Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kanepenin Kıymetini Bil Sabırlı Ol

BaşlatanakinselcukTarih18/02/2009 22:27:39Yorum101

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Sevgili arkadaşlar,

İş kurmak , esnaflık yapmak, alıp satmak , kazandığın paraları saymak gibisi yoktur. Hiç bir memurun kolay kolay tadamayacağı bir histir. Hem başarmış olmanın hazzı, hem de elinde işin başında olduğundan daha çok bir para tutmak. Ne bileyim mesela çok açken yemek yemek gibidir, çok susamışken su içmek gibidir. Tadından yenmez bir iştir bu ticaret. Kazanabilmek, parayı elde tutabilmek, kazancınla sermayeden yemeden ihtiyaçlarını karşılayabilmek çok ama çok zevklidir.

Ama parayı iş çarkının içine soktuğun anda riskler de başlar. O parayı geri alıp üstüne birde fazladan para koyabilmek öyle kolay bir iş değildir. Bunu yapabilmek için kurduğunuz düzen yanlışsa, her şey doğru iken şansınız yoksa, piyasanın krize gireceği tutarsa, müşteriniz üçkağıtcı çıkarsa, sizin özellikleriniz bu çarktan parayı asılıp çıkarmaya yetmeyiverirse, çarkların sıkışacağı tutarsa, işte bir dünya zorluk vardır para kazanmakta. Aklınıza bile gelmeyen.

Bazen kanepede oturmak işleri elinin tersiyle itmek çok daha kazançlıdır. Çünkü en birinci amacınız ana parayı yok etmemektir. Arttırmaktan önce gelir. Elinizdeki ana parayı piyasaya çicek sular gibi serpmenin hiç bir alemi yoktur bazen. Birilerinin işi görülür ama siz fakirlersiniz. Paranız buhar olur uçar gider. İşini gördüğünüz kişilerin suçu da olmaz bazen. Bu buharlaşmayı piyasa şartları sağlar. Çok ama çok dikkatli olmak gerekir. İki sene kursuna gitseniz anlatamazlar size bu işlerin sırrını. Sırrı yoktur çünkü. Eli sobada bir kere yanan çocuk bir daha dövseniz sobayı ellemez. İşte kursu budur. Anlatmakla anlaşılamaz.

Dayak yemeden dövmeyi öğrenemezsiniz. Bu işlere akıl zeka yetmez. İlave özellikler lazımdır. Ya babanız siz daha çocukken size bu işleri uygulamalı öğretmiş olmalı ya da siz mecburiyetten bu işlerin içinde pişmiş olmalısınız. Yetişkin iken ilk esnaflığınıza başladı iseniz bir kaç yumruk yemeniz kaçınılmazdır.

Ne zaman paranızı hiç bir işe sokmadığınızda para kazanabileceğinizi durduk yere keşfedemezsiniz. İçiniz kaynar iş yapmak ticarethane sahibi olmak istersiniz. Oysa bazen sakince beklemek hiç bir iş yapmamak size çok kazandırır. Herkesin önüne geçirir. Elinizde duran ve değerlenmiş paranızın önüne ucuzlamış değerler çıkmaya başlar. Evler arabalar gibi.

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi ;
Tarih : 28/06/2008

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - symans
Merhaba Arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istedim ben kendi işimi kurmak istiyorum tabi işin ticari kısmını pek bilmediğim için burda sizin bilgilerinizden faydalanmak istedim şimdi arkadaslar akdeniz bolgesinde herhangi bir ilde 50 milyar serma ile Bir Kimya Temizlik ürünleri açılabilirmi ve Sizde Piyasada tutunmam Soz Konusu Olabilirmi kimyager hazır 50bin ytl de hazır ama ben kararsız kaldım ya tutmasa biliyorsunuz bunu sadece bürokrasik kısmına 7-8bin ytl gidiyor maknesiydi hammaedesiydi derken sağlam bir para gidiyor sizce bu işe girmelimiyim* fikirler için şimdiden tşk ederim

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Temizlik maddelerini bilmem ama 50 bini elimde tutarken geri gelip gelmeyeceğini sanalda hiç tanımadığım kişilere sorma ihtiyacı duyduğum bir işe harcamam. Git altın al. Kanepende otur hiç bir iş yapma!

Alıntı Yapılan Metin:
Seneye bana dua etmeyi de unutma.

Evet sene oldu sayılır. Şartlar gerçekleşti.

Birinci soru : 2008 Hazirandaki 50 bin liralık altın şimdi kaç para oldu ?

Tam altın 28 Haziran 2008 de 254 lira idi, bugün yani 18 Şubat 2009 da 353 lira oldu. 50 bin lira 70 bin lira olurdu. 8 ayda 20 bin lira kazanmış olurdunuz, yani ayda 2500 lira kazanmış olurdunuz.

İkinci soru : 2008 Hazirandaki 50 bin liralık malı mülkü şimdi kaça alabilirsiniz ?

Ucuzlamasına rağmen satılamayan bir çok mal var artık piyasada.

Herkese saygılarımı sunuyor, sadece çalışanın, üretenin kazanacağı, gerisinin aval aval bakacağı günlerin gelmesini canı gönülden diliyorum . . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye546 yazı
Herkes girisimci olsun derken bir ekleme daha yapip bunu suistimallere de kapatayim, gerci asagida yazdim ama bir daha ekleyeyim.

Uygun fikri ve sermayesi olanlar girisimci olsunlar, etutleri yapabilirlerse, arastirma-planlama-koordinasyon konusunda bilgi-gorgu-tecrube sahibi cevresi varsa o zaman durmasin, basarisiz olmalari icin neden yok demektir.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Gerci soyledim ama yine eklemekte fayda var, herkes girisimci olsun derken bazi suistimallari de engellemek amaciyla soyleyeyim,

uygun sermaye ve is fikrini biaraya getirebilirseniz, etutleri yapmissaniz, arastirma-planlama-kordinasyon konusunda yon gosterici cevreye sahip olanlar bos durmasinlar, mutlaka girisimci olsunlar, basarisiz olmalari icin bir neden yok.
Nakipoğlu

Üye643 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Güzel ülkemin şirin bir dağ köyünde dostlarla birlikte gezerken yaşlı bir karı kocayı gördüm..
Baktım bir kanepenin üzerinde oturuyorlar... Iyice yaklaştığımda,
tezekten yapılmış evlerinin bahçesinde oturduklari kanepenin bir tarafının
tamamen kırık olduğunu, kanepenin sağlam tarafına sıkışarak oturduklarını
ve sohbet ettiklerini anladim.
Yüzlerinde bir tebessüm vardı..
Evin halinden ve karı kocanın kılık kıyafetinden maddi durumlarinin hiç
iyi olmadiği ve yeni
bir kanepe alacak güçlerinin olmadigi hemen anlasiliyordu...
Selamlaştiktan sonra,
'Kanepe kırılmış' dedim... Yaşlı adam büyük bir
bilgelikle cevap verdi,
' Biz de sağlam tarafina oturuyoruz... Yetiyor
bize..'
Kadın da tamamladı,
' He ya yetiyor bize bak ne güzel oturuyoruz'
Sevdiğimin elini daha sıkı sıkı tuttum...
Öyle ya,
' Aşk bu kanepe neden kırık, neden yeni bir kanepe almiyoruz' diye
dırdır etmek, şIkayet etmek yerine, 'Kanepenin sağlam tarafını paylaşmak'
değil midir?...

Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye546 yazı
Sn mehmetustam

Paylasiminiz guzel olmus, ama tabii ki ask ile sevgi ile baglilik ile alakali bir sayfada cok daha guzel dururdu. Biz biraz daha genis ufuklu olmayi deneyebilirsek el birligi ile her sey daha guzel olacak, eminim ama bu sartlarda kesinlikle degil.
Nakipoğlu

Üye167 yazı
Sayın cengo bey yazınızı şimdi okudum açık bulunca eleştirmek güzeldir hoşturda lakin siz biraz yanlış anlamışsınız. akınselçuk bey herkes ticaret yapsın yapmalı diye bi kelime kullanmamış verdiği örnekte doğrudur hiç bir memur kolay kolay tadamaz o duygu ama tadmadığı için pişman olduğunuda savunmamış. Borsayla ticareti karşılaştırmışsınızda biraz saçma olmamışmı okurken direk ''ne alaka'' dedim. Beşiktaşın kazanması senin elindemi cengo bey hisselerin yükselip düşmesini senmi kontrol ediyosun yada benmi ama ticarette öyle bi durum yok işini düzgün disiplinli yaptığın sürece kazanman haktır ticaret yapmamışsın belliki. Altın fiyatlarına gelince bi git bak bakalım uzun vadeli dönemde altın ne zaman zarar ettirmiş. Akın beyin anlatmak istediği böyle belirsiz dönemlerde altına yatırım yapabilirsiniz. Bunun neresi yanlış ?

Emin ol sayın cengo çok tarafsız bi şekilde okudum

Hadi selametle.......

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye33 yazı
burdaki fikir mozaik ini çok beğeniyorum .
profesyonel olarak iş hayatı dersleri verilmeli hatta ufku daralmış şirketler için şirketkurtaran isimli bir şirket kurulmalı işyerine bir uzman gidip orayı karlı bir yer haline getirecek icraatlar yapmalı . Prensipler öğretmeli
işkuran adlı bir şirket kurulmalı yapılabilecek işlerle ilgili danışmanlık yapmalı hatta işi kurmada yardımcı olmalı
facebook un sanal olmayanını iş adamları için kuran bir şirket çıkmalı bu sayede tecrübeli iş adamlarıyla tecrübesiz olanlar arada resmiyet olmadan kaynaşmalı topluca pikniğe gidebilmeli arkadaş olmalı, yol göstermeliler birbirlerine
çok mu hayalperestim acaba :)
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye60 yazı
akın bey bilgilerin tümüne katılıyor teşekkür ediyorum.ben genç yaşta ticaretin bir çok sillesini yemiş biri olarak yeni iş kuracak girişimcilere bir tavsiyem var. İNOVASYON yapın.

iş yapmış olmak için yada İŞ BULAMADIGIN için iş kurulmaz

5 kere düşünüp bir kere uygulamalı.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asil5
burdaki fikir mozaik ini çok beğeniyorum .
profesyonel olarak iş hayatı dersleri verilmeli hatta ufku daralmış şirketler için şirketkurtaran isimli bir şirket kurulmalı işyerine bir uzman gidip orayı karlı bir yer haline getirecek icraatlar yapmalı . Prensipler öğretmeli
işkuran adlı bir şirket kurulmalı yapılabilecek işlerle ilgili danışmanlık yapmalı hatta işi kurmada yardımcı olmalı
facebook un sanal olmayanını iş adamları için kuran bir şirket çıkmalı bu sayede tecrübeli iş adamlarıyla tecrübesiz olanlar arada resmiyet olmadan kaynaşmalı topluca pikniğe gidebilmeli arkadaş olmalı, yol göstermeliler birbirlerine
çok mu hayalperestim acaba :)

Szinkine benzer taraflari olan iki farkli is kolu zaten dunyada fevkalede sekilde uygulaniyor birincisi kriz doktorlugu ikincisi de melek yatirimcilik. kriz doktorlugu adi uzerinde sirketler icin ozenle secilmis insanlarin seferber edildigi , kah zaman aci receteler verildigi kah zaman da sirketin tamamina yakininin budandigi gibi cozumler ureten bir is kolu, istanbul da bu isi yapan profesyonel bir sirket vardi ama simdi ne alemdeler bilmem, digeri ise melek yatirimcilar ama onlar hakkinda sanirim cok sayida yazi cikmistir diye yazmiyorum ama onlarin aga babasi onat menzilcioglu dur, simdi o nun da ne yaptigini bilmiyorum ama ilk o baslatmisti turkiye de melek yatirimciligi.
Nakipoğlu

Yeni Üye67 yazı
Evet 50.000 liralık altın 70.000 lira olduda bu adam ne yiyecek. Bura ki 20.000 lira kar değil altının değer koruması. Yani bu kişi 20.000 lirayı 1 yılda rahat yer. Ev harcamalarında. Heryıl altından yaptığı karı yiyecek. Ama ana parası 50.000 hep aynı kalıp değer kaybedecek. Bunun adı ticaret değil korkaklık. Korkak adam ticaret yapamaz. Risksiz ticaret olmaz. Ticaretin helal olma noktasıda budur zaten. Geçimini idame ettirecek paran çoksa, paranın bir kısmını yatırm için altına yatırmak mantıklı. Ama 50.000 sermayesi olan bu parayı altına yatırısa senede 20.000 kazansa dahi ana para her yıl 50.000 kalacak ve zarar edecek. Ticaret.. İllaki ticaret ve cesaret. Gerisi yalan.
Bize Heryer Trabzon

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
bence cengo2011 akinselcuk beyin düşüncelerini biraz düşünmeniz lazım akın bey borsa kazandırmaz demiyor demek istedigi yaptıgın işin erbabı ol ben borsada cok iyi yerlere gelip sonra piyasadan kacan insanlar gördüm ünv te hocasıydı . akın beyin yazısını gözümü kırpmadan okudum cok ta teşekür ederim kendisine bilgileri ve düşüncelerini devamlı yazarsa genç arkadaşlara ışık olur onların ve bizimde bunları okuyup burdan bir sonuç cıkarmammız ve hatta akınbey gibilerin bu sitede iştişare kurumu oluşturup fikir danışılacak insanlar olması bir cok insana yapacagı işlerde yol gösterim konusunda faydalı olacagına inannıyorum yazılıarının devamını bekliyoruz teşekürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye60 yazı
şu anda 15 milyon işsizin iş aradıgı işin kurayla dagıtıldıgı bir dönemi yaşıyoruz ülke olarak.

iş bulamadıgı için kendini iş kurmak zorunda hisseden yeterli ticari deneyime sahip olmayan ve başarısız olan bir çok tanıdıgım var.

her dört gençten birinin işsiz oldugu şu dönemde girişimcilerin çoguda genç oluyor.

25 yaşında ticaret yapıp batmış 200bin tl piyasaya borcu olan bir gencin hayata bakışını düşünün zar zor bulabilecegi asgari ücretli maaşıyla (sigortasız tabi yoksa maaşıda gider)borcunu kaç senede ödeyebilir.

ben bu yüzden akın selçuk bey in verdigi bilgileri genç girişimcilerin takip edip hatta not almalarını tavsiye ederim.ve yazılar için tesekkürler.

he tabi kimse girişim yapmasın demek degil bu ülkenin ihtiyacı var girişime bir şekilde çark dönecek ama ticarette o yemeniz gereken ilk tokat varya işte o tokadı ucuz atlatmalı.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye88 yazı
evet akın bey en son yazdığım yazı üzerinden 1 yıl geçti ve borsa demiyorum finans sektöründe kazandırmayan kalmadı %100 aşağı

ben ne yaptım bu 1 yılda paramın yarısı ile borsaya girdim yarısı ile sadece geçimimi sağlayacak bir ticarete girdim çocukluk arkadaşımla ve iş tuttu

ben işten anlamadığım fakat iş yapacağını öngörüp arkadaşıma güvendiğim için girdim 3 ay sonra arkadaşım bana kazık atmaya kalktı ve yakalandı bende işten anlamadığımdan işi arkadaşıma yatırdığım sermayenin %50 fazlasına 1 yıl vadeli sattım ve hala senet ödüyor bende bende biraz borsadaki para biraz taksitlerden gelen para ile plaka kiralayıp taksiciliğe başladım ve son iki ayım taksicilikte borsadaki param benden fazla kazandı o kadar az olmasına rağmen % 300

arkadaşım köşe oldu ben taksici borsa tavan oldu bundan sonra ne olur bilmem hayırlısı ama hiç birşey göründüğü gibi değil

borsa bundan sonra ne olur derseniz uzak durun derim yüzde 10 20 30 kazanacam diye sakın girmeyin derim bende şu an çıkıyorum zaten bir kaç güne

TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
Sonuç olarak kanepede oturmamayı seçmenin riski büyük. Siz ortağınızdan yatırdığınız paradan daha fazlasına işi satıp tahsilat yapmayı şu ana kadar başarmış olsanız da başaramayacağınız bir durumun oluşmasını da engelleyemeyebilirdiniz. Borsaya zaten hep soğuk baktık. 100 kişi girer biri kazanır. 85 i kaybeder, 14 i de ortalarda gezer.

Ticaret yapılacak ama üstünkörü girilmeyecek. Bu başlık, iş yapmayı, büro veya dükkan kurup içine oturmaktan ibaret sanan insanlara açıldı. En önce kime neyi kaça satacağınızın tespitini yapmalısınız. Gerçek hayatta hedef seçtiğiniz kitle sizden bu malı veya hizmeti kaznacağınız fiyata alırmı almazmı . . .

Farkındamısınız bilmem ama dünya değişiyor. Çocukluğumda ticaret, bir malı cebinizdeki parayla alıp üzerine kar koyup satmak şeklindeydi. Bunu yapmak için bir dükkan açmak içine bir masa sandalye ile biraz raf koymak yeterliydi. Toptancılar ve bayiler vardı. Malda hizmette böyle pazarlanırdı.

Toptancılar, ana tedarikçiler, ithalatcılar ve onların malını pazarlayan alt örgütler yani bayiler artık yoklar. İthalatcılarda toptancılarda bayilerde hala yerinde duruyor ama çalışma sistemleri değişti. En alttaki bayi artık sattığı malı ithalatcıdan almak zorunda değil. Dünyanın öbür ucundan kapısına getirebilir hale geldi. Ayrıca bu malın 10 farklı versiyonunu bulabilme imkanı var. Kaliteli görünüşlü içi kalitesiz versiyon. İçide dışı da kaliteli versiyon. İçi kaliteli ama dışı cazibeli olmayan versiyon.

Salça içinde televizyon için de bu geçerli. Örneğin bir mal pazara eskiden, belli bir kitleyi hedef alarak çıkardı. Şimdi aynı mala bütün kitleyi hedef alarak çıkarıyorlar. Aynı malı çok kaliteli ve çok kalitesiz olarak geniş bir yelpazede üretiyorlar. Bu üretimi yapan fabrika eskinin kalitesi ile ünlü bir fabrikası da yeni kurulmuş genç bir fabrika da olabilir. Cazip ve kaliteli görünüşün altına, süper ucuz ya da eskisi gibi kaliteli altyapıyı çok seçenekli olarak monte ediyorlar. Sonrası eskiden bayi bilidiğimiz son kullanıcıya satış yapan bayilere kalıyor. Ben kaliteli mal satarım diyerek size en ucuz versiyonu en pahalısı fiyatına da satabilir . Bu en alttaki satıcı bu malı direk fabrikasından peşin ve toplu paraya normalden çok ucuza al takdiği ile çok ucuza almış da olabilir.

Sistem artık bu şekilde değişti dünyada. Hala eski yöntemlerle çırpınan lüks ve kodaman bayilerimiz de hala var. Vestel, Arçelik bayileri gibi. Binbir zorlukla aldıkları bayiliklerini , prestijlerini ellerinde tutabilmek için kotalarını doldurmak için uğraşırlar. Çünkü sattıkkları malın başka bir versiyonu yoktur. Dükkanda başka mal satma şansları da yoktur. Fabrikanın hareket kabiliyeti onlarada bulunmadığından ne olduğunu anlayana kadar bu eski sistemi ayakta tutmaya çalışmanın sıkıntılarını yaşamaktan başka çareleri yoktur. Fabrika çindeki fason fabrikasında sudan ucuza mal ettiği bulaşık makinesini markasının kalitesi hatırına bayisinden yüksek fiyatlarla satmasını ve fazla bir kar beklememesini istemektedir. Malı yeni dünya sistemiyle ürettiği halde bayisinden eski dünya kurallarına uymasını istemektedir.

Dükkan açmadan önce iki kere düşünün. Kime hizmet edeceksiniz ? Kendinize mi ? Uyanık tedarikciye mi ? Acımasız piyasaya mı ? Devlete mi ? Dükkan sahibine mi ? Elemana mı ?

Kazancın çoğu size kalmıyorsa, kendinize hizmet edemiyorsanız, oturun kanepenizde . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye170 yazı
Arkadaslar cok tesekkurler paylasimlar icin...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye82 yazı
o zaman bızde network marketıng yaparız kımseyı kandırmayız zararımız olmaz rıskımız olmaz ali_ozdemir6147@hotmail.com 05444538199**05336488837 200 kişilik toplantılara gelmek ısteyen varmı toplantıları görün öyle karar verır
a.özdemir

Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

İş kurmak , esnaflık yapmak, alıp satmak , kazandığın paraları saymak gibisi yoktur. Hiç bir memurun kolay kolay tadamayacağı bir histir. Hem başarmış olmanın hazzı, hem de elinde işin başında olduğundan daha çok bir para tutmak.

Sayın Akın Selçuk, söylediklerinizin tümüne katılmakla birlikte ince bir noktasına dikkat çekmek isterim.

Malumunuz ülkemizin durumunun içler acısı olduğu günümüzde çoğu devlet memuru bile ekstra olarak ticaret yapmakta ve kazandığı iyi kötü bir miktar parayı saymaktan duyduğu haz ile evine gitmektedir.

Bu da ince bir ayrıntı olsun.

** Sosyal güvencesini zor bela ödeyen, akşamını sabahını yollarda mal satmak için geçiren, gün gelir iki kuruş kazanan, gün gelir beş kuruş zarar eden esnaf kardeşlerimin vay haline.

Sevgiler

Yeni Üye6 yazı
Herkes ufakta olsa fikirlerini beyan etmiş bende ufakta bir kaç şey söylemek istiyorum müsadenizle.
Kendi işini kurup ticaret yapmak gibisi yoktur diye düşünüyorum.Bunlarıda söylerken de şunuda belirteyim ben askerden yeni gelmiş 26 yaşında ve işsizim.İş arıyorum.Şu anda bir bankaya girsem sabah 09:00 akşam 18:30 mesai saatlerinde çalışır hafta sonu iki gün tatil yaparım.İşten çıkarılma riskim çok az olur ve maaşım tıkır tıkır yatar.Ama bir iş kursam bunların hiçbiri olmaz.Ancak bankada kazandığımdan çok fazlasını kazanırdım.Ticaret bence başlı başına bir meziyet.Bence elinde imkanı olan,risk almaktan korkmayan,tecrübe sahibi olan,çalışmaktan yılmayan ve en önemlisi dürüst olan ticaret yapmaktan kaçmamalıdır.Memurluk bence bir nevi garanticiliktir.Ama ticaret risk demek ve dolayısıyla heyecan demektir.Allah memur olanada ticaret yapanada ağız tadıyla geçinmek nasip etsin.Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) ticaret yapmanın ne kadar iyi olduğunu söylemiş.Ayrıca şöyle bir güzel sözüde var ''Gerçek zenginlik mal çokluğu değil, gönül tokluğudur." Allah herkesin gönlüne göre versin..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye103 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cengo2011
Çok değerli AKIN beye yazacaklarımı okurken tarafsız yaklaşırsanız sevinirim"

""iş kurmak , esnaflık yapmak, alıp satmak , kazandığın paraları saymak gibisi yoktur. Hiç bir memurun kolay kolay tadamayacağı bir histir"""

Öncelikle memurun tatması için meslek değiştirmesi gerekir daha düzgün yazalım oradaki örnek saçma.pardonda herkes ticarete girse sizin oğlunuzu

gelininizi torununuzu kim kaydedecek nufusa?neptünden gelmiyecekler değilmi?memurda işini yapıp kazandığında mutlu olur o duyguyuda siz

tadamazsınız AKIN bey.Narkotikçi uyuşturucu yakaladığında çak yaparken ki huzuru hiç gördünmü sen malını 1 e 5 satsan o huzuru elde

edemezsin!!!örnek verirken daha dikkat edelim bence..editör olmak farklıdır AKIN bey..

Hemen altında cevap yazısında

""
Hiç bir zaman toto, loto ganyan piyango vs gibi şans oyunları oynamadım oynamadığım gibi bundan sonra da oynamayı düşünmüyorum. Zira oradan gelecek olan paranın hayrına inanmıyorum. Hem emeksiz bir kazanç hem de birçok kişinin gözünün o parada olacağından oradan gelecek olan para kimseye yarar sağlamaz. Borsayı da yukarda saydığım şans oyunları kategorisinde değerlendiriyorum"""

Bu yorumu yapan arkadaşım acaba nerede yaşıyor çok merak ediyorum:)hayatında kaç sefer eğitime ,savunma sanayine, cocuk esirgeme kurumuna,

tanıtma fonuna, hazineye vs.. yardım ettin?Bekara karı boşamak kolaydır arkadaşım yardım etmek falanca camiye edip falanca cemaete yardım etmek değildir.Senin haydan gelen huya gider diye yaklaştığın o idare parayı o kadar güzel bölüştürürkü aklın hafzalan almaz.sen ticareti 3 domates yetiştirmeyle vatandaşın zor duruma düşüp elinden almak değildir ticaret:)

""Elinizde duran ve değerlenmiş paranızın önüne ucuzlamış değerler çıkmaya başlar. Evler arabalar gibi AKIN SELÇUK""

Bakın bugun ABBATE satıldı..hemde 27 milyon dolarlık tesis devletin bankasına peşkeş çekildi ve 10 milyon dolara gitti.giden işsiz kalan 800 kişi.gerçi fabrikanın başında imamhatipli bir olsa batmazdı ya neyse oda ayrı bir yazı konusu:)

Akın selçuk yukarda kanape değeri bil ve sabırlı ol demiş!!!kardeşim bu sene niye altın çıktı al sana siyasi görüşüne uygun bir alıntı

"""Jeopolitik gerginliklerin arttığı dönemlerde altına olan talebin arttığını kaydeden Ertaş, şöyle devam ediyor: `Hatırlayın, Rusya`nın Afganistan`ı işgal ettiği zaman, 1980 yılında altın fiyatları ons başına 850 ABD dolarına kadar ulaşmıştı. Yine, Irak işgali ve 11 Eylül 2001`de ABD ikiz kulelerine yapılan saldırılar da altın fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Şimdi de İran ve Suriye`nin gerginlik noktasında bulunması yatırımcıları daha güvenli araç olarak gördükleri altına yönelmeye sevkediyor. Eğer bir kriz hali olursa fiyatların çok daha yükseklere çıkması muhtemeldir. Ancak benim beklentim problemlerin daha büyük aşamalara geçmeden çözümlenebileceği yönündedir.`(milli gazete röportajı istanbul altın borsası başkanı Vahdettin Ertaş ile)""

Dünyada altın işini kim yapar??cevabı yukarda ve niye arttığınında cevabı orada.ne kadar ticareti bildikleri gün gibi ortada..altın resmen tavan yaptı niye?ölen her ıraklı sisteme kar olarak geri döndü..

BORSA KONUSUNA GELİNCE

"""Hiç borsada işlem yapmadım çok heveslendiğim oldu vazgeçtim. Bazen dönüp inceliyorum. O zaman bu parayı bu hisseye yatırsaydım şimdi ne olmuştu diyorum. Hiç biri beni kazançlı çıkarmayacaktı. Bunu görüyorum. """

Batan arkadaşların oldu iyide ticarette gümleyen arkadaşın olmadımı?mesela beşiktaş hissesi:)

""Beşiktaş 4 ayda yüzde 535 kazandırdı
Lig şampiyonluğunun iddialı takımları Beşiktaş ve Trabzonspor’un hisseleri borsada tavan yaptı. Beşiktaş’ın yılbaşından bu yana getirisi yüzde 535’i buldu.""

Öyle işkembeden atıp tutmakla olmaz.bakın size tiyo ihlas hisseleri tavan yapacak ve yatırımcısına %1200 kazandıracak..

KISACASI AKIN SELÇUK GİBİLER TİCARETİN İÇİNDEN GELDİKLERİNİ DÜŞÜNÜRLER AMA SADECE KÜÇÜK DÜNYALARINDA LİDER OLURLAR.

ARTIK DÜNYADA KÜÇÜK İŞLETME KALMADI BUNU UNUTMAYIN.

(az önce baktım ve bu yazıyı kopyalamam gerektiğini düşündüm

Türkiye'deki at yarışlarını düzenleyen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Yüksek Komiserler Birliği ve Türkiye Jokey Kulübü, vatandaşların at yarışlarına ilgisini artırmak ve kaçak oyunları engellemek için vergi ve kesinti oranlarını yarı yarıya düşürmeyi planlıyor. Yüksek Komiserler Birliği, at yarışları üzerinden oynanan oyunlardan yapılan kesinti oranlarını azaltarak, kaçak oyunları engellemek ve vatandaşları at yarışlarına teşvik etmeyi hedefliyor. Yüksek Komiserler Birliği ve Türkiye Jokey Kulübü'nün birlikte hazırladığı rapora göre, at yarışları üzerinden oynanan müşterek bahis hasılatından, KDV, Belediye Eğlence Vergisi, Şans Oyunları Vergisi, Veraset İntikal Vergisi ve Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Olimpiyat Fonu, Yüksek Öğretim Kredi ve Kurumu Fonu, Türk Tanıtma Fonu olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ayrılan paylar ile

DİYE DEVAM EDİYOR..BELKİ SİZİN KIZINIZ VEYA OĞLUNUZDA YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİSİ ALIYORDUR:)AMA ALIN SİZE KAYNAĞI..

SAKIN HA HARAM LOKMA YEDİRMEM DEMEYİN ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE UNUTULMASIN ÖLENE KADAR EN YÜKSEK VERGİYİ VEREN MATİLD MANUKYANI YAŞAMIŞTIR.TAHMİNİM AKIN SELÇUK DA BENİM GİBİ 50 YAŞ KUŞAĞINDADIR VE O PARALAR VERGİ OLARAK SİSTEME GİRDİ VE HACISIDA HOCASIDA HIRLISIDA ADAMIDA PROFUDA SAVCISIDA POLİSİDE ASKERİDE MAAŞ ALDI:))KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN...

Umarım bu yazıyı doğru okur doğru anlar doğru yorumlarsınız..TABİKİ SİLİNMEZSE..

kardeşim eline sağlık bende ilk yazıyı okuduğumda senin gibi düşündüm. kimsenin kızmaya elbetteki hakkı yok. bi kere yazının kendi içinde çelişkisi var hem ticaretin para kazanmanın dayanılmaz hazzından bahsediyor hemde birşey yapma altına yatır paran ile para kazan. bunun adı yahudi ticareti para ile para kazanmak.. altında borsada dolarda euro da değerlendirmek iş değil.. bu ülkeye faydan olsun istiyorsan önce üreticeksin.. herkese saygılar...
N lmş byk dm lmdysk, hyllrmz stmdky...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye65 yazı
Kayserili tüccarlar eskiden(ve hala yeni ticaret adamları); kafası çalışan cocuklarını ticarete yönlendirirlermiş,kafası fazla calışmıyorsa onu okuturlarmış ki...iş sahibi olsun en azından bir iş yerinde...

Burada memur olsun diye demek istemedim memur arkadaşları kızdırmayalım hepsinede saygı duyuyoruz..

ha birşey daha ; Herkes doktor,hakim,savcı,ögretmen olabilir, ama ;kimse esnaf olamaz.(esnaf olmanın sonu yoktur çünkü arkadaşlar,hep kendinizi bir üst seviyeye taşımak zorundasınızdır)esnaf kimdir ?üretir sürekli üretir ...Sn. akın selcuk bilgi ve birikimlerinize her zaman ihtiyac duyulur..Sizi tebrik ediyor ..başarılar diliyorum..

saygılar....
Zaman=para , para=parA
tijt is geld , geld is geld

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - efxturkey
bi kere yazının kendi içinde çelişkisi var hem ticaretin para kazanmanın dayanılmaz hazzından bahsediyor hemde birşey yapma altına yatır paran ile para kazan.

İş yapma paranı altına yatır demiyor. Zarar edeceğin işe girme , gerekirse boş otur paranı elinde tutmaya çalış, bu da bir kazançtır diyor. Altın gibi etliye sütlüye dokunmayan bir değerden örnek veriyor.
tamnland.com

Yeni Üye88 yazı
yeni bir iş arkadaşlar ayda sadece 4 maç buluyosunuz bahisle paranızı katlıyosunuz nasıl :)
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye167 yazı
taaata fikir güzelde sonu kötü bu işin. bi kere kazandınmı sürekli kazanmak istersin daha büyük parlar yatırmaya başlarsın kumar sonuçta bu iş tutsada tutmasada sıkıntılı bir iş anlıcağın hayır gelmez bu işlerden bende yılda bi kaç kere oynarım ama sırf zevkine eğlenceli oluyor diye tutturduğumda olur ama orda kalır ve biter. doğrusununda bu olduğunu düşünüyorum haydan gelen huya gider işte bu çok doğru bi sözdür eminde olki öyledir :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşlar bu konu epey uzadı ama ben genel olarak Akın Bey'e katılıyorum. Tabi 2. sayfayı henüz okumadım. 2. sayfadaki yazmış olan arkadaşlardan şimdiden özür diliyorum. Akın Bey'e katılıyorum dedim ama neden dedim. Bizler zengin insanlar (zenginlikten kastım 40-50 bin parası olan evi arabası olan değil tabi. epeyce zenginlikten bahsediyorum) olmadığımız için (genel olarak) elimizdeki üç beş kuruşu heba edeceğimize bunu gerçekten ama gerçekten çok daha az riskli işlerde değerlendirmeliyiz. eğer böyle bir iş piyasada mevcut değilse tabiki elimizdeki parayı değer kaybetmemesi için de altın veya bunun gibi sağlam araçlara yatırmalıyız. bunun aksini düşünen arkadaşlar iş yapmak veya para kazanmak değilde macera yolundadırlar. haa para kazanırlar mı kazanamazlar mı? o belli olmaz. bizim gibi parası (veya sermayesi) kısıtlı girişimciler için de belirsizlik bir risk değil maceradır.

Ayrıca şans oyunlarının ülkemize kazandırdıklarından bahsetmişler (acı bir gülümseme). Bahsedilen kurumlara gelir sağlamak, destek olmak ve her ne için gerekiyorsa bunu yapmak için illa bir haram kapısına mı ihtiyaç var ben bu düşüncede olanları anlayamıyorum. yahu arkadaş biz o kadar vergi ödüyoruz, nereye gidiyor bunlar. devletimin kuruluşları özelleştirme denilen birkaç süslü kelime altında çatır çatır satılıyor, devletin tek geliri vergi olmuş, onu da benim boynuma takmış. ama nereye harcandığı belli değil. ben de bu haram kapıya paramı savuracağım ki bilmem hangi kuruma bilmem ne kadar para yardımı olsun. yok arkadaş yemezler. sen şimdi bir işletme kur bakalım. hammaddeyi alırken vergi veriyorsun, elektrik, su vs üretirken kullandığın herşeye parayla beraber vergi de veriyorsun, satarken de üzerine vergi koyacaksın. Bir de üzerine kârını koyunca kime satacaksın o malı sorarım size? Hadi vergileri de verdik herşeye razı da geldik. Bari bu müslüman milleti ifsat ederken fayda umdurup iyice günaha sokmayın (tekrar acı gülümseme) Ne yardımı yapacaksanız da alnının teriyle kazanmış bakkal mehmet emminin, mühendis akın abinin helal vergisiyle yapın ki yapılan işlerin bir bereketi olsun.
Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus ki adam sansınlar...

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
markasınısatanadam öncelikle nickin mükemmel bunu söylemek istiyorum ikinci olarak söylediklerine katılıyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
""""""Ayrıca şans oyunlarının ülkemize kazandırdıklarından bahsetmişler (acı bir gülümseme). Bahsedilen kurumlara gelir sağlamak, destek olmak ve her ne için gerekiyorsa bunu yapmak için illa bir haram kapısına mı ihtiyaç var ben bu düşüncede olanları anlayamıyorum. yahu arkadaş biz o kadar vergi ödüyoruz, nereye gidiyor bunlar. devletimin kuruluşları özelleştirme denilen birkaç süslü kelime altında çatır çatır satılıyor, devletin tek geliri vergi olmuş, onu da benim boynuma takmış. ama nereye harcandığı belli değil. ben de bu haram kapıya paramı savuracağım ki bilmem hangi kuruma bilmem ne kadar para yardımı olsun. yok arkadaş yemezler. sen şimdi bir işletme kur bakalım. hammaddeyi alırken vergi veriyorsun, elektrik, su vs üretirken kullandığın herşeye parayla beraber vergi de veriyorsun, satarken de üzerine vergi koyacaksın. Bir de üzerine kârını koyunca kime satacaksın o malı sorarım size? Hadi vergileri de verdik herşeye razı da geldik. Bari bu müslüman milleti ifsat ederken fayda umdurup iyice günaha sokmayın (tekrar acı gülümseme) Ne yardımı yapacaksanız da alnının teriyle kazanmış bakkal mehmet emminin, mühendis akın abinin helal vergisiyle yapın ki yapılan işlerin bir bereketi olsun.""""

Kardeşim seni kandırıyorlar anlamıyormusun!!!Toplanılan vergi falan yok kardeşim yoksa bu ülke uçar..Ha toplanıyorsada millet meclisine git paranı orda bulursun:)))Senin sırtından birileri palazlandırıldı sense sadece Acun Ilıcalı nın yaptığı programlarla uyutuldun:)))

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye19 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - redperen
Evet 50.000 liralık altın 70.000 lira olduda bu adam ne yiyecek. Bura ki 20.000 lira kar değil altının değer koruması. Yani bu kişi 20.000 lirayı 1 yılda rahat yer. Ev harcamalarında. Heryıl altından yaptığı karı yiyecek. Ama ana parası 50.000 hep aynı kalıp değer kaybedecek. Bunun adı ticaret değil korkaklık. Korkak adam ticaret yapamaz. Risksiz ticaret olmaz. Ticaretin helal olma noktasıda budur zaten. Geçimini idame ettirecek paran çoksa, paranın bir kısmını yatırm için altına yatırmak mantıklı. Ama 50.000 sermayesi olan bu parayı altına yatırısa senede 20.000 kazansa dahi ana para her yıl 50.000 kalacak ve zarar edecek. Ticaret.. İllaki ticaret ve cesaret. Gerisi yalan.

Bu konuya doğru tespit ve doğru yorum yukarıdaki yazıda yapılmış. Her kelşmesine katılıyorum.
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme ***ürür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
O zaman 50 bine ticaretin riskine girilecek. 8 ayda yaptığı 20 bin kazancı yiyecek. Ve hayatı mutlu mesut sürüp gidecek.

Fakat bazen böyle olmuyor. 20 bin kazanılamıyor. 50 bin eriyor. Üzerine 100 bin de borca batılıyor. İşte bu gibi durumlar için yazıldı bu başlık. Çalışmadan oturmak en hayırlısıdır diye değil. Know you . . .
tamnland.com

Üye153 yazı
slm aslında anlayana burada çok güzel dersler veriliyor SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cananuysal
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - redperen

Bu konuya doğru tespit ve doğru yorum yukarıdaki yazıda yapılmış. Her kelşmesine katılıyorum.

Paranın değerini korumak denen şey faiz dir.Faiz = paranın gelecekteki değeri.Yada kar payı = paranın gelecekteki değeri. :)Yani paranın değerini korumak için yapılan şeyler bunlar..
Bugün yıllık mevduat faizi 8-9-10 diyebiliriz değişiyorya sürekli aydan aya.10 olduğunu varsayıyorum 1 yılda 50 bin tl para ile aylık 4191 tl mevduat geliriniz olurdu.Hadi eski oranlarla,mevduat faizlerinin para kazandırdığı zamanlardan hesaplayalım, 18 olsun yıllık mevduat faizi,biryılda 7545 tl mevduat getiriniz olurdu.Ki bu rakamlarla Türkiye deki enflasyon reel rakamı yansıtmadığı için bir miktar değer kaybederdi.

Demekki bu yıl parasını mevduat yerine altına yatıran bir kişi,parasının değerini enflasyona karşı korumuş,üstünede 4 katı kadar daha fazla para kazanmış,toplamda 5 katı.Yani yuvarlak olarak söylüyorum 50 bin tl nin üstüne 20 binin 4 Bin tl si ile altın alsa 50 binini korumuş olur,16 bin tl de parasını rahat rahat harcayabilirmiş.

Biraz hayal dünyasından kurtulmak,olaylara daha gerçekçi,daha ekonomik bakmak lazım...2006 da bankalar kredi musluklarını bir açtılar,ohoo ekonomi coştu,cirolar uçtu...Taaki global kriz sonrasına bankaların muslukları kapamasına kadar bu böyle devam etti.İnsanlar kredi aldı,kredi kartı borcunu ödedi,maaşını krediye ödedi,kredi kartından yemeye devam etti,mahkum oldu.

Bugün batan firmaların % 90 ı korkak olmadıkları ve risk aldıkları için battılar..2005 de adam 1 milyon cirosu ile 200 bin tl senede para kazanıyordu atıyorum cirosu 3 milyon,5 milyon oldu..Bugün geldiğimiz noktada bu işletmeci zararmı ediyor???Yooo cirosu 1 milyon,karı 200 bin gene..Ama o kısa süreçte sanki cirolar hep 3 milyonda 5 milyonda devam edecek gibi düşünerek,makina aldı,inşaat yaptı,ev aldı araba aldı.Kredi ile aldı birde bunları malesefki!!!O zaman o ciro ile 1 milyon kazanıyordu,800 bin krediyi ödüyordu..Bugün 200 bin kazanıyor malesefki artık dönmüyor..Korkmadan ticaret olmaz,risk almadan ticaret yapılmaz diyen adamların hali şuanda harap,çünkü 10 yıl öncesine döndüler..Bazısı hala kurtaramıyor kendini..1 milyona aldığı makineyi 200 bine satamıyor.2 milyon para harcadığı fabrikasına bugün kimse 1 milyonu dahi vermiyor.

Ogün cirosu 5 milyona fırlayan ve yılda 1 milyon kar edipde parasını kenara koyanın cebinde bugün 3-5 milyon daha oldu,ve malesefki o 3-5 milyon ile yukarıdaki profildeki adamcağızların fabrikasını aldı 800 bine,arsa yatırımını topladı % 50 sine,makinesini aldı % 25ine,3 milyonu oldu 7 milyon,5 milyonu oldu 12 milyon...

Borçlanmasaydı,kredi almasaydı diyecekseniz,Malesefki buda gerçekçi bir yaklaşım olmaz,çünkü günümüz şartlarında bunu söylemek yersiz olur.Hangi ticaret adamının bugün cirosunun %10 u kadar nakite eli değiyorki??

Bu forumların yararı,haydı koçum yürü ticaret yap,girişimci ol,ülkene memleketine para kazandır gazıyla ticaret yapamayacak kişileri bir nebze olsun engelleyebilir. :)Malesefki en büyük problemlerden biride o.Daha öncede yazdım.Atıyorum şehirde 5 tane dondurmacı var.Bunların 1 i sadece gerçekten iyi ticaret yapıyor,gerçekten para kazanıyor.Yanında adam çlaıştırıyor Bin tl ile..Ssk yapıyor vergi ödüyor.Ancak diğer 4 ü ayda 500 tl kazanmıyor,hadi Allah yardım eder,hadi döndüreyim derken seninde paranı ödemiyor senden çalıyor,vergiden çalıyor,bagkurundan hayatından calıyor ,derken yuvarlanıp duruyor,üstüne birde haydaaa bu piyasaya 5 tane daha zıplayan oluyor,3 ayda 5 ayda batıp gidiyor ama bunlar da bu 4 üne bir silke daha vuruyor..
İşini ticaretini doğru yapan dondurmacı,bu adamlar yüzünden yatırım yapamıyor,istihdam yaratamıyor,vergiyi daha fazla üretemiyor,vatandaşa daha uygun mal veremiyor,büyüyemiyor..Halbuki bu 4 ü kapasa dükkanlarını gidip bu adamın yanında çalışsa,sosyal güvenceleri olacak,ayda belki 1500 tl para kazanacak,milletten devletten çalmayacak..

Tabiki paraların bankalarda faizde olması,yastık altında,yada altın da olması memleket için kötü bir durum.Tabi ki bu paralar ekonomiye kazandırılmalı.Ancak probelmin temelini iyi belirleyip ona göre konuşmalı,adam 50 bine ticarete girmesin ama,kazandığı 20 bininde hepsini yastık altına,yada bankaya faize gömmesin..4 ünü koysun kenarada 16 sı ile harcama yapsın,ev alsın,araba alsın,bişeyler yapsın..Hatırlarsnız bir reklam vardı krize inat harcıyorum,harcıyorum ekonomiyi canlandırıyorum falandı galiba...Bugün bir inşşat yapılıyor,202 sektör bu işten ekmek yiyor.Kazanacaksın ki harcayacaksın!

Sizin dediğiniz şey,Cesaret,ticaret,girişimcilik ruhu,risk almak falan olmuyor...Başka bişey o.. :)
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans