Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Belediye Büfesi Ve Gazete Bayi İçin Fikri Olanlar

BaşlatanhediyeTarih03/04/2012 19:21:06Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Merhaba arkadaşlar..

Kısmetse bir ay içinde işlek bi yerde belediyeden izinli ufak bir büfe tarzı yer açacam.. İlk kez böyle bir işe girişiyorum sermayem kısıtlı olduğu için biraz endişeliyim. Büfecilik veya tekel bayi işleriyle uğraşmış arkadaşlarda maliyeti ve ne yapmam gerektiği hakkında kısaca fikirlerinizi bekliyorum.

Özellikle ilk açılıştaki maliyetini öğrenmek istiyorum çalışma izni, esnaf ve sanatkarlar odası,tekel ruhsatı,bağkur vs.... bunların maliyeti hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
saygılar..
Yağmura saygın varsa seni bekleyen mutlaka bir gökkuşağı vardır..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye22 yazı
Eğer güzel bir dükkan açmak malı doldurmak istiyorsan ilk başta malıydı ıvırıydı zıvırıdı ruhsattı 50 bin gözden çıkar,sonuçta tekel bayi diyorsun her çeşitten bulundurman gerek ki yok satmayasın.krediyle açıcaksan hiç bulaşma dönmez tıkanırsın bir yerde
Yazı gelirse BENİMSİN, Tura gelirse SENİNİM

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye355 yazı
dukkanı gosterdıgın zaman fırma sana 6 aylık kıra bedelını oduyorç(mal sahıbıne)ayrıca raf-dolap gıbı malzemelerı şırket karsılıyor.yalnız benım sana onerım bu ıse gırerken sırketten anlaşma metnının bır kopyasını alman.ayrıca sırket sana 3-4 mılyar arsı hıbe ıckı verıyor.yalnız vergısını falan dusunce yaklasık hıbe mıktarı 1.000 tl cıvarı dusuyor.gercekter zor ve yorucu bır ıs ama arkadaslar dedıgı gıbı ıslek yerde açarsan ve senden baska ilgılenen ınsan olursa yapılabılır.saygılar......
not:ayrıca oyle 40-50 bın falan mıktara gerek yok 10.000 tl bıle bır dukkan açılabılır..20.000 bu ış için yeterli benım fıkrım oldukça yeterlı bır mıktardır.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye355 yazı

ilk açılış için 1.000 yeter ...

Üye355 yazı
yalnız belediye büfesinde içki zor satarsın

Yeni Üye9 yazı
sevgili arkadaşlarım öncelikle yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Açacağım yerde alkol olmayacak tek başıma bir bayan olduğum için zaten alkolle uğraşmam söz konusu değil. Öğrenmek istediğim elimde 15 bin tl bir sermayem var. alkol hariç gazete,tost,sıcak içecekler, akbil simit gibi şeyler satmak istiyorum, açılışta ruhsatlara vergiye ve diğer ödenmesi gereken yerlere 15 bin tl gibi bir sermayeyle açılış yapılırmı ? Bu işi yapmış arkadaşlarımdan ricam ruhsatlara ve vergiye gidecek olan miktarı madde madde yazarlarsa çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye468 yazı
hediye hanım sadece sigaraya 6000 tl ayırmalısın diğer ürünler vadeli alınabilir

Yeni Üye22 yazı
Resmi evraklar 5 bini bulur
Yazı gelirse BENİMSİN, Tura gelirse SENİNİM

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye300 yazı
Hediye hanım, öncelikle girişiminiz hayırlı olsun. Eğer herhangi bir devir ücreti, depozito vb. yüklü nakit ödemeniz yoksa, resmi açılış ve hertürlü ıvır zıvır için yaklaşık olarak 5000 TL. gider diyelim. (Bu hususu zaten mecburen çalışmak zorunda kalacağınız bir muhasebeci size detaylı açıklayacaktır. Bağkur priminizi nereye nasıl yatıracağınıza kadar. Sonucta muhasebeciücretide gider kalemleriniz arasında olacaktır. Muhakakk güvenilir ve tecrübeli bir muhasebeci ile çalışın derim)
Akabinde, mal temin edeceksiniz. Bunu oturup siz bir çalışma yaparak tespit etmelisiniz. Sonucta elinizde yaklaşık 10.000 TL. var diyelim, ne kadar ne koyacaksınız içeriye? Ayak üstü bir yermi, tost makinesi, içine konulacak çeşniler, soğuk meşrubat, olursa sıcak meşrubat (Şiddetle tavsiye ederim ayaküstü bir yerse, pet bardakda elektrikli semaver çayını sunmuş olmanız bile değer) sigara, bisküvi ve kraker çeşitleri,paket kuruyemiş, sakız, şeker, çakmak vb. vb. vb... Benzer bir büfeye gidip ürün çeşitlerini hafızanıza alabilirsiniz. Ama akbil depozitosunu bir araştırın derim. Eğer makinesi ve depozitosu sizi sarsmazsa elbette alın derim. (Duraklara yakınsanız tavsiye ederim)

Bir tavsiyemde, ilk batımda yüklü sigara almamanız. Zaten kar'ı çok düşük sigaranın. En azından ilk başta çok para bağlamasınız. En çok giden, tutulan, istenilen markaları koyarsınız. Zaten ilgili plasiyerler haftada en az 3 gün uğrar size :) Parti parti sattıkça sipariş verirsiniz. Toplu alıp kısıtlı kapitali sigaraya bağlamayın derim. Ama yok' da satmayın dengeyi bulun yani ilk başlarda.
İlerleyen zamanlarda iyice alıştığınızda da parça kontör, soğuk sandviç, dergi-mecmua, gazete vb. de koyarsanız, iyide hizmet sunarsanız cironuzun arttığını göreceksiniz.
Kolay gelsin tekrardan.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Desert16 size ayrıca tşk ederim açıklayıcı yorumunuz için..
ilk kez böyle bir işe girişeceğim için çok edişeliyim ama tavsiyelerinizle endişelerim gidiyor, büfe gözümde ufak ufak canlanmaya başladı sanırım bu işin altından kalkabilirim diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ediyorum.

Üye300 yazı
Rica ederim, tekrar hayırlı olsun, gözünüzde hiç büyütmeyin. Temkinli davranın, işinizin başında olun yeter. Gelişmeleri bekliyoruz...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye15 yazı
İlk açılış yani resmi işleriniz ruhsatınız vergi levhanız falan en fazla 2000 tl tutar.Tabi bunun içinde yazarkasanız falan dahil.
12345

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye816 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - phılıps
ilk açılış için 1.000 yeter ...

ben yorum yapmayacagım her arkadaş amntıklı birşeyler yazmış zaten 10-15 bin liran olsa yeter.. ama işini sağlam yap ruhsat vergi vs.. sonra başını agrıtma..

kafama takılan 1000 lira ile ne yapıalbilir pazarda domates bibebr patlıcan satılırsa neden olmasın haa eriğin sera olanı 200 liraymış 5 kilo eder 1000 lira:) bir karton marlboro 80 lira eder dostum sigaraya minimum 2-3 bin gider
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im