İlk etapta 50.000-TL olan sermayemle bir kurbağa çiftliği kurmak istiyorum. Yaptığım incelemeler ve okuduğum konu ile ilgili makalelerde bu tarz çiftliklerin kısa süren kış mevsimleri yüzünden Ege ve Akdeniz Bölgelerinde uygulandığını gördüm. Benim sıkıntım şu ki, Niğde'ye bağlı Ulukışla ilçesinde köyümüz var. Köyümüz yeni yapılan otoban bağlantısına 6, Adana'ya da 143 KM uzaklıkta bulunuyor. Köyümü seçmemdeki temel neden hem halihazırda köyün 2KM dışında uygulama yapabileceğim bir bahçenin olması ve köyde bulunan yakın akrabalarımın o işle ilgilenebilecek olmasıdır. Bu konuda teşvikleri de araştırdım. Teşvikler genelde proje tamamlandıktan sonra kredi verme eğiliminde. Pazar araştırmasına henüz başlamadım. Yurtiçinde birkaç firma var toplama ürün satın alan ama projeye başlamadan onun da fizibilitesini yaparım.
Benim sorum şu. Bu işle ilgilenmiş veya en azından araştırmış olanlar ne gibi sorunlarla karşılaştılar? Bu sermaye yeterli olur mu başlangıç için? Bahçede suyumuz ve elektriğimiz var, bunun dışında altyapı olarak neye ihtiyaç vardır? Niğde bu işi yapmak için fazla mı soğuktur? Akdeniz ve Ege bölgesine oranla ne kadar verim kaybı yaşarım?
Teşekkürler.
*****Not: Konu hakkında açılmış başlıkları tabiki okudum ama benim sorularım daha spesifik olduğu için bu başlığı açmak durumunda kaldım.