Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

150 Bin Tl Sermaye İle Neler Yapılır

BaşlatanmegistTarih26/02/2012 17:39:03Yorum43

İlk mesaj
merhaba

150 bin lira param var. bir gayrimenkül satışından .

düşüncem şu : 100-120 bin liraya bir dükkan satın alayım ( istanbul avrupa yakasındayım )
ve o dükkanda ticaret yapayım diyorum.
kafamda henüz bir şey oluşmadı. düşünüyorum neler yapabilirim diye.

gıda işi çok zor. satarmı satmazmı elde kalırmı kalmazmı, bunları düşünmek istemiyorum.
daha pratik, akışı kolay, elde kalma riski en az olan bir iş düşünüyorum.

tavsiyelerinizi önemsiyorum

saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
market acarsan oyle birsey gelirse aklina 2.el malzemeler mevcut elimde
-tabela
-tente
-2.5 m sutluk (surgulu kapak)
-1.5m sarkuteri dolabi
-ihlas marka terazi
-sharp era495T barkodlu yazarkasa
-urun teshir ozellikli tezgah
-ekmek dolabi
-manav tezgahi

Tum bunlar toplam 8.000 tl pazarliksiz. Aklinda bulusun. Resim istersen atabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
teşekkür ederim. fikir istedim sadece..

bujiteri dükkanı açayım diyorum ( takı vs ) yanında kozmetik ürünler olabilir.
belki zamanla bir kaç bayan çantası modeli, hediyelik eşya vs.
ufak ufak, taleplere göre ürün yelpazesi ile oynayabilirim.

dükkan benim olunca, kafam rahat olur. bu ürünler kokmaz, bozulmaz ürünler. Allah ne verdiyse..çok fazla şeyde gözüm yok.
zaten bir yerden ek gelirim var aylık 2-3 bin lira. bu işte bana kalıcı bir meşgale olur.

120-130 milyara avrupa yakasında dükkan anladığm kadarıyla çok insan sirkülasyonu olan bi yer olmaz diye tahmin ediyorum.insan sirkülasyonunun olmadığı yerdede bakkal ya da atölye kurup birşey üretip satabilirsin onun dışında çok zor.
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
120000 tl ye iyi degil ,normal bir dükkan bile bulamazsın ancak eski sokak arasında bir yer alabilirsin ,bende senin gibi bir dükkan alma düşüncesindeyim daha fazla bir sermaye ile ama malesefki bulamıyorum ama düşüncen mantıklı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
zaten ana caddede olsun demiyorum.okul yani vs tarzi bir mevkide de olabilir.
internetten bakiyorum.bu fiyatlara cok dukkan var aslinda

bujiteri isi nasil sizce?

Gelin Bizimle İthalat Yapın. Bizim Fiyatımızla Arena Bilgisayar Bile Boy Ölçüşemiyor. Garantili Orjinal Ürün İthal Edip Satıyoruz. Ayda %10 Kâr edersin rahatça. Bizim sürekli ortağa da ihtiyacımız yok. Koyarsın parayı arada sırada ihtiyacımız oldumu kâr payını alırsın bakarsın işine gücüne.
İlgini çektiyse ara 0530 849 49 36 görüşelim. Ancak gerçekten ciddiyseniz. Biz çünkü ciddi bir ithalatçı firmayız

Saygılarımızla

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Ythalat / Yhracat
Öncelikle size e-ticaretle ilgili bazı verileri aktarmam gerekiyor.Türkiye bu anlamda dünya genelinde çok önemli bir noktada yer almaktadır ve Türkiye’de e-ticaretle ilgili Bankalar Arası Kart Merkezi kurumunun yapmış olduğu takip
çalışmaları e-ticaret hacminin her yıl bir önceki yıla nazaran 2 kat büyüyerek yol aldığ...ını söylüyorlar.
2010 yılı e-ticaret hacmi 15.2 Milyar TL. olarak kapanmış. ( 15.2 KATRİLYON )
2011 yılı 22 Milyar TL. ile kapattı. ( 22 KATRİLYON )

B.K.M yetkilileri ve ekonomistler asıl büyük patlamanın 2011 ve 2012 yılları içinde olacağını öngörüyorlar.
Şu anda internette alışveriş yapan ülkeler arasında Türkiye 35 Milyon kullanıcıyla dünyada 4. sırada yer alıyor.
Yetkililer Türkiye’de ki e-ticaret sitelerinde her dakika 217 adet işlem gerçekleştiğini söylüyorlar.
Ve Pazar olarak Türkiye Çin ile birlikte dünyanın 2. büyük pazarı olacağını söylüyorlar.
Gelecek yıllarda Türkiye’de ki e-ticaret hacmi 115 Milyar TL. olacak. ( 115 KATRİLYON )
İşte bu alışverişleri yapacak olan insanların ne kadarı siz ve ekibiniz altında müşteri olarak kayıtlı ise bu pastadan
O kadar kazanç elde edecek kişide siz olacaksınız.

e-ticaretle ilgilenirseniz ..... o paranız da cebinizde kalır
patara

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
eticareti denedim
tutunmak çok zor. reklam giderleri vs çok fazla. bu işleri iyi biliyorum
ya paranın büyük kısmını koyup risk alacağım yada öyle bedavaya yapılmıyor eticaret bunu biliyorum.

10 Bin TL ayırıp yurtdışında yatırım bekleyen ithalat bekleyen ülkeleri ziyaret edin derim . Zamanında Erbil vardı tatlı tatlı para kazandıran onun gibi yer araştırın bakarsınız size uygun bişeyler çıkar getirir ***ürür kazanırsınız .
Kazakistan a market raf ı ihrac edip köşe dönenler , Bulgaristan a işlenmemiş kapı anahtarı ihrac edip para saymayı öğrenenler , Dünya kupası zamanında 2 000 Dolar a vuvuzela getirip tahtakaleyi alt üst edenler masal diyarında değil aramızda yaşıyor .
Benim gerçekleştirme şansım olmadığı için rahat söylüyorum . Afrika ülkelerinde halen tuğla hamuru karacak makina kullanılmadan insan gücü kullanılıyor. Makina kullanılmaya başlandığında ise yaklaşık 50 işçiden tasarruf edilebiliyor . Oradan bağlantı ayarlayın buradan üretici bulun ***ürün satın .
Artık eskisi gibi değil çoğu ülkede vize sorunu yok serbest ticaret antlaşmaları var biraz çevre biraz girişimci ruh yeterli.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
eTicaret'te "KARGO!!!" sorunu var bir de. Aylık 5-10 tane paket alıp gönderen eTicaret işi yapıyorum, bu 5-10 paket henüz başlangıç aşaması yani gittikçe artacak, buna rağmen KARGO firmalarından "şifai anlaşma" yaptığım bir firma (Sürat Kargo) beni kazıklamaya uğraşıyor, bi gün İStanbul'a bir dosya kağıdı bile göndersen 9TL diyor, başka gün bir ADSL modem paketini 6.7TL diyor, ben çok deyince, şifai iteklemelerle 5,7 ve sonra 5.1 TL'ye indiriyor. Tuhaflıklar var. İStanbul'da yüksek hacimde iş yapan firmalara Aras KArgo çok tatlı indirimler uygulayabiliyor, Aras Kargo anlaşmalı olduğu İStanbul firmasından 2 tane Laptop bir arada 5TL 'ye İstanbul'dan Bursa'ya getirebiliyor, tek Laptop'u Bursa'dan İStanbul'a ben gönderince Aras KArgo 15TL alıo!

Konuya tam denk yorum olmadı fakat şu kargo sorununa bi çentik atayım dedim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
ahmetkerimsen : aslında güzel fikirler bunlar ama bana biraz uzak. anlamadığım şeyler malesef
bir arkadaşım kazakistana balkonlar için pimapen sattı. çok iyi para kaldırdı. ordan hatırlıyorum.

Omero72 : haklısın. kargolar çok acımasız..

kesinlikle borsayı takip et.borsadan kagıt topla ve sadece 4-5 ay tut.sat! borsadan anlamıyorsan anlayan arkadas tavsiye ederim sana.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
[ altın iyidir bu sıralar.. 100 TL gibi alınır 110-115 TL aralığında satılır..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Firmamız araç takip sistemleri ( GPS ) satışı için bayiler aramakta. Bahsettiğiniz rakam kadar büyük bir sermaye istemeyen ama ortalama bir satış rakamı ile 1-2 yılda bu rakamı kazanabileceğiniz bir iş kurabilirsiniz. Cihaz başına yaklaşık 100 TL satış anında ve daha sonra da aboneliklerden para kazanıyorsunuz. Bayilik için yada isim için bir ücret alınmamaktadır. Eğer çevrenize satış yeteneğinize güveniyorsanız size tavsiye ederim. selomania77@hotmail.com dan yada sitemizden ulaşabilirsiniz.
Selman EROL
selomania77@hotmail.com
Mest Yazılım ve Bilişim Teknolojileri

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hb
[ altın iyidir bu sıralar.. 100 TL gibi alınır 110-115 TL aralığında satılır..

zaten param altında şu an.
20 gün önce 97 den aldım altını. şu sıralar pek artış yok altında. beklemedeyim.

bir dükkan satın almak ve iş yapmak istiyorum.
dükkan nasıl olursa olsun mutlaka satın almak istiyorum. en azından elimde gayrimenkul kalır iş batsa bile.

en kötü ihtimal kiraya veririm dükkanı.

şu sıralar bujiteri işine yoğunlaştım. ciddi düşünüyorum.
hediyelik eşya, oyuncak, belki biraz bayan iç giyim vs..vs

ama bujiteri için karlı görünüyor. akla da yatkın.

www.asyasove.com
yükselen iş değeri şuan yapılarda da zorunluluk (yasa gereği) geldiğini düşünürsek izolasyon iyi iş . deneyin derim .
www.asyasove.com

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Akıl vermek değil ama katkıda bulunmak adına ahmet beyin tavsiyesini biraz daha değerlendirin derim. Yurtdışında ticaretle uğraşıyorum ve deneyimie dayanarak söylüyorum, 150 Bin TL bazı yerlerde tahmininizden kat ve kat daha büyük bir para. 150 Bin'i burada bir dükkana yada binaya gömecekken, 10 TL'sini alıp Türki Cumhuriyetlere, Uzak Doğuda nispeten daha kolay girilebilecek (Malezya, Endonezya, Filipinler) gibi ülkelere goturmek uzun vadede belki 200 belki 300 bin etkisi yapabilir, alım ve yatırım gücünüzü 3-4 katına çıkartabilir.

Bu firmaları arayıp görüşmeyi başlatabilirsiniz: http://www.ihracathaber.com/sirketler/filipinlerdeki-turk-firmalar-h169.html

Onun haricinde, yeni yerleşim yerlerinde (Kurtköy, Hadımköy v.s.) gibi merkeze daha uzak ve yapılaşma içinde ama küçük dükkan ihtiyacı duyan yerlerde bujiteri-konfeksiyon-hediyelik eşya-kırtasiye-cep telefonu işi gibi şeyler herhalde kısa süreli (1-2 senelik) iyi bir yatırım olabilir.

Yerleşim ABD / DallasMeslek Mühendis
rusyada imalat yapan arkadaşım sermaye arıyor ilgilenirsen
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
kardeşim hiç uğraşma 150 000 tl ye gel sana distribütörü oldugum dunyanın en ıyı termal otelı secılmıs bır devre tatıl sırketınden 15 daire tatıl satın al ve bunu aynı sırkete kıraya ver bır tanesınden yıllık 2000 tl kıra gelırı alırsın 2000X15= 30 000 yıllık kıra gelırı alırsın tertemız ve tapulu olarak alıyorsun mıras bırakabılıyorsun vs detaylar için mesaj atabılırsın

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
İCRADAN EV ALIP SATABİLİRSİN, kokmaz çürümez,

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
merhaba eger kozmetik veya bayan giyimi uzerine birsey dusunuyorsaniz size gurcistan veya eski soviyet devletleri konusunda yardimci olabilirim.burada kozmetige olan ihtoyac muazzam yada bayan giyimine

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Ticaret
şunu yap bunu yapma demekle olmaz. dükkan almak mantıklı ama bulunduğu yer çok önemli. dükkanı alıp da orada ticaret yapayım demekse birbirine bağlı, faktörleri belirsiz bir denklem oluşturuyor ki bunu çözmek için yapılması gereken belli bilimsel metodlar izlemek. aksi halde hem paranızdan hem de sahip olduğunuz dükkandan da olabilir üstüne üstlük zararlı bile çıkabilirsiniz. öncelikle seçeceğiniz dükkanın bulunduğu yerde neye ihtiyaç olduğunu keşfetmek zorundasınız. bunun için bölgedeki esnaf ve yaşayan vatandaşla belirlediğiniz soruları sorarak görüşmeler yapmalısınız. sizin baktığınız açıdan farklı açıları da değerlendirirseniz göremediklerinizi de görme şansınız olur. belki de o bölgenin çok ihtiyaç duyduğu başka bir iş kolu vardır. su bayiliği, tuhafiye, kırtasiye ya da bir tostçu bile olabilir. bunu tespit ettikten sonra elinizdeki bilgilerden seçeneklerinizi oluşturup hangisini yapabileceğinize karar vermelisiniz. örneğin; bir tekel açtığınızda 7/24 hizmet verip veremeyeceğinizi önceden değerlendirmelisiniz. o işi yapan başka bölgelerden esnaflarla görüşerek işin zorlu kısımlarını öğrenip hangisinin altından kalkabileceğinizin kararını yine siz vereceksiniz. tabi aynı zamanda bu işi yapmanızın ödülü olan kazanç kısmını daima göz önünde bulundurmalısınız. kazanamadığınız iş yürümez. bu yüzden "temiz iş, başımı ağrıtmayacak iş" gibi yorumlardan uzak durmanızı öneririm. emek olmadan getiri de olmaz. bu aşamalar ve analizleri bitirdiğinizde belki pek çok fırsatı görme belki de iş yapma fikrinden vazgeçme kararı alacaksınız. gerisi size kalmış. anadolu yakası şerifali bölgesinde olsaydınız size pek çok fikir verebilirdim. ancak yaşadığınız bölgeyi tahlil etmek sadece sizin elinizde. kolaylıklar dilerim.
elvandoğangümüş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
mevcut paramı kesinlikle bir ticarete yatırmayı düşünmüyorum.
bazı teklifler geldi, onlara teşekkür ederim ama şu an düşünmüyorum.
dedğim gibi bir dükkan satın alıp, o dükkanda iş yapmak istiyorum.
hiç olmadı su satarım kend dükkanımda otururum. ayda 500 lira kazanırım, sorun değil. en azından elimde dükkanım olur.

100-120 bine işlek yerde dükkan bulmak evet zor farkındayım. arayış içindeyim.

100-120 bine işlek caddede dükkan bulmak zor değil , imkansız da değil. İstanbul'un küçük ilçelerindeki veya semtlerindeki hareketli caddeleri gezmekle işe başlayabilirsin. ELVANG ın da dediği gibi o bölgede fizibilete yapmalısın. Zaten sonuç çıkacaktır. Hayırlısı olur inşallah. Fakat param var derseniz her yerde , yanlış anlamayın ülke insanının durumu malum , elinizdekini almak için bir-birlerini yerler , başınıza üşüşürler , plan yaparlar. dikkatli olunuz. Saygılar
berat06 teşekkürler :)
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
burada yorum yapan arkadaşlardan bir çok fikir edindim . ancak bnm hep düşündüğüm şey şudur eger kendi mülkümde ticaret yapacaksam her şekilde kirayıda başkasına ödüyormuş gibi kenara koymak en mantıklısıdır çünkü başkasına kiraya versem zaten o kira bedeli bnm cebime girecek.cıraklıgını yapmadıgım bir işe girip zaten tamamen risk olan ticaret içinde ekstardan risk almanızı hiç tavsiye etmem ama tabiki bu tamamen sadece bnm görüşüm.Alın bi mülk verin kiraya gitsin bnm şu an piyasada tanıdıgım büyük firmaların(tekstil sektöründe) büyük çogunlugu gayrimenkul alıp kiraya vermek için can atıyor :) ve bu sayade ayakta duruyor...

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
slm arkadasım bence dükkan almak istiyorsan beylikdüzü ve cevrelerinde yapılan alışveriş merkezlerini arastır gecenlerde izlediğim bir emlak programında 150.000 den 500.000bine kadar olan fiyatlarla dükkan satıyrlardı ve kiracı sözleşmeli sen dükkanı alıyrsun senn yerine dükkanını kiraya veriyrlar en düşük kira getirisi olarakta 2000 diye acıklama yaptılar bence hic riske gerek kalmaz veya eger şöförlüğün varsa servis minübüsü al hatta paranıda mınubuse yatrma pesınatını ver üzerini kredi ile ödersin aylık en kötü sana 2500 civarı para kalır 1000 krediye ödesen 1500 sana kalır artı simdi satılan mmınubsler iş sözlesmeli noterden sözlesme yapan firmalar var onlarla iletişime gec derim

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ylaç Sektörü
mülkünü al kiraya ver..............hem mülkün zamanla deger kaybetmez paran erimemiş olur.hemde sabit bir kira gelirin olur...ticaret her an herşeye gebedir.

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Mühendis
mülk alıp kiraya vermek istemiyorum. hem son zamanlarda çıkan kira geliri vergsi olayı var. zaten donumuza kadar vergiye boğulmuşuz. birde onuna uğraşmak istemiyorum

peki baylar bana 100-120 bin cvarı güzel br mevkide dükkan tavsiyesi yaparmısınız. avrupa yakasında nerelerde dükkan alabilirim