Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

45-50 Bin Liraya Nasıl Bir İş Yapabilirim?

Başlatangezegen3429Tarih04/04/2012 13:26:54Yorum25

İlk mesaj
merhaba arkadaşlar.
45-50 bin lira civarında bir parayla kreş, yetenek geliştirme merkez, gündüz bakım evi gibi birşey düşündüm ama bu sitedeki olumsuz görüşler bir hayli soğuttu bu fikirden...
50 yaşlarında emekli bir öğretmen için bu parayla nasıl bir iş tavsiye edersiniz yada kreş fikrine ne dersiniz??
teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Berat06
önce git dalış eğitmenliği kursuna 1.500 tl toplamda 3 yıldız oluyosun daha sonra kendi işletmeni aç işi genişlet tur şirketleri ile anlaşırsın dalış yaptırırsın turistlere yanında yüzme kurslarıda açarsın ;)

50 yaşında emekli bir öğretmenden bahsediyoruz. yazıyı okumuyor musunuz???

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
ogretmenlik yapin
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat

Hocam

Okumadan anlamadan sacma sapan yorum cok olacak.Turkiye sartlarinda o parayi koyun bankaya dursun.Ticarete falan bulasmayin.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
özel okul, anaokulu,kreşlere yönelik toptan organik yumurta satışı yapabilirsiniz

öğretmen emeklisisiniz bu kurumlarda illaki tanıdığınız vardır

eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Ah benim genç arkadaşım,zannedersinki elli yaş çok fazla.
Bilmezsinki bazı insanlar hep başarıları bu yaşlarda yakalar.
Bilmezsinki para insana en çok ne zaman lazım.
Zannedersinki ben hep genç kalıcam..
Oysa insanın kendini tanıdığı en güzel yaşlardır bunlar.....
Biraz empati lütfen ..........saygılar......

Bu arada benim yaşım 35.....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
amatör çapta emlakçılık ve araba alıp satmak

Veya önce kendinize şu soruyu sorun;

Ben bu hayatta ne yapmaktan keyif alıyorum.. bizimle bunu paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
cevap veren arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

sırayla cevaplamak gerekirse;

1) Otobüs bileti satan bayilik nasıl açılır? İETT bileti mi yoksa şehirlerarası otobüsleri mi kastediyorsunuz? Bu iş için bu bütçe yeterli midir?

2) Arazi alıp satma işi ve emlakçılıkla araba alıp satma işiyse biraz daha genç işi gibi sanki. çok fazla insanlarla değil de ürünlerle ya da işin kendisiyle meşgul olabileceğim bir iş istiyorum sanki...

tam ifade edememiş olabilirim. şöylede anlatabilirim, önceden minik bir bakkal işlettim ama ancak kendini çeviriyordu, bilgisayarlı triko makinesi aldım oda kazanç/emek orantısı olumsuz manada orantısız olduğu için yetişemedim.
Kreş işi hem mesleğime yakın olduğu için hemde birkaç öğretmene emanet ederek daha pasif çalışabileceğim için aklıma yatkın duruyor.
Birde dün bir yerden oto yıkama fikri geldi ama üzerine hiç düşünmedim, sizlerin yorumlarını bekliyorum...

medikal mağaza

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
limon sat hocam limon.
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat
hocam

Turkiyede olmayan birsey.Istanbulda oldugunu da goz onune alirsak bu sizin durumunuzda en iyisi.Azerbaycana ozel tatlilar var.Yapimi da kolay maaliyeti de fazla degil.Istanbulda isadami ve ogrenciler dahil binlerce Azeri var.Toplam masraf da 15-17.000 lirayi gecmez.Tanesi 1 liraya alinan tatlinin satis fiyati 3 lira.Turkiyedeki baklava gibi serbet kullanimi da olmadigi icin tasinmasinda veya saklanmasinda problem olmuyor.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
herkes yazmis ama akla gelen hic bir elle tutulur fikir yok hep avare bos
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
pazarcılık yapın, 5-10 bine ticari bi araç alın, sonra merter kapalı çarşı mercan bayrampaşa zeytinburnu tarafları toplayın toplayın satın. giyimden bahsediyorum. haftada 4 pazar yapsan dökme mal ucuz mal sürüm, 2 lira 3 lira güm güm
Saygılar

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Turizm
millet artık çöp almıyor NERDE GÜM GÜM PAZAR KİRALARI O BİÇİM

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Sn.hocam,
sorunuzda detaylara girmemişsiniz. Bende acizhane fikirlerimi ileteyim;
Likitide durumunuzu, yaşınızı, tecrübenizi dikkate alarak; kreş, özel eğitim merkezi açma fikriniz bence gayet mantıklı.
Öncelikle yapmanız gerekenler;
-Bir fiyat analizi yapın. Nereyi kiralayacaksınız? Açılış günüe kadar toplam harcama yaklaşık olarak ne olacak mesela? Akabinde aylık sabit masraflar ne kadar olabilir?
-Sizin kaynağınız eğitimci kadronuzdur. Belgeli ve kalifiye bir eğitici kadrosunu kurmalısınız. Yeni mezunları da değerlendirebilirsiniz. Bu sayıyı belirlemelisiniz.
-Sonrasında tanıtım ve reklam devreye girmeli. Rehber öğretmen eşlikli öğrenci servisi de olursa mükemmel olur. En azından başka semtlerden de öğrenciniz olacaktır. Çok önemli bir konu bu, aileler öncelikle güvenebileceği bir yer ister, en değerli varlıklarını emanet edebilecek...
-Belki ilk etapta sayı düşük olabilir, ama iyi bir hizmet, ilgi, alaka, doğru reklam ile umarım ki sayı artar...

*Gerçi şimdi aklıma geldi; hükümetin eğitim sistemini değiştirmesi gündemde malum, o zaman kreşler vb. kurumlar ne olur, onu da değerlendirmek, düşünmek lazım. Okula başlama yaşı 5'e düşerse yani...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Desert16
Sn.hocam,
sorunuzda detaylara girmemişsiniz. Bende acizhane fikirlerimi ileteyim;
Likitide durumunuzu, yaşınızı, tecrübenizi dikkate alarak; kreş, özel eğitim merkezi açma fikriniz bence gayet mantıklı.
Öncelikle yapmanız gerekenler;
-Bir fiyat analizi yapın. Nereyi kiralayacaksınız? Açılış günüe kadar toplam harcama yaklaşık olarak ne olacak mesela? Akabinde aylık sabit masraflar ne kadar olabilir?
-Sizin kaynağınız eğitimci kadronuzdur. Belgeli ve kalifiye bir eğitici kadrosunu kurmalısınız. Yeni mezunları da değerlendirebilirsiniz. Bu sayıyı belirlemelisiniz.
-Sonrasında tanıtım ve reklam devreye girmeli. Rehber öğretmen eşlikli öğrenci servisi de olursa mükemmel olur. En azından başka semtlerden de öğrenciniz olacaktır. Çok önemli bir konu bu, aileler öncelikle güvenebileceği bir yer ister, en değerli varlıklarını emanet edebilecek...
-Belki ilk etapta sayı düşük olabilir, ama iyi bir hizmet, ilgi, alaka, doğru reklam ile umarım ki sayı artar...

*Gerçi şimdi aklıma geldi; hükümetin eğitim sistemini değiştirmesi gündemde malum, o zaman kreşler vb. kurumlar ne olur, onu da değerlendirmek, düşünmek lazım. Okula başlama yaşı 5'e düşerse yani...

teşekkür ederim Desert16 bey bu faydalı bilgiler için.
benden istediğiniz daha detay bilgiler varsa söylebilirim.
şu sıra bir yere bakıyorum kreş için; devren kiralık bir yer. devir parası 80 bin tl istiyorlar, kirada 2 bin tl.
20 adet öğrencisi var güzel bir yer. öğrenci başınada 500 tl alıyorlar.
ne dersiniz 55bin tlmi 80 bine tamamlayıp bu işe gireyim mi sizce???

Hocam 80.000 TL. biraz yüksek gibi geldi bana. Gerçi o paraya değecek bir düzeyde ise oda sorun değil. Bu arada söz konusu kreş'in öğrenci kapasitesi kaç? (Maximum kaç öğrenci olur yani? 20 ile sınırlı mı kalınır? derslikleri, yemek odası, düzeni, wc'si, varsa uyku odası vb... Kapasite derken)
Bu arada 500 TL. yi aylık mı alıyorlar öğrneci başına? Öğrenci servisi hizmeti sunuyorlarmı? Yoksa ebeveynler kendi imkanları ile mi bırakıp alıyorlar çocukları?
Bu soruları da cevaplarsanız teknik yönden yine bir görüşelim derim... Kalıp kafada şekillenince detaylı bir maliyet / kar analizi yapmalısnız.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Desert16
Hocam 80.000 TL. biraz yüksek gibi geldi bana. Gerçi o paraya değecek bir düzeyde ise oda sorun değil. Bu arada söz konusu kreş'in öğrenci kapasitesi kaç? (Maximum kaç öğrenci olur yani? 20 ile sınırlı mı kalınır? derslikleri, yemek odası, düzeni, wc'si, varsa uyku odası vb... Kapasite derken)
Bu arada 500 TL. yi aylık mı alıyorlar öğrneci başına? Öğrenci servisi hizmeti sunuyorlarmı? Yoksa ebeveynler kendi imkanları ile mi bırakıp alıyorlar çocukları?
Bu soruları da cevaplarsanız teknik yönden yine bir görüşelim derim... Kalıp kafada şekillenince detaylı bir maliyet / kar analizi yapmalısnız.

sorularınızı tek tek yanıtlayayım inşallah:
1)kreşin öğrenci sayısı şu anda 23 ama kapasitesi 80 imiş. 94de kurulan bir kreş. milli eğitime bağlı. normalde öğrenci sayısı 35in altına düşmezmiş ama son 2 senedir çok alakadar olamamışlar. bu yılda 5 öğrenci mezun olacak ve normal şartlar altında 18 öğrenci kalacak.

2) Ücret konusunda; istanbulun 2 büyük özel hastanesiyle %30 indirim anlaşmaları var. onların personelinden 490 tl alıyorlar ama normal fiyatları 700tl imiş...

3) Sadece 8 öğrenci servis hizmeti alıyormuş. ama 8 öğrenciyi servisler kabul etmediği için kendi özel araçlarıyla evlerine bırakıyorlarmış.

Ek olarak
4) Kira 2500 imiş ama devrolurken 3000 olur diye tahmin ediyoruz. 2 öğretmen var şu anda ortalama 900 tlden çalışan, bir adette asgari ücretle çalışan personel var. tabi bunların sigortalarıda maaşları oranında yatırılıyor.

çok yardımcı oldunuz müteşekkirim. başka sormak istedikleriniz olursa bildiğim kadarıyla yanıtlarım.

Sn.Hocam
Desert16 nın sorduğu soruların yanında eklemek istediğim ve gözardı etmemenizi tavsiye edeceğim bir kaç husus daha var,
-Maliyetleriniz sadece çalışan ve SGK primlerinden oluşmayacaktır bunun yanında elek.su,öğrenciler için yiyecek ve istihdamları sırasında lazım olacak sarf malzemelerini unutmayın.
-Kiranız sadece 2500 ya da 3000 tl olsa bile ek olarak ödemeniz gereken %20 stopajınız olacaktır
-Kreş işletmek için ek belgelere ihtiyacınız olup olmayacağını araştırmalısınız.
-Ayrıca çocukların bakımı esnasında herhangibir kaza ya da yaralanma durumu için şimdiden sigorta şirketleri ile konuşmanızı tavsiye ederim.
- ve son olarak kimse para kazandığı bir yerden ilgilenemiyorum diyerek devretmez tabiikide istisnalar haricinde, bu sebeble mevcut kreş işletmeleri ile mümkünse görüşüp şu anda değişecek olan herhangibir kanun ya da yaptırım olacak mıdır diye bilgi edinmenizi tavsiye ederim.

Eğer ki bu yukarıda yazdıklarımdan haberdar ve şüpheleriniz yoksa bu devralınacak olan işletmenin hesabını tam olarak çıkartmak için size sıfırdan maliyeti ve yatırdığınız rakamı ne zaman çıkartacağını hesaplamadan hareket etmeyin, ek olarak etrafında kreş var mıdır yok mudur fiyatları ne kadar gibi sorularla potansiyel rakiplerinizi tanıyın derim.
İdes Danışmanlık
www.idesdanismanlik.com
www.linkides.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
gezegen bence hiçbir olumsuz sonuç seni caydırmamalı hayvancılık düşündüm yorumlar yüzünden caydım zeytincilik düşündüm caydım ama şimdi kararlıyım narenciye işi yapacam inşallah...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
10 d sinema sistemi satmaktayım.tamamen kurulu araçlara monteli ups li-10 kişilik 65 bin tl.araçlar20 bin kabin12bin-ups3bin--makina fiyatı 30bin----toplam 65 bin -----kesin olarak ilk 2 ayda da milli egitim onaylı 20 okul da biz ayarlıyoruz.günlük 3000tl kazanç saglıyacaksınız.bu kazancın%30 unu bagış yapacagız okula -net 2100tl sizindir.sözde degil kesin kazançtır.arayın görüşelim.volkan 546 8488878
123

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Günlük 3000 tl nasıl oluyor? kaç öğrenciyi baz aldın? Film kaç dakika ki? Max. kaç öğrenciye izlettirebilirsin bir günde?
Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
hocam benim nacizade tavsiyelerim olacak.Ogretmen emeklisi olmanizi avantaj olarak kullanabileceniz yine ilk kurum okullar.Mesela okullara fotograf,yilbasi takvimleri,kupa,tsort,eglence organizasyonlari yapabilirsiniz.Ama bence en mantiklisi fotograf albumundn baslamak.Orn tum ekipman olarak 5.000 tl ye mal edebilirsin ve kar oranin cok yuksek.Daha fazla detay istersnz hocam 0543 495 85 73 burdan uzunca anlatabilirim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Masor07 merhaba iş fikriniz hakkında bende bilgi almak istiyorum 7,000 tl nakıt var gerekirse kredide çekebilirim rft.karayrt@gmaiil.cm

Yerleşim Türkiye / Ystanbu
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rıfat01
Masor07 merhaba iş fikriniz hakkında bende bilgi almak istiyorum 7,000 tl nakıt var gerekirse kredide çekebilirim rft.karayrt@gmaiil.cm

hocam telden girdigim icin uzun yazamiyorum bana telden ulasabilirsen yardimci olmak isterim.Kesinlikle satici vb birisi degilim sadece fikir manasinda yardimci olmak isterim iyi calismalar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy