Evet işte şimdi bu noktadayız. Midye piyasasında bulunan birinden işlenmiş ve işlenmemiş midye satışı konusunda fikir bekliyorum.
Çünkü arabaya binip İstanbul Ankara İzmir ve bu konuda önemli olduğu sonradan anlaşılacak başka şehirleri dolaşıp midye toptan fiyatlarını öğrenmek gerek.
Fizbilitenin en can alıcı noktası midye fiyatları. Bilmediğim bir tek bu var.
Bir midye çiftliği kurmak için hangi yörede hangi yöntemin seçileğine karar verebilirim.
Bu çiftliğin kurulumundaki her üretim ve işletme malzemelerinin hesabını yapabilirim.
Bu üretim ve işletme malzemelerini tedarik edip çiftliği kurabilirim.
Yasal izinleri ve gerekli başvuru yerlerini tespit edip yapabilirim.
2 yıl boyunca bu çiftlikte üretimi ve işletme yönetimini de idare edebilirim.
Ama midye fiyatı gerçek hayatta nedir. En önce kesin olarak öğrenmem gereken şey budur.
Ancak bunu netleştirdiğim zaman bütün bu çalışmaların yapılıp yapılmayacağına karar verebilirim.
İnternetteki fiyat bilgileri çok net değil , tüketicilere ettiğim telefonlardan da çok net sonuçlar aldığımı söyleyemem.
Bizzat satıcı gibi dolaşıp toptan satış fiyatı bilgilerini tespit etmek, fikir sahibi olmak gerekiyor.
Midye eti satış fiyatı nedir. Piyasadaki gerçek durum nedir.
Midye eti kullanıcıları mutlaka farklı farklıdır. Az alan küçük tüketiciler ve tonajlı alan büyük tüketiciler vardır mutlaka. Vadeli ve peşin biraz oynayan bir fiyatı olmalı ama internetten çıkan kilo başına işlenmiş midye eti fiyatı 20 YTL ortalama çıkıyor bu rakam gerçekcimidir ??????