Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Midye Çiftliği Kurmak istiyorum

BaşlatancaparionTarih12/10/2008 15:30:40Yorum70

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
MRB ARKADAŞLAR

MİDYE VE KOKOREÇ SATAN BİR FİRMADA ÇALIŞIYORUM

GIDA MÜHENDİSİYİM VE BAYİİ DENETİMLERİNİ YAPIYORUM.

BU KONUDA YARDIMCI OLACAK BİRİ VARSA SEVINIRIM
Chicken in the kitchen

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
70 yorum
Üye194 yazı
benmi kaçırdım bilmiyorum ama burada 1 konu hariç para olduğunda yapılacak şeyler
bu yavru midyeyi nereden bulunacak dediğiniz miktarlarda midye yavrusu nasıl temin edilir
havaların geçtiğimiz yıllardaki gibi çok sıcak olursa bu midyelere birşey olurmu
bunlarda çok önemli ama kooperatif usulüyle bile yapılabilecek bir iş potansiyeli var

ilgiyle yakip ediyorum yazıları

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye73 yazı
sayın caperion yazılarınızdan midyeyle alakalı ciddei bir beklenti içerisinde olduğunuzu görüyorum..arzu ederseniz msnde yazışalım belki birbirimize yardımcı olabileceğimiz bir durum ortaya cıkabilir!!bu arada kim bu konularla ilgili ciddi bir beklenti içerisinde ise kurulaçak bir işin bir ayağıda ben olmayı cidden isterim..teşekkürler.devrimyazici@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı

selam arkadaslar ben Amerikadan yaziyorum .Midyeyi duyunca katilayim dedim.Turkiyeden buraya midye gonderilebilirmi,maliyeti ne olur?
mehmet

Yerleşim ABD / AlexandriaMeslek Ymalat
Editör5590 yazı
Maramara , Ege ve Karadenizde kıyıda yeri olup ilgilenme şansı olanların cidden para kazanma amacıyla yapabilecekleri bir iş koludur bu. Özellikle Marmara.

Halat yöntemi ile yetiştirmesi oldukca da uygun bizim kıyılarda. Küçüçük bir alanda rahatca üretim yapılabiliyor. Aslında bir çok tarla-bahçe bitkisini yetiştirmekten daha kolay.

Kıyıda yaşayanlar bence boşa vakit harcamaksısızın hemen konuya eğilmeliler. İşlenirse büyük pazarları var. Ama işlemeden de iç pazarda taze tüketime epey talep var.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar bende bu konuyla ilgileniyorum, çiftlik için en ideal bölge neresi ve bu işin ilk yatırım maliyeti ne kadardır?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Üye599 yazı
slm..
midye içini ne şekilde tüketiciye satışını yapabiliriz.(haşlaması,pişirilmesi vs gibi)
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye128 yazı
Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar benimle irtibata geçebilirler...

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
YORUMLAR birşekilde fikirlerimizi şekillendirmeye yarıyor ama bir adım sonrası da lazım ilk başta ne yapmak istiyorruz ben daha çok pazarlam boyutu ile ilgiliyim bu noktada nereden ve nasıl midye tedarik edbilirim.hazır dolma mı yoksa işlenmemiş ürünmü .bu konuda yardımcı olacak herkesin cevabını bekliyorum

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye77 yazı
Bende bu konuyu baya araştırdım Ama sorun maliyette değil midye etinin asıl fiyatında.Bu konuda rakamlar ne kadar reel bilmiyoruz.eğer bu rakam doğru ise(20tl/kg) bu işte büyük para var.

ayrıca bir kaç yöntem var yapılabilecek
1-sal kültürü
2-kütük yöntemi
3-çuval yöntemi

Bir diğer sorun ise pazar olayı.pazarda ne kadar açık var?Yurtdışına satabilecekmiyiz?bu konularda önemli...
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye112 yazı
arkadaşlar denizler komple midye ne kadar isteyen varsa göndereyim çiftlik felan neden uğraşıyorsunuz

Yeni Üye2 yazı
Yollayacağınız midyelerin ağır metal analizi yapılıyormu, yapılıyorsa günlük ne kadar yollayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Üye112 yazı
analiz felan yok nerde nasıl yapılır bilmem ama yıllardır ben ve çevremiz çıkarır yeriz hiç ticaretini düşünmedik.fakat çuvallar dolusu bile çıkarırız çünkü çok miktarda var

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Harun bey midye işi zamanla oluşacak artık. Kısa süreli bir yatırım değil. Akdenizde bir yerimiz var ama anladığım kadarı ile Akdeniz kıyılarından çok İstanbulda bir kıyı bulmak gerek bu iş için zaten Akdeniz biraz tuz oranı yüksekliğinden de kaybediyor midye üretiminde. Msn den sormak istediğim bir kaç soru var müsait olabildiğimiz bir zamanda. İlginize çok teşekkürler.

Meslek müzik yazmışsınız Benim zirai işlerin yanısıra , elektronik müzik aletleri konusunda da bir dükkanım var. Siz icracımısınız yoksa müzik aletleri satışı ile mi uğraşıyorsunuz .

kardşm ben yalovadanım midyecilik yapıyorm ben yardımcı olabilirim. 19 yaşndayım 13 yaşından beri dalıyorm yaz kış bu işin profsyliyim. yalova da benden iyi midye ayıklayan yoktur . herkez benden alır midyesini. irtibat : seqer.cocuq@msn.com Teşekkürler
smT

Yerleşim Türkiye / Yalova
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - caparion
Hazır müşteri var zaten o sorun değil ama işi profesyonel olarak nasıl deste alabılıcez
nasıl öğrenicez onu bilemedim
smT

Yerleşim Türkiye / Yalova
Yeni Üye20 yazı
Kelepir, 1500. m2 Satılık Midye - İstiridye fabrikası. Çanakkale-Bandırma arası. 60 C' de yıkanıp, poşetlenerek yurt dışına ihraç edilmektedir.
Fiyatı: 250.000. Euro
İş yaptığımız bir firmada olup, fiyat konusunda görüşme yapabilir ve telefon bıraktığınız taktirde, ayrıntı için telefon ile bilgi verilebilir.
trakyagroup@hotmail.com
Her türlü gayrimenkul ve tarım arazileri, tarım ürünleri, tekstil ürünleri, sağlık ürünleri, alım satım ve yurt dışı ithalat, ihracat ürün tedarik ve satışı, bayilik organizasyonu ve tanıtım hizmetleri.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye265 yazı
selam arkadaslar midye dolma imalatı yapan arkadaslar la tanısmak isterim ahmetozabaci@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkadaslar
uzun suredir midye ciftligi kurmayı hayal ediyorum. cok uzun suredir hayalini kurdugum icin artık bu hayalin gercege donusme vaktinin geldigini dusunuyorum.
cok yakın bir arkadasımın doktora tezinin "açık denizlerde midye yetiştiriciliği" olması benim bu hayalimi körükledi.
beraber böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. Arkadaşım teknik ve bilir kişi ben ise yatırımcı ve pazarlamacı olacağız. yurt dışı pazarına nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. doğrusu bana ne nakliyat ne çiftliğin kurulması ne de prosedurler zor geliyor. bana zor gelen kısım pazarın araştırılması ve o pazarın içine girilmesi..
italyancayı iyi biliyor olmamdan ötürü özellikle italya pazarının içinde olmak istiyorum. ancak araştırdıklarımdan italyanın zaten iyi bir üretici oldugunu görüyorum. bu da cesaretimi kırıyor sanırım :(
eger bana verebilecek tavsiyeniz var ise gerçekten çok memnun olurum.
teşekkürler
Ceren

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
Yıllardır midyecilik işi yapıyorum.Hem çiğ/kabulu hem işlenmişini,hem etini pazarlıyorum.Türkiyede yetişiricilik için 6. ayda bir genelge yayımlandı.Bunun üzerine 10 000m2 yeralıp yetiştiricilik çalışmasına başladım.
Ham midyenin pazarı çok geniş,yanlız yukarda söylenen rakamlar çok uçuk.İzmirde gunluk tüketilen midye 20,yazın 3-4 ayı 40 tona kadar çıkabiliyor.ortalama değeri 1.5 kg tl dir.
cıwan

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
midye yetiştiriciliği içim miye dolmasi.com adresinde geniş bir çalışma var.incelenebilir
cıwan

Yeni Üye2 yazı
izmirde 10 000m2 yer alıp yetiştiricilik çalışmasına başladım.Uzun süredir midye işi yapıyorum(ham ve işlenmiş-dolma,et)Geniş bir pazarı var yanlız fiyatlar söylenen gibi dğil,çok düşük.izmide günlük ham midye tüketimi 20,yazın 3-4 ayı 40 tonu bulabiliyor.anck kg fiyatı ortalama 1.5tl dir.Eti ihrac edilkebilir.taze etin türkiye piyasa değeri 5 ila 6 tl arasıdı.bunlar toptan fiyatır.
cıwan

Üye105 yazı
kandıra kefkende denize sıfır 200 milyara 2 dönüm yer rahatlıkla alınabiliyo fakat denize sııfır diye denizi kullandırırmı devlet onu bilmiyorum
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye2 yazı
merhabalar.ben bora.hollandadan.midye konusunda bilgimi artirmak icin tecrubeli kisilerin yazilarini okumak guzel.devrim bey buralarda yardimci olabilecegim konular olabilir belki.tecrubeli olan sizsiniz.bu konuda buradan size nasil yardimci olabilirim.tesekkurler

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
merhabalar.ben bora.hollandadan.midye konusunda bilgimi artirmak icin tecrubeli kisilerin yazilarini okumak guzel.devrim bey buralarda yardimci olabilecegim konular olabilir belki.tecrubeli olan sizsiniz.bu konuda buradan size nasil yardimci olabilirim.tesekkurler

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Ymalat
Yeni Üye20 yazı
Konuyla ilgili olarak Su ürünleri fakültesi olan bir üniversiteden bilgi alınabilir. Danışmanlık hizmeti alınabilir ve fizibilite çıkarılabilir. Ayrıca Marmara denizinde 2 büyük firma midye çifliği işletiyor bu firmalardanda bilgi alınabilir. Türkiye'de en çok tüketilen akdeniz midyesi 2 yöntemle doğadan toplanmaktadır. 1. İllegal olarak trol avı 2. Dalgıçların topladığı midyeler. Piyasadaki midyelerin büyük çoğunluğu illegal olarak trol avıyla yakalanmaktır ve trol avcılığı denizlerimize geri dönüşü olmayan zararlar vermektedir. Su altı yaşamını tamamen bitirmekte balık yuvalarını yok etmektedir. Dolayısıyla midye çiftlikleri kurularak trol avı terkedilmeli ve doğal yaşam korunmalıdır. Kültür midyesi doğadaki midyeden daha temiz değildir. Kültür midyesinin farkı sürdürülebilir olması, doğaya en az zarar seviyede zarar vermesi ve belli standartlarda üretilmesidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
Su ürünleri mühendisiyim. Sektöre ilk giriş noktam, çanakkalede midye üretim ve işleme tesisi oldu. Kısı bir deneyim oldu ama benim için gerçekten faydalı ve eğitici oldu. kendimi bu konuda oldukça geliştirdim. eğer midye çiftliği ile ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olmaya hazırım.

İdris Bey (Ciwan) eğer elinizde midye eti warsa tonajlı olarak almaya hazırım... Özel mesaj atarak bana ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
sana ulasa bılecegımız bır numara vere bılırmısın
hakan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye69 yazı
işinize bayağı hakim olduğunuzu sanıyorum.işin son ayağın da geniş sosyal ve ticari çevrem ile bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.bende istanbul boğazlıyım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye508 yazı
Birde midye yemek helal veya haram kısmı var :) Bence göz önünde bulundurun :) Diyanete sormak lazım

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
cıflık kurmaya ne gerek var ben sıze ıstedınız kadar bulayım denızde bol olan yerler bılıyorum ve cıkarıyorum anlasalım ne kadar ısteresenız ayarlarım gelır alırsınız veya ben de getıre bılırım

Yerleşim Türkiye / Bursa