Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

''bir Akıl Bir Fikir Belkide Beraber İş(bursa)''

BaşlatanEGEMEN16Tarih24/12/2012 21:12:11Yorum48

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Mehaba;

Bursa da yaşıyorum,50 BİN TL nakit param var bir firmada yönetici olarak çalışıyordum ayrıldım,ticaret yapmak gibi bir niyetim var,çok istekliyim nasip olursa,kendimi geliştirebileceğim ve uzun vade de olsa gelir getirecek bir fikir arayışı içerisindeyim,mantıklı olan HERŞEY olabilir,nakiti olan kişi ve kişilerle ortak yatırıma girmeyede hazırım hatta çok daha iyi olur ortak girişimcilik yeter ki ''GÜVENİLİR'' olsun,inşallah ALLAH'ın izniyle çok başarılı olabileceğimi düşünmekteyim.

Saygılarımla.........

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
48 yorum
Yeni Üye31 yazı
nasıl bir iş düşünüyorsunuz ? belli başlı sektör var mı aklınızda ? (hizmet sektörü mü, gıda mı, pazarlama mı )
portföyünüz var mı

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye7 yazı
Herhangi bir sektor yok aklımda mantıklı olan,iş yapılabilinecek bana ve işi yapacağım kişi yada kişilere katma değerde bulunacak bir sektor,iş kolu,ticaret herhangi bir şey olabilir.Yani biri gel burdan hazı giyim alalım iran da pazarım var der ise mantıklı gelir ise o bile yapılabilinir.Portfoy ise işin ne olacagına bağlı olarak değişebilir......

Yeni Üye31 yazı

daha önce çalıştığınız sektör ne üzerineydi?bunun üzerinden giderseniz sizin için daha kolay olur. en azından uzak olmadığınız bir sektörde, sizin de katkınız olur . sadece ortağınız işi bilirse bu sizin için ileride sorun teşkil edebilir.
pazarlama yönünüz kuvvetliyse gıda konusunda sıcak satış önerebilirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye30 yazı
seninle aynı durumdayız bende kurumsal bi firmada uzun süre satış satınalma müdürlüğü yaptım. benim bi kardeşin olarak sana tavsiyem elinde olan para kadar iş yap ortaklığa bulaşman o parayı nerdeyse kaybetmenle eşdeger. düşünsene insanlar öz kardeşleriyle bile iş yapamazken sen tanımadığın birine güveneceksin. bence sen yeteri kadarıyla bi iş yap ve işin al sat olmasın ki sende bilirsin ki al-sat da o dediğin paranın kat kat fazlası olmazsa işi ceviremez ortada kalırsın benim tercihim hizmet sektörü. yinede ortaklık düşünüyor ve karamsarlığın varsa konu başlığının üstünde bulunan ''kanepenin kıymetini bil'' adlı yazıyı bi oku. orda yazanı icra edip makul maaşlı bi işe girip kafan rahat yoluna devam edebilirsin. piyasa çok fena Allah yardımcımız olsun umarım kendin için en hayırlı kararı verirsin.
akıl dedğin bir gemi, fikir onun yelkeni, kullanırsan sen seni, kullanmazsan el seni !!!

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye7 yazı
Merhaba;

Potas;Çok da haksız sayılmazsın fakat kısa sürede öğrenip adepte olacağım mantıklı bir iş olursa da hiç düşünmeden girilebilir kar etme oranı da yüksekse tabi,gıda konusu derken tam olarak kasteddiğin nedir acaba?

kaankull38; Siz de çok haklısınız ama maalesef o miktardaki parayala piyasaya girmek ve sürekli bir iş yapmak biraz zor.İnşallah karşımıza iyi insanlar çıkarda birlikten kuvvet doğar mantığıyla güzel işler yapar helal iyi paralar kazanırız,her zaman bir duamız var ''ALLAH ım iyi insanlarla karşılaştır diye'', umarım aksi olmaz hiç bir zaman inşallah......Tavsiye ettiğiniz yazıyıda okudum güzel ama o mantıkla ilerlenirse de o zaman herkes kanepesine otursun elin yahudisi almanı gelsin yatırım yapsın.....Çok tesekkürler tavsiye ve yorumların için inşallah sizinde benimde gönlümüze göre birşeyler olur.........

Üye488 yazı
Bu tarz bi kazanç isteyen çıkmaz sanırım.
Arkadaşlarımız genelde kazanılan paranın haram-helal kısmına bakıyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye468 yazı
Bu tarz bi kazanç isteyen çıkmaz sanırım.
Arkadaşlarımız genelde kazanılan paranın haram-helal kısmına bakıyor.
..kesin ve net...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye488 yazı
Şahsen ben haram kazanç istemem.

Yeni Üye9 yazı
fikri bey ortaklık paraları ne zaman toplanacak?sizin projenize katılmak için hazırlanayım diyorum
Bu dağları ben yaratmadım.Sahibine sorun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye326 yazı
Bursada ürün toptancılığı vs. yapabilirsiniz
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Üye488 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mybey
fikri bey ortaklık paraları ne zaman toplanacak?sizin projenize katılmak için hazırlanayım diyorum

Üye sayısı 100 kişi olunca.

Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fikri
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mybey

Üye sayısı 100 kişi olunca.

bu akşam dönerim size
Bu dağları ben yaratmadım.Sahibine sorun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye273 yazı
Merhabalar kazakistanda toptanciyim çok genis müsteri portfoyumuz, toptan ve parakende magazarimiz var bursadayim dediniz sizi yonlendireceimiz sekilde mala yatirabilirsiniz paranizi .satista hic bi sorunumuz yok istediimiz mallar gelirse güvene gelince ciddi is yapmayi dusunuyorsaniz buyrun sizi misafir edelim hem bizi hem yerlerimizi hemde musteri potansiyelimizi gorun ole karar verin aklinizda soru isareti kalmasin mail ozhan.kaan@hotmail.com skype bigsamalmaata gorusmek dilegiyle mutlu yillar
merhaba arkadaşlar

Yerleşim Kazakistan / AlmaataMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
egemen sen bu kazakistan teklifine yoğunlaş. bursada tekstil için iyi bi konum. işini sağlama alarak küçük bi ofisde telefonla al sat yapabilirsin.
akıl dedğin bir gemi, fikir onun yelkeni, kullanırsan sen seni, kullanmazsan el seni !!!

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye7 yazı
Merhaba Arkadşalar;

Öncelikle Cumanız mubarek olsun,fikri sizin site ve projenizi inceledim ama pek aydınlanamadım konu hakkında ne zaman başlayıp nasıl oalcağı bellir bir tarih var mı yada yukarıdaki gibi 100 üye oluncamı başlayacak herşey....?

06albatros gazino teklifi için o kadar yanlış sayfadasınki inan anlatamam:),gerçi sende farkına varmışssındır sonradan,inşallah ALLAH gonlumuze göre HELAL lokma nasip eder bize.

Erdi ürün toptancılığı hakkında çok bilgi sahibi değilim,sen sahip isen zahmet olmaz ise benimle paylasırsan sevinirim....
Kaanozhan size mail atacağım detaylı bilgi almak için....

Servilla sitenizi kontrol ettim zaten gunumuzun en gözde sektoru inşaat sektoru ama bu konu hakkında hiç teknik bilgi becerim yok 3-5 gün eğitim filan yazmıssın ama kafi gelmez keşke gelse,ama yinede ben olmasam dacevremde cok kişi var ilgilenen onlara tavsiye edebilirim....

Üye488 yazı
100 kişiye ulaştığımızda başlayacak projemiz.
Siteyi güncelleyeceğiz. Daha detaylı açıklamalı bir sayfamız olacak.
Kısaca şu 100 kişi toplanıp toplamda 2000 tl girişte 1000TL toplanacak.
Ortakların belirlediği sektöre yatırım yapılacak.
Yönetim kurulu olacak denetleme kurulu olacak.
Sonra işin durumuna öre ya şubeler açılacak yada farklı sektörlere yatırım yapılmaya devam edecek.
proje tamamlandığında herkez bir şirkette kendi işinin başında olacak. Yönetim tek noktadan sağlanacak.

Üye433 yazı
selam egemen bey
bursada çok yeni bir iş ve tutmuş ,çünki pazar boş
sıfır maliyet sadece tanıtım ve pazarlama
ürün dekoratif ısı ve ses yalıtımlı iç duvar kaplaması
müşteri portföyü çok geniş
uluyolda garaj girişinde tanıtımına başladık isterseniz görün bir ve üzerine yorum yapalım ararsanız
0 541 7458597
mustafa

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Yeni Üye48 yazı
50.000 uzatmaya gerek yok neredeyse 50.000 ile türkiye yi satın alacak bazı arkadaşlarımız...50 bin ile ancak çalışan bir şirkette ortak olmanız en mantıklısı...
0537 792 34 90

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
eeee bir selamda ben çakim de belki sözümüz dinlenir.bu sözüm iş kurmak isteyen daha doğrusu elinde ki üç beş kuruşla birşeyler yapma heyecanıyla kıvranan
arkadaşlara yol haritası olur.
örnek: 12 ayda şahit olduğum yakın çevrem.
-k.y şahıs yaptığı iş gıda top.parek.satış.süre 25 yıl. sermaye 30,000 tl.batış bir tirilyon 2012
-ü.v şahıs. yaptığı iş pvc pencere kapı.sist. üretim ve toptan. sermaye 20.000 tl. süre 5 yıl.batış bir tirilyon 2012
-m.t.şahıs mühendis. yaptığı iş önce kömür.odun.doğal gaz tes.son zamanlarda komple inş.tadilat. (son olarak pörtföyüne bina mantolomayıda katmıştı. arkadaşım cengiz beyin bir sözünü unutmam karınca ölmeye yakın kanatlanırmış.) batışı 2,5 tirilyon.son uzatmaları oynuyor.
şahıs i.s. iş alanı. inşaat tadilat.batışa sıgorta işleri,son zamanlarda her işi yaparım abi iflas 1 tirilyon 2012
şahıs. mt.kuyumcu 35 yıllık batış 1.5 tirilyon 2012
şahıh.z.y pirinç üretim,işleme toptan.65 yıllık firma .batış 3 tirilyon 2012
vedeeeeeeeeee kendimi yazssam roman olurum. örnek 15 yıl önce başlangıçtaki 20 milyar sermayeli işimin sadece vergi cezası 20 milyar.

şimdi sizlere gelince özellikle gençlere.sahip olduğunuz veya olmaya çalıştığınız becerilerinizi adam gibi geliştirmeye çalışın ve adam gibi bir işe girip sebat edin. ELİNİZDEKİ 50-100 MİLYAR GİBİ RAKAMLARLA ŞU ANDAKİ PİYASA ÇELİK ÇOMAK OYNUYOR.ÇEREZ PARASI BİLE DEĞİL ANLICANIZ.Neyapalım derseniz gidin ücrada kalmış yerlerden arsa alın en azından dan yıllık %20 üzerine koyar.saygılarımla abiniz.

purofesyonel bir çalışma için birlikteyiz

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Gyda
Yeni Üye53 yazı
Bursada fabrika çok var aslında neden fabrikların depo - stok işlerini araştırıp yapmıyorsunuz?
Her seyin hayirlisi...

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye41 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - samsun555
eeee bir selamda ben çakim de belki sözümüz dinlenir.bu sözüm iş kurmak isteyen daha doğrusu elinde ki üç beş kuruşla birşeyler yapma heyecanıyla kıvranan
arkadaşlara yol haritası olur.
örnek: 12 ayda şahit olduğum yakın çevrem.
-k.y şahıs yaptığı iş gıda top.parek.satış.süre 25 yıl. sermaye 30,000 tl.batış bir tirilyon 2012
-ü.v şahıs. yaptığı iş pvc pencere kapı.sist. üretim ve toptan. sermaye 20.000 tl. süre 5 yıl.batış bir tirilyon 2012
-m.t.şahıs mühendis. yaptığı iş önce kömür.odun.doğal gaz tes.son zamanlarda komple inş.tadilat. (son olarak pörtföyüne bina mantolomayıda katmıştı. arkadaşım cengiz beyin bir sözünü unutmam karınca ölmeye yakın kanatlanırmış.) batışı 2,5 tirilyon.son uzatmaları oynuyor.
şahıs i.s. iş alanı. inşaat tadilat.batışa sıgorta işleri,son zamanlarda her işi yaparım abi iflas 1 tirilyon 2012
şahıs. mt.kuyumcu 35 yıllık batış 1.5 tirilyon 2012
şahıh.z.y pirinç üretim,işleme toptan.65 yıllık firma .batış 3 tirilyon 2012
vedeeeeeeeeee kendimi yazssam roman olurum. örnek 15 yıl önce başlangıçtaki 20 milyar sermayeli işimin sadece vergi cezası 20 milyar.

şimdi sizlere gelince özellikle gençlere.sahip olduğunuz veya olmaya çalıştığınız becerilerinizi adam gibi geliştirmeye çalışın ve adam gibi bir işe girip sebat edin. ELİNİZDEKİ 50-100 MİLYAR GİBİ RAKAMLARLA ŞU ANDAKİ PİYASA ÇELİK ÇOMAK OYNUYOR.ÇEREZ PARASI BİLE DEĞİL ANLICANIZ.Neyapalım derseniz gidin ücrada kalmış yerlerden arsa alın en azından dan yıllık %20 üzerine koyar.saygılarımla abiniz.

Daha da üstüne söz söylenmez
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Üye345 yazı
sayın samsun555 güzel örnekker vermişsin neden battı bu kadar insan bunu araştırdınmı

50000 tl ile fabrika kuramazsın illaki yada bir akaryakıt istasyonu alamazsın belki ama küçük bir köfteci dükkanı açar işleri tutturabilirsin yada iyi bir noktada tantunici açarsın iyi paralar kazanabilirsin yada üniversiteye yakın bir yerde bina kiralayıp öğrenci yurdu yapabilirsin.......

eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye1 yazı
otur oturdugun yerde, akli parasi olan zaten isi kendi yapar, niye senle yapsin? bu gune kadar ticaret yapmamissin niye simdi yapiyorsun? biraz daha para bul ufak daire al icinde biraz yenilik yap sat. ayda 5000 kazan. 50000 tl is yapmak icin kucuk para hemen biter.
eli63

Yerleşim Hon Kong / Hong KongMeslek Emekli
Yeni Üye56 yazı
ben size fıkrım bursada inşaat sektoru i,yise dış cehpe kaplama imalatı aç derim iyi para kazanmak zamanı
ersindoğan

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Burda ki girişimci ve cesur bazı arkadaşlarımızın fikir,yol gösterme ve cesaretlendirmeleriyle harekete geçtim cok güzel ve cok da iyi iş yapan bir fastfood işi buldum ve devralıyordum(devreden kişi acil devrediyordu ve fiyat cok makuldu......),ancak sadece 1 gün gec kaldım yada bir gun benden once davrananlar oldu MUTHİŞ 1 FIRSATTI,AMA KISMET DEĞİLMİŞ..........

'OTUR OTURDUĞUN ' yerde mantığıyla hiç bir seye varamaz hiç bir sey sahibi olunamaz,kovalarsın ,koşturursun kısmetse olur,olmaz isede hep beraber OTURURUZ ama hiç olmazsa benim oturuşum farklı olur,denedim,koşturdum fakat olmadı diyerek......

Üye291 yazı
4000 tl daha buldun diyelim 30bin dolar eder bu para. Yasadigim ulke moldova.6 senedir burdayim.avrupanin en fakir ulkesi olarak gecer.
Burasi firsat ulkesi , ozellikle tarim icin yatirim acisindan.

1300m2 lik bir parca 3000 euro.Yarim hektar toprak alip uzerinde sana sezonluk yetecek kadar fasulye eksen ilk sezonde harcadigin parayi cikarirsin.

Tabii bu sadece bir cesit urun.Bunun meyvesi, sebzesi var.Her sey Turkiyede bulunacak pazara ve ucuzdan alip pahaliya goturmekle alakali.

Genel olarak ceviz . bal , kuru meyve (erik ve elma) , fasulye , mercimek , uzum , hayvan derisi bilgi sahibi oldugum sektorler.(unutmadan son olarak

saman ihracatida bilgi dagarcigima girdi)

Boyle bir ise konikste okudugun bir mesajl girmez elbetteki mantiksiz ve guvenilir degildir.Ancak fakir ulkelerde firsat bollugu cok bunu hatirlatirim.

Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye488 yazı
1300 Metrekare yer 6000 TL Çok pahalı.
Ülkemizde İçinde suyu elektriği olan tarlalar daha uygun fiyata bulunabiliyor.