Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdışında Toptan Kuyumculuk

BaşlatankalelTarih10/10/2006 23:54:22Yorum57

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Selamlar...
Tam da hayatımın dönüm noktasındayken ekşi sözlükte linkini gördüm koniks in. Ben iki senden fazla bir süredir kapalıçarşı da toptan altın satan bir firmada çalışıyorum.Daha önce özel bir bankada çalıştım ve yurtdışında fast food işlettim. Ben ve eşim çok iyi derecede olmak üzere toplam 4 dil (ingilizce-italyanca-romence-ispanyolca)biliyoruz. Şu anda bir kaç üretici firma ile (altın üzerine) görüşüyoruz ve numuneler hazırlayıp avrupa nın çeşitli ülkelerinde toptancılara ve perakendecilere (kuyumcular) gidip sipariş almak istiyoruz. Sitedeki bir çok arkadaş gibi çok sınırlı bir sermayemiz var (banka kredisi ile alınmış 15 milyar) ve bu işi yapmak için şu anda çalıştığımız şirketlerden de çıkmak zorundayız. dillerini konuşabildiğimiz halde hiç tanımadığımız ülkelerde ne gibi stratejiler izlemeliyiz ..?
fikir ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Romanya / BükreşMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Yeni Üye79 yazı
Altın işi hele bu zamanda hiç kolay bir iş değil..
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye15 yazı
slm arkadaşım dah önce de yazmıştım sana yurt dışı çalışacaksan sermayen güçlü olacak çünkü yurtdışı piyasasının kar marjı düşük yük lü malla gidersen bir şeyler kazandırı oda yaklaşık 5 10 kilo has yok sadce sipariş üzerine çalışırım dersen kapalı çarşıda sana güvenecek ufak atölye bulacaksın yurt dışı için önce şirket kurmalısın sonra ataseti karmesi çıkarcaksın anlayacağın uzun iş san vereceğim tavsiye altınbaş gülaylar koçak gibi firmalara başvur ve orda deneyim kazan 4 dil biliyorsan tavsiyem altınbaş veya favori dir git görüş
varolkepenek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye992 yazı

arkadasim ben ispanyanin tarragona sehrindeyim, kuyumculuk ve altinda veya isletmesinden anlamam, mesela burdan ogrenmek istedigin nedir acaba acikca yazarsan sorabilirim bir kac yere ama su an bu krizde cok zor satis yok sadece cok lux yerlerden siparis alinabilinir.luxun krizi olmaz. sen soruyon ama bende bilmiyom ki sana ne gibi yardimci olum sen aciklarsan ben senin agzin kolun ayagin olum , elimden baska sey gelmez kusura bakma. basarilar

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye992 yazı
ya ikiseneyi gecmis bu ilan jeton gec dustu bende ya

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye11 yazı
varoluş arkadaş... herhalde yazıyı okumadan yorum yapıyorsun ... ben zaten o bahsettiğin firmaların bir kısmında çalışır vaziyette idim bu yazıyı yazdığım zamanlar..
şimdi ise romanya'nın tamamına hakim firmam ve çalışan 9 elemanım var.. ama eğer istersen bunların hepsini sana devredip gülaylarda tezgahtar olarak başlayabilirim...
teklifini bekliyorum :)
bu arada ispanyadaki arkadaş bana 00 40 723 234 224 telefonundan ulaşabilirsin...
sana 2009 kataloğumu gönderirim , orada bir iki kuyumcuya gösterip reaksiyon alırsın... sonuca göre görüşebiliriz...
herkese hayırlı işler...

Yerleşim Romanya / Bükre?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
teklifin hoş ama sen beni yanlış anladın ben sana git başkasının işine uşak ol demiyorum sen piyasa edinmel istiyorum diyorsun sana şöyle söyleyim piyasa imalat ve kendine ihracaat yapan tanıdığım 4 5 kişi var bunların hepsi büyük firmalarda çalışmış büyük firma adıyla yurtdışında dolaşınca çevre edinmek daha kolay olur diye söylemiştim mesela sen romanya piyasasına hakimin diyorsun balkanlardaki en güçlü türk firması altınbaştır sen kadrom kurulu herşeyim hazır diyorsan o zman yapacak bir şey yok eğer uygun fiyata kapalıçarşıda ürün yaptırmak istersen yardımcı olurum diyip bu konuyu kapatıyorum
varolkepenek

Yeni Üye33 yazı
--------------------------------------------------------------------------------

Çin halk Cumhuriyetinden ne ithal etmek istiyorsanız,biz yanınızdayız.

Çinde kurulu firmamizla ,ozellikle avrupali firmalara cinden yapmakta olduklari ithalatlari konusunda,danismanlik ve gozetim hizmeti vermekteyiz.Cinden yapacaginiz ithalatlarda,urunlerinizde herhangi bir
kalite,odeme,yukleme,gumruk problemleri yasamamaniz icin,tum sorumlulugu aliyoruz ve sizin gozunuzle urununuzu kontrol ederek,risksiz sekilde size gonderiyoruz.Yeni bir urune ihtiyac duydugunuz zaman,urunu sizin icin biz arastiriyor en uygun fiyat ve
kaliteye sizin icin sagliyoruz.Bu mailimizle ,sizin gibi degerli bir firmanin,satinalma departmani gibi Cin Halk Cumhuriyetinde hizmet vermektir.

Nihat AYDIN

HI-VISION CO,. LTD.

2304 Room. Internatioanl Science & Technology Building , Shennan zhong
Road, Shenzhen,China.
Tel: 008613641404331 China
Tel:00905346710343 Turkiye
Fax: 86-755-83760854 ,83760096"
Msn: aydnihat@gmail.com

Yerleşim ÇinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye42 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seyfı
selam arkadaşlar ben ıstanbulda gumuş takı ımalatçısıyım yurt dışında pazar sorunum var yardımcı olabıleceklerden mesaj beklıyorum

dostum msn denb ir görüsebilirsek memnun olurum alperen28@hotmail.com
Nazir kaya

Yerleşim ALMANYA / RavensburgMeslek Turizm
Yeni Üye2 yazı
Arkadaslar fransa veya almanya da gümüs takı isine girmeyi düsünüyorum. türkiye baglantili çalismayi düsünüyorum. Burda sirket kurma olayini bilen arkadaslar varmi? Yardimlarinizi bekliyorum
Hayallerinin ***ürdügü yere git...

Yerleşim Fransa / ColmarMeslek Grafiker
Üye117 yazı
sayin kalelbey merhabalar!sizin yazdiklarinizi ve size yazilanlari okudum.oncelikle sunu soylemeliyimki altin yada gumus sektoruyleilgili hic bri bilgim ve hic bir alakam yok.fakat sizin su anda icinde bulundugunuz psikoljiyle ilgili alakam var.insanlara hitap uslubunuzu biraz daha degistirir ve onlari dinleyip anlama gayreti gosterebilirseniz memnun olurum.9 yada 90 calisaniniz olmasi onemli degil.unutmayin helvayi parmagi uzun olan degil, nasibi olan yer derler.madem firmanizi kurdunuz ve 9 calisaniniz var; o zaman bunu 15 milyarla nasil yaptiginizi nasil bugunlere geldiginizi anlatin; burdaki insanlara ornek olmaya calisin.bu arada benim su anda calisan sayim 37 kisi! eger calisan sayisi size konusma hakki ve karsinizdakine susma hakki veriyorsa; o zaman simdi sizin susmaniz benimde konusmam gerekiyor.yani yanlis anlamayin sakin sizinle tartismiyorum ve kavgada etmiyorum.sadece su anda sizin sundugunuzu kendinizi gormeniz icin size sunuyorum.saygilarimla.meslek hayatinizda basarilarinizin devamini diliyorum.
Karol Productions
Mustafa Kemal Simsek
+7913-783-34-62
(karolproductions@windowslive.com)

Yerleşim Rusya Federasyonu / NovosibirskMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
aze
Burda herhangi bir muhasebeciden alacagim bilgi burdaki deneyim sahibi arkadaslardan alacagim bilgiden çok daha az. Avrupada çok yeniyim. O nedenle önce buraya yazdim ve inaniyorumki burasi benim gibi henüz ticaret niyetinde olanlar için yol gösterici olabilir. Benim merak ettigim örnegin Türkiye den mal alacagim üreticilerle iliskiler nasil yürüyor, olaya çok yabanci oldugum için ilk basta cahillik gösterebilirim kusura bakmayin :) herkese tesekürler...
Hayallerinin ***ürdügü yere git...

Yerleşim Fransa / ColmarMeslek Grafiker
Yeni Üye11 yazı
arsen sana mail attım oradan konuşalım...
ve karol productions sizi de tebrik ediyorum. mevladan dileğim en az 390000 çalışanınızın olması ve sadece sizin konuşmanızdır.
ne o öyle giydirip giydirip sonunda çalışma hayatında başarılar falan. bırak bu işleri.
aferim sen de firma kurmuşsun senin de paran olmuş.
bu kompleklerle hiçbir yere varılmaz arkadaş haberin olsun.

Yerleşim Romanya / Bükre?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye108 yazı
bu ne biçim bi forum olmuş bence siteye hiç yakışmıyo kimseyi tanımam burada ama kimseninde birbirine saygısızlık yapmasına ğerek yok kimse kimseye düşmanlık yapmazken bu saldırğanlığı anlayamadım. sayın kalel sizi tebrik ediyorum 15000 lirayla bu işe başlayıp nasıl bu kadar kısa sürede bu başarıyı yakaladınızı anlatırsanız herkez daha ğüzel bi şekilde bu ğirişimci yönünüzden birşeyler öğrenmiş olur lütfen artık herkez bir birine laf çarpıtmayı bıraksın birazdaha mütavazi ve sayğılı olalım
sayğılarımla
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakiler ibret olma...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Üye351 yazı
Armando kaldigin yer Granadadan yada sevilladan nekadar uzaklikta?

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Saty? / Pazarlama
Üye185 yazı
DK Mücevherat ve kuyumculuk olarak ; 25 senelik deneyimli kadromuzla ; elmas, pırlanta ve değerli taşlar çok çeşitli modeller özel kreasyonlarımız ,moda trendlerine uygun tasarımlarımız ve farklı modellerimiz ile bünyemizde yüzük, küpe, kolye, set takım, bileklik, bilezik, broş üretimi yapmaktadır. Modayı yakından takip eden firmamız sürekli ürün sirkülasyonu ile her geçen gün büyümeye devam etmektedir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
Merhaba istanbul'da otantik , sade ve özel seri dediğimiz model statüsünde gümüş imalatı yapmaktayız. imalatçı olduğumuz için gerek adetli gerekse kilo bazında gümüş takı üretiyoruz. kendi bünyemizde desinatör , çizimci ve sadekar ustalarımız ile kaliteli ucuz ürünler yapmaktayız.
Sizinde geçmiş form yazınızı gördüm gerçi bayağı eski ama yinede msj atmak istedim. Eğer mümkün olursa sizlerle fikir alışverişinde bulunmak isterim
saygılarCeylan Jewellery- Erkan 0090 0538 276 96 01

Yeni Üye11 yazı
Merhaba istanbul'da otantik , sade ve özel seri dediğimiz model statüsünde gümüş imalatı yapmaktayız. imalatçı olduğumuz için gerek adetli gerekse kilo bazında gümüş takı üretiyoruz. kendi bünyemizde desinatör , çizimci ve sadekar ustalarımız ile kaliteli ucuz ürünler yapmaktayız.
Sizinde geçmiş form yazınızı gördüm gerçi bayağı eski ama yinede msj atmak istedim. Eğer mümkün olursa sizlerle fikir alışverişinde bulunmak isterim
saygılarCeylan Jewellery- Erkan 0090 0538 276 96 01

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emremert
gümüş veya altın ithalatı, veya istanbulda anadolu yakasında kuyumculuk işi konularında bilgisi olanlardan öneri ve bilgi rica ediyorum. 200,000 ytl sermayem var. çok iyi dış ticaret bilgim var. bu işler nasıl yürür, kar marjları nasıldır, gelecek görüyor musunuz?

Emekli bir kuyumcuyum yurt dışı tecrübem var özelden görüşürsek faydam olur isterseniz yazın selamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seyfı
selam arkadaşlar ben ıstanbulda gumuş takı ımalatçısıyım yurt dışında pazar sorunum var yardımcı olabıleceklerden mesaj beklıyorum

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seyfı

Karşılıklı görüşelim
bhbjewellery@hotmail.com

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emremert
gümüş veya altın ithalatı, veya istanbulda anadolu yakasında kuyumculuk işi konularında bilgisi olanlardan öneri ve bilgi rica ediyorum. 200,000 ytl sermayem var. çok iyi dış ticaret bilgim var. bu işler nasıl yürür, kar marjları nasıldır, gelecek görüyor musunuz?

Emekli ve mesleğin doruk noktasındayım
Faydam olur sanırım
Tanışalım
bhbjewellery@hotmail.com

Yeni Üye89 yazı
kalel tam bir ( buraya kendine yakisan sifati sen sec) bu adamin dedigine kimse inanmasin soruyorum size bu olcekte ticaret yapan biri zamanini boyle forumlarda harcarmi. Buyuk olcekli firmalarin bu isleri omur boyu yapmis calisanlari, danismanlari olur. Bu adam klasik sonradan gorme elindeki 3-5 kuruslada insanlari ezip egosunu yukseltmeye calisir ama bu ezik karakteri hicbir para miktarinin faydasi olmaz. Arkadaslar boyle ezik karakterlere yapacaginiz hicbirseyiniz malesef yok...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye66 yazı
toptan altın konusunda deneyimlerini paylaşmak isteyen tecrübeli arkadaşlarım özel mesaj gönderebilirseniz sevinirim bu işe girmeyi düşünüyorum
İnşaat Mühendisiyim

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Mühendis
Yeni Üye32 yazı
Arkadaşlar, eğer toptancılıkla uğraşıyorsanız ve daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız veya bu işe girmeyi düşünüyorsunuz ve ucuza mal arıyorsanız size www.merkandi.com.tr sayfamızı tavsiye ediyorum. Portal uluslararası toptancılık piyasası olarak çalışıyor. Genellikle Avrupa toptancıları orada ilanlar veriyor. Pek uğraşmadan yurt dışı piyasalarına girip işlerinizi büyütebilirsiniz. Altına gelince yukarıda diğer arkadaşların yazıkları doğru - Avrupa'da düşük ayar altın popüler, Türkiye'de ise pek müşterilerin ilgisini görmüyor. Avrupa'ya altın satmayı düşünüyorsanız bu ürünleri size tavsiye ederim. Ayrıca geleneksel modeller şu anda Avrupa pazarlarında hit. Daha fazla bilgi almak isterseniz bana özel mesaj atabilirsiniz veya doğrudan katrin@merkandi.com.tr adresime yazabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - byblue01
toptan altın konusunda deneyimlerini paylaşmak isteyen tecrübeli arkadaşlarım özel mesaj gönderebilirseniz sevinirim bu işe girmeyi düşünüyorum

Sana tavsiyem bildiğin işi yapman. Kuyum sektöründe yüksek sermayeye ihtiyaç vardır ve geri dönüşler de eskisi gibi tatmin edici değil. Rakip çok, işten anlamayan, eline üç-beş kuruş geçince dükkan açan esnaf çok. O yüzden geriye gidiyor sektör.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Selam herkese ben 22 yıldır kuyumculuk yapıyorum el işi içi boş örgülerin hemen hemen
Hepsini örüyorum işim çok iyi ve temiz yurtdışı nda iş arıyorum
Yardımcı olursanız sevinirim saygılar.05070549438
Kuyumcu

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ymalat
Üye180 yazı
TRABZON BURMASI yapan imalatci var mi ,mesajlarinizi bekliyorum slmlar .
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis