Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Olaya Bak

BaşlatanmkgbeTarih22/02/2013 16:25:16Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
100 kişinin 50şer bin tl ile kurduğu çok ortaklı bir şirket
5milyon tl gibi bir bütçeyle ne üretmeli
birlik olabilmek çok zor gibi görünsede yasalar çerçevesinde herkesin karar verme hakkının olduğu bir şirkette kimsenin dolandırılacağını düşünmüyorum
enzor ayağı bu gibi görünsede diğeride bu grubun ne üretip satacağı, iyi bir ürün makul reklam bütçesiyle piyasada tutunup büyüyebilir bilinen bir marka olabilir
50bintlnizle bu grubun yasal olarak bir üyesi olduğunuzda fikriniz ne olurdu üretim için

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye197 yazı
ben ce iplik, halı , peçete hammaddesi , bebek bezi hammaddesi, bebek bezi ve bir çok şey üretilebilir
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Yeni Üye9 yazı
Hocam biz toplum olarak işletmecilik ve girisimcilik konularında çok geriyiz. Bu nedenle ortaklı da sorun çıkar. 50 bin tl ile kendiniz de birşeyler yapabilirsiniz
İşletme, Yatırım ve Gayrimenkul danışmanı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye81 yazı

Bebek Bezi, Yetişkin Hasta Bezi Danışmanı olarak fabrika kurulumunda liderlik yapabilirim
YARDIMCI OLABİLECEĞİM KONULAR
Üretim standartlarının oluşturulması
operatör eğitimlerinin verilmesi
ürün reçetelerinin hazırlanması
Makina üzerine AR-GE çalışmalarının yapılması
Makina montajı ve devreye alınması
Proses, Mekanik,Tutkal ayarları
Tekrarlayan sorunların araştırılması ve elimine edilmesi
Üretim degişikliği süresinin kısaltılması (BEBEK BEZi,hasta bezi,hijyenik pet ve ıslak mendil )
Count degişikliklerinin düzenlenmesi standartın saglanılması
İş güvenliği eğitimlerinin verilmesi
Hammadde azaltımı ve kullanım şekli
iletişim:aydin0138@hotmail.com
aydın

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye25 yazı
bu fikriniz birliktir bu fikriniz zaman zaman ben dahil çoğu insanın aklına gelmiştir.uygulansa ne olur.direk kazanç olur.basit örnek 50000 tl 2 3 sene içinde 200 bin tl olmaz.ama 5000000 tl 2 3 senede 20000000 tl olur.ama hiç bir zaman teoriyi geçmemiştir nedeni güvensizlik çünkü ortaklardan bir uyanık çıkar herkes 50000 tl sini 200000 tl yapmak peşindeyken o 2000000 tl peşindedir.ama işte organizasyon iyi yapılsa işi idare edecekler kontrol altında şeffaf bir idare gösterse para trafiği genelin onayına olsa neler yapılmaz.
örnek benim çevremdekiler en az 150000 tl ile kat karşılığı iş yapıyor gerisi hep satınca malı vadeli al çoğuda 2 3 seneden sonra zengin sınıfına giriyor(şimdi bazı mütahit arkadaşlar işte mütahitlik öyle göründüğü gibi değil ile başlayan cümleler kurmasın kusura bakmayın ben hariç ailem köylüm arkadaşlarım içinde 50 tane mütahit var) 5000000 tl ile helede nakit süper bir yer bulursun hatta 2 yada 3 inşaat yap sat ya en kötü 1 2 sene sonra 50000 tl olsun 200 bin tl lik daire o bile yeter.sonra gerekirse diğer işler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye146 yazı
Dönem birlik olma dönemi. Bireysellik küçük sermayesi olanlara, günü kurtarmanın ötesinde bişey kazandırmaz. Günü kurtarmak istemiyoruz, geleceğimizi ellerimizle yakalamak istiyoruz. Türkiyede ekonomik süreç küçük esnafı tasfiye etmekte bitirme noktasına getirmiştir. Bu olumsuz duruma karşı küçük sermayesi olan şirketler ve bireyler büyük bir güç yaratmak için birleşmeli. Dünyanın gelinen bu evresinde çok uluslu şirketler ya sektörel güçbirliklerine yada birleşmelere gitmişlerdir. Artık eskiyle bir yere gitmek mümkün değil arkadaşlar ya birleşip 3 kişi, 7 kişi, 15 kişi, 50 kişi, 100kişi vb. bir araya gelip güçlerimizi birleştireceğiz, yada günü kurtarmaya devam edecez. Böyle bir birliğin içinde ben varım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye433 yazı
bence yalıtım ve izolasyonun bundan sonraki yıllarda önemi gitgide artacak çünki yenilenebilir enerji kaynakları tükenmekte ve enerji maliyetleri rahatsızlık vermekte dolayısı ile dünyada son 10 yıldır çok revaşta olupta ülkemizde maalesef her olayda olduğu gibi önüne geçirilen , farklı ticari politikalar ile yanıcı bir malzeme olan poliüretandan üretilen eps ve xps gibi yanlış ve fiziki yapısı ile yalıtıma uygun olmayan malzemelerin üretiminin pompalanması ile ve dolaylı yoldan vatandaşımızın soyulmasınıda işaret etmektedir.
dünyaya bakarsak thermal kaplamalar ve thermal boyalar konusu bilhassa avrupa fason ürettirmekte ve bu konudada bir hayli ihtiyaç hasıl hatta ekvator kuşağına yakın ülkeler dahada bu durumdan muzdaripler.
ülkemizde de 2-3 firma var ufak çaplı bu üretimi 3-4 yıldır yapan ve ürünlerini pazarlamaya çalışan
biriside bursada var mesela ve hakikaten ürün çok başarılı ve ekonomik ve pratik üstelik depreme karşıda binaya bir fiziki zarar ve ağırlık vermiyor.
rusyada bu ürünler iklimleri bizi 2 veya 3 e katlamalarına rağmen bir hayli kullanımda ruslar akıllı ama maalesef biz türkler incelemiyor araştırmıyoruz bilim ve teknolojiyede uzağız dolayısı ile bu konulara aklımız basmıyor bu aynen mercedes yada bmw almaya giden bir türk ile avrupalı arasındaki farka benziyor türk aracın kaportasına tokat atar , yoklar ama avrupalı teknik özelliklerini inceler durum bu kadar basit.
gelelim konuya böyle bir oluşum ve işletme için güncel ve karlı bir sektördür ve topyekün mantıklı bir üretimdir.

saygılarımla

msbalfa@gmail.com

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Üye433 yazı
birde eklemek istiyorum sürülebilir ısı yalıtım ürünleri sıfır fire ile uygulanır ve hem konuta hem endüstriye hemde çiftliklerin cephelerine yada çatılarına uygulanıp tasarruf etmemize yarar.
yazın % 35-45 sıcaktan , kışın ise %25-35 soğuktan dış cephede tasarruf sağlar.
iç cephede ise oda içerisindeki tavan-taban arasındaki yazın yada kışın 8-11 derecelik ısı farkını 2-3 derecelere çekerek başı terletip ayağı üşütmez bu sayede içeride homojen bir konforlu ortam ısısı sağlar ki buda enerjimizi soğumak yada ısınmak için daha az harcamamızı sağlar.

Üye146 yazı
Bu dünyada değer üretmenin tek yolu üretim yapmaktır. Hiçbir toplum üretim yapmadan ayakta duramaz dolayısıyla böyle bir oluşum üretimde başarı yakalayabilir. İnan, samimi, birliğin gücüne inan, herkesin böyle bir oluşumun içinde olmasını canı gönülden istiyorum. İzmir de kipa 100 ortakla kuruldu ve markalaşıp tüm Türkiye ye yayıldı. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün

Üye485 yazı
Hadi Kurun Bir Ortaklık.
2000 TL Benden Çalışır :)
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye146 yazı
Mehmet bey sizi yazıyorum ortaklığa.

Yeni Üye10 yazı
100.000 tl ile 100 kişi bir araya gelip eşit şartlarda şirket kurup,bir iş yapılabilir.Kipa örneği gibi mesela..Yada,ihraç fazlası ürünler satan magazalar zinciri oluşturulabilir.Her şehrin en populer noktalarından dukkanlar tutulup,1-2-3 tl lik ürünler satan magazalar şu an populer gözküyor.Şayet ben böyle bir oluşum olursa,içinde bulunmayı isterim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye146 yazı
İbrahim bey istenilen sayı yakalanır 100 kişiyiz diyelim ortaya bir kaç tane iş projesi çıkarılır ve katılımcılar oy birliğiyle ortaklar için en az zarasız, karlılık oranı yüksek, rekabeti düşük vb. kriterlerde değerlendirilip karar verilebilir

Üye433 yazı
sayın rakbulut , sayın discovery sayın mehmetgul1806 hadi toplanın çevreni ile de paylaşın 100 kişi olalım tc de yeni teknoloji olan bu yanmaz yalıtım ürününü üretip pazarlıyalım ,apır bürokratik ve zengin abilere pazarlama ve güçbirliği ile karşı duralım.
bizde üretim ve reçeteler mevcut hepimiz kendi bölgelerinde tanıtalım eminim kısa sürede hızlı bir ivme ile inanılmaz yerlere gelebiliriz.

bu oluşumun başında sayın rakbulut olurmusunuz

bizler tv reklamlarına ve bürokratlara bol paralar harcamayacağız fısıltı ile ve kendi bölgelerimizde referanslar oluşturarak birden hızlı büyüyeceğiz,

hadi hayırlısı bakalım atan ve tutanlar ne derece reel ci görelim
saygılar

Üye146 yazı
Bir malı üretmek yada ithal etmek önemli, ama asıl önemli olan o malı pazarlamak. Ürettiğinizi pazarlayabiliyorsanız piyasaya doğru ürün çıkarmış olursunuz. Mustafa bey bu konuyla ilgili özelinize mail attım

Üye137 yazı
eskiden kooperatifler vardı buşekilde 50-100 kişi birleşir daire sahibi olurdu.zamanla kalktı
ama bu şekilde ticari iş kolunda faliyet göstermek çok mantıklı keşke yapılabilse
bence enerji en doğru karar olur sürekli devlet alım garantisinde olan proje yapmak çok mantıklı

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye146 yazı
İbrahim bey Türkiye de bir çok yerde insanlar artık üç kşi, 7 kişi, yirmi kişi vb bir araya gelip en basitenden arsa alıp mütaahitle anlaşıp ev sahibi oluyorlar. Bu demekki uygun koşulların oluşturulmasıyla beraber, bir değer yaratmak, geleceğini kazanmak isteyenlerin insanların bir araya gelmesiyle mümkün. Birlik ve beraberrliğe eskisinden daha çok ihtiyacımız var

Yeni Üye14 yazı
aylar önce açmıştım bu yazıyı ve 4 ay sonra devam etmiş bu bile sevindirici
yıllarca aklımda olmuştur bu birliktelik olayı
herkes yoktan sıfırdan çıkabilecek güce yeteneğe sahip değil
bu durumda da elindeki bir tek kar tanesiyle cam kıramıyor ama kartopu olursa işler değişir
gece hayalleriyle yatıp sabah gerçeklerine uyandığımız dünyanın kısır döngüsünde yoğrulan zihinlerimizin çaresizliğine en ağır darbeyi vuran da kayıp giden günler oluyor
eminim daha önceki oluşumlar da olduğu gibi somut belirgin fikirler çıkmaya devam eder yalıtım gibi
belli başlı isimler etrafında dönüyor bu birliktelik olayı
keşke daha çok kişi olabilse
bu milletin birşeyler başarması bu kadar mı çok zor
borsada kaybettiğim parayı üretim için çabalarken kaybetmeyi tercih ederdim benim gibi birçok kişi borsa yerine birleşse belkide kazanacaktı borsa döviz altın vb.üretimin ve ticaretin kazandıracaklarını sağlayamaz

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ö?retmen
Üye125 yazı
bence bir yönetim kurulu oluşturun ve parayı veren hissedarlar bu kurulda birer temsilci bulundursun. en fazla kurulun yarısı olarak. diğer yarısı dışardan olsun. biraz daha inovatif birşeylere yatırım yapın derim veya bakir sektörlere. biz birşeyleri tersten yapıyoruz, önce parayı buluyoruz sonra işi düşünüyoruz. ama yurtdışında önce fikir bulunuyor sonra para bulunuyor. bunu da dikkate alın.

Yerleşim Türkiye / yalova
Yeni Üye81 yazı
güncel
aydın

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Dany?manlyk
Üye146 yazı
Ortaklıkla ilgili bu sitede çok yazı bulunabilinir, herkes bu yazıları bulup okuyabilir. Bu tip bir organızasyonu çekip çevirecek ekip lazım, lokomotif bir ekip. Biz toplum olarak birlik ve beraberliğe önem veren milletiz. Birkaç kişi çıkar çok ortaklıktan hiç bir şey olmaz der, bu tip konuşmalarda gerçeklikle alakası olmadığını piyasada iş yapan şirketler gösteriyor. Türkiyede ciddi anlamda iş yapan 5 firmadan 2 si çok ortaklı bunu untmayalım

Üye229 yazı
ne oldu arkadaşlar sonuç
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

msn : hasan-im@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Bu yaziyi yeni gördüm çok mantikli bir konu imiş ama bir sonuca ulasmadi sanirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
böyle bir ortaklık bence bu kadar mesleği farklı insan la ancak toprak ve tarım üzerine olur...Bilen bilir ehli olanın elinde tarla fabrika gibidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye146 yazı
Bu yazıyı yazan arkadaşımız geçen sene açmış konuyu. Bu tür konuşmalar pratiğe geçmeyince havada kaybolup gidiyor. Böyle bir oluşuma destek vermek isteyen arkadaşlarla ben varım

Yeni Üye96 yazı
slm arkadaslar

burdaki arkadaslarin birlesip birlikte is yapma düsüncelerini okudum gercekten güzel bir öneri ama bu isi baslatacak kim?nerde ve nasil?ama burda bu site üzerinden birlesme imkani yaratilabilir nedense biz toplum olarak genis düsünemiyoruz yillardir basit islerle ..yok insaat , cocuk bezi yok texstil yada süpermarket bakkal..cakkal isleriyle ugrasiyorsunuz neden imalat ve teknoloji gibi yatirimlara yönelmek istemiyorsunuz,cogunuz güya üniversite mezunusunuz sadece diploma elinizde alt yapi yok sadece aman nasil cabuk zengin oluruz..5 yatirirp 20 alma derdindeler böyle ticeret mi olur dünyanin neresinde öyle kisa zamanda zengin olmak var biraz mantikli olmak lazim
100 kisinin birlesmesiyle olusacak havuzda biriken parayla yüzde20 öz sermaye gösterilip devletden desdek yardimi,kiredisi arsa temini cok rahat yapilabilir,ayrica yurtdisindan da dünya bankasindan yatirirm tesviki bile cikarilabilir..yok mu icinizde bu cesareti olup da ortaya cikacak önderlik yapacak.Kurun firmayi bende size yurtdisindan hertürlü makina teknik alt yapi konusunda yardimci olayim,gerekirse burda kapanan bircok fabrika var hurda fiyatina hemde icindeki makinalar yeni komple anahtar teslim alalim getirelim ülkemize
hodri meydan birlesin el ele bir örnek olsun ben elimden ne gerekiyorsa yapacagim bu konuda..gerekirse ayni zamanda burda da bir firma kuralim bu konuda da bende hertürlü teknik alt yapiyi avrupada olusturmaya hazirim.
saygilarimla

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Üye120 yazı
Rüzgar enerjisinden elektrik üretmek için uygun noktalara rüzgar türbinleri kurulsa, bunun altyapısını oluşturup şirketleşilse ve bizler de ortak olsak nasıl olur?
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli
Üye146 yazı
Arkadaşlar bu site üzerinden böyle bir çalışmaya gidilmişti benimde içinde bulunduğum bir yapıydı ve olumsuz sonuçlandı. Olumsuz sonuçlanmasını bir çok nedenini saymak mümkün. Şunu söyleyebilirim, herkesin birilerinden bişey beklediği bir ortamda sıkıntılar çıkıyor. insana diyosun şu görevi alırmısın abi bana dokunmayın, ben sadece para verip ortak olurum vb. olumsuz tablolar çıkıyor. Maalesef ipi göğüsleyecek, işin lokomotifi olacak insanlar sorumuluk üstlenmedi.

Böyle olunca dışarıdan abi kurun ortaklığı biz para verir ortak oluruz mantığı birliği olumsuz etkiledi. Ben kendi açımdam kendi paramla hazır bir kaç yere girip hisse alıp ortak olabilirim bu kolay, ama el birliğiyle emek harcanarak başarıya ulaştırlmış bir işletme aynı tadı vermez......

Yeni Üye13 yazı
yaz benide 1 ortakda ben

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Gyda
Yeni Üye96 yazı
selam Rakbulut arkadas

sizin yazilarinizi okudum.siz bu cok ortaklik konusunda bayagi bir tercüme sahibisiniz,neden bu konuda siz öncü olmuyorsunuz bende size Almanyadan herkonuda yardim yapmaya hazirim gerek makina,teknoloji arac ve gereclerin temininde ve gerekli yazismalarin yapilmasinda,burda da ayni zamanda orasiyla baglantili firmada kurabiliriz ve böylece burdan gelecek hertürlü makina ve ekipmanlar gümrüksüz olarakda getirilebilir orda kurulacak firma Ar-Ge cercevesi icinde cok ortakli resmi bir firmada olabilir.yazinizda belirttiginiz gibi sorumluluktan malesef herkes kaciyor,ama bu yinede sorun teskil etmez suanda ülkemizde bircok ünüversite bitirmis kabiliyetli genclerimiz
var onlarada bir yol acmis olacagiz gencligin potansiyeli bence yeterli olacaktir.birakin sermaye koyanlar sorumluluk almasin sadece maddi gücleriyle destek versinler
Biri yerinden kalkip öncü olsun..buyrun ben yurtdisindan hazirim sizi tanimiyorum ama ben bu ülkeyi ve insanlarimi seviyorum gencleri de..
saygilarimla

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Üye146 yazı
Arkadaşlar size sormak ve görüşlerinizi almak isterim

Böyle bir çok ortaklı yapıda ortaklık temelini oluşturan sermaye yapısı ortaklar açısından nasıl olmalı. Herkes eşit hisselimi ortak olmalı Örnek 100 kişi , herkes 5 bin tl gibi ortaklıkmı yoksa, değişken paylarmı olmalı yanı 1 kişi 5 bin tl ile ortak olabileceği gibi başka bir ortak 100 bin tl ile ortak olabilir.

Bence ortaklığın temelini bu sorulara verilecek cevaplarla yol alınabilir.
Benim açımdan sabit sermaye, böyle bir ortaklığı daraltır ve yol almasını zorlaştırır kanısındayım
Sayın Almanya 47 teşekkür ederim görüşleriz için. Ben çok ortaklı bir yapı kuramadım bu güne kadar ve böyle bir yapının içindede olmadım, ama kendim yaşadığım olumlu olumsuz koşulları yukarda belerttim. Böylesi çok ortaklı bir yapı için heycanlı ve girişken olabilirim kaldıki benimde eksik yanlarım olabileceği düşünürsünüz. Teknik anlamda evet bu işi yürütebilirim, ( koşturma, ortakları kordine etme, haberleşme trafiği vb...) ama şirketleşme ve yasal mevzutlar, gibi idarecilik gerektiren konularda destek şart kanısındayım