:07  Alıntı
    Sn. Ahmet bey, öncelikle değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum..

Size sorum şudur; Almanya Oldenburg'tan bir yakınımız kendine ait dükkanında bizim üretimimiz olan zeytinyağlı sabunlardan satmak istiyor..Ve 20-30 Kg.'a kadar da istiyor.. Bu sabunları biz köyde kendimiz üretiyoruz..El işi yani..Ne faturamız var ne birşey, bu hususta asla illegal yöntemleride aklımıza dahi getirmiyoruz.. Kanuni olarak nasıl gönderebilriiz ürünleri yakınımıza? Tam olarak açıklayabilirseniz sevinirim..
    Teşekkürler..
    - Kendi işinin patronu/elemanı...
    - Bilgi paylaştıkça çoğalır...
    - Ticaret beceridir...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Ticaret
    gul3685
    Yeni Üye

Toplam 5 yazı
    13/01/2010 :  16:37:33  Alıntı
    ahmet bey merhaba.size gümrük ile ilgili bi sorum olcak.irandan türkiyeye iç antep fıstıgı getirtmek istiyorum.yalnız bunu gümrük işlemlerini nasıl oldugunu bilmiyorum.mesela:
    1)tarım bakanlıgından izin almak gerekiyormu?
    2) gümrük vergisi % kaç?
    3)kdv si % kaç
    ve bunların haricinde hangi evraklar veya işlemler isterler gümrükte?
    iç antep fıstığı 0804 20 10 00 00 - sanırsam budur mevzuat numarası

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
    kadir bey
    Yeni Üye

Toplam 4 yazı
    21/01/2010 :  23:19:25  Alıntı
    selam benim kisa bir sorum olcak ahmetx bey yalmanyadan türkiyeye 100 adet yeni dougumus buza getirme kalksam gümrükte negibi sorun yasarim gümrük ödemem gerekmi tesekürler

Yerleşim : ALMANYA / Berlin  |  Meslek : İthalat / İhracat
    kadir bey
    Yeni Üye

Toplam 4 yazı
    21/01/2010 :  23:31:02  Alıntı
    selam benim kisa bir sorum olcak ahmetx bey almanyadan

Yerleşim : ALMANYA / Berlin  |  Meslek : İthalat / İhracat
    mustafa111
    Yeni Üye

Toplam 91 yazı
    22/01/2010 :  13:59:39  Alıntı
    Ahmet bey ellerinize saglık. Allah sizden razı olsun iyiki varsınız. Konuyu yeni gördüm. Tüm yazılanlara baktım bir daha bakacagım. bu gibi başlıklar aslında bilgi olarak mail adreslerine yollansa güzel olacak sanırım. Editör kardeşlerden rica etsek mümkünmü.
    mmmm

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
    lastottoman
    Üye

Toplam 979 yazı
    22/01/2010 :  17:50:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    sayın konıks uyelerı ahmet bey su an gorev yerı degısıklıgı sebebıyle sorulara belırlı bır sure cevap veremeyecektır ,en kısa zamanda aramızda bulunacaklardır bılgınıze.
    “Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim : Bulgaristan / Veliko Tirnova  |  Meslek : İthalat / İhracat
    benmazlum
    Üye

Toplam 139 yazı
    23/01/2010 :  13:03:29  Alıntı
    sayin ahmetx
    selamlar
    hizmetleriniz icin tesekkurler
    cok kiymetli bilgiler veriyorsunuz.
    allah ta sizin yardinciniz olsun.
    recycle denilen veya yeniden degerlenmis denilen ,
    kullanilmis plastik artiklarin temizlenip kirilip eritilerek granul halini kazanmis halindeki urunlerin
    turkiyeye ithali,gumruk gtip numarasi , gecerli gumruk vergisi orani ve kdv si hakkinda bilgi alabilirmiyim.
    ayrica turkiyede izin alinacakmi?
    ithal edilen ulkaden hangi evraklar isteniyor?
    urumbaza@yahoo.com
    saygilarimla
    mazlum tehran iran

Yerleşim : İran / Tehran  |  Meslek : Ticaret
    benmazlum
    Üye

Toplam 139 yazı
    23/01/2010 :  13:05:45  Alıntı
    sayin ahmetx
    selamlar
    hizmetleriniz icin tesekkurler
    cok kiymetli bilgiler veriyorsunuz.
    allah ta sizin yardinciniz olsun.
    recycle denilen veya yeniden degerlenmis denilen ,
    kullanilmis plastik artiklarin temizlenip kirilip eritilerek granul halini kazanmis halindeki urunlerin
    turkiyeye ithali,gumruk gtip numarasi , gecerli gumruk vergisi orani ve kdv si hakkinda bilgi alabilirmiyim.
    ayrica turkiyede izin alinacakmi?
    ithal edilen ulkaden hangi evraklar isteniyor?
    urumbaza@yahoo.com
    saygilarimla
    mazlum tehran iran

mustafa111
    Yeni Üye

Toplam 91 yazı
    23/01/2010 :  13:29:42  Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - lastottoman
    sayın konıks uyelerı ahmet bey su an gorev yerı degısıklıgı sebebıyle sorulara belırlı bır sure cevap veremeyecektır ,en kısa zamanda aramızda bulunacaklardır bılgınıze.

İnşallah milleti aydınlatıyor diye sürülmemiştir. :(( HAyırlısıyla sag selamet döner inşallah.
    mmmm

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
    benmazlum
    Üye

Toplam 139 yazı
    30/01/2010 :  16:42:51  Alıntı
    baskisiz hisir poset
    gtip numarasi
    ve kdv orani nedir.
    saygilar
    mazlum

benmazlum
    Üye

Toplam 139 yazı
    30/01/2010 :  16:49:29  Alıntı
    baskisiz hisir poset
    gtip numarasi
    ve kdv orani nedir.
    saygilar
    mazlum

benmazlum
    Üye

Toplam 139 yazı
    30/01/2010 :  16:52:45  Alıntı
    baskisiz hisir poset
    gtip numarasi
    ve kdv orani nedir.
    saygilar
    mazlum

Fikret_19660
    Yeni Üye

Toplam 51 yazı
    01/02/2010 :  09:45:13  Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - kadir bey
    selam benim kisa bir sorum olcak ahmetx bey yalmanyadan türkiyeye 100 adet yeni dougumus buza getirme kalksam gümrükte negibi sorun yasarim gümrük ödemem gerekmi tesekürler

Yerleşim : Türkiye / Tekirdag  |  Meslek : Serbest meslek
    must2401
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    01/02/2010 :  18:08:48  Alıntı
    ahmet bey libyadan huda getirmek için hangi belgeler lağzım vergiler hakkındada bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler
    must2401

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Diğer
    meliherdemk
    Yeni Üye

Toplam 10 yazı
    01/02/2010 :  19:49:49  Alıntı
    sayın ahmet bey ben yurt dışına yaş sebze ve meyve ihrac etmek istiyorum.fakat çok yüklü miktarda olmadığı için kendi aracımla ***ürmek istiyorum.yurt içi alım-satım ve nakliye firmam var yurt dışına ihracat yapabilmem için izlemem gereken yol ve yasal prosedür hakkında beni bilgilendirirmisiniz.(kendi aracımla)
    05368151878

Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ  |  Meslek : Ticaret
    ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    01/02/2010 :  23:59:24  Alıntı
    sevgili koniks üyeleri ,tayin olduğum için tarafıma sorulan sorulara uzun zamandır cevap verememekteyım .malumunuz bır yerden yenı bır yere gelmek ve yerleşmek uzunca bır zaman alıyor bundan dolayı sorularınıza cevap veremedım.ama en kısa zamanda sorularınızı cevaplayacağım.anlayışınız ve ılgınız için şimdiden tesekkurler gorusmek uzere ...
    son harputlu

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.1 saniye.
    17:32:56, 3 Aralık 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım