Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Atölye

Başlatanenes_468Tarih11/12/2012 23:20:41Yorum72

İlk mesaj
Üye193 yazı
konu kapandı tşk
Eğrinin gögeside eğridir

Yerleşim Türkiye / K. MaraşMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
72 yorum
Yeni Üye9 yazı
mutfak dolabı,vestiyer vs.lam malzeme ağırlıklı çalışmalar,artık kesimhanelerinde varlığıyla,az biraz hesap bilen herkesin,imalatçıya gitmeden mobilyasını kendisinin yapabildiği ve doğal sonuç olarak kazanmanın daha da zor olduğu bir hale girdi.
Ahşap atölyesi kurmuş bir adama ne denir? ben tek ürün yap derim. mesela kürdan:)) tasarladığın ürünün tasarım tescilini al,o ürüne koyduğun ismi tescille.sonra toptan üret toptan sat. mesela şöyle dekoratif bir kesme tahtası yapabilirsin:))bu da bir fikir
Bu dağları ben yaratmadım.Sahibine sorun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye15 yazı
hayırlı olsun, bende Kahramanmaraşlıyım yakınlık hissedip yazmak istedim :) aslına bakarsan bu soruya en iyi cevabı kendin verirsin, daha doğrusu öyle olması gerekir. piyasanın şartlarına ve kendi imkanlarınıza, avantajlarınıza uygun bir üretim ve pazarlama planı yapmanız lazım. nekadar çok tecrübeniz varsa bunu o kadar kolay yapabilirsiniz, yoksa sektörü araştırıp gözlemleyerek, son çare de deneyip yanılarak öğrenirsiniz. 3soru var;
1.ne üreteceğim?
2.kime satacağım?
3.kime satacağım?
bunun için şu sorulara cevap vererek bi plan yapabilirsiniz
ne üreteceğim;
makine-teçhizatım ne üretirken daha verimli?
personelim ne üretirken daha verimli?
makine-teçhizatım ne kadar üretirken daha verimli?
personelim ne kadar üretirken daha verimli?
hammadde alırken vadesi, yarı mamul yada mamul satarken vadesi nekadar, finans yapım ne üretip satmaya daha uygun?
hangi malın karlılığı yüksek?
hangi malın satışı kolay?
hangi malın satılmama riski az?
hangi malın satış sürekliliği var?

2.kime satacağım?
hangi müşterinin istediği malı üretebilirim?
hangi müşterinin satın alma şekli benim üretim sürecime uygun?
hangi müşterinin talep miktarı benim kapasiteme uygun?
hangi müşteriye satılabilecek fiyat beni tatmin eder?
hangi müşterinin ödeme şekli benim mali yapıma uygun?

3.nasıl satacağım?
hangi müşterim hangi yolla mal satın alır?(internet, mağaza, eş dost, ihale-teklif, kapıda ziyaret, atölyede)
hangi müşterimin satınalma önceliği nedir?(fiyat, ödeme şekli, sağlamlık-uzun ömürlülük, tasarım, kalite hissi, lüks hissi, moda, vaktinde bitirme - satın alma kolaylığı, satış sonrası teknik destek vs.)
bu maddelere hassasiyet oranı ne kadardır? bu özellikler nekadar artıp azaldığında müşteri satınalmaya karar veriyor yada vazgeçiyor

bütün bu konularda rakiplerimin performansı nasıl, zayıf yönleri neler, piyasanın sorunları nedir?

bu sorular arttırılıp azaltılabilir, bütün cevapları birbiriyle eşleştirerek en verimli görülen yolu belirleyeceksiniz

inşallah açıklayıvı olmuştur karışık geldiyse örnek de verebilirim
0545 712 7220

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kartay
Enes bey Kontak bir Tel yazarsaniz Iyi olur derim ,kolay gelsin

05076666656 İLETİŞİM NUMARAM

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Üye193 yazı
konu günceldir arkadaşlar

Yeni Üye30 yazı
arkadaşlar adam işi kurdum yerim hazır elemanlar tamam üretime gececeğim diyor siz vay bu işe yanlış ülke vay efendim hele ne yapacağına karar ver gibi şeyler. bırakın böyle yorumları bilen varsa yazsın yol göstersin fikir versin bayilik istesin vs.

arkadaşım sen bi kere internet siteni kur broşürlerini bastır mümkünse iş yerin faal bi yerdeyse ön tarafına vitrin veya küçük ayak altı bi iş yeri tut teşhirini orda yap.

sonra modüler mobilya işini yapabilirsen ayakkabılık kitaplık tv ünitesi cam- ayna vb malzemelerde ekleyip kutu içi kurulum şemalarıyla bi çalışmaya gir çevrende bulunan mobilyacılarla ev dekorasyon hatta bunu etrafındaki zincir marketlerle anlaşıp bir teşhir kurup kutu halinde uygun bi fayatla insörtlerine dahil et sattır, en kötü durumda anlaştıgın yerden sattıkca parasını alma garantisi ver (en azından başlangıç markalaşma adına).

sonrasında fason işine bak bunu mobilya showromlarıyla konuş onlara yapacagın mutfakların broşürlerini bırak. bak büyük bi showromla veya yapı marketle anlaşıp onlardan yer isteyip bi teşhir mutfağı kurar, o yeri verir sen işi yaparsın karıda yarı yarıya bölüşürüz dersin emin ol çok olumlu tepkiler alacaksın. adam zaten mevcut iş yerinden 5-10 m2 yeri sana verecek. sen teklif ***üreceğin yerin potansiyelini iyi hesapla.

hocam durmakla olmaz zaten kış ayı zayıf bi döneme girdin hemen çalışmalara başla koş koştur elemanların maaşı vergi algı durmakla olmaz.

allah yolunu açık etsin, başaracaksın bu yazdıklarımı kimse yapmamıştır sen farklı ol. ve fiyata takılma kaliteye önem ver göreceksin hem çok kazanacak hem kalıcı olacaksın bait iş yapan basit kalır.
akıl dedğin bir gemi, fikir onun yelkeni, kullanırsan sen seni, kullanmazsan el seni !!!

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye30 yazı
bak birde hepsi burada gitti gidiyor sahibindn gibi sitelere ürünlerini koy özellikle hepsi burada sadece üreticilerin mallarını satıyor ve ben bebek gereçleri satan bi arkadaşımdan biliyorum aylık 20-30 bin lira kadar bi ciro yapıyor çok memnun. ver parasını üye ol yapmakdan çok satmak önemli oldu. her koldan saldır agresif ol bu konuda. yoksa suyun başı zaten tutulmuş sen onlara yakalamak zzaman ister ama yaklaşmak için on kat daha çok çalış. şimdi al kardeşini ne yapabiliriz de kolları sıva.

akıl dedğin bir gemi, fikir onun yelkeni, kullanırsan sen seni, kullanmazsan el seni !!!

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye1 yazı
Merbabalar oncelikle yeni isin hayirli olsun.herseyden once bi showroom acman sart.imalatin olmasi senin icin bir avantaj.insanlar artik eskisi gibi degil arastirma yapiyolar.yapacagin uretime cok dikkat et,fiyatlarini dusuk tut.parekendede hedeflerin bayan musteriler olsun.3-5 bayan musteriye is yap inan reklama ihtiyacin olmaz eger yaptigin isleri begenirlerse dewamli yurursun.yenilikci olman lazim.fuarlari takip et.bende senin sektorundeyim.ama senin suan calisan giderlerin az bu senin icin cok iyi.bu iste para kazanmak istiyosan giderlerin minumuma inmesi gerekir.birde mal alislarin cok onemli imkanin warsa mallari pesin almaya calis.insaat firmalarina suan bulasma nakitin yoksa altindan kalkamassin.su 2,madde ye dikkat 1.kaliteli uretim.2.uygun fiyat.mobilyayi bilmem ama mutfak dolaplarinda mdf kullan 1 mutfakta 100 150 tl farkerder sunta ile .buda senin icin avantaj olur.cunku musteri geldiginde ilk sordugu soru mutfak icin sunta mi mdf mi kullaniysun diye sorar.

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ymalat
Üye193 yazı
pazarlamada uzman olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Eğrinin gögeside eğridir

Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kaankull38
bak birde hepsi burada gitti gidiyor sahibindn gibi sitelere ürünlerini koy özellikle hepsi burada sadece üreticilerin mallarını satıyor ve ben bebek gereçleri satan bi arkadaşımdan biliyorum aylık 20-30 bin lira kadar bi ciro yapıyor çok memnun. ver parasını üye ol yapmakdan çok satmak önemli oldu. her koldan saldır agresif ol bu konuda. yoksa suyun başı zaten tutulmuş sen onlara yakalamak zzaman ister ama yaklaşmak için on kat daha çok çalış. şimdi al kardeşini ne yapabiliriz de kolları sıva.
tşk dostum aydınlatıcı bilgilerin için

Eğrinin gögeside eğridir

Üye193 yazı
tşk ederim engin bilgilerin için .
Eğrinin gögeside eğridir

Yeni Üye54 yazı
slm enes _468 ben fransda yasiyorum.buralarda mobilya urunleri turk ve araplara iyi satiliyor acaba ne gibi urunler uretiyorsunuz mumkunse bana urunlerin fotoraflarini atabilirmisin!sampiyon_@hotmail..fr

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Üye193 yazı
sampiyon arkadaşım cvp gönderildi
Eğrinin gögeside eğridir

Üye193 yazı
tşk arkadaşım.
Eğrinin gögeside eğridir

Üye125 yazı
bence vip çalışın.

etrafta bir sürü mobilyacı var yapıp satmaya çalışan. ama siz talebe göre mobilya üretimi seçin. bu iş hem stoksuz çalışmanızı sağlar hemde hammadde maliyetinizi en aza indirir. zaten biraz isim yaptıımı bütün evli çiftler size mobilya yaptırır. insanlar artık olmayanı istiyor. kanepe alıyor odaya girmiyor uzun geliyor kısa geliyor vs. mimarlık firmalarıylada çalışmayı deneyin.

Yerleşim Türkiye / yalova
Üye193 yazı
tşk breezy farklı bir yaklaşım.
Eğrinin gögeside eğridir

Üye193 yazı
farklı yorumları olacak arkadaşları bekliyorum.
Eğrinin gögeside eğridir

Yeni Üye38 yazı
merhabalar,

Acıkcası bu konuda bır bılgım yok belkı yardımcı olabılırım dıye tıladım baslıga ama maalesef.yazınızı okuyunca da tebrık etmeden gecemedım..Allah utandırmasın,ınsallah ıslerınız cok cok ıı gıder ve 1 kurus borc bırakmadan bu ısı yapmıs olmanın mutluluguyla daha da ılerletırsınız ıslerınızı :)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye54 yazı
slm. bana gondermis oldugun mail le beraber fiat ta verebilirmisin!

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Yeni Üye48 yazı
yeni ürünler benim projelerim var sana vereyim fark yarat sadece ustalık yetmez yaratıcı olmak gerek
0537 792 34 90

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye99 yazı
Tasarımlarınızı belirleyin ürün yelpazeniz net bir şekilde ortaya çıksın üretim kapasitenizi iyi tartın ona göre atılım yapın katalog oluşturun yerel gazete dergi vb yayın organlarıyla anlaşın ek olarak dağıtılsın fırsatları kaçırmayın stok önemlidir ilk olarak bir marka belirleyin ama üstünkörü birşey olmasın gerekirse prof destek alın imkanınız varsa şehrin çok işlek bir caddesinde hiç kimsenin gözünden kaçmayacak bir magaza açın ki burada renkler çok önemli markanın duruşu estetikliği mobilya ihtiyacı olmayan birinin ihtiyacı oldugunda ilk aklına siz gelebilmelisiniz magaza açamıyorsanızda başka magazalarla anlaşın birkaç ürününüzü yerleştirin dükkan önüne tanıtım afişleri asın camlara Stickerlar yapıştırın sakın ha bangır bangır sokaklarda sesli reklam yapmayın antipati toplarsınız tv ye reklam verecekseniz kaliteli olmalı bazen yerel kanalları izliyorum reklamlar üründen insanı sogutabilecek kadar kötü oluyor en son olarak bayilik verebilirsiniz bunlar markalaşmaya giden adımlardır bunun dışında büyümek istiyorsanız yapacagınız tek şey fason üretimdir.Aklıma gelenleri yazdım söylediklerim fazla veya az gelebilir onemli olan sizin kafanızda oluşturduklarınız ne istediğiniz ve en önemlisi bütçeniz
Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye193 yazı
tşk sales güzel bilgilerin için bunların hepsini değerlendirmeye alacağımdan emin olun. tüm yorum yapan arkadaşlara tşk.farlı fikirleriniz var ise bekliyorum.
Eğrinin gögeside eğridir

Üye193 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye4 yazı
arkadaşım piyasaya yeni gireceksen mevcutlardan bir farkın olsunki pazar kendiliğinden oluşsun. mesela bir koltuğu veya yemek masasını farklı dizayn et koltuğun ortasından sehpa çıksın yemek masası kendi açılsın kapansın veya mutfak dolapları alıştığımızdan farklı olsun emin olki pazar bulman çok kolay olur . mobilya işinden anlamam ama hep hayalimdir farklı mobilyalar üretmek . hep aynı tarzlardan benim gibi sıkılmıştır millet

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Üye193 yazı
konu günceldir
Eğrinin gögeside eğridir

Üye193 yazı
arkadaşlar merkeze yönelik farklı neler olabilirki.
Eğrinin gögeside eğridir

Üye179 yazı
Muteahhitlerle daire karsiligi calis ama sermayen varsa tabi
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
Üye179 yazı
Sadece mobilya calisma bi elektrikciyle ve sucuyla anlas perakende is yaparken birlimte calisin girdiginiz dairede adan zye yapin atiyorum mutfak dolabi yapiyorsun o dolaba led isik doseser su tesisatinda degisikilik yapilacaksa yaptirirrsin hepsi tek elden bitince musteri daha cok memnun kalir tabi bi kapi fabrikasigla anlas modellerinden birer numune iate sovruma koy kapi siparisi aldinmi musteriden verirsin fabrikaya olculeri bi haftada kapilar elinde bulur bmontaj iscisi taktirirsin wonra bi mermerciyle anlas g
ms

Üye179 yazı
Simdi diyosundur ne alaka ben ahsap kapi isinde 12 yil calistim calistigim firma bu sekilde buyudu once musteri memnuniyeti
ms