Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Böyle Bir İşin İçinden Nasıl En Zararsız Çıkarım

BaşlatanediTarih27/05/2012 18:29:46Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
merhaba koniks.com değerli üyeleri

mart ayında bir macera ile başladığım işten en zararsız şekilde nasıl çıkarım

mart ayı sonunda kozmetik&bijuteri olarak başladığım iş beni hem maddi hem manevi anlamda çok yıprattı

kozmetik ağır gidiyor diye komple mayıs ayı başında bijuteriye döndüm ama değişen hiçbirşey olmadı yine stres sıkıntı devam ediyor bu işten soğudukça soğudum
şöyle bir kadar aldım

mağazanın bulunduğu yeri bir arkadaşıma kiralıyorum
mal sahibinnin yeni kiracısı o olacak ancak onun sektörü farklı bir sektör.

şimdi ben elimde bulunan takı bijuteri ürünlerini zararsız bir şekilde nasıl elimden çıkarabilirim yorumlarınız için şimdiden tşk ederim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye117 yazı
Aynı şey benimde başımdan geçmişti.Ayakkabı mağazam vardı krizden dolayı kapattım.Dükkanı içindeki mallarla devredersen kardasındır.Ama yok ben dükkanı ayrı malları ayrı devredicem diyorsan malları en fazla satacağın fiyat almış olduğun fiyatın yarısıdır.Dükkanı boşaltmadan önce malları elinden çıkarmaya çalış.Kolay gelsin
www.ayakkabibank.com

info@ayakkabibank.com

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ymalat
Üye185 yazı
Keşke biraz daha sabretseydin..Ama inanıyorum ki işler olmayınca olmuyor ve insanın sabredecek gücüde kalmıyor bazı durumlarda...Olmuşla ölmüşe de çare yok..Madem bu raddeye geldi durum,ZARAR, ın neresinden dönersen KAR dır bunu unutma...Elindeki malı bikaç şekilde değelendirebilirsin ama inanki ''GEL MALIMI AL'' durumundada kimse kimseyi düşünmüyor bilesin...Buna hazırlıklı ol böyle durumda insanlar afedersin ama Ölmüş eşek fiyatına almaya çalışır herşeyi...Çevrede bujiteri yada 1 milyoncu tarzındaki işyerlerine bi teklif et belkide işlerine gelirlerse elindeki malzemeleri alabilirler (zor bir ihtimal )...Malı satın aldığın toptancılara durumu izah edip onlardan yardımcı olmalarınıda isteyebilirsin...Baktın hiç birisi olmadı,iyice moralin bozuldu ,çık bir pazara yahut kalabalık bi sokak köşesinde ne alırsan 1 milyon çek satabildiğini sat...Ticarette KAR ile ZARAR kardeştir...Bu tecrübe umutlarınıda yıkmasın,ama herşeyden önce sabretmeyi öğrenmelisin...2. ayda dükkan kapanmaz...Hayırlı günler dileklerimle...
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı

aylık ortalama gideri 4000-4500 tl

aylık ortalama cirosu 3000 tl

net karı bırakın bir kenara aylık ciro bile döndermiyor

zaten hep cirodan döne döne mal da erir ben de eririm maddi manevi olarak

arkadaşlar sizce 2-3 aylık bir işletme rahat bir şekilde devir edilebilir mi ? değerli fikirleriniz için şimdiden tşk ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye137 yazı
dostum ıkı defa sıfırdan başlayan birisi olarak tek tavsiyem olmayanı olduracağım diye sakın uğraşma aynı batklık mevzusu çırpındıkça batarsın her ne olursa olsun kes at....

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ibofet
dostum ıkı defa sıfırdan başlayan birisi olarak tek tavsiyem olmayanı olduracağım diye sakın uğraşma aynı batklık mevzusu çırpındıkça batarsın her ne olursa olsun kes at....

zaten beklemeye kalksam tamamen batcam birşeyler yapmak lazım ama ne yapabilirim şu an için onuda bilmiyorum:(

Yeni Üye32 yazı
leo hocam zaten biz kozmetikten bijuteriye döndük bizde 1 liraya da küpe var 3 de 5 de ürünler güzel fiyatlar güzel diyorlar ama almıyorlar ne hikmetse ben birşey anlamıyorum

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - edi
leo hocam zaten biz kozmetikten bijuteriye döndük bizde 1 liraya da küpe var 3 de 5 de ürünler güzel fiyatlar güzel diyorlar ama almıyorlar ne hikmetse ben birşey anlamıyorum

Sevgili edi kardeşim öncelikle bu durumun bir nedenini araştır. Problem müşteri beğenilerindemi ?
Acaba Ürün teşhirindemi? Lokasyon olarak doğru yerdemisin? Empati Kur Acaba sen müşteri olsan dükkanından mal alırmıydın?
Müşterinin satınalma isteğindeki etken sadece fiyat değildir.
Dükkanın Maliyetlerini bir gözden geçir .
Dükkanın İsmini değiştir.
Dükkanın içinde ürün standlarının yerini değiştir Dükkanını yeniden düzenle
Çünkü satış Psikolojik bir süreçtir biraz müşterinin algısını değiştir.

Ne yaparsan yap pes etme Çünkü Pes edersen Yarın bugün yeni bir işkurma sürecinde bu pes edişin psikolojik olarak seni etkileyecek.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - edi

Sevgili edi kardeşim öncelikle bu durumun bir nedenini araştır. Problem müşteri beğenilerindemi ?
Acaba Ürün teşhirindemi? Lokasyon olarak doğru yerdemisin? Empati Kur Acaba sen müşteri olsan dükkanından mal alırmıydın?
Müşterinin satınalma isteğindeki etken sadece fiyat değildir.
Dükkanın Maliyetlerini bir gözden geçir .
Dükkanın İsmini değiştir.
Dükkanın içinde ürün standlarının yerini değiştir Dükkanını yeniden düzenle
Çünkü satış Psikolojik bir süreçtir biraz müşterinin algısını değiştir.

Ne yaparsan yap pes etme Çünkü Pes edersen Yarın bugün yeni bir işkurma sürecinde bu pes edişin psikolojik olarak seni etkileyecek.

hocam ben müşteri olsam bu dükkandan ürün alırdım dükkan o kadar şık ki stand yerini filan değiştirmeye gerek yok, pes etmeyeceğim ama şevkim kırıldı

Yeni Üye32 yazı
biz artık dükkandan çekiliyoruz artık elimizdeki bijuteri ve takıları da kendimiz eriteceğiz

elimizde olan takıları pazarda mı satsak yoksa toptan olarak dükkanlara mı satsak görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar...................

Yeni Üye32 yazı
arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorumm

Üye131 yazı
pazarda satmak en mantıklısı, toptan verirsen zarar edersin. Ama yine de her ikisi için de alıcı arayabilirsin.. Şu fırsat sitelerinden de makul fiyatla satmayı deneyebilirsin.

Selamete çıkarsın inş.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye93 yazı
Edi şimdi neyapıyorsun
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek