Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Zeytin Bahçesi Kurmayı Düşünüyorum.

BaşlatanemremertTarih24/06/2008 22:37:30Yorum39

İlk mesaj
Elimde 450,000 YTL toplu bir para var. Bazı arkadaşlarım bununla Ege'de 100 dönüm arazi alıp sıfırdan zeytinlik kurabileceğimi söylediler. 3-4 yıllık bir bekleme süresi sonrası 4. yılda verim almaya başlıyormuş. 7 senede kendini amorti eder hale geliyormuş. Bu konuda sözü olanları, önerileri ve teklifleri dinlemek isterim.

Yerleşim Türkiye / İstnbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
sy emremert
hakkinizdaki bilgili yazilari okudum ,basarili bir kisi ve yetisken biri oldugunuz belli, ticaretten, muhasebeden , ithalat ve ihracattan,yoneticilikten vs .benzeri cok konularda profesyonelce anliyan ve sermayesi olan kac arkadasi gormek mumkun burda.sizi tebrik ederim.ve basarilar dilerim.....sizin yapamayacaginiz bir is dali oldugunu inanamiyom....yazinizda gercekten ciddimisiniz '.....
elinizde gercekten cok iyi bir sermaye var.ve cok degisik konularda degerlendirebilinir...bu miktar sermayeyi uce dorde bolundugunde ayni sekilde degisik isler ve yatirmlarda kulanilabilinir
yani kisacasi 225 .000€ civari elinizde para var bence kucuk sermayeli ortakli veya yanlizca yapabileceginiz pek cok is konulari olduguna inaniyom..bence kendinizin bilgileri icinde bildiginiz ve anladiginiz isi ortakli veya ortaksiz yapabilirsiniz.. ben size fikir yazmiyom is konusu olarak.sayet ciddi iseniz gorusebiliriz. ... size basarilar dilerim....saygilarimla ... A. Corek

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Ben artık küçük sermayeyle yapılacak işlerin başarıya ulaşması şansını çok az görüyorum. Ölçek ekonomisi ile büyük sermayelerin konuşulduğu bir dönemde sermayeyi üçe dörde bölmek bir yana sermaye sahiplerinin bir araya gelerek ölçekli iş yapmalarında fayda vardır. Bugün 10 dönüm zeytin bahçesi içinde 100 dönüm zeytin bahçesi içinde aynı traktör, su sondajı, elektrik çekme masrafları olacak. Bu işi bana cazip gösteren zeytinin Akdeniz iklimi bitkisi olması sebebiyle global rekabette büyük avantajının olması ve sermayem ile maksimum uzun vadeli getiriyi sağlıyor gözükmesi.. Konu hakkında tecrübeli arkadaşları dinlemek isterim. Zeytin bahçesi kurmanın maliyeti, geri dönüşü, fizibilitesi, çekilen zorluklar, potansiyel fırsatlar ve engeller nelerdir? Bilgili arkadaşları bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstnbulMeslek Yöneticilik

7 sene sonraya kim öle kim kala.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
emremert,zeytin işini bilirim yetiştirmekten ziyade tatmin edici fiyatlara satmak önemli piyasan varsa çok iyi ve ayrıca 450 000 ytl'yi zeytin ağaçlarının verimli hale gelene kadar bekleyebilirsen ne mutlu sana muhakkak ben yine al - sat derim ticaret ticarettir gerçekten 450 000 ytl paran varsa daha güzel işler var.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
slm emremert ege bolgesınde zeytın bahcesi kurmayı düşünüyorsunuz guzel fıkır! bana kalırsa gercekten bu işi yapmayı düşünüyorsanız ve kısa zamanda para kazanmayı istıyorsanız iyi bır bakımla 3 yıl içerisinde şeftalı yetıştırerek gelır elde etmeye başlarsınız. kesınlıkle zararınızın olmuycagını söyleyebılırım.hatta benım bulundugum bolgede yetişmiş agacları olan bahceler de satın alma imkinınız olabılır.benım cevremdekı tum arkadaşlarım ve ben olmak uzere mandalına ve seftalı yetiştiriciligi yapmaktayız.ayrıca zeytın bahceleri olan arkadaşlarımda var! gercektende bu işi yapmak istıyorsanız ben sıze işin tum olumlu ve olumsuz yonlerinı bılmenız acısından yardımcı olabılırım.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
ayrıca 450 bun ytl ye egede 100 donum arazi almak baya bı zor! söyle bır durum var tabıkı arazının durumu mevkii, daglık ve duz oluşu vs arazinin fıyatına yansıyacaktır. saygılar işin incelikleri hakkında detaylı bıl verebılırım başarılar.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
DOSTUM O PARANIN YAKLAŞIK 380,000 YTL Sİ İLE GEL SENİ 14 MİLYON € LUK YATIRIMA %30 ORTAK EDEYİM EMİNİM NASILMI DİYE SORACAKSIN AMA TAKDİR EDERSİN Kİ BU İŞLER BURDA AÇIKLANMAZ BANA AŞAĞIDAKİ TELDEN ULAŞ SİZİ BÜROMA DAVET EDEYİM O PARANIN VARLIĞINI İSPATLAYAN BANKA DEKONTUYLA GELİN TAMAMEN RESMİ OLAN YATIRIMLAR ZİNCİRİNİ BEN SİZE AÇIKLAYIM. BEN ÇOK CİDDİYİM

HAKAN ÖZAYDIN
0505 845 95 45
Lütfen büyük düşünün ülkemizin büyük yatırımlara ihtiyacı vardır. Sizler büyük düşünün finansman konusunu bundan sonra artık hiç dert etmeyin, finansman işini bizlere bırakın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Zeytin dışında bir ürünle ilgilenmiyorum. Şeftali-mandalina ve diğer her türlü bozulabilir ve ihracatı sınırlı ürünlerden uzak duracağım. Zeytincilik konusunda bilgi vermek isterseniz aşağıdaki mailden bana ulaşabilirsiniz.

Sayın Hakan Özaydın, ciddi bir teklifiniz varsa bana projeyi ana hatlarıyla maillemenizi rica ediyorum.

Zeytincilik konusunda tecrübeli biri var mı?

emreatak29@yahoo.com

Merhaba Emre bey, düşünceniz çok güzel.
Ben izmir'de arsa ve arazi işi yapıyorum.
Ege bölgesinde dilediğiniz yerde,uygun fiyatlara sizin aradığınız vasıflara uygun arazi bulabilirim.
Bana erhandal1976@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret

Merhaba,

Zeytincilik gerçekten iyi bir gelir kaynağıdır ama hem tüm zamanınızı ona harcamanız gerekir, hemde iyi para almak için önce para vermeniz gerekir.

Eğer zeytincilik ile para kazanmak istiyorsanız boş arazi alıp üzerine ağaç dikerek 6-7 yıl beklemek yerine zaten ağaçlı olan zeytinliklere yönelmenizi öneririm. Piyasanın kötü olması nedeni ile pek çok kişi zeytinliklerini satmaya çalışıyor. Ufak ağacı ürün verene kadar bekleyeceğinize, kötü durumdaki bir zeytinliği 2 yılda kaliteli ürün almaya başlayacağınız bir yere dönüştürebilirsiniz. Ben öncelikle ufak bir yerle başlamanızı öneririm. (4-5 dönüm) Zeytinliği aldıktan sonra önce oranın sulama ve ilaçlama faaliyetlerini tamamla**** ağaçların yıllık gelişimini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca toplamayı işçilere sırıkla yaptırmak yerine sıyırma yöntemi ile yaptığınızda hem ağaçların her yıl mahsül vermesini garantilemiş olursunuz, hem de alacağınız ürün çok daha kaliteli olur ve pahalıya satılır.

Konu ile ilgili biraz bilgim var. Baba tarafım biraz, anne tarafımın çoğu zeytincilik ile uğraşıyor. Fazla değil ama 2-3 dönüm zeytinliğimiz var. (Tüm bunlara rağmen 2 senede bir gidip ancak 1 yıllık zeytin yağımızı çıkarıyoruz. Ağaçlar 2 ayda bir anca sulanıyor. Uğraşmak zor geliyor diyebilirim.)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Merhabalar
Bende ileriki zamanda zeytin ve zeytinyağı işiyle ilgilenmek istiyorum.Daha yaşım genç ve Balıkesir üniversitesinde zeytin endüstrisi diye bi bölüm var büyük ihtimalle bu sene gireceğim.Babamın önerisiyle bu işin okuluna gitmeye ve gelecekte(2-3 sene sonra) bu işi yapmaya karar verdim.Karlı ve geliceği olan bi iş gibi görünüyo.Ancak en çok beni düşündüren ekilen bir fidanın anca 5-6 yıl sonra ürün vermesi.Hatta tam olarak randıman vermesi için 10 yıl geçmesi gerekiyomuş.Tabii bunda toprağın,ekilen fidanın yaşının,bilginin ve bakımın önemi çok.Ama yinede çok uzun bir süre.
İşi yapan ve iyi bilen arkadaşlar bilgilerini bizimle paylaşırsa sevinirim.
.............................................................................................................................

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
merhaba çok iyi düşünmüşşünüz ama 450bin ytl yi tarımda daha güzel şekilde kullanabilirsiniz. bende egeliyim ve manisada üzüm bağlarım var. bağı kiralayan şirketlere kiraya veriyorum ve hiç bişeye karışmadan senede dönümünden 1 milyar alıyorum hemde peşin olarak.yetişmiş bağ alırsanız hemen verim albilirsiniz. ve bağın değeride hiç bir zaman düşmez ve satmak istediğinizde zeytin bahçesine göre daha çok müşteri bulursunuz. 2 senede amorte edersiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Bizim burada size önerimiz boş bir tarla alıp işe en başından başlamak. Ancak ozaman da şöyle bir sorun ortaya çıkıyor; tarla alımı sırasında bilgi yetersizliğinden dolayı gereksiz yere yüksek paralar ödenebilir. Konuyu bilen biri tarlayı gerçek fiyatına satın alabilir.

Bizim işimiz bu noktada da bitmiyor,
• Toprak analizleri,
• Tarlaya ve mevkiye uygun fidan seçimi ve alımı,
• Toprağın, tarlanın dikime uygun hale getirilmesi
• Ölçümleme, hizalama ve dikim elemanlarının temini,
• Sondaj yapılarak su bulunması
• Elektrik getirilmesi
• Etrafının dilenirse telle çevrilmesi

ve benzeri gibi daha birçok durumda gerçek fiyatlarla bu işlerin yapılması ve tüm bu işlemlerin tarafımızdan takip edilmesi. Yani “anahtar teslimi” zeytinliğimizin hazırlaması konusunda sizlere hizmet vereceğiz.

Soru: Benim bu işten sağlayacağım net kar nedir?
Yani şişirilmiş fiyatlarla gerçek fiyatlar ne kadar fark eder.
Cevap:Hesaplarımıza göre kimi durumlarda yarı yarıya bir fark söz konusu olmaktadır.
Soru: Zeytinlik için yer seçimini nerelerde yapıyorsunuz
Cevap: Genellikle zeytinin, belki de dünya üzerinde en iyi yetiştiği yerde yani Kıyı Ege, özellikle İzmir ve çevresinde
Soru: İlk yatırımımı ne kadar süre içerisinde amorti edebileceğim.
Cevap: Zeytin bahçeciliği, iyi bakım şartları altında 3 yıl içerisinde ürüne yatabilme yani mahsul verme özelliğiyle geri dönüşü yüksek olan bir yatırımdır.
Bir evin amortismanı 20 yıl ise zeytin bahçesinin 7-10 yıldır.

Ayrıca ev gibi eskime, kiracı problemleri yaşanmaz, aksine zeytin ağaçlarınız büyüdükçe hem tarlanız prim yapacak hem de geliriniz artacaktır. (bir birim fiyata aldığınız boş tarlanız, içerisinde 10 yaşında ağaçlar olsaydı beş birim fiyat edecekti)

Soru: Peki tarlayı yaptık diyelim. Fakat benim bu tarlayla ilgilenecek ne zamanım ne de bilgim var. Ne yapacağım?
Cevap: Böyle durumlarda biz yardımcı oluyoruz. Zeytin çok masraflı olmayan temel ihtiyaçlarınızı karşıladığınız taktirde karşılığını fazlasıyla veren, kuraklığa diğer meyve ağaçlarından daha dayanıklı bir ağaçtır. Eğer ilgilenemem derseniz kadromuz size dilediğiniz sürece bakım hizmeti vermekten de mutluluk duyacakt›r.
Soru: Emekliliğime 5 yıl kaldı, elimdeki birikimlerini gayrımenkule yatırıp, yaşlılık dönemimde rahat yaşamak istiyorum. Bir ev veya dükkan alıp kira geliri almaktansa neden zeytinliğe yatırım yapayım ki?
Cevap: Köylülerin çok güzel bir sözü vardır. “Ev tarla aldırmaz ama tarla ev aldırır”. Kendisini ancak 20-25 yılda amorti eden, eskiyen, kiracı derdi, vergi yükü olan bir yatırımı mı tercih edersiniz, yoksa 7-8 yılda yatırımı amorti eden, her sene artan verimiyle gelirinizi katlayan, ağaçlarınız büyüdükçe tarlanızın değerini (gayrimenkul değerini) yükselten, sizden sonra çocuklarınıza, torunlarınıza, kalıp isminizi yaşatacak bir yatırımı mı tercih edersiniz?

Soru: Ben tarlamın içerisine taş ev yaptırmak istiyorum. Mümkün müdür?
Cevap: Tabii ki mümkündür. Taş ev, ahşap ev bunların hepsini yapabiliriz.
Soru: 300 bin YTL param var ve ev almayı düşünüyorum. Ev almak yerine bir zeytinlik yaptırsam getirisi ne olur?
Cevap: Bu parayla bölge ve mevkiye göre 60 dönümden 100 dönüme kadar bir zeytinlik kurulabilir. 1 dönümde tercihe göre 20 ile 50 zeytin ağacı dikilebilir. Biz iki tercihten de minimumları seçelim yani en kötü durumda 1200 ağaç zeytinimiz olur. Bu ağaçlar 3. senede iyi bir bakımla mahsul vermeye başlarlar ve her sene bir önceki yılın iki katı artışla 100 kg verime ulaşabilirler. Yani 3-5 kg ürünle başlar, bir sonraki yıl 10 kg daha sonraki yıl 20 kg, 30 kg gibi yüksek artışlarla ağacın büyüyüp, genişlemesine paralel olarak mahsul verimi artar. Yani ortalama olarak yılda 50 kg verim alınırsa 1200 ağaç x 50 kg = 60 ton zeytin alırız ki 2007 fiyatlarıyla bu mahsulun değeri en az 100.000 YTL’dir. Evin kira getirisinin aylık (vergi hariç) 9.000 YTL olması gerekir bu durumda

Soru: Ben hazır verime geçmiş zeytinlik istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Önceden belirttiğimiz gibi satılık yetişmiş zeytinliklerin bazı sakıncaları vardır. Ancak iyi bir bakımla bakımsız zeytinlikler de sağlıklı ve verimli bir hale getirilebilir.
Size bu konuda da yardımcı olabiliriz.
Soru: Benim zeytin ekimine uygun, açık boş tarlam var. Oraya zeytinlik kurabilir misiniz?
Cevap: Tabii ki, gerekli incelemelerden sonra uygun olduğu anlaşılırsa bu hizmeti de size sağlayabiliriz.
Soru: Belli bir alt limitiniz var mı? Yani diyelim ki ben 5 dönüm bir zeytinliğim olsun istiyorum.
Bu mümkün müdür?
Cevap: Elbette mümkün. Ancak bir zeytinlikten para kazanmak istiyorsanız en az 30-40 dönüm olmalıdır. Küçük çapta yapılan zeytinlikler daha çok hobi veyahut amatör çaptadır. Zeytincilikte alan ne kadar büyürse birim masraf o kadar azalır. Su sondajı, elektrik gibi giderler 10 dönüm zeytinlikte de aynı masraftır, 200 dönüm de de aynı masraftır.

Zeytin Bahçesi oluştururken yapılacak masraflar ;
Tarla Tutarı: Alınan dönüm başı tarla sahibine ödenecek miktar.
Fidan: Tesis edilecek tarlaya dikilecek zeytin fidanları (sertifikalı olacak)
Fidan Dikim işçiliği
Sondaj: Su çıkartma işlemi
Elektrik: Yakındaki bir trafodan alma imkanı varsa kablo çekmek suretiyle eğer böyle bir imkan yoksa jeneratör vasıtasıyla
Tel, beton direk: Zeytinliğin etrafının tamamen tel ve beton direklerle kapatılması ve gerekli yerlere demir kapılar konması
Tesviye: Arazide gerekli görülen düzeltilmesi gereken yerlerde iş makinelerinin kullanılması
Damlama sulama sistemi: Ana ve tali borular kullanılarak tüm fidanların damlama metoduyla sulanmasını sağlamak.
Not: Hükümetin nisan ayında çıkarttığı bir kanunla yeni zeytin bahçesi tesis edenlere devlet 250 YTL dekar başına destekleme vermeye başlamıştır. Örneğin 100 dekar bir zeytinlik tesis eden bir vatandaş
gerekli belgeleri sunduğunda masraflarına karşılık.25,000 YTL hibe desteği almaktadır.

245 Dekar Zeytin Bahçesi için
10 Yıllık Projeksiyon
Not: Hesaplamalar 5000 Edremit(Ayvalık) tipi zeytin ağacına göre yapılmıştır. Dikim aralığı 7x7.

Projeksiyonumuzda 245 dönüm bir zeytin bahçesinin tesis edilmesi halinde, yıllar boyunca elde edilecek mahsul ve bunun karşılında yapılan giderlerin karşılaştırması mevcuttur.Bilindiği üzere zeytin, kısa vadede ürüne yatan ve de verdiği ürüne (kazandırdığı paraya) göre de az masraflı bir meyve çeşididir. Biz buradaki hesaplamalarda zeytin ağacının 4. senede mahsule yatacağını göz önüne aldık (3. senede de bakıma göre mahsule yatabilir) ve 4. senede her ağacın 5’er kilo zeytin verdiğini hesapladık Zeytin ağacı yaklaşık 15 yaşına kadar artan ivmeli bir verim gösterir yani 4 yaşında 5 kilo veren ağaç 5 yaşında en az 2 misline çıkartır bu verimini. Basit bir hesaplamayla 10. seneye kadar tarladan toplanan zeytin miktarı 915 tondur (günümüzde Edremit(Ayvalık) tipi zeytin hem sofralık hem yağlık olarak değerlendirilmekte özellikle yağı dünyanın en güzel yağı kabul edilmektedir), Bu 915 ton zeytin eğer istenirse hem sofralık olarak hem yağlık da kullanılabilinir. Tabii ki sofralık istenirse biraz daha fazla bakım masrafı ve işçilik gerekecektir ancak yağlık tipe göre getirisi daha fazla olacaktır. Misal olarak ;
915 ton zeytin sofralık olarak …. Kg fiyatı ortalama 2 YTL ..915,000*2 = 1,830,000.-
915 ton zeytin yağlık olarak ( 1/4 oranında yağ alındığı kabuluyle) 230 ton yağ elimize geçer, haziran 2006 fiyatlarıyla yağın tonu 3500 euro kabul edersek ….

230 ton * 3500 = 800,000 Euro gibi bir miktar ortaya çıkar ki bu iki rakamda zeytin bahçesinin ; bu tarlayı kurarken harcadığımız ilk yatırım maliyeti ve de 10 sene boyunca yaptığımız masrafları karşılayıp üstüne kara geçirdiğini gösterir üstelik şu anki fiyatlarla dekarına 5,000 ytl harcadığınız tarlanız gelişkin meyve veren ağaçlarıyla 15,000 ila 20,000 ytl etmekte bir başka deyişle 1,250,000 ytl ye malolan bahçenin değeri 10 yaşında 3,675,000 ila 4,900,000 ytl etmektedir. Bu hesaplamalardan da anlaşılacağı gibi oldukça karlı bir yatırım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Ayrıca 2 yıllık Zeytin Endüstrisi bölümü bittikten sonra bu işle alakalı hem piyasayı öğrenmek hemde teorik bilgileri pratiğe dönüştürebilmek açısından ne gibi yerlerde iş bulunabilir,ne sıfatla çalışılabilir ve yaklaşık ne kadar maaş alınabilir bilen varmı acaba.
Benim zeytincilikle yaptığım araştırmalara göre işe başlamak için en az 20-30 dönüm yer lazımmış.1 dönüme en fazla 20-25 ağaç dikiliyormuş.30 dönüm desek 30(dönüm) x 25(ağaç) =750 ağaç eder.1 ağaç yaklaşık 7-8 yıl sonra ortalama 30 kg ürün veriyomuş.(doğrumudur) Bu hesaba göre 22.500 kg ürünümüz olur ,oda 22,5 ton eder.Zeytin cinsine kalitesine göre üreticinin elinden aracıya 2 - 2,5 ytl ye çıkıyomuş.Ancak iyi bi şekilde pazarlamasıda yapılabilirse kaliteli zeytini işledikten sonra 4-5 ytl ye satabilirmişiz.Öyle kabul edersek 22.500 kg x 4 ytl = 90.000 ytl eder.İçinden ne gibi masraflar harcamalar gider yıllık öğrenemedim onu.(İşcisi,fidanı,ilacı,kepçesi,traktörü vs).
Sağdan soldan topladığım bilgiler bunlar ne derece doğru bilmiorum tabii ama bakıldığında çok kolay gibi görünüyo.Ancak bu kadar basit değildir herşey.
İşi bilen kişiler lütfen şu işi kabaca bi anlatsalar da bizde kafamızda yaklaşık bi tablo oluştursak çok iyi olur.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
.............................................................................................................................

sayın kenangs bazı sorularınızın cevabını yukarıdaki yazımda bulabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
ok saolun.

Denizlide ortaklık yapmak isterseniz 130 dönüm civarında tarlamız var içinde 140-150 tane uzun zamandır bakılmayan zeytin var ( zeytin yetiştirmek için müsait ) ilgilenirseniz serkanzenger@hotmail.com
0554-761 95 28

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
zeytincilik konusunda bilgim var,yerine ve mekanına göre arazi fiyatları değişir,bir zeytin ağacından ortalama 40-50 kilo zeytin alabiliyosun,ancak inşaat işi bana daha cazip gelir,bu paranı misli kez katlıyabilirsin hemde 1 yıl içersinde saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Malesef elimde olan sadece tarla :(

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
oncelikle ahmetsinan beye teşekkur ederim. çok ciddi bir çalışma yapmış. konuyla ilgiliyim. ahmet bey bana mail atıp cep telefonunuzu bırakırsanız sizi aramak isterim.

sızma zeytin yağı satıyorum,6 ytl yüksek alımlarda litre fiyatı

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
hasarlı araba toplayıp satcaz bu iş için gerekli plan hazırdır bize lazım olacaklar :
1.alet edavat takım taklavat
2. çekici
3. atölye
4. galeri
5. exper hasar tahmin uzmanı (mevcut)
6. tamirci kaportacı boyacı (mevcut)
bu işi maslak ostim de keyfi yapanlar az sayıda var profesyönel anlamda tc de 1 yer bunu yapıyor bu işin aylık sabit gideri tamirci parası atölye galeri kirası vs gideri
dikkatli okuyun!!!! aylık 1000 ytl
işin formülü hazırdır en aşağı 50000 ytl sermayesi olan güvenilir temiz bir ortak arıyorum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Sektör: AĞAÇ MAMULLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ
Konu: Kesilmiş ve işlenmiş ağaç ürünleri alımı
Ülke: FRANSA
Firma Adı: WESTADING
İlgili Kişi: MICHEL GIRAUD
Adres: 4 RUE DE LA BOUCHERIE 44450 SAINT JULIEN DE CONCELLES
Telefon: 33 - () - 240368625
Fax: 33 - () - 240368626
E-Mail: giraud.pro@wanadoo.fr
Web Adres:
Tarihi: 20/11/2008
Kaynak: Paris Ticaret Müşavirliği
Detay: GSM: 00 33 6 09 39 82 84

işine yarayanlara..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Mrb.
Ben şu an Aydın Nazillide ikamet ediyorum. Ben tarla alıp sonra buraya zeytin dik yada dikili al şeklinde ticari olarak başarı sağlanabileceğini sanmıyorum. Ha! bu yanlış anlaşılmasın. Tabiki sağlanabilir. Ama uzun vadeli ticari anlayış hele hele elinizde küçümsenmeyecek ölçüde bir sermaye varsa.

Size şunu öneririm. Nazilli bölgesi özelliklede etrafı size alıp satmanızda büyük imkanlar sağlayacaktır. Yerinizde olsam buraya gelir; aplikasyonunu yapar,dağları gezer ve karar verdikten sonra zeytin-incir-kestane alıp satardım. Şunuda belirteyim Türkiye piyasasının belkide en fazla olarak kestane yükünü Nazilli-Avra-Ovacık yaylaları çeker. Çokta lezzetlidirler.Özelliklede Bursa'ya gönderilir. Fakat bunu kimse bilmez.

Yani 6-7 sene de zeytinden alacağınız(keza bu bir ağaçtan max. 50-75 kg dır-zeytinin özelliğide bunu belirler ve bir sene çok bir sene az verir) verimle bunları tüccarlara satmaktansa; kendinizin pazarınızı yaratarak ve kestane-incir- zeytini daha az bi iş gücü ve amortismanla pazarlamanız daha mantıklı görünüyor. Ve idda ederim ki daha fazla parayı bir kaç senede kazanabilirsiniz. Hemde kat be kat.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Mühendis
merabalar zeytincilik konusunda tecrübe sahibiyim. kendime ait arazim var fakat ben daha çok narenciye işine yoğunlaştım zeytin işi çok hassas değildir halk tabiriyle kire kördür zeytin üretimi iki çeşit yapılır 1. yağlık üretim 2. sofralık üretim zeytin toplama işi biraz zahmetlidir girdi maliyetlerini arttıran birinci etken ondan ben biraz uzak kaldım fakat herşeye rağmen birçok işten kolay ve keyiflidir beni ararsanız daha detaylı konuşabiliriz tel.0533 5481871
osmankpt

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
BU BAŞLIK KOCA BİR YALANDIR ARKADAŞLAR.. PARMAKLARINIZA YAZIK..
Önce: Samimiyet,Dürüstlük ve Güven

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ticaret

Yalan olduğunu nereden anladınız ki?
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yalan olsa bile herkes bir şekilde okudu.Okuyanlara zararı oldumu?Bence hayır,faydalanan mutlaka olmuştur.Yorum yazan arkadaşlar sayesinde yeni şeyler öğrendik,birde bu açıdan bakmak gerekmiyormu!
2-3 sene önce bir arkadaşla sohbet ederken buna benzer bir fikir doğmuştu.Kısacası şöyleidi:Mürefte civarlarından tarla alınacaktı(hazır zeytinzğaçlı da olabilir.500-750 metere kare parsellere ayırıp o parsel içersine 40-70 metre kare prefabrik inşaa edilecekti.Amaç tatilciler deniz kenarında doğa içersinde kendi bahçelerinde tatil imkanı sunmaktı.İşletmesi bize ayit olup kendilerine senelik zeytin ve zeytinyağı ihtiyacını sağlıyacaktık.Hem yazlar kendi bahçesinde vakit geçirebilecekti.Bu prefabrik evleri satıcaktık.Ufak bir tatilköyü olarak düşünün.Kısa şekli bu hayal etmek sizden.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Selam
Ben Izmırden yazıyorum sıze ,bu yazdıklarınız cok guzel seyler.Ben 33 Yasındayım ve 8 yıldır sırketım var.Ve ben bu sene ogrendımkı ben tıcaret adamı degılım.Ben topragı seven onunla ugraşmayı dıger herseyden cok seven bırıyım, yanı ozgurlugume duşkun bırısım. 1yıldır Zeytıncılık uzerıne calışmalar yapıyorum sankı bır cocuk gıbı zeytın ne kadar egıtırsen okadar yararlı ve saglıklı bır cocuk oluyor.Buyudukce sıze bakıyor ve yuku dahada azalıyor.Benım sızler gıbı yuklu bır sermayem yada arazım yok ama bende 2 sene ıcınde ufakta bır arazı alıp Zeytın yetıştırmek ıstıyorum.

Bu kokusmuş sahte hayattan kurtulmak hergun doların, euronun ınıp cıkması, mılletın bırbırrını oldurmesını seyretmektense zeytınle ugrasmak daha ıyı agaclarla ugrasırken ne kadar cok paraya ıhtıyacınız olabılırkı.

Bazılarınız Yatırım yap yada Ev yap dıyorlar, emre beye fakat Zeytıncılık hakkında bır kac kıtap okuduysanız bunu para ıcın degıl yasama tarzı ıcın yapıldıgını anlarsınız.Ben Yasama tarzımı degıştırmek ıstıyorum sabah kalkıp bahcede dolaşmak bugun zeytınler ıcın ne yapılacak dıye program yapmak ıstıyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
arkadaşlar bende zeytin yetiştiriciliği ile uğraşmaktayım bursa-gemlikte ama zeytin bahcesi kuran firmalar gibi o kadar yuksek meblağalar kazanılmıo 3,50 tl ye hangi zeytini satabiliosun tarladan toplanan zeytinlerin hepsi 3,50 ye mi gidiyor? lütfen insanları kandırmayalım bu işin acıkcası sudur yetiştiriciye 1 kg ram zeytinin maliyeti 1,50 tl ile 1,75 tl dir.? ortalamada 2 tl ye gider zeytin bundan 5-6 sene önceleri cok paralar kazandık ama iş şuan o şekilde değil karlar cok sınırlı ve birde her sene zeytin olup olmama durumu söz konusu cok iyi bakımı yapılan yerlerde her sene zeytin olmakta ama ondada kalite problemi ortaya cıkmaktadır bugun gemlik bölgesinde ortalama en iyi zeytinin barami 250 tane die tabir edilen baremdir marmarabirlik o barem zeytine bu sene 3,50 tl gibi komik bi rakam verdi ve bunun icinde %8 vergi kesintisi mevcut artık gerisinide siz hesaplayın

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek