Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Kulvar: Koltuk Temizleme

BaşlatanElitTarih07/07/2014 05:34:38Yorum69

İlk mesaj
Yeni Üye74 yazı
Merhaba; yerinde koltuk yıkama işiyle uğraşmaktayım.Yeni kulvar yazmamın sebebi bu işi profesyonel olarak yapan ekip sayısının cüzi olması.Sektörde branşlaşmayı ve markalaşmayı sağlayanların kalıcı olacağını düşünüyorum.Bu hizmet yavaş yavaş halı yıkama firmalarının uhdesinden çıkacaktır.Doğru yapıldığında az yatırımla güzel kazançlar sağlayan bir iş kolu.Nasıl yapılmalı, nereden başlamalı, ne kadar yatırım yapılmalı?Sorularınız olursa yardımcı olmak isterim.Hayırlı Ramazanlar dilerim.
500TL YATIRIMLA SAATTE 50TL KAZANMAK İSTER MİSİNİZ!..

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
69 yorum
Üye109 yazı

Detaylı bilgi gönderdim.Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi talep hergün artmakta.Fırsata çevirmek için geç kalmayın arkadaşlar.İlginiz için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye109 yazı
mail adresinize dönüş yapıldı.

Yeni Üye26 yazı
Yeni bir iş değil bu. Epeydir olan bir iş kolu. 2007 yılından beri adını vermek istemediğim bir firmaya koltukları yıkatıyoruz. Hem işyerinde hemde evde.

Söylenen başlangıç sermayesi rakamları da çok düşük. Ayrıca iş sanılandan daha zahmetli.

Yakıt tasarrufu olan dizel aracı olmayan, eğitimli ekibi olmayan ve kaliteli endüstriyel makinesi olmayanların yapabileceği bir iş değil. İstanbul koca bir derya. Az kişiyle başlandığında, arabayla oradan oraya gitmek falan derken, oluşacak yakıt maliyeti, kazancı bile geçebilir.

Profosyonel ve markalı koltuk yıkama makineleri ise 12-13 bin liradan başlıyor.

Yani su içinde 50-60 bin lira başlangıç sermayesi gerektiren zahmetli bir iş.

Fiyatlar, insanların koltuk yıkama sıklığı, bir insanın birgünde yıkayabileceği maksimum koltuk sayısı vs düşünüldüğünde kazanç oldukça sınırlı kalıyor.

Klasik Türk kadını tutup da koltuk falan yıkatıp bir koltuğun yarısı kadar fiyatı bayılmıyor. Oturup kendi yıkıyor çünkü.

Burada geriye sadece orta gelir üstü gurup kalıyor. Onların da çalıştığı temizlik firmaları var zaten.

Geçiniz o yüzden. Yeni başlayanlar için vakit kaybı.
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Üye109 yazı
Sayın Marcello;
koltuk yıkama işini halihazırda yapmakta olan biri olarak yorumunuzda yanlış bulduğum birkaç noktayı düzeltmek isterim.Bir koltuk yıkamacı olarak sizin mesleğinizle ilgili konularda kesin bilgiler verip yargıda bulunmam komik olurdu herhalde.

İlk olarak şunu belirteyim; konuyu açan arkadaş bu işin yeni bir iş olduğunu değil yeni bir kulvar oluşacağını dile getirmiş.Artık özellikle ve sadece bu işi yapan firmaların ortaya çıkacağını söylemiş ki biri de bizim firmamızdır.

İkinci olarak takdir edersiniz ki sektörde hizmet veren insanlar maliyetler hakkında sizden daha iyi bilgi sahibi olacaklardır.Hiçbirşey bilmeyen birisi bile bu iş için kullanılan endüstriyel makinaların fiyatlarını google'dan araştırıp görebilir.500tl ile 15.000tl arasında birçok marka, modelde makina bulunmaktadır.Şuan firmamızda kullandığımız makinaların piyasa fiyatı 1.000tl civarındadır.Zahmetsiz iş yoktur.Zahmetli olduğunu özellikle belirtiyoruz.Belki sizin kadar yorulmuyoruzdur fakat bu iş zaten emekyoğun bir iştir.Kâr oranının yüksek olmasının sebebi de zaten budur.7 kişilik bir koltuk takımının temizlenmesi bahsetmiş olduğum profesyonel makinalarla en fazla 1,5 saat sürmektedir.Yine bu makinalar sayesinde çok fazla yorulmadan işinizi bitirmektesiniz.Yerinde temizlik yapıldığı için de su, elektrik vs. masrafları da yoktur.

İstanbul birçok avrupa ülkesinden büyük bir şehir.Bu işe yeni başlayacak olan arkadaşların ilk etapta tüm İstanbul'da çalışma yapması zaten mümkün değil.Daha lokal düşünerek daha verimli çalışılabilir.Şunu da belirtmeliyim ki Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret de değil.Anadolu'da bu işe başlamak isteyen arkadaşlardan da çokça mesaj alıyoruz.Şuan ulaşım dahil iş başına maliyetimiz 5tldir.Fakat sadece 20tl yol masrafımız olan işlerimiz de oldu.Bunlardan da kazancımız 1.200tl gibi rakamlardır(Kullandığımız aracımız LPG lidir.).
Verdiğim bilgiler ışığında yatırım maliyetleri ve iş başına sabit maliyetlerin sandığınız gibi olmadığını anlamışsınızdır. Yeni başlamak isteyenler için 60.000 tl yatırım gerektiren bir iş planı paylaşırsanız bizi de aydınlatmış olursunuz.
Bir ekip günde 5-6 takım yıkayabilmektedir.Biz şuan 50tlye takım yıkamaktayız.Şimdi soruyorum 50tl hangi koltuk takımının yarı fiyatıdır?Klasik Türk kadını yeniliğe ve kolaylığa çok açık.Yaptığımız işi gören hanımların çoğu bunca sene boşuna yorulduğunu; bu kadar çabuk ve bu kadar temiz olduğunu bilse daha önceden bizi arayacağını bildiriyor.En çok yıkama yaptığımız gelir grubu ise orta gelir grubudur.Bunun yanında resmi kurumlar ve şirketler...Bu yazıyı yazmaya başlamadan önce bir toplantı salonu için fiyat verdim.300 koltuklu bir salon.Yani müşterimiz sadece klasik Türk kadını değil.
Yeni başlayanlar için vakit kaybı olduğunu da nereden çıkardınız bilemiyorum.Bizimle irtibata geçen arkadaşların büyük bir kısmı çok az sermayesi olan arkadaşlar.Bu başlıkta tanıtılan iş kolu yüksek başlangıç sermayesi ve çok yüksek kazanç beklentileri olanlar için değil zaten.
Bir hekim olarak senede bir koltuklarınızı yıkattınız ve konu hakkında herşeyi çözdünüz anlaşılan.Eğer bu kadar kolaysa ben de yüzlerce kez muayene olmuşumdur...

Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - GECJEE
Sayın Marcello;
koltuk yıkama işini halihazırda yapmakta olan biri olarak yorumunuzda yanlış bulduğum birkaç noktayı düzeltmek isterim.Bir koltuk yıkamacı olarak sizin mesleğinizle ilgili konularda kesin bilgiler verip yargıda bulunmam komik olurdu herhalde.

İlk olarak şunu belirteyim; konuyu açan arkadaş bu işin yeni bir iş olduğunu değil yeni bir kulvar oluşacağını dile getirmiş.Artık özellikle ve sadece bu işi yapan firmaların ortaya çıkacağını söylemiş ki biri de bizim firmamızdır.

İkinci olarak takdir edersiniz ki sektörde hizmet veren insanlar maliyetler hakkında sizden daha iyi bilgi sahibi olacaklardır.Hiçbirşey bilmeyen birisi bile bu iş için kullanılan endüstriyel makinaların fiyatlarını google'dan araştırıp görebilir.500tl ile 15.000tl arasında birçok marka, modelde makina bulunmaktadır.Şuan firmamızda kullandığımız makinaların piyasa fiyatı 1.000tl civarındadır.Zahmetsiz iş yoktur.Zahmetli olduğunu özellikle belirtiyoruz.Belki sizin kadar yorulmuyoruzdur fakat bu iş zaten emekyoğun bir iştir.Kâr oranının yüksek olmasının sebebi de zaten budur.7 kişilik bir koltuk takımının temizlenmesi bahsetmiş olduğum profesyonel makinalarla en fazla 1,5 saat sürmektedir.Yine bu makinalar sayesinde çok fazla yorulmadan işinizi bitirmektesiniz.Yerinde temizlik yapıldığı için de su, elektrik vs. masrafları da yoktur.

İstanbul birçok avrupa ülkesinden büyük bir şehir.Bu işe yeni başlayacak olan arkadaşların ilk etapta tüm İstanbul'da çalışma yapması zaten mümkün değil.Daha lokal düşünerek daha verimli çalışılabilir.Şunu da belirtmeliyim ki Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret de değil.Anadolu'da bu işe başlamak isteyen arkadaşlardan da çokça mesaj alıyoruz.Şuan ulaşım dahil iş başına maliyetimiz 5tldir.Fakat sadece 20tl yol masrafımız olan işlerimiz de oldu.Bunlardan da kazancımız 1.200tl gibi rakamlardır(Kullandığımız aracımız LPG lidir.).
Verdiğim bilgiler ışığında yatırım maliyetleri ve iş başına sabit maliyetlerin sandığınız gibi olmadığını anlamışsınızdır. Yeni başlamak isteyenler için 60.000 tl yatırım gerektiren bir iş planı paylaşırsanız bizi de aydınlatmış olursunuz.
Bir ekip günde 5-6 takım yıkayabilmektedir.Biz şuan 50tlye takım yıkamaktayız.Şimdi soruyorum 50tl hangi koltuk takımının yarı fiyatıdır?Klasik Türk kadını yeniliğe ve kolaylığa çok açık.Yaptığımız işi gören hanımların çoğu bunca sene boşuna yorulduğunu; bu kadar çabuk ve bu kadar temiz olduğunu bilse daha önceden bizi arayacağını bildiriyor.En çok yıkama yaptığımız gelir grubu ise orta gelir grubudur.Bunun yanında resmi kurumlar ve şirketler...Bu yazıyı yazmaya başlamadan önce bir toplantı salonu için fiyat verdim.300 koltuklu bir salon.Yani müşterimiz sadece klasik Türk kadını değil.
Yeni başlayanlar için vakit kaybı olduğunu da nereden çıkardınız bilemiyorum.Bizimle irtibata geçen arkadaşların büyük bir kısmı çok az sermayesi olan arkadaşlar.Bu başlıkta tanıtılan iş kolu yüksek başlangıç sermayesi ve çok yüksek kazanç beklentileri olanlar için değil zaten.
Bir hekim olarak senede bir koltuklarınızı yıkattınız ve konu hakkında herşeyi çözdünüz anlaşılan.Eğer bu kadar kolaysa ben de yüzlerce kez muayene olmuşumdur...

Sirkülasyonu düşük, potansiyeli az bir iş. Sizler daha bu işleri bilmezken, ben özel hastanede bu işi yapan firmaların sahipleri ile odamda sohbet ediyordum.

1000 liraya alacağın ev tipi makine olur. Onu geçtim, kelin kremi olsa, kendi başına sürermiş. İşi bilsen ve çok karlı iş olsa, pazarını neden rakiplerle paylaşıp, onlara buradan tüyo veresinki ?

Belliki derdin ürün yada kimyasal satmak.

Ayrıca orta hal ve üstü olan kesimin evinde koltuk ve halı yıkama makinesi var. Hem koltuk hem halı yıkayan ev tipi makineler var.

Bu işte kazanç var ama kısır bir iş. Döngü hızı düşük. 10 sene üzeri bir zamandır da türkiye piyasasında iş yapan firmalar var.
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Üye109 yazı
[Sirkülasyonu düşük, potansiyeli az bir iş. Sizler daha bu işleri bilmezken, ben özel hastanede bu işi yapan firmaların sahipleri ile odamda sohbet ediyordum.

1000 liraya alacağın ev tipi makine olur. Onu geçtim, kelin kremi olsa, kendi başına sürermiş. İşi bilsen ve çok karlı iş olsa, pazarını neden rakiplerle paylaşıp, onlara buradan tüyo veresinki ?

Belliki derdin ürün yada kimyasal satmak.

Ayrıca orta hal ve üstü olan kesimin evinde koltuk ve halı yıkama makinesi var. Hem koltuk hem halı yıkayan ev tipi makineler var.

Bu işte kazanç var ama kısır bir iş. Döngü hızı düşük. 10 sene üzeri bir zamandır da türkiye piyasasında iş yapan firmalar var.
[/quote]

Evet sirkülasyon düşük fakat yükseliyor.Ayrıca sadece koltuk yıkama yapmıyoruz.Hastanelerde de iş yaptığımızı siz de belirtiyorsunuz.
Size bir makina modeli vereyim bir araştırın bakın ev tipi mi endüstriyel mi...Fiyatlardan haberdar olursunuz.Marka yazamıyorum ama model Promax 600CM2.
Tüyo vermek konusuna gelince...Benim yaşadığım yerde de bu işi yapanlar zaten var.Ama benimle birçok memleketten iletişime geçen arkadaşlar var.Çok az sermayesi olup ek kazanç sağlamak isteyenler çoğunlukta.Yardımcı olmanın neresi kötü bilemiyorum.Bu sürecin sonunda iki taraf da kârlı çıkıyorsa zaten sorun yok.Hiç unutmuyorum ben makinalarımı aldığım hafta yaptığım işlerle tüm sermayemi çıkarmıştım.Evlerde makina olması birşeyi değiştirmez.50 liraya 1 saatte koltuklarını temizletip 1-2 saat sonra da kullanmaya başlamak varken artık kimse uğraşmak istemiyor.Bu mantıkla bakarsak lokanta ve restoranlar hiç iş yapmamalı.Nasıl olsa evde yemek pişiyor.
Şunu da belirtmeliyim ki benim DERDİM satış yapmak değil benim İŞİM satış yapmak.Koltuk temizliği yaptığım için aynı zamanda malzeme satışı da yapamaz mıyım?Benim işim koltuk yıkama, malzeme ve ekipman satışı.Çok şükür sirkülasyondan memnunuz.Fakat bunun için çok çalıştık.Çok büyük paralar kazanma derdinde değiliz zaten.Bu işin de hareketli ve durgun olduğu zamanlar var.Bu zamanları da çalışarak geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Konuyu açan arkadaş da belirtmiş.1000 lira yatırımla saatte 50 lira kazanılabilecek bir iş mümkün.Yapıyoruz; yapanlar var.Bu iş çok parası olanlar için uygun değil.Az sermayesi olup bizzat çalışmak isteyenler içindir.Siz de takdir edersiniz ki tuzu kurular için hiç de cazip bir iş değil.

Yeni Üye18 yazı
Bu işi şimdi hali yıkamacilarda yapmıyor mu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye109 yazı
Bu işi başından beri halı yıkamacılar yapıyordu.Şimdi sadece bu işi yapan şirketler oluşuyor.

Yeni Üye18 yazı
Merhaba kolay gelsin bizde iki arkdas olarak uzun süredir ek iş yapmak istiyorduk sürekli bir arayış içindeydik bugün koltuk yıkama işini fark ettik ve kafamiza yattı bizde bu işe girmek istiyoruz gerekli Sermayemiz var kazimkorucu50@gmail.com mail adresim üzerinden iletişime geçebilir miyiz telefondan sizinle görüşmek istiyoruz

Üye109 yazı
Bilgi isteyen tüm arkadaşlara dönüş yapıldı.

Yeni Üye18 yazı
Merhaba arkadaşlar ben bu işi yapacağım bi miktar sermayem de var ama suan tek kişiyim istanbul avrupa yakasinda oturuyorum benim gibi bu işi yapmayı düşünen bir arkadaşım varsa lutfen irtibata geçsin bayramdan önce bu fırsatı birlikte değerlendirelim kazimkorucu50@gmail.com

Yeni Üye11 yazı
GECJEE lütfen banada bilgilendirmede bulunabilirmisin. Makinalar kimyasallar ve bunların alınabileceği yerler hakkında. samiece@hotmail.com özel sektörde öğretmenim ama öğretmenlikten soğudum. Kendi işimi kurmak istiyorum. Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Y?siz
Üye109 yazı
Tüm arkadaşlara bilgilendirme maili gönderilmiştir.İsteyen arkadaşlara makine ve kimyasal satışı konusunda da yardımcı olurum.Bütçenize göre bir sistem kurmanız için ve işin nasıl yapılacağını öğrenmeniz için yardımcı olurum.Herkese hayırlı kazançlar dilerim.

Yeni Üye15 yazı
Arkadaşlar bende bu iste yeniyim sağolsun sayin GECJEE bana yardimci oldu onun tavsiyeleriyle tahminimden daha iyi paralar kazaniyorum ise basliyali bir hafta az geçti 1000 TL civari para kazandim arayan çok gidemedigim çok da yer oldu yetisemiyorum bence bu ise yeni girecek arkadaşlar uygun fiyata yikayin ben mesela 80 TL arti 5.5 basicka 120 c sicaklikta buharli temizleyiciylede petek iç lerini temizliyorum sukurler olsun ben ek is olarak yapiyorum yapmak isteyen arkadaşlar korkmayin inanin is geliyor brasor bastirin apartmanlara cafelere poliginliklere restorantlara dagtin sadece koltuk olarak dusunmeyin halifleks yatak inan başlayınca gerisi geliyor dikkat etmeniz bazi konular var makineyi fantom promax cm 600 cm 2 alin hem koltuk hem hali yikama aparati ikisi beraber geliyor diğer markalar makineyle birini veriyor digerinide 250 + KDV ile satiyor era 111 köpüğü ayarli koltuk sampuani marka şart değil ama mutlaka köpüğü ayarli olsun oksijenli leke sokucu alin renklere zarar vermiyor koltuk fircalama makinesini google arastirsaniz 450-1200 TL arasi satiyolar uyaniklar :) siz koctasdan devir ayarli Polisan makinesi alin 40-150 TL arasi değişiyor fiyati birde makine içina ata fircadan firca alin oda 40-50 TL arasi buradaki iyi kalpli tümarkadaslarimin allah yardimci olsun millete bbakmayin bazilari bilmeden yazi yazmis:) korkulacak bise yok YouTube de videolar var izleyin alin cihazi evde ese dosta yikayin ilk önce bir bakmissinki para kazaniyorsun ben burda GECJEE tesekuru bir borç bilip tüm arkadaşlara hayirli kazackar diliyorum
Yok

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye138 yazı
Promax 600CM2 mi satıyoruz hadi bakalım hayırlısı olsun :D

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı
Ben bisey satmiyorum yardimci olmaya calisiyorum.
Yok

Üye138 yazı
Ankara ateş halı yıkamanın sahibiydim bir zamanlar 5 yıl kadar oluyor sanırım Ankara daysanız bilirsiniz.
Fabrikam gazi mahallesindeydi 4 araç halı yıkama dağıtım toplama 2 araç koltuk yıkama her araçta 2 kişi tüm gün ankara sokaklarını turluyordu.
15 in üzerinde fason firmanın halıları yıkanıyorduk.

Tabi ki ilk etapta bir adet kartal eleman olarak da eşim ve ben. :)

Koltuk yıkamaya lanet olsun gelecek parada gelmesin.Koltuğunu yıkadığınız ev hanımı ile aynı ev içinde 45 dk 1 saat durupda sinir hastası olmayacak adam yok.Her gün kavga hepsi işi sizden iyi biliyor.Resmen kölesin ve başında dikiliyor orayı bir daha süngerle Süngerle süngerle :D
50 tl ye hiç iş yapmadım zaten benzin parası temizlik makina eskimesi vs deymez 90 dan aşağıya koltuk yıkamadım.Ama 200 tl olsa yine de yıkanmaz.

Broşür dağıtarak para kazanılmaz şunu da kafanızdan silin artık eşe dosta iş yapılarakta para kazanılmaz.Bir kere gittiğiniz kadın sizi ikinciye çağırmayacak istersen çok güzel iş yap 3-4 kez farklı firmaları deneyecek kadınlar meraklı yaratıklardır.İnternet cafeye gidip oyun oynıycam günlük int cafe param çıksın diyecek çocuklarda değil buradakiler.

Halı yıkama yapılabilir çok güzel paralar kazanılır.Ev alınır arabalar alınır halı yıkama ile ancak apartmanlara broşür dağıtarak değil ( haftada 10.000 broşür dağıtırdık ne kadar geri dönüş olduğunu çok iyi bilirim)

Gerçekten insanlara yardımcı olmak için buradaysan ALLAH razı olsun

Yeni Üye15 yazı
Kardeşim güzel yazmissin peki cevap ver bana ozaman kolay is varmi yok dimi ekmek aslanin agzinda idi mideye indi sonra sini tahmin et :) ekmek kalmadi kimseye umutsuzluğa suruklemiyeceksin bu nasip dir rizki veren allah senin isin rast gitmemiş belki başkasininki rast gidecek bende yikiyorum kimse bana şuraya süngeri surt demiyor çünkü ben sünger kullanmiyorun :) amatör isçilik yaparsan dandik urun kullanirsan sen daha cok surtersin 1 saat de 80 TL allah bereket versin sen sen ol kimseye ümitsizlik verme allah yardimcin olsun de dükkan acacaksan vergi felan ozaman sikinti mobil sistem güzel kampanyalar yapcan seni yine ararlar hatta baskasinada onerirler ama düzgün isçilik yaparsan sungerle koltukmu yikanir iyiki hortum cekmemissin :) allah seninde buradaki yarasina merhem arayan herkesin yardimcisi olsun :)))
Yok

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mmtunl1984
Arkadaşlar bende bu iste yeniyim sağolsun sayin GECJEE bana yardimci oldu onun tavsiyeleriyle tahminimden daha iyi paralar kazaniyorum ise basliyali bir hafta az geçti 1000 TL civari para kazandim arayan çok gidemedigim çok da yer oldu yetisemiyorum bence bu ise yeni girecek arkadaşlar uygun fiyata yikayin ben mesela 80 TL arti 5.5 basicka 120 c sicaklikta buharli temizleyiciylede petek iç lerini temizliyorum sukurler olsun ben ek is olarak yapiyorum yapmak isteyen arkadaşlar korkmayin inanin is geliyor brasor bastirin apartmanlara cafelere poliginliklere restorantlara dagtin sadece koltuk olarak dusunmeyin halifleks yatak inan başlayınca gerisi geliyor dikkat etmeniz bazi konular var makineyi fantom promax cm 600 cm 2 alin hem koltuk hem hali yikama aparati ikisi beraber geliyor diğer markalar makineyle birini veriyor digerinide 250 + KDV ile satiyor era 111 köpüğü ayarli koltuk sampuani marka şart değil ama mutlaka köpüğü ayarli olsun oksijenli leke sokucu alin renklere zarar vermiyor koltuk fircalama makinesini google arastirsaniz 450-1200 TL arasi satiyolar uyaniklar :) siz koctasdan devir ayarli Polisan makinesi alin 40-150 TL arasi değişiyor fiyati birde makine içina ata fircadan firca alin oda 40-50 TL arasi buradaki iyi kalpli tümarkadaslarimin allah yardimci olsun millete bbakmayin bazilari bilmeden yazi yazmis:) korkulacak bise yok YouTube de videolar var izleyin alin cihazi evde ese dosta yikayin ilk önce bir bakmissinki para kazaniyorsun ben burda GECJEE tesekuru bir borç bilip tüm arkadaşlara hayirli kazackar diliyorum

Sevgili kardeşim bütün iyi dileklerin için teşekkür ederim; hayırlı rızıklar dilerim.Gelişmeler konusunda senin adına çok sevindim.Devamını diliyorum.
Bu başlık sayesinde birçok arkadaşımıza vesile olduk çok sevinçliyiz.Kimseye 1lira değerinde ürün satmış da değiliz.Fakat son günlerdeki birtakım yaklaşım ve yorumlar bizi ziyadesiyle üzdü.
Ne yapacağını nasıl yapacağını bilmeyene yardımcı olmak, işi öğretmek bunun yanında ürün almak isteyene de "satış yapmaktayız" demek suç olmuş.Nasıl bir bakış açısı anlamak mümkün değil.
Yalnız bununla kalsa yine iyi.3-5 kelam ettiğimiz için bize teşekkür edene de bunlar mal satıyor diye iftira etmek...Oturduğu yerden; hiçbir tecrübesi olmadığı halde özellikle olumsuz, umut kırıcı yorum yapan tuzukurular...Malesef yardım etmeyi zorlaştırıyor, şevkinizi kırıyorlar.
Bu tarihe kadar bana soru soran yardım isteyen herkes için elimden geleni yaptım.Bu yaklaşımlardan sonra bu başlık amacını kaybetmiş görünüyor.Aslında bu yaklaşım tarzı son zamanlarda forumun her bölümünde artmaya başladı.Konuyu açan kardeşime ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.Hayırlı kazançlar dilerim.

Yeni Üye15 yazı
Ah be kardeşim bilgi verelim verelimde bu isi yapmamis ama yapmis gibi gözüken veya daha dogru su yaptigini söyleyen kişiler bizi cikarci satici gözüyle bakan arkadaşlar Hevesimi kirdi ama ben yinede mailimi vereyim mmtunl1984@gmail.com özel mail adresim yapmak isteyen arkadaşlar her konuda fikir verilir altini cixiyorum fikir verilir urun satilmaz bilmeden iftira atar gibi satici gözüyle bakmasin fesat laf olsun bu sayfa dolsun diyen arkadaşlar lütfen dikkat edelim yapmak isteyenlerin hevesini kirmayalim şuan da ister insanin ister inanmayin ben haftada en az 5 koltuk takimi birde kreş veya cafe isi aliyorum haftalık 500-600 TL arasi ek gelir evet yanlis okumadiniz ek gelir ben aksamlari ve hafta sonu yapıyorum o kadar arayan varki brasoru baya dagitmisim gidemedigim çok yer var randewu defterim 2 aylik dolu bile demekki neymiş brasor ise yariyormus yikadigim yerler sağolsun başka yerlere kisilere tavsiye ediyor demekki neymiş is yaptigin yer tekrar ariyormus ama işinin hakkini vereceksin temiz isçilik kaliteli urun birde dürüstlük hepsi bir araya gelince rizik kapin aciliyor aslında bana mail atmaniza gerek bile yok yukarıdaki yazilarimda hangi urun markalar fiyatları hepsi yaziyor eraa 111 köpüğü ayarli döşeme sampuani google yaz cikiyor leke cikartici oksijenli koltuk ficalama makinesi bunun için detaylar yukarıda yaziyor koltuk yikama makinesi herkese bol kazançlar sayin GECJEE yede bol selamlar
Yok

Üye138 yazı
Yazılacak çok şey varda neyse bende sizin gibi yapayım.

Değerli arkadaşlar elimde eski işimden kalma iki adet flora ex 260 koltuk yıkama makinası mevcut sıfırı 1.300 tl ben 500 tl ye veriyorum. İŞİ NASIL YAPILDIĞINI DA ANLATIRIM Yardımcı olurum.
Yardımcıolunur.com :D

Hayırlı bayramlar arkadaşlar zaman teknoloji ilerliyor pazarlama stratejileri değişiyor bizim gibi eski kafalılara bu yapılanlar yanlış geliyor aslında yanlış bir şey yok ortada şuan ki ortam böyle yapacak bir şey yok.

Yeni Üye27 yazı
GECJEE banada detaylı bilgi verirseniz memnun olurum bu arada her zaman için meyve veren ağaç taşlanırmış ben kendim haşere ilaçlama işi yapıyorum ve memnunum reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam yapmadan olmaz insanlara yapmış olduğun işi duyurmak zorundasın hayırlı işler bol kazançlar diliyorum. bahsicetin@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı
Cacala bizi urun satmakla sucluyordun bakiyorumda resmen koltuk yikama makinesi satiyorsun hey Allahim ya :) beni guldurdun makineleri sattinmi bar :) helal sana supersin :)))))])))))))))))))))))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye138 yazı
sayın mmtunl yazımın başını okumadınız sanırım 'Bende sizin gibi yapayım'' diyerek başladım :D

AYrıca ben sizi ürün satmakla suçladım ama aradaşında kabul etmiş yukarıdaki mesajlarında yani artık suçlamayı geçti kanıtlandı :D

Yine diyorum siz kızmıyorum normal dir insanlar bir birilerini neler yaparak kandırıyorlar sizin bu kadar stratejiniz normal.

Yeni Üye7 yazı
Merhabalar konu ile ilgili detaylı bilgi istemekteyim.
ewoasty@gmail.com mail bekliyorum .Teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Di?er