| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mhmt_ Sayın Darnglove 100 bin tl sermayenizi bir işe yatırmadan önce profösyenel yardım almanızı nacizane tavsiye ederim bu konuda Bodrum belediyesi ve belde belediyeleri bile sokaklara boy boy ilan açıyorlar ki 15 senedir Bodruma gider gelirim son 5 senede kısa yoldan zengin olacağım diye gelip parasını 3 ayda Bodruma gömen çok işletme gözlemledim, işte merkez ve belde belediyeleride müteşebbislerin mağdur olmaması ya da en az düzeyde magdur olması için bu danışma hizmetini devreye soktuklarını biliyorum. Konuyla alakalı mı bilmiyorum ama aslında sorunun kaynağıda, çok revaçta bir tatil yeri olduğu için, orasının esnafının olağanüstü fahiş fiyat politikası Yalıkavakta 4 İngiliz Turistten 2 kilo levrek ve 4 bira karşılığı gelen hesap turizm bakanlığına bile şikayet konusu olmuştu (yanılmıyorsam 2000 küsür tl hesap). Kimseyi gücendirmek için söylemiyorum ama gerçekten çok aç gözlü esnafı var Bodrumun, kanaat denen şey hak getire ve oraya gelen her yabancıyı potansiyel yolunacak kaz gözüyle görüyorlar ki müşteri bir kere lazım mantığı, ne kopartırsam kar olarak görülüyor, hatta yukarda bahsettiğim turistlerin kazıklanma olayından sonra müşteri ekmek arası dönere yönelmiştide döner 2-3 katı artmıştı merak ederseniz internetten haber arşilerine bakabilirsiniz. Yıkılmayan belli başlı mekanlar var bunlarda dediğiniz gibi sadece yaz sezonunda değil kışında iş yapan orta boy işletmeler ve genelde yemek sektöründeler (döner, kokoreç, et yemekleri vs), rentakar işi iyi olabilir doğru ama yılın 6 ayı boş geçer hiç tavsiye etmem, Turgutreis veya Bodrum merkezde araç yıkama işinden zarar etmezsiniz evet ama bu birazda sizin çevrenize ve esnaflığınıza bağlı ama size kardeşçe bir tavsiyede bulunacağım kimden kimlerden işyeri kiraladığınıza dikkat edin ihtilaflı bir yeri size çok iyi iş yapıyor diye devredip daha sonra sizi iş yerinin sahibiyle karşı karşıya getirebilerler iyice araştırıp soruşturmadan para vermeyin ve son olarak bulabilirseniz mevcut bir otopark ya da otopark olmaya müsait bir yer bulabilirseniz kazanacağınız paraya şaşırabilirsiniz ama dediğim gibi önce yasal altyapıyı sağlamaya bakın, Bodrumda hangi söktörlerin iş yapamadığını görmek istiyorsanız 2. el satış yapan spot dükkanlara bakın yepyeni mutfak lokanta tezgahlarıyla dolu olduğunu görebilirsiniz. Dilerim muvaffak olursunuz hayatta başarılar diler ve bu vesileyle tüm Koniks ailesinin de yeni yılını kutlarım.
|
Gözlemleriniz çok ama çok doğru turisti tamamen kazıklama niyetinde olan bodrum esnafının çoğu maalesef dediğiniz gibi ne yazık ki...oto yıkama işinden bende zarar edeceğimi düşünmüyorum aslında yer bodrum merkez sanayi de , fakat söylediğiniz gibi dükkan sahibi ile aralarında itilaf var mı araştırmak gerek kesinlikle , dükkanın boyutu 60 m2 yıkama için biraz küçük olduğu kanaatine vardım çeşitli yerlerden yorumlarda bu şekilde geldi.Bodrumda otopark gibi iş yapan bir başka sektör yok kesinlikle ona katılıyorum ancak öyle boş yer bulup yapabilmek milyonlar ister birde istanbuldaki gibi otoparkında mafyası olabilir o konuları maalesef hiç bilmiyorum.
Spotçuları özellikle 15 gün önce gezdim bütün malzemeleri gördüm açılıp kapanan gıda ekipmanları ile dolu adeta.....
En azından oto yıkamada çok fazla seramaye gerektirmiyor ...
Kısacası bende acele edip hata yapmak istemiyorum çünkü bodrumda hayallere kapılıp bütün parasını kaptıranların haddi hesabı yok maalesef sabır ve gözlemlemek analiz ve bilirkişilerden yardım tek çare...