Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

80 Bin Lira Kredi İle Cafe Açmak?

Başlatanmem123Tarih13/03/2012 17:38:32Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
mrb değerli koniks üyeleri;
bir cafe açmayı düşünüyorum fikirlerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler

--cafe açacağım yer işlek bir cadde de değil hatta çok ucra bir yer..
--100 metre yakınında toplamda 800 dolaylarında hemşire doktor vs çalıştığı bir hastane var..
--hergün hastaneye gelen binlerce insan var..
--20-30 civarı eczane ve onların çalışanı var..
--yer olarak rakımı biraz yüksek hemen dibi uçurum ve uçurumun karşısında büyük bir semt var, akşamları şehir ışıkları vs manzara niyetine..
--150 metre ötede bir lise ve ilköğretim okulu var 70e yakın öğretmen çalışıyor ve lise öğrencileri..
--dükkan 150 metrekare önünde ise 70-80 metrekarelik alanı var masa atılabilir
-- dükkanın kirası aylık 1.000 tl
--her türlü içecek ve basit yiyecekler olacak

gelgelelim merak ettiğim sorulara :)

++yukarıda saydığım personeller köfte ekmek veya tost gibi yiyecekleri sipariş eder mi?
++işlek cadde olmamasının dezavantajını çok yaşar mıyım?
++ben kadrolu öğretmenim, kredi çekip 80 bin liraya cafe açarak kendimi batırır mıyım :) ??
++ cafe'nin ismi ne olsun? cafe dekorasyonu, sistemi vs için neler önerirsiniz??
++ özetle soracak olursak bu iş tutar mı acaba??

SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / ŞanlıurfaMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye20 yazı
benim yaşadığım yerde bugün çocuğumu çocuk hastanesine ***ürdüm herzamanki gibi çok kalabalıktı ama kantin akşam 5'ten sonra hep kapalı hastane çıkışında bir büfe var oda hemen hemen 6-7 gibi kapanıyor .. acaba neden? bu söylediğimi iyi araştır hocam bide hastahanelerin içindeki faal kantincilere danış tabi açacağın yerdeki kantinciye sorarsan açma der şehiriçlerindekilere filan danış..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye60 yazı
cafe-rin,, c'aferin sanırım güzel bir buluş oldu teşekkürler.... işte şimdi yararlı yorumlar gelmeye başlıyor, yazan elleriniz dert görmesin kesinlikle tüm önerilerinizi dikkate alacağım... bende dekorasyonda kahve tonları kullanmayı düşünüyordum bahçemde de çim, ağaç falan olacağı için kahverengi ve yeşilin uyumu harika olacak diye düşünüyorum... birde birşey daha farkettim havalar ısınınca hastanenin bahçesinde sabaha kadar yatan hastalarını bekleyen en az 150-200 kişi toplanıyor 24 saat açık tutarsam en azından bahçede bekleyen insanlara sıcak çorba göndersem bile harika bir kazanc olacağını düşünüyorum. ayrıca bu hastanede de kantin erken kapanıyor ama simit su ve meyvesuyu satan bir kişi hastanenin acil kısmında 24 saat bekliyor .. değerli yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye39 yazı

Dostum bu ise cok hevesli oldugun belli, arastirmanida yapmissin 1000 tl kira cok fazla degil ucra bile olsa en dandik depolar 500 lira istanbulda bu da yerin alti nemli rutubetli yerler, kiran tamamdir bahsettigin potansiyel musterilerin de tamamdir , gida -cafe isi kar marji yuksek islerdir tek anlamadigim sey 80 bin lirayi napicaksin, daha az bir sermaye yatirarakta cok guzel dekore eebilirsin cafeni cok ucuk bi rakam 80 bin sen onu ikiye bol ve bu ise 40 bin liralik bir sermaye ko**** basla ve emin ol basarili olacaksin, pozitif insanlar hayatta her zaman kazanir, ben hayatimda sifidan bi yerlere 2. kez geldim ve su anda da herseyimi kaybetsem gene gelebilirim, dedigim gibi önemli olan calisma azmi pozitiflik ve isin analizini yapmaktir sende bu ucu de var, seyr-i sefa sana hayirli olsun

Yerleşim Ysveç / MalmöMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye39 yazı
işini iyi yapan kazanır ama tecrüben yoksa ve anladığım kadarıyla işin içinde duramayacaksan. zor.. hayatın kredi ödemekle geçer elde var sıfır.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
Yeni Üye36 yazı
Aslına bakarsanız lokasyonu görmemde fayda var.. bana dükkanın ve çevresinin resimlerini gönderirseniz mutlaka bazı önerilerim olabilir.. Yanılmıyorsam Urfa'dasınız orada inşaat şirketi olan bir dostum var aktif olarak yardımcı olabiliriz.. email adresim oben67@gmail.com resimleri buraya gönderebilirsiniz...
OK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye60 yazı
allucando; aslen urfalıyım ama diyarbakırda yaşıyorum cafeyi diyarbakırda açacağım, en kısa sürede fotolarını da çekip eklerim

Yeni Üye60 yazı
hexedemical; tabiki işin üzerinde duracağım iyi yapacağıma da eminim ama kazanır mıyım onu bilemiyorum :)

Yeni Üye60 yazı
boorock; güzel yorumun için teşşekr ederim umarım kaybetmeden yükselişe devam edersin... 80 bin maliyet çıkardım çünkü mekan büyük bahçesi var tabi koltuklar masalar mutfak eşyaları bahçe mobilyaları duvarlar tavan taban vs derken maliyet artıyor.. birde dandik bir mekan olmasını istemiyorum o yüzden hayallerimi 80 bin ile tamamlyabilsem ne mutlu bana :) ARKADAŞLAR BEĞENDİĞİNİZ CAFE, KOLTUK, MASA VS BU İŞ İLE İLGİLİ FOTOLARINIZI PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.. KATKILARINIZ İÇİN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Yeni Üye94 yazı
Kaliteli büyük puntoda ışıklı bir labela yaptırın.Cafenin adı: Patlıcan olabilir.Akılda kalıcı ve yemeyi çağrıştıran,mor renklerinin hakimiyetini serpiştiren psikolojik algıda seçiclik bırakan tatlı bir isim.1 senede marka olabilirsiniz.Hafta sonları ailelere özel fasıl yapabilirsiniz.Alkolsuz kesimi çekebilirsiniz.Birde çocuklara özel bir bölüm yapmayı unutmayınız.1 çocuk demek 2 kişi daha demektir;)

Başarılar
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye60 yazı
patlıcan cafe :)) biraz acayip oldu... ama ''1 çocuk 2 kişi demektir'' felsefesini sevdim teşekkürrr...

Üye306 yazı
öncelikle tarif ettiğiniz yer için 80 bin çok fazla bir yatırım gibi görünüyor...
manzarası güzel oluyor, ve lüx olursa insanlar gelmeyi tercih eder diyorsanız müşteri kitleniz oradakiler olmayacaktır tahminim.

1 lira kira demişsiniz. artı buna vergiler stopaj çalışan elektrik su vs derken yüklü bir aylık maliyetiniz olacak. üstüne birde 80 bin liranın aylık yüklü geri ödemesi derken

her ay - 5bine yakın bir civarla başlayacaksınız. sizi tatmin etmesi için net kar 8,10 bin olmalı... bunları düşünerek yeniden hesap yaptığınızda dertsiz başınıza dert alacağınızı düşünüyorum.
çünkü cafe işi şöyledir. ucuz satıp sürüm yapmaya kalkarsanız zarar edeceğiniz bir iştir. bir kahveyi 4, 5 liradan satabileceğiniz müşteri kitlesi yoksa cafe açmanızı doğru bulmam. tabi tarif ettiğiniz bölgede... merkezi bir yerde maddi durum problemi olmayan orta sınıf ve üzeri kesime hitap ederseniz kazanırsınız. ama bu seferde işini bilen işletmeciye ihtiyacınız olacaktır.

cafenin iş yapması tamamen popüler olmasıyla alakalıdır. ismini iyi yönde duyurmanız gereklidir. vs vs vs farklı detaylara girmiş olabilirim. aklınızdaki düşünce fast food büfe gibi tahminim...

hayırlısı olsun diyorum. sadece acele etmeyin. araştırın öğrenin. işletme sahipleriyle oturup sohbet edin. görüşlerini alın. daha iyi olur kanaatindeyim.
danışmak istediğiniz konu olursa size yardımcı olmak isterim.
2 yıla yakın İzmir kordonda günlük 7 10 bin temiz cirosu olan cafe işlettim. bir çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim...

saygılarımla
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye144 yazı
Ben de Ankara'da cafe işlettim. Bilmiyorum sadece hastane ve liseye güvenip cafe açılmaz bence, liseye hiç ama hiç güvenmeyin ama hastaneden iş mutlaka olacaktır. O da ancak paket servis ile mümkün anlattığınız kriterlere bakılırsa, içeri masası da elbet olacaktır, lakin ben 80.000 lira parayla Ankara'da en işlek yerde cafe açarım, sizin bahsettiğiniz özelliklere göre acımasız olucak belki ama hiç girmeyin 6 ayda batarsınız.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye816 yazı
mem123 ;

sen o cafe yi aç.. bana burdanda aç diyarbakır dan oraya gelip senin çayını içcecegim söz.. en fazla 2 saat..

arkadaşım hastaneye liseye güvenerek işy apma cafe işi cevre işidir bu forumda onlarca cafe açıyorum başlıgı açıldı .. ben 3 yıldır burda her yazıyı okuyorum.. istediğin gibi kral bir yer aç.. 2 türlü iş yaparsın.

1. ya çevren olacak ( cafe için)

2. yada çevren de gerçekten de bu işi yapacak kimse olmayacak o bölgede bu iş e gerçektende ihtiyaca olacak..

hastane diyorsun adamın hastası içerde 50 kuruştan fazla çay parası ödemez keyfe gelmemiş paranı pulun hesabını yapar ..

ben 2 yıl söz. öğretmenlik yaptım dostum bir öğretmen ay ortasını zor getirir gel diyarbakır a seni gezdireyim adam oturur cafede 1 çay içer tam 4 saat oturur 50 kuruş öder ünkü 1700 maaşıyla 1200 lira kredi öder..
benim tanıdıgım minimum 100 öretmende öyle kimse hobi olarak yapmıyor..

ayrıca doktor mu diyorsun ben sana urfa da ve diyarbakrıda doktor arkadaşalrımı örnek veririm yerler içerler ama para vermezler çünkü daima para ceplerine girmeye alışkındırlar .. inan cafeye gidip çayını yudumlayan 1000 kişiden 1 kişi bile doktor değildir bunların lokalleri vardır yada kendi özel yaşamları vardır..

ben boyacı tabelacı dedim sinirlenme boşuna ben artık kimseye akıl fikir vermiyorum gecen 2 ay önce biri geldi attıp tuttu yardım ettim adam 60 bin lira batırdı bana ne cebim demi çıktı yok.. istediğim kadar konuştum ben bilirim dedim bende baktım olmuyor ara gazı verdim..

arkadaşım senin eger esnaflık deneyimin olmazsa başarı oranın %1 dir ama o kadar başarırsan eğer sen cafe zinciri açarsın
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye60 yazı
arkadaşlar kesinlikle fastfood büfe olmayacak sadece hastaneye paket servis olsun, ve acıkan müşteriye atıştırmalık birşeyler olsun diye fastfood da olacak dedim... benim amacım üst kesime de hitap edecek güzel bir cafe yaratmak o yuzden 80 bin tl gider diyorum dandik birşey olsun istemiyorum.... müşteri kesimim tabiki sadece hastane ve lise olmayacak o yuzden manzara sözcüğünü defalarca kullandım... ama 4 tl olan kahveyi öğrenci içince hesabına 2 tl yazarsın ne olacak? evet 80 bine ankaranın istanbulun en işlek yerinde de açılır ama muhtemelen aylık kirası 10.000 tl olacağı için iş yine büyük riske girer bence..... peki arkadaşlar aylık ortalama 5 bin tl masraf olacak hadi 5 bin tl de kar etmek istiyorum. eder 10 bin tl. bu cafede aylık ne kadar ciro yaparsam 10,000 tl bırakır????

Üye144 yazı
Personeli bırakır gider, iyi kötü bi sanatı olan usta lazım 2 tane onlara gebe kalırsınız, bunları da hesap ederek personel seçiminizi iyi yapın şimdiden. En büyük sorun personel olacaktır, siz mutlaka ama mutlaka öğrenin ustanın yaptıklarını, ya da eşiniz falan öğrensin. Günlük minimum 400 lira yapmalısınız ki gece rahat uyuyabilin. (Kaç masa olacak, bahçe büyüklüğü, dükkan metrekaresi gibi faktörleri tamamen zihnimde sizin anlattıklarınızla canlandırıyorum). Cironuz günlük 1.000 lira olursa aylık 10.000 liradan az kalır. Yani en kötü 1.200 lira yapmanız lazım günlük. (Not: 5 personel ile hesaplama yaptım). Bir de cidden böyle 10.000 lira kalsın falan diye düşünmeyin. Şurası kesindir ki ilk 10 ayınız büyük ihtimalle zararla geçecektir. Geleceğe yatırım yapıyor olacaksınız. 1 seneden sonra ne ektiyseniz onu biçersiniz ve kazanmaya başlarsınız. Düzgün işler yapar da çok zarar etmeden ilk senenizi geçirirseniz yemeklerinizi, lezzetinizi bozmadan, personelinizi çok değiştirmeden vs... daha sonrasında kimse sizi deviremez. Bu arada Seyr i Sefa güzel isim..

Yeni Üye60 yazı
ahmet bey; günlük 1.000 lira ciro olursa aylık 30.000 tl olacak.. cafenin kar marjı yüksek değilmi, cafede cironun ortalama yüzde kaçı kardır ?? zaten sözleşmeyi 10 yıllık imzalayıp tapuya şerh koyduracağım ilk 2 yıl kar etmesem de olur, ama zararda etmemeliyim en azından :D

Üye144 yazı
Kiminle ne sözleşmesi bu acaba? 2 ustabaşı şart, 50'şer lira vermeniz lazım ki adamakıllı adamlar olsun ve çalışsınlar, 3 garson lazım, paketçi komi gibi 2 tane de çocuk olmalı ve bulaşıkçı olmazsa sorun olur, personele zaten günlük 250 lira civarı vereceksiniz, sigortası yemeği? elektrik, su ve ıvır zıvır da günlük 50 lira tutar ve kira da 35 lira. Kar marjı olarak aperatif, ana yemek ne yapıp servis edeceğinizi bilmiyorum ki bişey söylemem doğru olmaz ama minimum 600 lira yapmalısınız ki 400 lira kalıp bu giderleri karşılayabilsin. 600 liranın üzerinde ise bu hesaba göre 1200 lira yaptığınız zaman size 400 lira kalıyor. Stopaj, vergi ve ansızın çıkan diğer sürpriz giderleri hiç hesaplamadık... Ve 600 lirada 400 lira gayet yüksek bir kar marjıdır. Bu tutar 700 lira olduğunda 1400 lira yapmanız gerekecek 400 lira net kar için. Menünüzü ayarlayın önce ve sonra kar maliyet tablosu için bana yazabilirsiniz, maliyet cetveli hazırlayabilirim. Faydası olacaktır.

Yeni Üye60 yazı
dükkan sahibiyle kira kontratı-sözleşmesi.. 10 yıllık imzalaycağım ki 2 yıl sonra bana; kayınım almanyadan gelecek sen çık dükkanı ona vereceğim demesin diye :) ilk etapta: 1 ustabaşı, 1 bulaşıkçı, 2 garson, 1 paketçi çocuk diye düşünmüştüm yetmez mi acaba???
görüştüğüm cafe işletmecileri tüm ürünlerin ortalamasında cironun %50 si kardır diye bir yorumda bulundular benim hesaplamalarıma göre de o civarı çıkıyor, sanırım ilk 6 ay günde 500 tl ciro ortalaması yakalasam ayakta kalır işi geliştirme fırsatım olur diye düşünüyorum dediğim gibi ilk günden kar hayalim falan yok zamanla mutlaka artar sabırlıyımdır beklerim... cafenin sabah 07den gece 12ye kadar açık olduğunu düşünürsek 500-600 tl ciro yapmak zor olmasa gerek, çok mu polyyanacıyım acaba????

Üye144 yazı
1 ustayla evet baya abartı olmuş hocam. hangi usta o sabah 7 gece 12 çalışıcak :D Valla nacizane tavsiyem iyi bi usta bulun iyi bi para verin ama yanına da 2 çırak alın, ya da 2 usta alın ve boş bırakmayın yani teraziyi dengede tutun, yanlış adamlarsa hemen gönderin yenisini bulun. Ta ki doğru ustayı bulana kadar. Bu dediğimi mutlaka yapın. Doğru düzgün personel bulursanız gelecek için bi şansınız var. İşler açılmaya başlayınca olacak lezzet değişiklikleri usta değişiklikleri hiç hoş olmayacak.

