Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

80 Bin Lira Kredi İle Cafe Açmak?

Başlatanmem123Tarih13/03/2012 17:38:32Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
mrb değerli koniks üyeleri;
bir cafe açmayı düşünüyorum fikirlerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler

--cafe açacağım yer işlek bir cadde de değil hatta çok ucra bir yer..
--100 metre yakınında toplamda 800 dolaylarında hemşire doktor vs çalıştığı bir hastane var..
--hergün hastaneye gelen binlerce insan var..
--20-30 civarı eczane ve onların çalışanı var..
--yer olarak rakımı biraz yüksek hemen dibi uçurum ve uçurumun karşısında büyük bir semt var, akşamları şehir ışıkları vs manzara niyetine..
--150 metre ötede bir lise ve ilköğretim okulu var 70e yakın öğretmen çalışıyor ve lise öğrencileri..
--dükkan 150 metrekare önünde ise 70-80 metrekarelik alanı var masa atılabilir
-- dükkanın kirası aylık 1.000 tl
--her türlü içecek ve basit yiyecekler olacak

gelgelelim merak ettiğim sorulara :)

++yukarıda saydığım personeller köfte ekmek veya tost gibi yiyecekleri sipariş eder mi?
++işlek cadde olmamasının dezavantajını çok yaşar mıyım?
++ben kadrolu öğretmenim, kredi çekip 80 bin liraya cafe açarak kendimi batırır mıyım :) ??
++ cafe'nin ismi ne olsun? cafe dekorasyonu, sistemi vs için neler önerirsiniz??
++ özetle soracak olursak bu iş tutar mı acaba??

SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / ŞanlıurfaMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye144 yazı
yok burada baya büyük bi dükkan var bu işi yapıyorlar. oraya gidip beğenmiştim. istanbulda ankarada var böyle yerler. ama araştırın internette bulabilirsiniz güzel masa koltuk ve şemsiye modelleri. google hazretlerine sorun o yol gösteriri size. :D

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye60 yazı
tamam değerli fikirlerin için tekrar teşekkür..

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye19 yazı

mem123 merhaba tekrar..umarım cafenin adı önceden yazdığım C-aferin olur:)) (bu arada K-aferin de olabilir..)sırf tatlara bakmak için gelirim artık:) bu arada aklıma birşey gelmişken sana hatırlatayım dedim..telefonla sipariş alacağın için telefon numaran mutlaka özel olmalı..sonu diyarbakır olabilir..yada yanyana aynı rakamlar akılda kalıcı olsun bu çok önemli..logo da bulmanda fayda var ben sana yardımcı olurum logo konusunda merak etme..sanırım hepimiz burada cafeyi kendimiz açıyormuş gibi heyecanlanlıyız..umarım güzel bir cafe olur..cafenin girişine koyabileceğin bir aşçı heykeli acayip dikkat çeker..ayrıca menüde sivil-öğrenci diye 2 ayrı fiyat tarifeniz olsun..öğrenci herzaman indirim olan yere gider..bulacağınız çalışanlarda mutlaka güleryüzlü olmalı ve işi benimsemeli..aklıma geldikce yazarım..kolay gelsin..iyi çalışmalar..

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Mühendis
Yeni Üye60 yazı
elisplanlama; ilgin için çok teşekkür ederim tüm fikirleri yanıma not ediyorum hepsini hayata geçireceğim, logo ve heykel fikrine hayran kaldım, öğrenciye %20 indirim diye düşünmüştüm... cafe ismine gelince eğer aferin sponsor olursa olur, yoksa ''seyri sefa cafe'' düşünüyorum... sırf tatlara bakmak için mutlaka gelmelisin çünkü tüm ürünler çok doğal olacak özellikle hazırlanan kahvaltıya bayılacaksın.. bu arada açılışı yaza yapacağım şimdi okula gidip geldiğim için tam ilgilenemeyeceğim o yuzden yazın 3 ay tatilde istanbula falan gidip tüm mobilyaları dekorasyonu çay kaşığını bile kendim özenle seçmek istiyorum... temmuz 1'e kadar araştırmalara devam edeceğim 1 ayda herşeyi halledip ağustos 1 de görkemli bir açılış yapmak istiyorum.... FİKİRLERİNİZİN DEVAMINI BEKLİYORUM HERKESE TEŞEKKÜR

Üye300 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mem123
elisplanlama; ilgin için çok teşekkür ederim tüm fikirleri yanıma not ediyorum hepsini hayata geçireceğim, logo ve heykel fikrine hayran kaldım, öğrenciye %20 indirim diye düşünmüştüm... cafe ismine gelince eğer aferin sponsor olursa olur, yoksa ''seyri sefa cafe'' düşünüyorum... sırf tatlara bakmak için mutlaka gelmelisin çünkü tüm ürünler çok doğal olacak özellikle hazırlanan kahvaltıya bayılacaksın.. bu arada açılışı yaza yapacağım şimdi okula gidip geldiğim için tam ilgilenemeyeceğim o yuzden yazın 3 ay tatilde istanbula falan gidip tüm mobilyaları dekorasyonu çay kaşığını bile kendim özenle seçmek istiyorum... temmuz 1'e kadar araştırmalara devam edeceğim 1 ayda herşeyi halledip ağustos 1 de görkemli bir açılış yapmak istiyorum.... FİKİRLERİNİZİN DEVAMINI BEKLİYORUM HERKESE TEŞEKKÜR

Bu başlığı merakla takip ediyorum :)))
Bu arada mem123;
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Desert16
Şans seninle olsun Mem123, inşallah hayırlısı ile açarsın. Önce isimde bi uzlaşalım :D
Örneğin; seyrisefa olabilirmi? Ya da Cafe Sefa Tepesi.. Patentli değilse tabi...

isim fikri olarak bi tatlı ısmarlarsın artık bana :D
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye98 yazı
Ben daha önce cafe açtım ve batırdım. Benim bu konuda en büyük hatam yüksek bir maliyetle ve krediyle işe girmem oldu. Her iş yerinin kazanacak duruma gelmesi için belli bi zamana ihtiyacı var. Bu zaman diliminde kredi ödemesi maddi olarak çok zor oluyor. Cafe işinden güzel para kazanıla bilir, fakat en az bir 6 ay ayakta durmak için cepten harcama yapmak gerekiyor, bu dönemi çok sıkıntıya düşmeden atlatırsanız, çok iy para kazanabilirsiniz, ama ben derimki ilk etapta 80.000 TL gibi bir meblayla işe girmeyin, bir cafe çok rahat 30.000 - 40.000 liraya açılabilir. Aklınızdaki herşeyi ilk etapta yapmayın, kazandıkça yaparsınız, hem zamanla yapılan değişiklik müşterininde hoşunada gider.
Tarık Buğra ÖZTÜRK

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye144 yazı
Seyr i Sefa süper isim valla.
Bu arada paket programda da yardımcı olabilirim. Şu paket siparişlerde kullanılıyor ya, müşterinin telefon numarasından adresini gösteriyor ve alınan siparişlerle mutfakta ne kadar malzeme harcanması gerek, stok kontrolü ve muhasebe entegre sistemleriyle size özel bir hesap planı tutmanıza yardımcı oluyor. Böyle bir program da şart size.. Ve nacizane önerim garsonlar küçük cihazlar kullanmalı sipariş alırken, dokunmatik küçük bluetooth ile çalışan, mutfağa anında siparişi gönderen yazılımlar var ya da daha çılgın bi fikir size, İstanbul'da bi restoran yapmış bunu ne zamandır aklımdaydı gidip önerecektim restoranlara bu projeyi, vakit ayıramadım: Siparişleri müşteriler kendileri verecek, masalarda tablet pcler olacak, her masa için 1 tane veya toplamda 4,5 tane alırsınız müşteri geldiği zaman menü gibi masaya bırakırsınız, müşteri menüden istediği şeyi seçip sipariş göndere tıkladığı zaman sipariş mutfağa gider, dokunmatik ekran full sistem, pahalı bi sistem değil. yazılımı ile beraber cihazı da temin edebilirim, sizin dilediğiniz şekilde olur yazılım, cihazı da benden daha ucuz kimse veremez emin olabilirsiniz. Sizin için müthiş bir zaman tasarrufu olacak düşünün biraz bunu. Garsonun siparişi aldıktan sonra mutfağa gidip adisyonu yazıp ustaya vermesi mi, direk müşteriden anında mutfağa gitmesi mi.. Bu proje benim aklıma baya yatıyor, gidip gezmem lazım restoranları vakit ayıramıyorum. Bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlar da bunu önemser belki tanıdıkları falan vardır, hep beraber bu projeye imza atabiliriz.

Yeni Üye60 yazı
desert; seyri sefa olması yüksek ihtimal, ağustos 1 de buraya açılış fotolarını koyduğumda tebrikleri kabul edersin :) tatlı da neyin nesi sana hayat boyu seyri sefa cafe ücretsiz olacak...

t.bugra: zaten toplamda aslında 120 bin maliyet çıkardım 80 ile girip sonra tamamlayacağım. her ay bin lira zarar etsede 1 yıl ayakta kalabilirim öyle planladım.

ahmetkurtarıcı: ilk etapta her masada tablet biraz pahalıya patlar garsonların elinde olacak. ama işler istediğim giderse bırak masayı her sandalyeye bile tablet koyarım umrumda olmaz :) bu arada bahsettiğin telefon numarasından adresi gösteren paket proğramının fiyatı nedir?

Yeni Üye60 yazı
bu arada cafenin bir köşesinde koniks bölümü oluşturacağım, çok müthiş bir görüntü olacak herkesin katkısı oraya yazılacak kısacası ölümsüzleşen teşekkür köşesi gibi..

örneğin;

CAFE İSMİ ; SEYRİ SEFA (DESERT16)
KATLANIR CAM: (AHMETKURTARICI)
ÇOCUK BAHÇESİ: (BACARDİ)
LOGO & HEYKEL (ELİSPLANLAMA) vs vs

Üye144 yazı
Yazılım sonuçta, içinde ne istediğinize bağlı, stok raporları olsun mu, maliyet cetvelleri falan filan 800 lira ile 2500 lira arasında değişebilir.

Üye144 yazı
Ya katlanır cam yazmasın o köşede benim fikrim olarak, şu yazsın: katlanır cam koltuk sandalye şemsiye paket programı adisyon programı menü tablet pc cafe latte freezerlar değişik kokteyl reçeteleri ve muhteşem tatlar.. :D Daha da eklerim Ağustos'a çok var :DD

Üye144 yazı
Tablet fiyatları da 300 lira civarında, yazılımı sorun değil onun menü haline getirilmesi için.

Yeni Üye60 yazı
ağustosa kadar sanırım teşekkür köşesi olmaktan çıkar cafenin her yerini kaplar :) hem böylece duvar dekorasyon derdinden de kurtulmuş olurum :D masalara konulacak tablet pc fiyatı ne kadardır ortalama?.. normal tablet pc'lerden bir farkı varmı sanırım farkı yaratan proğramdır

Yeni Üye60 yazı
o tabletlerin fotosu varsa mail atabilrmisin rica etsem?

Yeni Üye60 yazı
marka- model yazsanda kafidir bakarım googledan

Üye144 yazı
yok ben ithalatını yapıyorum zaten, paslaşabiliriz, sen email adresini gönder bana ben detaylı foto atarım sana, çok model var ama benim bu iş için düşündüğüm 2 model var, o menüsü işte vs. anasayfada seyri sefa cafe yazar, işte hoşgeldiniz cart curt yazar, menuye tıkladıklarında, işte seçenekler olur falan. o yazılımla alakalı, bi fotoğraf stüdyosu için basit bişey yapmıştım ama bu biraz kapsamlı olucak sanırım ama çözülmücek bişey değil, yazarız programı, bi araştırırım burda sorarım senin ne istediğine bağlı olur.

Üye144 yazı
Gönderdim...

Yeni Üye60 yazı
yok mu cafe koltukları masaları vs önerebilecek kimse...

Yeni Üye14 yazı
Öğretmenim koşullar çok cazip ama kredi ile 80000 den bahsediyorsunuz.Denemeyin bile.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye18 yazı
hocam işin başında ya sizin yada girişimçi ve bu işi daha önceden yapmış olan birkişiyle yapmanızı hatta ortak olmanızı tavsiye ede bilirim cafe için kredi cekmenizi hiç tavsiye etmem 20 tl gibi bir sermayeyle acıla bilecegini düşünüyorum birtek cafe bar restorant gibi yerlerde para tutan para hastane olması iyi okul kantinden alır hastane yeter bir deneyin ama 80 tl cok para okadar para yatırmanızı istemem 20 tl gibi bir para olur diye düşünüyorum 20 tl silseniz de birkaç senede toparlarsınız ama 80 tl cok para rikse gerek yok bence ben olsam böyle yapardım yada girmezdim konumuda tam bilmiyorum fikrim kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye60 yazı
peki arkadaşlar 20bintl ile nasıl bir cafe kurulabilirki hayal etsenize?? sadece tente 15 bin tl tutuyor katlanır cam 13bin tl, en az 25 takım masa koltuk gerekiyor hiçbir takımın fiyatı 1000 tl den az değilki... evet 20bin tl ile çorbacı açılabilir belki pastane açılabilir yada yere tabureler atılıp projeksiyon sistemi kurulur maç izlettirilir vs gibi işler olabilir. ama yüzüne bakılabilecek bir cafe 80 bin tl den aşağısına açılamıyor...

Yeni Üye10 yazı
hocam nacizene fikrim, benim gözlemlediğim iş yapan ve devamlılık sağlayan cafeler 14-40 yaşları arasına hitap ediyor. Cafede iskambil ve okey oynatman şart ayıca lig tv de extra olur.
Yiyecek içecek kaliteli olacak, çalışanlar güler yüzlü olmalı. Bence yatırım maliyeti yksek bir iş ve risklide, tutarsa cafe iyi para getirir.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı
ya hocam elin şeyi ile gerdege girmek gibi bişey den bahsediyorsunuz .
kredicekmek,iş bilmemek,ögretmenolmak,ve başında durababak 4 unsur bir arada bu iş olmaz yazık edersiniz kendinize.
ama esnafın biri bu konuyu yazmış olsaydı paran varsa yapderdim.
1.sen ögretmensin yani yumuşak yüzlüsündür heralde.
2.sen kredicekip onu tiicarete gönmek ki bu senin için cok zor olur geceleri uyuyamazsın ve dogru dürüs ders anlatamazsın cocuklara işinde olursun
3.işi deneyimin yok
4.cüsü ise yapsanda işe hakim olamıyacaksın
bence hiç girme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye60 yazı
PEKİ ARKADAŞLAR GİRMİYORUM, TEŞEKKÜR EDERİM DEĞERLİ FİKİRLERİNİZ İÇİN... KONU KAPANMIŞTIR HOŞÇAKALIN

Yeni Üye95 yazı
çok uzun olmamak kaydıyla yazıyorum ...

2008 yılında 90 bin lira nakitle bakırköyde bir pasta cafe açtım.

öyle zor bi iş ki. hiç dışardan göründüğü gibi değil.. ustasıyla ayrı uğraşıyorsun garsonuyla ayrı. 3 bin lira mekan kirası 5.500 lira usta ve garsonlara verilen ücret 1.200 lira ortalama elektirik ve su. artı 3 bin de genel alım yapılıyor. yani aylık gider minimum 15. harcadıgınız mesayi 16 saat.

ben size işin sonunu söyliyim en son 30 bin liraya müşteri bulup verdim mekanı.

iyi düşünün iyi karar verin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye238 yazı
Kötü ön araştırma.

1) Hastane yakını potansiyel rakiplerin var mı?
2) 08-15 arası kime güvenip teslim edeceksin dükkanı?
3) Niye 80000TL?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye60 yazı
PEKİ ARKADAŞLAR GİRMİYORUM, TEŞEKKÜR EDERİM DEĞERLİ FİKİRLERİNİZ İÇİN... KONU KAPANMIŞTIR HOŞÇAKALIN

Üye144 yazı
Garip bi konu oldu. Hocam hayırlısı olsun inşallah.
Cidden bu konuda deneyim sahibi olanlar genelde şikayetçi, ya çok kalabalık olan caddelerde iş yapanlar (ki kiraları ve böyle yerlere girip bismillah demek 300.000 liradan başlar), ya da çok kaybedecek bişeyi olmayanlar memnun bu işte. Anlattığınız yere benim de kanım ısınmaya başlamıştı. Keşke foto çekme imkanınız olsa bakın işte manzara bu mekanın genişliği bu falan diyebilseniz ya da daha iyisi bi 3D'ci bulsanız mimar falan, aklınızdakini yaptırsanız 3D bi programla. Burada böyle tenha biyer, ben öğretmenim falan deyince bu işi yapmış olanlar tabiki bu şartlar olgun değil fikrine kapılıyor.