Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

80 Bin Lira Kredi İle Cafe Açmak?

Başlatanmem123Tarih13/03/2012 17:38:32Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
mrb değerli koniks üyeleri;
bir cafe açmayı düşünüyorum fikirlerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler

--cafe açacağım yer işlek bir cadde de değil hatta çok ucra bir yer..
--100 metre yakınında toplamda 800 dolaylarında hemşire doktor vs çalıştığı bir hastane var..
--hergün hastaneye gelen binlerce insan var..
--20-30 civarı eczane ve onların çalışanı var..
--yer olarak rakımı biraz yüksek hemen dibi uçurum ve uçurumun karşısında büyük bir semt var, akşamları şehir ışıkları vs manzara niyetine..
--150 metre ötede bir lise ve ilköğretim okulu var 70e yakın öğretmen çalışıyor ve lise öğrencileri..
--dükkan 150 metrekare önünde ise 70-80 metrekarelik alanı var masa atılabilir
-- dükkanın kirası aylık 1.000 tl
--her türlü içecek ve basit yiyecekler olacak

gelgelelim merak ettiğim sorulara :)

++yukarıda saydığım personeller köfte ekmek veya tost gibi yiyecekleri sipariş eder mi?
++işlek cadde olmamasının dezavantajını çok yaşar mıyım?
++ben kadrolu öğretmenim, kredi çekip 80 bin liraya cafe açarak kendimi batırır mıyım :) ??
++ cafe'nin ismi ne olsun? cafe dekorasyonu, sistemi vs için neler önerirsiniz??
++ özetle soracak olursak bu iş tutar mı acaba??

SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / ŞanlıurfaMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye245 yazı
isin basinda duramayacaksan tutmaz. digerlerine girmiyorum bile ki 80 bin kredi de cekilmez bi kafe acmak icin kaldiki ucra bi yerde ise

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye398 yazı
merhabalar. egerki kafe acmak istiyorsaniz ukraynada beraber acmayi onerebilirim size. ayrica 80 bin kredi cekmenize gerek yok. 40 bin tl ilede fevkalade guzel bir kafe acilabilir. ama ogretmenim diyorsunuz. buralara gelebilirmisiniz bilmiyorum
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Üye245 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gama
merhabalar. egerki kafe acmak istiyorsaniz ukraynada beraber acmayi onerebilirim size. ayrica 80 bin kredi cekmenize gerek yok. 40 bin tl ilede fevkalade guzel bir kafe acilabilir. ama ogretmenim diyorsunuz. buralara gelebilirmisiniz bilmiyorum

Ne bicim insanlar var suraya bak adama kalkmis ukraynaya gel diyor isiniz gucunuz bi enayi dusurebilmek dimi bi akilli sizsiniz millet kurulu duzenini bozacak hic tanimadigi birisinin aklina uyacakda ukraynaya gidecek bos bos konusmayin surda ya adami sinir etmeyin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye24 yazı
Hocam işin başında duramazsanız o iş yürümez, çünkü hiç bir insan malın sahibi gibi o malı sahiplenmez... Cafe'nin konumu, İnsan sürkilasyonu ve iç-dış mimari yapısı çok önemli, müşterilerin gözüne hoş görünmesi gerek. Bende ailemle birlikte oturmakta olduğumuz yalıyı Lüks bir Cafe yapmak istedik. Konum olarak iyi göl kenarıda İnsan sürkilasyonunun olduğu yer. Biraz araştırma yaptık iç ve dış mimar çağırdık yapılmasını istediğimiz herşeyi aktardık ince ayrıntısına kadar proje çizildi demirbaşlarıyla birlikte herşey 800 bin Tl'e yakın bir fiyat çıktı. Yani demek istediğim güzel biryer açmak ve para kazanmak istiyorsanız iyi bir sermaye gerek. Ucra bir yer için 80 bin tl yazık olur bana göre. Nerden baksanız 150-200 bin elinizden çıkarmanız gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye410 yazı
arkadaşım öncelikle kredi ile iş yapılmaz ,asla düşünmeyin bile,sonra okulda oldugunuz sürede cafe ile kim ilgilenecek? eger eş,çocugunuz duracaksa ayrı yok çalışana emanet edecekseniz olmaz kimseye güvenmeyin ,yer konusu ise muamma neden ücra bir yer düşünüyorsunuz? madem yatırım yapacaksınız öncelikle iyi bir yer bulmalısınız,işin özeti bu işe kalkışmayın derim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye60 yazı
başında durabilecek çok güvendiğim biri var, bende saat 3ten sonra cafeye giderim zaten ucra bir yerde açmak istiyorum çünkü: cadde üstü veya işlek yerlerde kiralar aylık 7-8 bin lira, bir de dukkanın olduğu yer yüksekte ve şehir ışıkları manzaarası var

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye300 yazı
Hocam, hizmet sektöründe uzun yıllar bulundum, her sektörde olabileceği gibi nankör bir sektördür. Biraz emek ve dikkat de ister. Cafe işletmeciliği bir o kadarda zevkli bir iştir. Lakin başında durup bizzat yönetöeniz gerekebilir. Mal canın yongası olduğundan kısa sürede tüm eksiklikleri görüp müdahale edersiniz. Ama el elin eşeğini türkü söyleyerek çağırır. Sadece şeklen olur herşey, buda müşteri kaybı, memnuniyetsizliği demektir. (Genellikle)
Size ilk tavsiyem, kredi çekerek bir girişimde bulunmayın... Birde sıfırdan kurup o kadar riski alacağınıza, uygun fiyatlı, en azından müşterisi oturmuş, bilinen bir yeri devren almayı düşünün... Hayırlısı olsun.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye60 yazı
sayın berat06: cadde üstü düşünmüyorum kiralar çok yüksek kurtarmaz,, eşimde öğretmen aylık minimum 4000 tl gelirimiz var, 80 bin riske edilmez mi? ben işin içinde olacağım cafe saat 15.00'ten sonra gece 00.00' a kadar daha çok çalışır diye düşünüyorum

desert16: müşterisi oturan para kazanabilen bir yeri kimse devretmezki, etse bile çok yüksek hava parası isterler

Yeni Üye60 yazı
böyle bir cafeyi kafanızda canlandırarak müşteri kesimini falanda hesaba katarak nasıl bir isim önerirsiniz? dekorasyon masa vs nasıl bir konsept tavsiye edersiniz şehrinizde olan beğendiğinz bir cafeden de esinlenebilirsinz...

Yeni Üye60 yazı
biraz sakin bir cafe düşünüyorum bahçede mumlar falan olacak, solo yanflüt bazende yalnızca keman calacak şehir ışıkları manzarasıyla güzel olur diye düşünyorum... değerli fikirlerinizi bekliyorum.... cafenin ismi ne olabilir?

Üye192 yazı
Cafe Bahane...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
madem manzaradan beklentiniz çok, "manzara cafe" olsun ismi, "cafe manzara", "manzaram" ... gibi türetilebilir...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye300 yazı
Peki hayırlı olsun bakalım o zaman mem123. Kervan geçmez, kuş ucmaz mekan olma da... Ama 80 binlirayı bağıra bağıra, göz göre göre batırırsan üzülürüm ona göre :D
- Ticaret beceridir...

Üye155 yazı
Hangi iş olursa olsun, ekmek teknenin başında durmazsan o işletmeden para yiyemezsin. Tecrübe ile sabittir.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye60 yazı
desert: iyi niyetini anlıyorum ama mekanın yerini serinliğini manzarasını görsen iddia ediorum cafemden çıkmazsın :D şaka bir yana bu işler birazda kısmet işi kimi sinek avlar kimi müşteriye tahsis edeceği boş masa bulaamaz, bazen herşeyi doğru düzgün yaparsın ama yinede iş yürümez bazende saçma sapan bir mekan tıklım tıklımdır... bana şans dileyin ve değerli fikirlerinizle isim ve mekanın dekorunda yardımcı olursanız minnettar kalacağımm SAYGILARIMLA..

Yeni Üye6 yazı
hocam ben cafe işletiyorum ayrıcada müzisyen oldugum için müziginide ben yapıyorum.manisada çok oturmuş bir mekan bizimkisi.şunu diyim cafe işinde sürekli gündemi yenilikleri takip etmeniz gerekiyor.güvendiginiz kişi genç mi?nitekim cafe müşterilerinin muhattap oldugu kişi genelde genç olursa daha çok ragbet görür.ayrıca aktivitelerde önemli.tesadüf bende şu ara ist la başka proje için gidiyorum ve devrediyorum nasipse.ehh işte hayat )))

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Müzik
Yeni Üye6 yazı
hocam ben cafe işletiyorum ayrıcada müzisyen oldugum için müziginide ben yapıyorum.manisada çok oturmuş bir mekan bizimkisi.şunu diyim cafe işinde sürekli gündemi yenilikleri takip etmeniz gerekiyor.güvendiginiz kişi genç mi?nitekim cafe müşterilerinin muhattap oldugu kişi genelde genç olursa daha çok ragbet görür.ayrıca aktivitelerde önemli.tesadüf bende şu ara ist la başka proje için gidiyorum ve devrediyorum nasipse.ehh işte hayat )))

Yeni Üye60 yazı
forte45; size de bol şans, dilerim yine başarılı olursunuz evet güvendiğim kişi 25 yaşında, gündem, yenilikler ve aktivite den bahsetmişsinz biraz daha detaylı açarmısınz konuyu

Yeni Üye6 yazı
hocam çok fazla masraf gerektirmeyen sistemler var mesela kareoke koyabilirsiniz.bilmem bilginiz varmı.burda çok ilgisini çekiyor insanların.senede en az 1 kere iç dekorede yenilik şart.çok komplike aslında bunlar içinde bir sürü şeyi barındırıyor.detayları geçip özetlersek zevkli biri olmanız gerekiyor bu işte

Üye300 yazı
Şans seninle olsun Mem123, inşallah hayırlısı ile açarsın. Önce isimde bi uzlaşalım :D
Örneğin; seyrisefa olabilirmi? Ya da Cafe Sefa Tepesi.. Patentli değilse tabi...
- Ticaret beceridir...

Üye377 yazı
Cafe derken,fastfood agırlık mı olacak? öyle bir manzarada balık menu -et menu ve alkol menusu iyi olurdu.çeşidiniz bol olursa...tutabilir.finansal boyutuna gelecek olursak.bu sizin hayalinizdeki dekorasyona bağlı.ne şekilde hangi kalitede yaptırmak istediğinize.bir de resmi açılışı var biliyorsunuz.sizin ve eşinizin üstüne açılamaz sanırım devlette ogretmensiniz...kadrolu...bu sebeple bir akrabanızın üzerine acılacak sanırım.acılısı izinleri var.belediyeden izinleri var sanırım gıda da.vb.krediyi odeyecek birikiminiz yoksa kredi cekmeyin.işler kötu gidince dukkanı kapatıp borcu odemek zorunda kalırsınız.en azından 3te 2 si olsun ya ev ya arsa ya araba seklinde.sıkısınca odeyebilin.krediyi.tabi kadroluysanız maas alamama riskiniz olamaz.bakın son krizde abd de bankalar paralarını vermedi tasarruf sahipleri kuyrukta bekledi verilecek diye.aynı durumu ingiltere dahi yaşadı.bunları o günleri unutmayın.ben nice iş adamı biliyorum abd de kriz patlayınca hemen gidip tüm tasarrufunu çekip evinde kasaya koydugunu.emekli maaşlarının dahi verilemediği ulkeler oldu.bunlar bu dersler unutulmadan son derece dikkatli hareket etmek lazım.sizin 4 lira olan geliriniz 1000lira kirayı oder.burda sorun yok.ilk acılıs giderlerinde de sorun olmaz.ama dekorasyon masrafı sorun olabilir.çok iyi arastırıp çok çok hesaplı bir sekilde gidin derim.kolay gelsin.hakkınızda hayırlısı olsun.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye60 yazı
desert teşekkrler,,, seyrisefa güzel bence, sizce arkadaşlar??

Yeni Üye60 yazı
full; alkol olmayacak çünkü sessiz sakin bir semt oranın dokusuna pek uymaz... fastfood tarzı yiycekler olacak ama kesinlikle cafe konseptiini bozmayı düşnmüorm yani fastfood görünümü olmayacak, umarım anlatablmişmdr biraz karışk yazdım sanki :) ayrıca maddiyat çok sıkıntı olmaz batarsam 3 yıl kemer sıkacagım onuda göze aldım

Yeni Üye60 yazı
berat; cafeye ocakbaşı ismi olurmu hiç :D

Yeni Üye36 yazı
Kendinize güveniyorsanız işinizin takibini aksatmayacağınıza inanıyorsanız yapın derim. Ancak bu dünya da hiç kimseye gözü kapalı sonuna kadar güvenmeyin, güvendiğiniz insanları da kontrol etmeyi aksatmayın derim.. Konsepte gelince Hastane yakını etrafta onca eczanesi olan bir bölgede elbette yoğun bir hasta trafiği de vardır.. Ayrıca 150 metre ötede bulunan Lise de çok önemli bir faktör.. Almanya'da uzun yıllar restoran ve cafe dekorasyonu yaptım ve az çok bu işlerden anladığımı söyleyebilirim.. Anlattığınız dış özellikler ve çevreden yola çıkarak sizin orada iş yapmamanız mümkün değil, tabii kaba hatalar yapmadığınız sürece.. Piyasada olmayan bir dekorasyon tarzı ve çevrede bulunan potansiyel müşteri kitlesine uygun menü ile gayet güzel işler yapabilirsiniz.. 1000 TL kira da bana uygun geliyor.. Dekorasyon konusunda yardıma ihtiyacınız olursa bana dönebilirsiniz..
OK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye60 yazı
allucando; yorumun için teşekkürler, dekorsyon için ihtiycım var kafam çok karışık siz ne önerirsiniz?

Üye377 yazı
mem123 kadıköydeki ve taximdeki cafeleri gezmeni öneririm.ozellikle kadıköy cafecilikte uzmandır.dekorasyonlarını incelersin.menulerini incelersin.ilave aktivitelerini incelersin.cafe konsepti farklı bir şey cunku.mesela fastfood satılacak ama dekorasyonu farklı olacak demişsin.burada da dekorasyon önem kazanıyor.mesela son donemde 3 boyutlu kagıtlar moda.mobilya olarak çoklu oturma grupları var.bilmiyorum işte ben olsam daha salaş bir tarz seçerdim mesela.rahat geniş mobilyalar secerdim.mesela bu sana ters gelebilir.bu sebeple ozellikle kadıköydeki cafeleri gezmeni oneririm.taxim'de de var ama orası daha çok alkolunde satıldıgı ortamlar...hakkında hayırlısı olsun
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye816 yazı
arkadaşlar ;

sözüm mem e değil sizlere neden bırakmıyosunuz adam iş yapsın para dengesi var biri batar biri çıkar herkes zengin herkes fakir olamaz ekonomide siz ona isim bulun yeter yada ıkısacası masrafları söyleyin..

iş olmazsa sizdenmi çıkacak sizmi üzüleceksiniz en fazla dekorasyoncusu boyacısı tabelacısı ekmek kazanacak yani o kaybedecegi 80 bin lirayla başkaları ekmek yiyecek..

hatta bu aralar en fazla parayı tabelacılarkazanıyor kapatan kapatana
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye60 yazı
dortler; o zamn bu sitede iş fikri yazan herkese hemen atlayalım evet yap iyi olur süper olur aferin falan diyelim, nede olsa tabelacı boyacı kazanacak...

Yeni Üye19 yazı
hocam öğretmen ve doktor bir ailenin ferdi olarak işyeriniz tutar..çünkü doktorlara ve sağlık personeline günde en az 30 ilaç mumessili gelir..arkadaşlarımdan biliyorum sabah kahvaltısına ögle yemegine ve akşam nöbetlerine fastfood alıp gidiyorlar ama size tavsiyem ticket ve sodexo yemek bilet sistemlerini alın mutlaka..öğrenciler mutlaka gelir..anlattıgınız yer güzel..iç dekarasyonu bir muhendis olarak önerim ahşap kullanmanız..çok renkli olmayan açık kahve tonları ve lcd tv mutlaka olsun bir de wifi..isim olarakta size önerimi mutlaka dikkate alın hem okul hem hastaneye hitap edecek: '' CAFERİN '' hem aferin hem sağlık ilaç çağdıştırıyor.. hatta bilim firmasına sponsor olmalarını önerin ilaçlarının adı cafe adı olur..hem ögrencilere aferin hem reklam süper..

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Mühendis