Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ülke Genelinde Bin Kişi

BaşlatankitapciklarTarih30/01/2013 16:50:04Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
merhaba.ülke genelinde 18 yaşını doldurmuş,bay-bayan ortak bir zemin üzerinde bir ''ekonomi grubu'' oluşturulabilir.Bu grup bin kişiden oluşacak.Ve herkes bulunduğu bölgeden sorumlu olacak.Parlak bir fikir.Kendine güvenen,macerayı seven,birlik-beraberliğe inanan herkes katılabilir.
skrky

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye23 yazı
bende varım

Yerleşim Türkiye / KarsMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye68 yazı
arkadaslar proje birlik olmaz önce bi proje olur onsan sonra birlik toplu halde girilecek projeler ilk basta ticaret olmamalıdır cünkü herkes yasantısında en azından bi ev sahibi olmak için ugrasır onun için insaaat sektörüne girilmeli kooperatif tipi bi yapı olusturulup herkesin ev sahibi olması saglanmalıdır örnek : 22 dairelik bi insaatın maliyeti pesin700 bin tl dir 7 daire arsa sahibine 15 daireproje ortaklarına 46 bin tl ye bi daire sahibisiniz daire almaya kalksanız aynı daireyi 80 bine alır en az 40 bibini:)kredi ceker 105 bin tl ye daire sahibi olup 10 senenizi heba ederdiniz uzun hikaye arkadaslar grub olusturup mütehaitlik yapıp ev sahibi olabiliyosanız olur gerisi bana hikaye geliyo
cihan gürbüz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye488 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - chatic
Proje birlik şuan ne aşamada. Üye sayısı kaç oldu? Siteden üye oldum ama kullanıcı şifresi verilmedi henüz.

Şifreniz gönderildi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye9 yazı
slm uzun süredir nete takılamıyorum aklıma geldi ve merak ettim bu ülke genelinde 1000 kişi projesi ne oldu ne aşamada acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye410 yazı
ilk yazı 31.01.2013 yaklaşık 2.5 yıl geçmiş ,ben ne yazmışım nasıl tepki almışım ,sonuç bilmiyorum ama aynı cümlemi tekrarlayacagım
ANDERSENDEN MASALLAR
bu işler ,,ecek,,acak lar ile olmaz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye72 yazı
hocam insan toplanmasına toplanır. mahallede bile insan toplanır. bekir gel mahmut gel dersin gelirler. burada da okuduğum kadarıyla 30 kişi falan toplanmış. yani dediğim gibi insan toplamak kolay ama bu grubun bir amacı yok.

bir amaç için toplanalım dese bende varım derim. yani bekir gel mahmut gel. geldiler eeeee şimdi napıyoruz deyince birşeyler yapalım diye toplandık ama ne yapacağımızı bilmiyoruz. böyle olmaz. bekiri mahmutu niye çağırırsın. ağaç devrilmiştir kaldırmak için çağırırsın. şunu kaldıralımda mahalleye hayrımız olsun diye çağırdık dersin. burada da bir amaç belirlenir. mesela toplanacağız Türkiye'de bilinmeyen bir ürün belirleyeceğiz. herkes onu kendi bölgesinde pazarlayacak dersin kabul eden gelir. veya buradan topladığımız grupla bir anonim şirket kuracağız topladığımız paraya göre bir iş yapacağız herkes koyduğu paraya göre kar alacak deriz o zaman kabul eden girer. ama burada bir amaç yok. 1000 kişi toplanalım eeee sonra ? sonrası birşeyler yaparız işte. bir toplanalım da. böyle olmaz hocam. ama mantıklı biri mantıklı bir şey için toplanalım derse toplanılıp güzel birşeyler yapılabilir.

Mesela şunun için toplanılabilir. adamın mükemmel bir projesi vardır. ama inanılmaz bir para gerekiyordur. arkadaşlar toplanıp şu işi yapalım. iş sonunda herkes koyduğu kadar para alacak derse olabilir. ama bu şekilde olmaz. dediğim şu, toplanılacaksa bir amaç için toplanılır. toplanalım da ne yaparsak yapalım diye toplanılmaz. bu çok saçmadır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye100 yazı
Aslında bu konuyu yeni bir başlık olarak açmıştım ama sağolsun site yöneticileri her zamanki gibi konumu uygun görmediler.
Benim de açtığım konu buna benzer di tekrar özetleyecek olursam.

Burada bir sürü yatırım yapmak isteyen , ürünlerini satmak isteyen üretici toptancılar var.Bunların ortak bir amac için birliktelik oluşturacağı bir iş fikri için beyin fırtınası yapılmasını amaçlamıştım.Çünkü bu devirde küçük yatırımcının tek başına başarılı olması çok zor büyük sermaye sahipleri küçük balıkları hemen yutuyorlar.Bu sebeplerle ortak hareket edilmeli.Ben örnek olarak bununla ilgili iki fikir bildirdim aşağıda onu anlatacağım aklıma başka fikir gelirse onları da paylaşacağım.Bunun yanında sizlerde fikirleri paylaşın bu fikirlerden en uygununu tartışarak seçelim.

Ben geleceğin eticarette olduğunu hatta sadece eticaret değil bilişim sektöründe olduğunu dşünüyorum fakat günümüzde küçük yatırımcıların tek başına eticarette başarılı olması mümkün değil o nedenle buradaki üretici , toptancı , ithalatçıların ürün ve hizmetlerini satabileceğimiz bir eticaret sitesi oluşturma ( her türlü ürün olabilir) fikri olabilir.Ortak amacımızın başarılı olması için bu ürün sahipleri ( site ortağı da olabilirler) ürünler satıldıkça paralarını alacaklar ayrıca site tanınana kadar kar marjlarını mümkün olan en alt seviyede tutacaklar.Bu şekilde ürünleri peşin almayacağımız için reklama iyi bir bütçe hazırlayabileceğiz.Site yapımı seo gibi hizmetleri site üzerinde ortaklarımızın yapabileceğini düşünüyorum.Amacımız ilk aşamada siteyi marka haline getirebilmek.Ayrıca üyelerimiz farklı şehirlerde olduğundan yerel olarak da daha uygun fiyatlı tanıtım çaşılmaları yapabiliriz.
İkinci fikrimde aslında çok benzer.Sadece pazarlama kanalı farklı bir nevi network marketing. Yine yukarıdaki gibi ortakların ve sitedekilerin ürünlerini satacağız ama bu sefer ürünleri siteden satmayacağız.Bu ürünlerle ilgili bir katalog bastırarak ev kadınları , öğrenciler , iş arayanların bu kataloğa göre çevrelerinde kar payı ile satmalarını sağlayacağız.
Yukarıda söylediğim gibi bunlar sadece benim örnek fikirlerim illaki bunlar olacak demiyorum.Site yönetimi mesajımı silmezse ayrı bir başlık olarak açacağım ama yinede fikri olanlar buradan da fikirlerini yazsınlar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
buna benzer bir fikir de benim de bir süredir aklımda, ancak bunun için birkaç koşulun gerçeklemesi lazım.
öncelikle 1000 kişi çok fazla.
kişi sayısının fazla olması hem homojen yapıyı bozar hem de, operasyonu ağır olur.
böyle bir oluşumun mutlaka birkaç tane moderatorü olması şart. gruba kişi seçiminde moderatörler aktif görev alması lazım. ve net kriterleri olsun.
bence kriterler olarak şunları sıralabiliriz;

sorumluluk alan ve işe sahip çıkabilen,
ekip olarak çalışmayı becerebilen,
belli bir ve7veya birkaç konuda uzmanlığı olan,
kendine ait de bir iş çevresi olması,
sözünü güvenilir ve sözünün arkasında durabilmesi,

evet farkındayım bu kriterler ölçülmesi çok zor kriterler. özellikle sözüne güvenilmesi (yani dürüstlük) anlaşılması zor ve zaman alan kişilik özellikleridir. sonuçta kime sorsanız, herkes dürüstüm diyecektir.
bu tarz kilit noktalarında moderatörle ağır görevlere düşecektir.

Gerçekten bu özelliklere sahip, kendi işi konusunda deneyimi, uzmanlığı ve çevresi olan 40-50 kişilik bir
grup çok iyi işler çıkarabilir.

konu hakkında fikrini yazmak isteyenler buraya yazmanın dışında bana mail de gönderebilir.
gokozkan@yandex.com

syg./guru

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye30 yazı
EV TEKSTİLİ İMALATI VE TOPTANCILIĞINI YAPIYORUZ .
YORGAN -
YASTIK -
UYKU SETİ -
NEVRESİM TAKIMLARI -
BEBE BEŞİK SETLERİ
ALEZ
YATAK ÖRTÜSÜ
PİKE TAKIMI
BATTANİYE GRUBU
BORNOZ TAKIMLARI
HAVLULAR
MUTFAK HAVLULARI
PİKE
LASTİKLİ ÇARŞAF

YERİMİZ İSTANBUL-MAHMUTBEY CADDESİNDEDİR .
İRTİBAT TEL : 0212 632 77 93
helinteksbaran

Yerleşim Türkiye / Ystanbul