Öncelikle geçmişte bu işi yapmış olanları iyi analiz etmen lazım çünkü zor bir alana giriyorsun herkese hitap etmiyor.Ufen76 bu konuda bir fırsat ek olarak arkadaşların bahsettiği yer Midyesel'di (Bu tarz çok emek harcanmış zevkli işlerin ufak hatalardan gitmesi beni üzüyor , mecidiyeköy şubelerinden 2-3 kere yemişliğim vardı)
Eksilerin :
Midye herkesin tercih ettiği bir ürün değil , ağzına koymayacaklar var
Eleman ve eğitimi çok önemli , mesela midyesel çok concon'du , çok iyilerdi ama sonuçta biz midyeyi sokakta midyeciden yemeye alışmış bir kültürden geliyoruz.
Paket sistemleri kötüydü çünkü hazır paket yoktu , orada tezgahtarlık çok önemli.
30'luk paket 20 tl pahalı , 15 tl olabilir
Artıların:
Özel bir alan , tanıtımın olunca talep artar
Çiğköfte gibi karlı bir ürünün daha olması
Benim yapsam
- Paket satışa önem veririm (öncelikle dükkandan) adam aldı evinde birası ile yiyecek , keyif alacak , limon yanında olmalı ve net olmalı.
- Çok işlek yer masraflı olur ,dayanma gücü ister bu işte ise hacim hemen başlamaz , belki daha zor ama küçük , ulaşımı kolay bir yer ama deli gibi tanıtım(ikramlı ziyaret olabilir iş yerlerine (ısrarcı olunmamalı yemeyen görmek istemeyen vardır) , broşür elden ulaştırılmalı kapıya serpip gitmek değil belki ufak bir diyalogla beslenmeli.
(Bu önemli çünkü uluslararası zincirleri inceleyin iş azaldımı elemanları sokağa reklam giydirip salıyor , broşürleri elden dağıtıyor , bunun iki faydası var eleman diyor ki işler kötü olursa reklam işine salacaklar , işi daha çok sahipleniyor).
- Yemek sepeti kadar kendi sitemdende tanıtım ve satış yaparım , istanbul içi dağıtım vb , güven olsa ben alırım mesela.
- Aslında altyapı olsa bira , midye dolma ağırlıklı ufak bir keyif mekanı açmak isterdim kendi adıma.