Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Zeytin Bahçesi Kurmayı Düşünüyorum.

BaşlatanemremertTarih24/06/2008 22:37:30Yorum39

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Elimde 450,000 YTL toplu bir para var. Bazı arkadaşlarım bununla Ege'de 100 dönüm arazi alıp sıfırdan zeytinlik kurabileceğimi söylediler. 3-4 yıllık bir bekleme süresi sonrası 4. yılda verim almaya başlıyormuş. 7 senede kendini amorti eder hale geliyormuş. Bu konuda sözü olanları, önerileri ve teklifleri dinlemek isterim.

Yerleşim Türkiye / İstnbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Üye192 yazı
millet zeytin agaçlarını söküyor.zeytinimize sahip çıkan yok,siz zeytinlik kurma çabasındasınız.ben gerçekleri konuşurum.kusura bakmayın

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye20 yazı
Milletin zeytin ağaçlarını söktüğü falan yok ama; mantıken bakarsanız üreticiye çok az para veriyorlar.Çiftçi herzaman kan ağlıyor.Başkada yapacak birşeyi olmadığı için devam etmek zorunda kalıyor.Buna karşın işin kaymağını yiyen tüccarlar oluyor.Daha öncede belirtmiştim.elimde 450 bin lira paranız varsa zeytin dikip,ağacın birşeyler vermesi için 5 sene bekleyip ve o paranın amorti etmesi için hergün Allah'a yalvarmaktansa; o paranın dörtte biri ile zeytin ticareti yaparım ve kısa süredede bu paraya para kazandırırım.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı

mraba arkadaşlar ben bursdan osman 50 yıllık zeytıncıyım fakat zeytı işnde para yok iann kı yok. benm 10 ayrı arazım var onları satmak ıstıyorum ılgılennlerın ltfen aramalarını beklıyorum saygılar...
osmanerkan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye192 yazı
degerli kardeşim:

bu para güzel bir miktar ama dost acı söyler:beni dinleyen fikirlerime önem veren herkes dostumdur.
herşeyden önce millet elindeki zeytini pazarlamaktan acizken senin böyle işe başlama çaban ,üstelikte sıfırdan arazi alıp 7 yıl agaçların olgunlaşmasını bekleyip zeytinci olma çabana, açıkcası şaşırdım.
bence 1 yıl bir zeytinlik kiralamalısın .mahsülü pazarladıktan sonra kar ve sıkıntıları kendine göre oranlayıp,daha sonra zeytin bahçesi kurma çabasında olsan bence sen kazanırsın.hoşcakal umarım kızmadın

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Birkaç yıl önceki konuya çok kişiden, farklı yorumlar gelmiş. Sanırım ilgili kişiler var burada.
Ayvalık bölgesinde büyükçe bir kamu arazisi kirala**** zeytin ve meyve bahçeciliği yapmayı planlıyorum. İşin boyutunu büyüterek ölçek ekonomisinden yararlanma, sermayeyi verimli kullanma, teşvik ve kredilerden yararlanabilme açısından daha uygun olduğunu gördüm. Ancak ziraatte öğrenmeye zaman yok, hatanın tekrarı yok, işi bilen, seven, başında duracak biriyle birlikte yapmayı tercih ederim. İlgilenen olursa bilgi paylaşabilirim.
Osman Bilge 0532-622 7217

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye9 yazı
Adana da dönümü 3 bin tl ye zeytinlik arazi satılmaktadır.Zeytinin ana vatanı zaten buralardır.(Akdeniz bölgesi doğal yetişme alanıdır) Şu an zeytin bahçesi yetiştiriciliği bura da çok hızlandı. Eskiden daha çok gelir getiren ürünler yetiştiriliyordu. Ama şimdi kıraç bölgeler zeytin bahçelerine dönmeye başladı. İl dışından gelip zeytin bahçesi yapanlar çoğaldı burda. Bende bu işe girmeyi düşünüyorum. 05549483336 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz
mk

Yerleşim Türkiye / Adana
Yeni Üye28 yazı
Bursa'da zeytin fidanı yetiştiricisiyiz.Her yaşta ve cinste fidan konusunda yardımcı olabiliriz.
İrtibat 0 531 677 05 75

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
MERHABA ARKADAŞLAR..BENİM ADIYAMAN DA MERKEZE 12 KM UZAKLIKTA 18 DÖNÜM SULU, 50 DÖNÜM İSE HEM KURU HEM DE SULANABİLİR ARAZİM VAR. 2016 EKİM AYINDA ZEYTİN VEYA BADEM DİKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE DOĞRU BİR TERCİH Mİ YAPIYORUM, TAVSİYE EDECEĞİNİZ FİKİRLERİNİZ VAR MI?..TEŞEKKÜRLER...

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Ö?retmen
Yeni Üye5 yazı
öncelikle toprak tahlili ve iklim tahlili yapınız, bölgenizdeki ziraat uzmanlarıyla temasta bulunun ondan sonra karar verin. çünkü bu tip yatırımlar uzun vadelidir ve öyle hemen değişiklik yapamazsınız. bu yüzden başlamadan önce çok iyi araştırıp soruşturun.
:%:%:

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Hukukçu