ygrc35 kardeşim; görevim gereği Ordu ili Fatsa ilçesinde bulunmuştum. Manda besleyen ve yoğurdunu satan birisiyle ayak üstü bi sohbetimiz olmuştu. Manda yoğurdunda çok güzel kar olduğundan bahsetmişti (sanada moral olsun diye bunu en başta yazayım dedim ). Merkezde tanıdığı bir kaç dükkanın camına telefon numarasıyla birlikte "manda yoğurdu bulunur" diye yazı yazarak başlamış bu işe.
Tanıştığımız dömede ise yazıları dükkanlardan çıkartmış, başka yerlere de telefonunu bırakmak için bir çabası yoktu. Yoğurdu nasıl satıyorsun peki dedim, "Valla başta bir kaç müşterim oldu, onlar başkalarına önermişler... derken şimdi elimdeki yoğurdu yetiştiremiyorum, çok talep var, bir kaç manda daha almayı düşünüyorum" demişti. ( Aman bu yazdıklarımdan "manda al besle o zaman daha karlı olur" diye bi netice çıkmasın :) )
Şahsen ben bu işin ticaretini yapmadım ama ürünün kaliteli olduktan sonra emin ol müşteri seni buluyor ( en azından Fatsa da gördüğüm buydu )
Dükkan da çok güzel bi düşünce ama öncelikle müşteri potansiyeli hakkında, ticari anlamdaki kapasiten hakkında bilgi sahibi olman ve tecrübe edinmen için bu aşamayı biraz ertele, bu konularda edineceğin tecrübe dükkan konusunda sana en doğru yolu gösterecektir (Belki zamanla manda kaymağı işine de girersiniz )
(konu takibimde)