500TL YATIRIMLA SAATTE 50TL KAZANMAK İSTER MİSİNİZ!..
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - GECJEE Sayın Marcello; koltuk yıkama işini halihazırda yapmakta olan biri olarak yorumunuzda yanlış bulduğum birkaç noktayı düzeltmek isterim.Bir koltuk yıkamacı olarak sizin mesleğinizle ilgili konularda kesin bilgiler verip yargıda bulunmam komik olurdu herhalde. İlk olarak şunu belirteyim; konuyu açan arkadaş bu işin yeni bir iş olduğunu değil yeni bir kulvar oluşacağını dile getirmiş.Artık özellikle ve sadece bu işi yapan firmaların ortaya çıkacağını söylemiş ki biri de bizim firmamızdır. İkinci olarak takdir edersiniz ki sektörde hizmet veren insanlar maliyetler hakkında sizden daha iyi bilgi sahibi olacaklardır.Hiçbirşey bilmeyen birisi bile bu iş için kullanılan endüstriyel makinaların fiyatlarını google'dan araştırıp görebilir.500tl ile 15.000tl arasında birçok marka, modelde makina bulunmaktadır.Şuan firmamızda kullandığımız makinaların piyasa fiyatı 1.000tl civarındadır.Zahmetsiz iş yoktur.Zahmetli olduğunu özellikle belirtiyoruz.Belki sizin kadar yorulmuyoruzdur fakat bu iş zaten emekyoğun bir iştir.Kâr oranının yüksek olmasının sebebi de zaten budur.7 kişilik bir koltuk takımının temizlenmesi bahsetmiş olduğum profesyonel makinalarla en fazla 1,5 saat sürmektedir.Yine bu makinalar sayesinde çok fazla yorulmadan işinizi bitirmektesiniz.Yerinde temizlik yapıldığı için de su, elektrik vs. masrafları da yoktur. İstanbul birçok avrupa ülkesinden büyük bir şehir.Bu işe yeni başlayacak olan arkadaşların ilk etapta tüm İstanbul'da çalışma yapması zaten mümkün değil.Daha lokal düşünerek daha verimli çalışılabilir.Şunu da belirtmeliyim ki Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret de değil.Anadolu'da bu işe başlamak isteyen arkadaşlardan da çokça mesaj alıyoruz.Şuan ulaşım dahil iş başına maliyetimiz 5tldir.Fakat sadece 20tl yol masrafımız olan işlerimiz de oldu.Bunlardan da kazancımız 1.200tl gibi rakamlardır(Kullandığımız aracımız LPG lidir.). Verdiğim bilgiler ışığında yatırım maliyetleri ve iş başına sabit maliyetlerin sandığınız gibi olmadığını anlamışsınızdır. Yeni başlamak isteyenler için 60.000 tl yatırım gerektiren bir iş planı paylaşırsanız bizi de aydınlatmış olursunuz. Bir ekip günde 5-6 takım yıkayabilmektedir.Biz şuan 50tlye takım yıkamaktayız.Şimdi soruyorum 50tl hangi koltuk takımının yarı fiyatıdır?Klasik Türk kadını yeniliğe ve kolaylığa çok açık.Yaptığımız işi gören hanımların çoğu bunca sene boşuna yorulduğunu; bu kadar çabuk ve bu kadar temiz olduğunu bilse daha önceden bizi arayacağını bildiriyor.En çok yıkama yaptığımız gelir grubu ise orta gelir grubudur.Bunun yanında resmi kurumlar ve şirketler...Bu yazıyı yazmaya başlamadan önce bir toplantı salonu için fiyat verdim.300 koltuklu bir salon.Yani müşterimiz sadece klasik Türk kadını değil. Yeni başlayanlar için vakit kaybı olduğunu da nereden çıkardınız bilemiyorum.Bizimle irtibata geçen arkadaşların büyük bir kısmı çok az sermayesi olan arkadaşlar.Bu başlıkta tanıtılan iş kolu yüksek başlangıç sermayesi ve çok yüksek kazanç beklentileri olanlar için değil zaten. Bir hekim olarak senede bir koltuklarınızı yıkattınız ve konu hakkında herşeyi çözdünüz anlaşılan.Eğer bu kadar kolaysa ben de yüzlerce kez muayene olmuşumdur... |
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mmtunl1984 Arkadaşlar bende bu iste yeniyim sağolsun sayin GECJEE bana yardimci oldu onun tavsiyeleriyle tahminimden daha iyi paralar kazaniyorum ise basliyali bir hafta az geçti 1000 TL civari para kazandim arayan çok gidemedigim çok da yer oldu yetisemiyorum bence bu ise yeni girecek arkadaşlar uygun fiyata yikayin ben mesela 80 TL arti 5.5 basicka 120 c sicaklikta buharli temizleyiciylede petek iç lerini temizliyorum sukurler olsun ben ek is olarak yapiyorum yapmak isteyen arkadaşlar korkmayin inanin is geliyor brasor bastirin apartmanlara cafelere poliginliklere restorantlara dagtin sadece koltuk olarak dusunmeyin halifleks yatak inan başlayınca gerisi geliyor dikkat etmeniz bazi konular var makineyi fantom promax cm 600 cm 2 alin hem koltuk hem hali yikama aparati ikisi beraber geliyor diğer markalar makineyle birini veriyor digerinide 250 + KDV ile satiyor era 111 köpüğü ayarli koltuk sampuani marka şart değil ama mutlaka köpüğü ayarli olsun oksijenli leke sokucu alin renklere zarar vermiyor koltuk fircalama makinesini google arastirsaniz 450-1200 TL arasi satiyolar uyaniklar :) siz koctasdan devir ayarli Polisan makinesi alin 40-150 TL arasi değişiyor fiyati birde makine içina ata fircadan firca alin oda 40-50 TL arasi buradaki iyi kalpli tümarkadaslarimin allah yardimci olsun millete bbakmayin bazilari bilmeden yazi yazmis:) korkulacak bise yok YouTube de videolar var izleyin alin cihazi evde ese dosta yikayin ilk önce bir bakmissinki para kazaniyorsun ben burda GECJEE tesekuru bir borç bilip tüm arkadaşlara hayirli kazackar diliyorum |