Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

80 Bin Lira Kredi İle Cafe Açmak?

Başlatanmem123Tarih13/03/2012 17:38:32Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
mrb değerli koniks üyeleri;
bir cafe açmayı düşünüyorum fikirlerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler

--cafe açacağım yer işlek bir cadde de değil hatta çok ucra bir yer..
--100 metre yakınında toplamda 800 dolaylarında hemşire doktor vs çalıştığı bir hastane var..
--hergün hastaneye gelen binlerce insan var..
--20-30 civarı eczane ve onların çalışanı var..
--yer olarak rakımı biraz yüksek hemen dibi uçurum ve uçurumun karşısında büyük bir semt var, akşamları şehir ışıkları vs manzara niyetine..
--150 metre ötede bir lise ve ilköğretim okulu var 70e yakın öğretmen çalışıyor ve lise öğrencileri..
--dükkan 150 metrekare önünde ise 70-80 metrekarelik alanı var masa atılabilir
-- dükkanın kirası aylık 1.000 tl
--her türlü içecek ve basit yiyecekler olacak

gelgelelim merak ettiğim sorulara :)

++yukarıda saydığım personeller köfte ekmek veya tost gibi yiyecekleri sipariş eder mi?
++işlek cadde olmamasının dezavantajını çok yaşar mıyım?
++ben kadrolu öğretmenim, kredi çekip 80 bin liraya cafe açarak kendimi batırır mıyım :) ??
++ cafe'nin ismi ne olsun? cafe dekorasyonu, sistemi vs için neler önerirsiniz??
++ özetle soracak olursak bu iş tutar mı acaba??

SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / ŞanlıurfaMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye9 yazı
İşlek cadde olmaması sebebiyle işlerin yoluna girmesi en az 6 ayı bulur. Bu nedenle bu süre zarfında sizi idare edecek birikiminiz olması gerekir. Çok riskli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
sanırım dalga geçiyosun sanırım anlattınız yer hayal ürünü olmalı eğergerçekten öyle biyer varsa ben size yatırım yapmaya hazırım tolgahankomur@gmail.com umarım bana ulaşırsınız

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye7 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - elisplanlama
hocam öğretmen ve doktor bir ailenin ferdi olarak işyeriniz tutar..çünkü doktorlara ve sağlık personeline günde en az 30 ilaç mumessili gelir..arkadaşlarımdan biliyorum sabah kahvaltısına ögle yemegine ve akşam nöbetlerine fastfood alıp gidiyorlar ama size tavsiyem ticket ve sodexo yemek bilet sistemlerini alın mutlaka..öğrenciler mutlaka gelir..anlattıgınız yer güzel..iç dekarasyonu bir muhendis olarak önerim ahşap kullanmanız..çok renkli olmayan açık kahve tonları ve lcd tv mutlaka olsun bir de wifi..isim olarakta size önerimi mutlaka dikkate alın hem okul hem hastaneye hitap edecek: '' CAFERİN '' hem aferin hem sağlık ilaç çağdıştırıyor.. hatta bilim firmasına sponsor olmalarını önerin ilaçlarının adı cafe adı olur..hem ögrencilere aferin hem reklam süper..

yorumunuza bayıldım.
Yapıcı, fikir veren, cesaretlendiren, içi açıcı bir yorumdu. Eğer yılın fikri, yorumu yarışması yapılıyosa sizin yorumunuz favorim.

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye1 yazı
neyaptınız hocam açtınız mı cafenizi

Yerleşim Türkiye / Ba?cylarMeslek Di?er
Üye711 yazı
80 bin lira böyle bi yer için biraz fazla bir rakam gibi geldi bana...dikkatli olun derim ben riski çok fazla birde sakın gereksiz en ufak bir şeye para bağlamayın cafede nargilede olsun ha :)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
hocam siz kafeyi kafanızda açmışsınız bile,ama benim aklıma da şu takıldı öğretmensiniz sabah 7 de kalkıp 3 e kadar okulda ondan sonra da 12 ye kadar kafede duracaksınız anladığım kadarıyla, yani günde 15 saat ayakta duracaksınız. kendimden örnek vereyim bende bir dönem esnaflık yapıp ayrıcada özel bir şirkette çalıştım, inanın birçok zorluğu var en başta ailenize zaman ayıramıyorsunuz,dinlenemiyorsunuz,bayramınız seyranınız yok, sosyal hayat yok,düğün dernek yok ve daha birçok aklıma gelmeyen sorunlar.sizi çok iyi anlıyorum şu anda çünkü aynı duyguları bende yaşadım iş kurma heyecanı mı dersiniz girişimcilik ruhumu dersiniz ne derseniz deyin bu duygularla hareket ediyoruz herzaman ama birazcıkta olsa mantığımızla yaklaşmamız gerekir diye düşünüyorum, saygılar Allah yardımcınız olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye15 yazı
Cafe açmak zor bir süreçtir. Sürekli ilgilenmeniz başında durmanız gerekir. İnsanlara güleryüz göstermeli, her gelen müşteriyle tek tek ilgildiğinizi sıkmadan ve yorulmadan belli etmelisiniz. Eski bir konu ancak cafe açmak isteyen girişimciler için http://www.hizlibayilik.com/is-fikirleri/cafe-acmak-isteyenler-icin-yol-haritasi-h3377.html sitesindeki makaleyi inceleyebilirsiniz.
http://www.hizlibayilik.com Bayilik veren firmalar

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
daha yeni bir öğretmen arkadaşım benzer bir hevesle battı. part time olarak bir işletmeyi işletemezsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye51 yazı
Caferin güzel isim olmuş sayin elisplanlama fakat samsun yolunda meşhur çakallı tepesinde menemenciler var muhtarın yeri kelin yeri gibi caferin de Cafer'in yerini cagristirdi bana isim konusunda cafe'yi ayırmak lazım bence genç cafe ümit kafe sağlık kafe gibi basit isim bulunabilir iş konusuna gelirsek cafede ocak mutfak bir kişi kasa bir kişi garson temizlik bulaşık bir kişi yani en basit 3 kişi maliyetlerinizi iyi hesaplayın
New hope

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Yeni Üye17 yazı
Kirası çok uygun hocam.Dekarasyon konusunda çok abartılı bir tasarım yapmanıza gerek yok.Bazen basit dekarasyonlar yapmak gerekli.Lüks dekorasyonlar müşteri kaçırabiliyor.Cafe iyi fikir ancak tek bir işte yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.Mekanınız o isimle anılsın.Örneğin köfteci, kanatçı, kumpirci veya ev yemekleri.O zaman sadece çevrenizde bulunan mekanlardakiler değil tavsiye ile dışarıdan da müşteri portföyü oluşturabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im