Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plastik Enjeksiyon Az Sayıda Üretim

BaşlatanYeni_üye54Tarih01/08/2017 22:20:49Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Herkese merhaba;
Sigara sarma makinasının farklı bir versiyonunu yaptık,seri üretim yapalım dedik ama 4 parça ürün kalıp maliyeti 80 bin tl gibi bir miktar tutuyor.Biz 500 yada 1000 tane üretelim piyasada tutulursa kalıp yaptıralım diyoruz.Sorum şu kalıp yaptırmadan düşük sayıda üretim yapmamızın bir yolu varmı?
Bilen arkadaşlar zaten bilir bilmeyenler için 15 cm uzunluk,6 cm genişlik,6 cm yükseklik,35 cm ağırlık(yaptığımız ürün piyasadakilerden biraz daha büyük)
Protipleri 3d yazıcı ile yaptık ama 3d yazıcılar istediğimiz hassasiyette çıkarmıyor.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederiz.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Yeni_üye54
Herkese merhaba;
Sigara sarma makinasının farklı bir versiyonunu yaptık,seri üretim yapalım dedik ama 4 parça ürün kalıp maliyeti 80 bin tl gibi bir miktar tutuyor.Biz 500 yada 1000 tane üretelim piyasada tutulursa kalıp yaptıralım diyoruz.Sorum şu kalıp yaptırmadan düşük sayıda üretim yapmamızın bir yolu varmı?
Bilen arkadaşlar zaten bilir bilmeyenler için 15 cm uzunluk,6 cm genişlik,6 cm yükseklik,35 cm ağırlık(yaptığımız ürün piyasadakilerden biraz daha büyük)
Protipleri 3d yazıcı ile yaptık ama 3d yazıcılar istediğimiz hassasiyette çıkarmıyor.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederiz.

Prototipten RTV2 kalıp yapıp döküm olarak yapabilirsiniz, Polyester reçine üreticileri ile görüşün sizin yapacagınız ürünlere hangisi uygun yardımcı olurlar.. kg fiyatı 10 TL gibi
Birkaç denemeden sonra kendiniz yapabilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=VPLWBoiduo0
https://www.youtube.com/watch?v=VPLWBoiduo0

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye3 yazı

Sayın F_Bulut ilgilendiğiniz ve cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Bu konuda profesyonel bir yardımı kimden alabilirim?
Normal kalıp gibi olmayacağını düşünüyorum ama polyester dökümde çıkan ürünün normal kalıptan ne tür eksiklikleri olacağı konusunda ve karmaşık parçaların ne ölçüde yapılabildiği ile alakalı bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Yeni_üye54
Sayın F_Bulut ilgilendiğiniz ve cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Bu konuda profesyonel bir yardımı kimden alabilirim?
Normal kalıp gibi olmayacağını biliyorum ama polyester dökümde çıkan ürünün normal kalıptan ne tür eksiklikleri olacağı konusunda ve karmaşık parçaların ne ölçüde yapılabildiği ile alakalı bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

Bunlar yardımcı olurlar zannedersem.

http://istanbulpolyester.blogspot.com.tr/2015/02/istanbul-polyester-oyuncak-imalati.html

Normal kalıptan eksiği olmaz, sadece yüksek adetlerde maliyet açısından devantajlı, her ürünün dökümünü yapabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye3 yazı
Sayın f.bulut yardımlarınız için teşekkür ederim.

Üye110 yazı
Çözüm var bana ozelden yazar misiniz , birde minimum ne kadar urun ihtiyacınız var. Az miktarda yatirabilirim sizin icin
supermann

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama