Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Kulvar: Koltuk Temizleme

BaşlatanElitTarih07/07/2014 05:34:38Yorum69

İlk mesaj
Merhaba; yerinde koltuk yıkama işiyle uğraşmaktayım.Yeni kulvar yazmamın sebebi bu işi profesyonel olarak yapan ekip sayısının cüzi olması.Sektörde branşlaşmayı ve markalaşmayı sağlayanların kalıcı olacağını düşünüyorum.Bu hizmet yavaş yavaş halı yıkama firmalarının uhdesinden çıkacaktır.Doğru yapıldığında az yatırımla güzel kazançlar sağlayan bir iş kolu.Nasıl yapılmalı, nereden başlamalı, ne kadar yatırım yapılmalı?Sorularınız olursa yardımcı olmak isterim.Hayırlı Ramazanlar dilerim.
500TL YATIRIMLA SAATTE 50TL KAZANMAK İSTER MİSİNİZ!..

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
69 yorum
sadece meraktan soruyorum art niyetim yok
kimler koltuklarını yıkatır ?
çevremde hiç kimsenin koltuklarını yıkattığını duymadım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni yeni yerleşmeye başlayan bir iş.Ev hanımları , iş yerleri v.s.Endüstriyel ekipmanlarla yapıldığı için hem çok kısa zaman alıyor hem hanımların yaptığından daha temiz oluyor.Şunu söyleyebilirim; bu işi hakkını veren birisine yıkatan bir ev hanımı bir daha kendisi yıkamaz.

Allah yardımcınız olsun benım tanıdığım kımseden duymadım

Allah razı olsun.Şu an bizzat yapmaktayım.Gayet memnunum.Koltuk yıkama derken hortum çekip köpük köpük yıkamıyoruz tabi.Endüstriyel kimyasallarla yapılan bir temizlik bu.

Elit,bu koltuk yıkama işini biraz açarmısın.Buharlı yıkama sanırım.makinaları ne kadar,ve ortalama bir koltuk kaça yıkanıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Bir koltuk 70-200 tl arası yıkanıyor.Makinalar ve gerekli olan herşey 1000tl+kdv civarı.tabi bu başlangıç için yeterli.Buharlı makine tavsiye etmiyorum.

Merhaba, peki koltuğa herhangi bir zarar verme riski varmi bu isi yaparken

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Merhaba. O noktada kullanacağınız makina, ekipman ve kimyasallar devreye giriyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da iyi ve kötü malzemeler var.

Merhaba ,

Bunun için ortalama sermaye nedir?(iyi ve kaliteli iş için).Kaç m2 dükkan lazım. Yerinde mi yapmak uygun yoksa, evden alıp dükkanda mı yapmak daha maliyetsiz. Bİlgi verirseniz çok sevinirim. Şİmdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Otomotiv
Leo091 yanlış anlaşılmasın bir koltuk değil koltuk takımı.yani 7 ya da 8 kişilik bir takımdan bahsediyoruz.200 lira ise suan piyasada istenen rakam.mesela ben o fiyata yikamiyorum.ama deri koltuk takımını 100 liradan asagi temizlemiyoruz.benim burda 70 lira istiyorlar ben 50 liraya temizliyorum, inan yetisemiyoruz.
hknmrc ben bu isi evimden yapiyorum.koltuk tasima falan yok.yerinde gidip yikiyorsun.maliyetlerle ilgili 1000tl ile baslanabilir.2 kisilik bir ekip kisi basi 500 lira yatirmis olur.bizzat calismaniza da gerek yok.ekipler kurup yikama basi anlasabilirsiniz.siz sadece organize edersiniz.

Elit fikir hoşuma gitti özellikle buyuk şehirlerde daha iyi tutar diye düşünüyorum. Bana göre fazla yoruma gerekte yok kafasına yatan bu işi vereceğin bilgilerle kolaylıkla yapabilir.
Sevgili kardeşim bana özelden bu konuyla alakalı detayları anlatabilirmisin. yada mail : ozkana007@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
sevgili Elit bu fikir benimde hoşuma gitti işin detaylarını bana mail atabilirmisin ben istanbulda toplu konut olan bir yerde yaşıyorum.mailim fatihaydin45@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Ben de bu işi yapıyorum.Bir kişi bile yapabilir.Şuan piyasa fiyatları aşağıdaki şekilde.Hesabını siz yapın.

Oturma Grubu Yıkama 70-200
Koltuk Takımı Yıkama 70-200
Köşe Takımı Yıkama 70-200
Tek Koltuk - Berjer 35-100
Kanepe - Çekyat 35-100
Tek Kişilik Yatak – Bebek&Çocuk Yatak 20-45
Çift Kişilik Yatak 30-70
Sandalye (En az ? adet yıkanır) 5-15
Deri Koltuk Takımı Temizlik ve Bakımı 100-300
Araç Koltuk Yıkama 50-100

Makina seçimi ve işin yapılışı gibi her konuda yardımcı olabilirim. e-mail belirtirseniz yeterli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
peki maaliyetleri nedir sizekalan net kar nedir?

Emekyoğun bir iş olduğu için kendiniz uğraşırsanız %90ı size kalıyor.Fakat kullanacağınız ürün ve kimyasallar ve ulaşım yönteminiz de çok önemli.

sevgili elit işsizim şuan ve bu işi yapmak istiyorum bana gerekli olan makine ve teçhizat kullanılan deterjan ve kimyasalların bilgilerini gönderir misin? ibrahimb155@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
arkadaşlar kusura bakmayın mesajlarınıza geç cevap verebiliyorum.bayram öncesi geç saatlere kadar çalıştığımız için ancak sahurda dönüş yapabiliyorum.hakkınızı helal edin.

Ya ben ilk ciktiginda almistim bu makinayi 6 yil once
Hali koltuk cam eve hos koku verme gibi ozelligi var makinanin cokda para vermistik simdi bi kosede duruyo
Kendi koltuklarimizi yikatik suyu cektigimizde simsiyah kirli suyu cektigini gorduk
Bununla para kazanildigiini duymadim hic
Valla musterisi varsa yikarim hafta sonlari bosum
Arabamda var musteri nerden bulunuyo
İstanbul beylikduzundeyim ben
musa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Hangi makinayı kastettiğinizi anlayamadım.Birkaç çeşit makina kullanılıyor.Ev tipi yıkama ise üst üste iki üç yıkamada kullanılmaz hale geliyor.Endüstriyel malzeme kullanmalısınız.

Ben düşünüyorum. Gerekli bilgilei özelden gönderir misiniz?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Foto?rafçy
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - GECJEE
Ben de bu işi yapıyorum.Bir kişi bile yapabilir.Şuan piyasa fiyatları aşağıdaki şekilde.Hesabını siz yapın.

Oturma Grubu Yıkama 70-200
Koltuk Takımı Yıkama 70-200
Köşe Takımı Yıkama 70-200
Tek Koltuk - Berjer 35-100
Kanepe - Çekyat 35-100
Tek Kişilik Yatak – Bebek&Çocuk Yatak 20-45
Çift Kişilik Yatak 30-70
Sandalye (En az ? adet yıkanır) 5-15
Deri Koltuk Takımı Temizlik ve Bakımı 100-300
Araç Koltuk Yıkama 50-100

Makina seçimi ve işin yapılışı gibi her konuda yardımcı olabilirim. e-mail belirtirseniz yeterli.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Elit
Merhaba; yerinde koltuk yıkama işiyle uğraşmaktayım.Yeni kulvar yazmamın sebebi bu işi profesyonel olarak yapan ekip sayısının cüzi olması.Sektörde branşlaşmayı ve markalaşmayı sağlayanların kalıcı olacağını düşünüyorum.Bu hizmet yavaş yavaş halı yıkama firmalarının uhdesinden çıkacaktır.Doğru yapıldığında az yatırımla güzel kazançlar sağlayan bir iş kolu.Nasıl yapılmalı, nereden başlamalı, ne kadar yatırım yapılmalı?Sorularınız olursa yardımcı olmak isterim.Hayırlı Ramazanlar dilerim.

s.a. Elimde şuan bu işi yapabilecek boş vaktim ve gerekli teçhizatı alacak kadar sermayem var bana makina önerisinde bulunabilirmisiniz yada kimyasal yada byerkansaritas@gmail.com adresine bilgilerinizi gönderirseniz sizi aramak isterim teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Arkadaşlar ayrıntılı bilgi gönderilmiştir. gecjee@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.Makine ya da kimyasal...Heryerden alınabilir.Ame tecrübe önemlidir.

GECJEE ve elit arkadaşlar bol kazançlar. Beni malzeme techizat konusunda bilgilendirir misiniz?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Teşekkür ederim.e-mail verirseniz hemen ayrıntılı bilgi gönderirim.

Merhaba banada bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim ayhan_kasap@hotmail.com iyi günler

Yerleşim Yspanya / BarselonaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Sayın blueman_ak ayrıntılı bilgi gönderilmiştir.

butarz bi iş iş ile ilgilenecek potansiyaldeyim lutfen malzemeler ve makinalar hakkında ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz...Saygılarımla Sercan
sercankumru87@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Di?er
Arkadaşlar gerekli bilgiler gönderildi.Bu işi sadece evler için düşünmeyin.Daha birçok alan ve hizmet şekli var.