bu iş hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum. buyrun...
Gelecek e ticaretle şekilleniyor. e ticaret hakkında bilgi almak için iletişime geçin
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ekspercan otelin satın almasında çalışıyorum. aklına gelecek her çeşiti talep ediyorum kalamata, baskılı sele, çizik, dilim vs. ihracatı bırak otellere sat. iyi bir pazalamacı bul köşeyi dön.bizim calıştığımız firma yetişemiyor. |
Yazıyı gönderen - Kral35 Önce pazarı bulmanız gerekir üretici çok kendi markanızla fason üretim yaptırabilirsiniz. Pazarı bulmadan üretime girmek mantıklı görünmüyor. Kolay gelsin. |
Yazıyı gönderen - engoli Güzel zeytin yaparsanız satmakta sıkıntı yaşamazsınız bence bu işte tek sıkıntı uzun vadeler bir toptancı yada markete ürün verdiğin zaman alıcağın çekin vadesi en az 120 gün olucaktır bu çok ciddi risk oluşturur örneğin bir toptancıya 50 bin tl ürün verdin zeytin para tutan bir üründür 120 gün çek aldın kalan 4 ayda da bi işlemi tekrarladınğın zaman para almadan 200 bin tl riske girmiş olursun bu toptancı batarsa veya kötü niyetliyse senide batırır |
Yazıyı gönderen - engoli Ben yıllardır perakende gıda sektöründe faaliyetlerde bulunmuş biri olarak geçen sene peynir zeytin toptancılığı yapmak için araştırmalarda bulundum zeytin işi çok karlıdır ama dediğim gibi güzel mal yapmanız lazım yada maldan anlamanız lazım ki fason yaptırırsanız oyuna gelmeyin diye ürününün tamamını üreten firma çok azdır genelde yeşil grubunu yapanlar ayrı siyah gurubunu yapanlar ayrıdır... üretici çifciden malı çiğ olarak çok cüzi rakamlara alır ve kuyulara basar burada uzunca bi süre bekletir ve cıkan malı kalibrelerine göre ayırıp tenekeler burada her tur urun cıkar suan zeytın kg fıyat 3-15 tl arası değişir işler tonaj üzerine döndüğü için çok sermaye gerektirir... ürün bi şekilde üretilir yada fason yaptırılı önemli olan ürünü kime satacağındır potansiyel müşterin market pazarcı ve toptancılar olucak iç pazar için bence tek sıkıntı paranı piyasadan nasıl toplayacağındır çünkü kimse zeytine peşin para vermez kafana takılan bişey varsa sor |
Yazıyı gönderen - mduran MERHABA ARKADAŞIM BEN TURŞU VE SALAMURA İŞİ İLE UĞRAŞIYORUM TABİ ÇOK KÜÇÜK MİKTARLARDA ÖYLE TONLARCA ALIP SATAMIYORUM SADECE LOKANTALARA CAFELERE VERİYORUM KENDİN ÜRETİRSEN ALLAH BEREKET VERSİN GÜZEL KAZANCI OLUR AMA ARACIYA VERİP SATTIRIRSAN BİŞEY KALMIYOR BU YIL İLK DEFA YEŞİL ZEYTİN SALAMURA YAPICAM KENDİME AİT 70 KADAR AĞACIM VAR İNŞALLAH LEZZETİNİ TUTTURURUM VE SATABİLİRİM |