Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eve Market Ürünü Teslimatı

BaşlatanturuncubeyTarih09/07/2017 12:41:37Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar,

Aklımızda yeni bir iş fikri var. Konuyu sizlere açacağım. Yorumları bekliyorum.

Yaklaşık 50 bin nüfuslu bir ilçede kurulacak iş. Bir depo kiralayıp içine market malzemeleri (gıda, temizlik vb.) koyacağız. Envanterimizdeki bütün ürünler ve fiyatları web sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden yayınlanacak. Müşteriler web'den, mobil uygulamadan veya telefon etmek suretiyle sipariş verebilecekler. Ödeme alma da yine sanal pos, kapıda fiziki pos veya kapıda nakit olarak yapılacak. Teslimatlar ilk zamanlar için motosikletle yapılacak. Teslimat bölgesi olarak nüfusun yoğun olduğu mahalleleri seçerek işe başlayacağız. En uzak teslimat noktası git-gel azami 6km olacak. Apartmanda daireye kadar teslimat yapılacak. Ulaşım maliyetini karşılayacak bir alt limit belirlemeyi düşünüyoruz. Örneğin 30 TL gibi. 30 TL ve üzeri tutardaki siparişlere ulaşım bedeli talep etmeyeceğiz, alt limit altındaki siparişler için ulaşım bedeli talep edeceğiz. Depo kirası da azami 350 TL olur. İşletmeyi tanıtmak için apartmanlarda bütün dairelere broşür bırakmayı planlıyoruz. 30 dakikada teslimat yapmayı, 30 dakikayı aşarsak da gönül almak için hediye çeki tanımlamayı düşünüyoruz.

İlk dönem için bir adet teslimat personeli, bir adet paketleme ve bir adet web organizasyonunu yönetecek personel düşünüyoruz. Web organizasyonunu iş sahibi olarak biz yöneteceğiz.

İşi kuracak kişilerin ayrı bir geliri var. Yani bu işten gelecek para, ek gelir olacak. O nedenle kâr marjını biraz düşük tutabileceğimizi öngörüyoruz. Gelen parayı, müesseseye yeni yatırım yapmak için kullanabiliriz. Konuyu şu an için kafada tasarladık. Fiili olarak herhangi bir teşebbüsümüz olmadı.

Her türlü eleştiri ve önerinizi bekliyoruz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye196 yazı
Merhaba.
Öncelikle yeni bir fikir değil.Yaklaşık 10 yıldan fazladır bu sistemi kullanan market var.
Şuanda bir çok firmada da mevcut bu sistem.
Küçük bir ilçe de bu işi yapmak akıl karı değil.Ürün çeşitliliğini sağlamak,büyük sermaye gerektirir.
Depo,buzdolabı vs.
Aracın giderleri..
İlçeye uygun başka bir iş fikri bulmanızı tavsiye ederim.
Bana balık tutmayı öğrtin..!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye844 yazı
ekleme yapayım, gel-al sistemi kurun bu diğerine nazaran daha yeni uuygulanan iş modeli.

siparişi yine mobilden netten alıyorsunuz. siz hazılıyorsunuz, onlar gelip alıyor.

toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye844 yazı

ben tesettür giyim satısı yapıyorum, bu şekilde bir sistem kurdum. netten ürünü fiyatı tanıtıyorum müşterilerim siparişini veriyor ayırıyorum gelip alıyorlar.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye292 yazı
30 dakika olayı yerine gün içi saatler belirleyebilirsiniz. Hem kendinizi hem kuryeyi riske atmaya gerek yok. Hem siz de 2 -3 sipariş birleştirerek ulaşım maliyetini en aza indirirsiniz.
1 değilde en az 2 servis olmalı diye düşünüyorum. Bölgenin en uç noktalarının size olan mesafesini hesaplayın.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye61 yazı
@Turuncubey tebrik ediyorum, guzel ama ilk degil :)

Basettiginiz sistem dunyada ornekleri olan kanitlanmis bir sistem.
Ancak her is her yerde tutarmi ? Bolgedeki Nufus-ekonomik gelir duzeyi- yas ortalamasi-tuketim orani-Egitim seviyesi-calisan insan sayisi vesaire gore degiskendir.

Bu isi yaparken oncelikle bulundugunuz ilcede'ki marketler ile bir rekabet icerisinde olmaniz gerektigini hatirlatmak isterim, gerek urun cesitliligi olsun gerekse fiyat bazinda.
Her marketin kendine gore bir kemik musterisi olur sizin bu pastadan pay almaniz icin fiyat konusu cok cazip olmali ve bilinirlik cok onemli kosedeki marketi 7 den 77 ye herkes bilir ancak siz depodan satis yapacaginiz icin extra reklam harcamasi yapilmasi gerekecek.

Depo ve stock kontrol ,satis (warehouse managament )uzerine iyi bir bilgisayar programina ihtiyaciniz var gelen urunleri sisteminize fiyatlandirirak ve marjin hesaplarini belirleyerek girmelisiniz sonrasinda buyuk bir depoya ihtiyaciniz olacak bu urunleri kategorik olarak yerlestirmelisiniz ... 2-3 elemanin yeterli olacagini sanmiyorum.
Market isinde alirken kazanirsiniz o yuzden alacaginiz urunler kaliteli ve bilinen urunler olmasi tercih edilmedi ayni zamanda rakipelerinizle yarisacak fiyatlariniz olmali.
Gida sektorunde son kullanma tarihleri cok onemlidir satamadiginiz fazla mal cop olur.

Turkiye'de migros var bu isi yapan www.sanalmarket.com.tr

www.freshdirect.com/index.jsp" rel="nofollow" target="_blank">https://www.freshdirect.com/index.jsp @turuncubey siteyi incelemenizi siddetle tavsiye ederim cunku bu yapmak isteginiz isi amerika'da basarmis bir firma...son 5 yilda cok buyudu.

Bildiginiz uzere Vakit en degerli seydir arkadaslar modern cagin calisan insanlari vakitlerini markette 1 saat dolasarak yarim saat sira bekleyerek harcamak istemiyorlar.. digeri ise modern cagin insani giderek tembellesiyor.... online siparis ediyorlar eve gelecekleri saate gore siparisleri teslim ediliyor hemen yemegini yapiyor kazandigi 1 saat yada 1.5 saattini kendine,ailesine,arkadasina vs. ayiriyor.
markette sira beklemeyi seven varmi ?
birde kasiyer yavassa adama bayginlik gecirtir .

suanda yeni bir sistem var dunyada kasiyersiz isyerleri marketler, magazalar...

www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc" rel="nofollow" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc amazon go

amazon go app indirip kaydoluyorsunuz... telefonunuzla markete giris yapip istediginiz urunu alip sepete at cik git sira beklemek yok kasiyer yok...aldiginiz urunler otomatik olarak hesabiniza faturalandiriliyor.

Sonuc olarak Turk insani icin markete gitmek bir gezinti ve eglencedir :) bir sakiz almak icin gidip saatlerce marketi gezen insanlarimiz var beyaz peyniri, zeytini tadarak alan bir toplumuz
meyveyi koklayip aliriz...

ilce'de cok matikli gelmiyor ama buyuk sehirlerin egitim ve gelir duzeyi yuksek yerlerinde yapilabilir,

Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gyda
Yeni Üye69 yazı
Getir.com İstanbulda zaten bu sistemi yapıyor. Bence sürdürürebilinir bir sistem değil, getir.com un iş modelini incelerseniz size yol gösterici olabilir. Market işi yapacaksanız mutlaka sigarada satmak zorundasınız. ( bence ) Tek bir kurye ile bu iş asla olmaz, benzin giderini düşürmek için elektirikli motosiklet kullanabilirsiniz. Bence en büyük rakibiniz BİM,A101 gb.. markalar.
Doğruluktan Şaşma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye47 yazı
tutmaz macera aramayın tutmaz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye76 yazı
Gelir düzeyi yüksek kırsal kesim değilse tutar depo değil normal market açın bilinen bir yeri olur. 30 tl altına 1 tl ücret koyarsiniz 1 yıl sonra meyveyi yersiniz. Tabi bütün ürünleri bulundurmalisiniz temel ihtiyaç olarak..
10 bin brosur bastırın magnet leri her tarafa dağıtın birde tek dağıtıcı ile olmaz iki motor lazım 20 dakkada ulastirmalisiniz en uzak yere

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Üye110 yazı
Tek net bir gerçek , türkler bakkaldan ve marketten alışveriş yapar, görmediği dokunmadı şeyi almaz heleki ilçede bu is mümkün degil tutmaz
supermann

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama