Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Son Şansım(çok Acil)

Başlatanrenas002Tarih01/12/2014 12:53:50Yorum48

İlk mesaj
Üye257 yazı
Merhaba arkadaşlar ;
Daha öncede bir kaç defa yazı yazdım bu forumda ve birtürlü istediğim fikri bulamadım yada bulduğum fikir sahipleri sözünde durmadı veya ben cesaret edemedim bi şekilde gerçeklerştiremedim ve bu benim son şansım çünkü iyiden iyiye hergün daha kötüleşiyor durumum bu yüzden çok acil fikirlerinize ihtiyacım var.Öğretmenim ve köyde çalışıyorum hafta içi hergün gidiş geliş yaptığım için saat 14,30 da Adıyaman merkezde oluyorum hafta sonları zaten hep merkezdeyim.Sermayem daha doğrusu son şansım olduğu için arabamı satmak pahasına yapabileceğim bana uygun olduğunu düşündüğünüz iş fikri varsa çok ama çok sevinirim.
Şimdiden herkese sonsuz teşekkür ederim.
renas

Yerleşim Türkiye / AdıyamanMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
48 yorum
Üye546 yazı
Hocam aracınızın fiyatı nedir ? onuda yazarsanız daha net bir şeyler söyleme şansımız olabilir.Ama genel olarak memur oldugunuz için el altından bir şeyler yapabilirsiz yada başkasının üzerinden.Ondan ziyade Adıyaman kısıtlı bir şehir en azından dışardan gelenler adına kısıtlı bir şehir.Ama şöyle yapabilirsiniz.Adıyamandan alacağınız yöresel ürünleri farklı şehirlere göndererek işe başlayabilirsiniz.Bunun için kargo geç ve pahalı olacağı için otobüs firmalarını kullanabilisiniz.Örnek peynir,bal vb şeyler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye85 yazı
Bu neyin mağdur edebiyatı ? mesleğiniz var, evinizi geçindiriyorsunuz, öyle ki aracınız bile var.

Yani anlayamadım ben beklentiniz nedir ? mesela size mağaza açın deseler mağaza açamayacaksınız. Çünkü başında duramayacaksınız, işinizle ilgilenemeyeceksiniz, bir sürü şey.

Onu da geçtim burada en basit iş için bile vakit ayıramayacaksınız birde olaya bu şekilde bakın.

Son şansım falan derken bunlara gerek yok.

Üstelik "araba mı satmak pahasına" kelimenizden bile yatırım yapabilecek ve ticaret yapabilecek bir potansiyeliniz yok.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye6 yazı
yazan yazmış benm yazmama gerek kalmadı sanırım....

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye257 yazı
Sayın LERZE size bir kaç şey söylemeden alamayacağım kendimi.Birinci olarak mağdur edebiyatı çok kötü bir yakıştırma olmadı mı sizce sizden para mı dilendim ben ikinci olarak işiniz arabanız var demişşisniz bunların olduğunun bende farkındayım ama şu an bunlar geçimimi sağlamaya yetmiyorki böyle bir arayıştayım üçüncü olarak ise arabamı satmak pahasına sözünden nasıl bi çıkarımda bulundunuzda yatırım ve ticaret yapamazsınız demişsiniz
renas

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Ö?retmen
Üye257 yazı
Sayın enesbaranbudak '' yazan yazmış benim yazmama gerek kalmadı sanırım....''yazmışsınız kesinlikle her türlü fikre açığım ve paylaşırsanız sevinirim
renas

Yeni Üye99 yazı
sn hocam.ticaret yapabilmek gercekten bazi ozellikler istiyor.mesela bu kisi gerekiyorsa arabasini evini mobilyasini vs . satar ve bunu yaparken biz memurlar gibi dusunmez.bu yuzden lerze arkadasin bu kismen tepkili yazisi gercekleri yansitiyor.yazinizdan caresiz ve son sansi kalmis kisi imaji anlasiliyor.oysa ogretmen olmaniz bir gelirinizin oldugu ve is guvencesinede sahip oldugunuzu gosterdiginden bu durum pek ortusmuyor.yazinizin ana temasi aslinda ek bir is fikri talebi.bu istegi ön plana cikartirsaniz daha somut fikirler gelecegi kanatindeyim.saygilar.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Üye257 yazı
Sayın arikaya işimin olması tabiki benim güvencem ama bu iş benim gelir gider dengemi karşılamıyor ve gerçekten yapabileceğim bir iş olursa bırakadabilirim
renas

Yeni Üye28 yazı
hocam fasta kurulu bir turk sirketiyiz musterilerimizin turkiyeden istedigi seyler var eger kontak kurarsaniz konusup ihracata girmenizi saglayabiliriz
00212601654069
bdnf21072014

Yerleşim Fas / TangerMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye99 yazı
kucuk bir sermayenizi riske atin.kazanirsaniz devam.kazanamazsaniz caniniz ne kadar yanacak ve bu durum sizde nasil bir etki yapacak olçün.hangi isi yapacaksiniz..babanizin onunda yoksa dedelerinizin onlarinda yoksa en yakinlarinizin yaptigi islere en yakin olan ve sizi mutlu edecek bir is.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Üye257 yazı
güncel
renas

Yeni Üye4 yazı
sayın renas özel mesaj yazdım teklifimi düsün
3542

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
Durumun hangi açıdan kötü bilmiyorum fakat acil nakit paraya ihtiyacın var ise bir şeyler önerebilirim. Bir anadolu şehrinde yaşıyorsunuz ve etrafınızda yüzlerce köy var, arabanız var. Ben üniversite okuduğum dönemde, nakit ihtiyacım için bir arkadaşımın arabasıyla Bursa'da ki neredeyse bütün yakın civar köylerini gezerek, istanbul takımları ve bursaspor'un ürünlerini satmıştım. Orjinal ürün değil elbette. Bir tanıdık vasıtası ile bir sürü sahte forma ve atkı ayarlayıp, bütün köylerin merkezindeki kıraathaneleri gezerek oldukça iyi bir kar elde etmiştim. Benim bu işi yaptığım zaman ramazan ayı idi, dolayısıyla akşam vakti bütün kıraathaneler doluydu ve elimde ürün hiç kalmadı. Adıyaman gibi bir şehirde bu yolla iyi bir kar elde edebilirsiniz bence, aracınız da var.

Bu mesajım diğer arkadaşlar için de kısa süreli ticari bir fırsattır. Umarım değerlendirenler olur.

Yerleşim Türkiye / BsMeslek Esnaf
Üye193 yazı
sevgili hocam bence sizin için en güzel iş aracılık yapmak olacak. çünki bir iş yeri açmak hem maliyet hemde zaman ayırmanız gereken bir şey. sizde ikiside kısıtlı. bir arkadaşım bir zeytin yağı firması ile anlaştı sonra bir biberci ile anlaştı market ve lokantaları gezer zeytin yağını ve biberini pazarlardı. geçenlerde gördüm bu sene 400 teneke zeytin yağı siparişi aldım dedi ki şimdide tam zamanı. biber desen keza aynı yüksek tonajlarda pazarlıyor. 400 teneke alım fiyatı 130 tl (17 lt) satış 165 tl 12000 tl çepte 1 sezonda.biberde kiloda 3-6 tl arası kar ediyor.adam karsa gider kaşarını getirir marketlere satardı.başka yere gider o yörenin yöresel ürününü satardı. müşteri portföyün de ilk zamanlar zorlanırsın ama esnafa güven verirsen portföyün hazır olursa sat ne satabilirsen.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Üye257 yazı
yorum yapan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler bilgilerinizden deneyimlerinizden kendime göre bi çıkarım yapmaya çalışıyorum lütfen yorumlarınızı esirgemeyin
renas

Yeni Üye4 yazı
renas okudunmu teklifimi mesaj yazdım
3542

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye257 yazı
güncel
renas

Üye131 yazı
Sayın YILMAZDEL Fildenal.com sitenizi inceledim. Çok eğendim.Sitenizde yer alailmek için ne yapmamızı önersiniz.Kolay gelsin.
ilaytun@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye118 yazı
Konuyu Son şansım öldüm bittim diye açarsanız insanların aklına sizi batmak üzere olan bir firma sahibi, beş parasız bir işsiz, dolandırılmış biri vs. sanabilirler. Fakat siz Öğretmensiniz ve burada insanlar öğretmenlerin nasıl çalıştığını biliyorlar üstelik Anadolu'da öğretmenlik yapıyorsunuz bu yüzden mağdur edebiyatı yapıyorsun diyenlerle aynı fikirdeyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye46 yazı
arabanız kaç para yapıyor.mesela 20.000 yapıyosa satın ama yine kendinize 10000tl lik bir dizel araç alın.ticaret yapacaksanız bir aracınız mutlaka olmalı.yaşadığınız şehirde neye ihtiyaç var veya neler kullanılıyor ve kaça alınıyor arştırın.sürekli tüketilen şeyleri bulun.bu firmaların tedarikçisi olmaya çalışın.örnek veriyorum bi elektrikçiye gidin kablo çeşitlerini ve diğer priz vs ürünleri kaça alıyor öğrenin sonra siz bu ürünleri gerekirse üreticisinden toptan alıp elektrikçi dükkanlarına pazarlayın.bu sadece örnek bunu yapın demiyorum.ben oto yıkamacılara çalışıyorum mesela.alıp satarak başladım.şimdi aynı zamanda üretiyorumda.
seyyar satma imkanı varsa tekstil ürünleride alıp satabilirsin belki.tencere,tava,plastik eşya al sat ne bilelim hocam işte iyi gözlemci ol,yörenin ihtiyacını oranın ekonomık durumuna göre belirle küçük küçük gir.rızkın onda dokuzu ticaretteymiş.
...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye177 yazı
hocam yardımcı olmak isterim ama durumunuzu tam anlayamadım saat 14.30 dan sonra ve hafta sonları tam gün yapabileceğiniz işmi arıyorsunuz o şekilde ise zor ama sabahdan başkası öğlenden sonra ve hafta sonları ben ilgilenirim derseniz size önerebileceğim işler var..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye37 yazı
Lerze ve Grozny'e katılıyorum, insanların saygı duyduğu bir mesleğe sahipsiniz.Kazancınız yetmeyebilir, ama konu başlığı bu şekilde olursa size tepkilerde farklı olacaktır.
Benim tavsiyem müsait bir zamanınızda gelin İstanbul'a tekstil alın, ilçe pazarlarını öğrenin hangi günmüş.Atlayın arabanıza hergün farklı bir ilçe pazarında tezgah açın.
Zor mu geldi, örneğin alın 50 tane kışlık gömlek poşetinden çıkarıp,alın kolunuzun altına girin herhangibir kahveye elinizde satarsınız.Ama burda insalarla iletişim önemli.Oturun birinin masasına çay ısmarlayın, biraz sohbet edin bu gömleklerden satıyorum sıcacık tutuyor almak istermisiniz deyin....

Bunun gibi birçok pazarlama taktiği var, artık size kalmış.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
Üye257 yazı
Yorum yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürler ederim.Ama şu konuda halen bilip bilmeden konuşan ve mağdur edebiyatı yapıyorsun diyen arkadaşlara sesleniyorum ikide bir kutsal bi mesleğin var bi maaşın var demeyi bırakın onu bende biliyorum ve her ayın 15 inde görüyorum.Son şansım dediysem duygu sömürüsü yapmak için değil artık bunu kafanıza yerleştirin.Herşeyi oturup anlatmadım ve özet olsun diye son şansım dedim ve gerçekten öyle olduğu için dedimmmm.
renas

Yeni Üye37 yazı
Sevgili renas002,
Dur bir sakin ol bakalım.Tabiyki kimse sizin neler yaşadığınızı bilemez, yazdığınız başlık üzerine yapılan yorumlar bunlar. Sonuçta size yardım amaçlı yorumlar yapılmış. İnşaallah herşey düzelir.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
Üye257 yazı
Sevgili Hepsiburda ;
Ben sakinim amacım benimle bağdaşmayan bir düşünce üzerinden yargılanıyor ve buda haliyle üzüyor beni yardım etmek isteyen herkese tabi ki sonsuz teşekkür ederim.
renas

Üye257 yazı
güncel
renas

Üye257 yazı
güncel
renas

Üye306 yazı
Renas002 sayın hocam selam :)

Panik halindeyken alınan kararlar sizi dar ağacına bile ***ürebilir bunu öncelikle hatırlatmak isterim.
Sonrasında size yazılan yorumlar biraz sert ve fikir vermeyen kuru gürültüyü geçmeyen yazılar olmuş.
Hiç kulak asmayın derim bence.
Böyle bir arayışta olup, kaderim bu deyipte kıyıya çekilmemiş olmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.
Sorunlar muhakkak üstüne gittiğiniz zaman çözülebilir.

Ticaret konusuna gelincede dert etmeyin canııım :)

ticaret kadar eğlenceli bir şey yoktur. son şansım demişsiniz neye göre kime göre.
Kullandığınız bu metafordan öncelikle kurtulmalısınız.
Benim tavsiyem şu anki sorunu engelli koşuda küçük bir engel olarak görmelisiniz. :)

Konunuza gelince ticaret zeka işidir. para işi değil.
ticaret güven ister, itibar ister. para değil :)

tabi klasik ticaret yapıp, mal alıp tüm paranı yatırıp onu satmaksa amacın o ayrı.
Ama bu sorunun çözmeyecek aksine yerinde saymaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Ticaret güven işidir. kendinden emin kişi görmek ister. kararlı, sabırlı, hedefine odaklanmış, ne istediğini bilen kişi.

sizin avantajlarınız dan bahsedeyim hocam şuan.

1. Masraflarınızı karşılayabiliyorsunuz.
2. Boş vaktiniz var.
3. Öğretmen kimliğiniz var.

Yeterli avantajlar ama bunu istersek çok çok artırabiliriz.

gelelim şimdi ne yapacağınıza.

kulaktan duymalarla tavsiyelerle işe başlanmaz.

şöyle bi fırsat var. yok şöyle bi dükkan çok iş yapar. araç al sat yapmak karlıdır. emlakçılar para basar. şirinleri görebiliriz.
falan filan bu örnekler kişiye çok zarar verebilir.
Öncelikle pazar araştırması yapmayı tavsiye ederim size. öyle çetrefilli bişey değil.
Bulunduğunuz ilde, bölgede, okulda, mahallede kimler var nelere ihtiyaçları var.

ya da kimler var gelir kaynakları ne üretimleri neler.

bunları araştırıp ihtiyaç ne olabilir, sorun olan neler var inceleyip doğru ürün/hizmeti bulabilirsiniz.

varsayalım ürünü buldunuz ondan sonra yapacaklarınız hakkında size tavsiye verebilirim.

Ticaret para işi değil demiştim. tekrarlıyorum yine bunu.

Ürünü bulduktan sonra çoğumuzun yaptığı hata şudur. bi örnekle anlatayım.

Diyelim ki cep telefonu getirip satmayı planlıyoruz. Telefon son model bir çok özelliği var. size göre kesin satışı mükemmel olcak. eminsiniz bütün varınızı yoğunuzu gözünüzü karartıp koydunuz. arabanızı sattınız, hatta evinizi :)

Ürünler geldi. şimdi satış yapmaya çıkıyorsunuz ama o da ne, müşteriler size güvenmiyor, garantisine inanmıyor. perakende satışlar istediğiniz gibi gitmiyor. perakande mağazalarına toptan vermeyi deniyorsunuz konsiye istiyorlar ürünü verip tahsilatına gelince bi türlü yapamıyorsunuz. aylık maliyetlerinizi karşılamaya çalışırken az satış sonucu elde ettiğiniz kar bunlara gidiyor. sonra iflas ediyorsunuz. Ticaret zor yok şu zor bu zor riskli. araba gitti ev gitti haklısınız kendi bakış açınızdan bakınca.

Ama geleim şimdi b planına. Evi arabayı satmadan, küçük bir numune ücreti ile ürünü getiriyorsunuz, maliyet hesaplamalarınızı yapıp kar marjınızıda ko**** fiyatınızı belirlediniz.
sonra ürünü pazarlamaya perakende mağazalara son kullanıcılara tanıttınız. hatta iyisiniz işinizde sahibinden gitti gidiyor gibi sitelere de ekleyip ön sipariş toplamaya başladınız.

sipariş adedi sizi kar ettirecek seviyeye geldiğinde arabanızı satıp bu işe girebilirsiniz. ya da hiç riski buna rağmen üstlenmek istemezsen alıcı hazır, ürün anlaşmaları hazır, numune hazır, karınız iyi onu paylaşarak sermaye ortağı bulabilirsiniz.

haa böyle her şey kusursuz gitmedi. sipariş yok. ürün beğenilmedi ya da bedava istiyor herkes konsiye vs. ya da presedürleri vergileri çok çıktı. bu seferde araba ev kaybetmez numune ücvreti ile kurtulursunuz.

tabi ön satış yapmak kolay değildir. güven ister. kalite ister. mümkünse çevrenizde sizi tanıyanlar aracılığı ile satabileeceğiniz ürün belirleyiniz bu yüzden. bunun önemle dikkate almakta yarar var.

yazı uzadıkça uzar. burada noktalıyorum.
örnek neticesinde kafanızda biraz ne yapmanız gerektiği şekillenmiş ise ne mutlu.

Okuyan herkese faydası olması umuduyla..

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye25 yazı
Merhaba,

Bir teklifimiz var, biz her çeşit yazarkasa-pos cihazı için rulo üretimi ve satışını yapıyoruz.

Ayrıca her ebatta boş etiket, baskılı etiket, barkod üretmekteyiz.

Genel olarak;
Hastanelere ==> Barkod-etiket-tıbbi cihaz kağıtları (ekg cihazı, vb.)
Akaryakıt istasyonlarına ==> Yazarkasa-pos rulosu
Restaurantlara ==> Yazarkasa-adisyon rulosu
Çiçekçilere ==> Çelenk kağıdı
Bankalara ==> ATM rulosu ve sıramatik rulosu
Mağazalara ==> Etiket
Akbilcilere ==> Rulo
Kargo acentelerine ==> Sarf malzemesi üretmekteyiz.

Sabit bir işiniz olduğunu söylemişsiniz, isterseniz ek iş olarak çalışabilir, isterseniz tam zamanlı olarak çalışabilirsiniz.

Ürün yelpazemiz oldukça geniş. Kendinize yakın gördüğünüz bir sektöre yoğunlaşabilir ya da yapacağınız gözleme göre yakın çevrenizde kullanılan ürünlere yoğunlaşabilirsiniz.

İsterseniz küçük bir sermayeyle ürünümüzü alır kendi ticaretinizi yapabilirsiniz, isterseniz müşteriyi bulup satışın karına ortak olabilirsiniz.

Tercih sizin, "para kazanmak için ne yapmalıyım?" diye sormayı bırakıp çalışmaya başlayın.

Detaylı bilgi katalog gönderilir.

İncirulo

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans