Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Organik Yumurta İsteyen ?

BaşlatanKazım.OzbasTarih20/12/2013 11:02:27Yorum42

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Merhaba arkadaşlar organik yumurta işine gireceğim çok fazla büyük olmayacak köyde arazim var aylık üretim 5-6 bin yumurta olucak başlangıçta ama pazar sıkıntım olurmu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorum
Yeni Üye19 yazı
selam üretim miktarın düşük olduğundan sıkıntı çekeceğini sanmam ama sana tavsiyem şudur ki işe girişmeden önce satacak yerleri bul bunuda internet üzerinden bulabilirsin yumurta satan gibi arayanlar da var aksi takdirde elinde kalırsa yazık olur saygılar

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Benimde korkum o olduğu için ufak ufak girmek istiyorum piyasaya ama satacağm yerleri nereden bulabilirim piyasası yaşadığım yerde halka satışı tane 80 krş haftalık 1.000 adet üretim olsa başlangıçta bunu eritmem lazım benim öyle çok kar yapma gibi bir derdim yok zaten mesleğim var emekli babama oyalanacak birşeyler lazım bakarsınız başarırsak büyümeye karar veririz :) benim için önemli olan şuanda pazar herşeyim hazır alacağım tavuklar besleyeceğim yer çit bile çevrilmeye hazır tek sıkıntı pazar yardımcı olursanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye19 yazı

hocam bulunduğun yerde satış yapanlara sor nereden alıyorsunuz diye olmazsa o aldıkları yere anlaşıp satabilirsin diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye8 yazı
Üreteceğiniz yumurtalara "organik" diyebilmeniz için sertifikalandırmanız lazım. Sertifika alma şartlarını yerine getirmeden "organik" değil, "doğal" ürün diyebilirsiniz en fazla. Sertifika konusunu çözebiliyorsanız sadece yumurta değil, fason kesim ve paketleme yaptırarak "organik tavuk" ta üretip satabilirsiniz. Böylece karlılığınız da çok büyük oranda artacaktır.
Satış yöntemi olarak benim tavsiyem internetten satış yapan sitelerden bir kaçı ile irtibata geçerek en azından şimdilik onların tedarikçisi olmanızdır.
Kolaylıklar ve bol kazançlar dilerim.
Ticaret berekettir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
Merhaba, çiftliği kurup yumurta üretimine başladıysanız beni bilgilendirirmisiniz. Bütün yumurtalarınızı alabilirim tabi istanbula gönderim yapabilirseniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye44 yazı
Bence bu işe imkan bulupta başlayanların sıkıntılarından en önemlisi pazar. Bu pazar bulma konusunda yardımı olacak arkadaşların görüşlerini bekliyoruz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
merhabalar. ben gunluk 2000 adet dogal yumurta uretiyorum
alip satmak isteyen arkadaslar var ise irtibata gecebilir c.kale.17@hotmail.com turkiyenin her yerine yumurta gonderilir

Yerleşim Türkiye / Canakkale
Yeni Üye73 yazı
Guckan isimli arkadasa ben yumurta gonderdim parami alamadim. Aman dikkat
kkurtt

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Mühendis
Yeni Üye72 yazı
Medya ve İnterneti takip ediyorsan Diyar Kuluçka Makineleri olarak hizmet verdik.
Eğer istersen sana civciv veya kuluçka makinesi olarak hizmet verebilirim.
dersyerim1@gmail.com
E TİCARET
İTHALAT İHRACAT
ALİBABA & ALİ EXPRESS YARDIM
İthalat Yapmak İstiyormusunuz ?
İhracat Yapmak İstiyormusunuz ?
Alibabayardim.com
Aliexpressyardim.com
Chevroletyolyardim.com
Opelyolyardim.com
Enucuzubudur.com

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Kars ilinden batıya kurutulmuş kaz eti gönderiyorum ilgilenenlere yardımcı olunur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye17 yazı
merhaba yeni bir tavuk ciftliği kuruyoruz ortalama 2500 adet yumurta elde ediyoruz nasıl satabiliriz burada ihtiyacı olan arkadaşlara duyrulur iletişim numaram 05552802761 düşünce ve fikirleriniz için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye9 yazı
MERHABA,
BİZ FAS’TA KURULMUŞ BİR TÜRK ŞİRKETİYİZ.BİR MÜŞTERİMİZDEN 500.000 TON TAVUK AYAĞI SİPARİŞİMİZ BULUNMAKTADIR.TEDARİK EDEBİLECEK ARKADAŞLAR İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER.
viagroupesarl@gmail.com
+1212 539 099
VIA GROUPE SARL

Yerleşim Fas / TangerMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
SLM ARKADAŞLAR TEKİRDAĞ ÇORLU DA DOĞAL YUMURTA URETIMINI YAPACAM SATMADA BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ 0532 655 43 56

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - quckan
Merhaba, çiftliği kurup yumurta üretimine başladıysanız beni bilgilendirirmisiniz. Bütün yumurtalarınızı alabilirim tabi istanbula gönderim yapabilirseniz.

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
Kırşehirde dogal yumurta üretiyorum ve alıcı ve pazar bulursak üretimi artırmak istiyoruz
Yardımcı olusanız seviniriz 05439527570
Ferdi

Yerleşim Türkiye / Kyr?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Kahramanmaraş ta doğal yumurta üretimi yapmaktayız. Günlük ortalama 3.000 adet yumurtamız bulunmakta. Türkiyenin her yerine gönderim yapabiliriz. İrtibat 0545 549 12 65
--------------

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Kamu sektörü
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar merhaba.
Tokat kazovada 15 dönüm arazide serbestçe dolaşan, tüneyen, eşinen, tozlanan, güneşlenen tavuklarımızla tamamen doğal yumurta üretimi yapıyoruz,
türkiyenin heryerine otobüs ile gönderimiz vardır. 05069175451
yolu düşen yerimizide gelip görebilir
yunusemrealtun

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tenoğlu
organik yumurta sertifikalı üretim yapan ve pazar arayan arkadaşlar 05337787695 numaramdan bana ulaşsınlar
kardeş sertifikalı olursa kaçtan alacaksın yumurtayı bu işi yapmaya niyetim var

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ender41
şenol kardeş bana ulaşırmısın kardeş.. yumurta ile ilgili.. enderaktemur@hotmail.com
ender bey yumurta işi mi yapıyorsunuz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Yumurta ciftligim mevcut türkiyenin heryerine gönderim yapılabilir lohman australorp doğal yumurtalar iletişim numaram 05423422120

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye98 yazı
Serbest dolasan dogal yumurta icin, 2000 kapasiteli bir kumesin maliyeti ortalama ne kadara gelir ? Bir isci kumesi cevirebilir mi ( bende calisicam) ?
Ancak burda goruyorum ki, ureten cok. Sanirim ureticiden alip- pazar yaratip satmak daha mantikli..
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye31 yazı
üretici her zaman zarardadır son satışa göre
UGURGOKCEK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye8 yazı
organik yumurta sertifikalı üretim yapan ve pazar arayan arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye165 yazı
cevrendeki kucuk bakkal ( mahalle bakkallari ) marketleri gez hepsinle konus kardesim
tanesi 80 kurus diyorsun adama dersin sana 65 kurustan vercem . sende 80 e sat 1 liraya sat sana kalmis ...

adam cama bir yazi yazsa yeterli GUNLUK ORGANIK YUMURTA BULUNUR - GUNLUK KOY YUMURTASI BULUNUR

Tamamdir

cevrende 50-60 market olsa bunlardan 20 tanesi bunu kabul etse yeterli sana
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar bir şey dikkatinizi çekti mi? Bu işi yapanlar konu başlığı ile alakalı bir şey yazmamış. Sebebi şu onlar sadece satışı düşünüyor bu işin %80 satış. Kendim 2000 tavukla 18 aydır bu işi yapıyorum. Başlıca sıkıntılar eleman sıkıntısı hayvancılık işi ayıplı meslek olduğundan diğer sektörlere göre sen daha fazla ücret ödemek zorunda oluyorsun. Gelen adamı da bir defada söylediğini anlayacak biri olarak düşünme birde tavukları veya yumurtaları satmayan birini bulman gerek. Gündüz kendim dururum gece kimse kalmasa da olmaz yerini tespit ettiler bir gecede tavuk falan kalmaz. Eleman sorunu böyle gelelim üretim kısmına maliyet ne olur demiş bir arkadaş 2000 tavuklu bir kümes için boş tarla olarak değerlendirirsek:

Ortalama fiyatlarla 30000 tl tavuklar, çadırdan bir kümes 10000 tl, sondaj 15000 tl, yakında trafo varsa elektrik 3000 tl, bakıcı evi 15000 tl, 8 dönüm arazinin tel örgü masrafı 10000 tl, tavuklar gelir 2 ay bedavaya bakarsınız yem ve eleman masrafı en az 20000 tl,

Aylık masraflarımıza geçecek olursak aylık 8000 tl yem ve 2*1000 eleman masrafı ve elektrik, malzeme, ilaç, mazot vs 2000 tl

Satışta da bakkal 80 kuruşa satıyor diye sizden 60 kuruşa alacağını düşünmeyin sakın en fazla 40 kuruşa satabilirsiniz. Bağladığınız bakkal veya toptancı sürekli sizden alacak diye de düşünmeyin siz 40 kuruşa satarken biri gelip 38 kuruş dediğinde bakkalın sizi arayacağını düşünmeyin siz yumurtalarla kalırsınız yazın belli dönemlerinde kimse yumurta sormaz değil 40 kuruş 3 haftalık mal birikirse elinizde 25 kuruşa elden çıkarmaya bakarsınız.

Yumurta işinde vadeli mal alanlara fazla itibar etmeyin o para bir kac kere dönse son partide size voleyi çakarlar.

Neyse bu yazıyı okuyup bir defa daha düşündürebildiysem sizi amacıma ulaşmışımdır.

Not: Benim evimin bahçesi var oraya 100-200 tavuk atıp yapacağım bu işi düzenimin de çoğu kurulu dersen, tavuk kokusu sorun değil yumurtaları da eşime dostuma en az 50 kuruştan satabilirim diyorsan eğer o zaman hiç durma hemen gir bu işe derim ama bahçen evine 100 metre bile uzakta olmasın olmaz o iş

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye420 yazı
Aylık masraflarımıza geçecek olursak aylık 8000 tl yem ve 2*1000 eleman masrafı ve elektrik, malzeme, ilaç, mazot vs 2000 tl. aylık gider ortalama 12000 tl. 2000 tavuktan 1500 yumurta çıksa günde ayda 45000. 45000*0,40 desek 18.000 tl gelir. 18.000-12000=6000 tl karmıdır. çok iyimser oldu sanki..

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Üye844 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kazım.Ozbas
Merhaba arkadaşlar organik yumurta işine gireceğim çok fazla büyük olmayacak köyde arazim var aylık üretim 5-6 bin yumurta olucak başlangıçta ama pazar sıkıntım olurmu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

merhaba bu iş yapıldımı acaba.? yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Meraba arkadaslar bende organik yumurta uretiyorum burdurda cifligim var denizli antalya burdur merkez afyon fetiye kas demre alanya tarafindan isteyen varsa yardimci olurum...Ali05392733626
Yesilova

Yerleşim Türkiye / Burdur
Yeni Üye2 yazı
Meraba arkadaslar bende organik yumurta uretiyorum burdurda cifligim var denizli antalya burdur merkez afyon fetiye kas demre alanya tarafindan isteyen varsa yardimci olurum...Ali05392733626
Yesilova

Yerleşim Türkiye / Burdur