Yeni Üye60 yazı
kesinlikle haklısınız bir işletmeyi ayakta tutacak olan personellerdir, yanlış garson seçimi bile onlarca müşteriyi kaçırabilir... ustabaşını saat 11,00-21,00 saatleri arasında çalıştırmayı düşünüyordum.. sabah erken saatlerde ve gecenin ilerleyen saatlerinde ustabaşına pek ihtiyaç olmayacağını düşünmüştüm ilk etapta çok masraf olmasın diye böyle birşey düşündüm tabi siz daha iyi bilirsiniz...

Yeni Üye60 yazı
ahmet bey bu arada cafeyi açacağım yer aynı zamanda şehrin zenginlerinin oturduğu semt, örnek verecek olursak benim açacağım cafenin üstünde 4,kat daire satılıyor fiyatı 900 milyar :) ama oralarda pek cafe falan yok işlek caddede yok, sakin bir mahalle... öyle sessiz sakin manzaralı zengin bir yerde cafe işler mi??

Yeni Üye97 yazı
hocam tutmazsa fazla üç yıllık sıkıntı yaşarım diye işe girilmez.dibi görülmeyen suda yüzülmez derim ben.ağrımayan başını ağrıtacaksın malesef.
keşke dibi görünen, değişkeni daha az olan bir alan seçseydin.
inşallah gönlünce olur da ben yanılırım.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye144 yazı
Tabi ki işler hocam. Neden işlemesin. Güzel bi bahçe dekorasyonu, ufak bi şelale, yeşil çimler, ağaçlar, çocuklar için ufak bi bölme. Burada da uzak sessiz sakin yerlerdeki nezih yerlerin müşterileri hep müdavimidir böyle yerlerin. Diyarbakır halkını insanını bilemem. Ama bu Diyarbakır'daki bu tarz yerlerin sayısına, personeline ve de dekorasyonuna bakar. Ben çok insan biliyorum alıştığı yerde yemek yemek ya da dostlarıyla sohbet etmek için yarım saat yol gidenleri. Önemli olan insanların kendini rahat hissetmeleri ve ''ne güzel bir yer, bak ne kadar değişik bak şu da var bak bu da var'' gibi şeyleri söylemeleri. Standart Diyarbakır'ın merkezinde ya da başka bir yerinde olan bi cafe gibi bi yer açarsanız tabi ki olmaz. Gidin gezin küçük yerdir Diyarbakır, olmayan bi konsept yapın, yeşil olsun bahçesinde insanlar oturabilsin, salıncak olsun hamak olsun falan. Bu arada üst katta oturanlar varsa her daireden imza almanız gerekiyor ruhsat işini iyi araştırın sonra o kadar parayı harcadıktan sonra dükkanı kapatabilirler bir kişi imza atmazsa.

Yeni Üye15 yazı
Cafe açıp ya da devren alıp bir ay sonra tekrar devredeni çok gördüm.Sektörü bilmediğim için yol gösterici yorum yapamayacağım ama yaşım genç olmasına rağmen cafelerde bir arkadaşın bahsettiği gibi genç garson ve çalışanları nedense sevmiyorum.Orta yaşlı ya da yaşlı çalışanlar bahsettiğin konsepte daha uygun gibi geldi bana.Ve tabiiki olmazsa olmaz güler yüz ve hizmet.Örneğin benim yıllardır gittiğim bir cafe var yaşlı teyze ve amca işletiyorlar o kadar tatlılar ki oturduğum yere 10km uzaklıkta olmasına rağmen her hafta sonu gidip eşimle dostumla kahve içerim.Teyze ve amca hep güler yüzlü,gelir 1 dakika olsa bile masama oturur yabancılarla tanışır,halimi hatrımı sorar ve güler yüzle işlerini yapmalara devam ederler.Yani diyeceğim o ki öyle bir cafe açacaksınız ki insanlar kendilerini evlerindeki gibi rahat hissetsinler
Ve lütfen hızlı karar vermeyin.Gerekirse sözleşmeyi imzalamadan dükkanı kaptırmayım diye dükkan sahibine 1 ay beklemesi için 1000 lira para verin ve o bir ayda iyice düşünün,şehrininzdeki bütün cafelere gidin gözlem yapın,fiyatlara bakın,mönülere bakın,birer çay için çayların tadına bakın konseptine bakın,beğendiğiniz ve beğenmediğiniz şeyleri not alın ve artık yapmayı düşündüğünüz iş ile ilgili yapacağınız bir iş kalmadıktan sonra kira kontratını imzalayın.Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye15 yazı
Ek olarak hijyene çok dikkat edin.Örneğin simit bile alacak olsam satıcının elinde eldiven yoksa ya da eldiven var ve parayı dahi o eldivenle alıyorsa o simiti almam.Kimileri pimpiriklik olarak tanımlayabilir ancak benim gibi çok insan olduğunu biliyorum.Ayrıca kimse bahsetmemiş ama para kazanmak uğruna da olsa kutsal mesleğinizdeki performansınızı etkileyecek davranışlarından kaçının örneğin yanlış anlamazsanız ben cafe işletip o cafede 00:00'a kadar duran ve sabah 9'da okula gelen bir öğretmenin çocuğuma eğitici-öğretici olmasını istemem.O yüzden çevrenizde tepkiyle de karşılaşabilirsiniz ve dengeyi iyi ayarlamanız gerekmektedir.Bol şans

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye60 yazı
ahmet bey belediyeden sordum dükkan işyeri olduğu için dairelerin %50sinin onaylaması gerekiyor dedi, ama eğer bir daireyi işyerine çevirecekseniz o zamn hepsinden izin almanız gerekiyor dedi yanlış bilgi mi verdi acaba ?

Yeni Üye60 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler emin olun tüm önerileri not alıyorum...

gerçeklik; işletmeci güvendiğim bir kardeşim olacak ben sadece okul dönüşlerinde falan gider yorgunluk kahvesi içer eksiklere bir göz atarım zaten o kadar enerjik olmam imkansız çünkü çocuklar bitiriyor bizi, bence dokunma bin ah işitirsin :) :)
kimsenin o riski alıpta dükkanı tutabileceğini sanmıyorum o yuzden dediğiniz gibi yapıp tüm cafeleri dolaşıyorum, vaktim bol rahat rahat araştrma yapıyorum, ya ben yaparım yada öylece orası boş kalır diye düşünüyorum

Yeni Üye60 yazı
arkadaşlar ayrıca masa koltuk vs gibi ürünleri nerden bulabilirim yada özel yaptırabilir miyim en uygun yer neresidir? bir masa takımını kaliteli olması şartıyla ne kadara mal edebilirim

Üye144 yazı
O da çok önemli bi konu. İyi paralar harcaman gerekecek. Ben masa başı 1100 lira vermiştim çok iyi hatırlıyorum çok güzel bi model bulmuştum 5 tane almıştım, koltukları da baya pahalıydı. Tabela, masa koltuk, camekan (çoğu yerde ful cam ya da katlanır cam olursa çok hoş duruyor), ve şemsiye... Büyük ve kaliteli renkli güzel 2,3 tane şemsiye al bahçe için ve dükkanın girişi için, dükkanın görünümünü ciddi ölçüde güzelleştiriyor. 2500 lira 1 adet şemsiye. Şu cam olayı da 12.000 lira falan tutuyor. Parayı zaten bunlara harcayacaksınız, dekorasyon, bahçe işleri, duvar kağıdı, resim tablolar ve işte tabak bardak masa böyle şeyler. Ve belediyedeki sorduğun %50 olayı bence yanlış. Geçen yaz Alanya'da arkadaşımın cafesinde de aynı sorunla karşılaştık. 1 daire sahibi imza atmamış, kavga etmişlerdi ve iş büyümüştü. Aman ona dikkat edin bilmiyorum belki yönetmelik değişmiştir. 1 kişiye daha sorun.

Yeni Üye60 yazı
tamam o zamn onu bir daha detaylı sorarım.. bu arada siz masayı koltukları nerden almıştınız varsa foto veya internet sitesi paylaşırsanız sevinirim. bahsettiğiniz şemsiyeyi de merak ettim doğrusu... sizi fazla yoruyorum sanırım affedin