Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Börek Dükkanı Açmak Niyetim ????????

BaşlatanpalademirTarih11/06/2013 13:35:18Yorum40

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşlar 25 yaşındayım izmirde ikamet ediyorum.Kuracağım börek dükkanı için bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum,konu hakkkında en ufak bilgisi olanlar dahi beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.kendime pilot bi kaç küçük çaplı dükkanlar seçtim.Bu işte Yer+kira dışında zorlıycak bişey göremedim.yaklaşık 2-3 aydır kendimce araştırma ve fizibilite yaptım.lokasyon.inanın bana eqer adımlarınızı sağlam atarsanız çok sağlam ve getiirisi yüksek bir iş bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum ??????*****
zaman.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Yeni Üye18 yazı
güncel
zaman.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
''Eqer adımlarınızı sağlam atarsanız çok sağlam ve getiirisi yüksek bir iş '' adımları sağlam attıktan sonra getirisi düşük bir iş yok zaten. Her iş kazandırır ama, kazancınızı attığınız adımlar belirler.

Un mamülerinde kalifeye adam sıkıntısı çok yüksek,iyi bir usta bulabilirseniz neâla ama yok elemandan yana sıkınıtı olursa,sizin de kapatmaya varacak kadar bir sorununuz olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye16 yazı

Güzel bir düşünce.Basit ama iş yapabilir bence.Simit Sarayınında basit bir fikirden yola çıktığını unutmamak lazım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye18 yazı
arkadaşlar kendimce hazırladıqım fizibilitemi ve araştırmalarımı paylaşıyım isterseniz.eqer eksik yada fazla veya yanlış bişey görürseniz yönlendirebilirmisinz.şimdi öncelikle ;

DÜKKAN İÇİN GEREKLİ MALZEMLER
- en fazla 3m en az 1.5 m börek ısıtmalı dolap (1500 - 2500)
- poğaça ısıtıcı dolap 1m (750)
- 5 adet masa 20 adet sandelye(1500)
- Çay kazanı(semaver) (1500)
- tartı(500)
- 8 Lik dikdörtgen tepsili Fırın(1600)
- Lcd Tv(500)
- 2 adet ufo(ısıtıcı) (500)
- Küçük giderler tabak, bardak, ambalajlar,kutular, vsvs (1000)
- Dekorasyon (ahşap agırlıklı) (5000)
- Kira 1500 x2 =(3000)
- Evrak işleri vergi levhası ,bagkur, muhasebe vs .. (2000)

evet arkadaşlar bu fiyatlandırmalar bütün malzemeleri sıfır olarak düşünürsek bu boyutta olacak

Anahtar teslim maliyet bu sınıflandırmada 20,350 oluyor.
Mazlemelerin çoqunu 2.el almayıda düşünüyorum (fırın,lcd,ufo,cay kazanı,dolaplar) bu fiyatlar hemen hemen yarı yarıya düşüyor. yani kabataslak bi hesap çıkarırsak eqer 2.el fiyatlandırmasına 15,000 ile 16500 arası değişiyor.

bu işle ilgilenen arkadaşlar eqer bu fiyatlandırmaya bakabilip beni yönlendirebilirlerse çok mutlu olurum... saygılar
zaman.

Yeni Üye4 yazı
Böreği imalathaneden alıp satmayı düşünüyorsun sanırım, kar marjı seni kurtaracak mı?Mesala kiloda ne kalıyor sana ve günde kaç kilo satmayı düşünüyorsun?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Memur
Yeni Üye18 yazı
seçeceğim dükkan ın ihtiyaç talebine bağlı şuan.amaa amacımm mutlaka ama mutlaka otobüs durakları , devlet daireleri vs vs ... gibi yerler de açmak.yoksaaa bu iş getirisinden çok ***ürüsü olur
zaman.

Üye244 yazı
Dondurulmus olarak satin al.. kalite biraz dusuk .; sen de fiyati dusur surun ticareti yaparsin ;) .. izmir ve cevresin de donuk borek uretimi yapan firmalar var .. bu da aklnda olsun.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
saol perge aklımdaydı zaten.fiyat konusu biraz çetrefilli bence iyi bi fiyatlandırma şart.adım adım gidiyoruz amacımıza yavas yavas hadi hayırlısı :)
zaman.

Yeni Üye18 yazı
güncell
zaman.

Yeni Üye69 yazı
Kuzenim açtı börekçi..Tabi sadece börek satmıyor.Poğaça,Açma gurubu ayrıca dondurma tatlı yaş pasta aklınıza gelebilecek tüm ürün grubu mevcut.Tüm ürünler börek dahil iadeli geliyor.En büyük avantajı olsa gerek....Ramazandan bir hafta önce açtı günlük cirosu en kötü 500 TL'idi.Suan tabi yarı yarıya azaldı.
Dükkan cafe şeklinde dizaynı çok güzel ayrıca tertemiz bir dükkan.Dükkanı 20.000 TL ye devir almışlardı yaklaşık 15 bin tl de para harcadılar.
Bu arada dükkanın konumu adliye karşısı
....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - allcann
Kuzenim açtı börekçi..Tabi sadece börek satmıyor.Poğaça,Açma gurubu ayrıca dondurma tatlı yaş pasta aklınıza gelebilecek tüm ürün grubu mevcut.Tüm ürünler börek dahil iadeli geliyor.En büyük avantajı olsa gerek....Ramazandan bir hafta önce açtı günlük cirosu en kötü 500 TL'idi.Suan tabi yarı yarıya azaldı.
Dükkan cafe şeklinde dizaynı çok güzel ayrıca tertemiz bir dükkan.Dükkanı 20.000 TL ye devir almışlardı yaklaşık 15 bin tl de para harcadılar.
Bu arada dükkanın konumu adliye karşısı

Merhaba, günlük 500lira iyi bir rakkam birde tek başına mı yoksa çalışan başkası varmı ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye69 yazı
Sabah 5 gibi açıyorlar akşam 10'a kadar açık dükkan.Tam olarak bilmiyorum ama bir grup sabah diğer grup öğlen çalışıyor ya 6 kişiler yada 7 kişi çalışıyorlar
....

Yeni Üye84 yazı
bizim bir dükkan var kiracısı 20 yıla yakındır börekci, 18 yıl biri çalıştırdı öyle böyle değil deli para kazandı, 2 sene önce bıkkınlıktan 80bin tl'ye devretti. 5bin tl kira veriyordu bize yeni gelene 6bine verdik. yeni gelende iyi kazanıyor.

eğer bu işten anlasaydım ya da ustası olan bir ortak bulsaydım ben açacaktım ama olmadı..

çok karlı bir iş kesinlikle, aklım almıyor sattığı ürünler 1-2-3 tl civarı ama adamlar bu kirayı, personel maaşları (2-3 kişi çalışıyor), sabit giderleri çıkarıyor üstüne epey para kalıyor... çözemedim gitti.

ama sabah 4-8 arası kapısı kuyruk tabi, öğleden sonrası çerez.

lokasyon çok çok önemli.

başarılar dilerim sana da

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
dostlarımm aklımdaki fikirleri hayalleri dile getiriyosunuz çok teşekkür ederim hepinize.ALLAH'ım da nasip ederse acacaz inşallah az kaldı.ayrıca gerçekten çok karlı bir iş.dikkat edersenız 3 öğün mekanları hep kazanıyor.öğlen mekanları ( kahve diyarı , pizzacılar, waffle vs vs .. ) akşam mekanları ( konyalı bilmem ne usta, kır çiçeği , adıyaman lı bilmem ne usta, çigköfteciler ) bu mekanlar sistemini çok güzel kurup paraya para demıyorlar.amaa iş kahvaltı mekanlarına gelince elle tutullur bir kalıplaşmış sistem yok.benım açacaqım dukkanda bu sisteme katkısı çok olacak emınım.kahvaltı piyasasındaki bu açığı değerlendirmeliyim diye düşünüyorum.herkes değerlendırmelı. battal bey, konyalı ahmet usta,edem waffle bu mekan sahipleri inanın bana ilk dükkanlarını açtıklarında şu an benım le aynı fikirrde olduklarına emınım.saygılar

zaman.

Üye1359 yazı
Allah yürü ya kulum demedikçe en garanti iş bile batıyor. Allah yolunuzu açık etsin.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Nasip çok önemli 3 yıl önce türkiyenin en önemli borsa yatırımcılarından birini tanıdım bana senet tavsiyelerinde bulundu kısmet olmadı alamadım işyerim vardı mal stokluyordum işyerime bana söyledikleri senetleri alsaydım şu an servet sahibiydim işyerime mal stoklamayıp o senetleri alsaydım şu an çok güçlü pozisyonda olurdum ondan dolayı bu nasip olaylarına çok inanıyorum insanın kesinlikle nasibinde olmalı

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Gyda
Üye172 yazı
arkadaş doğru usta doğru yer doğru ekip ayarlarsan günde 500 toplasan sana masraflar düştükten sonra yarısı kalır inan buna
semih

Yerleşim Türkiye / SafranboluMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
valla bu işin inciğini boncuğunu herşeyini araştırdım.geriye bi açmak kaldı ama hala aklımda şüpheler var ve dükkan yeri sanırım o şüphelerde riski göze alıp dükkanı açmadan gitmiycek
zaman.

Yeni Üye69 yazı
başkan bu işte en önemlisi dükkanın yeri.Böreğin kalitesi,hizmet hikaye...İnsan sirkülasyonu olan yere açarsan işi ***ürürsün.500 TL kira verip 1000 tl cebine kalacağına 3000 tl ver 2000 kalsın
....

Üye1359 yazı
börek yanında kahvaltı da sunarsınız.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşım kesinlikle doğru yoldasın bir zaman bende araştırdım hatta yeri bile bulmuştum ama bir türlü cesaret edemedim hatta yerine(çiğli ata sanayi girişi sağda otogaz sızdırmazlık civarı) şimdi ipek unlu mamulleri açtı ve çatır çatır para basıyor ama adamlar zaten bu işin içinde idiler ve çok rahat açtılar. Biz ise yok kira yüksek mi (4000 tl) acaba, usta bulabilirmiyiz derken cesaret edemedik anlayacağın... Yeri doğru seçersen çok doğru bir iş olduğuna inanıyorum. Allah yolunu açık etsin...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye35 yazı
Istanbulda olanlar bilir Mecidiyeköyde Şişli Emniyetinin yanında Hamur Abi var Börek pogoca tarzi yanında Açık büfe kahvaltı keyfi sunuyorlar Yıllardır hep orada sabah kahvaltısını yaparım 1 porsiyon börek büyük cay gide gele sahibiyle ahbap olduk sohbet ettik Adamin 6 Personeli var Cadde üzeri bir mekan 5000 Tl kira veriyor ve kazanıyor. Düşününki karı ne kadar yüksek bir sektör.

Yerleşim Türkiye / TcMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye23 yazı
abıler lafı çok uzatmak ıyı degıl 500 tl kıra versen okadarlıkyer tutar okadarı kadar para ama 5000 tl kıra versen ıne onun kadar para kazanırsın yanıburda onemlı olan yer ve mevkı ve ustalık ve tat gerısı teffaruat . NOT KARS TA CALIŞACAK USTALIGINA GUVENEN KARIN YUZDE 50SINE ORTAK ARANIYOR kayhanyilmaz_36@hotmail.com ıyı geceler

Yerleşim Türkiye / KarsMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye56 yazı
Bosnak boreginide kesinlikle bulundurmalisin. Asli borekte de var cesit olarak.
palevac

Yeni Üye4 yazı
Merhaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar merhaba ben İstanbul da boşnak böreği imalatı yapıp pastahanelere dağıtıyorum.biz böreği çip olarak dağıtıyoruz fakat diğer börek gruplarında pişmiş börek servisi yapılmakta.
Yapacağınız işte bence en önemlisi ürünü işyerimizde pişirmeniz bir konveksiyonel fırın bu tarz bir dükkanın olmazsa olmazıdır o nedenle bun esgeçmeyin
Bu iş yoğunemek ister 365 gün bayramsız seyransız çalışmayı gerektirir kasanızı bırakamazsınız hesabı zor sektördür
Bence kalabalık aileler için ideal iki üç kardeşler için harika bir iş
Yoksa audi a6 da olsa proğrama servisi dışında işine yaramaz :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye18 yazı
evet arkadaşlar. şu an sizlerinde yorumlarıyla anlaşılan 2 önemli etken var

1 - Dükkan yeri
2 - ve bol çeşitlilik

bu ikisini sağlam tutturursak eqer bu iş iyi para getirir.tabi sabit giderleride en asgari düzeyde tutmak önemli
zaman.

Yeni Üye57 yazı
Merhaba palademir,

Sen bu börek işlerinden kendin anlıyor musun? Yoksa bir usta ile mi bu işleri yapmayı planlıyorsun?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
kasif kardeşim benim niyetim dükkanın ilk 6 ayını dışardan çiğ börek alarak geçirmesi sonrasında kazancında durumuna bakılarak bir usta bir çırak alarak yoluma devam etmek.ilk açılışta eğer usta tutarsam(ki ustaların maaşı 2500 - 5000 arası değişiyo) açılış sermayesinin 4 de 1 i kadar daha sermaye gerekecek onun için işi ilk başlarda pişirsat modeliyle yürütücem
zaman.