Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gayrimenkul Alım Satım Hakkında

BaşlatanemrenazliTarih20/01/2016 21:57:59Yorum17

İlk mesaj
Üye155 yazı
şu anda zaten bir işim var çocuk giyim üzerine bir firma işletiyoruz. ancak gayrimenkul sektörü de uzaktan oldukça ilgimi çekiyor. gayrimenkuller hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ancak bu işe de girmek istiyorum. yapmak istediğim iş kesinlikle emlakçılık vs. değil. şirketin işleyişi kelepir her türlü daire dükkan arsa arazi pazaryeri ne olursa alıp satarak kar elde etmek üzerine olacak. sıkışıp malını acil satanları sürekli duyuyoruz.

sormak istediğim şey böyle bi iş iş olarak yapılır mı yoksa gayrimenkul yatırımı olarak mı kalır. bu işi sadece oyun oynayayım senede 3-5 tane gayrimenkul alıp satayım diye yapmak istemiyorum. ciddi bi iş olarak yapmak istiyorum.

önerilerinizi benden esirgemeyiniz. bana yol gösterecek herkese minnettar kalacağım. selamlar
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye1236 yazı
Yeterli nakitiniz varsa bunu bir iş olarak yapabilirsiniz. İşinizin hacmini satış sayınızla değil elde ettiğiniz karlılık ile değerlendirmelisiniz. Abartıyorum; yılda 10 alım ve 1 satış yaparak da çok yüksek bir kazanç elde etmeniz mümkün...
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye69 yazı
Madem bursadasınız ve yatırımlık gayrimenkul v.b.bir yer arıyorsunuz,size sıkışan bşr müşterimin ihtiyaçtan acil satışa çıkardığı tarla sını tavsiye ederim.bende bursa ds yaşıyorum sizi kendisine yönlendirebilirim
Detaylar için özel den yazabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye265 yazı

Selam arkadaslar sermayeniz olmasına gerek yok firmalara finans amaclı elimizdeki gayrimenkulleri VADELİ veriyoruz vesile oldugunuz alışveriş lerde emlakcı komisyonundan fazla komisyon verıyoruz sözleşmeli 05455920385

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye129 yazı
Bence burdaki en önemli konu ucuz gayrimenkulü bulmak. Zira satış değil alış kazandıracak size. Ben acele satmak isteyen kelepir bir gayrimenkul bulsam düşünmem alırdım. Bence önemli olan alacak ucuz malı bulabilmek.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Üye155 yazı
evet bulabileceğimize inanıyoruz.yer tavsiye edenlere teşekkür ederim. şu an yalnızca ar ge aşamasındayız. yatırım yapmıyoruz. bu işi ne denk gelirse alıp satan fırsatçılar olarak değil profesyonel ve ciddi bir kuruluş olarak yapmak istiyoruz. başka öneri veya tavsiyesi olan varsa zevkle dinlerim.

Yeni Üye6 yazı
Merhabalar Emre bey
gayrımenkul isi o kadar hassas bır durum ki sizi rezılde eder vezır de.
bu ıs ıle bırcok kışı cıddı anlamlarda para kazanmıştır fakat kaybedenler de var genelde kaybedenler yanlış yatırımdan zıyade uygunsuz sorunlu gayrımenkul alımından kaynaklanıyor.Yanı alınacak yerın degerı asagı yukarı emsali bellıdır eger sorunsuz bır yer ıse ve de emsalın altında ıse korkmadan alın. aldığınız gun tekrar satılık olarak verılmeye uygun hale getırıp para kazanabılırsınız.
Su sekılde de bır yatırım yapabılırsınız kotu bır yer satın alıp tadılat ve dekorasyondan sonra cok dha yüksek fıyata ve de kolay satış ımkanına sahıp olursunuz.

Dilerseniz size bir ıkı tane real güncel yatırımlık gayrımenkul yonlendırebılırım. ulaşım ıcın maıl adresım chefomerfaruk@gmail.com

ıyı günler dılerım
gastro

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye155 yazı
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim , şu anda alım yapmıyoruz. araştırma aşamasındayız.

GÜNCEL.

Yeni Üye42 yazı
Alacaginiz gayrimenkulu tapu,ilce belediyesi,
buyuksehir belediyesi,vergi dairesi ve cevre bakanligindan
maliklerinin ayni kisi oldugunu teyit ettiginiz surece
sorun yasamazsiniz.
arsa tarla uzerine yogunlasmaniz daha mantikli.
ayrica arge yaptiginiz sure icindeki kaybiniz tahmini
Minimum 30 bin tl.
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye21 yazı
Sen bu işte ne Arge çalışması yapıyorsun. Sen bu sektöre girme...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye155 yazı
peki inşaattan alınacak daire dükkan vb. de nelere dikkat etmek lazımdır, bilen var mı*

Üye906 yazı
selamlar emre arkadaşım
bursada gayrimenkul işi yapıyorum
sende biliyorsun vişne caddesindeki fiyatlar aldı başını gitti
vişne caddesinde yer alıp satabilirsin
uygun fiyatlı yerler denk geliyor
bursanın her bölgesinde çalışmalarım mevcuttur
yardımcı olabileceğim birşey olursa
aşağıdaki numaradan arayabilirisin
ibrahim akman
05079529837
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye324 yazı
merhaba buyazımı emrenazlı nikli arkadaşıma
1-ucuza ev arsa bulamassın ben bu işi yıllardır yapıyorum alsat işi
2-ucuz evi önce akrabası alır
3-ucuz evi arsayı- önce emlakcılık yapan arkadaşlar alır yani size düşürmezler
4-ucuz evi arsayı tarlayı emlakcılara takılan nakit parası olan müsteriler alır size yine kalmaz
5-ucuz alamassıız çünkü saten vatandaş evi arsası tarlasını fiaatını piyasa fiaatından çok daha
fazla istiyor yani ucuza mal satan yok yani bana bu güne kadar denk gelmedi 25 yıldır işlh
size denk gelir
6-siz kazanırsanız enfilasyondan dogan farkdan kazanırsınız ama buda 1veya en az 3 sene beklemeniz gerekir
size özet şeklinde yazdım umarım daha dünceli bu işi yaparsınız emlak hemen alınıp satılan müsteri buluan bişey degil
ortalık çakal dolu ..............

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye115 yazı
Öncellikle kendine alım satım yapacağın bölgeyi belirlemelisin. normal bi müşteri gibi o bölgedeki inşatların hepsini gezip fiyat almalısın. seçtiğin bölge ile ilgili emlak ilan sitelerindeki tüm ilanları inceleleyip boş vakitlerinde arayabildiğin kadar ilan sahibini aramalısın.
bunlardan sonra bölgedeki fiyatları üç aşağı beş yukarı bilir duruma gelmiş olursun. En son olarakta emlakçıları gezmelisin, böyle bi niyetim var elinizde uygun yer olursa beraber hareket edebiliriz kendini tanıtmalısın. burada dikkat edeceğin şey ise hemen şura şura var diyenlereden biraz uzak dur çünkü çoz alsatlık yer hemen gider genelde. burada yaşayacağın sıkıntı ise hemen hemen tüm emlakçıların bu tarz ucuz mallar için elinin altında hazır müşterileri vardır. seninde bu müşteri grubuna girebilmen için 1- her zaman harız paran olmalı. 2- ilk başta hem piyasayı öğrenmek için hemde çevre edinmek için fazla karlı olmayan hatta bin ikibin lira zarar edebileceğin bi mal almak olacak. bu malı satarken artık bu işte pişmiş olursun diye tahmin ediyorum. bundan sonrasıda nasip.
ÖNEMLİ NOT : hiç bir malı tapuda ismi yazı olan kişi haricinde başkası ile pazarlık ederek alma, tapuda imzayı kim verecek ise onunla otur konuş. yok bu mal aslında şununda bununda ama tapu dayısının üstüne filan diyenlere pek itibar etme.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Üye546 yazı
Hocam bende Antalya'da bu işi yapıyorum.İş gerçekten çok güzel yanlız at yarışında bir söz vardır "Parayı at kazandırmaz eşek kazandırır derler"Şimdi ortalama fiyatları takip etmen gerekiyor.Bir emlak danışmanı olarak belirtmek isterim ki ; emlakcıların sözüne çokta itibar etme derim.Genelde süslü laflar kullanırlar satim derdindelerdir.İşi öğrenene kadar piyasayı öğrenene kadar kesinlikle emlak almamalısın.Fİyatları iyice çözdükçe evi almaya başlayabilirsin.Ben olsam madem acemisin banka exper çağırtırırım.Ortalama 550 tl maliyeti var ama evin eksiği gediği varmı,yasal işlemlerinde aksilik varmı onları sana söylüyor.Araba experi gib düşün.Bİnlerce lira zarar etmektense 550 tl gitsin.O rakamı koyar yine satarsın.Merak ettiğin konu varsa özelden yazabilirsin hocam

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy