Üye Toplam 137 yazı |
|
Therah Yeni Üye Toplam 53 yazı | 30/09/2012 : 14:05:26 ![]() Yerleşim : Türkiye / Eskişehir |
cömert Yeni Üye Toplam 67 yazı | 30/09/2012 : 15:54:15 ![]() Zaten ortağınızın karateri para veya borç paylaşımında ortaya çıkacaktır.Güvendiğiniz bir tanıdığınız ortağınıza anormal basit ve çok karlı hayali bir iş için yem atabilir.Olayı sizden gizliyor ise fırsatını ilk bulduğu an başka zaman ve mekanlardada sizden gizli kapaklı işlerde yapacaktır. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Hukukçu |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | Yazı çizi, senet sepet, sözleşmeler yazılı sözlü akitleşmeler elbette doğru işlerdir işe yararlar ama kilit dost içindir. Bu demektir ki kişi bir kurala uymaktan vazgeçtiyse iç dünyasında uymamanın bir yolunu bulur. Bütün bu evraklar bazı şeyleri engelleyemez. Bütün bu evraklara sağlamcılığa rağmen sistem hasta olur. Ortaklıklar zaten güvenilmeyip sevilmeyen kişilerle yapılmaz. Bir güven bir samimiyet bir inanç zaten vardır. Azdır ya da çoktur ama vardır. Hiç yok değildir. Hiç yoksa ortaklık kurulmaz. Ve bozulan skıntıya düşen hasta olan ortaklıkların hepsi az güvenin olduğu durumlarda çıkmaz, güven duygusunun en yüksek olduğu ortaklıklarda da gayet güzel bozulabilir. Güvenmek korumuyor , yazıp çizmek korumuyor ne yapmalı ? Yürüyen ortaklıklar nasıl oluyor da yürüyor ?? Gene esas olan güven duygusunun en üst seviyede tutulmasıdır bu ortaklıkları yürüten. Güven konusunda çok da itibar sahibi olmayan biriyle bile ortaklık kurulabilir. Yeter ki bu kişinin güvenilir olma duygusu belli bir seviyenin üzerinde tutulabilsin. Aslında her insanın içinde hır sızlık vahşet şiddet çalma çırpma nakörlük etme kendi çıkarını en üstte tutma dürtüleri vardır. İyi bir insanın içinde beyninin dibinde ama vardır. Tam tersi de vardır insanlarda. Bir hır sızın da içinde dürüst olma içgüdüsü aslında mevcuttur. İnsanoğlunun çiğ emmdiği bu yüzden söylenir. Herkes yaşadığı ortama büyürken çevresinden aldığına ve az miktarda da genetik miraslarına göre şekillenir gider. Yeşil gözler genetikten başka bir şeye bakmaz da hır sızlığa genetiğin etkisi epey zayıftır. Temel şart ortak olunacak kişinin iş yapabilme yeteneği olmasıdır. İş yapabilir ama güvenimiz tam değil. Sorun yok. Ortak olunur. Yapılacak iş iyi bir sistem kurmak sadece. Bir birinize güvendiğinizi vurgulamak. Her gün hesaba kitaba hakim olmak. Birlikte yapılan işleri değerlendirmek. Kazanmak ve paylaşmak. Ortamdaki varlığınız yok olmadığı sürece hiç bir sorun çıkmaz. Güvenmek konusunda ... Bir kişiye güvenmedikce güvenilir olmasını da beklemeyin. Güvenin hissettirin ve işinize en az onun kadar sahip çıkın. İş bölümü yapsanız bile herkes herkesin işinden haberdar olsun. Hiç bir güven sorunu çıkmaz. Çıkacak olan sorunlar her patronun başına zaten gelebilecek olan şeylerdir. Yanlış mala yatırım yapmışsınızdır satılmamıştır gibi. Patlayan bir krizi önceden farkedememişsinizdir gibi. Sağlamcılık için hukuki akitleşmeler çok saçma sapan değilse koruyamayacağı şeylere koruma sağlamaya kalkmadıysa mutlaka işe yarar. En azından boşa gitmez. Ama esas olan hastayı iyileştirmek değil hasta etmemektir. İş bozulduktan sonra can yanmasını azaltacak tedbirlerden çok canın hiç yanmayacağı yollar bulunmalıdır. Enerji can yanma noktasına gelinmesin diye harcanmalıdır. Doğru ortaya konan soyut bir davranış biçimi insanı çoğu kez , somut bir sözleşmeden daha fazla korur. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
murat_akkoc Üye Toplam 137 yazı | 02/10/2012 : 18:42:20 ![]() Sorular ne kadar değişirse değişsin formül hep aynıdır. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Muhasebe |
fatboy22 Yeni Üye Toplam 28 yazı | 17/10/2012 : 13:28:02 ![]() 1. Ortakların hisseleri belirlenmeli. 2. Ortakların çalışma saatleri belirlenmeli. 3. Aylık giderler düştükten sonra ortaklara verilecek paralar belirlenmeli. 4. Sermaye parası gelirler kimde veya nerde durucak belirlenmeli. 5. Mal alımlarını , pazarlama , varsa dağıtım veya ilgili hizmetleri kim yapacak belirlenmeli.Kısaca iş ile ilgili bütün görevler yazılıp Görev dağılımı belirlenmeli. 6. Giderler defteri , mal alım giderleri defteri olmalı ve buraya tüm giderler , alınan mallar bedeli tarih , miktar , para hepsi yazılmalı ve belgeleride bir klasörde saklanmalı. 7. İşyerine ortakların eşleri getirilmemeli ve ortakların eşleri işe karıştırılmamalı. Ortakların eşleri ( kadın-kadın ) birbirini tanımamalı, sohbet dahi etmemeli. 8. İki tarafta kendi işini kuracak kadar zenginleştikten sonra paralar bölüşülüp bir taraf ortaklıktan ayrılıp kendi işyerini kurmalı ve birbirlerine rakip olmalı. 9. Ortak öldüğü zaman ortağın ailesine payına düşen bütün paylar verilip ortaklık tamamen bitirilmeli ve sağ kalan ortak işine kendisi devam etmeli. Yerleşim : Türkiye / Edirne | Meslek : Esnaf |
hanioglu85 Yeni Üye Toplam 68 yazı | çok ii bir birikim yapıp ortaklık sonrası doğacak borçları kapatman lazım :)) hanioglu85 Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
baycincom Yeni Üye Toplam 32 yazı | 1.Tüm ortakların görev dağılımları belirlenmeli (herkes ne iş yapacak bilmeli ve diğerinin işine burnunu sokmamalı) 2.Tüm ortaklara belirli bir ücret belirlenmeli ve herkese o ücret ödenmeli. Geri kalan tüm bedel şirket hesabında tutulmalı. Gerekirse yıl sonlarında biriken paranın belirlenen kısmı dağıtılmalı. 3. Bir arkadasın dediği gibi kesinlikle eşler yanyana getirilmemeli :) 4. Eğer batılırsa borçlar nasıl ve şekilde ödenecek belirlenmeli. 5. Şirketin tüm giderleri 10 kuruşluk harcama dahil yazılı belge ile tutulmalı. 6. Ve bunlar gerekirse noter aracılığıyla yazılı bir metinle belirlenmeli.... Alışverişin cin adamı http://www.baycin.com Yerleşim : Türkiye / Kayseri | Meslek : Mühendis |
nanolife Üye Toplam 149 yazı | Merhaba, Eğer yapabiliyorsan kendin yap derim. Ama illa ortak bir iş yapacağım diyorsan da tanımadığın biriyle yapacak olman en iyisidir. Benden sana tavsiye aranızdaki sadece para, pul işleri değil, her şeyi ama her şeyi kağıt üzerine dökün. Baştan nasıl başlarsanız sonrası da öyle devam eder. Zamanında çocukluk arkadaşımla yaptığım ortaklık sonucu hem 40 yıllık arkadaşımı, hem zamanımı, hemde paramı kaybettim. O yüzden tanımak demek birlikte iş yapabileceğin anlamına gelmiyor. Tanımadığın bir insan ile her şeyi çok daha açık konuşabilirsin. Hayırlısı olsun. Nanolife Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Ticaret |
kebrar_Bijoux Yeni Üye Toplam 33 yazı | 05/12/2012 : 00:23:12 ![]() ortaklık : boşa geçmiş zaman ve o ortaklıktan kalan borçu ödeme dir. Yerleşim : Türkiye / Sakarya | Meslek : İmalat |
hanioglu85 Yeni Üye Toplam 68 yazı | çok ii bir birikim yapıp ortaklık sonrası doğacak borçları kapatman lazım :)) die hanioglu85 Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
oktaybel Yeni Üye Toplam 3 yazı | 14/12/2012 : 15:27:25 ![]() bıtkısel urunler fırması nurs lokman hekım tum turkıyede ve avrupada bayık verıyor 05342075087 %100 kar garantılı nurs lokman hekım Yerleşim : Belçika / Kortemark |
servilla-celik- villa Yeni Üye Toplam 94 yazı | Merhaba; http://www.e-villaproje.com/villa-proje-ve-yapim-bayiligi/ adresinden villa inşaat ve proje bayiliği hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Türkiye'nin Çelik Villa Markası: SerVilla Çelik Villa - http://www.servilla.net - http://www.villamodelleri.com - http://www.e-villaproje.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Mimar |
murat_akkoc Üye Toplam 137 yazı | 23/12/2012 : 01:24:58 ![]() yorum bekliyorum sayın koniks ailesi :) Sorular ne kadar değişirse değişsin formül hep aynıdır. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Muhasebe |
bumfunk Üye Toplam 214 yazı | hiç ortak olma kafan rahat olsun iki tarafta iyi olsa başası çomak sokar bu seferde bence hiç girme Yerleşim : Türkiye / İstanbul |
06Albatros Yeni Üye Toplam 56 yazı | ![]() ![]() Herkim olursa olsun,her ne is olursa olsun,Almanyada özellikle Berlin de A dan Z ye kafaniza takilan ne varsa yazin yardimci olayim.Hicbir kisitlama yok,dedigim gibi her konuda Gizli kalmasini istediginiz , "kime nasil yaptiririm" dediginiz isler dahil yazin halledeyim. Emegimin karsiligini siz belirleyin. tekrar ediyorum yapmayacagim bir sey yok.. Yerleşim : ALMANYA / Berlin | Meslek : Ticaret |
arif32 Yeni Üye Toplam 7 yazı | 08/03/2013 : 23:06:07 ![]() Sevgili 06Albatros kardeş. Ben Ocak ayında Berlin'de idim.Oradayken seninle telefonla görüşmüştük, sen daha sora arayıp buluşacaktık. Ama ne aradın ne sordun. Artık lafların inandırıcı değil benim için. Not: Berlin'de 6 yıl yaşadım, şu an Türkiye'deyim. Yerleşim : Türkiye / Isparta | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
SAYGIN Yeni Üye Toplam 1 yazı | ![]() ![]() osmanli giyim ve gümüs taki ve sufi giyim isi yapmak istiyorum . sizce almanyada olurmu bu is? erol selek Yerleşim : ALMANYA / Ludwigshafen am Rhein |
ayhan109 Yeni Üye Toplam 6 yazı | 28/03/2013 : 09:13:20 ![]() sayın bumfunk ve akınselçuk değerli yorumlarınızdan için tşkler, keşke ortak işe girmeden okuyabilseydim Yerleşim : Türkiye / Adana | Meslek : Elektrik / Elektronik |
ufukbil Yeni Üye Toplam 47 yazı | Ne iş yaparsan yap kendin yap. Ortak iş kardeşinle bile yapılmaz. Tecrübeliyim. Az kazan öz kazan. Kafan rahat olsun. Akşam rahat uyu. Yerleşim : Türkiye / Kastamonu | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
sanadair34 Üye Toplam 166 yazı | 23/04/2013 : 12:25:39 ![]() ortaklıkta aynaya bakmayı da bileceksin, dünyadaki tüm ortaklar diger ortaklar yüzünden batmistir, kimdir bu diger ortaklar, sanırım hepsi aynı kişi.. zordur ortak işler, sinerji cogu zaman tutmaz.. yalnızlıkta zordur kendi capinda.. işe gore, hedefe gore, paraya gore, egitime gore degisirde degisir.. herkesin kosulu farklı neticesinde.. Yerleşim : Türkiye / İst | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
akins Yeni Üye Toplam 77 yazı | en iyisi kendin calis kimseye bulasma ne de olsa kimse baskasi icin garanti sunamaz... ortaklik bence iyi bir fikir degil Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İnternet |
esra cantex Yeni Üye Toplam 16 yazı | 08/05/2013 : 23:26:13 ![]() HAYATININ EN BÜYÜK HATASINI YAPARSIN ARKADAŞIM SOKAKTA SİMİT SAT AMA TEK BAŞINIZA YAPIN ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLE YAZYORUM BELKİ DAHA İYİ ANLARSINIZ SAYGILAR Yerleşim : Türkiye / Mersin | Meslek : Tekstil |
mituys Yeni Üye Toplam 71 yazı | ![]() ![]() mutlaka şu kitapçığı okumalı ve not almalısınız. http://www.musiad.org.tr/img/arastirmalaryayin/pdf/yonetim_kitapligi_06.pdf http://www.uysalbilisim.com en istikrarlı toptan kontör fiyatları. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Ticaret |
zenn Yeni Üye Toplam 2 yazı | bence mümkün olduğunca ortaklıktan uzak durulmalı Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İnternet |
behnanoz Üye Toplam 138 yazı | Ortaklık kesinlikle düşünmeyin, hele Türkiye gibi bir ülkede asla düşünmeyin, paranız yettiğince, kendi çapınızda bir iş kurun, sakın rüyalara kapılmayın, çok araştırın, gözünüz her daim açık olsun. Yerleşim : Çin / Shanghai | Meslek : Ticaret |
EvetVar Üye Toplam 107 yazı | http://www.masorbey.com a ortak arıyorum Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Denizci |
abitgulistan Üye Toplam 216 yazı | Türkiye de ortaklık işletmeler için patlamaya hazır bir mayın gibidir ne zaman patlar belii olmaz ama beli olan bir tek patlayacağı garantilidir. Ortaklığı nakit yönünden alıyorsan bence borç al daha iyi Çünkü para kazanmaya başladın mı insanlar değişir olurda işler kötüye giderse kapak senin basına patlar. Ortaklık olacaksa firma kuruluş anlaşması ve paylaşım belirlenerek kimin ne kadar oranı var hangi durumda yatırım yada içeriden nakit olma var bunlar net olmalaıdır. Bir konuda kafanız takılırsa bana mesaj atın size yardın ederim. Özelikle akrabalardan uzak durmanı tavsiye ederim Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum Yerleşim : Türkiye / Hatay | Meslek : Danışmanlık |
lalapos Yeni Üye Toplam 31 yazı | 20/10/2013 : 12:45:22 ![]() insanlar bugün iddaa kuponu yaparken bile aynı kupondan iki tane yapmak yerine kupona ortak oluyorlar, ortaklık bir nevi güçtür, burada yorum yapan herkesin bu ortaklıkta dili yanmış, bu aşikar. ortaklık yapacağın insanı ya iyi tanıyor olacaksın, yada bütün sistemi profesyonel hale getireceksin. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Medya |
deltasinema Yeni Üye Toplam 4 yazı | 22/10/2013 : 19:57:36 ![]() Ortak iyidir...sırdaştır ,dosttur ama ortaklığında sonu yoktur. Heleki dostum arkadaşım dediğin insanla asla ortaklık yapmayacaksın hem dostluğun hem ortaklığın bozulur. Bende yakın geçmişte yaşadığım için bu tarz olayları çok iyi biliyorum 5 yıldır şirket borcu ödemekten iflağım kesildi . En güzeli insan ne yapacaksa tek başına yapmalı para denen canavar işin içine girince olay farklı boyutlara gitmekte . Delta Pro Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
gerçekçi Yeni Üye Toplam 8 yazı | 19/11/2013 : 12:13:34 ![]() murat bey kardeşim, eğer daha başlamadıysanız benden bir tavsiye, ne yaparsan yap ama ORTAKLIK yapma... Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |