İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Zeytin Bahçesi Kurmayı Düşünüyorum.
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorumM
Üye192 yazı
A
Yeni Üye20 yazı
14/03/2009 : 09:19:42#32
Web sitesi
Alıntı
O
Yeni Üye1 yazı
mraba arkadaşlar ben bursdan osman 50 yıllık zeytıncıyım fakat zeytı işnde para yok iann kı yok. benm 10 ayrı arazım var onları satmak ıstıyorum ılgılennlerın ltfen aramalarını beklıyorum saygılar...
osmanerkan
M
Üye192 yazı
bu para güzel bir miktar ama dost acı söyler:beni dinleyen fikirlerime önem veren herkes dostumdur.
herşeyden önce millet elindeki zeytini pazarlamaktan acizken senin böyle işe başlama çaban ,üstelikte sıfırdan arazi alıp 7 yıl agaçların olgunlaşmasını bekleyip zeytinci olma çabana, açıkcası şaşırdım.
bence 1 yıl bir zeytinlik kiralamalısın .mahsülü pazarladıktan sonra kar ve sıkıntıları kendine göre oranlayıp,daha sonra zeytin bahçesi kurma çabasında olsan bence sen kazanırsın.hoşcakal umarım kızmadın
O
Yeni Üye1 yazı
Birkaç yıl önceki konuya çok kişiden, farklı yorumlar gelmiş. Sanırım ilgili kişiler var burada.
Ayvalık bölgesinde büyükçe bir kamu arazisi kirala**** zeytin ve meyve bahçeciliği yapmayı planlıyorum. İşin boyutunu büyüterek ölçek ekonomisinden yararlanma, sermayeyi verimli kullanma, teşvik ve kredilerden yararlanabilme açısından daha uygun olduğunu gördüm. Ancak ziraatte öğrenmeye zaman yok, hatanın tekrarı yok, işi bilen, seven, başında duracak biriyle birlikte yapmayı tercih ederim. İlgilenen olursa bilgi paylaşabilirim.
Osman Bilge 0532-622 7217
Ayvalık bölgesinde büyükçe bir kamu arazisi kirala**** zeytin ve meyve bahçeciliği yapmayı planlıyorum. İşin boyutunu büyüterek ölçek ekonomisinden yararlanma, sermayeyi verimli kullanma, teşvik ve kredilerden yararlanabilme açısından daha uygun olduğunu gördüm. Ancak ziraatte öğrenmeye zaman yok, hatanın tekrarı yok, işi bilen, seven, başında duracak biriyle birlikte yapmayı tercih ederim. İlgilenen olursa bilgi paylaşabilirim.
Osman Bilge 0532-622 7217
M
Yeni Üye9 yazı
Adana da dönümü 3 bin tl ye zeytinlik arazi satılmaktadır.Zeytinin ana vatanı zaten buralardır.(Akdeniz bölgesi doğal yetişme alanıdır) Şu an zeytin bahçesi yetiştiriciliği bura da çok hızlandı. Eskiden daha çok gelir getiren ürünler yetiştiriliyordu. Ama şimdi kıraç bölgeler zeytin bahçelerine dönmeye başladı. İl dışından gelip zeytin bahçesi yapanlar çoğaldı burda. Bende bu işe girmeyi düşünüyorum. 05549483336 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz
mk
T
Yeni Üye28 yazı
Bursa'da zeytin fidanı yetiştiricisiyiz.Her yaşta ve cinste fidan konusunda yardımcı olabiliriz.
İrtibat 0 531 677 05 75
İrtibat 0 531 677 05 75
E
Yeni Üye3 yazı
MERHABA ARKADAŞLAR..BENİM ADIYAMAN DA MERKEZE 12 KM UZAKLIKTA 18 DÖNÜM SULU, 50 DÖNÜM İSE HEM KURU HEM DE SULANABİLİR ARAZİM VAR. 2016 EKİM AYINDA ZEYTİN VEYA BADEM DİKMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE DOĞRU BİR TERCİH Mİ YAPIYORUM, TAVSİYE EDECEĞİNİZ FİKİRLERİNİZ VAR MI?..TEŞEKKÜRLER...
M
Yeni Üye5 yazı
öncelikle toprak tahlili ve iklim tahlili yapınız, bölgenizdeki ziraat uzmanlarıyla temasta bulunun ondan sonra karar verin. çünkü bu tip yatırımlar uzun vadelidir ve öyle hemen değişiklik yapamazsınız. bu yüzden başlamadan önce çok iyi araştırıp soruşturun.
:%:%:
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz