Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Atölye

Başlatanenes_468Tarih11/12/2012 23:20:41Yorum72

İlk mesaj
Üye193 yazı
konu kapandı tşk
Eğrinin gögeside eğridir

Yerleşim Türkiye / K. MaraşMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
72 yorum
Yeni Üye16 yazı
bence inşaat firmalarıyla görüşün yani en iyi şekilde para kazanabileceğiniz sektör inşaattır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye658 yazı
Bence toptan pazarlamasını yap bırkac urun uzerıne yogunlas ornek vestıyer vb hastane dersane okul vb yerlerden sıparıs almaya bak gucun varsa yerel gazete radyo afıs el ilanı vb reklamlar yap vb basarılar
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye193 yazı

konu günceldir arkadaşlar.farklı pazarlama strajileri önerecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Üye105 yazı
hayırlı olsun,allah utandırmasın,bende aslen maraşlıyım,hemşerim ilk önce ne olursa olsun showroom açman gerekiyor,ufak büyük deme hem perankende için hemde ürünlerini toptan stcagın zamn gösterebilecegin iyi bir yerde showroom aç
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye1 yazı
Ya ürünlerini yapıp fiyatınıda koyup peşin veya kredi kartına veya senetle vadeli satıcaksın
Veya tek tek ev ev gezip broşüründe yapabileceğin ürünleride gösterip
Koltuk
Kanape
Yatak odası takımı
Mutfak takımı
Masa
Sandalye
vs artık neler yapabiliyorsan

Ne istediklerini ve neler istediklerini , renk çeşitlerini sorup kdv hariç ve kdv dahil fiyatını ve ödeme seçeneklerini , teslim süresini vs söyleyip aranızda sipariş sözleşmesi imzalayıp müşterilerine istediklerini vereceksin ve faturasınıda kesiceksin. Nelere , kaç sene garanti verdiğinide söyleyeceksin.
Veya faturasız verip garantisinin neler olduğunu kaç sene olduğunu ağızdan söyleceksin.

Müşteride ona göre bir kıyaslama yapabilsin.

Aynısını işyerlerinide gezip yapabilirsin.

Aynısını büyük inşaat yapanlarada gidip teklif edebilirsin.

Veya ürünleri üretip showroom açacaksın ürettiğini beğenmesini bekleyeceksin. Farklı farklı modeller üreteceksin.
Mağazacılarla yüzde 15 kar marjlı anlaşabilirsin. Onlar müşteriden siparişi alsınlar sana versinler sen mağazacıya ver o da müşterisine versin o müşterisinden vadeli alır sen mağazacıdan vadeli veya fiyat düşüp peşin verirsin.

Ürün nevi - malzeme değiştiğinde kullanılan mobilyanın ağaç türü değiştiğinde vb hepsini anında hesaplayabilecek bilgin olması lazım.

Mesela bende o bilgi olsa hiç durmam aracılık işine başlardım ama o değişkenlere göre müşterinin farklı seçeneklerine göre o anda fiyat verecek bilgim yok o yüzden yapamıyorum.Yani kısacası görüştüğüm müşteriyi ikna edemem acemi olduğumu anlar benden ürün almaz :)

Ama senin durumun farklı.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye193 yazı
sabri ve smc arkadaşım tşk. engin bilgileriniz için. farklı yorumları diğer arkadaşlardan bekliyorum.

Üye211 yazı
Yazin koyleri gez ve koylerde cok is var ama ornek gosterebilecegin urunler olmali.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Üye108 yazı
İşin en zor kısmına gelmişsin arkadaşım.. Pazar piyasası... Üretim zor değil onun pazarını oluşturmak zordur... Markalı ürünler için sıkıntı yok zaten 3 liralık malı 20 liraya satabilir..Ancak sen kendini kanıtlamak için katedeceğin yolda zorluklarla mücadele edeceksin.. X firma mutfak dolabını 3000 tl'ye satar sen 900 tl dersin ürünü satmak için 50 dereden su getirirsin.. Burda karamsarlığa yöneltecek birşey söylemiyorum.. Yapabileceğin tek şey güney ve güneydoğu bölgesinde (mutfak dolabı,banyo dolabı,vestiyer,zigon sehpa vb. ürünlerin ) satış ve pazarlamasında çalışmış PAZARLAMACI arkadaşlarla çalışmanı tavsiye ediyorum.. Mobilya mağazalarına satış yapacaksın.. Bunun başka yolu yok.. Maliyetini ve pazarlama masrafını hesapla diğer bölgelerde (illerde) satış fiyatlarını takip et.. Bunu da en iyi o bölgeleri çalışan satış-pazarlama elemanları bilir.. Yol masrafını sıcak satış ürünleri ile karşılarsın (sehpa çeşitleri peşin satışla) vb. bak bilgilendiremiyoruz.. Çünkü senin işini o işte tecrübeli PAZARLAMA elemanı çözer.. Ben kendim yapacağım dersen OLMAAAZZZZZ derim.. Tecrübeli pazarlamacı gerekli.. Hem müşteri portföyü hazır ,hem rut sorunu yok, hemde hangi ilde hangi model ne gibi ürünler gider bunu senden benden iyi bilir.. Allah yardımcın olsun..
EGE

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Esnaf
Yeni Üye28 yazı
Küçük bir fikir;

Devlet dairelerinde tanıtım yap, eğer bir memura ürün satabilirseniz ve memnun olursa diğerleri de talep edecektir. Emniyet, vergi daireleri, vs. Bence buralarda da tanıtım yapmayı ihmal etmeyin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
Üye169 yazı
yanlis ulke allah yardim etsin.
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye193 yazı
cvp larınız için tşk arkadaşlar.önce yerelde reklam düşünüyorum radyo reklamları 3 radyoya reklam vereceğim , bir kampanya planladım eski mutfak dolabını veya yüklüğünü veya vestiyerini getir 250 tl ye alalım yenisine 250 tl indirimle sahip olun diye. bu reklamı görsel olarakta 10 bin adet bastırıp dağıtmayı düşünüyorum. son olarakta yerel tv reklamı düşünüyorum. sizce yerelde tutarmı bu reklam. veya başka ne yapmam gerek. engin bilgilerinizi bekliyorum.

Üye193 yazı
yokmu yeni yorumlar arkadaşlar. pazarlama stratejisini bilen 3 kişimi var koniks te .

Yeni Üye2 yazı
Bir internet sayfasi acip yaptiginiz ürün cesitlerini koyabilirsiniz.Ikea magzasini biliyorsaniz ordaki tarz mutfak dolaplari kasalarini belirli ölcülerde tasarlayip paketler halinde internet satisi yapabilirsiniz.

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
Öncelikle firma ismini ve kurumsal kimligini firma misyon ve vizyonunu belirleyerek yoluna devam etmelisin.
Anladım işi,sanat Allah ı aramakmış..Marifet bu gerisi yalnız çelik-çomakmış.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Grafiker
Üye193 yazı
tşk arkadaşlar konu günceldir

Yeni Üye31 yazı
Öncelikle hayırlı olsun Rabbim utandırmasın.Cocukluğumdan beri mobilya sektörünün içindeyim.satış ve pazarlama konusunda kalifiye elaman statüsüne ulaştım. Sana şöyle bir fikir veriyim. Önce kendine özgü küçük modüler mobilyalar tasarla (örneğin çok raflı ekmek ve kiler dolabı gibi) boyutlarını çok büyük tutma sıradışı değişik bir tasarım olmasına dikkat et. Daha sonra bu tasarladığın ürünlere kendi markanı oluştur. bu senin kurumsal bir yapıda görünmeni sağlayacak. Daha sonra sahibinden.com gittigidyor.com gibi e-ticaretin büyük ölçüde döndüğü sitelere dükkan aç. Tasarladığın ürünleri profosyonelce fotografla daha sonra siteye yükle ve satışa başla emin ol çok taleb alacaksın.Daha sonra günün indirimine qirer bi kaç günde binlerce ürün satabilirisin. Bunları yapman için en önemli şey senin yaratıcılığın. İnşaLLah Yardımcı olabilmişimdir.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Esnaf
Üye193 yazı
tşk mculas güzel bir takdik. ama deneyeceğim bunu.

Yeni Üye15 yazı
İkea, Koçtaş, Bauhaus vs tarzında büyük mağazaların müşterisi çoktur. Yaptığın ürünleri buralarla anlaşarak satışı yaptır. Kaliteli ve güncel bir internet sitesi yaptır. Forumlara vs üye ol. Evlilik ile alakalı forumlara ağırlık ver. Reklamı iyi yapılmalı...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
marasli kardesim simdiden basarilar ben de fransada yasiyorum burda da olabilir bir gun bizde satis icin mal isteyebiliriz slmlar.

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sampiyon
marasli kardesim simdiden basarilar ben de fransada yasiyorum burda da olabilir bir gun bizde satis icin mal isteyebiliriz slmlar.
sampiyon kardeşim tşk. inş bekleriz.

Üye193 yazı
sarıyerli kardeş sanada tşk.

Üye193 yazı
konu günceldir.

Üye193 yazı
pazarlamada uzmanım diyen arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

Üye109 yazı
kısa bir yolculuğa çıkın.yakın bölgedeki mobilyacıları gezin.anlaştığınız yerler için basit bir sticker yaptırın.mağazanızın isminde üretiriz deyin mesela.uygun fiyat verin başta.malın da arkasında durun.mutlaka bir web sayfanız olsun.gg ve sahibindene ilan verin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye193 yazı
tşk gecjee değişik bir strateji .bunu mutlaka deneyeceğim.

Üye193 yazı
konu güncellldir arkadaşlar.

Üye193 yazı
konu günceldir arkadaşlar.

Üye180 yazı
Enes bey Kontak bir Tel yazarsaniz Iyi olur derim ,kolay gelsin
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Üye214 yazı
hocam öncelikle allah kolaylık versin ben bunları düşünerek bir web sitesi kurdum
türkiyenin toptan satış sitesi sizide sitemizi kullanmaya bekliyorum belki bugün faydası olmaz ama yakın zamanda inşallah herkes için belli bir yeri olacak sitedir

TOPTAN SATIŞ SİTESİ
firmalara ve insanlara aradığını bulma ve ürününü satma konusunda en azından şu anda isim ve
fikir olarak faydalı olacağına inandığım bu siteyi kurdum
http://pazartoptan.com/bireysel-kayit
Türkiyenin toptan satış sitesi
inşallah sizlerede bir faydası olur değerlendirmenizi ve kullamanızı tavsiye ediyor ve sizleri sitemize bekliyorum
iyi çalışmalar
http://pazartoptan.com
http://bypazar.com

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye21 yazı
öncelikle hayırlı olsun..

Sunuma önem verenlerdenseniz,üç boyutlu mutfak projeleri hazırlanmasında yardımcı olabilirim.

Büyük rekabet ortamında daha kurumsal görünüp,üç boyutlu proje ile geldiğinizde karşıdaki kişinin size karşı

tavrı değişecektir.(tecrübeyle sabittir)

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er