Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Olaya Bak

BaşlatanmkgbeTarih22/02/2013 16:25:16Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
100 kişinin 50şer bin tl ile kurduğu çok ortaklı bir şirket
5milyon tl gibi bir bütçeyle ne üretmeli
birlik olabilmek çok zor gibi görünsede yasalar çerçevesinde herkesin karar verme hakkının olduğu bir şirkette kimsenin dolandırılacağını düşünmüyorum
enzor ayağı bu gibi görünsede diğeride bu grubun ne üretip satacağı, iyi bir ürün makul reklam bütçesiyle piyasada tutunup büyüyebilir bilinen bir marka olabilir
50bintlnizle bu grubun yasal olarak bir üyesi olduğunuzda fikriniz ne olurdu üretim için

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye96 yazı
selam Hakan bey
burda Rakbulut arkadas yakinda bu sitede calisma baslatacak insallah saniyorum suanda dört bes arkadas var bu konuya ilgi duyan,birlikde calismak isteyen,sektöre gelince hepberaber arastirma yapilim ne eksik onu bulabiliriz ister imalat ister hammadde üretimi olsun bölgesel calismalar gerekir yeri cok önemli hem nakliye..hemde isgücü ,hammadde temini acisindan, teknoloji ve makinalari ben avrupadan sifir gümrükle getirebilirim hic sorun yok..sizler sadece ne eksik onu iyi tesbit edin,yabanci ortak bile burdan bulabiliriz burda ileri düzeyde üretim yapip teknikve tecrübeyle gelebilecek cok firma var can atan
gercekci bu konuda ileri dönük fikir ve tecrübesi olan her arkadasa ihtiyacimiz var güclerimizi birlestirelim ..

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Yeni Üye54 yazı
slm yazılarınızı okudum Almanya47 arkadaşımın samimiyetine bende inandım bu oluşumun içinde bulunmak istiyorum sizden isteğim asgari katılım mikdarını ve karar verilen sektörü paylaşmanızdır ayrıca işin içinde aktif bulunmayıda isterim saygılar...
AYİNESİ İŞDİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye43 yazı

slm bende takipteyim en kisa zamanda temeli olusturalim se ktör ve sermayani konusabiliriz.
lokman kaymaz

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye96 yazı
selam Fatih 3068 arkadas
tesekkür ediyorum size inanin bende gercekten bu islerlerle hep beraber sesimizi duyurmak,azimle ve birlikde neler yapilabilecegini burada kanitlamak isterim.Sadece sizden ricam buradaki gelismeleri yakindan takip etmeniz gerekli her olusum burda acikca paylasilacaktir sizlerinde fikir ve desteklerinizi alarak.. allahin izniyle yapilmiyacak hic bir is yoktur yeterki dürüstce calisalim inaniyorum
insallah bu Koniks.com camiyasindaki arkadaslarla bu yepyeni olusumu gerceklestirecegiz
saygilarimla

Yeni Üye96 yazı
slm Lokman Kaymaz arkadasim
sizede tesekkür ediyorum bize burda avrupada bayagi bir yük düsecek sanirim.yanilmiyorsam sizde Hamburgdasiniz geldigimde orada görüsebiliriz ben size skyp adresimide veriyorum
al-er2010@hotmail.de burdanda devamli baglantida kalabiliriz
saygilar
Ali

Üye433 yazı
bence genleştirilmiş perlit mamullerinden yalıtım ve yapı elemanları(mantolama levhaları ve blok tuğlalar) üretmek en manktıklısıdır.hali hazırda biz üretiyor ve yeni bölgelerde üretici yatırımcılar oluşturmaya çalışıyoruz.
benzer ortaklık ile kurulmuş ytong üretim tesisleri var hala daha günümüzde çalışan.
05417458595
mustafa

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Yeni Üye44 yazı
Merhaba arkadaşlar,anladığım kadarıyla herkesin yaptığı bir iş veya aklında bir iş fikri var.bu iş fikirlerini tek tek tartışıp en doğru kararı verebilirizve bu iş fikrinden yola çıkarak neler yapabilir bunları tatartışabiliriz en başta.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye96 yazı
selamlar
alfa 16 arkadas ilginize tsk ederim sizin siteyi arastirip inceledim sizde disardan bir firmanin ürünlerini TR de uyguluyorsunuz sanirim.ayrica amacinizi da okudum güzel bir düsünce hayirlisi olsun..fikir alisverisi yapilabilir yapilacak is cok o konuda bir sikinti yok.mesela en basit bir mamül vereyim size ..özelden gönderiyorum simdi bir arastirin lütfen cok basit bir olay TR de varmi acaba..
ileride herseyi zaten burda detayli görüsecegiz arkadaslarla

Yeni Üye35 yazı

samimiyetine inandığım Almanya47 , RAKBULUT ve alfa16 abilerime Adana dan selam olsun.
oluşumda yer almak ister güzel ülkemin güzel insanlarını tanımaktan mutluluk duyarım.
yvz

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye48 yazı
SELAMLAR
Eğer böyle bir birleşme olursa bende varım diyebilirim denildiği gibi birlikten kuvvet doğar . Bir platform olusturulum herkes fikirlerini beyan eder ve toplu görüşmelerden sonra bir fikir üzerine yoğunlaşilabilir . Benim fikrim yaşadığım şehir itibarı ile YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ Antalya gibi güzel bir ilimizin devamlı olarak güneşli olmasından dolayı düşünülebilir . Hatta bu proje için destek dahi alınabilir. Önemli olan sadece başlangıç sonrası bir çok 5 yıldızlı otellerin bulundugu ve enerji sarfıyatının yüksek olduğu ve bundan dolayı enerjinin yetersiz kaldığı sık sık elektiriklerin kesilmesi bu açığı gösteriyor zaten .
Benim fikrim budur tabiki öncesinde araştırma yapılması ve bu enerji devlete dahı anlaşma ile satilabilirliği araştırmak lazım.

SAYGILAR
sgumus75

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye96 yazı
slm arkadaslar
destekleriniz icin simdiden tsklerimizi sunuyor insallah bu konuyu birlik icinde gerceklestirmeyi temenni ediyoruz.
kisaca sgumus 75 arkadasimi günes enerjisi panelleri hakkinda biraz bilgi arzetmek isterim bu paneller hava sicakligi yükseldiginde malesef yari yariya güc kaybi yasaniyor mesela antalya gibi bölgelerde hava sicakligi 45 derecelerde oldugu icin cok düsüyor gücü panellerin isinmamasi gerekiyor yani sanildigi gibi öyle sicakda randuman vermiyor.sogutulmasi lazim.Malesef yapilan yatirim ve emek bosa cikiyor aktarmak istedim.suanda elimizde daha degisik patentler var elektrik üretimi icin zamanla bunu ülkemizde üretmeyi düsünüyoruz örnegin 1kw la 1000kw güce cikma
saygilar

Üye146 yazı
Arkadaşlar, abilerim, bu sayfayı görüpte bu oluşumda olmak isteyen arkadaşlar iletişim numaralarını bırakırlarsa kendilerine ulaşalım

Birde 3 sayfalık bu konu altında kimler bu oluşumda listeledim

discovery: Ankara
alfa16: Bursa
ibofet: Muğla
breezy: Yalova
efsunlu: Ş. Urfa
hakan.sahin: Bursa
cancagaz: Adana
Almanya47: Almanya
blackops: Nevşehir
fatihorun: Konya
crazzy: İstanbul
rakbulut:istanbul
lokman kaymaz:Almanya
fatih_3068:Ankara
yvz82: Adana
sgumus75: Antalya
Olumla bakan ve böyle bir oluşun içinde olurum diyen artadaşları yukarda topladım. Bu arkadaşların içinde çok eski evet katılırım diyen ve görüş bildirmeyen ve 3 ay önce evet dedim, ama bugün yokum diyen arkadaşlar çıkacaktır. Geçen gün bu sayfaya yazı yazan genç bir arkadaşla iletişime geçtim yaa abi işte askere gidecem şu an için katılama cebımını aldım Ben kardeşime hayırlı teskereler diyip vedalaştık. Dolayısıyla bu yukardaki sayılarda zaman zaman revizeler olacaktır ama bu sayı yükselir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye146 yazı
Benim önerim, birbirine yakın arkadaşlar il bazında bir araya gelelim ist, ank, bursa, izm, antalya vb..... geçiç yönetim oluşturalım. Karşılıklı konuşarakta güzel ilerlemeler yapacağımıza inanıyorum çünkü sanalda ne kadar konuşsakta bir araya gelip konuşmak gibisi yoktur

Üye229 yazı
rakbulut sana katılıyorum arkadaşım haklısın
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

msn : hasan-im@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
Selam Arkadaslar
Rakbulut arkadasa bende katiliyorum burda bu arkadas sayesinde genis bir organisasyon yapabiliriz,gerekirse Skyp dan da tele konferansla toplantida yapabiliriz.Rakbulut arkadas
koskep yada Ar-ge ile görüsebilirmisin?yavasdan basliyalim derim. Simdiden herkese hayirli olmasini allahdan diliyorum
Saygilar

Yeni Üye19 yazı
Selam arkadaşlar,
Büyük bir projeden bahsediliyor. Kimileri parasını bağlayacak, kimi umudunu bağlayacak, kimi kendi geleceğini bağlayacak, kimi çoluk çocuğuna iş yatırımı yapacak, ... Kimlerle iş yapacağını bilmek ister insan. Gözlerinin içine bakıp mimiklerini bile okumak ister. Hal böyleyken, bunun aksini yapıp laf kalabalığı yapacak kişiler de çıkabilir. Bu işi kimlerin ciddiye alacağını görmek için ve ciddiye alanları tanımak için ortak bir noktada bir yemek proğramı tavsiye ederim ben. günübirlik bir haftasonu proğramı kimseyi sarsmaz. Yer belirleme konusunda kimlerin nerelerden geleceğine göre bir orta nokta belirlenebilir.
Hayırlı olması dileklerimle.

Son günlerde takip edemiyorum. Elimden geldiğince fırsat bulup buraya göz atmaya çalışacağım. Sonuç, olumlu da olsa olumsuz da olsa Allah cc hayırlısını versin.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye711 yazı
herkeze merhaba arkadaslar RAKBULUT'un bahsettiği kişi benim bu oluşumu çok destekliyorum fatihorun'unda söylediği gibi bi yemek programı ön tanışma aşamasında çok iyi olur.böylece oluşumun temellerini atmış olursunuz ben çok destekliyorum sizi..ayrıca ben inşaat işi ile uğrasıyorum inşaat ile alakalı her türlü sorularınızı yanıtlayıp yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..Allah yolunuzu açık etsin.

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye126 yazı
Sayın blackops inşaat işi uğraşıyorum diyorsanız siz bu işte öncü olun kooperatif sistemiyle güzel paralar kazanın.

Sonuçta sanayi tarzı üretmekten daha basit...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye711 yazı
askere gidecek olanda benim ama :)
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cakal_tm
Sayın blackops inşaat işi uğraşıyorum diyorsanız siz bu işte öncü olun kooperatif sistemiyle güzel paralar kazanın.

Sonuçta sanayi tarzı üretmekten daha basit...

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye126 yazı
Askerlik 6 ay iş hayatı 600 ay :)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye146 yazı
Arkadaşlar ortada buluşalım :)))

Üye229 yazı
güncel
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

Üye146 yazı
Mustafa bey size katılmakla beraber, eger bir ortaklık olacaksa, ortaklar arasında hali hazırda yürüyen bir işletmeye sermaye artırımı yapılabilir. İlla sıfırdan şirket kur, fabrika kur maliyetleriyle uğraşılmayabilinir. Çok büyük firmalara bakın yeni girdikleri sektörlerde bazen sıfırdan üretim kurmamışlardır, satınalmalarla bünyesine kattıkları firmayla başlamışlardır.
Büyüyerek ayakta kalmak budur.

Ben bir de olan arkadaşlarla toplanma konusunu tekrar hatırlatayım
Rüstem 0545 440 14 83

Üye229 yazı
halihazırda olan şirkete sermaye aktarımı olabilir ,hazırda olupta sermaye eksikliğinden dolayı yapılamamış proje olabilir , inşaat işi yap satçılık olabilir

Üye146 yazı
Arkadaşlar,

Birliğin içinde olmak isteyen, arkadaşlara özelden mail attım. Buraya yada özele iletişim adreslerini bırakırlarsa kendilerine ulaşırız. Bir toplantı ayarlayabilelim

Üye146 yazı
Güncel...

Ciddi olan arkadaşları bekliyorum

Yeni Üye96 yazı
seöam arkadaslar
Benim esas fikir olarak bahsettigim olay tamamen kendi basina
bir ortaklik yaratmak..yani toplu bir yatirim fonu olusturmak.Burda bahsettiginiz hazir bir firmaya ortak olup sermaya artirimina gitmek bence pek düsünülmemeli zaten onlar kendi catisi altinda sistemi olusturmus durumdalar sermaye artirimini istedikleri zaman cesitli bankalar araciligi ile yapiyorlar bize gerek olmaz kurulu düzende yer almak yönetim konusunda zor olacaktir.Bizim amacimiz avrupadan ülkemize yeni tekneloji ve yatirim cekmek olmali yeni yatirimlara suanda taninan avantajlar %100 durumdadir.Sadece öz ortaklik sermayesi yeterli degil bu imkanlari iyi degerlendirmek ilk hedeflerimiz olmalidir.biz bir yatirim vakif fonuda olusturabiliriz bu konulari iyi arastirmamiz lazim önce hangi tür bir yapilanma bize daha kolaylik saglar.daha sonra yatirim alani tesbiti cok daha kolay olacaktir

Yeni Üye96 yazı
sunu da belirtmek isterim ki bu vakif altinda birkactane firma kurma imkanimizda var,gecmiste vakiflarin faaliyetlerini inclerseniz daha iyi anlasilacaktir.Amerikada yapilan bir arastirmada TV de seyretmistim.. osmanli tarihinde baslayan bu vakif sistemi suanda ekonomik kirizden cikis yolu olarak örnek gösteriliyordu
saygilarimla

Yeni Üye35 yazı
Almanya47 abimizin tecrubesini ve düşüncelerini olumlu görmekteyim . ülkemizde yapabileceğimiz iş fikirleri, maliyetler ve desteklemeleri birçoğumuz aşağı yukarı bilmekteyiz. ülke dışından fonlar olsun işfikirleri olsun bilgileri ile güzel şeyler yapılabileceğine inanıyorum. tek sorun bütünlüğü beraberliği oluşturabilmek :)
yvz

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?retmen
Üye146 yazı
İzmir'deki KOBİ'ler ortak sorunlarına ortak çözüm bulmak amacıyla çok ortaklı şirket kuruyor.

13 KOBİ'nin öncülüğünde kurulan ve bugün üye sayısı 200'ü geçen EGEKOBİDER (Ege Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Derneği) rekabet etmekte zorlanan KOBİ'lerin birleşerek güçlenmelerini sağlamak amacıyla KOSGEB'in İşbirliği-Güçbirliği Programı kapsamında
desteklenecek çok ortaklı bir şirket modeline öncülük etmeye hazırlanıyor. Başlangıçta 10 KOBİ ile yola çıkılması, birkaç yıl içerisinde 50 KOBİ'ye ulaşılması hedefleniyor.
EGEKOBİDER Yönetim Kurulu Üyesi Halil Karakaya, rekabet etmekte zorlanan KOBİ'lere güçlerini birleştirmek yoluyla üstün özellikler kazandıracak çok ortaklı bir şirket kuracaklarını söyledi. KOBİ'lerin işbirliği-güçbirliği anlayışında bir araya gelerek ortak sorunlara ortak çözümler üretilmesi amacıyla yola çıktıklarını anlatan Karakaya, 1.5 yıldır şirketin kuruluş hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Karakaya, ana sözleşmesi hazır olan şirketin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesini hedeflediklerini belirtti. Geçmişte bu tür işbirliğigüçbirliği girişimlerinin olduğunu, hatta bunlardan bir çoğunun başarısız olduğunu hatırlatan Karakaya, özellikle başarısız olan modellerin bu yönlerini çok tartıştıklarını, onların yaptıkları hatalara düşmeyerek kalıcı bir birlikteliği uzun süre sağlayabileceklerine inandıklarını ifade etti.
İzmir ve Türkiye için güzel bir örnek çıkacak Birbuçuk yıl boyunca farklı bir takım fikirlerin ortaya çıktığını hatırlatan Karakaya, "Tartışma böyle bir şirketin başarılı olamayacağı, bu yolun yanlış olduğu yönünde değildi. Tam tersine bazı detayları şimdiden planlamak istediğimiz için şirketin kurulması konusunda acele etmedik. Çünkü özellikle İzmir bölgesinde işbirliği-güçbirliği adı altında geçmişte kurulan pek
çok başarısız girişim vardı. Açık söylemek gerekirse böyle başarısız bir girişimle hiçbir şekilde karşılaşmamak için kılı kırk yardık. Ama eminim benzerlerinden çok büyük
farklılıkları olan, İzmir ve Türkiye için çok güzel bir örnek çıkacak. Bu işbirliğini ilk etapta katılımcılar da dahil olmak üzere satın alma şirketi gibi görüyorlar. Ama bu ortak satın almayı da kapsayan çok ötesinde bir şey" dedi.