Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Finlandiya'da Neler Yapılır?

BaşlatantercümanTarih12/07/2010 01:42:49Yorum37

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Ben Finlandiya ya yeni yerleştim,birkaç gün sonra resmi olarak çalışma iznim çikiyor.
ingilizcem var ve şuan fince kursa gidiyorum,
bu ülkede kendi işimi kurmak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olacak ve ya ortak iş yapacak abilerle tanışmak istiyorum.

nerdem başliyacağımı daha karar veremedim.
yardımlarıızı bekliyorum.
uha

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Fotoğrafçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Yeni Üye34 yazı
Arkadaşım keşke senin yerinde olsaydım. benim aklımdaki iş oralarda yapılıyor zaten. musterisi hazır bir iş.
zahmetli ama satışı kesin karı kesin. bir araştırsana oradaki teşvik işini.
konu tilki çiftliği. teşvik vs varsa bende atlar gelirim yaparız bu işi. benim ukrayna ve rusya piyasasında buyuk toptancı tanıdıklarım var ham tilki kurku alan yani demek istediğim pazar problemi olmayacak., inan bana 1 sende köşeyi döneriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye537 yazı
tilki çifliği ? abi açsana şu konuyu biraz daha

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye34 yazı

Kardeşim, finlandiya kürk üretiminde 1 numaradır. en kaliteli kürk hayvanı orada yetişiyor, , çinde vs yerlerdede çiftlikler var ama fin malları gibi kaliteli değil. biraz araştırırsan finlandiyada kürk borsasının falan oldugunuda goreceksin. olay şu, damızlık tilki alıyorsun onların yavrulaıni yetiştirip daha sonra belli bir büyüklüge geldiğinde ya kürk olarak yada canlı kesimhanelere satıyorsun. benim duydugum devlet teşviği falan varmış. yabancılarada teşvik varmı bilmiyorum. ayrıca bazı buyuk firmalar sana ciftlik kurmana yardımcı oluyorlarmış ve alım garantili damızlık tilki veriyorlar.sana sadece yetiştirmek ve kesim zamanı geldiginde firmaya vermek kalıyor.
Turkiyede yapamak zor. dediğim gibi bu işin yeri borsası finlandiya. milyar dolarlık sektör.kaliteli 1 hayvanın kurku 100 dolardan başlıyor.
yani bu işte iyi para oldugunu dusunuyorum. iyice araştırmak lazım tabi

Yeni Üye34 yazı
Abdullah Irmak’ın Başarı Öyküsü

Dünya tilki kürkü ticaretinin yüzde 2’sini elinde tutan Abdullah Irmak’ın hayat öyküsü, genç girişimcilere iyi bir örnek olacak nitelikte,

Mardin’in Nusaybin ilçesinde doğan Abdullah Irmak, ticaret hayatına ilkokulda atıldı. Nusaybin Atatürk İlköğretim Okulu’nu okurken öğretmeni Nesrin Sezer’e yoğurt satmaya başladı. Saat ticaretine de el atan küçük Abdullah, kiloyla aldığı saatleri tek tek satıp iyi bir birikim yaptı. Abdullah küçük yaşlarda edindiği deneyim, ilerideki hayatında kendisine rehber oldu. Devletin bursuyla girdiği Bursa Anadolu Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi’nde başarısıyla kendinden söz ettirmeye başladı. Kışları Uludağ’da, yazları Bodrum’daki otellerde komilik ve garsonluk yaparak ticarete iyice ısındı.

Bodrum’da tanıştığı bir turistin aracılığıyla Finlandiya’ya giden Abdullah Irmak, arkadaşının restoranında çalışmaya başladı. Uyum sağlaması uzun sürmedi. 21 yaşında İngilizce ve Fince’yi ana dili gibi konuşmaya başladı. Üç yıl sonra Finlandiya’nın en ünlü restoranlarından birine ortak oldu. Irmak, yeni ticaret alanları arıyordu. Bir gün İstanbul’daki arkadaşlarından telefon geldi, tilki kürkü ticareti konusunda araştırma yapmasını istiyorlardı.

Abdullah Irmak tilki kürkü konusunda araştırma yapmaya başladı. Bu arada ikisi gece kulübü olmak üzere 4 restoran açtı. Risk almayı sevdiğini ifade eden Irmak, Markku Nyman adlı arkadaşıyla birlikte kuzey Finlandiya’da bir tilki çiftliği kurdu. İlk ihracatını Türkiye’ye yapan Irmak, 15 adet tilki kürkünü Zeytinburnu’ndaki arkadaşlarına gönderdi. Irmak, kürkçülük üzerine eğitim veren bir kursa giderek bilgisini de pekiştirdi. Kısa sürede büyüyen şirket, başta Uzak doğu ülkeleri olmak üzere dünya pazarına kürk pazarlamaya başladı.

Türkiye’de çiftlik kuracakmış..

Finlandiya’da ticari alanda büyük başarılara imza atan genç girişimci, 6 yıldır kürk ticareti yapıyor. Kürk ticareti konusunda uzmanlaştıklarını vurgulayan Abdullah Irmak, ‘Finlandiya’da 4 bin 300 adet tilkimiz var. Yılda 100 bin adet kürkü Uzakdoğu, Yunanistan, Baltık ülkeleri ile Rusya’ya ihraç ediyorum’ dedi. Devletin deri ve kürk sektörünü teşvik etmesini isteyen Irmak, ‘Bankalar kredi açmalı. Yok olup giden sektörle ilgili okullar açılmalı. Genç bir girişimci olarak dünya pazarında yüzde 2#8242;lik bir paya sahibim. En büyük idealinin, Türkiye’de de bir tilki üretme çiftliği kurmak’ dedi..

Yeni Üye5 yazı
bence öncelikle iyi bir analiz yapman gerekmekte.finlandiyada ne tüketilmekte.gıda veya eğlence sektörü hiç önemli değil ama asıl amaç insanların ne istediği.ve orda az üretilipte insanların aşırı talepte bulunan nedir onu bul bence.yani analiz etmen şart.kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye9 yazı
ramon bey: konuyu araştıracağım, yalnız devlet teşviği yabancılar için kolay olmasa gerek.
Tilki çiftliği nasıl işliyor? dünyada başka örnekleri varmı öncelikle bunu bilmek iterim. ilgili linkler varsa bana yollarmısınız? birde bu çitliği kurmaya karar verdiğimizde ne kadar sermaye gerek?
uha

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye34 yazı
dostum benim fincem yok Finlandiyada nerede var nasıl olur bilmiyorum .dunyada baska ornekleri Finlandiya Rusya, Çin, Kuzey Amerika, Kanada da var,Google da ara cıkacaktır.
yukarıda bir başka yazı daha gönderdim. finlandıyada bu işi yapan bir türk.adam kürkçülük üzerine kursa gitmiş. demekki bu işi yapan kurslar vs var oralarda. onlardan veya internetten bu iş için malzeme , yem temin eden firmaları öğrenir ve fikir alabilirsin, maliyet cıkarabilirsin.
Yasal işler için finlandiyalı arkadaşını veya kız arkadaşını kullanabilirsin.

Yeni Üye1 yazı
merhaba,ben 15 yıldır kürk işiyle uğraşıyorum ve yakın zamanda finlandiyaya giderek yüklü alımlar yapıcam eğer bana tilki ve rakunla ilgili fiyat araştırması yaparsan sevinirim.önemli olan orda benim için çevirmenlik yapacak ve ordaki ön araştırma yapacak birisinin olması.şu an bazı firmalarla irtibattayım ve aslında çiftlik işide kafama yatmıyor değil :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - CHN
merhaba,ben 15 yıldır kürk işiyle uğraşıyorum ve yakın zamanda finlandiyaya giderek yüklü alımlar yapıcam eğer bana tilki ve rakunla ilgili fiyat araştırması yaparsan sevinirim.önemli olan orda benim için çevirmenlik yapacak ve ordaki ön araştırma yapacak birisinin olması.şu an bazı firmalarla irtibattayım ve aslında çiftlik işide kafama yatmıyor değil :)

Yeriniz zeytiinburnunda mı?Kafaya yatmayacak iş deil.
siz 15 sendir yapıyormuşsunuz bu işi. Benden dahi iyi biliyorsunuz.Bende yaklaşık 2 senedir bu işi takip ediyorum al sat yapıyorum. Ukrayna ve Rusyada nasıl tüketildigini görüyorum.Bırakın bu pazarları, Çin'li ler Finlandiyada sezon başlamadan (daha yavrular dogmadan) çiftik kapatıyorlar, Kapora verip , çıkan malın hepsi benim diyorlar. Bu işin nesi kafaya yatmaz ki :)

Yeni Üye9 yazı
bana Tili derisi teklif fiyatı verecek olan varmıdır Türkiyeden
uha

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye34 yazı
120 usd den başlıyor.

Üye108 yazı
bide sebze meyve işi yap derim bildiğim kadarıyla orada fiyatlar çok yüksek

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Turizm
Yeni Üye35 yazı
arkadaşlar bende mersinde tilki çiftliği kurmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz. tilki çiftliği için plan proje çiftlik kurulumu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Üye127 yazı
merhaba ben toptan kestane satıyorum yeni mahsül yakında çıkacak ordaki piyasayı araştırırsan ihracat yapabiliriz.
bilgi için eklersen görüşebiliriz.
naimdemirel@hotmail.com
ticaret ticaret ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bah-har33
arkadaşlar bende mersinde tilki çiftliği kurmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz. tilki çiftliği için plan proje çiftlik kurulumu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Damızlık hayvan ithal izinleri , ilaç ve aşılarını getirtmek kolay işler değil, kaç tanelik bir çiftlik düşünüyorsun?
Derisi cıkarıldıktan sonra hemen dabaklama işlemi yapılması lazım, bu konudan anlıyormusun? hayvanın hangi tür hastalıklara yakalanabileceğini , hangi ilaçların kullanılması gerektiğini biliyormusun?........vs vs
eger biliyorum dersen damızlık hayvan ve çiftlik yapan yabancı menşeli firmalar var. onlarla iletişime gecebilirsin. anahtar teslim tesis kuruyorlar.

Yeni Üye89 yazı
YAF ARKADAŞLAR BU TİLKİÇİFLİGİ HOŞUMA GİTTİ ÇOK İLGİNÇBİR FİKİR HEMDE BAYA İLGİNÇ ............ İŞ COK GUZEL PARASIDA GÜZEL Kİ HEMEN ELDEN CIKACAK BİR MAL TİLKİ DERİSİ ... İYİDE O KADAR TİLKİYİ NERDEN TEMİN EDECEZ DERE BAYIR TİLKİMİ YAKALAYACAZ FİİLİYAT UYGULAMA NASIL OLACAK İKİNCİSİ KESİM HANE DİYORSUNUZ BU KESİM HANELERDEN TÜRKİYEDE VARMI BU ÇİFTLİK ÜRETİM İZİNLERİNİ HER DEVLET VERİYORMU NASIL OLACAK HAYVAN KATLEDİYORLAR DENMESİN SONRA ... ÖZELLİKLE NEDEN FİLLANDİYA

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye35 yazı
Damızlık hayvan ithal izinleri , ilaç ve aşılarını getirtmek kolay işler değil, kaç tanelik bir çiftlik düşünüyorsun?
Derisi cıkarıldıktan sonra hemen dabaklama işlemi yapılması lazım, bu konudan anlıyormusun? hayvanın hangi tür hastalıklara yakalanabileceğini , hangi ilaçların kullanılması gerektiğini biliyormusun?........vs vs
eger biliyorum dersen damızlık hayvan ve çiftlik yapan yabancı menşeli firmalar var. onlarla iletişime gecebilirsin. anahtar teslim tesis kuruyorlar.

100 damızlık bir çiftlik kurmak istiyorum. anahtar tesis kuran firmaların web sayfaları iletişim adresleri varsa alabilirmiyim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sf_temizlik
YAF ARKADAŞLAR BU TİLKİÇİFLİGİ HOŞUMA GİTTİ ÇOK İLGİNÇBİR FİKİR HEMDE BAYA İLGİNÇ ............ İŞ COK GUZEL PARASIDA GÜZEL Kİ HEMEN ELDEN CIKACAK BİR MAL TİLKİ DERİSİ ... İYİDE O KADAR TİLKİYİ NERDEN TEMİN EDECEZ DERE BAYIR TİLKİMİ YAKALAYACAZ FİİLİYAT UYGULAMA NASIL OLACAK İKİNCİSİ KESİM HANE DİYORSUNUZ BU KESİM HANELERDEN TÜRKİYEDE VARMI BU ÇİFTLİK ÜRETİM İZİNLERİNİ HER DEVLET VERİYORMU NASIL OLACAK HAYVAN KATLEDİYORLAR DENMESİN SONRA ... ÖZELLİKLE NEDEN FİLLANDİYA

Arkadaşım bu iş başta Finlandiya olmak üzere, Norveç İsveç, Almanya, İrlanda ,Kanada, USA, Rusya, Çin hatta Yunanistanda bile yapılmaktadır,Arzın büyük bir kısmını Finlandiya karşılamaktadır.Neden Finlandiya?, çünkü işin kökeni orası, iş yasalar mevzuat vs ile koruma altında.Malımı satayım derdi yok çünkü işin mezatı bile var.***ür malını mezatda sat.Tilki yakalamıyacaksın, damızlık tilki ithal edeceksin, Cinsine göre 7 ile 12 arasında yavru vermekte.Ben Türkiye için düşünmediğimden Türkiye'de yapılırmı nasıl olur yasa, yönetmelik, nasıldır fazla bilmiyorum.Başlarsın bu işe dediğin gibi hayvan katlediyorlar diye yarın iş yerini kapatabilirler.Bu işin en önemli yanı derinin zedelenmeden alınması ve dabaklanmasıdır, diğer türlü mal para etmez.

Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bah-har33

100 damızlık bir çiftlik kurmak istiyorum. anahtar tesis kuran firmaların web sayfaları iletişim adresleri varsa alabilirmiyim

http://www.efba.eu/index.php
buradan bilgi alabilirsin

Yeni Üye70 yazı
Merhaba,

Finlandiya'da deprem ve yangın gibi afetlerle ilgili bilinç ilkokul seviyesinde verilmeye başlandığı göz önüne alındığında patent sahibi olduğumuz hayat kurtaran ürünümüzün ilgi çekeceği düşüncesindeyiz.

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=37736 veya http://www.tak-in.com adresimizden ürünümüzü inceleyebilirsiniz.
Ahmet BAKIRCI
SIDAŞ Ltd. Şti.
Şirket Müdürü

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye1 yazı
mrb dunya piyasasının %68 fillandiyanın ürettigi bir iş tilki çiftligi sermaye gerektiren bir iş bu işi türkiyede yapmayı ciddi anlamda düşünüyorun piyasası cok karlı iş mantıgınıza yatarmı bilmem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye43 yazı
slm ben hamburgta ambalaj isiyle ugrasiyorum www.europaks.de sayfasindan ürünleri görebilirsiniz fillandiyada fiyatlarin cok yüksek oldugunu biliyrum ordan bir kac müs´terimiz var ayni zamanda icecek isde yapiyoruz cola ve cola ürünlerini cok gönderiyorum orda bu isi arstirin isterim rahat ve karli bir is siz sadece istedigiiniz ürünleri söyleyin nakliyesi ve bütün kagit islerini biz hallederiz
lokman kaymaz

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye43 yazı
slm ben hamburgta ambalaj isiyle ugrasiyorum www.europaks.de sayfasindan ürünleri görebilirsiniz fillandiyada fiyatlarin cok yüksek oldugunu biliyrum ordan bir kac müs´terimiz var ayni zamanda icecek isde yapiyoruz cola ve cola ürünlerini cok gönderiyorum orda bu isi arstirin isterim rahat ve karli bir is siz sadece istedigiiniz ürünleri söyleyin nakliyesi ve bütün kagit islerini biz hallederiz
lokman kaymaz

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
selam istanbul'da deri bayan ve erkek kemeri üretiyoruz.oldukca kaliteli ürünler..isveç'e ihracat yapıyoruz ama finlandiya'da herhangi bir bağlantımız yok..eğer bu iş ile ilgili finlandiya'da bir pazar araştırması yapabilirseniz calışma fırsatı bulabiliriz belki.iyi bir pazar olabileceğini düşünüyorum..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye74 yazı
Merhabalar, Kazakistan'daki ham deri piyasa fiyat listesi elimde. Yalnız deri ile ilgili çalışmalardaki terminolojileri anlayamadım. “Xingjiang”, “Sqft/ /kg cif/ori/c/off”, “Kromlu”, “Hankow teslim”, “Sqft/parça ve ort Kalınlık ABD doları/sqft”, “30/40/30 2,5/4,5 ort 3,5 0.7 mm/+ 1.20”, “crf/ori/c 1.30cif/ori/c/off”, “i/ii/iii 7.00”. Bu konu hakkında bilgi verirseniz yada bilenler var ise yaza bilirlerse sevinirim. Kazakistan'da İnek, Buğa, Manda, At, Koyun ve Keçi (Kuzu ve oğlak) derileri tuzlanarak kurutulmaktadır. Hazırda toplam 20-25 ton bulunmaktadır. Derilerin fabrikada çekilen fotoğrafı ve videosu bulunmaktadır. Mal Kazakistan'dan teslim edilecektir. Ayrıca koyun ve keçi bağırsağı var (tıp cerrahide kullanılan iplik ve sucuk salamlarda kullanılan işlenmiş bağırsaklarda var.) İlgilenenler ciddi olanlar irtibata geçebilirler. Kazakistan'la ilgili bilmek istediğiniz piyasa bilgilerimi paylaşabilirim. galimcan@mail.ru, 05543842886 Galimcan.

Yerleşim Kazakistan / TurkistanMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye22 yazı
Finlandiya dan tilki kurku khracati yapmak istiyorum. Bu konuda benimle birlikte calisacak yada satis fiyati konusunda fikir vereceklerin nacizane fikirlerini beklerim
World Trade

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Yleti?imci
Üye101 yazı
Suomi özelden mesaj attım sana.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Üye105 yazı
buradan teklif almaktansa bence gittiğinde araştır bak ne nasıl kaça gidiyor. mesela ben izolasyon malzemesi satıyorum. tr de fiyatı misal 25 - 30 tl birim fiyatı bulgaristanda ise 30 euroya perakendede satılıyor. şimdi bir firma ile anlaşma yapmak üzereyim. biz ona ürünü 15 eurodan göndericem oda 20 eurodan satacak. gibi neye talep var neye ihtiyaç var ona göre buradan alabilirsin.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Herkese Merhaba;

Eşim Finlandiyalı ve bu sene Finlandiya'ya yerleşeceğim. Türkiye ile ticari faaliyette bulunmak istiyorum. Finlandiya'ya ürün satabileceğini düşünen aracılar veya üreticiler varsa tanışmak isterim. Gerekli araştırmaları yapar uygunsa ticaret başlatırız.

Teşekkürler.
Rekabette fazilet vardır.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
merhaba arkadaslar ben finlandiyadayim ticaret yapmak istiyorum turkiye Finlandiya arası. mallarını burada satmak isteyen olursa bana ulusabilirsiniz ...
havkar

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Ticaret