Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdışında Toptan Kuyumculuk

BaşlatankalelTarih10/10/2006 23:54:22Yorum57

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Selamlar...
Tam da hayatımın dönüm noktasındayken ekşi sözlükte linkini gördüm koniks in. Ben iki senden fazla bir süredir kapalıçarşı da toptan altın satan bir firmada çalışıyorum.Daha önce özel bir bankada çalıştım ve yurtdışında fast food işlettim. Ben ve eşim çok iyi derecede olmak üzere toplam 4 dil (ingilizce-italyanca-romence-ispanyolca)biliyoruz. Şu anda bir kaç üretici firma ile (altın üzerine) görüşüyoruz ve numuneler hazırlayıp avrupa nın çeşitli ülkelerinde toptancılara ve perakendecilere (kuyumcular) gidip sipariş almak istiyoruz. Sitedeki bir çok arkadaş gibi çok sınırlı bir sermayemiz var (banka kredisi ile alınmış 15 milyar) ve bu işi yapmak için şu anda çalıştığımız şirketlerden de çıkmak zorundayız. dillerini konuşabildiğimiz halde hiç tanımadığımız ülkelerde ne gibi stratejiler izlemeliyiz ..?
fikir ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Romanya / BükreşMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Yeni Üye33 yazı
selam ..
ben yaklasik on yildir Almanyada yasamaktayim.benim size söyle bir önerim olabilir , Avrupayi ve ülkelerini cok iyi tanimak gerekiyor ilk önce kendinize bir merkez ülke secmeniz gerekir bu mesela Almanya köln . Fransa paris , Italya roma vs. gibi olmali satacaginiz ürünler türklere yönelik olacak yoksa yabancilara yönelikmi olacak buna karar vermeniz gerek .
bir türkler icinse türkün cok oldugu ülkeye gitmenizde yarar var , yabanci icinse arastirin hangi ülkenin insani Altin takilari seviyor. Almanyada bizim aldigimiz altinlar türkiyeden geliyor degeri daha fazla ayarlari cok oldugu icin . almanlarin sattiklari ayarlari daha düsük oluyor ve daha ucuz acikca pek sürümü olan ürün degil .
peki neden avrupa tecrübeniz var sanirim ... türkiyede bu isi yapsaniz bence daha basarili olabilirsiniz, Anadoluda gidilecek cok sehrimiz var ordaki esnafa satarsaniz daha iyi olur kendi markanizi kurun türkiyenin birincisi olun .
yada uzak dogudan gümüs getirin , meksikadan gümüs getirin . gümüsün modasi hic bir zaman gecmez ,genc yasli herkes kullanabliyor. bu konuda üretim toptancilik yapabilirsiniz
... unutmadan araplarda Altin hastaligi var onlara satis yapabilirsiniz
simdiden basarilar ..saygilarimla
dogruyum cünkü dogru insanlarin yanindayim

Yerleşim ALMANYA / VoerdeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
ben zaten uzun yillardir kapalicarsida kuyumculuk yapiyorum...ingiltere de de cok sayida turk ve ingiliz musterilerim var...bana mail atarsaniz size uygun fiyatlatlarla mal verebilirim...

Yerleşim Romanya / Bükre?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cemilcan
selam ..
ben yaklasik on yildir Almanyada yasamaktayim.benim size söyle bir önerim olabilir , Avrupayi ve ülkelerini cok iyi tanimak gerekiyor ilk önce kendinize bir merkez ülke secmeniz gerekir bu mesela Almanya köln . Fransa paris , Italya roma vs. gibi olmali satacaginiz ürünler türklere yönelik olacak yoksa yabancilara yönelikmi olacak buna karar vermeniz gerek .
bir türkler icinse türkün cok oldugu ülkeye gitmenizde yarar var , yabanci icinse arastirin hangi ülkenin insani Altin takilari seviyor. Almanyada bizim aldigimiz altinlar türkiyeden geliyor degeri daha fazla ayarlari cok oldugu icin . almanlarin sattiklari ayarlari daha düsük oluyor ve daha ucuz acikca pek sürümü olan ürün degil .
peki neden avrupa tecrübeniz var sanirim ... türkiyede bu isi yapsaniz bence daha basarili olabilirsiniz, Anadoluda gidilecek cok sehrimiz var ordaki esnafa satarsaniz daha iyi olur kendi markanizi kurun türkiyenin birincisi olun .
yada uzak dogudan gümüs getirin , meksikadan gümüs getirin . gümüsün modasi hic bir zaman gecmez ,genc yasli herkes kullanabliyor. bu konuda üretim toptancilik yapabilirsiniz
... unutmadan araplarda Altin hastaligi var onlara satis yapabilirsiniz
simdiden basarilar ..saygilarimla

Cemilcan a tamamiyla katiliyorum
Sizin avrupaya heveslenmenizin sebeplerinden biri
Turist geliyor tonlarca para harcayip gidiyor neden ben az bir sermayelen takilari ayaklarina ***ürmeyeyim arada karimi almayayim.

Malesef is öyle degil Turist tatilde yaptigi alis verisi kendi ülkesinde yapmiyor cogu zaman tatilde aldigi ürünleri kullanmiyor bile. Tatil esnasinda verilen kararlar cogu zaman pismanlik ile sonlaniyor. Bende gümüs taki ile benzeri is yapmistim sonu hüsran! Fakat o sayede ticarete atilmis oldum degisik islerden cok iyi hayat yasayabildim (yani iyi para kazandim).
ZIRVEYE TIRMANIRKEN GÖRDÜKLERINE SELAM VERMEYI UNUTMA,
INISTE MUTALAKA YINE ONLARLA KARSILASACAKSIN.

Yerleşim ALMANYA / BocholtMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
selam herkese
bende bir ara gümüs isi yapmistim , baskasinin yaninda calistim , ama göründügü gibi kolay degil .bize italyadan brezilyadan uzak dogudan gümüs geliyordu. bunlarin icinde türkiyede vardi .her ülkenin ayri modelleri vardi .secim yapmak cok zor devamli riziko aliyorsunuz. bence su an en cok kazanc getiren, marka gümüsler .kalitede fiyatta süper .
Altin isine gecersek benim bir arkadasim var yaklasik üc sene önce kuyumcu dükkanlari vardi kölnde yürütemedi kapatti ,söyledigine göre 30 kilo altini varmis hala elinde ,yani kuyumcu olmakta zor. bence cok iyi düsünmek lazim

Yeni Üye11 yazı
anlatamiyorum galiba..ben toptanciyim perakendeci degil..benim musterilerim kuyumcular zaten...dolayisiyla ne turistle ne de hayal kirikligiyla bir isim yok...

Yeni Üye33 yazı
selam, size yardim edecegim bende bizim cevremizdeki bir kac kuyumcunun adresleri ve telefonlarini yaziyorum ,sizde onlara telefon acip fikir edinebilirsiniz.ürünlerinizi tanitabilirsiniz.simdiden kolay gelsin .basarilar dilerim.sadece isimlerini ve tlf yaziyorum isterseniz adresleride yazarim .........
harem kuyumcusu 52062 aachen 00492414090779
Juwelier istanbul spring gmbh 52068 aachen 0049241502545
M&S grosshandel gbr 52070 aachen 00492419010745
Ugur kuyumcusu 52062 aachen 00492414018829
Juvelier cimen 44787 bochum 004923418616
Deniz 44135 dortmund 00492315862494
Göreme juwelier 44145 dortmund 0049231818195
Karaduman 44135 dortmund 0049231577548
mersin kuyumcusu 44135 dortmund 00492315863187
Altinbas 47169 duisburg 00492034061262
güven kuyumcusu 47093 duisburg 004920363672
Karasu gold gmbh 47051 duisburg 00492033468011
Topkapi kuyumcu 47169 duisburg 0049203409365
E.N gold gmbh 40215 düsseldorf 0049211373496
antalya kuyumcu 40477 düsseldorf 00492115150863
goldas gmbh 40212 düsseldorf 00492111597126
gold basar 59065 hamm 00492381163318
aksu 51063 köln 00492216402988
sehrazat 50668 köln 0049221134635
gold basar istanbul 47798 krefeld 00492151314395
simdilik bunlarla ise baslayin daha sonra yine devam ederim

Yeni Üye14 yazı
Kalel dostum sermayen biraz az gibi geldi. Ben zamaninda bu kadar paraile gümüs taki isine girmistim. Yol ve konaklama mesariflerini gözardi etmemek lazim. Cemilcan kardes size cok büyük bi iyilik yapmis direk tel numaralari vermis (herkes yapmaz).
Basarilar diliyorum size.

Bide bana yardim eden olsada bizde bir an önce neyin ne oldugunu bilsek.
ZIRVEYE TIRMANIRKEN GÖRDÜKLERINE SELAM VERMEYI UNUTMA,
INISTE MUTALAKA YINE ONLARLA KARSILASACAKSIN.

Yerleşim ALMANYA / BocholtMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
selam gazi size nasil yardim edebilirim .elimden gelirse neden olmasin

Yeni Üye11 yazı
bu ülkede neden ticaretin gelişemediğini daha iyi anladım..o verdiğin numaralar için teşekkürler ama ben onlara altın satanlara altın satıyorum zaten...

Yeni Üye33 yazı
selam . bu ülkede neden ticaretin gelismedigini ben anlamadim , bana anlatirsaniz sevinirim. ayrica siz kendiniz istediniz toptanci veya perakende olabilir diye , belki bana tam ne istediginizi yazarsaniz o zaman yardimci olurum.

Yeni Üye15 yazı
gümüş veya altın ithalatı, veya istanbulda anadolu yakasında kuyumculuk işi konularında bilgisi olanlardan öneri ve bilgi rica ediyorum. 200,000 ytl sermayem var. çok iyi dış ticaret bilgim var. bu işler nasıl yürür, kar marjları nasıldır, gelecek görüyor musunuz?

Yerleşim Türkiye / YstnbulMeslek Yöneticilik
Üye347 yazı
kimin yanında calışıyorsun kalel?ve ürün ceşidin ne

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
geçen sene bahsettiğim işi kurdum...şunu söyleyebilirim ki o bölgenin diline hakimseniz ve ikna kabiliyetiniz yüksekse para kazanırsınız... şu anda hergün daha iyiye gidiyor firmam ...herkese tavsiye ederim hayallerinizin peşinden koşun...tabii bilgi ve birikiminiz varsa...
bu arada atasay ve arpaş ın yurtdışındaki hakimiyetinden bahseden arkadaş herhalde sadece resmi ihracat rakkamlarına bakarak yorum yapıyor... arpaş tamam da ,ilk 10 a zor girer atasay...
saygılar...

Üye347 yazı
Cihan bey(atasay) son bir yılda amerikaya yüklendi kendine ait televizyonu kurdu.5 adet farklı tv de online satış yapıyor.sadece amerika pazarına tonlarca altın sattı.Bu arada
meslekte tam 19 cu yılımı doldurdum bırak ihracatı, toptancıyı hangi mal hangi ustanın elinden cıkıyor onu biliyorum.Resmi rakamlarla pek işim olmaz.

Yeni Üye11 yazı
ürün çeşidim alyans ve tek taş pırlanta yüzükler ağırlıklı...

Üye347 yazı
Başarılar dilerim.

Yeni Üye11 yazı
kaç tane 25 yıldır aynı işi yapan adam tanıyorum bir bilseniz şu sektörde... bu tip adamların ağzında da hep bir imam bey,cihan bey,selami bey vardır... işsiz kalma korkusu sanırım sonunda..ben de size başarılar dilerim....

Üye347 yazı
sonunda fast food işine geri dönmeyinde mücevherat satmak hamburger satmaya benzemez.

Üye347 yazı
sizin gibi ukala bir insanın bu sektörde cok ilerleyebileceğinede ihtimal vermiyorum.hamburgerci acınca bana bir mesaj attında hamburger yemeye gelirim.Gerceği o işide becerememişsinizde.Neyse anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.artık yorumlarınıza cevap vermeyeceğim.

Üye152 yazı
SEVGİLİ "kalel"

ÖNCELİKLE YANLIŞ ANLAMADIYSAM BU KONUYU 2006 YILI 10. AYDA acmıssın ve su an bu konu uzerıne işini kurmus durumdasın..bunun için seni kutlarım.

2. cisi kendinize yakıstırmadıgınız ve burada böyle savurmakla bir yere varamayacagınız polemıklere gırmeyınız kı, hem site hem siz hemde okuyan insanlar sıkılmasın...

şimdik hangi ülkede yapıyorsun bu işi. benımde çarşıdan bu sektörün duayeni arkadaşım var. kendi imalatları var aynı zamanda toptancılık yapıyorlar. ama bir türlü sokamıyorum avrupa piyasasına. bana özelde yazarsan yada mail atarsan fikirlerini duymak isterim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye14 yazı
[Bu yorum tekrar sebebiyle silinmistir.]
MONARK TICARET DANISMANLIK LTD.,STI

Yerleşim Çin / ZhejyangMeslek Dany?manlyk
Üye243 yazı
avrupa lılar 500 ton altın istiyorlar, bu talebi karşılayabilir miyiz?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye1714 yazı
500 ton altın alışverişi öyle birebir yapılmaz arkadaşım. Bunun uluslararası standartları vardır. Daha önce buna benzer alışverişte tercümanlık yaptım. İki şekilde yapılır;

1. Tamamen evrak üzerinde, İsviçre özel Security bankalarında depolanmış ve senin asla göremeyeceğin altınlar evrak üzerinde sana satılır.
2.Uluslararası standartlar çerçevesinde havaalanına özel güvenlik önlemleri ile getirilen altın özel uçatan uçağa transfer olur. Bu uçaklarda 250 - 500 bin dolar arasında hava sigortası yapılır. Detayları fazla ben kısaca anlattım.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye243 yazı
peki, bu işte türkiye nin rolü nedir? yani bizim fonksiyonumuz be olacak? zaten alıcı avrupa da, satıcı avrupa da, biz ne işe yarayacağız?

2. seçenek için, malı bulmak işin en zor yanı, bulabilirsek özel uçak transferini organize ederiz.

teşekkürler bilgiler için...

Yeni Üye11 yazı
öncelikle işlerimin yoğunluğu yüzünden yazılanlara bir süredir bakamadım ve cevap veremedim onu belirtmek istiyorum. herkesin kriz diye ağladığı bir dönemde işlerin yoğun olması bazı hamburger düşkünlerini hayal kırıklığına uğratabilir ama ben bundan da çok memnunum.

beğenin veya beğenmeyin yaklaşık 5 senedir sektörün içinde olduğum ve kuyumcular odasının gayriresmi istatistiklerini bildiğim kadarıyla, türk üretici ve toptancılarının, avrupaya resmi-gayriresmi toplam sattığı altın senelik 300 tonun üzerinde zaten. sadece altınbaşın ihracatı bildiğim kadarıyla 10 ton civarı.
yani türkiye'nin dünya altın piyasasındaki yeri halihazırda oldukça iyi ve telaşa gerek yok.
her konudaki sorularınızı kalelthegreat@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
herkese başarılar.

Üye243 yazı
altın derken ben külçe altın ve tozdan bahsediyoryum, mücevher değil.

Yeni Üye11 yazı
tamam da türkiye'de de maden olmaması daha doğrusu çok yetersiz olması sebebiyle bunları biz de dışarıdan ithal ediyoruz. biz nasıl satalım avrupaya?

Yeni Üye2 yazı
avrupalılar kor mu yo kardeşim her işe giriyor bizm in sana lar cahil kürt türk ayrımı yok bizde ülkemiz dünyada birici olması lazım her meslek dalı var ya iş te in sanımız dahaçok bilinç li ol sa çok şey olucak bu arada ben yeni katıldım aranıza adım ilker herkeze selam
@_@

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye36 yazı
ozoz rumuzlu arkadaşın kuyumculuk ve diğer yazıları ile ilgili yaptığı ve yapacağı yorumlar çoğu zaman mantıklı ,isabetli,dürüstçe olduğunu farkettim.kendisine ve ve herkese başarılı işler dilerim.
"sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
bilmez ki sorsun,
bilse sorardi."

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Memur
Yeni Üye3 yazı
selam arkadaşlar ben ıstanbulda gumuş takı ımalatçısıyım yurt dışında pazar sorunum var yardımcı olabıleceklerden mesaj beklıyorum
14531453

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat